Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 7 mới có đáp án



Phần dưới là danh sách Top 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 7 mới có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi, bài kiểm tra môn Tiếng Anh lớp 7 mới.

Mục lục thi Học kì 1 Tiếng Anh 7 mới

Quảng cáo

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 mới Học kì 1 (Đề số 1)

    Thời gian: 45 phút

Part A: PRONUNCIATION.

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. leave    B. read    C. ready    D. pleased

2. A. studying    B. much    C. subject    D. music

II. Pick out the word whose primary stress mark is placed differently from that of the others.

1. A. birthday    B. parent    C. nervous    D. invite

2. A. amazing    B. favorite    C. apartment    D. expensive

Part B: VOCABULARY & STRUCTURES.

III. Choose the correct option A, B, C or D to complete the following sentences.

1. …………………………….. visiting Ha Long Bay? – That’s a good idea!

A. How about    B. Let’s    C. What about    D. A&C are correct

2. Students in our school have two ……………………………….. each day.

A. 20-minutes breaks    B. 20-minute breaks     C. 20-minute break     D. 20-minutes break

Quảng cáo

3. Hoa’s homework ……………………………………. about two hours each day.

A. takes    B. costs     C. uses    D. spends

4. American students usually have portable CD players with small ……………

A. electronic speaker    B. amplifier     C. earphones     D. microphones

5. I have English class ……………….. seven o’clock ………………… Monday.

A. at / on    B. on / on     C. in / at     D. at / at

6. I’m going to stay ……………………. my grandparents in the countryside for a week.

A. with    B. to    C. at     D. on

7. …………………… don’t you come to my house for some music? – OK. Let’s go.

A. When    B. Let’s     C. What    D. Why

8. “Which is the …………………. apartment for my family, Nhat?” said Mr. John.

A. best    B. better    C. more    D. most

Part C: READING COMPREHESION.

IV. Read the passage carefully, the state whether the statements are True or False.

American students take part in different activities at recess. The energetic students often play basketball, but they never have time to play a whole game. They just practice scoring goals. This is called “shooting some hoop”. Many of the students listen to music. Sometimes they read or study at the same time. Some of the children, mainly boys, swap baseball cards. These pictures of baseball players come in packages of candy. They swap cards with their friends, so they get the ones they want. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess. These activities are the same all over the world.

1. American students take part in different indoor activities at recess.

2. Baseball cards are very popular with boys as well as girls.

3. They never have time to play the whole game. This means recess is boring.

4. Eating and talking with friends at recess are popular activities worldwide.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

V. Choose the correct option A, B, C or D to fill in the gaps to make the passage meaningful.

People are living longer, so there are more (1)…. people. Many young people are doing community service. They help elderly people. They do their shopping. They do their housework. They clean their yards. They (2)…. paint their houses. Some young people work (3)…. hospital volunteers. In America, they are called “candy stripers” (4)…. of the striped pink and white uniform they wear. Others are concerned about the environment and work on neighborhood clean-up campaigns.

1. A. elderly     B. long-lived    C. older     D. A&B are correct

2. A. mainly    B. even    C. mostly    D. partially

3. A. for    B. at    C. as    D. in

4. A. because     B. when    C. though    D. because of

Part D: WRITING

VI. Rewrite the sentence in such a new way that the new one still keeps the same meaning as the original one.

1. Would you like to go on a picnic with me?

→ What about…………………………………………………………………?

2. When is your birthday?

→ What …………………………………………………………………………?

3. There are forty students in my class.

→ My class ………………………………………………………………………

4. Nam walks to school every day.

→ Nam goes……………………………………………………………………

VII. Answer about you in complete sentences.

1. How often do you go to the school library?

→……………………………………………………………………………………

2. What will you do when you have free time?

→……………………………………………………………………………………

3. How far is it from your house to school?

→……………………………………………………………………………………

4. Who do you often do homework with?

→……………………………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

I.

1. C

2. D

II.

1. D

2. B

III.

1.A

2.B

3.A

4.C

5.A

6.A

7.B

8.A

IV.

1.F

2.F

3.F

4.T

V.

1.D

2.B

3.C

4.A

VI.

1. going on a picnic with me

2. What day is your birthday?

3. My class has 40 students.

4. to school on foot every day.

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 mới Học kì 1 (Đề số 2)

    Thời gian: 45 phút

I. Choose the best answer by circling A, B, C or D:

1. -“What would you like to drink now?” - “_______________.”

A. No, thanks

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ to classical music.

A. listen     B. listens     C. listening     D. listened

3. She worked very hard, _______she passed all her exams.

A. because     B. and     C. so     D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu     B. sunburn     C. spots     D. stomachache

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more     B. less     C. much     D. fewer

6. I _______ playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find     B. think     C. say     D. tell

7. -“Would you like me to turn off your computer? - “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks     B. Yes, please     C. Don’t do it     D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things.    B. playing sports     C. dancing     D. board games

9. I _______ Nha Trang when I was a child.

A. visit     B. visited     C. will visit     D. have visited

10. He _______ to the USA so far. A. is     B. was     C. will be     D. has been

11. Americans eat a lot of junk food, _______ junk food causes obesity.

A. but     B. and     C. so     D. because

12. Tim: I feel itchy and my nose is running. Doctor: _______

A. Wash your hair more.     B. I think you have the flu.

C. Drink more water. Eat less meat     D. I think you have a stomachache.

13. Pick out the word whose main stress is placed differently from the others.

A. allergy     B. headache     C. temperature     D. obesity

14. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. cold     B. curly     C. ocean     D. clothes

II. Choose the best answer to complete the passage:

Headache is a very common disease. The symptoms (1)…….. a headache are various. People may (2)……….. pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) …………. they work too hard or they are too nervous about something. (4)……….. can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5)…………… or simply by going to bed.

1. A. on     B. in     C. of     D. at

2. A. be     B. have     C. happen     D. take

3. A. when     B. but     C. so     D. and

4. A. Medicine     B. Doctor     C. Sport     D. Fruit

5. A. life     B. lifestyles     C. hobbies     D. working

III. Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I didn’t go to school because I was sick.

→______________________________________________________

2. It will be good if you eat less meat and more vegetables.

→______________________________________________________

3. He likes playing computer games in his free time.

→______________________________________________________

4. I am interested in watching TV in the evening.

→______________________________________________________

5. I think that learning English is important.

→______________________________________________________

6. My brother enjoys coffee very much.

→______________________________________________________

7. What is the price of a plate of fried rice?

→______________________________________________________

8. This food has some meat and tofu.

→______________________________________________________

9. Chicken is my sister’s favorite food. (likes)

→______________________________________________________

10. There is sugar in many kinds of food. (have)

→______________________________________________________

IV. Use the words given to write a paragraph about Huong’s hobby.

Huong / be/ student/ class 7A/ Quang Trung school. Collect glass bottles/ be/ one of /favorite hobbies. She / start / hobby / when / ten years old. She often / share / hobby / sister. She /find/ hobby /interesting / useful. She/ feel /happy / when / look at / beautiful flower vases/ make/ them. She / continue / hobby / future / because it / help/ save/ environment.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

V. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box.

hobby    because    might    ending    culture

when    taught    improve    myself    writes

My name is Sara. My favourite (1) _________ is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it (2)________I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers (3)_________ me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy (4) _________. I was thrilled when I read a detective story. I enjoy reading (5) _______ I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who (6) ___________ “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further (7) __________my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different (8) _______ and customs of other countries in the world too. I read at least one hour every day. I read books by (9) ______. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it (10) ______ be very challenging.

Đáp án & Thang điểm

I.

1. D    2. C    3. C    4. B

5. B    6. A    7. A    8. D

9. B    10. D    11. A    12. B

13.D    14.C

II.

1. C    2. B    3. A    4. A    5. B

III.

1. I was sick, so I didn’t go to school.

2. You should eat less meat and more vegetables

3. His hobby is playing computer games

4. I enjoy watching TV in the evening

5. I find learning English important

6. Coffee is my brother’s favorite drink.

7. How much is a plate? How much does a plate cost?

8. There is some meat and tofu in this food.

9. My sister likes chicken very much.

10. Many kinds of food have sugar.

IV.

Huong is a student in class 7A at Quang Trung school. Collecting glass bottles is one of her favorite hobbies. She started her hobby when she was 10 years old. She often shares her/ the hobby with her sister. She finds her hobby interesting and useful. She feels happy when she looks at beautiful flower vases made from them. She will continue her hobby in the future because it helps save the environment.

V.

1. hobby ;    2. when ;   3. taught ;   4. ending ;   5. because

6. writes ;   7.improve ;   8.cultures ;   9. myself ;   10.might

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng anh thí điểm lớp 7 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.