Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable respone to complete each of the following exchanges.

Question 1: Ann: “Passing a university entrance exam is not difficult.” - John: “_____.”

   A. I couldn’t agree more. It is not easy at all.

   B. But I don’t. I failed it last year.

   C. I do, too. I passed it last year.

   D. You must be kidding. It’s not easy.

Question 2: Mary: “Our team has just won that English Competition.” - Anne: “_____”

   A. Good ideas. Thanks for the news.

   B. Well, that’s very surprising

   C. Yes, I guess it’s very good

   D. Yes, it’s our pleasure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Facebook is a for-profit online social media and social networking service. The Facebook website was launched on February 4th, 2004 by Mark Zuckerberg, along with fellow Harvard College students and roommates. Since 2006, anyone age 13 and older has been allowed to become a registered user of Facebook though variations exist in minimum age requirement, depending on applicable local laws.

   Over 25 million people in the Uk use Facebook. That’s 45% of population! And on average, each user spends over six hours a month on Facebook. Though not the highest this is a considerable number. Is Facebook is a dangerous obsession or just harmless fun? Seventeen- year-old Bethan has written on her blog about what it was like to stop using Facebook.

   I think I am a Facebook addict. I log on to Facebook everyday to chat to my friends real friends and loads of online friends. Sometimes I have ten conversations going at the same time. I upload photos and update my Facebook profile all the time. But recently I’ve started to feel worried if I am offline for more than a few hours. And then last week I forgot to meet a real friend because I was online! I’ve realised I could have a problem. So I’ve decided to give it up for a while.

   I found it really hard. Facebook and my friends demanded to know why I had left. I spent the first few evenings wondering what everyone was chatting on Facebook. I even phoned a couple of friends to find out.

   The fourth night I wasn’t quite so bad. I actually concentrated on my homework better and I had more time to watch my TV programmes. And I spoke to my friends during the day at school. At the end of the first week, I reactivated my account, I think Facebook is fun and it’s useful for posting messages to friends and sharing photos. But I’ll try not to spend so much time on it in the future.

Question 3: Which of the following is NOT true about Facebook users in UK?

   A. 45% of the country’s population used Facebook.

   B. More than 25 millions of Brits use Facebook.

   C. The amount of time British users spent on Facebook is highest.

   D. Averagely, 6 hours per month are spent by British users.

Question 4: The highlight word “it” in the passage refers to_____.

   A. worrying

   B. facebook

   C. a problem

   D. meeting her real friend

Question 5: Facebook _______.

   A. was non-profitable

   B. was launched solely by Mark Zuckerberg.

   C. follows each country’s regulation.

   D. can be used by people of all ages.

Question 6: Which of the following is NOT the thing Bethan does as a Facebook addict?

   A. be curious about Facebook activities when logging out.

   B. have numerous online conversation at the same time.

   C. use Facebook everyday

   D. long to be offline nearly all the time.

Question 7: The word “applicable” in paragraph 1 is closest in meaning to_____.

   A. different

   B. unsuitable

   C. relevant

   D. opposite

Question 8: What does Bethan conclude about Facebook?

   A. The best use of Facebook is to share photos and messages.

   B. Facebook is not as good as TV.

   C. Users should spend more time on Facebook.

   D. Facebook is great as long as not too much time is spent on.

Question 9: What happened to make Bethan decide to quit Facebook for a while?

   A. She forgot an offline meeting.

   B. She started to feel nervous.

   C. She had too many offline friends.

   D. She uploaded too many photos.

Question 10: When she decided to give up Facebook_____.

   A. her friends didn’t care much

   B. she found it too difficult to continue

   C. she made progress after some days

   D. she couldn’t focus on her homework

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 11:

   A. physical        B. mischievous

   C. romantic      D. suitable

Question 12:

   A. contribute      B. accompany

   C. volunteer       D. eliminate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best answer of each following questions.

Question 13: “You stole my best cassette, Bob.” said Willy.

   A. Willy accused Bob on stealing his best cassette.

   B. Willy accused Bob for stealing his best cassette.

   C. Willy accused Bob at stealing his best cassette.

   D. Willy accused Bob of stealing his best cassette.

Question 14: If you don’t have his number, you can’t phone him.

   A. You can phone him unless you have his number.

   B. You can’t phone him unless you have his number.

   C. You can phone him unless you don’t have his number.

   D. You can’t phone him unless you don’t have his number.

Question 15: There are many things I want for Christmas. Some are clothes, toys and money.

   A. Clothes, toys and money are all the things I want for Christmas.

   B. If there are clothes, toys and money, I want them for Christmas.

   C. Although I want many things for Christmas, I have clothes, toys and money.

   D. There are many things I want for Christmas, including clothes, toys and money.

Question 16: Tom and May never help at home. The reason is because their mother never asks to.

   A. Tom and May never help at home and their mother never asks to.

   B. Tom and May never help at home because their mother never asks to.

   C. Tom and May never help at home so their mother never asks to.

   D. In order not to help at home by Tom and May, their mother never asks.

Question 17: Mr Pike is repairing the refrigerator in the kitchen at the moment.

   A. The refrigerator is being repaired in the kitchen at the moment by Mr Pike.

   B. The refrigerator is repaired in the kitchen by Mr Pike at the moment.

   C. The refrigerator is being repaired in the kitchen by Mr Pike at the moment.

   D. The refrigerator is being repaired at the moment by Mr Pike in the kitchen.

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from that of the other three in pronunciation in each of the following questions:

Question 18:

   A. return          B. human

   C. university      D. future

Question 19:

   A. looked      B. stopped

   C. closed      D. watched

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions:

Question 20: A lot of  rice  were  exported  to France last year.

   A. were          B. to

   C. A lot of      D. exported

Question 21: If you think carefully before making your decision, you will avoid to get into trouble later.

   A. to get          B. later

   C. carefully      D. making

Question 22: The books writing  by Mark Twain are very popular in the world.

   A. very      B. by

   C. in        D. writing

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following.

Question 23: The teacher gave some suggestions on what would come out for the examination.

   A. symptoms

   B. demonstrations

   C. effects

   D. hints

Question 24: When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

   A. relate on

   B. be interested in

   C. impress on

   D. pay attention to

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 25: A chronic lack of sleep may make us irritable and reduce our motivation to work.

   A. calm

   B. uncomfortable

   C. miserable

   D. responsive

Question 26: He had never experienced such discourtesy towards the president as it occurred at annual meeting in May.

   A. encouragement

   B. rudeness

   C. measurement

   D. politeness

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

   Most educational specialists believe that early schooling should provide children with an (27)_____ of their own abilities and the self-confidence to use their abilities. One approach recognised by many (28)______ as promoting these qualities is the Montessori method, first practised by Maria Montessori of Italy in the early 1900s. Nancy McCormick Rambusch is credited with (29) ______ the method in the United States, where today there are over 400 Montessori schools.

   The method helps children learn for themselves by (30) ______ them with instructional materials and tasks that facilitate acts of discovery and manipulation. Through such exploration, children develop their sense of touch and learn (31)______ to do everyday tasks without adult assistance. Other benefits include improvement in language skills, and acquaintance with elements of science, music, and art.

Question 27:

   A. awareness      B. attitude

   C. attention      D. knowledge

Question 28:

   A. researcher      B. teacher

   C. tutors          D. experts

Question 29:

   A. popular          B. popularity

   C. popularize      D. popularizing

Question 30:

   A. giving        B. instructing

   C. sending      D. providing

Question 31:

   A. how      B. what

   C. that      D. which

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   It’s a sound you will probably never hear, a sickened tree sending out a distress signal. But a group of scientists has heard the cries, and they think some insects also hear the trees and are drawn to them like vulture to a dying animal. Researchers with the US Department of Agriculture’s Forest Service fastened sensors to the bark of drought-stricken trees clearly heard distress calls. According to one of the scientists, most parched trees transmit their plight in the 50-hertz to 50kilohertz range. (The unaided human ear can detect no more than 20 kilohertz). Red oak, maple, white pine, and birch all make slightly different sounds in the form of vibrations at the surface of the wood.

