Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

Tải xuống

A. LISTENING

Part 1. You will hear five short conversations. You will hear each conversation twice. There is one question for each conversation. For questions 1-5, put a tick under the right answer.

Question 0.

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

1. What is John going to do tonight?

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

2. Which is Ben's family?

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

3. Which bag does the woman buy?

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

4. How much did the woman pay for the apples?

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

5. What time does the film start?

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Part 2. Listen to the conversation between a man and a woman as the man joins the local library.

For questions from 6 to  10: Complete the Membership Application Form below: 

WESTLEY PUBLIC LIBRARY

MEMBERSHIP APPLICATION FORM

 NAME: Camden

FIRST NAME: Peter

ADDRESS:       Flat 5 

                          53 (6) _________________________________ Finsbury

POSTCODE:    (7) ________________________________________________              

DATE OF BIRTH:  8th July (8) _____________________________________

HOME TEL:  None

MOBILE TEL: (9) ________________________________________________

PROOF OF RESIDENCE PROVIDED:  (10)____________________________


B. LANGUAGE FOCUS. 

Part 1. Choose the word which best completes each of the following sentences. 

11. Going into the city by the expressway takes ______ longer than the local roads because of heavy traffic.

A. even

B. so

C. too

D. more

12. Every employee is required to attend ______ one of the training workshops each month. 

A. so that

B. at least

C. only if

D. as much

13. Several important methods were ______ for   preserving food in the nineteenth century.

A. seen

B. covered

C. prepared

D. invented

14. What does the poster say?

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

A. Pattrick wanted to go out with Anna.

B. Pattrick's mother will arrive home late.

C. Anna didn't agree with Pattrick's suggestion.

D. Pattrick will be home tomorrow night.

15. It is said that a person's personality is more important than ........ appearance.

A. your

B. his

C. its

D. my

16. People play golf on a ........... .

A. court

B. pitch

C. ball

D. course

17. ______ energy is the energy that we get from the sun.

A. Wind

B. Tidal

C. Hydro

D. Solar

18. We finally ______ our teacher to go on a camping trip with us.

A. persuaded

B. argued

C. reminded

D. made

19. What does the poster say?

Bộ đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 9 năm 2021 (10 đề)

A. 50% of women in the city come here.

B. This place is for middle-aged women only.

C. Ladies in their forties pay half price.

D. 50% of the customers are middle-aged women.

20. I’ve to see the dentist for a check-up tomorrow; I just hope I don’t need to ______.

A. have anything done

B. be done something to

C.  let anything be done

D. make something done

21. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in the same line.

A. honorable             B. honesty                 C. historic.                 D. hourly

22. Find the word with the stress pattern different from that of the other three words in each question.

A. although               B. design                    C. purpose                 D. cotton

Part 2. Give the right form of the verbs in brackets. 

23. They (see) ______ to go out three times a day.

24. Do you hear someone (whisper) ______  in the next room?

25. Present day problems demand that we (be) _____ ready for any emergency.

26. If I hadn’t lost my passport last Monday, I (not have) ______ a lot of trouble now.

27, 28. Just as I (wonder) ______ what to next, the phone (ring) ______.

29. On their next anniversary, Tim and Laura (be) ______ married for 5 years.

30. Seldom Anna (buy) ______ a newspaper.

31. I can’t go with you as I (not finish) ______ my work.

32. I promise I (come) ______ over your place on time. 

Part 3. Supply the correct form of the word in capital letters. 

Interviews are an imperfect method of choosing the best people for jobs, yet human (33) ______like to examine each other in this way. One of the many problems of (34)______as it is commonly practised is that the forms filled in by (35) ______often fail to show people as they really are. This means that you can follow all the best (36) ______when completing your form and still find that you are (37) ______at the next stage – the interview. (38) ______, in the rare cases where interviews are automatic, a candidate with an (39) ______form may do surprisingly well.

Of course, your form needs to show that you have (40) ______in your (41) ______to do the job, but don’t try to turn yourself into someone else – a person you have to pretend to be at the interview. Realism and (42) ______are definitely the best approach.

   BE

   SELECT

   APPLY

   ADVISE

   SUCCESS

   SIMILAR

   AQEQUATE

   CONFIDENT

   ABLE

   HONEST

Part 4. Find a mistake in the four underlined parts of each sentence and correct it.

43. The harder you learn, the most knowledge you get.

                                  A          B              C                 D

44. Polar winters arelength, dark and cold enough to kill most plants.

                             A        B                                 C                  D

45. CAT scanners are used not only for detecting conditions but also for observation the 

                                      A                                                       B                                 C

effects of therapy.

  D

46. The chain of rider stations along the way werecrucial to the success of the Pony Express.

                                                    A                    B         C                    D

47. Although smoking cigarettes make Mr. Thomson cough a lot, he cannot give it up.

                  A                                   B                              C                                    D

48. On hearing the good news, all of the children were too exciting to sit still.

             A                                              B                                     C             D

C. READING 

Part 1. Fill in the gaps with ONE suitable word to complete the text. 

English is the first language of many people in (49) ______ outside the United Kingdom. When you (50)_____speakers of  English from around the world, you can notice that they do not all speak in the same way. There are also some (51)____ in the words they use, including the names of (52)_____objects that are part of everyone’s daily life. Although (53) ______ and vocabulary are not the same everywhere, it is interesting that English speakers (54)____ opposite sides of the world can understand each (55)____ quite easily. It does not seem to (56)_____ where they learnt the language. And of course this is one reason why speakers of other (57)____are keen  on learning English too. If you know English, you are more (58)_____to be able to study or work in all sorts of exciting places, such as the United States or Australia.

59.

A. in spite

B. despite

C. though

D. although

60.

A. cure

B. exact

C. accurately

D. accurate

61.

A. instead of

B. in addition

C. in stead

D. in addition to

62.

A. possibility

B. possible

C. impossible

D. can

63.

A. near

B. farther

C. far

D. further

64.

A. long range

B. near range

C. ranged

D. length range

65.

A. use

B. find

C. seek

D. search

66.

A. find

B. take

C. guide

D. guidance

67.

A. vessel

B. vessels

C. sail

D. sails

68.

A. to approach

B. approaches

C. approach

D. approaching

Part 2. Read the text and choose the best option A, B, C or D to complete the text.

Radar is an electronic device that can “see” great distances (59) ______ fog, rain, snow, cloud, and darkness. It can find and (60) ______ locate missiles, aircraft, ships, cities, rainstorms, and mountains. Radar uses radio waves, (61) ______ light waves, which the human eye uses in seeing. This makes it (62) ______ for radar to locate many kinds of objects at (63) ______ greater distances than the eye can see. Radar became an important military device during World War II. Today, networks of radar lookout stations guard the United States and Canada 24 hours a day against (64) ______ missiles and airplanes. Patrol planes and ships (65) ______ the oceans with radar for hostile ships and aircraft. Airports use radar to (66) ______ planes safety to earth in fog or storms. Ships use it to steer clear of other (67) ______ or icebergs.  Radar helps weathermen warn of (68) ______ hurricanes or tornadoes.

Part 3. Read the passage and choose the best answers to questions below. 

The lion dance has a long history in China. There are many different stories about how the lion dance first started, but no one knows for sure. One story tells us that long time ago, a lion appeared in a small village in China and attacked the people and animals there. The villagers didn’t know what to do and offered ten pieces of gold to anyone who could help them. 

A kung-fu fighter heard about this and went to the village. He fought with the lion three times but couldn’t kill it. So he taught kung-fu to some of the villagers to help him kill the lion. A few months later, they killed the lion. After this the villagers celebrated the event every year by following the steps of those who fought the lion in a dance.

Another story tells us there was once an emperor who used to have bad dreams every night and couldn’t sleep. One night he saw a lion dance in his dream and the bad dreams just disappeared.

