Bài tập Tiếng Anh 8 mới Unit 12 Reading có đáp án

Unit 12: Life on other planets

Bài tập Tiếng Anh 8 mới Unit 12 Reading có đáp án

Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

Long ago, people thought the Moon was a god and we would never be able to reach it. However, the invention of telescopes in 1608 enabled people to learn that the Moon is just another planetary body. And mankind’s dream of walking on the Moon suddenly seemed possible.

The dream came true on July 20th, 1969 when Neil Armstrong, Buzz Aldrin, and Michael Collins flew to the Moon as part of the Apollo 11 lunar mission. Neil Armstrong was the first to step onto the Moon. After admiring the tranquil, desolate beauty of the Moon’s surface, Neil Armstrong and Buzz Aldrin completed their mission, while Collins stayed in orbit to maintain the systems on board the spacecraft.

During the stay of more than twenty-one hours on the Moon’s surface, the astronauts found no rain or wind at all. The Moon was like a desert with plains, mountains, and valleys. The surface was covered with dust, which was so thick that they left footprints where they had walked. They left a United States of America flag there and return to Earth with forty-six pounds of moon rock for scientific study.

Question 1: People have known all about the Moon for thousands years

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Long ago, people thought the Moon was a god and we would never be able to reach it.”.

Dịch: Rất lâu trước đây, người ta nghĩ mặt trăng là thánh thần và chúng ta không bao giờ có thể chạm tới được.

Question 2: The invention of telescopes helped people to understand that the Moon is not a god.

A. True        B. False

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “However, the invention of telescopes in 1608 enabled people to learn that the Moon is just another planetary body.”.

Dịch: Tuy nhiên, sự phát minh ra kính thiên văn vào năm 1608 giúp con người hiểu ra mặt trăng chỉ là một thực thể hành tinh khác.

Question 3: Only Neil Armstrong and Buzz Aldrin stepped onto the Moon.

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “The dream came true on July 20th, 1969 when Neil Armstrong, Buzz Aldrin, and Michael Collins flew to the Moon as part of the Apollo 11 lunar mission.”.

Dịch: Ước nguyện thành sự thật khi mà vào ngày 20/7/1969, Neil Armstrong, Buzz Aldrin và Michael Collins bay lên mặt trăng như một phần trong nhiệm vụ của tàu không gian Apolo 11.

Question 4: The climate on the Moon was unfriendly, with a lot of rain and wind

A. True        B. False

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “During the stay of more than twenty-one hours on the Moon’s surface, the astronauts found no rain or wind at all.”.

Dịch: Trong suốt chặng dừng chân hơn 21 giờ đồng hồ trên bề mặt mặt trăng, các nhà thám hiểm nhận thấy không có chút gió hay mưa nào cả.

Question 5: The astronauts stayed on the Moon for nearly one day

A. True        B. False

Đáp án:A

Giải thích: Dựa vào câu: “During the stay of more than twenty-one hours on the Moon’s surface, the astronauts found no rain or wind at all.”.

Dịch: Trong suốt chặng dừng chân hơn 21 giờ đồng hồ trên bề mặt mặt trăng, các nhà thám hiểm nhận thấy không có chút gió hay mưa nào cả.

Choose the letter A, B, C or D to complete the passage below

Hi. We are from Neptune, the eighth planet from the Sun in the Solar System. Our planet is named (6) ___________ the Roman god of the sea. The climate here is very unfriendly, with a temperature of around -300 degrees Celsius, and the winds are very strong. Actually, we have a lot of storms here. Everything is freezing on the (7) ___________ of Neptune, so of course we don’t have liquid water. To be able to survive here, we have to build all of our cities underground, a hundred kilometers beneath the surface. Luckily, we don’t have Neptune-quakes!

Our life here is very different from your life on earth. Because it’s extremely (8) ___________ underground, we have a very good lighting system on round the clock. Every day, we need only three hours for sleep, four hours for work, and the rest of the day we (9) ___________ on our leisure activities. So life is relaxing. Most of us like traveling to other planets for new experiences. Although we are (10) ___________ than you in size, we can move very fast. In fact, we have wings, so we can fly. Thus, we don’t suffer heavy traffic like on your earth. We don’t have oxygen either, but we live on hydrogen.

Question 6:A. for        B. in       C. after       D. to

Đáp án: C

Giải thích: cụm từ “be named after”: được đặt tên theo…

Dịch: Hành tinh được đặt tên theo vị thần đại dương của người Roman

Question 7: A. system       B. surface       C. trace       D. trek

Đáp án: B

Giải thích: on the surface of: trên bề mặt của

Dịch: Trời lạnh cóng trên bề mặt sao Hải Vương, nên tất nhiên là chúng tôi không có nước dạng lỏng.

Question 8: A. dark       B. bright       B. good       D. happy

Đáp án: A

Giải thích: dark: tối tăm

Dịch: Vì ở dưới lòng đất cực kì tối, chúng tôi có hệ thống chiếu sáng cực tốt quanh chiếc đồng hồ.

Question 9: A. explore       B. spend       C. have       D. step

Đáp án: B

Giải thích: spend (time) on st: dành thời gian làm gì

Dịch: Một ngày chúng tôi chỉ dành 3 tiếng để ngủ, 4 tiếng làm việc, còn lại là dành cho các hoạt động giải trí.

Question 10: A. most big       B. biggest       C. bigger       D. the bigger

Đáp án: C

Giải thích: câu so sánh hơn với tính từ ngắn “adj + đuôi –er + than”

Dịch: Mặc dù chúng tôi to lớn hơn các bạn về kích cỡ, chúng tôi có thể di chuyển rất nhanh.

Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

A new study published in the journal Science shows definitive evidence of organic matter on the surface of Mars. The data was collected by NASA's nuclear-powered rover Curiosity. It confirms earlier findings that Mars, the Red Planet once contained carbon-based compounds. These compounds – also called organic molecules – are essential ingredients for life as scientists understand it.

The organic molecules were found in Mars's Gale Crater, a large area that may have been a watery lake over three billion years ago. The rover encountered traces of the molecule in rocks extracted from the area. The rocks also contain sulfur, which scientists speculate helped preserve the organics even when the rocks were exposed to the harsh radiation on the surface of the planet.

Scientists are quick to state that the presence of these organic molecules is not sufficient evidence for ancient life on Mars, as the molecules could have been formed by non-living processes. But it's still one of the most astonishing discoveries, which could lead to future revelations. Especially when one considers the other startling find that Curiosity uncovered around five years ago.

Question 11: Did Mars contain carbon-based compounds?

A. Yes, it did        B. no, it didn’t

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “It confirms earlier findings that Mars, the Red Planet once contained carbon-based compounds.”.

Dịch: Nghiên cứu xác nhận rằng sao Hoả đã từng chứa các hợp chất các-bon.

Question 12:What may have been in Mars's Gale Crater?

A. a mountain       B. a forest        C. a lake        D. a hill

Đáp án: C

Giải thích: Dựa vào câu: “The organic molecules were found in Mars's Gale Crater, a large area that may have been a watery lake over three billion years ago.”.

Dịch: ợp chất hữu cơ này được tìm ở khu vực Gale Crater của sao Hoả, một khu vực lớn mà ở đó có thể đã có một hồ nước 3 tỉ năm trước.

Question 13: What was the role of sulfur in the rocks?

A. It helped preserve the organics        B. It formed the rocks

C. It made the atmosphere        D. It made life possible

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “The rocks also contain sulfur, which scientists speculate helped preserve the organics even when the rocks were exposed to the harsh radiation on the surface of the planet.”.

Dịch: Những hòn đá cũng chứa lưu huỳnh, cái mà các nhà khoa học cho rằng giúp lưu trữ các chất hữu cơ khi đá tiếp xúc với bức xạ khắc nghiệt trên bề mặt của hành tinh.

Question 14:Have there been enough evidences to confirm the existence of life on Mars?

A. Yes, there have        B. No, there haven’t

Đáp án: B

Giải thích: Dựa vào câu: “Scientists are quick to state that the presence of these organic molecules is not sufficient evidence for ancient life on Mars…”.

Dịch: Các nhà khoa học nhanh chóng tuyên bố rằng sự có mặt của các phân tử hữu cơ không đủ bằng chứng để chứng minh có sự sống trước đây trên sao Hoả…

+

Question 15:Why are the evidences in sufficient to claim life on Mars?

A. The molecules could have been formed by non-living processes.

B. The molecules exist everywhere on the planet.

C. All planets have these molecules.

D. The existence of these molecules is not strong enough

Đáp án: A

Giải thích: Dựa vào câu: “Scientists are quick to state that the presence of these organic molecules is not sufficient evidence for ancient life on Mars, as the molecules could have been formed by non-living processes.”.

Dịch: Các nhà khoa học nhanh chóng tuyên bố rằng sự có mặt của các phân tử hữu cơ không đủ bằng chứng để chứng minh có sự sống trước đây trên sao Hoả, vì các phân tử đó có thể được hình thành từ các quá trình không có sự sống.

Xem thêm các bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 8 thí điểm có đáp án khác:

Xem thêm các loạt bài Để học tốt Tiếng Anh 8 mới hay khác:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON HỌC TỐT LỚP 8 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa lớp 8 ôn hè. Đăng ký ngay!

Học tốt toán 8 - Thầy Phan Toàn

4.5 (243)

799,000đs

399,000 VNĐ

Tiếng Anh lớp 8 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Học tốt Văn 8 - Cô Mỹ Linh

4.5 (243)

799,000đ

399,000 VNĐ

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài 720 Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 8 thí điểm của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung sgk Tiếng Anh 8 mới Tập 1 và Tập 2.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.

unit-12-life-on-other-planets.jsp