Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. between

B. corner

C. packet

D. summer

2. A. popcorn

B. sausage

C. sandwich

D. balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

2. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

3. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

4. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

5. A. India

B. pilot

C. invitation

D. inventor

Exercise 3: Give the correct form of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? - I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? - It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pineapple juice. She usually _______ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ do you want, Mom?

A. oranges                 B. apples                    C. bananas                             D. rice

2. We are going to Nha Trang ______ vacation this summer.

A. on                          B. in                            C. of                                       D. to

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. do                          B. does                       C. are                                      D. is

4. It’s very _______ you to help me, Peter.

A. kind at                   B. kind                       C. kind of                               D. kind to

5. What does she _____ now?

A. wants to do           B. want to do             C. want do                             D. wants do

6. What is he ______ to do?

A. go                           B. goes                       C. going                                 D. is going

7. David often ________ his camera to his picnic.

A. to bring                 B. bring                      C. brings                                D. bringing

8. I stay at home _____ my mom because she’s sick

A. on                          B. with                       C. to                                        D. in

9. I like New York ______ the people are very friendly.

A. so                           B. and                         C. after                                   D. because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

A. noisier                   B. noisy                     C. noisyer                              D. more noisy

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) ______.His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot and sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going to stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

Lời giải

Exercise 1: 

1. A                 2. D

Exercise 2: 

1. B                 2. A                 3. D                 4. C                 5. B

Exercise 3:

1. do - visited

2. be – will rain - watched

3. is - drinks

Exercise 4: 

 

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A


 

Exercise 5: 

1. B                 2. D                 3. A                 4. C                 5. B

Exercise 6: 

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going to stay with on her summer holiday?

Exercise 7: 

1. Where do you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekend.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. who

B. where

C. whale

D. why

2. A. come

B. city

C. class

D. cook

3. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

Exercise 2: Choose the word that has the different main stress

1. A. python

B. below

C. peacock

D. funny

2. A. around

B. monkey

C. quickly

D. circus

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Jim never ________ at the school canteen.

A. is eating                B. eats                        C. eat                          D. doesn’t eat

2. Which place would your family like ______? - New York.

A. visit                       B. visits                      C. visiting                  D. to visit

3. ______ grows vegetables.

A. An farmer             B. Farmers                 C. Farmer                   D. A farmer

4. An astronaut can ______ the spaceship and walk in space.

A. get out of              B. gets out                 C. get out                   D. gets out of

5. _____________? - My favorite season is summer.

A. What your favorite season?                   B. What’s your favorite season?

C. What are your favorite season?            D. What’s you favorite season?

6. What did she do yesterday? - She ________ with her friends

A. goes swimming    B. went swimming    C. goed swimming    D. is going swimming

7. ______ would you like to visit, a museum or a pagoda?

A. Which place         B. Who                       C. How many            D. How much

8. Where is he going to ______ in Hue?

A. stay                        B. stays                      C. staying                  D. goes

9. There are four _____ in a year.

A. spring                    B. summer                 C. seasons                 D. winter

10. It ______ warm and foggy in Paris tomorrow.

A. is                            B. are                          C. will be                   D. will is

Exercise 4: Translate the following sentences into English

1. Tôi thích mùa xuân vì có rất nhiều hoa

_______________________________

2. Ngày mai thời tiết sẽ như thế nào?

_______________________________

3. Đồ ăn rẻ ở vịnh Hạ Long.

_______________________________

Exercise 5: Read the following and choose the best answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) _______. His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Reorder these words to make meaningful sentences

1. and/ Chocolate/ lot/ of/ fat/ has/ a/ sugar/.

______________________

2. summer/ Where/ go/ last/ did/ you/ holiday/ ?/

______________________

3. Hanoi/ people/ has/ a lot of/ and/ tall buildings/ ./

______________________

Exercise 7: Rewrite the following sentences

1. There are not so many people in my village. (have)

______________________

2. London isn’t as beautiful as New York. (more…. than)

______________________

3. It will be stormy and windy tomorrow. (weather)

______________________

Lời giải

Exercise 1: 

1. A                             2. B                             3. A

Exercise 2: 

1. B                             2. A

Exercise 3: 

1. B                 2. D                 3. D                 4. A                 5. B

6. B                 7. A                 8. A                 9. C                 10. C

Exercise 4: 

1. I like spring because there are a lot of flowers

2. What is the weather like tomorrow?

3. The food is cheap in Ha Long Bay.

Exercise 5: 

1. B                 2. D                 3. A                 4. C                 5. B

Exercise 6: 

1. Chocolate has a lot of fat and sugar.

2. Where did you go last summer?

3. Hanoi has a lot of people and tall buildings.

Exercise 7: 

1. My village doesn’t have so many people

2. New York is more beautiful than New York.

3. The weather will be stormy and windy tomorrow.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. fall

B. always

C. walk

D. half

2. A. spring

B. drink

C. kite

D. picnic

3. A. summer

B. usually

C. tube

D. menu

4. A. warm

B. want

C. water

D. waste

5. A. season

B. weather

C. bean

D. weak

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. milk

B. orange juice

C. mineral water

D. fish

2. A. speak

B. draw

C. time

D. watch

3. A. doctor

B. engineer

C. job

D. teacher

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Take an umbrella with you. It ______ outside

A. rains                      B. rain                        C. rained                    D. is raining

2. After that, he ______ dinner.

A. Ate                        B. had                         C. have                       D. A & B

3. You should do morning exercise __________.

A. Regular                 B. regularly               C. once a week          D. never

4. The children are on the bus. They ______ to school.

A. are going               B. go                           C. are go                    D. went

5. They _____swimming last Sunday.

A. Go                         B. going                     C. went                       D. goes

6. What are you going ______ tomorrow?

A. to do                      B. do                           C. did                         D. doing

7. We’re very _______ now. We don’t want any more food and drink

A. Cold                      B. hot                         C. full                         D. hungry

Exercise 4: Read the following text and choose the most suitable word to fill in each blank

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at Primary School. He is in Class 5E. He is a fan of (1) _______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books and stories. He likes reading folk tales in his free time. His (3) ________ story is Aladin and the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) _______ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraemon. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come to his house and borrow his books when he finish reading them

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraemon from? (come)

_______________________

2. What is your favourite subject? (do)

_______________________

3. I have English on Tuesday and Thursday. (twice)

_______________________

Exercise 6: Give the correct form of the words in brackets

1. How do you practise (listen) ________?

2. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ________

3. His hobby is (sing) _______ English songs.

4. Anna sings very (beautiful) _________.

Exercise 7: Correct the mistakes

1. I have English four time a week            ______________________________

2. Do you like play tennis?                         ______________________________

Lời giải

Exercise 1: 

1. D                 2. C                 3. A                 4. D                             5. B

Exercise 2: 

1. D                 2. C                 3. C

Exercise 3: 

1. D                 2. D                 3. B                 4. A

5. C                 6. A                 7. C

Exercise 4: 

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

Exercise 5: 

1. Where does Doraemon come from?

2. What subject do you like?

3. I have English twice a week

Exercise 6: 

1. Listening

2. English

3. Singing

4. Beautifully

Exercise 7: 

1. time ⇒ times                              

2. 2. play ⇒ playing

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 6 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6