5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Friends Global (có đáp án)

Với bộ 5 Đề thi Tiếng Anh 11 Học kì 2 Friends Global năm 2024 có đáp án và ma trận được biên soạn và chọn lọc từ đề thi Tiếng Anh 11 của các trường THPT trên cả nước sẽ giúp học Sinh 11 ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Học kì 2 Tiếng Anh 11.

5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Friends Global (có đáp án)

Xem thử

Chỉ từ 100k mua trọn bộ Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 Friends Global bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 2 - Friends Global

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh 11

Thời gian làm bài: phút

(Đề số 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

Question 1. A. around               B. mouse               C. count                    D. country

Question 2. A. church               B. chemical           C. chore                    D. channel

Question 3. A. companion         B. comparison       C. company                D. command

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following sentences.

Question 4. A. access                B. process              C. success                   D. progress

Question 5. A. immigrant          B. visitor                C. monument   D. commuter

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. Jack was so frustrated as _______ had informed him about the meeting.

A. everybody

B. somebody

C. anybody

D. nobody

Quảng cáo

Question 7. Susan _______ you a message, but I’m not sure.

A. would have sent

B. might have sent   

C. must send

D. could send

Question 8. It is lack of confidence _______ prevents young people from making success.

A. that

B. what

C. which

D. when

Question 9. _______ a few weeks in the dormitory, Ken now has got an interesting school life.

A. Spend

B. To spend

C. Spending

D. Having spent

Quảng cáo

Question 10. During the excursion, refreshments _______ to tourists every 3 hours.

A. is served

B. serve

C. are being served

D. will be served

Question 11. He didn’t fix his car himself, he _______ at the garage.

A. has it fixed

B. had it fix

C. had it fixed

D. has it fix

Question 12. If the kids had not got up late, we _______ late for the train.

A. would not have been

B. were not

C. would be not

D. will not be

Quảng cáo

Question 13. The tourist guide agreed _______ us another 30 minutes for shopping.

A. giving

B. to give

C. and give

D. gave

Question 14. She left him _______ she still loved him.

A. even if

B. even though

C. in spite of

D. despite

Question 15. Children are spending so much time on tablet computers or smartphones that they are becoming addicted _______ them.

A. to

B. with

C. in

D. on

Question 16. I'm trying to find out who _______ this building.

A. owns

B. own

C. owned

D. has owned

Question 17. Poor Jane! She has gone _______ a bad flu just before the holiday.

A. up with

B. away with

C. down with

D. through with

Question 18. Let's go away for a few days, _______?

A. will you

B. won’t you

C. shall we

D. shall you

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 19. Anna: “Let’s chat online.” - Bill: “_______”

A. Not at all.

B. Thanks.

C. Never mind.

D. Good idea.

Question 20. Tom: “What a good voice you have!” Susan: “_______”

A. Tell me about it!

B. Needless to say.   

C. Welcome to the club!

D. Oh thanks. That means a lot to me.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. Although Mike is a child, he’s aware of what he should do and responsible enough for his studying.

A. careless

B. trustworthy

C. carefree

D. diligent

Question 22. The reality show has been temporarily cancelled due to the decrease in views.

A. permanently

B. briefly

C. momentarily

D. lengthy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 23. Sociability is a great asset to a salesman. 

A. Modesty

B. Open-mindedness

C. Empathy

D. Friendliness

Question 24. The industry requires them to innovate constantly to keep up with their rivals.

A. export

B. neglect

C. invent

D. bring about

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The advances that Albert Einstein, the greatest scientist since Newton, (25) _______ in science are beyond measure. Einstein’s theory of relativity still reigns as one of the most influential (26) _______ in history. As the developer of the most famous equation in history – E = mc2 – he, quite rightly, earned a Nobel Prize (27) _______ Physics in 1921 and published more than 300 papers during his lifetime, making his name synonymous with the term ‘genius’. Not (28) _______ was he a formidable scientist, he was also an active voice for human rights, (29) _______ for a more peaceful world and ardently denouncing the creation of atomic bombs.

Question 25.

A. did

B. made

C. took

D. set

Question 26.

A. breakdowns

B. breakups

C. breakthroughs

D. breakouts

Question 27.

A. in

B. on

C. about

D. of

Question 28.

A. until

B. before

C. only

D. much

Question 29.

A. campaign

B. to campaign

 C. being campaigned

D. campaigning

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

          The art form of the opera was first developed in the Italian city of Florence during the 1590s. At the time a group of composers and artists known as the Camerata were interested in injecting storytelling into music. They were inspired by the belief that the great tragic plays of ancient Greece had been sung rather than simply acted. Another motivation may have been the desire of the composers to find an alternative to the production of music for the Church, which they found rigid, conventional, and oppressive. This is supported by the selection of material for the opera. Early composers took their material from the mythologies of ancient Rome and Greece, which was full of plot twists, betrayals, and love affairs. From the very beginning, the sobriety of the Church had little place in opera.

          Opera was an almost immediate success in Italy. Composers quickly embraced the new art form for the opportunities and creative freedom it offered. Wealthy nobles supported the opera because its elaborate and expensive performances allowed them to display their wealth as well as their sophistication. The early years of opera were marked primarily by experimentation. Since it was a new art form, everything was new and untested. Early composers experimented with the structure, subject material, and organization of the opera. They tried different placements for the orchestra, as well as different sizes. By the early 1600s, however, the format of the opera was approaching what we know today.

Question 30. What is the main idea of the passage?

A. How mythologies were used in operas.    

B. How operas were formed.

C. How operas attracted early supporters.     

D. How operas became the most successful art form.

Question 31. The underlined word “injecting” in the 1st paragraph is closest in meaning to _______.

A. transforming

B. separating

C. adding

D. prescribing

Question 32. It can be inferred from paragraph 1 that _______.

A. early operas were chiefly based on religious topics.          

B. a group of Greek artists composed the first operas.

C. operas were considered as a substitute for the old-fashioned music at the time.  

D. it was believed that ancient plays should only be acted to highlight their complicated plots. 

Question 33. The underlined word “them” in the 2nd paragraph refers to _______.

A. operas

B. composers

C. performances

D. rich people

Question 34. According to the passage, which is NOT true?

A. Operas failed to attract Italian people’s attention at first.

B. Different kinds of instruments had been used before the main format of operas was settled.

C. Operas offered composers a wider range of chances and creativity when writing. 

D. Ancient elites chose operas as a way to show off their privileged backgrounds.

Question 35. What is a primary characteristic of the early years of opera?

A. Limited experimentation                

B. Established format and structure

C. Rapid acceptance and success        

D. Uniformity in orchestra placement and size

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Question 36. Katie couldn’t get the job because she wasn’t confident.

A. It was because of Katie’s lack of confidence that she couldn’t get the job.

B. If Katie was confident, she could get the job.

C. Katie wished she were more confident because she couldn’t get the job.

D. Not getting the job, Katie wasn’t confident.

Question 37. No matter how hard he tried, he couldn’t understand the problem.

A. Try as he might, he couldn’t understand the problem.

B. Although he had tried, he couldn’t understand the problem.

C. In spite of his try-out, he couldn’t understand the problem.

D. He couldn’t understand the problem but he didn’t try.

Question 38. You mustn’t use a dictionary during the test.

A. It’s not necessary for you to use a dictionary during the test.

B. You are not allowed to use a dictionary during the test.

C. You shouldn’t use a dictionary during the test.

D. You don’t have to use a dictionary during the test.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 39. Emma ate too much seafood at the party. She went down with food poisoning.

A. Were Emma to eat less seafood, she wouldn’t have got food poisoning.

B. If Emma hadn’t eaten too much seafood, she wouldn’t have got food poisoning.

C. Unless Emma stops eating seafood, she would go down with food poisoning.

D. Because of the food poisoning, Emma couldn’t eat seafood anymore.

Question 40. The police have arrested a young man. A famous stamp collection was stolen by him two weeks ago. 

A. A young man has been arrested while stealing a famous stamp collection.

B. A famous stamp collection stolen by a young man, who has arrested.

C. A young man stealing a famous stamp collection two weeks ago has been arrested.

D. After stealing a famous stamp two weeks ago, a young man arrested.

ĐÁP ÁN:

1. D

2. B

3. C

4. C

5. D

6. D

7. B

8. A

9. D

10. A

11. C

12. A

13. B

14. B

15. A

16. A

17. C

18. C

19. D

20. D

21. A

22. A

23. D

24. C

25. B

26. C

27. A

28. C

29. D

30. B

31. C

32. C

33. D

34. A

35. C

36. A

37. A

38. B

39. B

40. C

................................

................................

................................

Trên đây tóm tắt một số nội dung miễn phí trong bộ Đề thi Tiếng Anh 11 mới nhất, để mua tài liệu trả phí đầy đủ, Thầy/Cô vui lòng xem thử:

Xem thử

Tham khảo đề thi Tiếng Anh 11 Friends Global có đáp án hay khác:

Xem thêm đề thi lớp 11 Friends Global có đáp án hay khác:

Tủ sách VIETJACK shopee lớp 10-11 cho học sinh và giáo viên (cả 3 bộ sách):

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 11

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và gia sư dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Giải bài tập lớp 11 sách mới các môn học
Tài liệu giáo viên