10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Friends Global (có đáp án)

Với bộ 10 Đề thi Tiếng Anh 11 Giữa kì 1 Friends Global năm 2024 có đáp án và ma trận được biên soạn và chọn lọc từ đề thi Tiếng Anh 11 của các trường THPT trên cả nước sẽ giúp học Sinh 11 ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 11.

10 Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Friends Global (có đáp án)

Xem thử

Chỉ từ 100k mua trọn bộ Đề thi Giữa kì 1 Tiếng Anh 11 Friends Global bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Friends Global

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh 11

Thời gian làm bài: phút

(Đề số 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

Question 1. A. capable              B. accessible          C. adolescent    D. financial

Question 2. A. stressed             B. released             C. accessed                 D. raised

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following sentences.

Question 3. A. guilty                B. upset                 C. worried                  D. social

Question 4. A. impact               B. release               C. control                   D. distrust

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. John _______ with the kids. That’s why he looks exhausted.

A. played

B. has played

C. has been playing

D. had played

Question 6. John left the lecture early because he _______ a headache.

A. had

B. used to have

Quảng cáo

C. was having

D. had had

Question 7. Helen is _______ with working on night shifts. She can easily stay up all night.

A. used

B. familiar

C. accustomed

D. aware

Question 8. While we _______ dinner, Jack came. We asked him to join us.

A. had had

B. were having

C. had

D. have been having

Question 9. Most parents _______ technology for their children’s distraction from schoolwork.

A. scold

B. disapprove

C. blame

D. pose

Quảng cáo

Question 10. Her _______ tone means she suspected us of stealing her money.

A. miserable

B. arrogant

C. accusing

D. confident

Question 11. Social teenagers can easily _______ on with their teachers and classmates.

A. fit

B. make

C. live

D. get

Question 12. Most teenagers prefer being on their own to being in the _______ of their parents.

A. attendance

B. appearance

C. company

D. surveillance

Quảng cáo

Question 13. The less open you are to your parents, the more _______ they feel.

A. disconnected

B. unattached

C. unrelated

D. separated

Question 14. It is of utmost importance that the whole family _______ some hobbies together.

A. play

B. do

C. make

D. go

Question 15. John has been _______ music noisily and that has got on our nerves.

A. playing

B. doing

C. making

D. going

Question 16. His girlfriend _______ out on him because of his lies and distrust.

A. made

B. walked

C. splashed

D. broke

Question 17. If only we hadn’t decided on this restaurant. The food was _______.

A. up to standard

B. out of this world

C. a bit special

D. a real let-down

Question 18. This newly-built eight-_______ motorway has shortened the journey to our hometown.

A. pitch

B. road

C. path

D. lane

Question 19. This documentary shows us how the melting of the Arctic _______ affects us.

A. coral reef

B. water cycle

C. ice cap

D. polar bear

Mark the letter A, B, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 20. Tom: “Why don’t we go to the movies this afternoon?”

  Mary: “_______”

A. Great. I’d love to.

B. Never mind.         

C. My pleasure.

D. That’s terrible.

Question 21. Mary: “What do you think would be a suitable present for my host family?”

            Peter: “_______”

A. I think you should buy some Vietnamese coffee.

B. I don’t think you can make a good present.

C. Don’t bother to buy a present. You must do the housework.

D. I’m excellent at choosing presents and gifts, aren’t I?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Vietnamese ethnic groups have distinct customs, and we can easily tell them apart.

A. different            B. similar               C. complicated          D. boring

Question 23. At the first gunshot, the huge excited crowd in the square scattered into nearby buildings.

A. escaped             B. gathered            C. disappeared          D. emerged

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24. I’ve eaten at three restaurants and personally I like the first one best.

A. generally           B. individually       C. in my opinion        D. in this case

Question 25. The findings of latest research confirm the harm that greenhouse gasses do to the environment.

A. reveal                B. ignore                C. question            D. prove

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Question 26. It is the first time I have ever looked up to a scientist so much.

A. I never had so much respect for a scientist.

B. That is the scientist I respected the most.

C. I have never admired a scientist so much before.

D. I looked up no scientist so much before.

Question 27. Were I you, I would try eating different food.

A. I think you ought to try eating different food.

B. I think different food should be on trial.

C. You are advised not to eat different food.

D. You really should not eat different food.

Question 28. I’m not really keen on mountain biking.

A. I don’t really fancy mountain biking.

B. I quite like the idea of mountain biking.

C. I would rather go mountain biking than anything else.

D. I don’t think mountain biking is a bad option now.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 29. Don’t (A) you think parkour as well as hang-gliding is (B) much challenging (C) than kayaking is (D)?

Question 30. Many parents believe what (A) corporal punishment (B) can bring back (C) their obedient (D) children.

Question 31. John has been (A) working very hard (B) because he wanted (C) to enter (D) medical university.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 32. Hang-gliding seems dangerous. After a while you don’t mind it.

A. Hang-gliding may look dangerous, yet you won’t be used to it after a while.

B. Hang-gliding looks dangerous, and you never used to enjoy it after a while.

C. Although hang-gliding may look dangerous, you will get used to it after a while.

D. You didn’t use to go hang-gliding after a while because it may look dangerous.

Question 33. It is four o’clock now. We started playing cards at one and we are in the middle of our game.

A. We played cards from one o’clock to four o’clock.

B. We were playing cards four hours ago.

C. We have never stopped playing cards for four hours.

D. We have been playing cards since one o’clock.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 34 to 38.

Leisure activities (34)_______ an important part in a teenager’s development. They arouse his or her interests, urging him or her to explore a new world of knowledge. (35)_______ leisure activities, teenagers join in a community of people with the same likes. The network (36)_______ to close friendships which help teenagers through thick and thin. (37)_______, leisure activities make an excellent haven (38)_______ teenagers get away from the stress for a while or let off their steam or anger in a positive way.

Question 34. A. do                    B. play                   C. have                    D. serve

Question 35. A. By                   B. In                       C. On                      D. Through

Question 36. A. forms               B. refer                   C. causes                    D. leads

Question 37. A. However          B. Thus                  C. Besides                  D. Otherwise

Question 38. A. which              B. that                    C. whose           D. where

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 43.

May 2, 2000 saw a great improvement in the accuracy of GPS. Tens of thousands of GPS receivers were instantly upgraded. An announcement from the White House meant everyone’s ability to pinpoint their location or their item’s location. On May 3, a GPS enthusiast named Dave Ulmer tested this accuracy by hiding a navigational target in the woods. He placed a black bucket containing a logbook, a pencil, videos, books, software and a slingshot in the woods near Beavercreek, Oregon near Portland. Next, he shared the waypoint with the online community. Within three days, two different people used their own GPS receivers to find the container and wrote about their experiences. The original idea was simple: hide a container and note the coordinates with a GPS unit. The rules for participants include ‘Take some, leave some’. Various ideas were suggested in place of ‘stash’ before ‘geocaching’ was settled on.

Question 39. What is the main idea of the passage?

A. The development of geocaching

B. The naming of geocaching        

C. The history of geocaching

D. The popularity of geocaching

Question 40. The first geocaches were _______.

A. hidden by the White House                       

B. found by Dave Ulmer

C. set up to test the accuracy of GPS            

D. chosen carefully to show enthusiasm

Question 41. When were the first geocaches hidden by Dave Ulmer found?

A. May 2, 2000      B. May 3, 2000

C. May 5, 2000          D. May 6, 2000

Question 42. Dave Ulmer gave information about his hidden things _______.

A. by post

B. on the internet

C. on television

D. in the newspaper

Question 43. The phrase “settled on” is closest in meaning to _______.

A. preferred           B. discarded

C. voted                 D. chosen

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50.

It has been proved that teen hormones have a great effect on teenagers’ body, moods, emotions and impulses. Fluctuations in sex hormones, i.e. estrogen, progesterone and testosterone cause their mood swings and interest in dating. Teenage hormones also increase the risk of depression. Adolescents are under intense stress while they try to form their own identity as well as dealing with academic challenges and relationships. In certain cases, the body produces too much or too little of the hormones required, there will be a hormonal imbalance, which leads to a variety of health and mental issues. Common signs include dry skin, blurred vision, fatigue and joint pain. Emotionally, these imbalances result in irritability, depression, anxiety and nervousness.

Question 44. What is the main idea of the passage?

A. Causes of hormonal imbalances in teenagers

B. Solutions of hormonal imbalances in teenagers

C. Hormones teenagers need for their development

D. Influences hormones have on teenagers

Question 45. It can be inferred that teenagers’ impulses _______.

A. are part of their natural development        

B. cause negative consequences

C. can easily be controlled        

D. affect their emotional changes

Question 46. The word “intense” is closest in meaning to _______.

A. negligible          B. enormous

C. varied                D. unpleasant

Question 47. An interest in dating among teenagers is caused by _______.

A. the presence of estrogen

B. the abundance of progesterone

C. the changes in sex hormones

D. the lack of sex hormones

Question 48. Hormonal imbalances _______.

A. are always caused by a lack of the required hormones

B. slightly affect the development of a teenager

C. have both physical and emotional influences on a teenager

D. are experienced by all teenagers alike

Question 49. Which of the following is NOT a common symptom of health issues caused by hormonal imbalance?

A. Dry skin            B. Poorer sight

C. Tiredness           D. Muscle pain

Question 50. Because of hormonal imbalances, teenagers are easily _______.

A. excited              B. cheered up

C. alerted               D. saddened

ĐÁP ÁN:

1. A

2. D

3. B

4. A

5. C

6. A

7. B

8. B

9. C

10. C

11. D

12. C

13. A

14. B

15. A

16. B

17. D

18. D

19. C

20. A

21. A

22. B

23. B

24. C

25. D

26. C

27. A

28. A

29. C

30. A

31. C

32. C

33. D

34. B

35. D

36. D

37. C

38. D

39. C

40. C

41. D

42. B

43. D

44. D

45. A

46. B

47. C

48. C

49. D

50. D

................................

................................

................................

Trên đây tóm tắt một số nội dung miễn phí trong bộ Đề thi Tiếng Anh 11 mới nhất, để mua tài liệu trả phí đầy đủ, Thầy/Cô vui lòng xem thử:

Xem thử

Tham khảo đề thi Tiếng Anh 11 Friends Global có đáp án hay khác:

Xem thêm đề thi lớp 11 Friends Global có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên