Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 1 có đáp án (5 đề)



Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 1 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 mới Học kì 1 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 11.

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. change     B. champagne

C. channel     D. choice

Question 2:

A. cities     B. areas

C. envelops     D. days

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: I haven’t read any medical books or articles on the subject for a long time, so I’m ________with recent developments.

A. out of reach     B. out of the condition

C. out of touch     D. out of the question

Question 4: Kate didn’t enjoy the roller coaster ride because it was________ experience of her life.

A. the most terrifying     B. the most terrified

C. a most terrified     D. far more terrifying

Question 5: I assume that you are acquainted ________this subject since you are responsible ________writing the accompanying materials.

A. to/for     B. with/for

C. to/to     D. with/with

Question 6: Everyone in both cars________injured in the accident last night, ________?

A. was/weren’t they     B. were/ weren’t they

C. was/ wasn’t he     D. were/ were they

Question 7: When the Titanic started sinking, the passengers were________.

A. horrifying    B. apprehensive

C. panic-stricken     D. weather-beaten

Question 8: Jack has a collection of ________.

A. old valuable Japanese postage stamps

B. old Japanese valuable postage stamps

C. valuable Japanese old postage stamps

D. valuable old Japanese postage stamps

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 9: Nutritionists believe that vitamins circumvent diseases.

A. defeat    B. nourish

C. help    D. treat

Question 10: Adverse weather conditions made it difficult to play the game.

A. favorable    B. bad

C. comfortable    D. severe

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 11: "I have never been to Russia. I think I shall go there next year.” said Bill.

A. Bill said that he had never been to Russia and he thought he would go there the next year.

B. Bill said that he would have never been to Russia and he thinks he would go there the next year.

C. Bill said that he had never been to Russia and he thinks he will go there the next year.

D. Bill said that he has never been to Russia and he thinks he would go there the next year.

Question 12: People believed that Jane retired because of her poor health.

A. Jane is believed to have retired because of her poor health.

B. Jane was believed to have retired because of her poor health.

C. It is believed that Jane retired because of her poor health.

D. Jane retired because of her poor health was believed.

Quảng cáo

Đáp án

1B 2C 3A 4B 5A 6C
7D 8C 9B 10A 11A 12B

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 1: A. access    B. afford     C. brochure     D. casual

Question 2: A. behaviour    B. determined    C. counselor     D. decisive

Question 3: A. donate     B. compare    C. campaign     D. flashy

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 4: I live in a/an ____ with my parents and my elder sister in the coastal area.

A. extended family     B. nuclear family

C. extended house     D. nuclear house

Question 5: One advantage of living in a/an ____ is to strengthen relationship between young children and adults.

A. nuclear family     B. nuclear house

C. extended family     D. extended house

Question 6: In my opinion, family members are responsible for ____.

A. the housework     B. the chores

C. homework     D. A and B

Question 7: My grandpa is the most conservative person in my family. He never ____ about way of life.

A. gives his opinion    B. changes his mind

C. gives his view     D. keeps in mind

Question 8: After graduating from university, I want to ____ my father's footsteps.

A. follow in    B. succeed in

C. go after    D. keep up

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 9: Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day.

A. homework     B. works

C. housework     D. house duties

Question 10: When I was a child, my mother used to teach me table manners.

A. etiquette     B. rule

C. problem     D. norm

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: All students ____ wear uniforms at school because it is a rule.

A. should     B. have to

C. ought to     D. must

Question 12: You ____ finish your homework before you go to bed.

A. must     B. have to

C. should     D. ought to

Question 13: This drink isn't beneficial for health. You ____ drink it too much.

A. should     B. ought to not

C. ought not to     D. mustn't

Question 14: This warning sign indicates that you ____ step on the grass.

A. shouldn't     B. mustn't

C. don't have to     D. ought not to

Question 15: I think you ____ do exercise regularly in order to keep your body in good shape.

A. must     B. should

C. ought to     D. Both B and C

Đáp án

1B 2C 3D 4B 5C
6D 7B 8A 9C 10A
11B 12A 13C 14B 15D x
Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. amazing    B. charge    C. female    D. taste

Question 2: A. break    B. breath    C. thread    D. tread

Question 3: A. enough    B. plough    C. rough    D. tough

Question 4: A. believes    B. dreams    C. girls    D. parents

Question 5: A. kissed    B. laughed    C. looked    D. loved

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: What's the matter? You look ____.

A. happily     B. sadly

C. unhappy     D. unhappily

Question 7: I have been very ____ up to this point, but I am going to lose my temper if you don't find my baggage immediately.

A. impatiently    B. impatient

C. patient    D. patiently

Question 8: You seem more ____ now.

A. relaxed     B. relax

C. relaxing     D. relaxingly

Question 9: These watermelons were ____ sweet.

A. excepting     B. exception

C. exceptional     D. exceptionally

Question 10: The cake tastes ____.

A. good     B. goodly

C. well    D. badly

Question 11: That kitten's fur ____ so soft.

A. looks     B. sounds

C. smells     D. tastes

Question 12: The waves crashed on the shore where they ____ cool on my hot feet.

A. appeared     B. felt

C. looked     D. sounded

Question 13: The milk went ____ within seven days from opening.

A. bad     B. badly

C. best     D. well

Question 14: You can't blame an automaker for wanting to design a car that looks ____, even if it doesn't have what it takes under the hood.

A. fast     B. fastly

C. quick     D. quickly

Question 15: My darling, you looked ____ in that dress.

A. beauty     B. beautify

C. beautiful     D. beautifully

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 16: I have to take the responsibility.

A. It's I am that responsible.

B. It is I who am responsible.

C. It is me who am responsible.

D. It's that me is responsible.

Question 17: It was her story that made me cry.

A. I was made crying by her story.

B. I was made to cry by her story.

C. Her story made me crying.

D. Her story made me to cry.

Question 18: It is unlikely that he will come on time.

A. He is unlikely to come early.

B. It is likely that he will not come too late.

C. It looks as if he will come late.

D. It seems that he will come lately.

Question 19: He became successful as a professional writer at the age of 20.

A. He did not succeed as a professional writer until he was 20.

B. He did not write professionally until he succeeded at the age of 20.

C. He succeeded as a professional writer until he was 20.

D. He wrote professionally until he became successful at the age of 20.

Question 20: Mai: “Why don't we ask Mr Brown for help?”

A. Mai asked why they did not ask Mr Brown for help.

B. Mai begged Mr Brown for help to find the reason.

C. Mai suggested that they should ask Mr Brown for help.

D. Mai wanted to know why Mr Brown did not help.

Quảng cáo

Đáp án

1B 2A 3B 4D 5D
6C 7C 8A 9D 10A
11A 12B 13A 14A 15C
16B 17B 18C 19A 20C

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. lake     B. bay     C. cane     D. lack

Question 2: A. lurk     B. luck     C. but     D. putt

Question 3: A. stopped     B. expected     C. finished     D. faced

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 4: A. reliable     B. independent    C. responsible    D. decisiveness

Question 5: A. difficult     B. confident     C. critical     D. important

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 6: My parents are glad ____ my success in finding a job after graduation.

A. to see     B. seeing

C. see     D. saw

Question 7: It isn't ____ for him to take charge of the financial burden on his family.

A. boring     B. expensive

C. easy     D. mind

Question 8: My teacher always gives me advice ____ suitable career in the future.

A. choosing     B. to choose

C. choose     D. not to choose

Question 9: We're ____ to announce that you were selected to be our new faculty manager.

A. happily     B. unhappy

C. happiness     D. happy

Question 10: It is unnecessary for ____ to do this task. It's not ours.

A. we     B. us

C. they     D. our

Question 11: She left a message with a request ____ in the contract.

A. not to sign     B. not sign

C. to not sign     D. don't sign

Question 12: I found it truly ____ to hear that Mr. Kim had been appointed to the committee.

A. surprise     B. surprised

C. surprising     D. surprisingly

Question 13: Don't be afraid ____ me if you have any further queries.

A. not to ask     B. asking

C. to asking     D. to ask

Question 14: It's ____ for us to submit the project on time as it's really difficult.

A. possible     B. simple

C. impossible    D. Both B and C

Question 15: It would be unreasonable ____ him ____ you money if you didn't pay it back.

A. to expect/lend     B. to expect/to lend

C. expect/to lend     D. expecting/lend

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 16: She was (A) amazing (B) to find (C) that no one died (D) in the tragic accident yesterday.

Question 17: His driving (A) ambition was (B) entering (C) one of the top (D) universities in the city.

Question 18: It is (A) particularly interested (B) to explore (C) the mystery of the (D) universe.

Question 19: Your success in learning (A) depends on (B) your willing (C) to acquire (D) new knowledge.

Question 20: We haven't made (A) a plan not to travel (B) overseas yet (C) as I'm very busy with (D) my work.

Đáp án

1D 2A 3B 4B 5D
6A 7C 8B 9D 10B
11A 12B 13D 14C 15B
16B 17C 18B 19C 20B

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 1

Môn: Tiếng Anh thí điểm lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: If you live in an extended family, you'll have great joy and get support of other members.

A. close family     B. traditional family

C. nuclear family     D. large family

Question 2: Our mother encourages us to be open-minded about new opinions and experiences

A. optimistic     B. elegant

C. close-knit     D. narrow-minded

Question 3: Domestic violence is strictly forbidden all over the world.

A. permitted     B. limited

C. restricted     D. prohibited

Question 4: Jane found herself in conflict with her parents over her future career.

A. disagreement     B. harmony

C. controversy     D. fighting

Question 5: I can't concentrate on my work because of the noise caused by my children.

A. focus     B. abandon

C. neglect     D. allow

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 6: I will leave (A) the party early because (B) I must (C) studying (D) for my exam.

Question 7: I stayed (A) up late (B) last night because I mustn't (C) go to school on (D) Sunday.

Question 8: We ought to not (A) play football as (B) it's raining (C) outside (D).

Question 9: You mustn't (A) to drive (B) a car if (C) you don't have (D) a driving licence.

Question 10: If you want (A) some useful advice (B), you have better (C) talk to your parents about (D) your problem.

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 11: Would you mind if I opened the windows? It's too stuffy in here.

A. Yes, of course.     B. No, please do.

C. I think it is OK.    D. You look so tired.

Question 12: Could you show me how to get to the nearest train station from here?

A. I'm not certain but it's maybe at the end of the street.

B. I totally agree with you.

C. Sorry, I never know you.

D. I'm busy. now.

Question 13: From my point of view, all family members should share the chores equally.

A. It's a breathtaking view.

B. You lied to me.

C. But you're right.

D. There's no doubt about it.

Question 14: I've been awarded a scholarship to Harvard University.

A. Just kidding!     B. It's up to you.

C. Good job!     D. Same to you. Thanks!

Question 15: Don't forget to finish your homework before class.

A. I'll do it later.

B. Not much.

C. It's quite difficult.

D. Thank you for reminding me.

Question 16: Thanks a lot for helping me fix the car yesterday.

A. I'd love to.     B. You're welcome.

C. Of course not.     D. I like it.

Question 17: I've seen John at the workshop on communication skills.

A. I see. I'll call him.

B. The workshop was very useful.

C. That can't be John because he's in Paris now.

D. No, I don't think so.

Question 18: How do I sign up for the psychology course?

A. You need to fill in the online application form first.

B. It's not yours.

C. The course was full.

D. Your deadline is May 15.

Question 19: What's about going to the waterpark?

A. That's a good idea.     B. That's right.

C. Of course!     D. I'm sorry I can't.

Question 20: Hi, I'd like to buy three tickets for the Lost in Fear.

A. How many tickets?

B. I'm sorry. They were sold out.

C. We don't like this film.

D. You should see other interesting films.

Đáp án

1C 2D 3A 4B 5C
6D 7C 8A 9B 10C
11B 12A 13D 14C 15D
16B 17C 18A 19A 20B

Xem thêm các đề thi Tiếng Anh 11 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên