Bộ Đề thi Tiếng Anh 7 Global Success (có đáp án) | Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Kết nối tri thức

Bộ 100 Đề thi Tiếng Anh 7 Global Success bộ sách Kết nối tri thức năm học 2023 - 2024 mới nhất đầy đủ Học kì 1 và Học kì 2 gồm đề thi giữa kì, đề thi học kì có đáp án chi tiết, cực sát đề thi chính thức giúp học sinh ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 7.

Đề thi Tiếng Anh 7 Global Success (Kết nối tri thức)

Xem thử Đề GK1 Anh 7 Global Xem thử Đề HK1 Anh 7 Global Xem thử Đề GK2 Anh 7 Global Xem thử Đề HK2 Anh 7 Global

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 7 Global Success bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

- Đề thi Tiếng Anh 7 Giữa kì 1 Global Success

- Đề thi Tiếng Anh 7 Học kì 1 Global Success

- Đề thi Tiếng Anh 7 Giữa kì 2

- Đề thi Tiếng Anh 7 Học kì 2

Xem thêm đề thi Tiếng Anh 7 cả ba sách:

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Global Success

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

TASK 1. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, or C.

1. A. problem B. homeless C. children D. method

2. A. passed B. chatted C. helped D. liked

3. A. fun B. foot C. of D. half

4. A. machine B. orange C. balloon D. admire

5. A. cleaner B. thirty C. early D. Thursday

TASK 2. Choose the correct letter A, B or C to complete each sentence

1. … is a great way to enjoy the scenery.

A. Tennis

B. Playing chess

C. Cycling

2. My friend is a fan of … He drinks coke every day.

A. water

B. soft drinks

C. liquid

3. I decided to … a sports club because I need to get some more exercise.

A. start

B. join

C. run

4. Reading in that … light is not good for your eyes.

A. dim

B. bright

C. dark

Quảng cáo

5. My sister enjoys … aerobics every day to keep fit.

A. going

B. doing

C. making

6. The members of the Caring Club … free meals for patients every Sunday.

A. read

B. grow

C. cook

7. Drink more water. Your lips are ….

A. broken

B. chapped

C. cracked

8. My sister loves … old novels, and she has a big bookshelf.

A. collecting

B. playing

C. writing

9. My brother and I often … our old books and clothes to children in rural areas.

A. buy

B. donate

C. make

10. We … those trees in the schoolyard three years ago.

A. planted

B. watered

C. picked up

Quảng cáo

TASK 3. Find a mistake in each sentence and correct it.

1. My mum enjoys do yoga every day to keep fit.

2. Do your brother like riding a horse?

3. Where do your family visit last summer?

4. I last see my uncle Mike two years ago.

5. They doesn't like making models in their free time.

TASK 4. Read the text and choose the correct answer A, B or C to each question

Studies have shown volunteering can have lifelong benefits for youth and help develop skills that will benefit them in life, school, and future career. First, volunteering can lead to a greater feeling of self-worth because helping others can help teens reflect on what they have and become more empathetic to everyone in their lives.

People who volunteer when they are young are more likely to volunteer and donate to non-profit and charity funds when they are older. Moreover, volunteering can also help teens academically. There is a positive link between students who earn good grades and those who are involved in community service. Finally, voluntary work helps teens gain new skills which are necessary for the job market such as leadership, communication skills, dependability, time management, and decision making.

1. Volunteering brings many benefits to young people …

A. in their study

B. in their study and life

C. in their study, job, and life

2. Helping other people develops a teenager's …

A. confidence and good values

B. sense of belonging

C. life circumstances

3. The word "empathetic" is closest in meaning to …

A. willing

B. dependent

C. understanding

4. Young volunteers tend to … when they are older.

A. be less generous

B. do voluntary work and give donations

C. work for non-profit organisations

5. Voluntary work …

A. helps build up necessary skills for teens' future careers

B. helps teens get better jobs

C. is similar to many jobs in the labour market

TASK 5. Reorder the words and phrases to make meaningful sentences.

1. taught / a primary school / We / last summer / English / in / to children / .

2. being outdoors / love / with / my family / I / spending time / .

3. young people / affects / of / Acne / 80% / .

4. classical music / I / enjoy / in / my spare time / listening to /.

5. carves eggshells / She / often / as / for her family / special gifts / .

TASK 6. Rewrite each of the following sentences using no more than FIVE words.

1. My sister finds watching films on TV boring. (Watching films on TV …)

2. You have to get up early. You'll be late for school. (You have to … be late for school.)

3. I like swimming because it keeps me fit. (My favourite … because it keeps me fit.)

4. The violin is not as big as the cello. (The cello … the violin.)

5. Nick loves playing the piano in his free time. (Nick's hobby …)

ĐÁP ÁN

Task 1.

1. D

2. B

3. C

4. B

5. A

Task 2.

1. C

2. B

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. A

9. B

10. A

Task 3.

1. do => doing

2. Do => Does

3. do => did

4. see => saw

5. doesn’t => don’t

Task 4.

1. C

2. A

3. C

4. B

5. A

Task 5.

1. We taught English to children in a primary school last summer.

2. I love spending time being outdoors with my family.

3. Acne affects 80% of young people.

4. I enjoy listening to classical music in my spare time.

5. She often carves eggshells as special gifts for her family.

Task 6.

1. is boring for my sister

2. get up early or you'll / get up early, otherwise you'll

3. sport is swimiming

4. is bigger than

5. is playing the piano

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Global Success

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. LISTENING

TASK 1. Listen to the conversation between Naomi and Tuan. Circle the best answer A, B, or C. You will listen TWICE.

1. How did Naomi go to Da Nang?

A. By plane.                               B. By taxi.                                                               C. By ship.

2. Why does Tuan suggest a glass of orange juice?

A. Because it’s a yummy drink for summer.

B. Because she wants to drink something first.

C. Because it can help Naomi get over her tiredness.

3. According to Tuan, what ingredient does banh xeo NOT have?

A. Shrimp.                                  B. Pork.                                                                   C. Bean sprouts.

4. What food do they agree to choose for their breakfast?

A. Banh xeo.

B. Mi quang.

C. Banh xeo and mi quang.

5. Where is Tuan’s favourite restaurant?

A. In a busy street.                     B. In a small town.                                                  C. In a narrow lane.

TASK 2. Listen and complete the student’s note. Write ONE WORD in each blank. You will listen TWICE.

REUSING THINGS FOR HOBBIES

● Take (1) ___________ of used things for your hobbies

● Reuse glass bottles if your hobby is (2) ___________

● Use (3) ___________ and ice cream sticks to make house (4) ___________

● (5) ___________ seashells in the sand while you’re cleaning the beach

II. READING

TASK 1. Read the passage. Circle the best answer A, B, or C to each of the questions.

Jenny and Sarah are practising singing a Vietnamese folk song to take part in a singing contest only for foreign students who are studying in schools in Ho Chi Minh City. Their song is Hoa thom buom luon. It has a beautiful melody, but they find it challenging because the lyrics are difficult for them to pronounce. With the help of Miss Thanh, their Vietnamese tutor, their performance is improving significantly. Besides singing, they also have to practise a traditional dance in order to impress the judges and the audience. Although the dance is not as difficult as the song, they still rehearse very hard. With a lot of efforts, both girls hope they will have a great performance and win the contest.

1. Who can compete in the singing contest?

A. Vietnamese students.

B. International students.

C. Vietnamese tutors.

2. What do Jenny and Sarah think about the song they chose?

A. The melody is challenging but the lyrics are easy.

B. The melody is hard but the lyrics are lovely.

C. The melody is beautiful but the lyrics are difficult.

3. What does the word their in line 6 mean?

A. Foreign students’.                  B. Miss Thanh’s.              C. Jenny and Sarah’s.

4. Why do they practise a traditional dance?

A. To show off their dancing talent.

B. To make an impression on the judges and the audience.

C. To make their performance more beautifully.

5. How is the traditional dance when compared to the song?

A. It’s easier than the song.

B. It is not as easy as the song.

C. It’s more difficult than the song.

TASK 2. Complete the reading passage. Write ONE suitable word in each blank.

Nancy’s uncle works at a big art gallery in France. His main duty is to look (1) ___________ many valuable paintings of famous artists, so he needs to be patient and careful all the time. Every day he checks the maintenance of those (2) ___________ of art and writes a report to the manager. (3) ___________ he has a wide knowledge of both modern art and folk art, he can explain everything about the paintings in the gallery to Nancy impressively. Each time Nancy visits the gallery, her uncle always enthusiastically (4) ___________ her the new paintings that the owner of the gallery has bought. She admires her uncle greatly, and those visits help develop her passion for art (5) ___________ by day.

III. WRITING

TASK 1. Put the words in the correct order to make sentences.

1. music / school, / compulsory / English / and / In / are / subjects / Lan’s /.

2. mineral / drinks / Fruit / and / water / are / juice / healthy /.

3. one / to / traditional / My / food / prefers / foreign / sister /.                                    

4. a / is / regularly / way / housework / good / to / exercise / Doing / also / .

5. modern / our / There / science / in / a / is / school / laboratory / .

TASK 2. Write a short paragraph of 80 words to describe an English speaking club and its activities.

IV. LANGUAGE FOCUS

TASK 1. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, or C.

1. A. spring roll                B. originate                       C. composer

2. A. folk                          B. compose                       C. lemonade

3. A. homeless                 B. responsibility              C. pop

4. A. fried                         B. talented                        C. gifted

5. A. cherry                      B. teacher                          C. chemistry

TASK 2. Fill each blank with the present simple, present continuous or past simple form of the verb in brackets.                                      

1. Instead of going to the gym, I often ___________ (do) yoga in the morning.

2. I prefer ___________ (play) the piano to drawing and painting in my spare time.

3. Eden: What are you doing?

Anna: I ___________ (collect) all my old clothes to donate to homeless people.

4. Yesterday, I___________ (watch) a show on TV. It was so amazing.

5. When I was younger, I ___________ (study) at this lower secondary school.

6. In order to pass the exams, Lia ___________ (study) very hard these days.

7. I’m sad I ___________ (not go) on our field trip last Sunday.

8. Patrick ___ (see) a lot of old photos of his school in the exhibition three days ago.

9. ___________ Ron often ___________ (listen) to music after school?

10. Our school ___________ (have) a big library and a swimming pool.

ĐÁP ÁN

I. LISTENING

TASK 1

1. A

2. C

3. B

4. B

5. C

Script:

Naomi: Hello, Tuan. Long time no see. 

Tuan: Welcome to Da Nang, Naomi. When did you arrive?

Naomi: Just yesterday evening. I felt quite tired after such a long flight.

Tuan: Oh, I see. Let me get you a glass of orange juice. It can help you feel better.

Naomi: Thanks a lot. But I just want something to eat first. Can you recommend any popular specialties here?

Tuan: Would you like to try mi quang or banh xeo? They’re so yummy.

Naomi: Both sound strange to me. What are they?

Tuan: Mi quang is a kind of pork noodle soup served with different green vegetables while banh xeo is a type of crepe made of rice flour, turmeric, shrimp and bean sprouts.

Naomi: Sounds delicious. I think I’d like to eat mi quang first. Soup is always a good choice for a healthy breakfast.

Tuan: I couldn’t agree more. I’ll take you to my favourite restaurant. It’s in a narrow lane over there.

TASK 2

1. advantage

2. gardening

3. straws   

4. models

5. collect

Script:

Taking advantage of things around you to make useful ones for your hobbies is a good way to protect the environment. First, if you like gardening, don’t throw away used glass bottles. You can reuse them to grow herbs and flowers in. They can help you know how much water your plants need easily. Second, ice cream sticks and coloured straws are useful things to make house models. Straws are used to make the roof, and ice cream sticks are used to make the rest of the house. With a little creativity and handiness, you can have cute house models that surprise your friends. Finally, it’s fun to collect some seashells in the sand while you’re cleaning the beach. You can use them to make wind chimes and hang on the window of your bedroom.

II. READING

TASK 1

1. B

2. C

3. C

4. B

5. A

TASK 2

1. after

2. works

3. Because

4. shows

5. day

III. WRITING

TASK 1

1. In Lan’s school, English and music are compulsory subjects.

2. Fruit juice and mineral water are healthy drinks.

3. My sister prefers traditional food to foreign one. / My sister prefers foreign food to traditional one.

4. Doing housework is also a good way to exercise regularly.

5. There is a modern science laboratory in our school.

TASK 2

Sample writing:

“WE” is an interesting English Speaking Club for teenage students. It is a new club and has about 30 members. They meet at the art studio of a high school at 5.00 p.m. every Friday and they practise speaking English with five native teachers by joining exciting activities like role-playing, presenting, discussing, etc. I like role-playing best because I can act the roles of my favourite characters in popular stories or comics such as Sherlock Holmes and Nobita. I always have a great time there.

IV. LANGUAGE FOCUS

TASK 1

1. B

2. C

3. A

4. A

5. C

TASK 2

1. do                              

6. is studying

2. playing                      

7. didn’t / did not go

3. am collecting               

8. saw

4. watched                     

9. Does Ron often listen

5. studied                      

10. has

Xem thử Đề GK1 Anh 7 Global Xem thử Đề HK1 Anh 7 Global Xem thử Đề GK2 Anh 7 Global Xem thử Đề HK2 Anh 7 Global

Xem thêm đề thi các môn học lớp 7 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Đã có lời giải bài tập lớp 7 sách mới:

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 7

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và khóa học dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề thi các môn học lớp 7 năm học 2023-2024 học kì 1, học kì 2 được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình và cấu trúc ra đề thi trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Đề thi, giáo án lớp 7 các môn học
Tài liệu giáo viên