Đề thi Tiếng Anh lớp 7 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 2)

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 2

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

Quảng cáo

1. A. abundant      B. travelling

    C. character      D. biogas

2. A. diverse      B. drive

    C. invention      D. crime

3. A. designs      B. sails

    C. pedals      D. pollutes

II. Find the words which has a different stress pattern.

1. A. exist      B. avoid

    C. support      D. notice

2. A. hungry      B. disease

    C. spacious      D. danger

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. __________ the traffic was bad, I arrived on time.

Quảng cáo

   A. Despite      B. In spite of

   C. However      D. Although

2. It takes me two hours___________ that letter.

   A. to write      B. write

   C. writing      D. for writing

3. I’m tired of ___________ nothing to do at home.

   A. to have      B. have

   C. having      D. had

4. Please tell him to __________ the light. It is getting dark.

   A. turn on      B. turn up

   C. turn over      D. turn off

5. I am sure I locked the door. I clearly remember __________ it.

   A. to lock      B. to have locked

   C. locking      D. lock

6. We didn’t go out __________ it was raining.

   A. although      B. because

   C. in spite of      D. despite

7. An is a hard-working student. I think An___________ pass the exam easily.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

   A. would      B. has

   C. was      D. will

8. In order to save energy, don’t forget to __________ the lights before you leave.

   A. turn      B. turn on

   C. turn off      D. turn of

9. The energy consumption__________ as much as possible.

   A. will reduced      B. will be reduced

   C. be reduced      D. reduced

10. My father __________ a lot last year but this year he doesn’t any more.

   A. used to smoke      B. smokes

   C. gets used to smoke      D. smoking

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án (Đề 2)

1. Solar panel is installed on the _ _ _ _ of a house to receive the energy from the sun.

2. Solar _ _ _ _ _ _ can be cheap, clean and effective.

3. The personal hover _ _ _ _ _ _ _ floats above the ground.

4. It is dangerous if these _ _ _ _ _ _ crash land.

5. A _ _ _ _ can float.

B. READING:

I. Read the passage and tick (√) True or False. (1,5ps)

Đề thi Giữa học kì 2 Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án (Đề 2)

   Energy is one of the problems that many people are interested in. It is not an unfamiliar word. It is heard, said, discussed day after day. It is close to everyone’s daily life. You turn on a lamp and it is energy that gives you light. You turn on a TV and it is energy that gives you pictures and sound. You ride a motorcycle and it is energy that gives you movement. You cook your meals and it is energy that gives you heat to boil rice.

   The problem is that the demand for energy is rising and that the price of energy is getting higher and higher. The supply of energy on earth is limited. It cannot provide us forever. The shortage of energy in the future is inevitable. Therefore, saving energy is a must if we want to continue to live in a safe and sound world.

* Notice:

   familiar: thân thuộc

   demand: nhu cầu

   inevitable: chắc chắn xảy ra

Statements True False
1. Many people aren’t interested in the problems of energy.
2. The word “energy” is familiar and close to everyone’s daily life.
3. Energy is heard, said, discussed day after day.
4. We can’t watch TV without energy.
5. The supply of energy on earth is unlimited. It can provide us forever.
6. If we want to continue to live in a safe and sound world, we have to save energy.

II. Read the passage again and answer the questions (1,0p)

1. How is the price of energy nowadays?

→………………………………………………………………………………………….

2. What should you do to save energy at home?

→………………………………………………………………………………………….

C. WRITTING:

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. (1,0p)

1. We will use renewable energy in the future

→ Renewable energy ………………………….………………………………………..…

2. This is our school.

→ This school is ……………………………..………………………………………….…

II. Rearrange the words to make meaningful sentences. (2,0ps)

1. Solar energy/ in the world/ by many countries/ will be used/.

→………………………………………………………………………………………….

2. to another/ How/ you travel from / will/ one place/?

→………………………………………………………………………………………….

3. to save/ will reduce/ our energy/ the use of electricity/ We/.

→………………………………………………………………………………………….

4. traffic/ are/ rush-hours/ always/ There/ jams/ during.

→………………………………………………………………………………………….

Đáp án & Thang điểm

A. VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Find the words which has a different sound in the part underline.

1. A 2. C 3. D

II. Find the words which has a different stress pattern.

1. D 2. B

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. D 2. A 3. C 4. A 5. C
6. B 7. D 8. C 9. B 10. A

IV. Complete the sentences, using the word(s) from the cued pictures.

1. roof 2. energy 3. scooter 4. planes 5. boat

B. READING:

I. Read the passage and tick (√) True or False. (1,5ps)

Statements True False
1. Many people aren’t interested in the problems of energy.
2. The word “energy” is familiar and close to everyone’s daily life.
3. Energy is heard, said, discussed day after day.
4. We can’t watch TV without energy.
5. The supply of energy on earth is unlimited. It can provide us forever.
6. If we want to continue to live in a safe and sound world, we have to save energy.

II. Read the passage again and answer the questions.

1. The price of energy is getting higher and higher.

2. Students’ answer. (I turn off lights, TV, electric fans before leaving the room.)

C. WRITTING:

I. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones.

1. Renewable energy will be used in the future.

2. This school is ours.

II. Rearrange the words to make meaningful sentences.

1. Solar energy will be used in the world by many countries.

2. How will you travel from one place to another?

3. We will reduce the use of electricity to save our energy.

4. There are always traffic jams during rush-hours.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 mới có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.