Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 3 Reading có đáp án

Unit 3: A trip to the countryside

Bài tập Tiếng Anh 9 Unit 3 Reading có đáp án

Bài 1. Read the passage below then pick out ONE best option (A, B, C or D . to complete each of the following sentences:

Britain is now a highly industrialized country and there are only 238,000 farms in the UK. More and more farmers leave the land because they can not earn enough money to survive. Only large farms are economic and because of this most British farm are big. They usually grow cereals in the east of England and raise sheep and cowsin the north of England and Scotland. The small family farms often have to earn more money by offering bed and breakfast accommodation to tourists.

Farming methods in Britain have also changed. Fields used to be quite small, divided by hedges which were sometimes a thousand years old and full of wild flowers and birds. Many hedges were pulled up to allow farmers to use mordern machinery. Now most fields in England are large by European standards.

Question 1. British farmers give up working on their farms because________ .

A. they are tired of the farm work

B. they can’t earn their own living by farming

C. they want to continue to live

D. they are forced to leave the land

Đáp án: B

Thông tin: More and more farmers leave the land because they can not earn enough money to survive.

Dịch: Ngày càng có nhiều nông dân rời bỏ đất vì họ không thể kiếm đủ tiền để tồn tại.

Question 2. Most British farms are big because_________ .

A. there are plenty of abandoned land

B. farming is now industrialized

C. small farms are unecenomic

D. most British farmers are rich

Đáp án: C

Thông tin: Only large farms are economic and because of this most British farm are big.

Dịch: Chỉ có các trang trại lớn là kinh tế và bởi vì hầu hết các trang trại Anh này là lớn.

Question 3. The small family farms often offer bed and breakfast accommodation to tourists ______.

A. to show their friendship

B. because they want to have more tourists to their farms

C. in order to improve their earnings

D. so that the tourists will return in their farm the next time

Đáp án: C

Thông tin: The small family farms often have to earn more money by offering bed and breakfast accommodation to tourists.

Dịch: Các trang trại gia đình nhỏ thường phải kiếm thêm tiền bằng cách cung cấp chỗ ở trên giường và bữa sáng cho khách du lịch.

Question 4. Fields on British farms were __________ .

A. seperated from each other by hedges

B. full of wild flowers and birds

C. a thousand years old

D. all are correct

Đáp án: D

Thông tin: Fields used to be quite small, divided by hedges which were sometimes a thousand years old and full of wild flowers and birds.

Dịch: Những cánh đồng trước đây khá nhỏ, được phân chia bởi những hàng rào đôi khi có một ngàn năm tuổi và đầy hoa và chim hoang dã.

Question 5. Which of the following sentences is not true?

A. Industries are developed in Britain

B. Breeding farms are usually in the north of England

C. Many hedges are pulled down for farmers to expand their farms

D. Most fields in England are now larger than they used to be

Đáp án: C

Thông tin: Many hedges were pulled up to allow farmers to use mordern machinery.

Dịch: Nhiều hàng rào đã được kéo lên để cho phép nông dân sử dụng máy móc hiện đại.

Bài 2. Read the text and then choose the best answer A, B, C, or D.

    Visit the Edinburgh Festival

Every year, thousands of people come to Edinburgh, the capital city of Scotland, to be part of the Edinburgh Festival. For three weeks every August and September the city is filled with actors and artists from all over the world. They come to Edinburgh for the biggest arts festival in Britain. During this time, the streets of the city are alive with music and dance from early in the morning untill late at night. You can even see artists painting pictures on the streets.

Tens of thousands of tourists come to the festival to see new films and plays and to hear music played by famous musicians. This year, you can see over five hundred performances with actors from more than forty countries.

The tickets for these performances are quite cheap, and it is usually easier to see your favourite star in Edinburgh than it is in London. So come to Edinburgh next summer!

Question 1. How many people come to attend the Edinburgh Festival every year?

A. Thousand people    B. Thousands of people

C. Some people    D. Few people

Đáp án: B

Thông tin: Every year, thousands of people come to Edinburgh.

Dịch: Mỗi năm, có hàng ngàn người đến Edinburgh.

Question 2. How long does the Edinburgh Festival last?

A. Two months    B. Three months

C. Three weeks    D. For 3 weeks every August and September

Đáp án: D

Thông tin: For three weeks every August and September the city is filled with actors and artists from all over the world.

Dịch: Trong ba tuần vào tháng Tám và tháng Chín, thành phố có rất nhiều diễn viên và nghệ sĩ từ khắp nơi trên thế giới.

Question 3. What can you even see artists doing on the streets?

A. Playing the guitar on the streets    B. Singing songs on the streets

C. Painting pictures on the streets    D. Dancing on the streets

Đáp án: C

Thông tin: You can even see artists painting pictures on the streets.

Dịch: Bạn thậm chí có thể nhìn thấy các nghệ sĩ vẽ tranh trên đường phố.

Question 4. How many performances can people see this year?

A. Tens of thousands    B. Thousands

C. Some people    D. Over five hundreds

Đáp án: D

Thông tin: This year, you can see over five hundred performances with actors from more than forty countries.

Dịch: Năm nay, bạn có thể xem hơn năm trăm buổi biểu diễn với các diễn viên từ hơn bốn mươi quốc gia.

Question 5. How much are the tickets for these performances?

A. Very cheap    B. Very expensive

C. Not cheap    D. Not quite expensive

Đáp án: A

Thông tin: The tickets for these performances are quite cheap…

Dịch: Vé cho các buổi biểu diễn này khá rẻ …..

Bài 3. Decide if the following statements are True or False or Not Given according to the text.

Hello students. Today I'd like to tell you some information about types and sources of energy. Energy is classified into two main groups: renewable and non-renewable.

The energy generated from natural sources such as the sun, wind, rain, and tides is called renewable energy. They are plentiful and can be generated again and again. They also have low carbon emissions so they are considered green and environment-friendly. Moreover, using renewable energy can reduce your electricity bills. Unfortunately, solar energy can be only used during the daytime but not during night or the rainy season. Geothermal energy also can bring toxic chemicals beneath the earth's surface to the top and can create environmental changes.

Non-renewable energy is the energy taken from other sources that are available on earth. They are limited and will run out in the future. They can't be re-generated in a short time. Fossil fuels - natural gas, oil and coal - are examples of them. They are cheap and easy to use. However, when burnt, they release toxic gases in the air so they cause serious environmental changes such as global warming. And the important thing is that non-renewable sources will expire someday.

Question 1. This text may be written by a teacher.

A. True    B. False    C. Not Given

Đáp án: A

Thông tin: Hello students.

Dịch: Xin chào các học sinh.

Question 2. There is a large amount of non-renewable energy.

A. True    B. False    C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: không có trong bài.

Question 3. The sun is one of the sources of energy which is friendly with the environment.

A. True    B. False    C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: không có trong bài.

Question 4. Non-renewable energy can be generated in a short time.

A. True    B. False    C. Not Given

Đáp án: B

Thông tin: They can't be re-generated in a short time.

Dịch: Chúng không thể được tạo lại trong một thời gian ngắn

Question 5. Non-renewable energy will run out in 150 years.

A. True    B. False    C. Not Given

Đáp án: C

Thông tin: không có trong bài.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 9 hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Hơn 5000 bạn đã học và tiến bộ tại VietJack chỉ với 2k/ 1 ngày. Đăng ký ngay!

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 600 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 9 của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 9.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-3-a-trip-to-the-countryside.jsp