5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Smart World (có đáp án)

Với bộ 5 Đề thi Tiếng Anh 11 Học kì 2 Smart World năm 2024 có đáp án và ma trận được biên soạn và chọn lọc từ đề thi Tiếng Anh 11 của các trường THPT trên cả nước sẽ giúp học Sinh 11 ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Học kì 2 Tiếng Anh 11.

5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Smart World (có đáp án)

Xem thử

Chỉ từ 100k mua trọn bộ Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Smart World bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 2 - Smart World

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh 11

Thời gian làm bài: phút

(Đề số 1)

Listen to a scientist talking about Vietnam’s future education and write NO MORE THAN TWO WORDS.

Bài nghe:

Question 1. The future education will certainly bring people _______ and problems.

Question 2. In the future, students will be offered online and _______.

Question 3. _______ will replace paper textbooks and notepads.

Question 4. Studying online, students might be tired and _______ quickly.

Question 5. Students’ _______ will be negatively affected because students won’t have enough time to socialize.

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Question 6. A. canyon         B. statute         C. karst         D. natural

Question 7. A. person         B. design         C. university         D. install

Question 8. A. control         B. congestion         C. efficient         D. commuter

Quảng cáo

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word that has a stress pattern different from the others.

Question 9. A. lesson         B. deadline         C. essay         D. career

Question 10. A. kayaking         B. prevention         C. location         D. impression 

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the best option for each of the following questions.

Question 11. The student apologized for _______ to do homework.

A. to forget

B. forgot

C. forget

D. having forgotten

Question 12. Ha Long Bay is so beautiful, but it _______ the karst landscape that makes it a UNESCO heritage site.

A. is

B. was

C. are

D. were

Quảng cáo

Question 13. The city _______ run a marketing campaign to attract more foreign tourists next year.

A. shouldn’t have

B. should

C. should be

D. should have

Question 14. Robots and drones will be _______ by smartphones.

A. controlled

B. delivered

C. saved

D. prepared

Question 15. The search for the new kind of penguin in Antarctica has been _______ international media attention.

A. attract

B. attracted

C. attracting

D. to attract

Quảng cáo

Question 16. Aaron: I have a terrible headache. - Lincoln: _______?

A. Why don’t you get some rest

B. Why don’t you wake up early

C. Do you want me to close the door

D. Do you want to see a dentist

Question 17. My sister is really interested in _______ software engineering and marketing, but _______ them sound great to me.

A. both/ neither

B. both of/ either of

C. neither of/ both

D. both/ neither of

Question 18. _______ there will be more green trees than buildings in the future cities.

A. Definitely

B. Certainly

C. Maybe

D. Might be

Question 19. According to the school rules, students _______ bring their smartphones to school except for their online classes.

A. mustn’t

B. must

C. can

D. do not have to

Question 20. _______ by mountains, My Son Sanctuary was a great place for people who love history and art.

A. Surrounding

B. Surrounded

C. Surround

D. Was surrounded

Question 21. It’s often stressful _______ all day long and _______ the housework before bedtime.

A. to work/ to do

B. to work/ do          

C. working/ doing

D. working/ to do

Question 22. Julia is so dedicated to her studies that she _______ takes breaks on weekends.

A. only

B. even

C. solely

D. merely

Question 23. Everyone can do simple things to help protect the environment by turning off unused electric devices and _______ to new energy-saving devices.

A. switching

B. switch

C. to switch

D. having switched

Choose the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions.

Question 24. Mike: How do you think we’ll get to Quang Binh?

                      Holly: _______.

A. I think so.

B. No problem.

C. By train.

D. This Saturday.

Question 25. Jonathan: I’m going to take the mid-term exam next week.

                      Ramona: _______!

A. Congratulations

B. Great! I’m really happy to hear that

C. Well, good luck with the exam

D. Wow! I’m very proud of you

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in the questions.

Question 26. Landscape preservation is necessary for the development of this area.

A. ruin

B. destructiveness

C. harmfulness

D. conservation

Question 27. With smarter robots, over 90% of work in a factory will be carried out automatically.

A. by hand

B. by machines

C. by humans

D. by drones

Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in the questions.

Question 28. The Saola has been put on the list of endangered species.

A. vulnerable

B. unguarded

C. well-protected

D. undefended

Question 29. It is always challenging for teenagers to move out and live on their own.

A. easy

B. difficult

C. convenient

D. inconvenient

Choose the letter A, B, C, or D to show the part that needs correction.

Question 30. It was Quang which first put down the signs of security.

A. which

B. down

C. signs

D. security

Question 31. Thank you so much for to give the helpful advice about building relationships.

A. for

B. to give

C. helpful

D. about

Question 32. Having found the main causes of the recent congestion, Donald will suggest two effective solutions.

A. Having found

B. congestion

C. will suggest

D. solutions

Choose the options that best complete the passage.

Casa Batllo

The Works of Antoni Gaudi is in the list of UNESCO World Heritage Sites in Barcelona, Spain. The site has seven buildings designed by the famous Spanish architect, Antoni Gaudi. One of those is Casa Batllo which is (33) _______ a family home and a symbol of Barcelona.

Casa Batlló is also called the House of Masks with its impressive structures. After Josep Batlló bought it in 1903, he hired Antoni Gaudi in (34) _______ to create the perfect home for him. From 1904 to 1906, Gaudi used different (35) _______ like stone, colorful glass and metal to create this wonderful house.

In 2019, a huge two-year project began to restore the front of the building, the floors and some other parts. During the project, experts not (36) _______ cleaned the building carefully but also replaced small pieces of colorful glass on the front of the building and restored some of the floors and other areas inside the house. They were always very careful to replace damaged parts with exact copies to (37) _______ the original appearance of all parts of the house. As a result, Casa Batlló has been in good condition since then and helped educate future generations about Spanish architecture.

Question 33. A. either               B. neither               C. both                      D. not only

Question 34. A. aim                  B. order                  C. effort                      D. purpose

Question 35. A. models             B. equipment         C. amounts                 D. materials

Question 36. A. just                   B. simply               C. only                      D. yet

Question 37. A. preserve           B. repair                 C. introduce     D. clean up

Read the passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the best option for each of the questions.

Red Claw Crawfish

Red claw crawfish (also known as crayfish), an invasive species but a favored dish in some provinces in Vietnam, is a threat to the country's agriculture and fisheries. Native to northern Australia, crawfish has entered Vietnam mainly frozen from the US or fresh (imported illegally from China). This kind of crawfish was first imported for food a few years ago and quickly became popular. However, lots of scientists believe that the species could become a disaster for both agriculture and the ecosystem. The crawfish withstand environmental changes, so they are strong and reproduce quickly. They feed on almost all kinds of aquatic species and compete with local shrimp species for food. If they live with other native species in the same environment, it is possible that some local fish or shrimp species could disappear. Moreover, with their strong claws, they easily cut rice paddy stalks, eat young buds as well as dig in and destroy dykes. They could also spread diseases and viruses that could damage the crops.

Measures have been taken to protect the biodiversity and avoid bad impacts of crawfish on agricultural production. In 2013, Vietnam put crawfish on the list of foreign species that are banned from being imported. Then in 2018, all activities related to raising and distributing the creature are prohibited. People have to pay a fine of 100 million VND to 1 billion VND or even go to prison up to five years for importing and distributing this invasive species. However, controlling the trade in crawfish has been a difficult task, because it is usually smuggled into Vietnam in small quantities via minor border gates, such as in Lang Son or Lao Cai Province and is sold mainly by merchants via social networks.

Question 38. Red claw crawfish _______.

A. are doing harm to the Vietnamese ecosystems

B. have been imported into Vietnam for a long time

C. can be found mainly in the US and China

D. are only imported into Vietnam as live products

Question 39. The word “withstand” in the passage is CLOSEST in meaning to _______.

A. stop

B. damage

C. create

D. resist

Question 40. The red claw crawfish damage the biodiversity by _______.

A. killing local species with their strong claws

B. digging in the aquatic environment

C. competing against native creatures for food

D. spreading diseases that could damage other kinds of shrimps

Question 41. Vietnamese government has _______.

A. difficulty in managing the trade of crawfish

B. stopped crawfish from being imported on land

C. had a hard time avoiding bad impacts of crawfish on the economy

D. banned restaurants from having crawfish on the menu

Question 42. Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?

A. Crawfish eat a variety of animal and plant material.

B. Anyone doing business related to crawfish will be imprisoned.

C. China is the major exporter of crawfish to Vietnam.

D. A number of crawfish are still being purchased online.

Combine the sentences using the given words in brackets.

Question 43. It’s a good idea that the tourists help the locals clean up the beach. (SHOULD)

→ _____________________________________________________________.

Question 44. Marketing seems suitable for me, so does software engineering. (BOTH)

→ _____________________________________________________________.

Question 45. A wide variety of animals and plants has been living in Son Doong Cave. (HOME)

→ _____________________________________________________________.

ĐÁP ÁN:

1. benefits

2. hybrid courses

3. Smart devices

4. stressed

5. communicative skills

6. C

7. B

8. C

9. D

10. A

11. D

12. A

13. B

14. A

15. C

16. A

17. D

18. C

19. A

20. B

21. B

22. A

23. A

24. C

25. C

26. D

27. B

28. C

29. A

30. A

31. B

32. A

33. C

34. B

35. D

36. C

37. A

38. A

39. D

40. C

41. A

42. B

43. The tourists should help the locals clean up the beach.

44. Both marketing and software engineering seem suitable for me.

45. Son Doong Cave has been home to a wide variety of animals and plants.

................................

................................

................................

Trên đây tóm tắt một số nội dung miễn phí trong bộ Đề thi Tiếng Anh 11 mới nhất, để mua tài liệu trả phí đầy đủ, Thầy/Cô vui lòng xem thử:

Xem thử

Tham khảo đề thi Tiếng Anh 11 Smart World có đáp án hay khác:

Xem thêm đề thi lớp 11 Smart World có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên