Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

LISTENING 

Part 1. Listen and choose the best answer:

1.What will they eat for dinner this evening?

A. fish                        B. chicken                             C. pizza

2. What time is it?

A. 2:10                       B. 2:20                                  C. 2:30

3. What is Michelle going to read?

A. a book                   B. a letter                              C. a magazine

4. How much did the ticket cost?

A. $ 19                       B. $90                                    C. $ 99

5. Where is the chemist’s?

A                               B                                            C

Part 2: Listen and write 

CAMPING HOLIDAY

Number of day: 3

1.      Holiday starts : _______________ 6th.

2.      Place: _________________ farm.

3.      Number of students: ___________

4.      Must take: ________________

5.      Will learn about: _______________

Part 3: Listen and match: Where did Betty’s grandfather find each thing?

1. glasses

A. in the pocket

2. ring

B. in the dinning room

3. keys

C. on the high shelf

4. letter

D. under some leaves in the garden

5. gloves

E. in the fridge

 II. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 

1. A. this                    B. thank                     C. thin                        D. thought

2. A. plays                 B. cleans                    C. listens                    D. works

3. A. table                  B. face                        C. bad                         D. take

4. A. home                 B. horse                      C. go                           D. post

5. A. read                   B. clean                      C. tea                          D. breakfast

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences.

1. We usually write to each other _________ .

A. every two weeks  B. every week twice C. two every week   D. none is correct

2. TV programme “Daddy, where are we going?” is not only interesting _______ it also teaches children a lot of thing about family and friendship.

A. and                        B. but                         C. because                 D. so

3. Do you think we’ll find a solution _________ the problem?

A. to                           B. for                          C. of                           D. about

4. She _________ to the radio in the morning.

A. hears                     B. watches                 C. listens                    D. sees

5. _________ do you work?   - I work at a school.

A. What                     B. Where                   C. When                     D. How

6. The opposite of “weak” is _________ .

A. thin                        B. small                      C. strong                    D. heavy

7.  _________ honest man!

A. What a                  B. How                       C. What an                D. How much

8. Mr and Mrs Brown and their father have _________ legs.

A. four                        B. six                          C. eight                      D.  ten

9. Would you like _________ that for you?

A. me doing              B. that I do                C. me do                    D. me to do

10. Which is _________ of the two girls ?

A. tallest                    B. the tallest              C. taller                      D. the taller

IV. Give the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. It is 6:00 p.m. Mary is at home. She (have) ____________dinner. She always (have) ____________ dinner with her family around 6 o’clock .

2. My friend (take) _____________ a trip to Da Lat next week, and he plans (stay) ____________ there for a week.

3. He often (drink) ____________ coffee for breakfast, but today he (eat) ____________ some eggs.

4. Laura (be) ___________ from Canada. She (speak) ____________ English  and French.

5. Minh (be) __________ to Da Nang twice. He (visit) _________ a lot of places of interest in Da Nang.

V. Fill in each blank with the correct form of the word in brackets.

1. Lan’s brother is a _________________ . He plays it very well.             (piano)

2. Where is the _________________ post office from here?                      (near)

3. She often feels _________________when she gets bad marks.              (happy)

4. I don't like _________________ days.                                                    (rain)

5. There is a very _________________ movie on at the Fansland cinema (interest)

6. You will be _________________ after your summer holiday.               (healthy)

7. What is the _____________ sport in your country?                                (popular)

8. 4. I’d like a nice _________________ orange.                                        (juice)

9. Your house is _________________ from our school than mine.             (far)

10. Lan is good at English. She can speak English _________________.  (fluent)

VI. Order the sentences to have a complete conversation

A.    Hey Nick, do you watch the dog race on TV last night?

B.    Really? I’ve never seen it. What country is it in?

C.    It’s a sport. Dogs race around a small track. It’s really exciting.

D.    No, What is it?

E.     Well… When is it on?

F.     In Viet Nam, In Vung Tau. I know it’s an attraction in many countries: Australia, America…

G.    You’re welcome. I believe you’ll like it.

H.    Sports channel.

I.       That’s sound interesting. Which channel is it on?

J.       At 9 o’clock Saturday evening and 10 o’clock Sunday morning.

K.    Thanks for your recommendation. I’ll watch it right now.

VII. Each line in the following passage has a spare word; Underline that word and write it in the blanks given. 

BICYCLES

The bicycle is a cheap and clean way to for travel. The first

bicycle was made in about one hundred and fifty years ago.

First, bicycles were very much expensive. Only rich people could

buy one. These early time bicycles looked very different from

the ones we have them today. Later, when bicycles became

cheaper, many lot people bought ones. People started riding

bicycles to work and in their with free time. Today, people use

cars more than bicycles; cars are much more faster and you

don’t get wet when it start rains! But some people still prefer to cycle to work. They say that there have are too many cars in

town centers and you can't able find anywhere to park!

 

0/ ____for____

1/ __________

2/ __________

3/ __________

4/ __________

5/ __________

6/ ___________

7/ ___________

8/ ___________

9/ ___________

10/ __________

VIII. Use a suitable preposition to complete the sentence

1. Can you help me ___________ these dirty glasses?

2. What’s on ________ the cinema tonight.

3. Come __________ with us. We always need more players.

4. Turn __________ the lights before leaving the house.

5. The train is leaving ________ Ha Noi in a few minutes.

IX. Read the passage and choose the correct word A, B, C or D to complete it.

Brunei is one of the smallest countries in the world. Its population (1) ____ only 25,000 and most of them live in Bandar Seri Begawan (the capital city with the longest name in the world!) It is also the richest country in (2) ____ Asia and maybe the richest country in the world because it has a lot of oil and natural gas which it (3) ____ to Japan. Every week huge tankers carry oil and gas from the oil-fields of Brunei to Japan.

The head of the state in Brunei is Sultan Haji Hassanal Bolkiah. He is on of the richest man in the world. He has two wives and (4) ____ lives in their own beautiful palace. The Sultan has more than 200 cars and he also has (5) ____ of horses.

1. A. has                    B. is                            C.  are                         D. have

2. A. a                        B. an                           C.  the                        D. no article

3. A. exports             B. buys                       C.  imports                 D. produces

4. A. either                B. every                     C. each                       D. neither

5. A. hundreds          B. hundred                 C. a hundred              D. one hundred

X. Read the passage and answer the questions 

Chiang Mai is a city in the north of Thailand that has a wonderful night market. In the evening, the main street is lined with small stands and shops that sell almost everything you can imagine. Some stands sell jewelry or clothing, other sell traditional Thai crafts, and still others sell fresh fruit and spices. It’s easy to spend an entire evening just looking at everything and it’s also easy to buy things because the prices are very reasonable. There are a lot of wonderful attractions in Chiang Mai, but the night market is the most attractive to many people.

1- Where is Chiang Mai?

            à___________________________________________________    

2- How is the main street in Chiang Mai at night?

            à___________________________________________________

3- What can you buy in the market?

            à___________________________________________________

4- Are things in the market very expensive?

            à___________________________________________________

5- Is the market the only attraction in Chiang Mai?

             à__________________________________________________

XI. Put one word in each gap to complete the passage 

There’s much more water (1) ________ land on the surface of the earth. The seas and oceans cover nearly four- fifths of the (2) ______ world, and only one-fifth of its land. If you traveled over the earth (3) _________ different directions, you would have to spend (4) _______ more of your time moving on water than (5) _________ roads or railways. We sometimes forget that for every mile of land there (6) _____ four miles of water.

There’s so much water in the (7) _________ of our earth that we have to use two words (8) ________ describe. We use the (9) __________SEAS to describe those parts of water surface which are only few hundreds of (10) _______, the word OCEANS to describe the huge areas of water which are thousands of miles wide and very deep.

XII. Rewrite the sentences, beginning as shown, so that the meaning stay the same

1. Antarctica is colder than any other place in the world

Antarctica is ___________________________________

2. Doing exercises every morning is good for you.

It ____________________________________________

3. Lan likes playing tennis the most.

Tennis _______________________________________

4. My brother plays the guitar very well.

My brother is __________________________________

5. Nick has never been to Da Nang before.

This is _______________________________________

XIII. Make sentences using the words and phrases given 

1. Discovery Channel/ make/ funny education/ children/ over/ world.

______________________________________________________________

2.Although/ Peter/ like/ sports/ much/ he/ not have/ time/ play/ watch/ them.

______________________________________________________________

3. summer/ we/ swimming/ my friends/ weekend/ winter/ we/ often/ ice skating.

______________________________________________________________

4. Mai/ her brother/ learn/ English/ four years.

______________________________________________________________

5. That boy/ the/ intelligent/ our class.

______________________________________________________________

XIV. Write a paragraph (60 – 80 words) about a kind of sports you like.

Lời giải

LISTENING 

Part 1:  1 – A ; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – C

Part 2:   1. June ; 2. Burley; 3. 10 ; 4. (a) rack sack ; 5. insects

Part 3:

1.E

2. D

3. A

4.B

5.C

II.

1 – B; 2 – D; 3 – C; 4 – B; 5 – D

III.

1 – A; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – B; 6 – C; 7 – C; 8 – B; 9 – D; 10 – D

IV. 

1. is having; has            2. will take; to stay         3. drinks; is eating          

4. is ; speaks                  5. has been ; has visited

V. 

1. pianist         2. nearest       3. unhappy        4. rainy           5. interesting

6. healthier      7. most popular   8. juicy        9. farther        10. fluently

VI. 

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

VII. 

1. in              2. much          3. time          4. them                       5. lot

6. with          7. more          8. start           9. have                       10. able

VIII. 

1. with           2. at                3. along          4. off                          5. for

IX. 

1. B                 2. D                 3. A                4. C                              5. A

X. 

1. It is in the north of Thailand.                              

2. It is lined with small stands and shops.

3. We/ I can buy everything.

4. No, they aren’t.                                                    

5. No, it isn’t.

XI.

1. than              2. whole            3. in            4. much               5. on   

6. are                7. surface           8. to           9. word               10. miles

XII.

1.      Antarctica is the coldest place in the world.

2.      It is good for you to do exercises every morning.

3.      Tennis is Lan’s favourite sport.

4.      My brother is a good guitarist.

5.      This is the first time Nick has been to Da Nang.

XIII. 

1.      The Discovery Channel makes funny education for children all over the world.

2.      Although Peter Likes sports very much, he doesn’t have (enough free) time to play or/ and watch them.

3.      In summer we go swimming with my friends at weekend and in winter we often go ice skating.

4.      Mai and her brother have learned English for four years.

5.      That boy is the most intelligent in our class.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

I. Pick out the word whose underlined part in pronounced differently from that of the other words. 

1.

A.

beach

B.

seat

C.

meat   

D.

great

2.

A.

boots

B.

floor

C.

toothpaste

D.

food

3.

A.

idea

B.

year

C.

wear

D.

near

4.

A.

camp

B.

plan

C.

plane

D.

badminton

5.

A.

maps

B.

beds

C.

rooms

D.

taxis

II. Choose the best answer by circling A, B, C or D to complete these sentences 

6. ……………are you going to stay ? _ In a hotel.

A. Which                   B. Where                   C. When                               D. What

7. What do you do .............................the weekend.                   

A. on                          B. in                            C. to                                      D. for

8. I am going .........Ha Long bay

A. visiting                 B. visit                       C. visited                              D. to visit

9. There isn’t ……………………..milk in the bottle.

A. an                           B. a                            C. any                                     D. some

10. How much is a …………………of toothpaste.

A. can                         B. bar                         C. tube                                   D. box

11. What about …………….table-tennis?

 A. to play                  B. playing                  C. plays                                 D. play

12. Fall  means ……………..in British-English  .

A. summer                 B. winter                    C. autumn                              D.  spring

13. What is her ………………………?  _ She is Australian. 

A. language              B. nationality            C. population                        D. country

14. They are going ………………………….vacation in London. 

A. in                           B. on                                       C. at                            D. for

15…………………….languages can you speak? 

A. When                    B. How                                 C. How much             D. Which

III. Supply the correct verb tense/ form of the verbs in the brackets. 

16Mrs Thu (do) ……… the housework every day

17. My brother (listen) ………………. to music now.    

18. They (visit)…………….  Da Lat this summer vacation.

19. Long is thirsty. He’d like (drink)………….. some water.

20. Now they (play) …………soccer.  

VI. Read the passage carefully and then answer the following questions. 

My name is Petty and this is my husband, Phil. We both work in offices in London. We have breakfast at half past seven. We don’t have a big breakfast. We usually have bread, coffee and orange juice.

For lunch we usually have a salad or soup and sandwich. That’s at about 1.30.

We usually have dinner at half past seven in the evening. It is a big meal of the day and we have meat or fish with vegetables and potatoes or rice. We have orange juice with the milk. On Saturday evenings we go to a restaurant for dinner at about eight o’clock.

21. Who is Petty’s husband?

..........................................................................................................................

22. What do they have for lunch?

..........................................................................................................................

23. What time do they usually have dinner?

..........................................................................................................................

24. What do they drink for dinner?

..........................................................................................................................

25. Where do they have dinner on Saturday evenings?

………………………………………………………………………………

26. Is dinner a big meal for Petty and her husband?

………………………………………………………………………………

V. Choose the suitable word for each blank in the following passage 

pollution

best 

world  

visit 

five 

population 

streets

clock 

London has a (27) ……….. of 6.7 million. London is a famous city. Tourists come from all over the world to (28) ……… its historic buildings, theaters, museums, and its many shops. You can also see and hear the famous (29) ………., Big Ben.

Like many big cities, London has problems with traffic and (30) ……….. There are too many cars on the (31) ………..

The (32) ……….. thing about London is the parks. There are (33) ……….. in the city center. But my children’s favorite place is Harleys. It is the biggest toyshop in the (34) ………..

VI. Rewrite the following sentences so that the second sentence means the same as the first one 

35.What about eating some rice?

→ Let’s ...................................................................................................................

36. Her eyes are brown.

→ She has ...............................................................................................................

37. What drink do you like?

→ What is ..............................................................................................................

38. Our school has 12 classrooms.

→ There are .............................................................................................................

39. Let’s go to the park.

→ What about ……………………………………………………………………?

40.  How about watching Television?

 → Why don’t you  ………………………………………………………….……?

  41.  Why don’t we go to the movies?

    → What …………………………………………………………………..…….?

42. What’s the weather like in the spring?

→ How………………………………………….…………………………………?

43. How about visiting our friends?  

→ Why......................................................................................................................?

44. How’s the weather this morning? 

→ What ...................................................................................................................?

VII. Correct the mistakes in the following sentences .

45. There are an books.                 

                                                                                                                   

46. This are benches.                      

                                                                                                                   

47. What time it is?                                   

                                                                                                                   

48. She is ride her bike.                  

                                                                                                                   

49. There aren’t some tall trees behind my house.

                                                                                                                   

50. My father watching TV at the moment.

                                                                                                                   

51. Chi is beautiful. Her tooth are small and white.

                                                                                                                   

52. I like drink apple juice. It’s my favorite drink.

                                                                                                                   

53. I’m very full. I’d like a bowl of noodles, Mom.

                                                                                                                   

54. There are four season in a year in Viet Nam.

                                                                                                                   

VIII. Write the sentences with the cue words. 

55.   It/ cool/ fall.

⇒ …………...............................................................................………………

56.   Where/ you/ from?

⇒ …………...............................................................................………………

57.   Ho Chi Minh City/ big/ Ha Noi.

⇒ …………...............................................................................……………….

58.   Mexico City/ big city/ world.

⇒ …………...............................................................................………………

59.   The Nile River/ long river/ world.

⇒ …………...............................................................................…......................

60. We/ going to/ visit/ Hue/ next week.

⇒ ………………………………………………………………………………

61. Hoa/ often/ go fishing/ on Sundays.

⇒ ………………………………………………………………………………

62. It/ hot/ summer.

⇒ ………………………………………………………………………………

63. There/ be/ a lot of/ rivers and mountains/ my country.

⇒ ………………………………………………………………………………

XI. Rearrange the following words to make a complete sentences 

64.  I’d/  am/ so/ like/ noodles/ I/ hungry/ some.

⇒ …………………………………………………………………………………

65.  Skipping/ her/ and/ younger/ like/ winter/ Mai/ sister/ in.

⇒ …………………………………………………………………………………

66. Vietnamese/ is/ Vietnam/ He/ and/ speak/ He/ from

⇒ ………………………………………………………………………………….

67. language/ you/ often/ French/ ?/ Which/ do/ speak/ English/ or

⇒ …………………………………………………………………………………

68. like/ what/ the/ is/ weather/ in/ winter/the/ ?

⇒ …………………………………………………………………………………

69. often/  Peter/ to/ school/ goes/ 6:30/ at

⇒ …………………………………………………………………………………

70. often/ at/ dinner/ I/ o’clock/ have/ seven.

⇒ ….………………………………………………………………………………

71. bigger/ Ho Chi Minh City/ which/ or/ Ha Noi/ is?

⇒ ….………………………………………………………………………………

 72. Weather/ the/ like/ summer/ is/ what/ the/ in?

⇒ ….………………………………………………………………………………

X. Write a paragraph at about 100 words about your house, using the cues bellow: 

Where is your house? (in the city, near a city, in the country, in the mountain, ….)

-          What can you see in your house? (streets, houses, trees, hills, shopping centres, a cinema, …..)

-          What do the streets/ the houses/ the shops, …. in your house look like?

-          Do you like living in your house? Why/ Why not?

…………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………..

Lời giải

I. 

1D.    2. B     3. C     4. C   5. A   

II. 

6. B

11.B

7.A

12.C

8.D

13.B

9.C

14.B

10.C

15. D

III. 

16. does

17. is listening

18. will visit/ are going to visit

19. to drink

20. are playing

VI.

21. Phil is Petty’s husband./ Phil is.

22. A salad or soup and sandwich./They usually have a salad or soup and sandwich for lunch.

23. At half past seven./ 7.30./ 19.30./ They usually have dinner at half past seven in the evening.

24. Orange juice (with milk)./ They drink orange juice with the milk (for dinner).

25. At a restaurant./ They have dinner at a restaurant on Saturday evenings.

26. Yes, it is./ Yes. (It/ Dinner is a big meal for Petty and her husband.)

V. 

27. population

28. visit

29. clock

30. population

31. streets

32. best

33. five

34. world

VI. 

35. Let’s eat some rice.

36. She has brown eyes.

37. What is your favorite drink?

38. There are 12 classrooms in our school.

39. What about going to the park?

40. Why don’t you watch Television?

41. What about going to the movies?

42. How is the weather in the spring?

43. Why don’t we visit our friends?

44. What is the weather like this morning?

VII. 

45. an ⇒ some/ two/ three

46. This ⇒ These

47. it is ⇒ is it

48. ride ⇒ riding

49. some ⇒ any

50. watching ⇒ is watching

51. tooth ⇒ teeth

52. drink ⇒ drinking/ to drink

53.  full ⇒ hungry

54. season ⇒ seasons

VIII. 

55. It is cool in the fall.

56. Where are you from?

57. Ho chi Minh city is bigger than Ha Noi.

58. Mexico City is the biggest city in the world.

59. The Nile River is the longest river in the world.

60. We are going to visit Hue next week.

61. Hoa often goes fishing on Sundays.

62. It is hot in the summer.

63. There are a lot of rivers and mountains in my country.

XI. 

64. I am hungry, so I’d like some noodles.

65. Mai and her younger sister like skipping in winter.

66. He is from Vietnam and he speaks Vietnamese.

67. Which language do you often speak: French or English?

68. What is the weather like in the winter?

69. Peter often goes to school at 6.30.

70. I often have dinner at seven o’clock.

71. Which is bigger: Ho Chi Minh City or Ha Noi?

72.What is the weather like in the summer?

X.  

- (0,5) Organization: Introduction- body- ending- linking words…

- (1 ) Content: should be clear, logical and creative with explanations…

- (0,5) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors…

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 6

Thời gian làm bài: 60 phút

SECTION 1: LISTENING

I. Listen to the Captain's announcement on an airplane twice. Write a number or a word  in the blank. 

1. This is the captain…………………….

2. The  number of Rightwing Flight  is ……………………

3. The plane is currently at an airspeed of 400 miles per ……………….

4. The time is …………………..PM .

5. The weather looks…………………….

SECTION 2: PHONETICS

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D.

1. A. teachers

B. thanks

C. pupils

D. farmers

2. A. foot

B. door

C. good

D. book

3. A. teeth

B. thin

C. mother

D. math

4. A. gymnast

B. vegetable

C. dangerous

D. geography

5. A. black

B. work

C. knee

D. look

6. A. young

B. house

C. our

D. trousers

7. A. orange

B. cabbage

C. lemonade

D. sausage

8. A. watches

B. brushes

C. classes

D. lives

9. A. station

B. question

C. invitation

D. intersection

10. A. chest

B. school

C. lunch

D. bench

SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR

III. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D. )

1, Lan often has …………… big breakfast. Then she goes to work.

A. the

B. a

C. an

D. √

2, The weather today is ……………. better than yesterday.

A. more

B. much

C. very

D. so

3, My father is a very good friend of .................... .

A. them    

B. their

C. theirs

D. themselves

4, Mai is staying …..…….. her uncle and aunt’s house in Ha Noi at the moment.

A. with  

B. on  

C. in

D. at

5, Of all the schools in town, mine is ……………….. .

A. large  

B. larger

C. larger than

D. the largest

6, John: “How about going to the movies with me on Saturday night?” – Ann: “…………..”.

A. Of course not

B. Sure, thanks

C. It’s my pleasure

D. That’s very kind of you

7, Viet Nam is a ……………….. .

A. language

B. nationality

C. country

D. capital

8, A bus-stop is a ………….…. .

A. bus

B. means

C. park

D. place  

9, A: “Would you like some bread?”          B:  “………….…. .”.        

A. No, thanks. I’m full                                            B. Ok. I don’t like rice

C. All right                                                                D. Yes, I would

10, John: “………………..?”            Mary:  “That’s a great idea.”

 A. Do you like playing sports                               B. Can you buy me some apples   

C. Why don’t we go out for dinner                        D. May I borrow your pen

11, Ba: “………………..do you visit your uncle?”          Nam: “Every other week.”

A. Why

B. How often

C. When

D. How long 

12, The school cafeteria only opens ………………..lunchtime.

A. on

B. in

C. at

D. of 

13, There is a good film ………..…… - ………….….. the Thang Long Theater.

A. on - in

B. in - at

C. at - of

D. on - at 

14. He is one of _______ players in the team.

A. better

B. the best

C. good

D. bad 

15, Listen! The news on the radio __________very interesting.

A. are

B. is

C. has

D. have

16, On ..................... we often go out for dinner.

A. nights of Saturday                                               B. Saturday nights

C. Saturday’s nights                                                 D. none is correct

17, How much is this ..................... of bread?

A. bar

B. bag

C. box

D. loaf

18, ..................... book is this, yours or mine?

A. What

B. Which

C. Whose

D Who’s

19. Mr Quang: “Who .................that horrible noise?”    Mrs Lan: “It’s Ba practicing the violin.”

A. makes

B. make

C. is making

D. making

20, This is a/an .................... car.

A. American red old                                    B. old red American    

C. red American old                                   D. old American red

IV. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. There (not be ) _______________any milk in the fridge.

2. Le Tam wants________________ (be) a teacher after he  leaves school.

3. There are lots of gray clouds in the sky. It (rain)_____________________.

4. Where is your mom now? - She (grow)_________________vegetables in the garden.

5. Children like (ride) ___________________e-bikes to school ?

V. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences.

1. What is the __________ of Mount Everest.                          (HIGH)

2. Is that your____________ house?                                           (BEAUTY)

3. Nam and Mai are good ___________                                    (FRIENDLY)

4. Mrs. Nga _________us English.                                               (TEACHER)

5. My mother usually goes _________ in the early morning.    (JOG)

6. They have a lot of ........................ in the summer.                 (ACT)

7. This is the ....................... pagoda in Hanoi                            (OLD)

8. Don't ride too quickly. It is .........................                           (DANGER)

9. My house is .................. than yours.                                       (BIG)

10. He greets me in a ......................... way.                                (FRIEND)

VI. Circle the letter A, B, C or D before the mistake in each sentence and correct it.                   

1. Do you  know how much  a  dictionary cost ?

                        A              B    C                     D

2. I go to the library three times every week.

              A                      B      C       D

3. Viet do not get up early and do morning exercises every morning.

                  A                 B            C                    D

4. That’s my father over there. He stands near the window

        A                      B              C               D

5. How do you go to see the dentist?  -  Once or twice a month.

          A                      B                                C                    D

SECTION 4: READING

VII. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps.

Jim Green is a student at May Secondary School. He (1)___________ classes from Monday to Friday. He has many (2)_______________ to do after class in the afternoon. On Monday and Wednesday, he helps his (3)___________ with their English. On Tuesday and Thursday, he takes part in the Informatics Club. On Friday, he goes (4)__________ on the river. He goes to the park or museum (5)_________ his parents and his sister (6)_______________ Saturday. On Sunday, he has a  good rest (7)__________ home and (8)___________ his homework.

Now it is 8:30  in the morning. Jim (9)________  in the classroom and having a maths class. He is listening to the teacher carefully. His friends David and Tony are looking at the blackboard. Lucy and Lily are  thinking. Mary is writing something in her notebook. All of  them (10)_________ working hard.

1. A. to have                          B. has                         C. have                       D. having

2. A. school                           B. lesson                    C. housework            D. things

3. A. books                            B. friends                   C. rulers                     D. notebooks

4. A. to the zoo                     B. camping                C. sailing                   D. shopping

5. A. with                               B. to                            C. by                           D. of

6. A. at                                   B. in                            C. on                           D. to

7. A. in                                   B. at                            C. on                           D. of

8. A. makes                           B. works                    C. does                       D. thinks

9. A. are sitting                     B. sitting                    C. sit                           D. is sitting

10. A. is                                 B. are                          C. x                             D. be

VIII. Fill in each blank with ONE suitable word.

Of all my relatives, I like my aunt Emily the (1)__________ She’s my (2) _________ youngest sister. She has never married and (3) __________alone in a small village near Bath. She’s fifty years old, (4) __________she’s quite young in spirit. She has a fair complexion, thick brown hair and dark brown eyes. She has a kind face, and when you meet (5) __________, the first thing you notice (6) __________her smile. Her face is a little wrinkled now, but I think she is still rather attractive. She is the sort of person you can always go to if you (7) _________a problem and she’s extremely generous. She likes reading (8) _________gardening, and she still goes (9) __________ long walks over the hills. I hope I’m as active as she is when I’m at her (10) __________ .   

IX. Read the following passage, then answer the questions by circling A, B, C or D.

My name is Petty  and this is my husband, Phil. We both work in offices in London. We have breakfast at half past seven. We usually have bread, coffee and orange juice for breakfast. For lunch we usually have a salad or soup and sandwich. That’s at about 1.30.

We usually have dinner at half past seven in the evening. It is a big meal of the day and we have meat or fish with vegetables and potatoes or rice. We have orange juice with  milk. On Saturday we often go to a restaurant for dinner at about eight o’clock.

1. Petty and her husband work in  …………….

       A. offices                B. factories                      C. hospitals                  D. clinics

2. Petty and Phil have ………….

      A. a big breakfast                                              B. a light  breakfast           

      C. breakfast with meat                                     D. breakfast with eggs                 

3. What do they have for lunch?

A. salad and sandwich                                             B. salad and soup

C. fish  and soup                                                     D. sandwich and fish 

4. What do they drink for dinner ?

      A. iced tea                  B. iced coffee              C. soda                       D.  orange juice

5. Where  do they have dinner on Saturday evenings?

       A. at home                                                      B. at a hotel

       C. at their friend’s house                                D. at a restaurant 

SECTION 5: WRITING

XI. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first one.

1.  How many teachers are there in your school?

⇒ How many teachers …………………………………………………….....?

2.  The toy store is to the right of the bakery.

⇒ The bakery …………………………………………………………………

3.  Do you and your friends walk to school every day?

⇒ Do you and your friends go…………………………………………………?

4.  We have English class at 7.15.

⇒ Our English class……………………………………………………………..

5.  Let us go to the beach and have a good time there.

⇒ How about……………………………………………………………..…....?

6. Is there a colorful picture in your room?

⇒ Does ……………………………………………………………………......?

7. How much is a bowl of noodles?

⇒ What ………………………………………………….......................................?                                  

8. How high is the Mount Everest?

⇒ What ...................................................................................................................?

9. I spend two hours a day doing my homework.

⇒ It ………………………………………………………………...........................

10. No one in my class is as lazy as Tom.

⇒ Tom ……………………………………………………………………………..

XI. Rearrange these words or phrases to make complete sentences.

1. is/ I/ because/ like/ very/ winter/ it/ cold/ don’t.

…………………………………………………………..

2. Christmas/ a/ wine/ doesn’t/ he/ of/ drink/ has/ he/ glass/ wine/ usually/ at/ but

…………………………………………………………..

3. the/ you/ in/ what/ afternoon/ usually/ do/ finish/ work/ time?

…………………………………………………………..

4. your/ using/ the/ moment/ I/ ruler/ it/ can/ you/ borrow/ are/ or/ at/ ?

…………………………………………………………..

5. is/ on/very/  from/ our/ not/ school/  Dương Nam  street/ to/ far/ Nhat Hoa mall,/ so/  there/ often/ walk/  It/ on/ we/ Sundays.

…………………………………………………………..

XII. Complete sentences by using the words or phrases below, adding more words if necessary.

1. Quang/ school/ three floors/ and/ classroom/ third floor/.

…………………………………………………………..

2. There/ three pictures/ wall/ Tuan’s room/.

…………………………………………………………..

3. Lan/ sister/ listen/ music/ room/ at the moment/.

 …………………………………………………………..

4. Every/ afternoon/ after school/ Ban/ housework/ and/ read/ books/.

…………………………………………………………..

5. What/ you/ family/ do/ this summer vacation/ ?

 …………………………………………………………..

Lời giải

SECTION 1: LISTENING.

I. 

1. speaking                            

2. 86A./ eighty- six A;                                 

3. hour

4. 1.25/ one twenty- five;                

5. good


SECTION 2: PHONETICS.

II. 

1. B

2. B

3. C

4. D

5. C

6. A

7. C

8. D

9.B

10. B

                        

SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR.

III. 

1, B

2, B

3, C

4, D

5, D

6, B

7, C

8, D

9, A

10, C

11, B

12, C

13, D

14, B

15, B

16, B

17, D

18, C

19, C

20, B

IV. 

1. isn’t

2. tobe

3. is going to rain

4. is growing

5. Do - riding


V. 

1. height

2. beautiful

3. friends

4. teaches

5. jogging

6. activities

7. oldest

8. dangerous

9. bigger

10. friendly

VI. 

1. D. costs

2. D. a 

3. A. doesn’t 

4. C. is standing

5. A. How often

                                                

SECTION 4: READING

VII

1.B

6.C

2.D

7.B

3.B

8.C

4.C

9.D

5.A

10.B


VIII. 

1. best 

6. is

2. mother’s

7. have

3 lives 

8. and 

4. but

9. for

5. her

10. age

IX. 

1. A

2. B

3. A

4. D

5. D

                                                                                    

SECTION 5: WRITING

X. 

1. How many teachers does your school have?

2. The bakery is to the left of the toy store.

3. Do you and your friends go to school on foot every day?

4. Our English class starts at 7.15.

5. How about going to the beach and having a good time there?

6. Does your room have a colorful picture?

7. What is the price of a bowl of noodles?

8. What is the height of the Mount Everest?

9. It takes me two hours a day to do my homework.

10. Tom is the laziest (student/ boy) in my class.

XI. 

1. I don’t like winter because it is very cold.

2. He doesn’t drink wine but he usually has a glass of wine at Christmas.

3. What time do you usually finish work in the afternoon?

4. Can I borrow your ruler or are you using it at the moment?

5. It is not very far from our school on Duong Nam street to Nhat Hoa mall, so we often walk there on Sundays. 

XII. 

1. Quang’s school has three floors and his classroom is on the third floor.

2. There are three pictures on the wall in Tuan’s room.

3. Lan’s sister is listening to music in her room at the moment.

4. Every afternoon after school, Ban does the housework and reads books.

5. What are you and your family going to do this summer vacation?

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 6 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm học tập 2k7