Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Giữa học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. village      B. luggage

   C. engage      D. damage

Question 2:

   A. swallowed      B. practiced

   C. finished      D. punched

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. equal      B. campus

   C.danger      D. perform

Question 4:

   A.atmosphere      B. information

   C. understanding      D. entertainment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 5:

   Mrs. Stevens, along with (A) her cousins (B) from Canada, are (C) planning to attend (D) the firework display in Da Nang, Vietnam.

Question 6:

   If one type of manufacturing expands (A), it is like (B) that another (C) type will shrink considerably (D).

Question 7:

   For thousands of years, man (A) has created sweet-smelling (B) substances from wood, herbs and flowers and using them (C) for perfumes or (D) medicine.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: I was tired when you saw me because I____for the exam.

   A. studied

   B. have been studying

   C. had been studying

   D. would study

Question 9: Mountain gorillas are an endangered species __ habitats are being badly destroyed.

   A. why

   B. whose

   C. which

   D. that

Question 10: His speech was careful and______, but his words seemed to make no sense.

   A. distinctive

   B. distinction

   C. distinct

   D. distinguish

Question 11: The more he insisted he was innocent, ________they seemed to believe him

   A. the less

   B. the least

   C. the little

   D. the most

Question 12: The storm is reported ___________ people.

   A. to kill

   B. to be killed

   C. to have killed five

   D. to have been killed

Question 13: Species become extinct or endangered for _______ number of reasons, but the primary cause is the destruction of habitat by human activities.

   A. Ø

   B. a

   C. the

   D. an

Question 14: Make sure you _______ up the data on your computer, because you might get a virus.

   A. back

   B. store

   C. save

   D. copy

Question 15: This winter wasn’t_______ as difficult as last winter.

   A. almost

   B. nearly

   C. closely

   D. just

Question 16: Indiana University, one of the largest in the nation, is located in a ____ town.

   A. small beautiful Midwestern

   B. beautiful Midwestern small

   C. Midwestern beautiful small

   D. beautiful small Midwestern

Question 17: The hotel was terrible, but the wonderful beach_____ our disappointment.

   A. came down with

   B. made up for

   C. got through to

   D. faced up to

Question 18: When it started to snow, he________ his overcoat.

   A. took out

   B. put off

   C. took off

   D. put on

Question 19: Some scientists say that it is still not too late to minimize the effects of climate change_____enough money and effort are invested in correct projects.

   A. in case

   B. so that

   C. even if

   D. provided that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Thomas: “How have you been recently?” Peter: “_____”

   A. I am going on holiday next week.

   B. Pretty busy, I think.

   C. By car, usually.

   D. I am working here.

Question 21: George: “In my opinion, action films are exciting”. Frankie: “_____”

   A. What are opinion!

   B. There‟s no doubt about it.

   C. Yes, you can do it.

   D. Your opinion is exactly.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 22: We decided to pay for the car on the installment plan.

   A. cash and carry

   B. monthly payment

   C. credit card

   D. piece by piece

Question 23: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Smith!

   A. altogether

   B. specifically

   C. thoroughly

   D. considerably

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 24: These were the people who advocated using force to stop school violence.

   A. strongly condemned

   B. publicly said

   C. openly criticized

   D. publicly supported

Question 25: Names of the people in the book were changed to preserve anonymity.

   A. reveal

   B. cover

   C. presume

   D. conserve

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following question.

Question 26: The doctor said, “You really ought to rest for a few days. Jasmine."

   A. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days' rest.

   B. The doctor suggested that Jasmine should take a short rest.

   C. Jasmine's doctor told that she should rest for a few days.

   D. It is the doctor's recommendation that Jasmine should take a short rest.

Question 27: The last time I saw her was three years ago.

   A. I have seen her for the last three years.

   B. About three years ago, I used to meet her.

   C. I haven’t seen her for three years.

   D. I saw her three years ago and will never meet her again.

Question 28: It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

   A. You should have persuaded him to change his mind.

   B. You must have persuaded him to change his mind.

   C. You should persuade him to change his mind.

   D. You may persuade him to change his mind.

Question 29: He failed his driving test the first time. As a result, he took it again.

   A. He failed his driving test the first time and so he therefore took it again.

   B. He failed his driving test the first time and he therefore took it again.

   C. He failed his driving test the first time which he took it again.

   D. Failing his driving test the first time and he therefore took it again.

Question 30: You’d better take the keys. It’s possible I’ll come home late.

   A. If I come home late, you’d better take the keys.

   B. You’d better take the keys in case I come home late.

   C. You'd better take the keys as I possibly come home late.

   D. I'll probably come home late so that you’d better take the keys.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   A surprising number of popular spectator sports, for example football or baseball, (31)______ in Europe or the USA in the nineteenth century. This did not happen by chance. It was the (32) ______ of changes in the way people lived in those places at that time. Until then, more people lived In the country than in towns. They worked in small groups and had no regular time off. All this changed with the growth of factories and industry in the nineteenth century, first in Europe and (33) ______. In the USA. For the first time, most people began to live in towns, and they found themselves with regular free time. They had more leisure time than ever before. This resulted in the need for organized entertainment. Suitable games developed or were invented, typically team games, in which the crowd could (34) ______ sides and become involved. This gave people some of the entertainment they need in their free time. The recent explosion in TV, with the introduction of satellite and cable channels, has caused an increase in (35) ______ for sports as entertainment. The money TV has broughtto games such as football, tennis and baseball means that spectator sports will certainly go on playing an important part in our lives.

Question 31:

   A. started      B. stemmed

   C. appeared      D. came

Question 32:

   A. result      B. cause

   C. reason      D. effect

Question 33:

   A. lately      B. next

   C. second      D. then

Question 34:

   A. choose      B. take

   C. select      D. decide

Question 35:

   A. requirement      B. need

   C. request      D. demand

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3D 4A 5C
6B 7C 8C 9B 10A
11A 12C 13B 14A 15B
16D 17B 18D 19D 20B
21B 22B 23C 24C 25A
26A 27C 28A 29B 30B
31A 32A 33D 34B 35D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

    A. scholarship      B. mechanic

    C. technology      D. championship

Question 2:

    A. interfered      B. approached

    C. established      D. sacrificed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

    A. workforce      B. bamboo

    C. exist      D. survive

Question 4:

    A. compliment      B. counterpart

    C. interviewee      D. vulnerable

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Music therapy is using music to help people with a variety of problems. For example, it can help people with communication and speech problems speak better. It can help people with memory problems remember things from their past. Music therapy can also help people manage stress and be more relaxed. It can even make people with bad pain feel better.

   In music therapy, a music therapist works with one person alone or with small groups. The therapist meets with the person and does tests to find out what the problem is and what the person can do with music. Then the therapist decides what kind of music therapy to use. Some people sing, and others might compose music, but a person doesn't need to know about music to be helped by music therapy. There are options such as listening to music and dancing to music. Research shows that these activities are good for the body and for the mind.

   Homes that take care of elderly people often have music therapy programs. The programs help the elderly be more energetic and also help with memory problems. Some hospitals have music therapy for patients who are in a lot of pain. Music can affect a part of the brain that reduces pain.

   Trevor Gibbons is one example of a person who was helped by music therapy. In 2000, he was putting in windows on the fourth floor of a building when he fell. He was in the hospital for over a year. He was in a lot of pain, and he couldn’t talk. He went from the hospital to a rehabilitation center that has a music therapy program, and a music therapist worked with him for several years. He could sing more easily than he could talk. Trevor says that music also helped him manage loneliness, sadness, and pain after he was hurt. Music and the music therapist inspired him, and he has written and sung many songs. He has even recorded CDs and performed at Lincoln Center in New York.

Question 5: Which is the main idea of the passage?

   A. the life of a music therapist

   B. other uses of music

   C. music for the elderly

   D. the history of music therapy

Question 6: According to paragraph 1, music can be helpful for all of the following people EXCEPT _______.

   A. people with communication and speech problems

   B. people with bad pain

   C. people with memory problems

   D. people with good stress management

Question 7: According to the passage, the kind of music therapy is chosen by _______.

   A. the patient

   B. the therapist

   C. the singer

   D. the composer

Question 8: The word “energetic” in paragraph 3 is closest in meaning to _______.

   A. short of breath

   B. full of life

   C. lack of energy

   D. rich in money

Question 9: It is stated in the passage that _______.

   A. homes for the aged don’t have music therapy programs

   B. in music therapy some people sing or even compose music

   C. Trevor Gibbons hurt himself when he fell off the fifth floor

   D. listening and dancing to music are not included in music therapy

Question 10: It can be inferred from the last paragraph that a rehabilitation center is _______.

   A. a center for people to recover from injuries

   B. a center for poor or homeless people

   C. a center for disabled or disadvantaged children

   D. a center for victims of natural disasters

Question 11: Which of the following statements is TRUE about music therapy?

   A. A music therapist always works with one person each time.

   B. A person must know about music to be helped by music therapy.

   C. Music can reduce pain by affecting a part of the brain.

   D. Trevor Gibbons was not helped by music therapy.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 12: Gareth invited Bethan for an evening out. Before saying good-bye, Bethan said to Gareth:

   Bethan: “I had a really good time. Thanks for the lovely evening.” Gareth: “_______.”

   A. Yes, it’s really good

   B. No, it’s very kind of you

   C. I’m glad you enjoyed it

   D. Oh, that’s right

Question 13: Bill and Rachel are discussing about ways to protect the environment. Bill gives his opinion:

   Bill: “Do you think that we should use public transportation to protect our environment?” - Rachel: “_______”

   A. There’s no doubt about it.

   B. Well, that’s very surprising.

   C. Of course not. You bet!

   D. Yes, it’s an absurd idea.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 14: Books can _______ to your house by a local post office if you subscribe.

   A. be delivered

   B. deliver

   C. be deliver

   D. delivered

Question 15: The higher the pollution becomes, _______ lose their natural habitats.

   A. the more animals

   B. more animals

   C. many animals

   D. the most animals

Question 16: The young pop star _______ a fan up on stage to sing with him while he was performing one of his popular songs.

   A. is bringing

   B. has brought

   C. brought

   D. brings

Question 17: _______ which is standing with three other ones in the meadow is mine.

   A. The brown cow

   B. A brown cow

   C. Some brown cows

   D. Any brown cows

Question 18: The boat race between the universities of Oxford and Cambridge is an annual _______ which takes place on the river Thames.

   A. competitively

   B. compete

   C. competition

   D. competitive

Question 19: It would take those victims a long time to _______ the shock caused by the terrible tsunami.

   A. get over

   B. look for

   C. put off

   D. take up

Question 20: You _______ the rules of synchronized swimming again because everybody had understood everything then.

   A. needn't have explained

   B. can’t have explained

   C. needn't explain

   D. can’t explain

Question 21: Before I left for my summer camp, my mother told me to take warm clothes with me _______ it was cold.

   A. so that

   B. despite

   C. whereas

   D. in case

Question 22: I really hope that none of my friends _______ school this term.

   A. run out of

   B. come in for

   C. put up with

   D. drop out of

Question 23: Stockholm, _______ is the capital of Sweden, is one of the most liveable city in the world.

   A. which

   B. where

   C. that

   D. whose

Question 24: It is likely that no one can avoid _______ unconsciously by advertisements.

   A. to be influenced

   B. having influenced

   C. influencing

   D. being influenced

Question 25: Deep Blue, an IBM computer, was _______ of defeating the world champion Garry Kasparov in 1997.

   A. available

   B. capable

   C. responsible

   D. effective

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   Every four years the world watches the Olympic Games, which start when somebody from the host country carries a torch into the stadium and lights the flame in the opening ceremony. The flame continues to burn throughout the games until it is extinguished in the closing ceremony.

   This is a tradition that started in ancient Greece, when a fire burnt throughout the ancient Olympics, but it was not introduced to the modern games until 1928. The modern world welcomed the idea of an Olympic flame with enthusiasm. In 1936, Carl Diem, a German sports official, came up with the idea of an Olympic torch relay for the 1936 Summer Olympics in Berlin. Since then the torch relay has been part of the Olympic Games.

   The Olympic torch is lit many months before the opening ceremony at Olympia, the site of the ancient Olympics in Greece. Eleven women take part and one of them lights the torch from the sun using a special mirror. After this, there is a ceremony in the Athenian Panathmaiko Stadium, where the Athens city authorities deliver the torch to the officials of the host city.

   This ceremony is then followed by the torch relay. Traditionally, runners, including athletes, celebrities and ordinary people carry the torch on a journey from Athens to the host city. The relay lasts for many months and goes through many countries. Sometimes the torch travels by boat, or by plane.

   The relay ends when the torch arrives at the Olympic stadium where the Games will take place. The final carrier of the torch is often kept secret until the last moment, and is usually a famous sportsman or woman. They run around the track and towards a huge cauldron, which is usually at the top of a staircase. They use the torch to light the Olympic flame.

   The torch relay represents the passing of Olympic traditions from one generation to the next. Originally, the flame represented the “endeavour for protection and struggle for victory". Since it was introduced again in 1928, it has come to represent “the light of spirit, knowledge, and life”.

Question 26: Which of the followings can be the best title of the passage?

   A. The Olympic Games

   B. The Olympic Flame

   C. The Olympic Opening Ceremony

   D. The Olympic Closing Ceremony

Question 27: The word “extinguished” in paragraph 1 is closest in meaning to _______.

   A. taken out

   B. put out

   C. watched out

   D. gone out

Question 28: According to the passage, Carl Diem, a German sports official, _______.

   A. came up with the idea of an Olympic flame

   B. introduced the Olympic flame in 1928

   C. suggested the idea of an Olympic torch relay

   D. started the tradition of the ancient Olympics

Question 29: The word “it” in paragraph 2 refers to _______.

   A. the ancient Olympics

   B. ancient Greece

   C. the modern Olympics

   D. the tradition of burning a fire

Question 30: It is stated in paragraph 3 that the Olympic torch _______.

   A. is lit by using the sun’s energy

   B. is lit a short time before the opening ceremony

   C. is lit by a group of women in a special way

   D. is lit from a burning flame at Olympia

Question 31: According to the passage, what is the torch delivering ceremony followed?

   A. a torch relay

   B. a torch lighting

   C. a torch extinguishing

   D. a torch sprint

Question 32: The word “originally” in the last paragraph is closest in meaning to _______.

   A. at once

   B. at last

   C. at first

   D. at ease

Question 33: Which of the following statements is NOT TRUE about the Olympic torch?

   A. The torch relay has been part of the Olympics since 1936.

   B. The final torch carrier is often unknown until the last moment.

   C. The torch relay ends at the stadium where the Olympics is held.

   D. The torch is not traditionally carried by ordinary people.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 34: John stayed at home from work yesterday because he was feeling under the weather.

   A. well

   B. sick

   C. happy

   D. upset

Question 35: Jack asked his neighbour to turn down the stereo because it was getting on his nerves and he couldn’t concentrate.

   A. relaxing

   B. fascinating

   C. disappointing

   D. annoying

Đáp án & Thang điểm

1D 2A 3A 4C 5B
6D 7B 8B 9B 10A
11C 12C 13A 14A 15A
16C 17A 18C 19A 20A
21D 22D 23A 24D 25B
26B 27B 28C 29D 30A
31A 32C 33D 34B 35D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Choose A, B, C or D to indicate the sentence that is similar in meaning to the one given

Question 1: It doesn’t matter how much you offer to pay, he won’t sell the antique vase

   A. Although you offer to pay him a lot, he won’t sell the antique vase.

   B. Despite a lot of money you offer to pay, he won’t sell the antique vase.

   C. He won’t sell the antique vase if you offer to pay him a lot of money.

   D. However much you offer to pay, he won’t sell the antique vase.

Question 2: The best way to make them work hard is to promise them reward.

   A. Promise them a reward and they will work hard.

   B. If you promise to reward, they will word hard.

   C. Reward them and make them work hard.

   D. If they work hard, you should promise to reward them.

Question 3: I am not certain, but there may be about twenty applicants for the job.

   A. I am not sure if there are about twenty applicants for the job.

   B. At a guess, there are about twenty applicants for the job

   C. I guess that there are twenty applicants for the job

   D. Twenty people are guessed to have applied for the job

Question 4: I bought an Italian pair of shoes for $150. They went missing after two days.

   A. I bought an Italian pair of shoes that went missing after two days.

   B. The Italian pair of shoes that I bought for $150 went missing after two days.

   C. The Italian pair of shoes, which I had bought for $150, went missing after two days.

   D. My Italian pair of shoes that went missing after two days were bought for 150$.

Question 5: Ann paints landscape pictures. She finds it very pleasant.

   A. Ann finds it pleasure to paint landscape pictures

   B. Ann takes great pleasure in painting landscape pictures

   C. Painting landscape pictures makes Ann feel pleasure

   D. Ann feels pleasant in painting landscape pictures

Choose A, B, C or D to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 6: Mr.Smith’s new neighbors appear to be very friendly.

   A. Inapplicable

   B. hostile

   C. amiable

   D. futile

Question 7: Henry has found a temporary job in a factory.

   A. Genuine

   B. eternal

   C. permanent

   D. satisfactory

Choose A, B ,C or D to indicate the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each sentence

Question 8: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.

   A. Artifacts

   B. Textile

   C. Pottery

   D. Rugs

Question 9: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.

   A. Incidental

   B. misunderstandings

   C. accidents

   D. misfortunes

Read the following passage and choose A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

   If we believe that clothing has to do with covering the body, and costume with the choice of a particular form of garment for a particular use, then we can say that clothing depend primarily on such physical conditions as climate, health, and textile manufacture, whereas costume reflect social factors such as religious beliefs, aesthetics, personal status, and the wish to be distinguished from or to emulate our fellows.

   The ancient Greeks and the Chinese believed that we first covered our bodies for some physical reason such as protecting ourselves from the weather elements. Ethnologists and psychologists have invoked psychological reasons: modesty in the case of ancients, and taboo, magical influence and the desire to please for the moderns.

   In early history, costume must have fulfilled a function beyond that of simple utility, perhaps through some magical significance, investing primitive man with the attributes of other creatures. Ornaments identified the wearer with animals, gods, heroes or other men. This identification remains symbolic in more sophisticated societies. We should bear in mind that the theater has its distant origins in sacred performances, and in all period children at play have worn disguises, so as to adapt gradually to adult life.

   Costume helped inspire fear or impose authority. For a chieftain, costume embodied attributes expressing his power, while a warrior’s costume enhanced his physical superiority and suggested he was superhuman. In more recent times, professional or administrative costume has been devised to distinguish the wearer and express personal or delegated authority; this purpose is seen clearly in the judge’s robes and the police officer’s uniform. Costume denotes power, and since power is usually equated with wealth, costume came to be an expression of social caste and material prosperity. Military uniform denotes rank and is intended to intimidate, to protect the body and to express membership in a group. At the bottom of the scale, there are such compulsory costumes as the convict’s uniform. Finally, costume can possess a religious significance that combines various elements: an actual or symbolic identification with a god, the desire to express this in earthly life, and the desire to enhance the wearer’s position of respect.

Question 10: Psychological reasons for wearing garments include

   A. protection from cold

   B. availability of materials

   C. prevention of illness

   D. wishing to give pleasure

Question 11: Why does the author mention the police officer’s uniform?

   A. To illustrate the aesthetic function of costume

   B. To identify the wearer with a hero

   C. To suggest that police are superhuman

   D. To show how costume signifies authority

Question 12: The passage mainly discusses costumes in term of its

   A. physical protection

   B. religious significance

   C. social function

   D. beauty and attractiveness

Question 13: What is the purpose of the paragraph 1?

   A. To describe the uses of costume

   B. To contrast costume with the clothing

   C. To trade the origins of costume

   D. To point out that clothing developed before costume

Question 14: The word “scale” in line 23 refers to

   A. symbolic identification

   B. military rank

   C. social position

   D. the balance

Question 15: Which of the following would most likely NOT be reflected in a person’s costume, as it is defined in the passage?

   A. Having a heart condition

   B. Playing in a baseball game

   C. Working in a hospital

   D. Participating in a religious ceremony

Question 16: It can be inferred from paragraph 3 that

   A. The function of costume has become very sophisticated

   B. Children like to identify with other creature by wearing costumes

   C. Primitive people wore cloths only for sacred performances

   D. Costume no longer fulfills a function beyond simple utility

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct work for each of the blanks.

   During the last 400 years, most scientists have (17) ________on mathematics in their development of their inventions or discoveries. However, one great British scientist, Michael Faraday, did not make (18)__________of mathematics. Faraday, the son of a poor blacksmith, was born in London in 1791 and had no (19) _________beyond reading and writing.

   In 1812 Faraday was hired as a bottle washer by the great chemist Humphry Davy. Later, Faraday became a greater scientist than Davy, making the last years of Davy's life embittered (20) __________ jealousy. Faraday made the first (21)__________motor in 1821, a device that used electricity to produce movement.

Question 17:

   A. relied      B. insisted

   C. based      D. elaborated

Question 18:

   A. usage      B. advantage

   C. use      D. utilization

Question 19:

   A. instruction      B. knowledge

   C. training      D. schooling

Question 20:

   A. from      B. with

   C. by      D. at

Question 21:

   A. electric      B. electrical

   C. electricity      D. electrician's

Choose A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 22: Drinking water excessive amounts of fluorides may leave a stained or mottled effect on the enamel of teeth.

   A. containing

   B. including

   C. made up of

   D. composed of

Question 23: She gave me a ____________box.

   A. small square jewellery metal

   B. small metal square jewellery

   C. small square metal jewellery

   D. small jewellery square metal

Question 24: Ben: Our team has just won the last football match Ann: __________

   A. Good idea. Thanks for the news.

   B. Yes. I guess it’s very good.

   C. Well, that’s very surprising!

   C. Well, that’s very surprising!

Question 25: She pays an enormous insurance premium on the family heirloom, her most _______ possession.

   A. worthless

   B. valueless

   C. honourable

   D. treasured

Question 26: She____________her success to hard work.

   A. described

   B. devoted

   C. blamed

   D. ascribed

Question 27: I refuse to believe a word of it; it’s a cock-and-___________story.

   A. hen      B. goose

   C. bull      D. duck

Question 28: ________, I decided to stop trading with them.

   A. Despite of the fact that they were the biggest dealer

   B. Though being the biggest dealer

   C. Being the biggest dealer

   D. Even though they were the biggest dealer

Question 29: When Mr Spendthrift ran out of money, he his mother for help.

   A. fell back on

   B. fell upon

   C. fell behind

   D. fell in with

Question 30: It’s funny you should say that. I’ve just had the thought. A. like B. identical C. alike D. similar

   A. like        B. identical

   C. alike      D. similar

Question 31: Newspaper publishers in the States have estimated reads a newspaper every day.

   A. nearly 80 percentage of the adult population who

   B. it is nearly 80 percent of the adult population

   C. that nearly 80 percentage of the adult population

   D. that nearly 80 percent of the adult population

Question 32: Ann: Ben: Thanks. I will write to you when I come to London.

   A. God bless you!

   B. Have a nice trip!

   C. Better luck next time!

   D. Have a go!

Question 33: The dead man’s widow said he had had a/an that he would be killed in an accident.

