Bộ Đề thi Tiếng Anh 7 Friends plus (có đáp án) | Đề thi Tiếng Anh 7 Chân trời sáng tạo

Bộ 100 Đề thi Tiếng Anh 7 Friends plus bộ sách Chân trời sáng tạo năm học 2023 - 2024 mới nhất đầy đủ Học kì 1 và Học kì 2 gồm đề thi giữa kì, đề thi học kì có đáp án chi tiết, cực sát đề thi chính thức giúp học sinh ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 7.

Đề thi Tiếng Anh 7 Friends plus (Chân trời sáng tạo)

Xem thử Đề GK1 Anh 7 Friends Xem thử Đề HK1 Anh 7 Friends Xem thử Đề GK2 Anh 7 Friends Xem thử Đề HK2 Anh 7 Friends

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 7 Friends plus bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

- Đề thi Tiếng Anh 7 Giữa kì 1 Friends plus

- Đề thi Tiếng Anh 7 Học kì 1 Friends plus

- Đề thi Tiếng Anh 7 Giữa kì 2

- Đề thi Tiếng Anh 7 Học kì 2

Xem thêm đề thi Tiếng Anh 7 cả ba sách:

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Friends plus

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 90 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

LISTENING

Listen to five airport announcements. Choose the correct answer, A, B or C.

Announcement A

1. What time does the flight begin?

A. 9:00    B. 9:15    C. 9:25

Announcement B

2. What do passengers need to have?

A. Boarding passes    B. Passports    C. Both A and B

Announcement C

3. Which gate should Gemma and Ryan come to right immediately?

A. Gate    B. Gate 14    C. Gate 40

Announcement D

4. What is the flight number?

A. Flight KL1050    B. Flight KN1051    C. Flight KN1055

Announcement E

5. What is the temperature in New York now?

A. 73º    B. 67º    C. 76º

Quảng cáo

Listen again and complete the table with the words in the box.

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 7 Friends plus 7 (2 đề) | Chân trời sáng tạo

Announcement A

6. This flight is delayed by two hours because of _______________.

Announcement B

7. Flight FR3421 now boarding at _______________ .

Announcement C

8. This is the final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey flying to Athens on ____________ .

Announcement D

9. All passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children please go to _______________.

Announcement E

10. People have landed at JFK airport in New York where the local time is _______________ .

Quảng cáo

PRONUNCIATION

Choose the word whose bold part is pronounced differently from others. Write A, B, C or D in the blank.

1. A. climb    B. like    C. find    D. sit

2. A. head    B. meat    C. wear    D. bear

3. A. sand    B. hand    C. man    D. small

Choose the bold word that has a different stress pattern from the others. Write A, B, or C in the blank.

4. A. happy    B. slowly    C. polite    D. badly

5. A. comfortable    B. successful    C. creative    D. enormous

USE OF ENGLISH

Choose the word or phrase that best completes each sentence.

1. The woman was ______ on the bed.

A. lying    B. kicking    C. holding

2. Her students _________ books at 9 a.m. yesterday.

A. was reading    B. were reading    C. read

3. The phone ______ while she was sleeping.

A. ring    B. rang    C. was ringing

4. We need to be ______ to take photos of wild animals.

A. polite    B. patient    C. rude

5. They can think _________ to find the new solution.

A. happily    B. creatively    C. rudely

6. The woman ______ at the supermarket last Sunday.

A. was    B. were    C. be

7. In the past, _________ people couldn’t attend universities.

A. cruel    B. poor    C. rich

8. There______ many toys in his bedroom when he was a child.

A. was    B. be    C. were

9. My sister _________ there for one hour and waited for him.

A. met    B. stayed    C. gave

10. My family members _________ happy with the film last night.

A. were    B. was    C. be

11. In 1500 Leonardo da Vinci _________ a flying machine.

A. wrote    B. ruled    C. invented

READING

Read the passage and decide whether each statement is True or False. Write True or False in each blank.

Vietnamese Mid-Autumn Festivals

The way people celebrate Mid-Autumn Festival differs from generation to generation as society keeps moving forward. Although traditional Mid-Autumn celebration activities for children and families are not so popular nowadays as they used to be decades ago, the timeless cultural value of truth, goodness, and beauty are always honoured, and practiced in a variety of ways.

There is something new about today’s Mid-Autumn Festival. It’s the presence of colourful electronic lanterns that play music, aside from the traditional star-shaped paper-and-bamboo lanterns, and a lot of baked and white mooncakes with flavours that better meet consumers’ changing tastes. Just like many other traditions, Mid-Autumn Festival has changed to catch up with the modern life.

1. People celebrate Mid-Autumn Festival differently.

2. The culture is not honoured.

3. Modern lanterns can play music.

4. Mooncakes are served in the festival.

Choose the option that best completes each blank in the passage. Write A, B, or C in the blank.

Thanksgiving Day

American (5) the Thanksgiving holiday on the fourth Thursday of November. Families meet for a special meal including turkey, corn, potatoes and pumpkin pie – a (6) dessert. Then families do activities together or watch TV.

The Thanksgiving festival celebrates the first harvest of the Pilgrims – a group of religious settlers. In September 1620, they (7) England for America on a ship – the Mayflower. That winter, when they arrived, they were very cold and didn’t have enough food. So half of them died. A Native American leader, Squanto, (8) the settlers. His people showed the settlers how to grow corn and vegetables and how to hunt animals for food.

In Autumn 1621, after a good harvest, the Pilgrims held a big celebration to thank God. They invited the Native Americans. For three days, they ate together. Also, they (9) games, sang songs and danced. It was the start of a long tradition.

5. A. celebrate    B. play    C. get

6. A. kind    B. uncommon    C. popular

7. A. arrived    B. left    C. went

8. A. came    B. cooked    C. visited

9. A. played    B. met    C. helped

WRITING

Rearrange the words in a correct order to make a complete sentence.

1. his parents / talk / Tom/ did / to / ?

2. she / apples / does / bananas / or / like / ?

3. visited / Jeremy / summer / Vung Tau / last / .

4. go / your / where / mother / did / shopping / ?

5. we / last weekend / ate / a / at / restaurant / .

Rewrite the following sentences with the given beginning in such a way that the meanings stay unchanged.

6. It is difficult to take photos of wild animals.

It is not ____________________________________________

7. Sportsmen usually move fast.

Sportsmen don’t usually ____________________________________________

8. Photographers need to think creative to take good photos.

Photographers think ____________________________________________

9. You need to wait for a long time.

You need to be ____________________________________________

10. Photographers also need to sit quietly.

Photographers should find a _______________________________________

ANSWER KEY

LISTENING

1. C

2. C

3. B

4. A

5. C

6. bad weather

7. gate 21

8. flight EZ9753

9. gate 6

10. 18:30

Listening Transcript:

A: Good morning. This is an announcement for all passengers travelling on the 9:25 flight TOM1223 to Rome. This flight is delayed by two hours because of bad weather.

B: Would all passengers travelling to Tokyo on flight FR3421 please have your boarding passes and passports ready for boarding. Flight FR3421 now boarding at gate 21.

C: This is the final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey flying to Athens on flight EZ9753. Your flight is ready to leave. Please go to gate 14 immediately. The doors of the plane will close in five minutes. Final boarding call for passengers Gemma and Ryan Grey.

D: This is an announcement for passengers travelling to Amsterdam on flight KL1050. Will all passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children please go to gate 6 for boarding. That’s all passengers with express boarding tickets and passengers travelling with young children go to gate 6 for boarding. Thank you.

E: Good evening, ladies and gentlemen. We have landed at JFK airport in New York where the local time is 18:30 and the temperature is 76º. We hope you have enjoyed your flight with American Airlines this evening and wish you a very safe journey to your final destination.

PRONUNCIATION

1. D

2. B

3. D

4. C

5. A

USE OF ENGLISH

1. A

2. B

3. B

4. B

5. B

6. A

7. B

8. C

9. B

10. A

11. C

READING

1. True

2. False

3. True

4. True

5. A

6. C

7. B

8. C

9. A









WRITING

1. Did Tom talk to his parents?

2. Does she like apples or bananas?

3. Jeremy visited Vung Tau last summer.

4. Where did your mother go shopping?

5. Last weekend, we ate at a restaurant.

6. It is not easy to take photos of wild animals.

7. Sportsmen don’t usually move slowly.

8. Photographers think creatively to take good photos.

9. You need to be patient.

10. Photographers should find a quiet place to sit.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Giữa kì 1 - Friends plus

Năm học 2023 - 2024

Môn: Tiếng Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

PRONUNCIATION

Choose the word whose bold part is pronounced differently from others.

1.

A. clear

B. hear

C. near

D. bear

2.

A. house

B. cloud

C. shoulder

D. sound

3.

A. fail

B. hair

C. chair

D. stair

Choose the bold word that has a different stress pattern from the others.

4.

A. engaged

B. happy

C. instant

D. silly

5.

A. inventor

B. creative

C. media

D. emoji

USE OF ENGLISH

Choose the word or phrase that best completes each sentence.

6. He loves being ______ front of TV.

A. in

B. to

C. from

7. How do you ______ your free time?

A. make

B. spend

C. like

8. My parents do not ______ phones at dinner time.

A. spend

B. give

C. allow

9. My sister is older and she ______ more.

A. studies

B. study

C. does study

10. ______ does your family eat together?- Twice a week.

A. How long

B. When

C. How often

11. He usually ______ to school by bike.

A. is going

B. goes

C. go

12. Mike ______ Lucy an instant message now.

A. is sending

B. are sending

C. sends

13. The students ______ to their teacher in class right now.

A. are listening

B. is listening

C. listen

14. Does Anna often have _________ conversations with friends?

A. instant

B. social

C. face-to-face

15. My parents ______ on the sofa at the moment.

A. sit

B. are sitting

C. is sitting

16. Does your mom _______ more than two languages?

A. talk

B. say

C. speak

LISTENING

Listen to Mr. Baker talking about five tips to get a good night’s sleep. Choose the correct answer, A, B or C.

17. Who is the guest in the studio?

A. A teacher

B. A doctor

C. A nurse

18. Why can’t some people sleep well with the TV on?

A. Because the noise and lights make them awake

B. Because the TV shows are interesting

C. Because the films are exciting

19. What does Mr. Baker say about doing homework?

A. Do the easiest homework earlier in the evening, then do the hardest homework later

B. Do not do any homework before bedtime

C. Do the hardest homework earlier in the evening, then do the easier homework later

20. How long can we play video games before bedtime?

A. Less than an hour

B. An hour

C. More than one hour

21. What does Mr. Baker say about cellphone?

A. Leave your phone in another room

B. Turn off your cell phone when you go to bed

C. Both A and B are correct.

READING

Read the passage and decide whether each statement is True or False.

Sandra is twelve years old and she lives with her parents and her little sister in Newcastle. She likes to do a lot of things but most of all she is fond of collecting stamps.

Her parents and her friends help her to collect the stamps. She has got over seven hundred stamps from different countries. They are very beautiful indeed. All her stamps are gathered in groups such as: sports, famous people, birds, animals, capitals, space, trees, flowers, cars, planes and countries.

Her friends often come to her and she tells them this history of each stamp. It is very interesting.

22. Sandra is eleven years old.

23. She lives in Newcastle with her grandparents.

24. She gathers her stamps in different groups.

25. When her friends come to her, she tells them the history of each stamp.

WRITING

Rearrange the words in a correct order to make a complete sentence.

26. listen/ music/ They/ online/ to

27. do/ How often/ stay/ you/ in/ late / bed?

28. loves/ He/ things/ collecting.

29. She’s/ seventy/ about/ got/ books.

30. doesn’t/ read/ Tom/ because/ he/ in/ can’t/ bed/ sleep.

ANSWER KEY

PRONUNCIATION

1. D

2. C

3. A

4. A

5. C

USE OF ENGLISH

6. A

7. B

8. C

9. A

10. C

11. B

12. A

13. A

14. C

15. B

16. C

LISTENING

17. B

18. A

19. C

20. A

21. C

Listening Transcript:

Host: At exam time it is important to sleep well. Today we have Doctor Baker with us in the studio and he is going to give us five top tips for getting a good night’s sleep. Welcome to the show, Doctor Baker.

Dr Baker: Thank you. It’s great to be here. Let’s start with tip one. Don’t go to bed with the television on. Some people think they can sleep well with the TV on, but the noise and lights mean you don’t really sleep well, so turn it off!

Tip two: Don’t think too much before bedtime. Do your hardest homework earlier in the evening. Do easier homework later. If your brain is too busy and full of ideas it takes longer to get to sleep.

Tip three: Don’t play video games for an hour before you go to sleep. They also make your brain too busy and active.

Tip four: Turn off your cell phone when you go to bed. What is so important that it can’t wait until the morning? If possible, leave your phone in another room.

Tip five: Play music if you like. But don’t play it too loud. Turn the sound down low.

Host: Thank you, Doctor. That is very useful advice for our young listeners.

READING

22. False

23. False

24. True

25. True

WRITING

26. They listen to music online.

27. How often do you stay in bed late?

28. He loves collecting things.

29. She’s got about seventy books.

30. Tom doesn’t read in bed because he can’t sleep.

Xem thử Đề GK1 Anh 7 Friends Xem thử Đề HK1 Anh 7 Friends Xem thử Đề GK2 Anh 7 Friends Xem thử Đề HK2 Anh 7 Friends

Xem thêm đề thi các môn học lớp 7 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Đã có lời giải bài tập lớp 7 sách mới:

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH LUYỆN THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 7

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi, sách dành cho giáo viên và khóa học dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề thi các môn học lớp 7 năm học 2023-2024 học kì 1, học kì 2 được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình và cấu trúc ra đề thi trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Đề thi, giáo án lớp 7 các môn học
Tài liệu giáo viên