Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8 năm học 2021 - 2022 giúp Giáo viên đánh giá chất lượng học sinh, phân loại từ đó đưa ra kế hoạch, phương hướng giảng dạy để giúp các em học sinh lớp 8 học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Dưới đây là 10 đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh có đáp án, tài liệu dưới dạng bản word, mời Thầy/Cô tải xuống để xem bản đầy đủ:

Tải xuống

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. 

1. A. Scholarship      B. champagne           C. school                    D. Christmas

2. A. relax                  B. pagoda                  C. admire                   D. advance

II. Circle into the words which are different from the other. ( 0.5 point)

1. A. child                  B. children                 C. fine                        D. teacher

2. A. morning            B. night                      C. Bye                        D. evening

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. 

1. How old……? She is thirty years old.

A. she is                     B. she’s                      C. is she                     D. is he

2. How many…………..are there in your family?

A. child                      B. childs                    C. childrens               D. children

3. My mother smiled…………at the joke.

A. quietly                  B. loudly                    C. strongly                 D. widely

4. I ……..ever go to the theatre.

A. rarely                    B. not                         C. sometimes            D. hardly

5. Please come in and sit…………

A. up                          B. this                         C. down                     D. that

6. Could you……..me how to use this new telephone?

A. shared                   B. show                      C. say                         D. remember

7. The light………out while we were having tea.

A. was going             B. went                       C. had gone               D. has gone

8. Math is harder ……English

A. than                       B. more                      C. best                        D. the

9. Would you like to……..a cup of tea?

A. has                         B. have                       C. had                         D. having

10. Nam is my…………….friend.

A. best                        B. more                      C. is                            D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. 

1. Yesterday, Minh (go) to the cinema with Nam.

2. My brother is (tall) than Minh brother.

3. My father (work) in a factory last year.

4. They (going to) the hospital to meet Mr. Le.

Đáp án đề thi số 1

I. 

1. B                             2. B

II. 

1. C                             2. C

III. 

1. C     2. D     3. B     4. A     5. C

6. B     7. B     8. A     9. B     10. A

IV. 

1. went           2. taller           3. worked       4. are going to

V. 

A. 

1. F                              2. T

B. 

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

VI. 

1. Lam is taller than Mai

2. They are going to the cinema tonight.

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the others. 

1. A. comfort             B. hobby                    C. knowledge                        D. popular

2. A. about                 B. bough                    C. cough                                D. shout

II. Circle into the words which are different from the other. 

1. A. mom                  B. dad                         C. daddy                                D. night

2. A. you                    B. Miss                       C. Mrs                                    D. Mr

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. 

1. How old......? She is thirty years old.

A. she is                     B. she's                       C. is she                                 D. is he

2. How many..............are there in your family?

A. child                      B. childs                    C. childrens                           D. children

3. My mother smiled............at the joke.

A. quietly                  B. loudly                    C. strongly                             D. widely

4. I ........ever go to the theatre.

A. rarely                    B. not                         C. sometimes                        D. hardly

5. Please come in and sit............

A. up                          B. this                         C. down                                 D. that

6. Could you........me how to use this new telephone?

A. explain                  B. show                      C. say                                     D. remember

7. The light.........out while we were having tea.

A. was going             B. went                       C. had gone                           D. has gone

8. Math is harder ......English

A. than                       B. more                      C. best                                    D. the

9. Would you like to........a cup of tea?

A. has                         B. have                       C. had                                     D. having

10. Nam is my................friend.

A. best                        B. more                      C. is                                        D. friends

IV. Write the correct forms of the verbs. 

1. Yesterday, they (go) to the cinema with together.

2. Linh is (tall) than Minh.

3. My father (work) in a factory last year.

4. We (going to) the hospital to meet Mrs. Nga.

V. Read the following text and then answer the questions. 

Hoa is fourteen, she lived in Hue in 2013, but this year she lives in Hanoi. Yesterday Hoa's friend Nien sent Hoa a letter. Nien was Hoa neighbor when Hoa lived in Hue. She is younger than Hoa, she is thirdteen. Lan is Hoa's best friend. The two girls are in the same class, class 8, at Quang Trung School. Last year, Hoa came to school for the first time. Lan showed her around and introduced her many friends.

A, Answer the following questions. 

1. Where does Nien live?

2. How old is Lan?

3. Which class does Nien in?

B, True (T) or False (F) questions.

1. Nien has moved into Hanoi for two year. 

2. Nien lives in Hue.

VI. Rewrite the sentences using the given words. 

1. Lam / taller/ than/ Mai

2. What/ about/ play/ baseket ball/ in the school yard?

3. She/play/ volleyball/yesterday.

4. She/ not/old enough/ to be /in my class.

Đáp án Đề thi số 2

I. 

1. A                             2. C

II. 

1. D                             2. A

III.

1. C                 2. D                 3. B                 4. A                 5. C

6. B                 7. B                 8. A                 9. B                 10. A

IV. 

1. went           2. taller           3. worked       4. are going to

V. 

A. 

1. Lan is fourteen.

2. Nien is in class 7.

3. Nien lives in Hue.

B.

1. F

2. T

VI. 1. Lam is taller than Mai

2. What about playing basket ball in the school yard?

3. She played volleyball yesterday.

4. She is not old enough to be in my class.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. 

1. A. humor              B. music                    C. cucumber                         D. Sun

2. A. slim                   B. thin                        C. smile                                D. Visit

3. A. children            B. school                   C. character                           D. chemistry

4. A. lucky                B. volunteer              C. sun                                    D. Public

5. A. brown                B. know                     C. however                           D. town

II. Circle the best option before the letter A, B, C or D to complete the sentences below. 

1. I live ______ 20 Oxford Street.

A. in                           B. at                            C. on                           D. from

2. The sun ____ in the east.

A. rose                       B. rise                         C. rises                       D. is rising

3. My sister and I______ the cartoons on TV last summer.

A. watched                B. watch                     C. watches                 D. watching

4. I don’t have enough money _____ for a taxi.

A. paying                   B. for paying             C. for pay                  D. to pay

5. She enjoys _______ to music while he’s studying.

A to. listen                 B. listen                     C. to listening           D. listening

6. She isn’t ______ to be in my class.

A. enough old           B. old enough           C. very old                 D. too old

7. She is my next-door ______.

A. house                    B. class                      C. neighbor               D. neighborhood

8. She will be here _____ Christmas.

A. at                            B. on                           C. in                            D. to

9. She has _____________.

A. long hair black    B. black long hair     C. long black hair     D. hair long black

10. He is ________ young to wash himself.

A. too                         B. also                        C. very                       D. so 

III. Match each sentence in column A with its response in column B. 

A

B

Answer

1. I like playing video games.

2. How about going to the chess club?

3. Don’t play soccer in the street!

4. Hello. Can I speak to Nhan, please?

5. Would you like to go to the movie with me tonight?

6. Thu, it’s a pleasure to meet you. 

A. Yes, I’d love to. What time?

B. Nice to meet you too, Nam.

C. No, I won’t.

D. Yes, that’s a nice idea.

E. Hello, this is Nhan. Who’s calling?

F. So do I 

1-     F 

2- _____

3- _____

4- _____

5- _____

6- _____ 


IV. Read the following passage and answer the questions below. 

Hang is fourteen years old. She is a pretty girl with long black hair. She goes to school five days a week and usually goes swimming with some friends on Saturday mornings. She lives in a large house with her mother, father and younger brother at 2/34 Nguyen Trai street. Hang has a lot of friends. Of all her friends, Nga and Thuy are the ones she spends most of her time with. They all like listening to music and playing sports in their free time.

1. How old is Hang?

…………………………………………………………………………

2. What does she look like?

……………………………………………………………………………

3. Who does she live with?

………………………………………………………………………………

4. Does she spend most of her time with all of her friends?

………………………………………………………………………………

5. What do Hang, Nga and Thuy like doing in their free time?

………………………………………………………………………………

V. Use the following information to write a paragraph about Minh. 

Name: Nguyen Tuan Minh Age: 15

Address: 34 Tran Hung Dao Street, Hai Duong

Family: mother, father, younger sister- Hoa

Appearance: tall, thin, short brown hair

Characters: reserved, generous, helpful

Friends: Trung, Duy 

Beginning: His name is Nguyen Tuan Minh. He is fifteen years old.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án Đề thi số 3

I.

1- D       2- C     3- A      4- B     5- B

II.

1- B                2- C                3- A                4- D                5- D      

6- B                7- C                8- A                9- C                10- A

III.

2- D         3- C     4- E      5- A     6- B

IV. 

1. She is fourteen years old.

2. She is a pretty girl with long black hair.

3. She lives with her mother, father and younger brother.

4. No, she doesn’t. (She spends most of her time with two of her friends, Nga and Thuy.)

5. They all like listening to music and playing sports in their free time.

....................................

....................................

....................................

Phần trên tóm tắt một số đề thi trong bộ 10 đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8, mời Thầy/Cô tải xuống để xem bản đầy đủ:

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 8 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm học tập 2k7