Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

A. LISTENING

Part 1. Listen to the audio TWO TIMES, match items in column A to positions in column B. 

Column A

Column B

  1. The spider 
  2. The helicopter 
  3. The monster 
  4. The lorry 
  5. The lamp 
  1. under the window 
  2. in the box 
  3. next to the clock 
  4. between the dog’s ears on the mass 

Part 2. Listen to the audio TWO TIMES and write the name or a number in each blank. 

Eg. Name: Kim 

Brother or sister: 1(one) 

Name of Kim’s brother: …(1)……… Age of Kim’s brother: …(2)……… 

Kim’s family name: …(3)……… 

Name of Kim’s school: …(4)……… Number of Kim’s flat: ..(5)……… 

Part 3. Listen to the audio TWO TIMES and complete each answer with ONE word. 

1. What is Anna’s favorite animal?                       4. Where’s grandpa?   

Her favorite animal is …………..                          He is in the ……………………….. 

What’s in Bill’s lunch box?                                    5. What will Nick like to do? 

2. It is ……………………                                      He likes to play in the …………. 

3. Which sports does Tony play at school? 

He plays ……………… 

B. VOCABULARY-GRAMMAR 

I. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress.  

1. A. believe  


B. avoid         

C. prefer         

D. happen 

2. A. expensive 


B. wonderland  

C. favourite   

D. driverless 

3. A. system  


B. transport   

C. future         

D. traffic 

4. A. appearance 


B. pollution   

C. personal    

D. opinion 

5. A. teleporter 


B. available   

C. environment 

D. electrical 

II. Choose the best option to complete each sentence.  

6. We will cut down on the use of natural gas because it is …… and harmful to the environment. 

           A. good                     B. limited                  C. plenty        

7. Low energy light bulbs should be used to …… electricity. 

D. available 

           A. spend                    B. buy                       C. waste         

8. We must …… the amount of water our family uses every day. 

D. save 

           A. lower                    B. lessen                   C. reduce       

9. An air craft without a human pilot aboard is called a …… aircraft. 

D. narrow 

           A. pilotless               B. single pilot            C. double pilot 

10. The cars which are generated by solar energy are called …… car. 

D. three piloted 

           A. solar- wasted        B. solar-powered      C. solar-friendly 11. It is a short walk …… my house …… the cinema. 

D. solar-daily 

           A. to/from                 B. in/from                 C. from/in      

D. from/to  

12. The village always …… its harvest festival in the spring. 

A. holds                    B. makes                   C. joins                      D. takes 

13. Tet is a time for Vietnamese families to clean and …… their houses. 

A. hang                     B. decorate               C. enjoy                    D. prepare 

14. Tom:  …… are you going to Phu Yen?       Mary: To attend Hoi Mua festival. 

A. How                     B. What                     C. When                    D. Why 

15. ……. is used as non-renewable source of energy. 

A. hydro               B. solar                      C. coal            D. wind 

III. Underline then correct ONE mistake in each sentence.  

16.  Next week new glass will be installing in the windows to stop heat escaping.

17.  At this time next month, we will having a free solar shower.  

18.  My teacher uses to cycle to work. 

19.  If we plant more trees, there will be more air pollution. 

20.  The University of Cambridge considered to be one of the most prestigious universities.

IV. Use the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences. 

21.  Tom rode his bike ………… and had an accident.                           

CARE

22. We couldn’t see the airplane because it ……… behind the cloud.

APPEAR

23. We are taking about the real ………….. of flying cars                     

EXIST

24. I don’t think it will come true soon; however, your idea is really …… 

IMAGINE

25. Thomas Edison is one of the greatest ……….. in history.                

INVENT

26. The hover scooter is our new ……………. It can travel at 50 kph.

CREATE

27. I like travelling by motorbike, but it is …………….. in bad weather

PLEASE

28. SSS stand for a sky ………. system; it’ll stop everyone from crashing.

SAFE

29. Bob feels very tired after two continuous nights of ……….            

SLEEP

30. Many streets will be ……………. at the beginning of next year.    

WIDE

C. READING 

I. Read the following passage then choose the best option to each question or statement. 

Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually, the world’s energy resources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institute of Technology, we have to start conserving coal, oil and gas before it is too late; and nuclear power is the only alternative. However, many people do not approve of using nuclear power because it is very dangerous. What would happen if there were a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations. The most effective thing is that we should use natural resources as economically as possible.