   The scientists think that the vibrations are created when the water columns inside tubes that run along the length of the tree break, a result of too little water following through them.

   These fractured columns send out distinctive vibration patterns. Because some insects communicate at ultrasonic frequencies, they may pick up the trees' vibration and attack the weakened trees. Researchers are now running tests with potted trees that have been deprived of water to see if the sound is what attracts the insects. “Water-stressed trees also smell differently from other trees, and they experience thermal changes, so insects could be responding to something other than sound”, one scientist said.

Question 32: All the following are mentioned as possible factors in drawing insects to weakened trees EXCEPT______.

   A. thermal changes

   B. sounds

   C. changes in color

   D. smells

Question 33: It can be inferred from the passage that research concerning the distress signals of trees______.

   A. has been unproductive up to now

   B. is no longer sponsored by the government

   C. was conducted many years ago

   D. is continuing

Question 34: Which of the following could be considered a cause of the distress signals of trees?

   A. attacks by insects

   B. experiments by scientists

   C. torn roots

   D. lack of water

Question 35: Which of the following is the main topic of the passage?

   A. The effect of insects on trees.

   B. The vibrations produced by insects.

   C. The mission of the U.S Forest Service.

   D. The sounds made by trees.

Đáp án & Thang điểm

1D 2B 3C 4B 5C
6D 7C 8D 9A 10C
11C 12C 13D 14B 15D
16B 17C 18A 19C 20A
21A 22D 23D 24D 25A
26D 27A 28D 29D 30D
31A 32C 33D 34D 35D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: It is such a prestigious university that only excellent students are entitled to a full scholarship each year.

   A. have the right to refuse

   B. are given the right to

   C. are refused the right to

   D. have the obligation to

Question 2: The repeated commercials on TV distract many viewers from watching their favorite films.

   A. economics      B. businesses

   C. contests        D. advertisements

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 3: In some societies, language is associated with social class and education. People judge one’s level in society by the kind of language used.

   A. connected with

   B. not allowed by

   C. separated from

   D. dissimilar to

Question 4: There was a ong period without rain in the countryside last year so the harvest was poor.

   A. epidemic

   B. drought

   C. famine

   D. flood

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 5:

   A. matched      B. worked

   C. cleaned      D. stepped

Question 6:

   A. digestion      B. suggestion

   C. question      D. perfection

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.

Question 7: He was so intelligent a student that he could pass the final exam easy.

   A. was        B. so intelligent

   C. could      D. easy

Question 8: Hadn’t you informed of the change in the timetable, I would have rushed to the office yesterday.

   A. Hadn’t you

   B. of

   C. have

   D. the

Question 9: I’d prefer to do it on myself because other people make me nervous.

   A. I’d prefer

   B. on myself

   C. other

   D. make

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

   Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop.

   Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes. So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun-baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Question 10: The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT

   A. they are watchful and quiet

   B. they sleep during the day

   C. they dig home underground

   D. they are noisy and aggressive

Question 11: We can infer from the passage that

   A. healthy animals live longer lives

   B. living things adjust to their environment

   C. desert life is colorful and diverse

   D. water is the basis of desert life

Question 12: According to the passage, creatures in the desert

   A. are smaller and fleeter than forest animals

   B. are more active during the day than those in the tangled forest

   C. live in an accommodating environment

   D. are not as healthy as those anywhere else in the world

Question 13: The phrase “those forms” in the passage refers to all of the following EXCEPT

   A. moist-skinned animals

   B. many large animals

   C. water-loving animals

   D. the coyote and the bobcat

Question 14: The word “them” means

   A. animals      B. minutes

   C. people        D. water

Question 15: The word “emaciated” in the passage mostly means

   A. wild

   B. unmanageable

   C. cunning

   D. unhealthy

Question 16: Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as

   A. water is an essential part of his existence

   B. very few large animals are found in the desert

   C. sources of flowing water are rare in a desert

   D. water composes the greater part of the tissues of living things

Question 17: The title for this passage could be

   A. “Man’s Life in a Desert Environment”

   B. “Desert Plants”

   C. “Animal Life in a Desert Environment”

   D. “Life Underground”

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 18:

   A. ability        B. sympathetic

   C. political      D. significant

Question 19:

   A. postpone      B. specialize

   C. purpose        D. summarize

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: He is coming _______a cold after a night out in the rain.

   A. down with

   B. across with

   C. up with

   D. away from

Question 21: New machinery has enhanced the company’s productivity and _______

   A. competition

   B. competitiveness

   C. competitive

   D. competitor

Question 22: In a formal interview, it is essential that the interviewee _____ good eye contact with the interviewers.

   A. maintain

   B. is maintained

   C. must maintain

   D. maintains

Question 23: The bad weather caused serious damage to the crop. If only it_____warmer.

   A. had been

   B. has been

   C. were

   D. was

Question 24: The recent heavy rains have helped to ease the water .

   A. poverty

   B. shortage

   C. plenty

   D. abundance

Question 25: As a(n) girl, she found it difficult to socialize with other students in the class.

   A. industrious

   B. dynamic

   C. reserved

   D. ashamed

Question 26: It is interesting to take ____ a new hobby such as collecting stamps or going fishing.

   A. over

   B. up

   C. in

   D. on

Question 27: After the car crash last night, all the injuried ____ to the hospital in an ambulance.

   A. were rushing

   B. was rushing

   C. was rushed

   D. were rushed

Question 28: Working as a volunteer gives her a chance to develop her interpersonal skills, promote friendship, and _____ her own talent.

   A. discovering

   B. discover

   C. discovered

   D. to discover

Question 29: Scientists have ____ a lot of research into renewable energy sources.

   A. carried

   B. done

   C. solved

   D. made

Question 30: Before going to bed, he wanted some tea but there was left.

   A. a few        B. no

   C. nothing      D. any

Question 31: When Peter was a child, there______ a cinema near his house.

   A. used to be

   B. used to have been

   C. used to have

   D. used to be being

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 32: - Mary: “I will never go mountaineering again.” – Linda: “Me______.”

   A. so       B. either

   C. too      D. neither

Question 33: - Mary: “Thanks a lot for your help.” – John: “_________.”

   A. My excitement

   B. My delight

   C. My happiness

   D. My pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 34: “I was not there at the time” said he.

   A. He denied that he was there at the time.

   B. He denied that he wasn’t there at the time.

   C. He denied being there at the time.

   D. He denied not being there at the time.

Question 35: I’m sure Jessica was very upset when you left.

   A. Jessica could have been very upset when you left.

   B. Jessica must be very upset when you left.

   C. Jessica may be very upset when you left.

   D. Jessica must have been very upset when you left.

Đáp án & Thang điểm

1B 2D 3C 4D 5C
6D 7D 8A 9B 10D
11B 12A 13A 14A 15D
16A 17C 18B 19A 20A
21B 22A 23A 24B 25C
26B 27D 28B 29B 30C
31A 32D 33D 34C 35D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Hair color is one of ________characteristics to be used in identifying people

   A. the most obvious

   B. obviously the most

   C. the most obviously

   D. most obvious

Question 2: Alan and Susie _______ an argument. They are not speaking to each other.

   A. might has

   B. might had

   C. must had

   D. must have had

Question 3: There are five letters in the word “fresh”. One of the letters is a vowel. ________ are consonants.

