Đ10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Smart World (có đáp án)

Với bộ 10 Đề thi Tiếng Anh 11 Giữa kì 1 Smart World năm 2024 có đáp án và ma trận được biên soạn và chọn lọc từ đề thi Tiếng Anh 11 của các trường THPT trên cả nước sẽ giúp học Sinh 11 ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 11.

Đ10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Smart World (có đáp án)

Xem thử

Chỉ từ 100k mua trọn bộ Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Smart World bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Smart World

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh 11

Thời gian làm bài: phút

(Đề số 1)

Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Question 1. A. diet                    B. limit                   C. website                   D. lifestyle

Question 2. A. sausage              B. sugar                  C. pasta                      D. salad

Question 3. A. include              B. divide                C. title                      D. invent

Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word that has a stress pattern different from the others.

Question 4. A. protect               B. manage              C. option                     D. balance

Question 5. A. injury                 B. vitamin              C. nutrition                 D. mineral

Circle the letter A, B, C, or D to indicate the best option for each of the following questions.

Question 6. David _______ fit by doing exercises in the gym twice a week.

A. makes

B. does

C. seems

D. keeps

Quảng cáo

Question 7. He _______ his new kitten, isn’t he?

A. is keen on

B. was keen on

C. isn’t keen on

D. does keen on

Question 8. Social media _______ is one of the social issues that many people are concerned about.

A. addict

B. addiction

C. addictive

D. addicted

Question 9. You should try to avoid food high ________ salt.

A. in

B. of

C. for

D. about

Quảng cáo

Question 10. It was an attractive building. They _________ it.

A. should destroy

B. shouldn’t destroy

C. should have destroyed

D. shouldn’t have destroyed

Question 11. After the flood in 2020, many people ________ their hometown and ______ to big cities to find jobs.

A. have left/ went

B. left/ went

C. left/ have gone

D. have left/ have gone

Question 12. I’m sorry, but it’s _______ late to change your ticket.

A. much

B. more

C. enough

D. too

Quảng cáo

Question 13. _______, which is made of actual animal hide, provides a pleasant feeling to the water thanks to the extreme softness.

A. Plastic

B. Silk

C. Cotton

D. Leather

Question 14. ________ have enough fresh air to breathe, people should plant more trees around the places they live.

A. So that

B. So to

C. In order that

D. In order to

Question 15. Regular _______ like swimming or cycling is good for your health.

A. training

B. sports

C. exercise

D. practice

Question 16. You can _______ your stress and feel relaxed by having a healthy social life.

A. control

B. manage

C. balance

D. improve

Question 17. Latex balloon pants were one of the _______ fashion trends in 2020, and nothing about them was practical.

A. interesting

B. silly

C. intelligent

D. happy

Question 18. A new shopping mall ________ in the place of the old market last year.

A. built

B. was built

C. have built

D. have been built

Question 19. What does this notice mean?

PRODUCT USAGE

Mix two scoops (9g) of powder with 250ml of water.

Drinking at night before bedtime.

Keep it away from children.

A. The powder should be taken with water.

B. This product shouldn’t be used with water.

C. You can drink this powder with as much water as you can.

D. Children are allowed to use this product.

Question 20. What does Nathan’s mother want to do in the message?

Đ10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Smart World (có đáp án)

A. wait to pick him up

B. explain why she is late

C. tell him who he should go to the party with

D. help him to get to the party

Circle the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 21. Jack: “Hey, look at this funny photo of my cousin.”

                      Amy: “________________”

A. His clothes are a bit silly!

B. Your clothes are fashionable.

C. Do you think my clothes are stylish?

D. I don’t think your cousin is good at taking photos.

Question 22. Anna: “How has your town changed for the last ten years?

                      Kate: “___________”

A. Well. The infrastructure is much better now.

B. Sure. It has changed for ten years.

C. No. It hasn’t changed much.

D. Yes. You can see a lot of changes now.

Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word/ phrase CLOSEST in meaning to the underlined word in the questions.

Question 23. Some people don’t feel secure when living in big cities with high crime rates.

A. safe

B. unsafe

C. happy

D. unhappy

Question 24. A curfew is an effective way to protect teenagers from bad things.

A. A family rule

B. A school rule

C. A punishment

D. An after-school activity

Circle the letter A, B, C, or D to indicate the word/ phrase OPPOSITE in meaning to the underlined word in the questions.

Question 25. They need to install security cameras in public places to prevent crime.

A. stop

B. reduce

C. ban

D. encourage

Question 26. We talked to health experts to find out the secret to a longer life.

A. discover

B. look for

C. hide

D. avoid

Circle the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction.

Question 27. Cheap public transportation was highly encourage to use ten years ago, and air pollution has been reduced since then.

A. public transportation

B. encourage

C. been reduced

D. since

Question 28. Can you please offer me some advices because I don’t know what to do with my son’s behavior?

A. offer

B. advices

C. to do

D. son’s behavior

Question 29. You will become unhealthy if you eat too much snacks.

A. will

B. unhealthy

C. if

D. too much

Write the correct form of the given words.

Question 30. Don’t forget to drink lots of water and stay ________ with plenty of exercise. (ACT)

Question 31. You need to exercise to have a good level of __________. (FIT)

Question 32. I ________ forgot to tell my mother that I was going to prepare a surprise birthday party for my sister. (COMPLETE)

Question 33. Sometimes there are _________ between teenagers and their parents. (AGREE)

Question 34. Before purchasing a house, people should consider the ________ of its neighborhood. (SECURE)

Choose the options that best complete the passage.

YOUTH UNEMPLOYMENT IN BIG CITIES

Unemployment is always a serious issue in any (35) __________, especially when the rate of socio-economic development is speeding up. What are the major reasons for unemployment among young people? This problem is caused by a number of factors.

Although unemployment has been a problem for a long time, it has become a more challenging (36) _________ issue in the last decades as a result of the massive migration of people from rural to urban areas, which increases the (37) ________ rate of a city.

Furthermore, the economic growth of large cities is linked to a higher rate of youth unemployment. This is because there are lots of job opportunities in the (38)________, so big cities generally attract a large number of young people looking for jobs. However, because of the recent economic problems, lots of companies have gone out of business. Consequently, more and more people have lost their jobs.

To summarize, as the growth of big cities affects young people's quality of life and job opportunities, the government should support the young in (39) _________ areas to prevent the migration to cities by implementing effective policies.

Question 35. A. infrastructure   B. nation                C. culture                    D. skyscraper

Question 36. A. society             B. sociable             C. socialize                 D. social

Question 37. A. population       B. safety                 C. unemployment       D. security

Question 38. A. factory             B. job market         C. business                 D. world

Question 39. A. urban               B. secure                C. modern                   D. rural

Read the passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.

Apart from regular exercise, the food we put in our bodies can have both instant and life-long effects on our health, and too much of everything is also bad. Leftover food may create stress because it can hurt our stomach badly. Too much salt, sugar, fat and pepper also makes us less calm. Overconsumption of some kinds of foods, such as onion, garlic, tea, coffee, tobacco, soda, alcohol, chocolate, sour apples, pickles and refined sugars encourages aggression, and consumers tend to have more worries than happiness. More importantly, the relationship between food and stress is about what or how much we eat and how the food is eaten. For example, stress is probably created when we eat food in a great hurry or when we are angry. The way the food is served is also a matter of importance. Not only does the presentation of the dish play a role but the love and affection with which the food is provided are also essential. It is considered a bad habit to give too many negative comments on the food that we are eating. It is better not to eat the dish we do not like than look for something wrong in it.

Bear in mind that we should maintain regular eating habits. Workaholics who do not arrange a time to eat food at proper meal time may suffer from serious stomachache. One must try to enjoy their food, so frequently eating business lunches or dinners is not a really good idea. Every bite of food should be enjoyed with relaxation. Food and discussions should not be mixed. There are accepted ways to charge our daily food. Prayer could be the best method for energizing the food, and it usually has a useful effect.

Question 40. Which is the best title for the passage?

A. Healthy diets

B. Food and stress

C. Eating habits

D. The positive effects of food

Question 41. Which of the following is the word “charge” in paragraph 2 CLOSEST in meaning to?

A. pay money for the food

B. limit the food

C. serve the food

D. give money to the food

Question 42. Which of the following does the word “it” in paragraph 2 refer to?

A. prayer                B. food                   C. method              D. cost

Question 43. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Eating too much of any kind of food is acceptable.

B. Raja sic foods help to relieve stress.

C. Lunch or dinner meetings are highly recommended.

D. Irregular meal time may cause problems for one’s stomach.

Question 44. Which of the following CAN’T cause stress when eating?

A. The way we eat

B. The type of food

C. The passion for food

D. The amount of food

Rearrange the words or phrases to make meaningful sentences.

Question 45. lift/ or/ sports/ to/ stronger./You/ play/ can/ weights/ get

____________________________________________________________________.

Question 46. up to/ people./ may/ than/ Happy/ 18% longer/ people/ live/ unhappy

____________________________________________________________________.

Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

Question 47. “Why did you play computer games after midnight?” Rosa asked her son angrily.

Rosa’s son ___________________________________________________________.

Question 48. I didn’t arrive in time to say goodbye to my aunt at the airport.

I should _____________________________________________________________.

Question 49. They have set up many residential areas for low-income inhabitants in this city.

Many residential areas for low-income inhabitants ___________________________.

Question 50. In order to avoid social media addiction, teenagers should spend less time online.

Teenagers should spend less time online so that _____________________________.

ĐÁP ÁN:

1. B

2. A

3. C

4. A

5. C

6. D

7. A

8. B

9. A

10. D

11. B

12. D

13. D

14. D

15. C

16. B

17. B

18. B

19. A

20. C

21. A

22. A

23. A

24. A

25. D

26. C

27. B

28. B

29. D

30. active

31. fitness

32. completely

33. disagreements

34. security

35. B

36. D

37. C

38. B

39. D

40. B

41. D

42. A

43. D

44. C

                 

Rearrange the words or phrases to make meaningful sentences.

Question 45. You can lift weights or play sports to get stronger.

Question 46. Happy people may live up to 18% longer than unhappy people.

Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

Question 47. Rosa’s son shouldn’t have played computer games after midnight.

Question 48. I should have arrived in time/ early to say goodbye to my aunt at the airport.

Question 49. Many residential areas for low-income inhabitants have been set up in this city.

Question 50. Teenagers should spend less time online so that they can avoid social media addiction.

................................

................................

................................

Trên đây tóm tắt một số nội dung miễn phí trong bộ Đề thi Tiếng Anh 11 mới nhất, để mua tài liệu trả phí đầy đủ, Thầy/Cô vui lòng xem thử:

Xem thử

Tham khảo đề thi Tiếng Anh 11 Smart World có đáp án hay khác:

Xem thêm đề thi lớp 11 Smart World có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên