Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2 (có đáp án): Reading

Unit 2: Clothing

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2 (có đáp án): Reading

Bài 1. Read the passage carefully. Then decide whether each of the statements below is TRUE (T), or FALSE (F).

Quảng cáo

Indonesia is an island nation in Southeast Asia. Its official name is the Republic of Indonesia. It is a member country of the Association of South East Asian Nations (ASEAN). The country's total area is 1,904,443 sq km. Like Vietnam and other countries in Southeast Asia, Indonesia enjoys tropical climate. The rupiah is the official monetary unit of Indonesia, consisting of 100 sens.

The capital of Indonesia is Jakarta and it is also the largest city in the country. Other big cities are Bandung, Surabaya, Medan, Palembang... The population in 2004 was about 238,500,000. Indonesia is the world's fourth most populous country after China, India, and the United States. Islam, which is over eighty per cent of the population practice, is the country's official religion. In addition, there are other religions such as Protestantism, Catholicism, Buddhism, Hinduism...

The national language is Bahasa Indonesia, which is a modified form of Malay. Besides, about 300 other languages and dialects are spoken. English is increasingly used as the language of business.

Question 1. Indonesia is located in Southeast Asia.

A. True    B. False

Đáp án: A

Thông tin: Indonesia is an island nation in Southeast Asia.

Dịch: Indonesia là một quốc đảo ở Đông Nam Á.

Quảng cáo

Question 2. All the countries in Southeast Asia enjoy tropical climate.

A. True    B. False

Đáp án: A

Thông tin: Like Vietnam and other countries in Southeast Asia, Indonesia enjoys tropical climate.

Dịch: Giống như Việt Nam và các nước khác ở Đông Nam Á, Indonesia thích khí hậu nhiệt đới.

Question 3. Islam is the only official religion in Indonesia.

A. True    B. False

Đáp án: A

Thông tin: Islam, which is over eighty per cent of the population practice, is the country's official religion.

Dịch: Hồi giáo, chiếm hơn tám mươi phần trăm thực hành dân số, là tôn giáo chính thức của đất nước.

Question 4. There are more people in Indonesia than in the USA.

A. True    B. False

Đáp án: B

Thông tin: Indonesia is the world's fourth most populous country after China, India, and the United States.

Dịch: Indonesia là quốc gia đông dân thứ tư thế giới sau Trung Quốc, Ấn Độ và Hoa Kỳ.

Quảng cáo

Question 5. Indonesia is one of the countries of ASEAN.

A. True    B. False

Đáp án: A

Thông tin: It is a member country of the Association of South East Asian Nations (ASEAN).

Dịch: Đây là một quốc gia thành viên của Hiệp hội các quốc gia Đông Nam Á (ASEAN).

Question 6. The Indonesian unit of currency is sen.

A. True    B. False

Đáp án: B

Thông tin: The rupiah is the official monetary unit of Indonesia, consisting of 100 sens.

Dịch: Đồng rupiah là đơn vị tiền tệ chính thức của Indonesia, bao gồm 100 sen.

Question 7. Islam is the most common religion in Indonesia.

A. True    B. False

Đáp án: A

Thông tin: Islam, which is over eighty per cent of the population practice, is the country's official religion.

Dịch: Hồi giáo, chiếm hơn tám mươi phần trăm thực hành dân số, là tôn giáo chính thức của đất nước.

Question 8. Bahasa Indonesia is the only language spoken in Indonesia.

A. True    B. False

Đáp án: B

Thông tin: The national language is Bahasa Indonesia, which is a modified form of Malay. Besides, about 300 other languages and dialects are spoken.

Dịch: Ngôn ngữ quốc gia là tiếng Bahasa Indonesia, là một dạng sửa đổi của tiếng Mã Lai. Ngoài ra, khoảng 300 ngôn ngữ và phương ngữ khác được nói.

Quảng cáo

Question 9. English is not spoken in Indonesia.

A. True    B. False

Đáp án: B

Thông tin: English is increasingly used as the language of business.

Dịch: Tiếng Anh ngày càng được sử dụng như ngôn ngữ kinh doanh.

Bài 2. Read the passage, and then decide whether the statements are true IT), false (F) or no information (N). Correct the false sentences.

I lived in the Middle East for a while, and when I went out, I had to obey the local custom of wearing something over my head and wearing a dress that covered my whole body. At first, I found it a real nuisance, but after a while, I got used to it and even started to like it. You feel really secure, and also you don't have to worry about what to wear all the time.

Question 1. The writer lives in the Middle East now.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: B

Thông tin: I lived in the Middle East for a while ….

Dịch: Tôi đã từng sống ở Trung Đông một thời gian ……

Question 2. She was constrained to wear national costume.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: A

Thông tin: …. when I went out, I had to obey the local custom …

Dịch: Khi tôi đi ra ngoài, tôi phải tuân theo phong tục địa phương …

Question 3. She was very annoyed at the costume.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: A

Thông tin: At first, I found it a real nuisance, ….

Dịch: Lúc đầu, tôi thấy nó thật phiền toái, …

Question 4. She felt confident and safe when she wore the costume.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: A

Thông tin: You feel really secure, and also you don't have to worry about what to wear all the time.

Dịch: Bạn cảm thấy thực sự an toàn, và bạn cũng không phải lo lắng về việc mặc gì mọi lúc.

Question 5. She didn’t have to think of what to wear every day.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: C

Thông tin: Thông tin không có trong bài.

Question 6. The writer is a Muslim.

A. True    B. False    C. Not given

Đáp án: C

Thông tin: Thông tin không có trong bài.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 10 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 9 ôn hè. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 600 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-2-clothing.jsp