31. How much fuel is left?

A. No one knows exactly.                           B. It will never be used up.

C. There is a lot of fuel.                               D. Let’s use it as much as we would like. 

32. We should use coal, oil, and gas ……………….

A. as much as possible                                B. carelessly

C. as economically                                       D. all are incorrect

33. According to Professor Marvin Burnham,

A. nuclear power is the only alternative   B. we have to conserve coal, oil, and gas

C. A and B are incorrect                             D. A and B are correct

34. According to the passage, using nuclear power is ………….

A. safe                        B. cheap                     C. interesting             D. dangerous

35. Radioactivity from nuclear power ……………….

A. is necessary to cure diseases    

B. can have good effects on the future generations

C. alters a new kind of energy       

D. causes cancer and has bad effects on the future generations

II. Choose the best option A, B, C, or D to fill in each gap to complete the text. 

Although the world’s energy resources have (36)…… many millions of years to produce, we are quickly beginning to (37)…… these supplies. Recently a UN committee reported that the world’s oil and gas supplies (38)…… last about 100 years if they were (39)…… carefully. The report stated that (40) … would be enough oil and gas (41)…… a century only if the present (42)…… could be controlled. If the demand continued to grow, the report said that fuel supplies would (43)…… for less than forty years.

(44)…… to the report, governments must now take steps to control the amounts of fossil fuel (45)…… are used.

36.  A. taken                     B. spent                      C. used                       D. got

37.  A. end                        B. exhaust                  C. finish                     D. destroy

38.  A. will                        B. would                    C. can                         D. should

39.  A. use                         B. using                      C. used                       D. usage

40.  A. it                            B. this                         C. they                       D. there

41.  A. in                           B. for                          C. since                      D. at

42.  A. want                      B. ask                         C. require                   D. demand

43.  A. last                         B. lengthen                C. grow                      D. widen

44.  A. In addition            B. Together               C. According             D. Follow

45.  A. it                            B. which                    C. who                       D. where

III. Read then answer the questions. 

A rocket uses fuels to make power for the engine. The fuel is set on fire inside the rocket. As the fuel burns, it creates gases that have great pressure. These gases are blasted out of the rocket engines. These gases all go out the bottom of the rocket engine where it is open. They come out so fast and with so much power that the rocket is pushed up. It is pushed up so hard that the rocket overcome the force of gravity, which always tries to keep everything on the ground. The force that pushes up against the front of the rocket is called thrust. Unlike an airplane, a rocket doesn’t use wings to help it fly. It just uses the power and force created by the burning fuel to make enough thrust.

46.  Where is the fuel set on fire?

47.  How do the gases come out to make the rocket be pushed up?

48.  What does the force of gravity do?

49.  What is thrust?

50.  What does an airplane use to help it fly?

IV. Read then decide if these statements are True (T), False (F) or Not Given (NG) 

London has one of the largest urban transport networks in the world, with integrated bus, river and road systems spanning the city's 32 boroughs. Buses: London's iconic double-decker buses are a quick, convenient and cheap way to travel around the city, with plenty of sightseeing opportunities along the way. Underground: The London Underground rail network or "the Tube" is a great way to travel to and from central London and will be an integral part of most people's stay in the UK capital. Docklands Light Railway: London's innovative, driverless Docklands Light Railway (DLR) serves parts of East and South East London. River buses: Travelling by river is a great way to get around London. You'll beat the traffic and enjoy fantastic views of London along the way. Local train: Use London's over ground train network to travel across the city and beyond the Tube. Trams: Trams run in parts of south London between Wimbledon, Croydon, Buckingham and New Paddington. The services are frequent and accessible. Accessible public transport: Find your way around the capital with our helpful guide to accessible and wheelchair-friendly travel. Cycle hire scheme: London's public bicycle scheme is a great way to travel around the city - and the first half hour is free! Grab yourself a bike and get riding today. Taxi: From iconic London black cabs to local minicabs, we've got all the traveler information you need to help you travel around London by taxi. Airline cable car: Take a ride on London's cable car, for views over Greenwich and East London, including The O2, Cutty Sark and Queen Elizabeth Olympic Park.

51.  Ten means of transport are mentioned in the instruction.

52.  Double-decker and river buses are the same.

53.  Disabled persons cannot travel in London easily.

54.  We have to pay first half hour when we use London's public bicycle scheme

55.  If we need views over Greenwich and East London, we use airline cable car.

V. Match the headlines from 56 to 60 to its suitable description from A to E 

56.  How to Use Less Paper

57.  Save Fuel 

58.  How to Use Less Electricity at Home 

59.  Conserve Water at Home 

60.  How to Cut Food Waste at Home

A.                Taking these steps to conserve water can make a big difference: Only wash full loads of laundry; Fill a bucket while showering and use it to water plants; Install water-efficient appliances and showerheads.

B.                From production to distribution, food eats up a lot of natural resources before it even finds its way to your grocery cart. And once eaten, the leftover plastic wrappers, cardboard boxes and uneaten scraps find a more permanent home in the landfill, emitting greenhouse gasses as they slowly decompose. Here are a few tips for eco-friendly eating:

Plan your weekly meals to waste less food; Only buy food on your shopping list; Start a compost pile; Start a community garden.

C.                There’s no doubt that the emissions from traffic pollute the air. Switching up your driving habits can make a bigger environmental impact than you think. Not only will you spend less money on gas, but you will also significantly reduce your carbon footprint.

D.                It’s crammed into your mail box, piled on your desk and sometimes recycled. But more often than not, unread mail, old phonebooks and other paper products sit in landfills, while more and more forests are cut down each year to produce even more products. Here’s how you can limit your paper use: Switch to online bill pay; Opt out of junk mail subscriptions; Think before you print; Recycle according to your local guidelines.

E.                 The byproducts of power plants can have a negative impact on the environment and human health. Limiting your family’s electricity use can make a big difference, while also saving you money. Here’s a few ways you can conserve electricity at home: Unplug chargers and appliances when not in use; Open your windows instead of running the A/C; Close shades during sunny hours; Turn lights off before leaving your home.

D. WRITING  

I. Make a question for the underlined part in each statement. 

61.  My brother usually goes fishing in his free time.

62.  Linda had to go to the dentist because she had a toothache.

63.  The volunteers collect rubbish in the park every Friday afternoon.        

64.  I want to buy a dozen eggs, please.

65.  The Imperial Hotel was built in 2005.

II. Rewrite these sentences in such a way that the sentences you write remain unchanged from the original ones.  

66.  They will rebuild the power station at the beginning of next year.

The power station………………………………………………...……..

67.  What is the price of the first class ticket?

How……………………………………………………………………..

68.  How far is it from the village to the beach?

What is …………………………………………………..……………...

69.  It took us three weeks to prepare for the festival.

We spent…………………………………………………………………

70.  In spite of having to work the next day, Tom watched films on DVD till midnight.

Even though……………………………………………………………….

71.  We were so interested in the comedy that we laughed from the beginning to the end.

The comedy …………………………………………………………..…..

72.  The film didn’t receive good investment but it was a great success.

Despite …………………………………………………………………….

73.  With luck, she will win the cookery competition.

If she ………………………………………………………..……………..

74.  That is not her invention.

That invention ………………………………………………………..……

75.  I think John acted better than Mary in that play.

I think Mary didn’t …………………………………………………………….

III. Write a paragraph.

To solve the traffic problem, we encourage people to invent new types of transportation means. Write about your imaginative means of transportation in the future in about 100-120 words.

Lời giải

A. LISTENING 

Part 1. Listen to the audio ONLY ONCE and match each item in column A to a suitable position in column B. 

Câu 

Đáp án 

Part 2. Listen to the audio ONLY ONCE and write the name or a number in each blank. 

Câu 


Đáp án 

Alex 

14 

Brown 

Fruit Street 


18 

Part 3. Listen to the audio ONLY ONCE and complete each answer with ONE word. 


Câu 


Đáp án 

crocodile 

carrot 

soccer 

garden 


sand 


B. VOCABULARY-GRAMMAR 

I. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress.  


Câu 


Đáp án 


II. Choose the best option to complete each sentence.  




Câu 


10 

Đáp án 








Câu 

11 

12 

13 

14 


15 

Đáp án 


III. Underline then correct ONE mistake in each sentence.  

 Câu 

16 

17 

18 

19 

20 

Sai 

installing 

will 

uses 

will 

considered 

Đúng 

installed 

will be 

used 

will not 

is considered 

IV. Use the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences. 

Câu 

21 

22 

23 

24 


25 

Đáp án 

carelessly 

disappeared 

existence 

imaginative 


inventors 






Câu 

26 

27 

28 

29 


30 

Đáp án 

creation 

unpleasant 

safety 

sleeplessness 


widened 


C. READING

I. 


Câu 

31 

32 

33 

34 


35 

Đáp án 


II. 


Câu 

36 

37 

38 

39 


40 

Đáp án 









Câu 

41 

42 

43 

44 


45 

Đáp án 










III. 

Câu 

Đáp án 

46 

The fuel is set on fire inside the rocket. 

47 

They come out so fast and with so much power that the rocket is pushed up. 

48 

The force of gravity always tries to keep everything on the ground. 

49 

Thrust is the force that pushes up against the front of the rocket 

50 

An airplane uses wings to help it fly. 

IV. 

Câu 

51 

52 

53 

54 

55 

Đáp án 

True 

False 

Not given 

False 

True 

V. 


Câu 

56 

57 

58 

59 

60 

Đáp án 


D. WRITING 

I.

Câu 

Đáp án 

61 

What does your brother usually do in his free time? 

62 

Why did Linda have to go to the dentist? 

63 

How often do the volunteers collect rubbish in the park? 

64 

How many eggs do you want? 

65 

When was the Imperial Hotel built? 

II.

Câu 

Đáp án 

66 

The power station will be built at the beginning of next year. 

67 

How much is the first class ticket? 

68 

What is the distance between the village and the beach? (from the village to the beach?) 

69 

We spent three weeks preparing for the festival. 

70 

Even though Tom had to work the next day, he watched films on DVD till midnight. 

71 

The comedy was so interesting that we laughed from the beginning to the end. 

72 

Despite not receiving good investment, the film was a great success. 

73 

If she is lucky, she will win the cookery competition. 

74 

That invention is not hers. 

75 

I think Mary didn’t act as well as John in that play. 

II. 

Tiêu chí 

Yêu cầu 

Điểm 

Content 

A provision of all main ideas and details as appropriate. 

0.3 

Language 

A variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language for lower-secondary school students. 

0.4 

Presentation 

Coherence, cohesion, and style appropriate to the level of English language for lower-secondary school students. 

0.3 

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

Question IFind the word which has different sound in the part underlined

1. A. chat                

B. school             

C. cheap           

D. chicken

2. A. carve

B. atmosphere     

C. anthem         

D. allergy

3. A. girl                

B. green                 

C. singer            

D. give

4. A. hot

B. pork                    

C. rod                

D. pot

Question II. Choose the correct answer A, B, C or D to finish the sentences

1. My favourite hobby is .............to music.

A. listen                

B. listening            

C. to listen         

D. listened

2. My father has an (a).... hobby: carving egg shells.

A. unusual        

B. usual           

C. easy       

D. expensive

3. Mary is putting on weight because she eats............all day.

A. vegetables      

B. fish                    

C. junkfood           

D. spinach

4. He is holding his neck. I think he has a..........

A. stomachache     

B. toothache         

C. headache          

D. sorethroat

5. I feel tired .......I feel weak

A.but                     

B. or    

C. and                

D. not

6. If you help other people without payment you are a.............

A.volunteer           

B. student                

C. doctor           

D. farmer

7. Last year, we................evening classes for 50 children.

A.donating              

B. help           

C.provided           

D.  clean

8. They……….the street one week ago.

A. cleaning              

B. cleaned               

C.to clean                 

D. clean

9. Ba has played the piano............2015.

A.since             

B. for                           

C. in               

D.at

10.................salt do I need for an omelette?

A. How much          

B. How many       

C. How little             

D. How long

Question III..Complete the sentence with less, more, a, an, some, any 

1. Wash your hands ......................... or you will have flu.

2. Would you like ......................... orange  juice?

3. Sorry! I have ......................... apple only

4. Mummy! There isn’t ......................... milk in the fridge.

5. We should eat ......................... junkfood because it isn’t good for our health.

6. I’m thirsty. I need ......................... bottle of water.

Question IV. Put the verbs in the correct tense

1.She (donate) ......................... blood many times. 

2.You (go) ........................ to school late last week?

3. He usually (watch) ............................ TV in the evening.

4. Thao and Nga enjoy (do) .............................. volunteer work.

Question V.Read the passage and answer

The average life span of the Japanese is 78 for males and 85 for females, the longest in the world. The main secret lies in their food. The Japanese eat a lot of tofu, which is made from soybeans. Tofu contains lots of vegetable protein, calcium and vitamin B. It doesn’t contain much fat and it doesn’t provide many calories. Seafood like fish and vegetables play an important role in their diet, too. They cook the seafood with less cooking oil and less time. For each meal, they have more dishes on the table than us but they eat only a little of everything, never stuffing themselves. Japanese people also work very hard and do more exercises. This helps them burn the calories off easily.

1.      What is the average age of Japanese women?

………………………………………………………

2.      What is tofu made from?                                                          

………………………………………………………

3.      What doesn’t tofu contain much?                                           

………………………………………………………

4.      What plays an important role in Japanese diet?                    

………………………………………………………

Question VI. Rewrite the following sentences so that the meaning of the sentences stay the same

1. Peter likes providing care for animals

Peter enjoys ...............................................................................................

2. The painting is bigger than the photograph

The photograph  is not as ...........................................................................

Lời giải

Question I

1. B           2. A          3.C          4. B

Question II.

1. B            2. A         3. C    4. D         5. C           6. A        7. C        8. B   9. A    10. C

Question III..

1. more                    2. some                         3. an               

4. any                       5. less                             6. a

Question IV. 

1. has donated

2. did….. go

3. watches

4. doing

Question V.

1.      It (The average age of Japanese women) is 85.

2.      It is made from soybeans.

3.      It (Tofu) contains  less fat.

4.      Seafood like fish and vegetables( play an important role in their diet.)

Question VI.

1. Peter enjoys providing care for animals.

2. Thephotogrard is not as big as the painting.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

PART A. PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each group.  

1.  A. birthday                      B. author                    C. athletics                D. together

2.  A. absent                         B. comb                     C. crab                      D. bulb

3.  A. physics                        B. useful                    C. disease                  D. rehearse

4.  A. concert                        B. Contestant            C. compliment          D. comic

5.  A. area                             B. album                    C. pastime                  D. cavity

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group. 

1.  A. arcade                          B. image                     C. defeat                    D. event

2.  A. collector                      B. teenager                C. orchestra               D. moderate

3.  A. souvenir                      B. overseas                C. disappear              D. uniform

4.  A. lifeguard                     B. campaign              C. harvest                  D. veteran

5.  A. explore                        B. excited                  C. essay                     D. except

PART B. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best answer from the four choices (A or B,C,D) to complete each of the following sentences. 

1. Children are ____________of seeing the dentist.

     A. afraid                           B. interested              C. worried                 D. keen

2. Don’t buy plenty of ____________foods because they’re not ____________for you.

     A. fatty/ good                  B. fatter/ better         C. fat/ good               D. fatty/ well

3. I divided the sweets ____________several children.

    A. during                           B. between                C. into                        D. among

4. ____________ people in our country earn enough for a comfortable life.

    A. Most of                         B. The most               C. Almost all the      D. Mostly

5. “Was he disappointed?” – “Yes, he found the movie ____________.”

    A. boring                           B. boringly                C. bored                     D. bores

6. In Today’s newspaper there ____________a lot of news about the earthquake.

      A. have                            B. has                         C. is                            D. are            

7. Now Hoa is used ____________the busy roads in the city.

      A. to cross                       B. crossing                C. for crossing          D. to crossing

8. No one can do it well and ____________.

      A. so can she                  B. neither can she     C. she can’t, too        D. she can, either

9. This letter is ____________French and I cannot read a word of French.

      A. in                                 B. with                       C. by                           D. on 

10. The doctor advised me ____________.

      A. smoke                         B. not smoking         C. not to smoke         D. not to smoking

II. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in standard English.  

1. I had not to work yesterday because it was my day off.

           A           B                                       C                 D

2. The table was so heavy that I could hard lift it.

      A             B                               C      D

3. You look tired. You’d better staying inside at recess.

                   A            B                  C                 D

4. The teacher, together with his students, are planting trees.

      A                                 B   C                   D

5. The doctor measured her temperature and said that it was normal.

                            A                                          B          C            D

III. Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences.

1. Catching the common cold is ………………for everybody.                        PLEASE

2. Videos are also very useful in ………………..                                                EDUCATE

3. This lovely apartment has two bedrooms and it is ………..                           FURNISH

4. You mustn’t drive ……………...on busy streets.                                           CARE

5. Some of the ………….of computer games are as young as 14 or 15.          INVENT

6. Whatever you do, your cold will………………………after a few days.    APPEAR

7. She is……………….a nice person, one of the nicest people I know.          REAL

8. There is a……………..……….that he will come next week.                       POSSIBLE

9. Finally, he decided to……………………down.                                             SEAT

10. People can take a look at marine life and discover its…………………..   BEAUTIFUL

IV. Give the correct form of the verb in brackets. 

1.      My father (play)……………………….roller-skating when he was a child.

2.      The diease (spread)………………..…………very fast now.

3.      Minh is in his room. He (study)……………………..his English lessons.

4.      I am looking forward to (hear)……………………………from you.

5.      Mr. Tan is not sitting in Dr. Lai’s surgery now. He (leave)……….……two hours ago.

6.      I don’t feel very well now because I (have)………………..……….an early night.

7.      Last week, all members of the class (catch)…………………….a cold.

8.      They (keep)…………………………...coughing and sneezing.

9. Hoa’s mother (teach)………………………her how to use a sewing machine 3 weeks ago. She (make)………………………………..a new dress for her sister tonight.

PART C. READING

I. Choose the correct answer from the four options marked A, B, C or D to complete each of the numbered blanks in the following passage. 

One of the first novels in the history of literature (1)___________written in England in 1719. It was Robinson Crusoe by Daniel Defoe. Daniel Defoe was born (2)___________London in the family of a rich man. When Daniel was a schoolboy, he began to write stories. After (3)___________school, he worked in his father’s shop and (4)___________articles for newspapers. Defoe visited many countries and met many people. That helped him (5)___________in his writings.

In 1719, when Defoe was sixty years old, he wrote the novel Robinson Crusoe which (6)___________ him famous. Defoe used in his book a true story about a sailor who (7)___________on an island for four years. Robinson Crusoe in Defoe’s novel lived on an island for twenty- eight years. People liked (8)___________novel in England and in many other countries, Daniel Defoe wrote other books. (9)___________; his novel Robinson Crusoe was the (10)___________famous. Defoe was not a rich man when he died in 1731.

1.   A. has                              B. have                       C. was                       D. were

2.   A. in                                 B. at                            C. on                           D. from

3.   A. coming                      B. going                     C. staying                  D. leaving

4.   A. sold                             B. wrote                     C. bought                   D. read

5.   A. few                              B. much                     C. plenty                    D. many

6.   A. made                           B. did                         C. brought                 D. let

7.   A. visited                       B. came                      C. went                       D. lived

8.   A. a                                B. an                           C. the                          D. Ø

9.   A. And                             B. Because                C. So                           D. However

10. A. very                            B. much                     C. most                       D. best

II. Read the passage carefully, then choose the correct option marked A, B, C or D to answer the questions. 

John Smith is a very busy man. He is 60 years old and he has a lot of jobs. He is a policeman, a fireman, a school bus driver, a postman, a taxi driver, a boatman, an ambulance man, an accountant, a petrol attendant, a barman and an undertaker. Also, he and his wife, Susan, have a shop and a small hotel.       

John lives and works on the island of Gingham in the west of Scotland. Only one hundred and twenty people live there but in summer this number will be doubled because of tourists who come by boat every day.

Every day John gets up at 6.00 and makes breakfast for the hotel guests. At 8.00, he drives the island’s children to school. At 9.00, he collects the post from the boat and delivers it to all the houses on the island. He also delivers the beer to the island’s only pub. Then he helps Susan in the shop.

He says, “Susan likes being busy, too. We never have holidays and we do not like watching television. In the evenings, Susan makes supper and I do the accounts. At 10.00, we have a glass of wine and then we go to bed. Perhaps our life isn’t very exciting, but we like it”.

1. John Smith is a very busy man because____________.

     A. he lives and works on the island                B. he is 60 years old

     C. he has thirteen jobs                                        D. he is a policeman and a taxi driver.

2. In summer, about ____________ people and tourists are on the island of Gingham.

     A. 120                               B. 60                           C. 150                        D. 240

3. He usually takes the island’s children to school by ____________.

     A. bus                               B. taxi                        C. boat                       D. ambulance

4. What does John do in the evenings? ~ ____________.

     A. He makes supper                                           B. He does the accounts

     C. He goes to bed early                                     D. He watches television

5. They don’t watch television in the evenings because ____________.

     A. They have a glass of wine                            B. They have lots of things to do

     C. They are always tired in the evening          D. They don’t like it

III. Fill in each gap with ONE suitable word. 

WALKING IS FUN

At my school there are different sports activities but I only take (1)__________in one club called “Walking For Fun” or WFF. Last year there was a district walking competition (2)__________ school children and my school team won the first (3)__________. Everybody was so happy and wished to keep this activity, (4)__________, we organized this club. The number of participants increases every week. The regular activity of the club is a 5 km (5)__________to the beach (6)__________Sunday morning. Another activity is a walk-to-school day or (WTS day). Members living near school volunteer to take a walk (7)__________of taking motorbike or bicycle trips every Wednesday. (8)__________is a fun, easy and inexpensive activity, and people of all (9)__________and abilities can (10)__________it.

PART D. WRITING

I. Write the sentence so that it has a similar meaning to the original one. 

1.  How heavy was your son last summer?

(What                                                                                                                        

2.  Be sure to come back home before 9.30!

(Remember                                                                                                    

3.  Listening to music at home is more interesting than going to the concert.

(I prefer                                                                                                         

4.  This girl is the most hardworking in our class.

(No one                                                                                                          

5.  You should not eat too much meat.

(You’d                                                                                                           

II. Use the following set of words and phrases to complete the following sentences. You can put additional words and make any changes necessary. 

1.  Ha Long Bay/ be/ famous/ many/ beautiful/ islands.

(                                                                                                                                                           

2.  Lan/ feel/ nervous/ when/ come/ see/ dentist.

(                                                                                                                                                           

3.  If/ someone/ have/ flu/ they/ keep/ sneeze.

(                                                                                                                                                           

4.  How long/ it/ take/ you/ here/ restaurant?

(                                                                                                                                                           

 5. Mr. Hai/ not/ go/ work/ yesterday/ because/ sickness.         

(                                                                                                                                                           

III. Write a passage (80-100 words) about your activities at school

Lời giải

PART A 

I. 

1D       2B       3C       4B       5A 

II.        

1B       2A       3D       4B       5C 

PART B 

I. 

1A       2A       3D       4C       5A       6C       7D      8B       9A       10C

II

1A       2D       3C       4D       5A

III . 

1. unpleasant             2. education              3. furnished               4. Carelessly 5. inventors 

6. disappear               7. really                     8. possibility             9. sit               10. beauty

IV. 

1. played                    2. is spreadi               3. is studying            4. hearing         

5. left                         6. had                         7. caught./  kept        

8.  taught./ is going to make (will make)

PART C 

I.

1C       2A       3D       4B       5B       6A       7D       8C       9D       10C

II. 

1C       2D       3A       4B       5D       

II. 

1. part             2. for               3. prize                4. therefore          5. walk 

6. on               7. instead       8. Walking           9. ages                  10. enjoy 


PART D 

I.         

1. What was your son’s weight last summer?

2. Remember to come back home before 9.30!

3. I prefer listening to music at home to going to the concert.

4. No one in our class is more hardworking than this girl.

5. You’d better not eat too much meat.

II.

1. Ha Long Bay is famous for many beautiful islands.

2. Lan felt nervous when she came to see the dentist.

3. If someone has the flu, they will keep sneezing.

4. How long does it take you from here to the restaurant?

5. Mr. Hai could not go to work yesterday because of his sickness.

III.      

Write a passage (80-100 words) about your activities at school. The candidate’s paragraph should include the following points: 

- (0,4) Organization: Introduction- body- ending- linking words…

- (1,2) Content: should be clear, logical and creative with explanations… 

- (0,4) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors… 

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6