Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 1)

    Đề tuyển sinh vào lớp 6

    Môn: Tiếng Anh

    Thời gian làm bài: 45 phút

Tải xuống

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently.

Quảng cáo

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 1)

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. My teacher lives ________ 45 Elm street.

 A. under

 B. on

 C. in

 D. at

2. Parents should take good care of their children and ____ them from wrong doings.

 A. take

 B. protect

 C. protest

 D. get

3. John swims very well and ________ does his brother.

 A. also

 B. so

 C. even

 D. too

4. I have heard nothing from him since _________.

 A. he had left

 B. he leaves

 C. he has left

 D. he left

5. I’m hungry. Is there anything ___________?

 A. to be eaten

 B. for eating

 C. eating

 D. to eat

III. Reorder the words to correct sentences.

Quảng cáo

1. goes/ school/ to/ Monday/ from/ every week/ he/ to/ Friday.

……………………………………………………………………

2. do/ often/ she/ in/ time/ free/ what/ ?/ does/ her.

……………………………………………………………………

3. family/ here/ in/ moved/ my/ 2004.

……………………………………………………………………

4. spent/ two/ cleaning/ hours/ floor/ she/ the/ last night.

……………………………………………………………………

5. will/ he/ the/ theatre/ go/ with/ to/ girlfriend/ tomorrow/ his.

……………………………………………………………………

IV. Complete the words with the correct letter.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 1)

V. Read the text and choose the best answer.

My family lives near a small school. There are four ….........….. (1) in it: my parents, sister and me. I am the youngest member. My father is a worker in the factory. He works such as an engineer. He ….......….. (2) up early in the morning. First he brushes his teeth and …........…… (3) his face. Then he has a bread ……....….. (4) breakfast. His work starts from7.00 a.m to 4.00 pm so He comes ……....….. (5) home very early. In the evening He stays at home, watches TV and goes to bed at 10.00 pm. And my mother is an English teacher at Hung Ha town. My parents are very young. My sister is a student …................. (6) Minh Khai primary school. She is thirteen years old. She is in her classroom. She is studying Arts subject. She can draw many pictures. They are very beautiful. She likes Arts the most because she wants to be an artist. I am a student too, I like …...........….. (7) football, go fishing, go camping and go swimming in summer. Last year my family went to Ho Chi Minh city to visit our uncles and aunts. They ….….............. (8) many photos with my family. I bought a lot of souvenirs ….........….. (9) my friends. Now I am in my class I am learning English because tomorrow my school is holding the English language Festival. All the teachers and students are going to …........… (10) beautiful school uniforms. We are going to have a good time.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 1)

Đáp án & Thang điểm

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently.

1. B   2. D   3. D   4. C   5. A

Quảng cáo

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. D   2. B   3. B   4. D   5. D

III. Reorder the words to correct sentences.

1. He goes to school from Monday to Friday every week

2. What does she often do in her free time?

3. My family moved here in 2004.

4. She spent two hours cleaning the floor last night.

5. He will go to the theatre with his friend tomorrow

IV. Complete the words with the correct letter.

1. INTERESTED

2. WORRIED

3. PAINTED

4. KNOWN

5. UNDERSTOOD

6. GATE

7. PHYSICS

8. PLAY WITH MATCHES

9. RIDE A BIKE

10. CLIMB THE TREE

V. Read the text and choose the best answer.

1. A    2. C    3. B    4. D    5. B

6. A    7. D     8. A    9. B    10. D

    Đề tuyển sinh vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Thời gian làm bài: 45 phút

I. Tìm một từ không cùng nhóm với từ còn lại.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 5)

II. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để hoàn thành câu.

1. I live _________42 Storn Road.

 A. in

 B. on

 C. at

 D. into

2. I always go shopping____ Monday morning

 A. on

 B. by

 C. next

 D. at

3. She’s talking to you . Please listen to ______

 A. She

 B. hers

 C. her

 D. him

4. What_____ your friend? Was she at party

 A. time

 B. about

 C. did

 D. was

5. How many _____are there on the ceiling?

 A. clock

 B. maps

 C. lights

 D. picture

6. There are _________eggs on the table.

 A. some

 B. any

 C. many

 D. much

7. Take dishes and bowls _______ the kitchen

 A. in

 B. on

 C. at

 D. into

8.”______________”? – Ten past three

 A. looked

 B. looked for

 C. saw

 D. watched

9. We____ TV for most of the evening

 A. looked

 B. looked for

 C. saw

 D. watched

10. Did you hear the news ____ the radio?

 A. at

 B. by

 C. in

 D. on

III. Hãy điền đúng dạng của động từ to be để hoàn thành các câu sau.

1. Ladies and gentlemen. Here _______ the news.

2. Where ______ my jeans?

3. Further information_____________ available in the office.

4. The stairs ____ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom_____________ uncomfortable.

6. Viet Nam ____ a very nice and lovely country.

7. Your sunglasses_____________ on the table.

8. The film __________boring

9. The scissors on the table_________mine

10. Physics______ not easy.

IV. Hãy đọc bài khóa và chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D để điền vào chỗ trống cho phù hợp.

A bolish man went to a butcher’s shop to buy a piece of meat. As he didn’t know how to (1) _____________ it, he asked the butcher to tell him the (2) __________ of cooking meat. The butcher told him about that. “But I cannot (3) ___________ your words,” the fool said, “Would you please write (4) __________ down for me?” The butcher was (5)_____________ enough to do so. The man went home (6)____________ with the piece of meat in his hand and the note in his pocket. A dog followed him. On the way, the dog suddenly jumped at him, (7)___________ the meat from him and ran out. He stood there and (8)__________ knew what to do. Then, he laughed and, said “ (9)________________, dog. You don’t know how to (10)______ it because the note is still in my pocket.”

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 5)

V. Hãy sử dụng những từ gợi ý cho sẵn để viết thành câu hoàn chỉnh.

1. How/ many/ teachers / there / school /? /

________________________________________

2. Mary/ Jane/ students/ school.

________________________________________

3. His/ school/ small/ it/ big/ city.

________________________________________

4. How/ classrooms/ there/ Phong’s/ school/?/

______________________________________

5. My/ school/ four/ floors/ my/ classroom/ second/ floor/./

________________________________________

VI. Trong mỗi câu sau có 01 lỗi sai. Em hãy tìm và sửa lỗi sai đó.

1. This (A) is my book. These(B) are the teacher(C) books.(D)

2. That(A) is Sally’s (B)dog. It’s (C) name’s (D) Muffìn.

3. He lives(A) in(B) an(C) apartment near to (D) the lake.

4. There are(A) a bed, a table, a computer(B) , and (C) a bookshelf in (D) my bedroom.

5. There are(A) a(B) well(C) in my grandparents’ (D) garden

    Đề tuyển sinh vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Thời gian làm bài: 45 phút

I. Em hãy khoanh tròn A, B, C hoặc D để tìm từ khác loại trong mỗi câu sau đây.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 6)

II. Em hãy đọc đoạn hội thoại sau và chọn từ có sẵn điền vào ô trống

What

do

I do

practise

In Jnne

Mr Alan: Do you like sport, Tom?

Tom: Yes, (1)___________ .

Mr Alan: (2)__________________ do you play?

Tom: Football. I’m in the school team.

Mr Alan: When (3)_____________ you practise?

Tom: On Tuesday and Friday. In the afternoon. At four o’clock.

Mr Alan: Where do you (4)___________ ?

Tom: At school. Outside in summer and in the gym in winter.

Mr Alan: When’s your next match?

Tom: (5)________________ . On the tenth.

III. Em hãy đặt các từ sau vào cột phù hợp.

beef  chicken  cucumber  butter  cheese

milk  salad  lobster  squid  coca

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 6)

IV. Em hãy chọn đáp án đúng A, B, C, hoặc D để hoàn thành những câu sau đây.

1. What__________ you do last Tuesday?

 A. do

 B. did

 C. will

 D. are

2. _________ English lessons do you have this week?

 A. How much

 B. How many

 C. How

 D. What

3. Ann loves writing stories. She wants to be a_________________.

 A. train driver

 B. writer

 C. pilot

 D. teacher

4. Helen needs to see a doctor. She____________ a sore throat.

 A. has

 B. have

 C. having

 D. is having

5. _______ is it from Ha Noi to Ho Chi Minh City?

 A. How long

 B. How

 C. How far

 D. How much

V. Em hãy dùng từ cho sẵn sau đây để viết thành câu hoàn chỉnh.

1. Turn/left. My house/next to/cinema.

___________________________________________________________.

2. What/your father/do? – He/pilot.

___________________________________________________________.

___________________________________________________________.

3. There/ usually/ a lot of/rain/ the weekend/this place.

___________________________________________________________.

4. My family/going/Nha Trang/next summer holiday.

___________________________________________________________.

5. I /want/ doctor. I /like/help/people.

___________________________________________________________.

VI. Em hãy viết 1 đoạn văn ngắn về ước mơ nghề nghiệp trong tương lai của em.

I want to be _______________________________________________

    Đề tuyển sinh vào lớp 6 môn Tiếng Anh

    Thời gian làm bài: 45 phút

I. Em hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

1. My sister was born_______ New Year’s

 A. in

 B. at

 C. on

 D. till

2. Can you_______me when the train for Ho Chi Minh City leaves?

 A. say

 B. ask

 C. tell

 D. speak

3. He is the tallest person _____________ the world.

 A. on

 B. in

 C. at

 D. by

4. The exam was difficult for her. In fact, she___________ study for it.

 A. don’t

 B. doesn’t

 C. wasn’t

 D. didn’t

5. I love elephants the most because they can______________ .

 A. dance

 B. dancing

 C. sing

 D. singing

6. My mother is a doctor. She works in a_______________ in the centre city.

 A. school

 B. hospital

 C. railway station

 D. bookshop

7. Put___________ sugar in this orange juice. It’s more tasty.

 A. some

 B. any

 C. much

 D. no

8. It is good to go to bed_____________ 10 p.m every day.

 A. after

 B. at

 C. in

 D. on

9. Her long __________ is blond.

 A. hair

 B. eyebrow

 C. tooth

 D. finger

10. His brother is a great _________. He plays piano very well.

 A. teacher

 B. pianist

 C. electrician

 D. music

II. Mỗi câu sau có một lỗi sai, em hãy tìm và sửa cho đúng nhé.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 7)

III. Em hãy đọc đoạn văn sau và chọn những động từ cho sẵn đế điền vào chỗ trống.

flew

made

swam

sat

brought

sent

took

Last year, Nick, Tenny and their parents (1) ________________ to Greece on holiday. They (2)____ on the beach in the sun and (3)______________ in the warm sea. Nick and Tenny (4) _______________ some Greek friends. They (5) ____________ some postcards to their friends in England and they (6) ____________ a lot of photographs. They (7) ________________ home a lot of souvenirs. It was great time for them.

IV. Em hãy nối cụm từ ở cột A với danh từ chỉ nghề nghiệp phù hợp ở cột B.

Đề thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án (Đề 7)

V. Em hãy nối cụm từ ở cột A với danh từ chỉ nghề nghiệp phù hợp ở cột B.

Hello,

This is Teddy. Nice to write to you. I’m from Greece. I am thirteen years old. I am learning English in England. I like this country and English too. I’ve got a lot of English books. I have many friends here. They are very helpful and interesting. I don’t like music. I play volleyball after school. We have a volleyball team at school. We are going to have the final match next week.

What about you? Write to me soon.

Best wishes,

Teddy.

Your letter:

__________________________________________________________

Tải xuống

Xem thêm các Đề ôn thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 3-4-5 tại khoahoc.vietjack.com

KHÓA HỌC GIÚP TEEN 2009 ĐẠT 9-10 LỚP 5

Phụ huynh đăng ký khóa học lớp 5 cho con sẽ được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Tiếng Anh lớp 5 - Cô Giang Ly

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Toán 5 - Cô Nguyễn Thị Ngọc

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Ôn luyện Toán 5 - Cô Kiều Thu Linh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Loạt bài Đề kiểm tra Tiếng Việt 5 có đáp án của chúng tôi được biên soạn bám sát nội dung chương trình Tiếng Việt 5 hơn.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.