Bộ Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 năm 2022 có đáp án (50 đề) | Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

Bộ 10 Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 năm 2022 có đáp án, cực sát đề thi chính thức bám sát nội dung chương trình của ba bộ sách mới Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 6.

Bộ Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 năm 2022 có đáp án (50 đề) | Kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

Quảng cáo
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Quảng cáo

PART 1: LISTENING

1. Listen and draw lines. There is one example (1m)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức năm 2022 có ma trận (12 đề)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức năm 2022 có ma trận (12 đề)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức năm 2022 có ma trận (12 đề)

Quảng cáo

2. Listen and write a name or a number. There is two examples (1m)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức năm 2022 có ma trận (12 đề)

0. How many small shirts does the boy want?

…………………………................

1. What’s the teacher’s name?                                  

2. Which class is the boy in?                                              

3. What is the boy’s name?                                                 

4. Where does the boy live?                                                

PART 2: READING AND WRITING

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1. A. never

B. often

C. when

D. tennis

2. A. eating

B. reading

C. teacher

D. breakfast

3. A. Thursday

B. thanks

C. these

D. birthday

4. A. writes

B. makes

C. takes

D. drives

II. Choose the best answer. (2m)

1. That is ________ film I’ve ever seen.

A. the interestest                                   B. the interesting   

C. the most interesting                         D. the most interested 

2. I’ve never read a_______ novel than this one.

A. longest              B. longer               C. most longest                 D. more longer 

3. My friends always do their homework. They’re……………

A. lazy                   B. curious              C. hardworking                D. talkative

4. “ Would you like to come to my party next week?”-“ ……………” 

A. No, thank you   B. Yes, please        C. I like to do nothing           D. Yes, I’d love to

5. They are …………… because they do morning exercises every day.

A. fine                     B. well                    C. healthy                        D. healthful

6. Hung often……………his bike to visit his hometown. 

A. drives                B. flies                   C. rides                            D. goes

7. “What are you doing this afternoon?” –“I don’t know, but I’d like to…..swimming.” 

A. go                      B. do                      C. play                             D. have

8. The cat is sleeping ………………… of the chair.

A. on                      B. behind               C. in front                        D. opposite  

9. Look! The students…………….. their new uniforms. 

A. wear                  B. wears                 C. wearing                       D. are wearing

III. Choose the word or the phrase that are not correct (1m)

1. I like watching TV. There are a good film on TV tonight.

                   A                        B                      C            D

2. What is he often do when it’s hot?

      A      B                      C      D

3. How much rooms are there in the new house?

              A                     B        C         D

4. I’m very thirsty. I like any apple juice.

      A              B          C      D

5. How many children do your sister have?

              A           B       C                      D 

IV. Choose the best option(A,B,C.D) to fill in each blank . (1,5m) 

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1) ……… cinemas, parks and discos. It’s got some great clothes and music shops, too. 

   Oak City is very modern and (2) ………... There aren’t any ugly buildings and there’s some beautiful scenery around the (3) ………….

   Is there any pollution in the Oak City ? There isn’t much pollution because there (4) …….. much traffic. Everyone travels by bikes and (5) …………., so there aren’t many accidents.

  No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6) ………… people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am                          B. is                       C. are                     D. have

(2) A. beauty                    B. beautiful            C. beautifully          D. beautify

(3) A. country                  B. town                  C. village               D. city

(4) A. is                            B. isn’t                   C. are                     D. aren’t

(5) A. walks                     B. walk                  C. walking             D. to walk

(6) A. convenient             B. unfriendly          C. modern              D. historic

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. Where’s Tuan? He (do)…………………………...…………judo in Room 2A.

2. Mai (take)……………..………………. a test next Monday.

3. Hoa usually (skip)…………………. ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)………………..to school on Sundays. 

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan’s school bag is new.

=> Lan has ………………………………………………………………….….. 

2. Does Thu’s school have forty classrooms?

=> Are there………………………………………………..…?

3. My  house is behind the hotel.

=> The hotel.............................................................................................

4. Ho Chi Minh city is more modern than Hoi An.

=> Hoi An ……………………………………………………..

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

=> Can you………………………………………………?

6. It is not good for you to stay up too late .

=> You shouldn’t…………………………………………………..

Đáp án Đề số 1

PART 1: LISTENING

1 Listen and draw lines. There is one example (1 điểm mỗi ý đúng 0,2)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức năm 2022 có ma trận (12 đề)

2. Listen and write a name or a number. There is two examples (1m)

0. 11

1. Mr. Cross

2. 8

3. Ben 

4. White Street

PART 2: READING AND WRITING

I. Find the words which have a different sound in the underlined part. (1m)

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - D

II. Choose the best answer. (2m)

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - C; 6 - A; 7 - A; 8 - B;

III. Choose the word or the phrase that are not correct (1m)

1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - C

IV. Choose the best option(A,B,C.D) to fill in each blank . (1,5m)

1 - C;  2 - B; 3 - D;  4 - A;  5 - A; 6 - B

V. Give the right form of the verbs in brackets: (1m)

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. (1,5m)

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh city.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Cánh diều

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Listen and choose the best answer marked A, B, C or D for each question. (1.25 pts)

1. What time is it?

A. 5.30

B. 6.00

C. 7.00

2. What is the time?

A. 10.00

B. 10.10

C. 12.00

3. What time does she go to school?

A. 11.30

B. 12.00

C. 12.15

4. What time does she have breakfast?

A. 7.15

B. 7.00

C. 6.30

5. What time does she get up?

A. 5.00

B. 5.30

C. 6.00

II. Listen to a small talk and decide whether the following statements are True (T) or False (F). (1.25 pts)


T

F

0. His name is Thuan.


1. He is a student in grade 6.



2. He has Geography on Monday.



3. He goes home and play games in the afternoon.



4. He watches TV at 7.00 in the evening.



5. He goes to bed at 10.00



B. VOCABULARY + GRAMMAR + LANGUAGE FUNCTION

I. Odd one out. (0,5 pt)

1. A. sister

B. brother

C. mother

D. house

2. A. table

B. chair

C. teacher

D. desk

3. A. doctor

B. nurse

C. engineer

D. family

4. A. two

B. seventh

C. tenth

D. sixth

5. A. get

B.is

C. go

D. wash

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. (1,0 pt)

1. She ________ games after school.

A. plays

B. to play

C. play

D. is play

2. This is my sister. She __________ a nurse.

A. does

B. is

C. are

D. am

3. How are you? - _____________

A. I'm five years old?

B. I am five, thank you.

C. Fine, thanks.

D. B and C

4. What are those? - ___________ are school bags.

A. They

B. It

C. This

D. That.

III. Match a sentence in column A to a suitable response in column B. (1,0 pt)

A

B

0. What is his name?

1. Hi, Jack.

2. What does he do after school?

3. Where's Phong school?

4. Is it a big school?

A. His name is Phong.

B. No. It's small.

C. Hello Jim, How are you?

D. It's in the country.

E. He watches television.

C. READING

I. Read the following passage and choose the best answer marked A, B, C or D for each question. (1,0 pt)

Lien is a student. She is in grade 6. Every morning she gets up at half past five. Then she gets dressed, brushes her teeth and washes her face. She has breakfast at six fifteen. She goes to school at six thirty five. Her school has ten classes. Her class has thirty five students. Her classroom is on the second floor.

1. Which grade is Lien in?

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

2. What time does she get up?

A. 5.30

B. 3.50

C. 6.15

D. 6.35

3. How many students are there in her class?

A. 10

B. 30

C. 35

D. 45

4. Where is her classroom?

A. in the city

B. on the 1st floor

C. in the country

D. on the 2nd floor

II. Read the passage carefully then answer the questions below. (1.5 pts)

Hoa usually gets up at six o' clock. Then she takes a shower. After taking a shower she has breakfast. She goes to school at about a quarter to seven. Her class starts at seven and ends at half past eleven. She comes back home at eleven forty five.

What time does Hoa get up?
 - _____________________________________________.

What does she do after taking a shower?
 - _____________________________________________.

Does she come back home at 11.30?
 - _____________________________________________.

D. WRITING

I. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 pts)

1. This school is small.

-> This school isn't ................................................................

2. How many students are there in your school?

-> How many students does ...................................................?

3. Nam is Hoa's brother.

-> Hoa is Nam's .......................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences. (1.0 pt)

1. Thu/ music/ listens to/ every morning.

- _______________________________________________________.

2. He/ play soccer/ doesn't/ on/ Monday.

- _______________________________________________________.

Phòng Giáo dục và Đào tạo ...

Đề thi Học kì 1 - Chân trời sáng tạo

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 6

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Listen and write a name or a number. There is one example

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 6 Chân trời sáng tạo năm 2022 có ma trận (8 đề)

0. How many small shirts does the boy want?               Twelve.

1. What’s the teacher’s name?                                     Mr……………………...

2. Which class is the boy in?                                       …………………………

3. What is the boy’s name?                                         …………………………

4. Where does the boy live?                                         …………………………

II. Find the words which have a different sound in the underlined part

1. A. never              B. often                   C. when                  D. tennis

2. A. eating             B. reading               C. teacher               D. breakfast

3. A. Thursday        B. thanks                 C. these                   D. birthday

4. A. writes             B. makes                 C. takes                   D. drives

III. Choose the best answer

1. That is …………… film I’ve ever seen.

A. the interestest                                     B. the interesting   

C. the most interesting                             D. the most interested 

2. I’ve never read a …………… novel than this one.

A. longest                B. longer                C. most longest                   D. more longer 

3. My friends always do their homework. They’re……………

A. lazy                    B. curious                C. hardworking                 D. talkative

4. “ Would you like to come to my party next week?”-“ ……………” 

A. No, thank you     B. Yes, please         C. I like to do nothing           D. Yes, I’d love to

5. They are …………… because they do morning exercises every day.

A. fine             B. well                     C. healthy                          D. healthful

IV. Choose the word or the phrase that are not correct 

1. I like watching TV. There are a good film on TV tonight.

2. What is he often do when it’s hot?

3. How much rooms are there in the new house?

4. I’m very thirsty. I like  any apple juice.

5. How many children do your sister have?

V. Choose the best option(A,B,C.D) to fill in each blank 

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1) ……… cinemas, parks and discos. It’s got some great clothes and music shops, too. 

Oak City is very modern and (2) ………... There aren’t any ugly buildings and there’s some beautiful scenery around the (3) ………….

Is there any pollution in the Oak City ? There isn’t much pollution because there (4) …….. much traffic. Everyone travels by bikes and (5) …………., so there aren’t many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6) ………… people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am                B. is                        C. are                      D. have

(2) A. beauty           B. beautiful             C. beautifully          D. beautify

(3) A. country          B. town                   C. village                D. city

(4) A. is                   B. isn’t                    C. are                      D. aren’t

(5) A. walks            B. walk                   C. walking               D. to walk

(6) A. convenient     B. unfriendly           C. modern               D. historic

VI. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one. 

1. Lan’s school bag is new.

=> Lan has …………………………………………………………………….….. 

2. Does Thu’s school have forty classrooms?

=> Are there……………………………………………………………………..…?

3. My  house is behind the hotel.

=> The hotel...............................................................................................................

VII. Speaking

Answer the following questions about you

1. What’s your name?

2. Which animals do you like best? Why?

3. Where’s your school?

4. What time do you get up everyday?

5. [Flashcard] What is this?




Lưu trữ: Đề thi Tiếng Anh lớp 6 Học kì 1 sách cũ

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. teachers

B. desks

C. rubbers

D. rulers

2. A. pencil

B. help

C. lesson

D. new

3. A. lamp

B. play

C. stay

D. crazy

4. A. bookshelves

B. computers

C. relatives

D. presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health and a long life.

A. hang                      B. decorate                C. wish                       D. bring

2. There are many beautiful …………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. trees                      B. flowers                  C. plants                    D. balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. important              B. interesting            C. noisy                     D. polluted

4. ………………………. is the first person visiting your house at Tet.

A. first rooster          B. lucky money        C. rooster                   D. apricot blossom

5. I can't ............... my timetable.

A. finding                  B. finds                      C. find                        D. finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. should                   B. won’t                     C. shouldn’t              D. mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. is playing              B. is doing                 C. play                       D. do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. the biggest            B. biggest                   C. bigger                    D. big

9. What …………….. your favourite sport?

A. do                          B. does                       C. are                          D. is

10. He usually …………… in the morning.

A. is jogging              B. jog                          C. jogs                        D. jogging

III. Rearrange given words to make sentences

1. places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. to/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. to/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long Bay is in Quang Ninh Province. It has many (1) ……….. and caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. the bay you can find Rooster and Han Island and even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long Bay is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. rocks                 B. islands                   C. island                     D. lakes

2. A. On                     B. At                           C. In                           D. Over

3. A. to take               B. taking                    C. take                        D. to taking

4. A. the biggest        B. big                         C. biggest                  D. bigger

5. A. to enjoy            B. enjoy                     C. enjoying                D. enjoyed

6. A. historic             B. good                      C. traditional             D. difficult

7. A. activity             B. acts                        C. activities               D. actions

8. A. natural              B. nature                    C. local                       D. international

V. Give the correct form of the verbs

1. Every day she (get) ………..up at 5.00, but today she (get )……………. up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never (go) ………………………………camping in winter

4. ………………..David (travel )…………………….. to Viet nam by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn't throw trash at public places

2 - She will go to a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear uniform to school in Vietnam.

IV. 

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A; 

V. 

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... travelling;

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Circle the word whose underlined, bold part is pronounced differently from the others 

1. A. bus                    B. drugstore               C. museum                D. lunch

2. A. engineer           B. between                 C. teeth                       D. greeting

3. A. read                   B. teacher                  C. eat                          D. breakfast

4. A. town                  B. down                     C. window                 D. shower

II. Circle the best words or phrases to complete the sentences 

5 - Hi, _______ name is Phong. I’m a student.

A. my                         B. his                          C. her                         D. our

6 - ________ do you live? I live on Tran Phu street.

A. What                     B. Where                   C. Who                       D. How

7 - What is _____? It is a schoolbag.

A. these                      B. those                      C. they                       D. this

8 - Every morning, Ba ______ up at six o’clock.

A. to get                     B. get                          C. gets                        D. is getting

9 - When do you have English? I have it ________ Monday and Thursday.

A. at                            B. on                           C. for                          D. in

10 - What time ____ you get up? I get up at five o’clock.

A. do                          B. does                       C. is                            D. are

11 - Are there any flowers to the left of your house? _____________.

A. Yes, there are       B. Yes, there is         C. No, there isn’t      D. Yes, they do

12 - I go to the __________ to send the letter.

A. supermarket         B. zoo                         C. post office            D. bank

13 - Which sentence is correct?

A. Do your brother watches TV in the evening?

B. Is your brother watches TV in the evening?

C. Does your brother watches TV in the evening?

D. Does your brother watch TV in the evening?

14 - Which sentence is correct?

A. There is a flower garden to the left of the house.

B. There is a flowers garden to the left of the house.

C. There is a flower garden the left of the house.

D. There is a flower gardens to the left of the house.

15 - “ It’s 9:45 now.” means: ________________.

A. It’s nine past forty- five.                                    B. It’s a quarter to ten

C. It’s forty- five nine                                              D. It’s a quarter to nine.

16 - There/ big/ well/ front/ house/. 

A. There is big well in front of the house.

B. There are big wells in front of the house.

C. There is a big well in front of the house.

D. There are big well in front of the house.

III. Choose the words that are NOT correct. 

17 - Phuong lives(A) in a(B) apartment in (C) town (D).

18 - Ba brush (A) his(B) teeth(C) every (D) morning.

IV. Read the passage and do the tasks below:

Nga is twelve years old. She is in grade six, class 6A1. She lives in a house with her mother, father and sister. Their house is next to a bookstore. In the neighborhood, there is a hospital, a market and a stadium.

Nga's father is a doctor. He works in the hospital. Her mother works in the super market. Nga goes to school at six- thirty in the morning. She has classes from seven to eleven thirty.

1. Decide whether these statements are True (T) or False (F)

__________ 19 - There are four people in Nga's family.

__________ 20 - Nga's father works in the factory.

__________ 21 - Her mother works in the supermarket.

__________ 22 - Classes start at seven and finish at twelve.

2. Answer the questions 

23 - How old is Nga ?

->................................................................................................................

24 - What does her father do?

->................................................................................................................

25 - Is their house next to a hospital?

->................................................................................................................

26 - What time do her classes finish?

->................................................................................................................

V. Match the questions in column A with the answers in column B. 

A

B

27. What is behind your house?

A. Yes, there is.

28. Do boys watch television?

B. L-A-N

29. Does Nam listen to music?

C. There are twenty.

30. How many classes are there in your school?

D. No, they don't.

31. Is there a book on the table?

E. Yes, he does.

32. How do you spell your name?

F. The river.

VI. Answer about you 

33. How many students are there in your class?

->...............................................................................................................

34. How do you go to school?

->...............................................................................................................

ĐÁP ÁN

I. 

1. C; 2. A; 3. D; 4. C;

II.

5. A; 6. B; 7. D; 8. C;

9. B; 10. A; 11. A; 12. C;

13. D; 14. A; 15. B; 16. C;

III. 

17. B; 18. A;

IV.

1.

19. T; 20. F; 21. T; 22. F;

2. 

23. Nga is twelve years old.

24. Her father is a doctor.

25. No, it isn't.

26. Her classes finish at eleven thirty.

V. 

27. F; 28. D; 29. E; 30. C;

31. A; 32. B;

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng Giữa kì 1

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Find the words which have a different sound in the underlined part

1. A. never                 B. often                      C. when                      D. tennis

2. A. eating                B. reading                  C. teacher                  D. breakfast

3. A. Thursday          B. thanks                    C. these                      D. birthday

4. A. writes                B. makes                    C. takes                      D. drives

II. Choose the best answer. 

1. That is ________ film I've ever seen.

A. the interestest                                          B. the interesting      

C. the most interesting                                D. the most interested

2. I've never read a_______ novel than this one.

A. longest                  B. longer                    C. most longest                     D. more longer

3. My friends always do their homework. They're...............

A. lazy                       B. curious                  C. hardworking                     D. talkative

4. " Would you like to come to my party next week?"-"..............."

A. No, thank you      B. Yes, please           C. I like to do nothing          D. Yes, I'd love to

5. They are............... because they do morning exercises every day.

A. fine                        B. well                        C. healthy                              D. healthful

6. Hung often...............his bike to visit his hometown.

A. drives                    B. flies                       C. rides                                  D. goes

7. "What are you doing this afternoon?" –"I don't know, but I'd like to.....swimming."

A. go                           B. do                           C. play                                   D. have

8. The cat is sleeping..................... of the chair.

A. on                          B. behind                   C. in front                              D. opposite

9. Look! The students................. their new uniforms.

A. wear                      B. wears                     C. wearing                             D. are wearing

III. Choose the best option(A, B, C, D) to fill in each blank. 

Oak City is a great city. There is so much to do. There (1)......... cinemas, parks and discos. It's got some great clothes and music shops, too.

Oak City is very modern and (2)............ There aren't any ugly buildings and there's some beautiful scenery around the (3).............

Is there any pollution in the Oak City ? There isn't much pollution because there (4)........ much traffic. Everyone travels by bikes and (5)............., so there aren't many accidents.

No one works, so everyone has got a lot of free time. Are there any (6)............ people in oak City? No – so come and spend a little time here.

(1) A. am                   B. is                            C. are                                      D. have

(2) A. beauty             B. beautiful               C. beautifully                        D. beautify

(3) A. country           B. town                      C. village                               D. city

(4) A. is                      B. isn't                        C. are                                      D. aren't

(5) A. walks              B. walk                       C. walking                             D. to walk

(6) A. convenient     B. unfriendly             C. modern                              D. historic

IV. Give the right form of the verbs in brackets

1. Where's Tuan? He (do).............................................judo in Room 2A.

2. Mai (take).................................... a test next Monday.

3. Hoa usually (skip)......................ropes with her classmates at break time.

4. They (not go)....................to school on Sundays.

V. Finish the second sentence in such a way that is similar to the original one.

1. Lan's school bag is new.

⇒ Lan has...............................................................

2. Does Thu's school have forty classrooms?

⇒ Are there...........................................................?

3. My house is behind the hotel.

⇒ The hotel.............................................................

4. Ho Chi Minh city is more modern than Hoi An.

⇒ Hoi An.........................................................

5. Please tell me some things about your neighborhood,please?

⇒ Can you......................................................?

6. It is not good for you to stay up too late.

⇒ You shouldn't..............................................

ĐÁP ÁN

I. 

1B; 2D; 3C; 4D;

II. 

1C; 2B; 3C; 4D; 5C; 6A; 7A; 8B;

III.

1C; 2B; 3D; 4A; 5A; 6B;

IV. 

1. is doing; 2. is taking; 3. skip; 4. don’t go;

V. 

1. Lan has a new school bag.

2. Are there forty classroom in Thu’s school?

3. The hotel is in front of my house.

4. Hoi An is not as modern as Ho Chi Minh city.

5. Can you tell me some thing about your neighborhood, please?

6. You shouldn’t stay up too late.

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 6 hay khác:

Săn SALE shopee Tết:

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Tài liệu giáo viên