Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 năm học 2021 - 2022 giúp Giáo viên đánh giá chất lượng học sinh, phân loại từ đó đưa ra kế hoạch, phương hướng giảng dạy để giúp các em học sinh lớp 7 học tốt môn Tiếng Anh hơn.

Dưới đây là 10 đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án, tài liệu dưới dạng bản word, mời Thầy/Cô tải xuống để xem bản đầy đủ:

Tải xuống

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Choose the best option to complete the following sentences. 

1. ________ grade are you in?

A. When                    B. Which                   C. Where                               D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. on – at                   B. in – on                   C. in – at                                D. on – in

3. – "Hi, Phong. Nice to meet you again!"- "Hi, Kha. Nice to meet you, ______."

A. too                         B. also                        C. so                                       D. then

4. __________ is from your house to the post office?

A. How much            B. How many            C. How often                        D. How far

5. How __________ rice do you want?

A. much                     B. many                     C. a lot of                               D. lots of

6. "What's your ___________, Hoa?" "- It's Pham. My middle name is Thi."

A. middle                   B. family                    C. full                                     D. age

7. Would you like _______ a movie?

A. see                         B. seeing                    C. to seeing                           D. to see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. not have                B. don't have             C. doesn't have                     D. isn't have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. classroom             B. classmate              C. class                                  D. neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. big                         B. the biggest            C. the bigger                          D. bigger

II. Read the passage then answer the questions below. 

Thu is a new student in class 7 B. She is from Da Nang and her parents still live there. She lives with her uncle and aunt in Ho Chi Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes to school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn't have many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in Da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go to school?

..........................................................................................................

4. Does she have a lot of friends in Ho Chi Minh City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B. 

A

B

1, How old are you?

2, How do you go to school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

IV. Give the correct form or of the verbs in brackets. 

1. My father ___________ (listen) to the radio everyday.

2. Let's _____________ (meet) in front of the movie theater.

3. Nga ______________ ( talk) to her friends now

4. Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho Chi Minh City at the moment.

V. Put the words provided in the correct order to make meaningful sentences. 

1. our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1. with / her / lives / Hoa / in / uncle and aunt / Ha Noi.

...................................................................................................................

1. house/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang's

...................................................................................................................

1. goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to / by

...................................................................................................................

1. many / students / my / have / doesn't / old class/./

...................................................................................................................

Đáp án Đề thi số 1

I. 

1. B     2. C     3. A     4. D     5. A 

6. B     7. D     8. C     9. B     10. D

II. 

1. She is from Da Nang.

2. She lives in Ho Chi Minh City.

3. She goes to school by bike.

4. No, she doesn't have many friends in Ho Chi Minh City.

5. Because she misses her parents and her friends in Da Nang.

III. 

2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D 

IV. 

1. listens         2. meet           3. is talking      4. comes – is staying

V. 

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang's house to the market?

4. Mr Hoang goes to work by bus every day.

5. My old class doesn't have many students.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. 

1.

A. thin

B. bird

C. shirt

D. girl

2.

A. healthy

B. everything

C. this

D. thank

3.

A. children

B. teacher

C. chair

D. school

4.

A. volunteer

B. share

C. nightmare

D. prepare

5.

A. wanted

B. liked

C. needed

D. decided

II. Choose the best answer. 

1. What are you..................? -I'm playing soccer.

A. Do                         B. to do                      C. doing                     D. does

2. Peter........to Linda about his vacation last week.

A. talks                       B. talked                    C. talking                   D. to talk

3. ............is the matter with you? – I have a toothache.

A. What                     B. How                       C. When                     D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat and short.

A. Like                       B. at                            C for                           D. after

5. Would you like.................................with us, Mai?

A .have lunch            B. having lunch        C. to have lunch        D. to have a lunch

6. ...............is it from your house to your school ? – About 2 km

A.How far                 B. How many            C. How long              D. How much is it.

7. It's half................five now.

A. to                           B. past                        C. from                       D. by

8. We have a literature class.................eight forty.

A. On                         B. in                            C. by                           D. at

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. begins                   B. beginning              C. to begin                 D. begin

10. I don't know how..........................this lesson.

A. to learn                  B. learn                      C. learning                 D. learned

III. Give the right form of the verbs in brackets.

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... to the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) to work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.

7. Why ..............................you ..............................(not go ) to the party last night?

8. I'm going to the post office (buy).............................. some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it.

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn't run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

V. Read the passage and answer the questions. 

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, and explore volcanoes...... Some Home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can do housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet's name was Homer. They cleaned things and they made things. But they were not real. Nobody was able to make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will do things that we can't do. Or they will do things that we don't want to do. Or they will do things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to fight fires. Soldier Robots will be able to help us fight wars. Doctor Robots will be able to help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same . 

1. What is your brother's favourite sport?→ What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→ Nobody............................................

3. How much does this television cost?→ What.......................

4. She is a beautiful dancer → She ...................................

Đáp án Đề thi số 2

I. 

1A                   2C                   3D                   4A                   5B

II. 

1.C                 2.B                 3.A                 4.A                 5.C

6.A                 7.B                 8.D                 9.D                 10.A

III. 

 

1. isn't going (won't go)

2 didn't go

3. doesn't study / will feel

4. has never eaten

5. Have you ever visited / went

6. brush

7- didn't you go

8- to buy


 

IV.

 

1. waters→ water

2. careless→ carelessly

3. cutted→ cut

4. are→ is

5. many→ much


 

V. 

1. It is a special kind of machine.

2. No, it doesn't.

3. Worker robots can help make cars and explore volcanoes.

4. No, it wasn't. (The first real robot was made in 1961)

5. We will have Fire Robots; Soldier Robots; Doctor Robots and Inventor Robots.

VI. 

 

1. What sport does your brother like best?

2. Nobody plays better than him in the club.

3. What is the price of this television?

4. She dances beautifully.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề khảo sát chất lượng đầu năm

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 3)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

A. hear                       B. clear                       C. bear                        D. fear

A. favourite               B.slight                      C. fine                        D. high

A. polluted               B. prepared               C. recycled               D. watered

A. open                      B. doing                     C. going                     D. cold

II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete these sentences.

1. ……………… the film is late, I will wait to watch it.

A. Because                B. When                     C. But                         D. Although

2. My father first ……………… Da Lat in 2010.

A. go                           B. went                       C. visited                   D. been

3. If the weather ……………… good, I ………………. camping with classmates.

A. is / go                    B. is / will go             C. will be / go            D. will be / will go

4. Walking to school will help ……………… air pollution.

A. reduce                   B. reuse                      C. recycle                  D. refill

5. My sister ……………… home for school yet.

A. didn’t leave          B. don’t leave           C. hasn’t left             D. isn’t leaving

6. Amsterdam is one of the ……………… cities in the world.

A. peacefulest           B. peacefuler            C. most peaceful      D. more peaceful

7. Which one is different?

A. running                 B. during                    C. swimming             D. fishing

8. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. close                      B. cow                        C. throw                     D. open

III. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the passage.

People need to breathe. If they don’t breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have breathing problems. Plants and animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases and (4) _________the air dirty, like cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. must                  B. are                          C. will                        D. won’t

2. A. fresh                  B. clean                      C. cleaner                  D. dirty

3. A. clean                 B. safe                        C. dirty                       D. polluted

4. A. get                     B. make                      C. give                        D. made

IV. Read the following passage and answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals and team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. How many main kinds of sports are there?

-> ……………………………………………………………………………………..

2. Do team sports require two separate teams?

-> ……………………………………………………………………………………..

3. Why do two separate teams compete against each other?

-> ……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports always called competitive sports?

-> ……………………………………………………………………………………..

V. Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

-> ……………………………………………………………………………………..

2. It rained hard yesterday. I went to school on time. (Combine these sentences with “although”)

-> ……………………………………………………………………………………..

Đáp án Đề thi số 3

I. 

1. C                 2. A                 3. A                 4. B

II. 

1. D. Although          3. B. is / will go        5. C. hasn’t left                     7. B. during

2. C. visited               4. A. reduce               6. C. most peaceful              8. B.cow

III. 

1. C. will        2. D. dirty      3. A. clean     4. B. make

IV. 

1. There are two main kinds of sports.

2. Yes, they do.

3. They compete against each other because they want to get the best score.

4. No, they aren’t.

V. 

1. Because he was lazy, so he got a bad mark yesterday

2. I went to school on time although it rained hard yesterday.

....................................

....................................

....................................

Phần trên tóm tắt một số đề thi trong bộ 10 đề khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7, mời Thầy/Cô tải xuống để xem bản đầy đủ:

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm học tập 2k7