Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề)



Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 11.

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. genius    B. gorilla     C. global     D. gases

Question 2: A. pollution    B. poaching     C. physical     D. pesticide

Question 3: A. warming    B. warn     C. walk     D. wasn't

Question 4: A. floor    B. flood    C. moorland     D. door

Question 5: A. increase    B. release     C. please     D. grease

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: We need to cut down on the emission of carbon dioxide into the atmosphere.

A. intake     B. retake

C. uptake     D. discharge

Question 7: Land erosion is mainly caused by widespread deforestation.

A. afforestation     B. reforestation

C. logging     D. lawn mowing

Question 8: In the past, a lot of countries denied having contributed to global warming.

A. agreed    B. refuted

C. approved     D. avoided

Question 9: Most people admit that they contribute to global warming.

A. be partly responsible for     B. disapprove

C. neglect     D. cause

Question 10: We must admit that people are heavily polluting the environment.

A. decline     B. rebut

C. deny     D. accept

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges. Two friends Nam and Lan are talking about the topic of global warming.

Question 11:

Nam: What are the main threats to the environment today?

Lan: ____

A. Threats are possible dangers to the environment.

B. Probably deforestation and global warming.

C. Environmental pollution is a big issue for our planet

D. We need a clean environment to live in.

Question 12: Lan: How can ordinary people help protect the environment? - Nam: ____

A. What can ordinary people do to help the environment?

B. Environment really needs our help.

C. We may use environmentally-friendly products.

D. Both governments and individuals are to blame on.

Question 13: Nam: Do you do anything to protect the environment? - Lan: ____

A. I refuse to use plastic bags and try to recycle as much as possible.

B. I use a lot of plastic bags and containers to save the environment.

C. I'm not interested in the subject of environment.

D. I don't want to change my lifestyle.

Question 14: Lan: What solution to air pollution can you suggest? - Nam: ____

A. Air pollution is really serious these days.

B. Smoke from factory chimneys pollutes the air.

C. Air pollution causes acid rain.

D. People should use public means of transport.

Question 15: Nam: What is the biggest environmental problem facing our country? - Lan: ____

A. Too much toxic sewage is dumped at sea.

B. All countries face environmental problems.

C. No one can help protect the environment.

D. Our country is facing the biggest environmental problem.

Đáp án

1A 2C 3D 4B 5C
6D 7C 8B 9A 10D
11B 12C 13A 14D 15A
Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1: A. campaign     B. global     C. balance     D. carbon

Question 2: A. natural     B. endangered     C. dangerous     D. habitat

Question 3: A. rainforest     B. tropical     C. discover     D. animal

Question 4: A. pollution     B. continue     C. enormous     D. disappear

Question 5: A. devastated    B. environment     C. diversity     D. ecology

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: Cutting down on energy use is the best way to help reduce global warming.

A. Shrinking     B. Declining

C. Decreasing     D. Increasing

Question 7: We should grow more trees so that they can absorb more carbon dioxide from the atmosphere.

A. emit     B. take in

C. consume     D . cut off

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 8: With clear evidence (A), his company couldn't deny having (B) dump (C) a large quantity of toxins into the sea (D).

Question 9: Humans now have to (A) suffer the effects of global warming (B) due to (C) having treat the environment (D) irresponsibly.

Question 10: Having denied (A) the responsibility for (B) the environmental (C) it caused, the factory was forced to (D) close down.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 11: Having seen people suffer global warming consequences, we decided to reduce carbon footprints.

A. We decided to reduce carbon footprints before seeing people suffer global warming consequences.

B. We saw people suffer global warming consequences after we decided to reduce carbon footprints.

C. We decided to cut down on carbon footprints after we saw people suffer global warming consequences.

D. We decided to cut down on carbon footprints before we saw people suffer global warming consequences.

Question 12: Climate change leads to numerous catastrophic consequences.

A. Numerous catastrophic consequences result in climate change.

B. Numerous catastrophic consequences result from climate change.

C. Climate change results from numerous catastrophic consequences.

D. Numerous catastrophic consequences cause climate change.

Question 13: The increase in earth's temperature can cause heat-related illnesses.

A. Heat-related illnesses result from the increase in earth's temperature.

B. Heat-related illnesses result in the increase in earth's temperature.

C. Heat-related illnesses lead to the increase in earth's temperature.

D. Heat-related illnesses trigger the increase in earth's temperature.

Question 14: Carbon dioxide is one of the primary greenhouse gases that cause global warming.

A. Carbon dioxide is the only greenhouse gas that causes global warming.

B. Global warming results in greenhouse gases, including carbon dioxide.

C. One of the main greenhouse gases that lead to global warming is carbon dioxide.

D. Global warming causes greenhouse gases, including carbon dioxide.

Question 15: Planting trees can contribute to reducing global warming.

A. Global warming can't be controlled by planting trees.

B. Planting trees is the only way to control global warming.

C. Planting trees can accelerate global warming.

D. Planting trees can help reduce global warming.

Đáp án

1A 2B 3C 4D 5A
6D 7A 8C 9D 10C
11C 12B 13A 14C 15D
Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. degree     B. doctorate     C. graduate     D. kindergarten

Question 2: A. bachelor     B. chapter    C. chemistry     D. teacher

Question 3: A. culture     B. student     C. institution     D. university

Question 4: A. appreciate     B. psychology     C. programme    D. respectively

Question 5: A. academic    B. apply    C. apology    D. achieve

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: It is not easy at all to get a good job without any ____ qualifications.

A. academic     B. social

C. great     D. favourite

Question 7: At the ____ level, you can join three-year or four-year colleges.

A. primary     B. secondary

C. postgraduate     D. undergraduate

Question 8: Hugh is quite worried because he hasn't ____ for the end-of-term test.

A. examined     B. researched

C. studied     D. read

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 9: When you sit for the exam tomorrow, try to stay calm and relaxed.

A. answer     B. take

C. make     D. write

Question 10: If the examiner can't make sense of what your essay is about, you'll get the low mark.

A. declare     B. estimate

C. communicate     D. understand

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: I ____ English for five years. I study it at school.

A. have been learning     B. have learnt

C. learnt     D. am learning

Question 12: You can have your book back now. I ____ it.

A. have been reading     B. have read

C. had read     D. read

Question 13: You look upset. ____ you ____?

A. Are – crying     B. Do - cry

C. Have - been crying    D. Have - cried

Question 14: How many times ____ you ____ that international conference?

A. did – attend

B. do - attend

C. have - been attending

D. have - attended

Question 15: I ____ for my math textbook all day, but I ____ it yet.

A. have been looking/haven't found

B. have looked/haven't found

C. have been looking/haven't been finding

D. have looked/haven't been finding

Đáp án

1C 2C 3A 4B 5A
6A 7D 8C 9B 10D
11A 12B 13C 14D 15A
Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1: A. biology     B. geography    C. education     D. relationship

Question 2: A. broaden     B. provide     C. pursue    D. succeed

Question 3: A. college     B. degree     C. language    D. subject

Question 4: A. analytical     B. opportunity     C. qualification    D. university

Question 5: A. bachelor    B. diploma    C. internship     D. scholarship

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meanin the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 6: Students also have the opportunity to choose from a wide range of optional courses in the university.

A. mandatory     B. selective

C. free    D. limited

Question 7: Tom did miserably on the final test, which caused a shock to everyone in the class.

A. took     B. sat for

C. failed     D. passed

Question 8: Schools are more relaxed nowadays as discipline is less tough than before.

A. accurate     B. severe

C. strict     D. loose

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 9: “Could you pass that book over to me, please?” – “____”

A. Yes, of course.

B. No, why not?

C. Actually, I'm busy.

D. Yes, go ahead.

Question 10: “If I were you, I would apply for the scholarship to the University of Melbourne.” – “____”

A. I'm not afraid so.

B. No way!

C. I guess I should.

D. I hope so.

Question 11: “I hear you've passed your exam. Congratulations!” – “____”

A. What a pity!

B. You're welcome.

C. I'm alright.

D. Thank you.

Question 12: “Why do you choose French as your second major?” – “____”

A. Because it's quite like English.

B. Because they are friendly.

C. I don't really care.

D. It's nice to say so.

Question 13: “Can I have a quick look at your lecture notes?” – “____”

A. Of course not today.

B. So far, so good!

C. No, I don't think so.

D. Sorry, I'm using them myself.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 14: It's only her second time in an international conference about further education.

A. It was the second time she had been in an international conference about further education.

B. She has only been in an international conference about further education once before.

C. She has never been to any international conference about further education before.

D. She has already got used to being in an international conference about further education.

Question 15: I started writing this essay hours ago and it's still not right.

A. I have been writing this essay for hours and it's still not right.

B. It's hours ago since I last wrote this essay correctly.

C. The last time I started writing this essay was hours ago, which is still not right.

D. I didn't stop to write this essay hours ago and it's still not right.

Đáp án

1C 2A 3B 4C 5B
6A 7D 8D 9A 10C
11D 12A 13D 14B 15A

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

GAP YEAR

In the professional or career world, a gap year is a year before going to college or university and after finishing high school or (119) ____ a year off before going into graduate school after completing a bachelor as an undergraduate. (120) ____ this time, students may engage in advanced academic courses, extra-academic courses and non-academic courses, such as yearlong pre-college math courses, language studies, learning a trade, art studies, volunteer work, travel, internships, sports and more. Gap years are sometimes considered a way for students to become independent and learn a great deal of (121) ____ prior to engaging in university life.

Australians and New Zealanders have a tradition of travelling overseas independently (122) ____ a young age. In New Zealand, this is known as “doing an OE” (Overseas Experience). Sometimes, an OE is (123) ____ to one year, but often Australians and New Zealanders will remain overseas for three to five years, with many working short-term in service industry jobs to fund their continuing travels. Europe and Asia are popular destinations for doing an OE. In Australia, through exchange programmes and benefits for youth, there are so many opportunities for a young person to broaden their (124) ____ through travel in a gap year.

Question 1: A. calling     B. going     C. taking     D. turning

Question 2: A. During     B. When     C. While     D. By

Question 3: A. responsible B. responsibility     C. irresponsible     D. irresponsibility

Question 4: A. at     B. on     C. in     D. for

Question 5: A. distributed    B. used     C. spent     D. limited

Question 6: A. head     B. mind     C. brain     D. memory

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 7: Marie prepared her homework carefully. She could answer all the questions and got good marks.

A. Although she prepared her homework carefully, Marie could not answer all the questions and got good marks.

B. Having prepared her homework carefully, Marie could answer all the questions and got good marks.

C. If she had prepared her homework carefully, Marie could have answered all the questions and got good marks.

D. It was because of her careful preparation for the homework, Marie couldn't answer all the questions and got good marks.

Question 8: We have been trying to learn English for years. We haven't succeeded yet.

A. Although we have been trying to learn English for years, we haven't succeeded yet.

B. After we've been trying to learn English for years, we have succeeded.

C. We haven't succeeded yet since we have been trying to learn English for years.

D. We have been trying to learn English for years, so we haven't succeeded yet.

Question 9: The teacher was giving the lesson. The lights went out.

A. The lights went out as soon as the teacher started giving the lesson.

B. If the teacher had been giving the lesson, the lights wouldn't have gone out.

C. The teacher was giving the lesson, so the lights went out.

D. While the teacher was giving the lesson, the lights went out.

Question 10: Our school started building a new canteen in June. They are still building it now.

A. Our school have started building a new canteen from June till now.

B. Our school have been building a new canteen since June.

C. Our school have built a new canteen now since starting in June.

D. Our school are building the new canteen which started in June.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: I _______ the latest Harry Potter book all day. I'm dying to know what happens in the end!

A. am reading

B. have been reading

C. have read

D. had read

Question 12: So far I ____ any of the exams at school.

A. haven't been failing

B. hadn't failed

C. didn't fail

D. haven't failed

Question 13: We ____ our classroom for the upcoming Teachers' Day, but there's still a lot to do.

A. are decorating

B. decorated

C. have been decorating

D. have decorated

Question 14: Margaret ____ in the school marathon for charity before.

A. has never run

B. never runs

C. never ran

D. has never been running

Question 15: My brother graduated from Hong Kong University of Science and Technology last month and ____ for a job since then.

A. has been looking

B. has looked

C. was looking

D. had looked

Đáp án

1C 2A 3B 4A 5D
6B 7B 8A 9D 10B
11B 12D 13C 14A 15A

Xem thêm các đề thi Tiếng Anh 11 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên