Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

I- Choose the words that has the underline pronounced differently from the others.

1. A. looked B. watched C. carried D. stopped

2. A. study B. success C. surprise D. sugar

3. A. unite B. underline C. university D. uniform

4. A. danger B. angry C. language D. passage

5. A. character B. children C. teacher D. change

II- Choose the word that has the stress pattern is different from the others.

1. A. realize B. improve C. possible D. comfortable

2. A. important B. especially C. prefer D. influence

3. A. general B. opinion C. abroad D. surprise

4. A. comfort B. nation C. apply D. moment

5. A. medical B. advise C. vegetables D. physical

III- Choose the best option to complete each of the following sentences.

1. Are you interested...........playing badminton after class?

A. in B. with C. on D. for

2. “What.........going to Hanoi tomorrow?”

A. to B. in C. about D. for

3. Hoa works very..........so she always gets good marks.

A. badly B. good C. hardly D. hard

4. The building was built .........1962 and 1969.

A. between B. from C. since D. for

5. This school..........in 1997.

A. built B. is built C. was built D. has built

6. Of all my friends, Hoa is.............

A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller

7. Would you mind if I………a photo ?

A. take B. took C. would take D. am going to take

8. Last week I ………my children to the biggest zoo in town.

A. got B. brought C. fetch D. took

9. Are you proud………your country and its tradition ?

A. about B. on C. of D. for

10. Do you collect stamps or other things? - Yes, I am a stamp………….

A. collecting B. collector C. collect D. collection

11. It is very dangerous …….. in the polluted environment.

A. to live B. lives C. living D. live

12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.

A. nature B. natural C. naturing D. naturally

13. His car is the same color ……. my uncle’s.

A. alike B. as C. like D. to

14. This ruler …….. of plastic.

A. make B. made C. is making D. is made

15. I take part ……. most youth activities of my school.

A. in B. of C. on D. at

IV- Give the correct forms of the verbs in parentheses.

Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out)………………... by scientists (2- work) ……………... for large industrial firms. However, there (3- be)…………….. still opportunities for other people (4- invent)……………….. various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5- attempt)……………….. to show all the devices which people (6- invent )………………... recently. The people (7- organize)…………….... the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8- develop)……………... by private inventors. However, it is important (9- consider)……….….. these questions: Will it work? Will it (10- want)………..? Is it new?

V- Read the passage then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N).

Last week I went with my elder brother to visit our National Library. We came there early in the morning and the library was crowded with school children. It was a Saturday morning. Before our country became free, it was known as “Raffles Library”. It is said to be one of the modern libraries in Asia.

library is situated in Stamford Road beside our National Museum. There are hundred thousands of books in the library including valuable reference books, for university students. Almost all secondary school students are members of the library and they are allowed to borrow four books at a time.

STATEMENTS

(T)

(F)

(N)

0. It was in the summer



1. They went to the library last month




2. There were a lot of school children in the library




3. They came there on Sunday




4. That library used to have another name




5. It is the most well-known library in the world.




6. It is in front of the Nation Museum




7. There are few books in the library




8. Most of the members of the library are secondary school students




9. They can borrow four books in a school-year.




10. They will come there tomorrow





VI- Give the correct forms of the words in parentheses.

1. We have two postal ___________________ a day.

(DELIVER)

2. He left the room without ___________________ .

(EXPLAIN)

3. Playing tennis is one of his favorite ______________ .

(ACT)

4. We started our trip on a beautiful ______________ morning.

(SUN)

5. They left the house in a __________________ mess.

(FRIGHT)

6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.

(FRIEND)

7. There is no easy ______________ to this problem.

(SOLVE)

8. He always drives more ________________ at night.

(CARE)

9. Does this _______________ suit you?

(ARRANGE)

10. He is a very _________________ carpenter.

(SKILL)

VII- Underline the mistake then correct it.

Example: 0. I haven’t saw you for two month 0/ seen

Nam is a student. This year he had a very interested summer

1/ ________________

holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area

2/ ________________

in Hoa Binh province. They gone there to help make a road

3/ ________________

through a forest among two villages. “ It was very difficult

4/ ________________

because there had no water to drink and no shops where we

5/ ________________

could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet

6/ ________________

in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”

7/ ________________

Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,

8/ ________________

But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping

9/ _______________

to return next year to do any more work there

10/ _______________

VIII- Fill in the blank with a suitable word.

Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first?

IX- Combine two sentences into one as directed.

1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy. (so as to)

…………………………………………………………………………………………..

2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)

………………………………………………………………………………………….

3. She said nothing. She didn’t want to make him angry. (so as to)

…………………………………………………………………………………………

4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)

…………………………………………………………………………………………..

5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)

………………………………………………………………………………………….

X-Rewrite these following sentences without changing the meaning.

1. No one helped Ba draw that picture.

⇒ Ba drew........................................................................................................................

2. We have been here since last week.

⇒ We came.......................................................................................................................

3. It’s one year since I last saw him

⇒ I haven’t........................................................................................................................

4. Hoa went to school late this morning because of watching TV late last night.

⇒ .............................................................because ...........................................................

5. He was delighted to receive his aunt’s letter.

⇒ He was delighted that ………………………………………………………………..

6. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

⇒ People ………………………………………………………………………………..

7. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.

⇒ I’m very sad not …………………………………………………………………….

8. Tam doesn’t type as fast as she used to.

⇒ Tam used ……………………………………………………………………………..

9. Lan will be fifteen next week.

⇒ It is Lan’s ……………………………………………………………………………..

10. How long is it since you used the pen?

⇒ When ………………………………………………………………………….?

XI- Put the words in the right order to make meaningful sentences.

1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.

…………………………………………………………………………………….

2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.

……………………………………………………………………………………..

3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.

………………………………………………………………………………………..

4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .

………………………………………………………………………………………..

5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.

……………………………………………………………………………………….

6. community meeting/ They/ organized/ the situation/ discuss/ have/ in order to/ the situation.

...........................................................................................................................................

7. he/ loves/ but/ Ba/ like/ playing/ doesn’t/ glasses/ video games/ gathering.

...........................................................................................................................................

8. close friends/ the same/ Do/ characters/ and/ have/ you/ or/ different/ your. ?

........................................................................................................................................ ?

9. cook/ you’ll/ yourself/ I’m/ have/ but/ dinner/ to/ sorry.

...........................................................................................................................................

10. example sentences/ the words/ They/ remember/ one or two/ the right way/ each new word/ write/ how to use/ with/ in order to/ in.

................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Lời giải

I

1- C

2- D

3- B

4- A

5- A

II

1- B

2- D

3- A

4- C

5- B

III

1- A

2- C

3- D

4- A

5- C

6- A

7- B

8- D

9- C

10- B

11- A

12- B

13- B

14- D

15- A

IV

1. are caried out

6. have invented

2. working

7. organizing

3. are

8. be developed

4. to invent

9. to consider

5. attempts

10. be wanted

V

1. F 2. T 3. F 4. T 5. F

6. F 7. F 8. T 9. F 10. No

VI

1. deliveries

3. activities

5. frightening

7. solution

9. arrangement

2. explanation

4. sunny

6. friendly

8. carefully

10. skillful

VII

1. interested ⇒ interesting

3. gone ⇒ went

5. had ⇒ was

2. him ⇒ his

4. among ⇒ between

6. bought ⇒ buy

7. wetter ⇒ wettest

9. did ⇒ done


8. since ⇒ for

10. any ⇒ some






VIII

1. learning

2. are

3. of

4. you

5. how

6. book

7. fly

8. yourself

9. playing

10. practice

IX

1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.

2. I’m learning English in order to read book in English.

3. She said nothing so as not to make him angry.

4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.

5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.

X

1. Ba drew that picture by himself.

2. We came here one week ago.

3. I haven’t seen him for one year/ since last year.

4. Hoa went to school late this morning because she watched TV late last night.

5. He was delighted that his aunt sent him a letter.

6. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

7. I’m very sad not to be accepted in that group.

8. Tam used to type faster than she can/ does now.

9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.

10. When did you use the pen?

XI

1. Minh has collected stamps since he was a child.

2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.

3. They are going back to England in two months.

4. TV bringing not only information but also entertainment.

5. At home on the farm life is always a struggle with nature.

6. They have organized a community meeting in order to discuss the situation.

7. Ba loves playing video games but he doesn’t like gathering broken glasses

8. Do you and your close friends have the same or different characters?

9. I’m sorry, but you have to cook dinner yourself.

10. They write one or two example sentences with each new word in order to remember how to use the words in the right way.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

Question 1: PHONETICS

A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the othersby circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A- pays B- says C- plays D- stays

2. A- region B- ugly C- generous D- gymnastic

3. A- booked B- prepared C- missed D- coughed

B. Choose the word that has different stress pattern.

1. A- disappear B- representC- fertilizer D- understand

2. A- happen B- expect C- local D- wander

Question 2: Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D.

1. I ………………….. to see Michael after so many years.

A- glad was really B- was really glad C- was glad really D- really glad was

2. There is ……………….. food left but not enough for everyone.

A- little B- a little C- few D- a few

3. The boy ………..on the beach asked me if I liked his kite.

A- lie B- lay C- laid D- lying

4. And I’d like a ………...of cigarettes, too.

A- box B- packet C- jar D- case

5. Did you take enough money with you? – No, I needed ……...more than I thought I would.

A- much B- many C- any D- of

6. He worked hard ……………. he could pass the final exam.

A- so that B- in order to C- so as to D- as result

7. Let’s paint the house ……………. It will be much cheaper.

A- themselves B- ourselves C- myself D- yourself

8. Choose a correct reply of the following expression: “Do you want this one or that one?”

A- I’ll say it again for you. B- I don’t mind. You choose.

C- Never mind. It doesn’t matter. D- Yes? Can I help you?

9. I have forgotten …………….. this machine. Can you show me how?

A- how to operate B- to operate C- operating D- how operates

10. We saw the girls …………….. football as we drove past the field.

A- play B- to playing C- to play D- playing

11. I’ve………...to Paris. I went there in March.

A- been B- gone C- just D- yet

12. We would like ………...to the president’s reception, but we weren’t.

A- having invited B- having been invited

C- to have invited D- to have been invited

13. Wood is used ………...making desks and tables.

A- to B- in C- for D- into

14. Hoa was extremely ………...about the history of China.

A- knowledgeable B- knowledge

C- knowledgeability D- knowledgeably

15. They ………... at the train station at 2 o’clock yesterday.

A- got B- reached C- traveled D- arrived

Question 3:Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.

1. Listen! I (hear) someone (knock) at the front door.

2. I am looking forward to (take) to Sam Son beach this weekend.

3. The flowers (arrange) by Lien were the most attractively.

4. What your child (do) when you (come) home yesterday?

5. Look, Lan! Do you know the man (talk) to Miss Hoa in the playground?

6. Nothing (do) to change the bad situation recently.

7. Tom (always forget) to do his homework.

8. Tom’d rather (be) early than late.

Question 4:Fill in each blank with the correct form of the word given in capital.

1. Bell ………demonstrated his invention. SUCCESS

2. Many rural areas in Viet Nam have been……for the last few years. URBAN

3. These shoes look smart but they’re so ………..…. COMFFORT

4. The …………....by the school girls is good. PERFORM

5. He finds it ................... to live in the jungle alone. DANGER

6. My father can repair household .................. very well. APPLY

7. I watch the news everyday because it is very .................. INFORM

8. ..............., the step mother was cruel to Little Pea. FORTUNE

9. We’ll...........our room with some roses. BEAUTY

10. What is your………..? - I am Australian. NATION

Question 5:Choose the underlined word or phrase that is incorrect, then correct it.

1. For January, he has taken five exams and hasn’t got any poor grades.

A B C D

2. Nam seldom pays his bills on time, and his brother does, too.

A B C D

3. Mai didn’t go to the zoo with her friends last Sunday because her sickness.

A B C D

4. The letter was typed clear and careful, but without any address or signature.

A B C D

5. The plays writing by Shakespeare are very popular in the world.

A B C D

Question 6:Fill in the blanks with the correct prepositions.

1. Our group is planning to help the community ……… encouraging all members to participate ………....a recycling program.

2. To be a member of our organization, you can register …………. today.

3. Please send an ambulance …….....…. Hoang Hoa Tham School.

4. ..................... your help, I can’t do the exercises.

Question 7:Fill in each of the blank with ONE appropriate word.

If you live in a city, you probably see many people, hear the (1)............of traffic, and smell the pollution (2).............cars and factories.

We are entering a new time (3).................. the history of the world. Before this, most people were (4)................ They lived in the country. Now many people are (5) …….....the farms and moving into the cities. They are looking for better jobs. The cities are growing very quickly. Most cities are very crowded. People are driving more cars, burning more fuel, using more water, (6).................... more food, making more garbage, and producing (7)................. things in factories than ever before. Life is becoming difficult.

Some governments are trying to plan for the future. They are building new roads, putting up new houses, looking (8) ............more water, and limiting growth in certain areas. Still, city planners are getting worried. People are crowding into the cities (9) ……...... than cities can take them. The cities are running (10)............. of room. What is the answer to this problem?

Question 8:Choose the words or phrases that best fit each of the blank spaces.

There are many problems in the public transportation system in Metropolitan City. Thousands of residents (1) ............ on the city’s buses and streetcars (2)............ throughout this large city, but Metro Transportation system’s (3) ............ schedules are totally unreliable. For example, a bus or a streetcar that should (4) ............ at seven may not arrive until eight o’clock or even (5) ............. Sometimes three buses or streetcars will arrive in bunches, one after another. Moreover, it is unusual (6) ............ a bus driver or a streetcar conductor to pass up groups of people anxiously waiting in the snow in freezing weather because he is behind schedule and wants to make up for lost time. (7) ............, passengers (8) ............ unhappy victims of the waiting game, which cause them (9) ............ late for work or to (10) ............ important appointments.

1. A- relies B- rely C- relied D- will rely

2. A- traveling B- go C- to travel D- going

3. A- days B- daily C- each day D- day

4. A- begin B- start C- go D- arrive

5. A- sooner B- later C- lately D- soon

6. A- at B- on C- for D- in

7. A- Unfortunately B- Happily C- Strongly D- Interestingly

8. A- is B- feels C- become D- gets

9. A- be B- to be C- being D- are

10. A- get B- arrive C- miss D- reach

Question 9:Read this passage carefully then answer the questions below.

Bangkok, the capital of Thailand, is a city of contrasts. It is an exciting, crowded, modern city and at the same time, a city that is full of history. The streets of Bangkok are usually noisy and crowded with people. Some are selling food, other selling clothing, cassette tapes, flowers, or souvenirs. Visitors love the river markets, the beautiful temples and architecture, and the nightlife. They also enjoy the food, the shopping, and the friendly Thai people. Everyone seems to smile there.

Most of the year, Bangkok is hotter than any other capital city in Asia, but from January to December , the weather is cooler and much more comfortable. Actually, it is an interesting city to visit at any time of the year. The shopping is excellent, and the price is cheaper than in many other large cities in south-east Asia.

There is always plenty to do in Bangkok any time of the day or night from watching Thai dancing or boxing to taking a boat trip on the river or trying some of the delicious and spicy food. And if you get tired of the city and the traffic, there are beautiful beaches only two hours away by bus.

1- Where is Bangkok?

2- How are the streets of Bangkok?

3- What is the weather like in Bangkok in January?

4- Can visitors come to visit Bangkok all around the year ?

5- How long does it take visitors from Bangkok to the beaches by bus?

Question 10:Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change.

1. My grandma used to tell me folktales when I was young.

⇒ I …………………………………………………………………..

2. That’s the strangest film I’ve ever seen.

⇒ I’ve never …............................................................................................……

3. What’s the weight of your suitcase?

⇒ How.................................................................................................................?

4. We can’t afford to buy the car.

⇒ That car ...........................................................................................................

5.She is proud of being such a good cook.

⇒ She prides........................................................................................................

6. Do you want me to empty the basket?

⇒ Would …….................……………………………………………..………?

7. They’ll have to change the date of the meeting again.

⇒ The date ….....................……………………………………………………..

8. Her school bag is not the same as mine.

⇒ My school bag …..........................……………………………………………

9. When you phoned me, it was my lunchtime.

⇒ I was .................................................................................................................

10- Diana finds it easy to make friends.

⇒ Diana has no .....................................................................................................

Question 11:Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

1. road/short/enough/us/have a walk.

2. I/not see/James/since/we/leave/school.

3. Alexander Graham Bell/bear/Scotland/March 3rd 1847.

4. My uncle/often/spend/spare time/do volunteer work/local orphanage.

5. you/mind/open/windows?

Question 12:What is your most favorite subject? Write an essay of about from 100 to 120 words to tell why you like it.

Lời giải

Question 1:

A.

1. B 2. B 3. B

B.

1. C 2. B

Question 2:

1. B 6. A 11. A

2. B 7. B 12. D

3. D 8. B 13. C

4. B 9. B 14. A

5. A 10. D 15. D

Question 3:

1. hear; knocking

2. being taken

3. arranged

4.was your child doing; came

5. talking

6. has been done

7. is always forgetting

8. be

Question 4:

1. successfully 6. appliances

2. urbanized 7. informative

3. uncomfortable 8. unfortunately

4. performance 9. beautify

5. dangerous 10. nationality

Question 5:

1. A ⇒ Since

2. D ⇒ doesn’t either

3. C ⇒ because of

4. B ⇒ clearly and carefully

5. B ⇒ written

Question 6:

1. by; in 2. from 3. to 4. without

Question 7:

1. noise 2. from 3. in 4. farmers 5. leaving

6. eating 7. more 8. for 9. faster 10. out

Question 8:

1. B 6. C

2. C 7. A

3. B 8. C

4. D 9. B

5. B 10. C

Question 9:

1. Bangkok /It is in Thailand

2. The streets of Bangkok/ They are usually noisy and crowded with people.

3. The weather/ It is cooler and much more comfortable

4. Yes. They can.

5. It takes them two hours to go from Bangkok to the beaches by bus.

Question 10:

1. I used to be told folktales by my grandma when I was young

2. I’ve never seen a stranger film than that before./ I’ve never seen such a strange film before.

3. How heavy is your suitcase?/ How much does your suitcase weigh?

4. The car is too expensive for us to buy.

5. She prides on her cooking

6. Would you mind if I emptied the basket?

7. The date of the meeting will have to be changed again.

8. My school bag is different from hers.

9. I was having/eating lunch when you phoned.

10. Diana has no difficulties (in) making friends.

Question 11:

1. The road is short enough for us to have a walk.

2. I haven’t seen James since we left school.

3. Alexander Graham Bell was born in Scotland on March 3rd 1847.

4. My uncle often spends his spare time doing volunteer work at a local orphanage.

5. Would/Do you mind opening the windows?

Question 12:

- Viết đúng chủ đề;

- Đảm bảo số từ theo qui định;

- Câu, từ đúng ngữ pháp chính tả.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2021 - 2022

Môn: Tiếng Anh 8

Thời gian làm bài: 60 phút

A: LISTENING

Part 1: Joe and Jenny are talking about their last winter vacation. Listen and answer the questions

1. Where did Joe go and stay?

………………………………………………………..

2. What items were made of ice?

………………………………………………………..

3. What was put on the ice bed to make it warm?

………………………………………………………..

4. What are some things Joe did on his vacation?

………………………………………………………..

5. Does Jenny think Joe’s vacation is awesome?

………………………………………………………..

Part 2: Listen a quick announcement about the rules and regulations on the train and take notes:

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

B: PHONETICS

Part 1: Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.

1. A. mechanic B. character C. christmas D. choptick

2. A. book B. flood C. coop D. boot

3. A. sugar B. seaside C. seat D. summer

4. A. spends B. carves C. laughs D. swims

5. A. advised B. brushes C. promised D. talked

Part 2: Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D.

1. A. traditional B. neccessary C. television D. photograph

2. A. material B. ambulance C. minimize D. handkerchief

3. A. hospital B. volunteer C. vegetable D. difference

4. A. towel B. socket C. canoe D. injure

5. A. oceanic B. memory C. similar D. semester

C: VOCABULARY AND GRAMMAR

Part 1: Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences.

1. What can we do to prevent people .............throwing drink cans away.

A. in B. of C. on D. from

2. There are flights daily to Ho Chi Minh city ....................Monday.

A. besides B. after C. except D. on

3. We are all ________ that you passed your English exam. Congratulation!

A. delighted B. afraid C. relieved D. certain

4. Look at these flowers! I think they need...............................

A. water B. to water C. watering D. be watered

5. The lecture asked the children ..................to him carefully.

A. listen B. to listen C. should listen D. must listen

6. We are looking forward .......................about our exam results.

A. hear B. to hear C. hearing D. to hearing

7. Wait! Bill and Tom ....................here in a few minutes.

A. come B. are come C. will come D. came

8. Lan always gets good marks ...........writing English because she never ..........any mistakes.

A. in - makes B. on - make C. in - does D. on - does

9. I’m very .....................at the information you have just given me.

A. concerned B. surprised C. interested D. worried

10. You have to work ..................... for the coming exam.

A. harder B. hardlier C. more hardly D. more harder

Part 2: Give correct form of the verbs in brackets to complete the following passage.

1. The students are usually interested in reading poems (write) .......................by Nguyen Du.

2. Last night at 8 o’clock, my father (read)................................ a newspaper while my mother (watch) ........................television.

3. The water bill was enormous, so she suggested (save) ...............................water by taking a shower.

4. The flight to Florida have to (change) ............................because of the rough weather.

Part 3: Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the word in capitals.

1. Mr Brown made a lot of ..........................in the field of electricity. (invent)

2. Hard working all day brings........................................... (succeed)

3. He is one of the best ..................................in the world. (photo)

4. The book was so ............................that we didn’t want to read it. (interest)

5. Ha Long Bay was .................by UNESCO as a World Heritage Site. (recognition)

6. Nowadays, people dress less ………………………. (tradition)

7. They formed a close .......................................at school. (friend)

8. The waste from the chemical factory is very ................................. (harm)

9. We can find terraced fields in the northern ………………….regions. (mountain)

10. They are very busy with ..........................the Teachers’ Day. (celebrate)

D: READING

Part 1: Read the text below and decide which answer (A, B, C or D) best fits each space

For many people sport is a popular part of school life and (1).............in one of the school teams and playing in matches is very important. If someone is in a (2) .............it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away (3)................home, as many matches are played then. It can also invole traveling to (4) ..................towns to play against other school teams and then staying on after the match for a (5) ...................or a drink. Some parents, friends or other students will travel with the team to support (6) ...................own side. When a school team wins a match, it is the whole school which feels proud, (7) ..............only the players. It can also mean that a school becomes (8) ..................for being good at certain sports and people from that school may end up playing for national (9) ..............international teams so that the school has some really (10) ...............names associated with it.

1. A. having B. being C. taking D. putting

2. A.group B.team C.play D.field

3. A. at B. on C. for D. from

4. A.others B.another C.other D.one

5. A.play B.meal C.walk D.swim

6. A. their B. its C. our D. whose

7. A. but B. however C. and D. not

8. A.well-made B.well-equipped C.well-done D.well-known

9. A.because B.but C.and D.so

10. A. old B. new C. common D. famous

Part 2: Fill in each gap with one suitable word.

The cook stole a leg from a beautiful toast stork just (1)...........................it was served to the king. The king asked him angrily (2).............................the bird had only one leg. The cook replied “Storks only ever have (3) ...............................leg. Come to the river with me tomorrow (4).........................I will show you, your majesty”. Next morning, the cook and the king went down (5) ..........................the river and (6).......................the storks all standing on one leg. The king clapped his (7)..........................and the birds flew (8) ........................ “There” he said “You see, they all have (9)........................legs the moment I clap”. “But your majesty. You (10)............................clap last night”.

E: WRITING

Part 1: Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same

1. It is over two years since they left their homeland.

⇒ They haven’t …………………………………………………….….

2. “How many students were absent in your class yesterday, Minh?”

⇒ I asked ………....................................................................................

3. No one introduced me to newcomers in the festival.

⇒ I ………..……………………….……………………………………

4. The food was too bad for the children to eat.

⇒ The food was so …………………………..…………………………

5. Peter spent three hours repainting his house.

⇒ It …………………………………….……………………………..…

6. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

⇒ People ……………………………….……………………………..…

7. We arrived too late to see the film.

⇒ We didn’t …………………………………………………………..…

8. “Do you know to speak English?” He asked me.

⇒ . He asked me …………………………………………………………..

9. The last time we met each other was ten years ago.

⇒ We haven’t ………………………………………………………..…

10 That’s the strangest film I’ve ever seen.

⇒ I have never.............................................................................................

Part 2: “What do you usually do to celebrate your Tet festival ?”

Write a paragraph of about 150 words to report things you do at tet. (15 points)

Lời giải

A: LISTENING

Part 1

1.  He  went to Sweden and stayed in an ice hotel.

2.  The walls, beds, and cups were made of ice.  

3.  Sleeping bags and animal furs  are put on the bed.

4.  He  saw a dog sled race, went skiing, and  tried snowmobiling.

5.  Yes, she does.

Part 2

1. Do not drink beverages without a lid.

2. Give up seats for the elderly and pregnant women.

3. Turn down the volume when using any kind of audio device.

4. Do not get on the train with explosives or flammable substances.

B: PHONETICS

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

C: VOCABULARY AND GRAMMAR

Part 1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

D

C

A

C

B

D

C

A

B

A

Part 2

1.      written

2.      was reading - was watching

3.      saving

4.      to be changed

Part 3

1. inventions

2. success

3. photographers

4. uninteresting

5. recognized

6. traditionally

7. friendship

8. harmful

9. mountainous

10. clelebrating

D: READING

Part 1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

C

B

D

C

B

A

D

D

C

D

Part 2

1.         before

2.         why

3.         one

4.         and

5.         to        

6.         saw

7.         hands

8.         off

9.         two

10.       didn’t

E: WRITING

Part 1

1. They haven’t come back their homeland for over two years.

2. I asked Minh how many students had been absent in his class the day before.

3. I wasn’t introduced to newcomers in the festival.

4. The food was so bad that the children couldn’t eat it.

5. It took Peter three hours to repair his house.

6. People recycle old car tires to make shoes and sandals

7. We didn’t arrive early enough to see the film.

8. He asked me if I knew to speak EL

9. We haven’t met each other for 10 years

10. I have never seen such a strange film before.

Part 2

            - Right and logical contents: (5 points)

            - Right grammar structures: (2,5 points)

            - Right vocabulary: (2,5 points)

 

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 8 hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm học tập 2k7