When he woke up that morning, he showed his guards how to do the dance. From then on, they did the dance on that same day every year and the emperor never had bad dreams again.

Lion dances take place at people’s homes during Chinese New Year. Chinese people believe that the dancers will bring good luck to the homes they visit. Two people do the dance, one at the head and another at the tail of the lion. They move the lion’s eyes, mouth and ears to make it look alive during the dance. Loud music is played and sometimes firecrackers are fired during the dance. This loud noise helps to keeps evil spirits away and to bring good luck. The lion dance is one of the most colorful events of the Chinese New Year celebration.

69. How did the lion dance first start?

A. When the kung-fu fighter killed the lion.

B. When the emperor had a dream.

C. When the emperor taught his guards how to do the dance.

D. No one knows for sure.

70. Why did the kung-fu fighter go to the village?

A. He wanted to get some gold.

B. He wanted to teach kung-fu to the villagers.

C. He wanted to kill the lion.

D. He wanted to teach the people how to do the lion dance.

71. How did the villagers celebrate the killing of the lion?

A. They taught kung-fu to everyone in the village.

B. They gave gold to all the people who killed the lion.

C. They followed the steps of the fighters every year in a dance.

D. They gave ten pieces of gold to the kung-fu fighter every year.

72. What happened when the emperor saw the lion dance in his dream?

A. He woke up quickly.

B. The bad dreams disappeared.

C. His guards woke him up.

D. He couldn’t sleep after that.

73. Why do people light firecrackers during the lion dance?

A. The loud noise keeps evil spirits away.

B. The loud noise brings good luck.

C. Both these reasons.

D. Neither of these reasons.

D. WRITING 

Part 1. Finish each of the following sentences in such way that it means the same as the sentence printed before it. 

74. Keeping calm is the secret of passing your driving test.

-> As long as .........................................................................................................................

75. It took us 3 hours to open the door.

-> We ....................................................................................................................................

76. These bookshelves are my own work.    

-> I made …………………………………………………………………………………...

77. I don’t really like her, even though I admire her achievement.

-> In spite…………………………………………………………………………………...

78. My English friend finds using chopsticks difficult.

-> My English friend isn't .....................................................................................................

79. "I've seen the film three times, Mary", said George.

-> George told .......................................................................................................................

80. My brother studies now harder than he used to.

-> My brother ........................................................................................................................

81. “Shut the door,” he said to me.

-> He ……………………………………………………………………………………….

82. You may be intelligent, but you should be careful about this.

-> No matter ……………………………………………………………………………….

83. The headmaster said some very reassuring things.

-> What …………………………………………………………………………………….

Part 2. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Do not change the word given. You must use between two and five words, including the word given. 

84. Tim looks nothing like his father.                                                                               TAKE

-> Tim ……………………………………..his father at all.

85. I regret giving Dennis my phone number.                                                                  DENNIS

-> I wish ……………………………..my phone number.

86. “Is there anything you want from the shops?” Alison asked her mother.              THERE

-> Alison asked her mother if ……………………………from the shops.

87. Oh bother, we don’t have any milk left.                                                          RUN

-> Oh bother, we ………………………milk.

88. We advise customers to buy their tickets in advance.                                  ADVISED

-> Customers ………………………………their tickets in advance.

89. Despite the bad weather, we went out for a picnic.                                               ALTHOUGH

-> We went out for a ……………………………..bad.

90. ‘I’m sorry I’m late again,’ he said.                                                                  APOLOGISED

-> He ………………………………………….. again.

Part 3. Write a pharagraph at least 150 words  about “Life skill is very important and useful for students   nowadays ”. 

Lời giải

A. LISTENING

Part 1. 

1. C

2. A

3. C

4. A

5. A


Part 2. 

6. Green Street

7.  7434

8. 1976

9. 06634982746

10. (an addressed) letter


B. LANGUAGE FOCUS 

Part 1. 

11. A

12. B

13. C

14. B

15. B

16. B

17. D

18. A

19. C

20. A

21. C

22. B




Part 2. 

23. are seen

24. whispering

25. should be

26. wouldn’t have

27. was wondering

28. rang

29. will have been

30. does-buy

31. haven’t finished

32. will come

Part 3. 

33. beings

34. selection

35. applicants

36. advice

37. unsuccessful

38. Similarly

39. inadequate

40. confidence

41.ability

42. honesty


Part 4. 

43. B→ the more

44. B ->long

45. C→ observating

46. B→ was

47. B→ makes

48. C→ excited

C. READING 

Part 1. 

49. countries

50. meet/ see

51. differences

52. common

53. pronunciation

54. from

55. other

56. matter

57. languages

58. likely

Part 2. 

59. B

60. C

61. A

62. B

63. C

64. A

65. D

66. C

67. B

68. D

Part 3. 

69. D

70. A

71. C

72. B

73. C


D. WRITING 

Part 1. 

74.As long as you keep calm, you can/ will/ may pass your driving test.

75.We spent 3 hours opening the door.

76.I made these bookshelves (by) myself.

77.In spite of admiring her achievement, I don’t really like her.

78.My English friend isn’t used to (using) chopsticks.

79.George told Mary that he had seen the film three times.

80.My brother didn’t use to study as hard as he does now.

81.He asked me to shut the door.

82.No matter how intelligent you may be, you should be careful about this.

83.What the headmaster said was very reassuring.

Part 2. 

84.Tim doesn’t take after his father at all.

85.I wish I hadn’t given Dennis my phone number.

86.Alison asked her mother if there wasn’t anything she wanted from the shops.

87.Oh bother, we run out of milk.

88.Customers are advised to buy their tickets in advance.

89.We went out for a picnic although the weather was bad.

90.He apologised for being late again.

Part 3. 

1. Content: a provision of all main ideas and details as appropriate. (5.0 pt)

2. Language: a variety vocabulary and structures. (2.5 pts)

3. Presentation: coherence, cohesion and style. (2.5 pt)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

Section A: Phonetics 

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. natural                        B. nature                  C. native                  D. nation

2. A. southern                     B. northern              C. mouths                D. months

3. A. both                              B. cloth                      C. ghost                      D. sold

4. A. examine                       B. determine             C. famine                   D. dine

5. A. sacred                           B. decided                 C. contaminated       D. watered

II. Choose one word whose stress pattern is different from the others 

1. A. appliance                     B. activity                  C. adventure             D. average    

2. A. dormitory                     B. category               C. priority                  D. ordinary

3. A. compliment                 B. effective               C. charity                   D. extreme

4. A. advertise                      B. advertisement      C. teenager                D. surrounding

5. A. national                         B. newspaper             C. dormitory             D. biology

Section B: Grammar & Vocabulary 

III. Choose the correct answer to complete each of the following sentences

1.  - Daisy: “What a lovely house you have!”      - Mary: “______.”

A. Lovely, I think so                                  B. Thank you. Hope you will drop in

C. Of course not, it’s not costly                D. No problem         

2. Analysts suggested the country __________its infrastructure to get foreign investment.

A. improve                B. to improve            C. improves               D. improving

3. The children __________to the zoo.

A. were enjoyed taken                                 B. were enjoyed taking

C. enjoyed being taken                                D. enjoyed taking

4. _______ my friends were unsuccessful at the job interviews.

A. Most                      B. The most of          C. Most of                 D. Most out of

5. _______ hard it is, we’ll finish solving it before you come back.

A. No matter what    B. How far                 C. No matter how     D. Whichever

6. It was clear that the young couple were _______ of taking charge of the restaurant.

A. responsible          B. reliable                  C. capable                 D. able

7. _______ he loved her, he didn’t forgive her for what she had done.

A. Much as                B. Because                C. No matter             D. However

8. _______ for the intolerable heat in the hall, we would have stayed much longer.

A. If it weren’t          B. Unless it were      C. Hadn’t it been      D. Had it not been

9. Last year, Matt earned..........................his brother

A. twice as much as B. twice as many as C. twice more than   D. twice as more as

10. Rarely...........about the environment enough to give up their cars

A. do people care     B. are people care    C. people are care     D. care people

11. Tom always.............the crossword in the paper before breakfast

A. makes                    B. writes                    C. does                       D. works

12. I do not mind your using my bike.................you take care of it

A. although               B. for the fear that    C. provided that        D. unless

13. What time are you _______ duty? Let’s have a coffee after that.

A. over                       B. on                           C. off                          D. out of

14. Don’t give up your harboring dream. _______ working harder and harder.

A. Try out                  B. Keep on                C. Speed up               D. Go off

15. It’s been a good year. I’ve written two books and a couple of articles, and _______ are now in print.

A. both of which       B. both of them         C. all of which          D. all of them

16. The meal Mary cooked tastes_______.

A. well                       B. badly                     C. good                      D. worse

17. ______ at the party, we saw Ruth standing alone.

A. Arriving                B. We arrived           C. Arrived                 D. We were arriving

18. He was turned down for the job because he is ________.

A. qualified               B. qualifying             C. unqualified           D. qualification

19. Everyone hopes to pass the next final exam,___________?

A.doesn’t he            B. hasn’t he               C. haven’t they        D. don’t they

20. _______ had booked in advance were allowed in.

A. Only who                                                  B. Only those who   

C. Only who were those                              D. Only were those who

21. They hardly believe him and ................

A. so do I                      B. neither do I        C. I do, too                D. I believe him

22. The house was .............building.

A. a stone nice old                                        B. a nice old stone

C. a nice stone old                                        D. an old nice stone

23. At the moment she's considering ________ a car.

A. buying                   B. to buy                                C. to buying              D. buy

24. She.................her neighbor’s children for the broken window

A. accused                 B. complained                      C. blamed                  D. denied

25. I don’t think we have very much......................., we are very different people

A. together                B. in common                       C. the same                D. similar

IV. Identify the error in the following sentences by circling A, B, C or D 

1. (A)Because the expense of (B)traditional fuels, many countries (C  )have been investigating alternative (D)sources of power..

2. Mrs. Barnes, (A) who was so (B)proud of her new car, (C) drove to work when the accident (D)suddenly happened and damaged her car.

3. The (A)oceans contain many (B)forms of life that (C)has not (D)yet been discovered.

4. (A)Not only my teacher (B)but also my close friend (C)are (D)here.

5. (A) Dislike the gorilla, the (B) male adult chimpanzee weighs(C) under 100 (D)kilograms

6. (A)Among the people (B) present at the bar, the police (C)suspected a (D)thirty-years-old man

7. Tom drove (A)past (B)the police’s station (C)on his (D)way to work

8. (A)After driving for twenty miles, he suddenly (B)realized that he (C)has been driving (D)in the wrong direction.

9. So far Linda(A) has been writing 5 novels(B) on the problems (C)teenagers have to (D)cope with in the new world.      

10. Pele, (A)from Brazil, is (B)considered one of the (C)greatest football (D)player of all time.

V. Supply the correct form of the words in bracket 

1. The committee has made some ..........................changes for the better (DECIDE)

2. Do you know that the ..................of the awards are coming on Sunday? (RECEIVE)

3. She thinks chatting on the Internet is.......................(TIME-CONSUME)

4. John went to bed early because he had had a ___________day.                  ( TIRE)

5. The professor explained his idea with great________.                                  ( CLEAR)

VI. Supply the correct form and tense of the verbs in brackets (1 point)

1. You (stop) ______by a policeman if you try to cross the road now.

2. She wishes she ( not give )______ them her phone number last week.

3. Would you be so kind as (switch off)………….. the lights when leaving?

4. It’s imperative that the wildlife program ( broadcast)………

5. Had it not been for her sickness, she (go out)................................ with me to the party

SECTION C: READING  

VII. Fill in each blank with a suitable word 

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1) ..................... Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not (2)........................an effort to protect them. There are many reasons for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other (3)..................... parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught alive, and sold (4).............pets. For many animals and birds, the problem is that their (5)........................- the place where they live is disappearing. More land is   (6)...................for farms, houses or industry, and there are fewer open spaces (7)..........there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better crops, (8)..................these chemicals pollute the environment and harm wildlife. The most successful animals on earth- human (9)......................- will soon be the only ones left, unless we can (10)....................this problem.

VIII. Read the passage and choose the best option to complete the passage 

One step beyond automated machines is the (1) _______ robot, the heart and brain (2) _______ which is the microcomputer. Unlike most automated machines, industrial robots can (3) _______ programmed to do a variety of tasks (4) _______ are usually accomplished by human factory workers. Like their human (5) _______, industrial robots can be switched from one job to (6) _______ and can be programmed to (7) _______ new tasks. Thus, robots have found their greatest use in assembling (8) _______ components. However, they are swiftly branching (9) _______ basic assembly operations to construction and mining, and their (10) _______ wonderful use of all is the exploration of oceans and outer space.

1. a. industry             b. industrial               c. industrialize                      d. industrialization

2. a. of                        b. in                            c. from                                    d. for

3. a. to be                   b. be                            c. is                                         d. being

4. a. who                    b. whom                     c. whose                                 d. that

5. a. combination     b. counterpart           c. evaluation                         d. abolishment

6. a. some                  b. any                         c. another                               d. others

7. a. handle                b. expose                   c. judge                                  d. compare

8. a. mechanic           b. mechanical            c. mechanics                         d. mechanization

9. a. for                      b. onto                        c. from                                    d. forward

10. a. most                 b. best                         c. worse                                  d. less

IX. Read the following passages and choose the best answers to each questions

People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and minutes seem to slip away before many planned chores get done. According to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do first. They get tied down by trivial; time-consuming matters and never complete the important ones.

One simple solution often used by those at the top is to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to least essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense of satisfaction over their achievements. People who do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and physical health.

1. Which of the following is the best title for the passage?

          A. Common Complains About Work             B. Accomplishing Trivial  Matters

           C. Achieving Job Satisfaction                        D. Learning To Manage Time

2. According to the passage, why do many people never seem to have enough time to accomplish  things?

            A. They do not prioritise tasks.

            B. They get tied down by one difficult problem.

          C. They fail to deal with trivial matters.

            D. They do not seek the advice of time management experts.

3. In paragraph 2, the word those refer to:

          A. daily lists             B. trivial matters           C. priorities              D. people

4. The passage states that one solution to time management problems is to:

          A. consult a time management expert

          B. accomplish time-consuming matters first

          C. keep daily lists of priorities and check them regularly.

          D. spend only a short time on each task.

5. The paragraph following the passage most probably discusses:

          A. mental and physical health problems.

          B. another solution to time management problems

          C. ways to achieve a sense of fulfillment.

          D. different types of lists.

Section D: Writing

X. Sentence transformation 

Rewrite the following sentences in such a way that the second sentence has the same meaning as the first one

1. It’s my opinion that you should take more exersise. 

If I were.............................................................................................................................

2. He never suspected that the money had been stolen.

At no time ........................................................................................................................

3. You have ridden a horse before, haven’t you?

 Have……………………………………………………………………………….........

4. I’m quite happy to look after the baby for you.

I don’t................................................................................................................................

5. Vietnamese women continue to wear the fashionable Ao dai.

 The fashionable Ao dai……………………………………………..………………......

6. “Would you like to go to the concert with me tonight?” Peter said to Ann.

 Peter invited…..……………………………..………..………………...........................

7. He was annoyed because his son often came home late.

He objected....................................................................................................................

8. She dances beautifully and she sings sweetly, too.

Not only  .......................................................................................................................

9. Thomas and David are very good friends. 

Thomas and David get.....................................................................................................

10. Driving on the left is strange and difficult for Americans.

Americans aren't..............................................................................................................

XI. Sentence building 

Use the following sets of words and phrases to write a letter. Make all the changes and additions if necessary. 

Dear Na,

1.      I/ already/ arrive home/ New York

…………………………………………………………………………………………

2. It/ happy/ see/ whole family again.

…………………………………………………………………………………………

3. Thank/ for/ lovely time/ you/ house

…………………………………………………………………………………………

4. It/ kind/ you/ show me so much/ hometown

…………………………………………………………………………………………

5. I/ really impressed/ friendliness/ your people

…………………………………………………………………………………………

6.  mountainous sights/ make/ deep impression/ me

…………………………………………………………………………………………

7. I still remember/ invited/ eat/ sour meat/ and / it/  delicious

…………………………………………………………………………………………

8. your homeland/ beautiful/ so/ I wish/ have a chance/ visit/ again

…………………………………………………………………………………………

9. If/ you/ time/ write/ me

…………………………………………………………………………………………

10. I / look / hear / you/. Give/ regards/ parents

…………………………………………………………………………………………

 Love,

 Daisy

Lời giải

Section A: Phonetics 

I. 

1. A

2. D

3. B

4. D

5. D

II. 

1. D

2. C

3. D

4. A

5. D


Section B: Grammar & Vocabulary 

III.

1. B

6. C

11. C

16. C

21. B

2. A

7. A

12. C

17. A

22. B

3. C

8. C

13. C

18. C

23. A

4. C

9. A

14. B

19. D

24. C

5. C

10. A

15. D

20. B

25. B

IV. 

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. C

9. A

10. D

V. 

1. decisive

2. recipients

3. time- consuming

4. tiring

5. clarity

VI. 

1. will be stopped

2.  had not given

3. to switch off

4. (should) be broadcast

5. would have gone out

Section C: Reading

VII. 

1. danger

2. make

3. valuable

4. as    

5. habitat

6. used

7. than 

8. but

9. beings

10. solve 

VIII. 

1. b

2. a

3. b

4. d

5. b

6. c

7. a

8. b

9. c

10. a

IX.

1. D 

 2.A 

3. D  

4.C   

5.B

SECTION D: WRITING:

X. 

1. If I were you, I would take more exersise

2.At no time did he suspect that the money had been stolen

3. Have you ridden a horse before?

4. don’t mind looking after the baby for you

5. The fashionable Ao dai continues to be worn by Vietnamese women. 

6. Peter invited Ann to go to the concert with him that night

7. He objected to his son/his son’s coming home late

8. Not only does she dances beautifully, but she also sings sweetly

9.  Thomas and David get along/ on  very well (with each other)

10. Americans aren't used to driving on the left

XI. 

1. I have already arrived home in New York.

2. It is happy to see my/the whole family again.

3. Thank you very much for the lovely time with you in your house.

4. It was very kind of you to show me so much of your hometown.

5. I was really impressed by the friendliness of your people.

6. The mountainous sights made/ have made a deep impression on me.

7. I still remember being invited to eat sour meat and it was very delicious.

8. Your homeland is beautiful, so I wish I would have a chance to visit it again.

9. If you have time, (please) write to me.

10. I look/ am looking forward to hearing from you. Give my regards to your parents.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi học sinh giỏi

Năm học 2020 - 2021

Môn: Tiếng Anh 9

Thời gian làm bài: 60 phút

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Lời giải

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Bộ đề thi Tiếng Anh mới nhất

Tải xuống

Xem thêm các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 9 hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 9 tại khoahoc.vietjack.com

300 BÀI GIẢNG GIÚP CON LUYỆN THI LỚP 10 CHỈ 399K

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 9 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Nhóm hỏi bài 2k6