Đề thi Tiếng Anh lớp 8 Học kì 1 có đáp án (Đề 2)

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 - Học kì 1

Thời gian: 60 phút

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

Quảng cáo

1. A. received    B. remembered    C. annoyed    D. included

2. A. mountain    B. enough     C. country    D. young

3. A. sentence    B. letter    C. person    D. twelve

4. A. speech     B. machine     C. children    D. March

II. Choose the best answer

1. There is a computer ____________ the middle ____________ the room.

A. in / in     B. on / of

C. in / of     D. on / in

2. Nga ____________ have a holiday in Da Lat next summer.

A. are going to    B. will to

C. is going     D. is going to

3. Lan ____________ going camping in the mountain.

A. likes     B. liking

C. like     D. don’t like

4. I and my pen friend ____________ Ho Chi Minh’s Mausoleum last Sunday.

A. visiting     B. visited

C. visit     D. visits

5. My parents used to ____________ work very early.

Quảng cáo

A. go to    B. went

C. going to     D. to go

6. I don’t have ____________ to buy a car.

A. money enough    B. so many

C. enough money    D. a lot of

7. There is a case with flowers ____________ the table.

A. in     B. on

C. of     D. with

8. She can do the homework ____________.

A. herself     B. himself

C. yourself     D. myself

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. You must (go) _______________ to the doctor.

2. In England, they (drive) ____________ on the left.

3. The test was easy enough for me (do) ________________.

4. Lan (visit) _____________ Hue this summer vacation.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack
1. 2.
3. 4.

IV. Complete the following passage

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2) ___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend    B. spending    C. spent    D. to spend

2. A. have    B. use    C. play    D. get

3. A. online    B. Internet   C. computer    D. home

4. A. write    B. email    C. send    D. give

5. A. at    B. in    C. for    D. on

6. A. because    B. but    C. although    D. so

7. A. is    B. were   C. are    D. be

8. A. tired    B. hard    C. happily    D. boring

9. A. change    B. to change    C. changes    D. changed

10. A. sensible    B. sensibly    C. sensibleness    D. sensitive

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Shall we go to the cinema at 7 p.m.?

How about ________________________________________________

2. It’s important for you to find the book.

You have _________________________________________________

3. Minh really loves to hang out with friends.

Minh really enjoys __________________________________________

4. Playing beach games is very interesting.

It is ______________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D 2. A 3. C 4. B

II. Choose the best answer

1. C 2. D 3. A 4. B
5. A 6. C 7. B 8. A

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1. go 2. visit
3. to do 4. is going to visit

IV. Complete the following sentences

1. C 2. B 3. A 4. B 5. C
6. B 7. C 8. A 9. D 10. B

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. How about going to the cinema at 7 p.m.?

2. You have to find the book.

3. Minh really enjoys hanging out with friends.

4. It is very interesting to play beach games.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 8 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 8 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 8 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k7: fb.com/groups/hoctap2k7/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề thi Hóa 8 | Đề kiểm tra Hóa 8 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát theo chương trình sách giáo khoa Hóa học 8 và cách ra đề thi trắc nghiệm mới nhất.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.