   A. The others

   B. The other

   C. Another

   D. Others

Question 4: The conference was organized for all of the ________ in the state.

   A. mathematics teachers

   B. mathematics’ teachers

   C. mathematic teachers

   D. teachers of mathematic

Question 5: He drove through the town ________ a hundred miles an hour

   A. with      B. ∅

   C. in        D. at

Question 6: ________ little we may like it, old age comes to most of us

   A. As

   B. However

   C. Despite

   D. So

Question 7: She finds his behavior towards her quite ________. He treats her like an idiot.

   A. offending

   B. insulting

   C. crude

   D. ill- mannered

Question 8: - “Did you hear that Margaret's plan is snowbound in Chicago?”

   - “We suggested that she _____ a train but she wouldn’t listen.”

   A. took

   B. would take

   C. had taken

   D. take

Question 9: The bus was crammed ________ students who were making ________ the central park where the festival would take place.

   A. with/for

   B. with/into

   C. in/for

   D. of/out

Question 10: “Where’s that _______ dress that your grandma gave you?”

   A. pink long lovely silk

   B. lovely long pink silk

   C. long pink silk lovely

   D. lovely pink long silk

Question 11: I’m not keen on ________ control of the project to a relative newcomer

   A. alloting

   B. charging

   C. understanding

   D. entrusting

Question 12: The rain seems to have set ________ for the evening

   A. about      B. upon

   C. in          D. down

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 13:

   A. popular        B. reduction

   C. financial      D. romantic

Question 14:

   A. prospect      B. guidance

   C. involve        D. future

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 15:

   A. feminine        B. spine

   C. undermine      D. Valentine

Question 16:

   A. without        B. thank

   C. although      D. these

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 17:

   Many people have found (A) the monotonous (B) buzzing of the vuvuzela in the 2010 - World Cup (C) matches so annoyed (D) .

Question 18:

   All nations may have to make (A) fundamental changes (B) in their economic, political, and the technological institutions (C) if they are to preserve (D) environment

Question 19:

   One of (A) the students who are being (B) considered for the (C) scholarship are (D) from this university

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: - “Goodbye,Jane!” - “________.”

   A. So long        B. Yeah

   C. The same      D. So so

Question 21: - “My parents got divorced when I was 5.” - “________”

   A .How did it happened?

   B. They shouldn’t do that.

   C. Oh, I’m sorry.

   D .You must have been shocked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Childbearing is the women's most wonderful role.

   A. Giving birth to a baby

   B. Bring up a child

   C. Educating a child

   D. Having no child

Question 23: In my experience, freshmen today are different from those I knew 25 years ago.

   A. first-year students

   B. new students

   C. new counselors

   D. young professors

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I have lunch with a convivial group of my friend

   A. large        B. unsociable

   C. lively      D. cold

Question 25: I’m sorry I can’t come out this weekend – I’m up to my ears in work.

   A. very scared

   B. very bored

   C. very idle

   D. very busy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Under no circumstances should you phone the police.

   A. You should think hard before phoning the police

   B. You should never phone the police.

   C. You should phone the police as soon as possible.

   D. If you can not control the situation, you should phone the police.

Question 27: He was suspended for two matches for swearing at the referee.

   A. Swearing at the referee earned him a suspension for two matches.

   B. If he hadn’t sworn at the referee he wouldn’t have been suspended for two matches.

   C. He sworn at the referee for his suspension for two matches.

   D. Both A and B are correct.

Question 28: The movie bears little resemblance to the original novel.

   A. The movie and the original novel differ in some ways.

   B. The movie is quite different from the original novel.

   C. The movie is very similar to the original novel.

   D. The movie and the original novel resemble in many ways.

Question 29: She didn’t want to sell her house. She borrowed a lot of money from the bank.

   A. We sold her house, but she borrowed a lot of money from the bank.

   B. Rather than selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

   C. In spite of selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

   D. She didn’t sell her house as she borrowed a lot of money from the bank.

Question 30: After Jane had seen her best friend off at the air port, she came back to work

   A. Coming back to work, Jane had seen her best friend off at the air port.

   B. Came back to work, Jane saw her best friend off at the air port.

   C. Having seen her best friend off at the air port, Jane came back to work.

   D. Seeing her best friend off at the air port, Jane came back to work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   The British began to take trips to the seaside after the creation of bank holidays in 1871, Coastal towns such as Bournemouth and Blackpool enjoyed great popularity with families seeking the benefits of seawater bathing and (31)_____ air. However, when the airline industry started to offer low (32)_____flights to sunnier destinations in the 1970s, many British people started taking their holidays abroad. This resulted in a lack of investment into seaside resorts and before (33)_____many of them were no longer the attractive, lively places they once were. However, improved water quality, cleaner beaches and warmer British summers have all helped to attract people back to the British seaside. Also, many people are now preferring to take shorter (34)_____and don’t want to waste time queueing at airports.

   (35)_____ to say, facilities, attractions, and the quality of hotels and guesthouses in many resorts have improved dramatically

Question 31:

   A. cool

   B. fresh

   C. natural

   D. pure

Question 32:

   A. expense

   B. money

   C. price

   D. cost

Question 33:

   A. soon

   B. while

   C. time

   D. long

Question 34:

   A. intervals

   B. stops

   C. breaks

   D. pauses

Question 35:

   A. Useless

   B. Unnecessary

   C. Needless

   D. found

Đáp án & Thang điểm

1A 2D 3A 4A 5B
6B 7B 8D 9A 10B
11D 12C 13A 14C 15A
16B 17D 18C 19D 20A
21C 22A 23A 24B 25C
26B 27D 28B 29B 30C
31B 32D 33D 34C 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The energy _______ from the sun is renewable and environmentally-friendly.

   A. harnessing

   B. is harnessed

   C. which harnessed

   D. harnessed

Question 2: We truly respected our father and always _______ by his rule.

   A. submitted

   B. obeyed

   C. complied

   D. abode

Question 3: The architects have made _______ use of glass and transparent plastic.

   A. imaginative

   B. imagine

   C. imagination

   D. imaginatively

Question 4: Tom denied _______ part in the fighting at school.

   A. to take

   B. take

   C. to taking

   D. taking

Question 5: Your brother hardly talks to anyone, _______?

   A. does he

   B. is he

   C. doesn’t he

   D. isn’t he

Question 6: Pesticide residues in fruit and vegetable can be _______ to health.

   A. crucial

   B. supportive

   C. receptive

   D. destructive

Question 7: You looked exhausted. I think you’ve _______ more than you can handle.

   A. turned on

   B. taken up

   C. turned up

   D. taken on

Question 8: Only after she had finished the course did she realize she _____ a wrong choice.

   A. had made

   B. has made

   C. had been making

   D. was making

Question 9: It ______ Sue that you saw last night. She’s abroad with her family.

   A. should have been

   B. must have been

   C. can’t have been

   D. needn’t have been

Question 10: If Paul _______ a job now, he wouldn’t be so unhappy.

   A. has      B. has had

   C. had      D. would have

Question 11: The wine had made him a little _______ and couldn’t control his movement.

   A. narrow-minded

   B. light-headed

   C. light-footed

   D. light-hearted

Question 12: You need to make ______ about what course to take at university.

   A. a decision

   B. a fortune

   C. a guess

   D. an impression

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 13: - Mike: “Do you think there will be pilotless planes?” – Joe: “_____”

   A. I’m afraid I can’t.

   B. What for? There are quite a few around.

   C. Why not? There have been cars without drivers.

   D. I’m glad you like it.

Question 14: - Julie: “_______” - Ann: “Yeah, not bad, I suppose.”

   A. Do you see him often?

   B. What are you thinking?

   C. How did you meet him?

   D. He is quite good-looking, isn’t he?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: The way the care-taker treated those little children was deplorable. She must be punished for what she did.

   A. respectable

   B. unacceptable

   C. mischievous

   D. satisfactory

Question 16: My parent’ warnings didn’t deter me from choosing the job of my dreams.

   A. influence

   B. discourage

   C. reassure

   D. inspire

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 17:

   A. quality        B. solution

   C. compliment      D. energy

Question 18:

   A. angry       B. complete

   C. polite      D. secure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   My first job was a sales assistant at a large department store. I wanted to work part-time, because I was still studying at university and I was only able to work a few nights a week.

   I came across the advertisement in the local newspaper. I remember the interview as though it were yesterday. The (19) ________ manager sat behind a large desk. He asked me various questions which surprised me because all I wanted was to work in sales. An hours later, I was told that I had got the job and was given a contract to go over. I was to be trained for ten days before I took my post. Also, as a member of staff, I was (20) ______ to some benefits, including discounts.

   When I eventually started, I was responsible (21) _______ the toy section. I really enjoyed it there and I loved demonstrating the different toys. I was surprised at how friendly my colleagues were, too. They made working there fun even when we had to deal with customers (22) ______ got on our nerves. (23) _______, working there was a great experience which I will never forget.

Question 19:

   A. personal       B. personable

   C. personage      D. personnel

Question 20:

   A. catered       B. given

   C. entitled      D. supplied

Question 21:

   A. for      B. with

   C. in        D. to

Question 22:

   A. which     B. why

   C. when      D. who

Question 23:

   A. In contrast      B. However

   C. Moreover        D. On the whole

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

   A. visits       B. destroys

   C. believes     D. depends

Question 25:

   A. floor       B. door

   C. noodle      D. board

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

   The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

   On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

   What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

   As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

Question 26: The word “they” in paragraph 2 refers to _______.

   A. doctors

   B. ideas

   C. professionals

   D. companies

Question 27: The phrase “negative publicity” in paragraph 2 most likely means _______.

   A. poor ideas about the effects of cellphones

   B. information on the lethal effects of cellphones

   C. the negative public use of cellphones

   D. widespread opinion about bad effect of cellphones

Question 28: According to the passage, cellphones are very popular with young people because _______.

   A. they make them look more stylish

   B. they are worrying

   C. they are a means of communication

   D. they are considered unusual

Question 29: What could be the most suitable title for the passage?

   A. Technological Innovations and Their Price

   B. The Way Mobile Phones Work

   C. Mobile Phones: A Must of Our Time

   D. The Reasons Why Mobile Phones Are Popular

Question 30: The word “potentially” in paragraph 4 is closet in meaning to _______.

   A. possibly        B. privately

   C. obviously      D. certainly

Đáp án & Thang điểm

1D 2D 3A 4D 5A
6D 7B 8A 9C 10C
11B 12A 13C 14D 15B
16B 17B 18A 19D 20C
21A 22D 23D 24A 25C
26D 27B 28A 29A 30A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

   A. critical        B. solution

   C. perform      D. reaction

Question 2:

   A. alteration        B. observe

   C. achievement      D. specific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: What were some of the things that brought ______ the Resolution?

   A. around      B. up

   C. on            D. about

Question 4: Poor management brought the company to______ of collapse.

   A. the ring

   B. the edge

   C. the brink

   D. the foot

Question 5: John ______ this task yesterday morning, but I did it for him. He owes me a thank-you.

   A. must have completed

   B. may have completed

   C. should have completed

   D. could have completed

Question 6: I may look half asleep, but I can assure you I am ______ awake.

   A. broad      B. well

   C. full        D. wide

Question 7: I suggest the room ______ before Christmas.

   A. should decorate

   B. is decorated

   C. were decorated

   D. be decorated

Question 8: It is time every student ______ harder for the coming exam.

   A. worked

   B. should work

   C. works

   D. work

Question 9: Mr. Simpkims is the big ______ in the company as he has just been promoted to the position of Managing Director.

   A. bread        B. meat

   C. cheese      D. apple

Question 10: She is so ______ to her children that she has decided to quit her job to stay at home and look after Them.

   A. persistent       B. kind

   C. responsible      D. devoted

Question 11: The new sports complex ______ will accommodate an Olympic-sized swimming pool and others including fitness center, and a spa, to name just a few.

   A. supplies        B. facilities

   C. categories      D. qualities

Question 12: There ______ a number of reasons for the fall of the Roman Empire

   A. are said being

   B. are said to have been

   C. said to be

   D. was said being

Question 13: It’s silly of him to spend a lot of money buying ______.

   A. a thick old wooden table

   B. a thick wooden old table

   C. an old wooden thick table

   D. a wooden thick old table

Question 14: It’s important to project a(n) ______ image during the interview.

   A. optimistic

   B. cheerful

   C. positive

   D. upbeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: This new magazine is known for its comprehensive coverage of news.

   A. superficial

   B. indifferent

   C. casual

   D. inadequate

Question 16: James could not tell his parents about his many animal friends in the forest and the exciting things that he saw, but he found another way to express himself.

   A. speak with voice

   B. keep silent

   C. write his thoughts

   D. communicate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: The man: “You haven’t lived here long, have you?” - Alex: “__________.”

   A. Yes, I have just moved here

   B. No, only three months

   C. Yes, just a few days

   D. No, I live here for a long time

Question 18: Susan: “I have lost my purse.” - Her friend: “___________.”

   A. It’s careless

   B. Oh, what a pity

   C. That’s nothing

   D. Oh, be careful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions

Question 19: Next week, when there will be an English club held here, I will give you more information about it.

   A. there will be

   B. held

   C. will give

   D. about

Question 20: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood pulp, which is used in paper-making.

   A. Many of the

   B. obtained

   C. the most

   D. paper-making

Question 21: It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

   A. is believed

   B. in the near future

   C. be used to doing

   D. such as

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Pitchforks were once carved entirely from wood, but today the have steel tines and wooden handle.

   A. in the meantime

   B. in one area

   C. formerly

   D. sometimes

Question 23: Her style of dress accentuated her extreme slenderness.

   A. betrayed

   B. emphasized

   C. revealed

   D. disfigured

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

   A. opponent     B. compose

   C. podium        D. advocate

Question 25:

   A. competitor     B. illegal

   C. epidemic        D. education

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: The president offered his congratulations to the players when they won the cup.

   A. The president congratulated the players on their winning the match.

   B. When they won the cup, the players had been offered some congratulations from the president.

   C. The president would offered the players congratulations if they won the match.

   D. The president congratulated that the players had won the cup.

Question 27: A house in that district will cost at least $100,000.

   A. If you have $100,000, you can buy a house in that district.

   B. You won’t be able to buy a house in that district for less than $100,000.

   C. You won’t be able to buy a house in that district for more than $100,000.

   D. $100,000 is the maximum price for a house in that district.

Question 28: To get to work on time, they have to leave at 6.00am.

   A. They always leave for work at 6.00am.

   B. They have to leave very early to catch a bus to work.

   C. Getting to work on time, for them, means leaving at 6.00am.

   D. Leaving at 6.00am, they have never been late for work.

Question 29: The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

   A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

   B. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

   C. The new restaurant would have more customers if it looked better.

   D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

Question 30: No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.

   A. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the experts.

   B. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.

   C. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wan’t genuine.

   D. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.

Đáp án & Thang điểm

1A 2A 3D 4C 5C
6D 7D 8A 9C 10D
11B 12B 13A 14C 15A
16B 17B 18B 19A 20A
21C 22C 23B 24D 25B
26A 27B 28C 29D 30C

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa