Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)



Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)

     Đề thi Giữa kì 1 - Năm học ....

     Môn Tiếng Anh lớp 8

     Thời gian làm bài: 90 phút

Quảng cáo

A. PHONETICS: (4 pts)

I/ Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. penalty      B. celebrate      C. leisure      D. eight

2. A. paragraph      B. although      C. laugh      D. enough

II/ Choose the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. blackberry      B. heritage      C. museum      D. decorate

4. A. minorities      B. activity      C. populated      D. experience

B. VOCABULARY AND GRAMMAR: (20 pts)

I/ Choose the underlined part that needs correction in each of the following questions

Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - 2021 có đáp án (Đề 4)

II/ Choose the correct answer to each of the following questions.

8. The _______ on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A. goods

B. shows

C. products

D. items

9. The boys often help their parents to _______ water from the village well.

A. collect

B. gather

Quảng cáo

C. find

D. give

10. The crops ________ on the weather.

A. affect heavily

B. affect heavy

C. depend heavily

D. depend heavy

11. _______ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. Which

B. How many

C. When

D. How often

12. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the _______ house.

A. commune

B. communication

C. communal

D. community

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

13. The Viet people have many _______ customs and crafts.

A. culture

B. traditional

C. customary

D. tradition

14. The Gong Festival is held ________ in the Central Highlands.

A. yearly

B. annually

C. year

D. annual

15. An old woman was ________ the goats up the mountainside.

A. talking

B. herding

C. riding

D. running

16. My dad doesn't mind ________ my mom from work every day.

A. picks up

B. picking up

C. pick up

D. picked up

17. Life in a small town is _______ than that in a big city.

A. much more peaceful

B. less peaceful

C. much peaceful

D. peaceful

18. It is typical of the cultural life of ________ Thai people.

A. the

B. X

C. a

D. some

III/ Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges.

19. Nga: The Thai not only have their own language but also they have their own writing system.

Ba: _________________________ .

A. I see

B. Check out this

C. How interesting!

D. It’s right up your street

20. Tuan: “My favourite leisure activity is people watching.”

Hoa: “__________________________-__”

A. That sounds so weird!

B. OK. That’s what you’ve chosen.

C. That’s all right.

D. Sure. It’s very entertaining.

IV/ Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. The Thai are experienced farmers. They grow different crops.

A. bad

B. better

C. worse

D. good

22. The northwest region of Viet Nam is famous for breathtaking rice terraced paddy fields.

A. fabulous

B. well- known

C. surprised

D. interesting

V/ Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

23. Ethnic peoples often put on their traditional costumes on special occasions.

A. good

B. beautiful

C. different

D. modern

24. Gathering and hunting still play an important role in the economy of the Laha.

A. traditional

B. major

C. insignificant

D. inconvenient

C. READING: (8pts)

I/ Read the following passage and choose the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The Muong (25)________ ethnic roots with the Vietnamese people and their language is classified in the Vietnamese-Muong language branch. The Muong live in mountainous areas which have abundant land for (25)________wet rice.

In a Muong hamlet, stilt houses are located in the shade of big trees, huddle against the mountain, and look out on vast rice fields. A Muong house is designed to maximize convenient use and air ventilation to counter the warm, humid mountain climate.

The Muong's (27)________ is special. Men often wear a round-neck shirt which opens in the front and has two pockets. Their pants have large trouser legs. The Muong women wear a long, black dress and a white or brown shirt with a line of buttons in the front and long sleeves. They wind a white or indigo headscarf around their head.

The Muong have diverse folk arts including folk songs and poems, sorcerer’s worshipping songs, tales, and riddle songs. The gong is the most popular musical instrument along with the flute, the (28)________ violin, the drum, and the panpipe.

25.

A. cut

B. have

C. share

D. divide

26.

A. raising

B. harvesting

C. growing

D. putting

27.

A. material

B. costumes

C. cloth

D. costume

28.

A. two strings

B. two-string

C. second-string

D. two string

II/ Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter — I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter and eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion, they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

29. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring

B. The wild animals and plants

C. Leaves in autumn

D. The change of seasons

30. What does the word “them” in line 2 refer to?

A. Plants

B. Countryside people

C. Winter and autumn

D. Four seasons

31. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A. Because it was contaminated

B. Because it wasn't very fresh

C. Because it was very fat

D. Because it was frozen

32. Which of the following sentences is NOT true ?

A. In the countryside turnips are grown in winter

B. The writer often eat frozen and tinned food now

C. Many city people think they live better than those in the country

D. People in the city can grow vegetables all year round

D. WRITING: ( 8 pts)

I/ Rewrite the following sentences without changing the meaning, using the word given in brackets

33. This supermarket isn’t as expensive as the one across the street. (less)

....................................................................................................

34. The English teacher started teaching at our school three years ago. (for)

....................................................................................................

35.You won’t pass the exam unless you study harder. (if)

....................................................................................................

36. Your village is so beautiful! (What)

....................................................................................................

II/ Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first one.

37. Although the villagers are quite poor, they live a happy and healthy way.

⇒ In spite of..............................................................................

38. Romantic films interest me more than war films.

⇒ I find......................................................................................

39. How long is it since you built this stilt house?

⇒ When.........................................................................................

40. Living in a big city is more convenient than living in a village.

⇒ It’s...........................................................................................

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. D 2. B 3. C 4. C 5. A 6. A 7. C 8. D
9. A 10. C 11. A 12. C 13. B 14. B 15. B 16. B
17. A 18. A 19. C 20. A 21. D 22. B 23. D 24. C
25. C 26. C 27. D 28. B 29. D 30. D 31. B 32. D

Question 33. This supermarket is less expensive than the one across the street.

Question 34. The English teacher has taught at our school for three years.

Question 35. You won’t pass the exam if you don’t study harder.

Question 36. What your/ a beautiful village!

Question 37. In spite of being poor/their poverty, the villagers live a happy and healthy way.

Question 38. I find romantic films more interesting than war films.

Question 39. When did you build this stilt house?

Question 40. It’s more convenient to live in a big city than to live in a village.

Tham khảo các Đề thi môn Tiếng Anh lớp 8 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Hóa 8 | Đề kiểm tra Hóa 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát theo chương trình sách giáo khoa Hóa học 8 và cách ra đề thi trắc nghiệm mới nhất.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


de-thi-tieng-anh-lop-8-giua-ki-1.jsp