   A. knowledge

   B. experience

   C. presentiment

   D. warning

Question 34: If you book in advance you will certainly have a better table at our restaurant.

   A. mostly

   B. almost

   C. most

   D. the most

Question 35: Never_________him stand on the deserted station platform.

   A. will I forget to see

   B. I will forget to see

   C. will I forget seeing

   D. I will forget seeing

Đáp án & Thang điểm

1D 2B 3B 4C 5C
6B 7C 8D 9C 10D
11D 12C 13B 14C 15A
16B 17A 18C 19D 20B
21A 22A 23C 24C 25A
26D 27C 28D 29A 30D
31D 32B 33C 34B 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

    A. reserved      B. locked

    C. forced          D. touched

Question 2:

    A. arrange      B. arise

    C. area          D. arrive

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

    A. household      B. secure

    C. pressure        D. active

Question 4:

    A. supportive      B. leftovers

    C. confidence      D. hospital

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5:

   The police is (A) now investigating (B) the robbery that took place (C) in our neighborhood (D) last night.

Question 6:

   My pen has (A) very few ink (B) in it, so could (C) you give me some (D)?

Question 7:

   Neither William or (A) his brother stole (B) the rambutans from (C) our orchard (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Frankly, I don’t know how he _____on the small amount of money he earns.

   A. gets down

   B. gets over

   C. gets at

   D. gets by

Question 9: _________ my homework last week, I would have got a good mark.

   A. If I did

   B. I had done

   C. Had I done

   D. Only if I done

Question 10: Do you have any objections _________this new road?

   A. at      B. with

   C. to      D for

Question 11: Here is the man _________my brother is going to_________.

   A. who his daughter- marry

   B. whose daughter- get married to

   C. whose daughter- get married

   D. his daughter – marry

Question 12: He’s always trying ________me.

   A. to avoid to meet

   B. avoiding meeting

   C. to avoid meeting

   D. avoiding

Question 13: Ms Kent expects______about any revisions in manuscript before it is printed.

   A. consulting

   B. being consulted

   C. consult

   D. to be consulted

Question 14: After nine months without any rain, the country was facing one of the worst_ __________in the last thirty years.

   A. draughts

   B. floods

   C. eruptions

   D. droughts

Question 15: If my candidate had won the election, I _________ happy now.

   A. am

   B. would be

   C. can be

   D. would have been

Question 16: George and Paul are the two men _____________in my factory.

   A. working

   B. to work

   C. work

   D. worked

Question 17: How much longer do we have to wait? This is starting to get on my ______.

   A. mind

   B. back

   C. nerves

   D. nose

Question 18: I enjoy my job as a baker, but it’s taken me over five years to _____to working at night.

   A. be use

   B. get used

   C. used

   D. getting used

Question 19: I find it difficult to pay my bills as prices keep___________.

   A. gaining

   B. raising

   C. growing

   D. rising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Lora: “Do you mind if I turn on the fan?’’ ---- Maria: “ __________.”

   A. Not for me

   B. Not at all

   C. Never mind

   D. Not enough

Question 21: Mary: " Thanks a lot for your help.’’ -------- Nick: "____________."

   A. My happiness

   B. My delight

   C. My excitement

   D. My pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Once in a while I visit my grandparents on the farm and stay there for some days.

   A. Regularly

   B. Sometimes

   C. Usually

   D. Rarely

Question 23: Within a week on display at the exhibition, the painting was hailed as a masterpiece.

   A. a large work of art

   B. an expensive work of art

   C. an exellent work of art

   D. a down – to – earth work of art

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures.

   A. physical        B. severe

   C. beneficial      D. damaging

Question 25: Vietnam’s admission to the Word Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries.

   A. balanced      B. restricted

   C. expanded      D. boosted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: "Why don't you get up early to do morning exercises?" Peter asked me.

   A. Peter advised me to get up early to do morning exercises.

   B. Peter recommended me not to get up early to do morning exercises.

   C. Peter told me the reason why I did not get up early to do morning exercises.

   D. Peter suggested that he should get up early to do morning exercises.

Question 27: Alan worked too hard at the office, and this led to his illness.

   A. Because Alan worked too hard at the office, and this led to his illness.

   B. Alan's working too hard at the office, and this led to his illness.

   C. Alan's illness resulted from his working too hard at the office.

   D. His working too hard at the office resulted from his illness.

Question 28: It was overeating that caused his heart attack.

   A. But for his overeating, he wouldn't have had a heart attack.

   B. But for his overeating, he wouldn't have a heart attack.

   C. If it wasn't his overeating, he wouldn't have had a heart attack.

   D. Had he had overeating, he wouldn't have had a heart attack.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: They booked the hotel. They had stayed there on their honeymoon.

   A. They booked the hotel where they had stayed on their honeymoon.

   B. They booked the hotel where they had stayed there on their honeymoon.

   C. They booked the hotel which they had stayed on their honeymoon.

   D. They booked the hotel which they had stayed there on their honeymoon.

Question 30: Anne jogs every morning. It is very good for her health.

   A. Anne jogs every morning and is very good for her health.

   B. Anne jogs every morning, which is very good for her health.

   C. Anne jogs every morning and then it is very good for her health.

   D. Anne jogs every morning that it is very good for her health

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

   Why is it that many teenagers have the energy to play computer games until late at night but can’t find the energy to get out of bed in time for school? According to a new report, today’s generation of children are in danger of getting so (31)_________sleep that they are putting their mental and physical health at risk. Adults can easily survive on seven to eight hours’ sleep a night, (32)_________ teenagers require nine or ten hours. According to medical experts, one in five youngsters gets anything between two and five hours’ sleep a night less than their parents did at their age.

   This (33)_________ serious questions about whether lack of sleep is affecting children’s ability to concentrate at school. The concentration between sleep deprivation and lapses in memory, impaired reaction time and poor concentration is well established. Research has shown that losing as little as half an hour’s sleep a night can have profound effects (34)_________ how children perform the next day. A good night’s sleep is also crucial for teenagers because it is while they are asleep that they release a hormone that is essential for their “growth spurt” (the period during teenage years when the body grows at a rapid rate). It’s true that they can, to some (35)_________, catch up on sleep at weekends, but that won’t help them when they are dropping off to sleep in class on a Friday afternoon.

Question 31:

   A. less      B. little

   C. few      D. much

Question 32:

   A. because    B. so

   C. or            D. whereas

Question 33:

   A. rises      B. raises

   C. comes      D. results

Question 34:

   A. on      B. in

   C. at      D. to

Question 35:

   A. level      B. rate

   C. point      D. extent

Đáp án & Thang điểm

1A 2C 3B 4A 5A
6B 7A 8D 9C 10C
11B 12C 13D 14D 15B
16A 17C 18B 19D 20B
21D 22B 23C 24C 25B
26A 27C 28A 29A 30B
31B 32D 33B 34A 35D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. climate      B. liveable

   C. city          D. discussion

Question 2:

   A. solar          B. infrastructure

   C. designer     D. focus

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. essential      B. survival

   C. nutrition      D. vegetable

Question 4:

   A. meditation      B. longevity

   C. expectancy      D. cholesterol

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5:

   Many (A) theories on conserving the purity of water has been (B) proposed, but not one has (C) been as widely accepted (D) as this one.

Question 6:

   The food (A) that Mark is cooking (B) in the kitchen is smelling (C) delicious (D).

Question 7:

   Daniel said that if he had to (A) do another (B) homework tonight, he would not be (C) able to attend (D) the concert.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: “There is somebody walking behind us. I think we are________.”

   A. followed

   B. being followed

   C. following

   D. being following

Question 9: There’s no need to be nervous. You’re quite capable ________ your final exam.

   A. of passing

   B. passing

   C. to pass

   D. pass

Question 10: It is possible ________ may assist some trees in saving water in winter.

   A. to lose leaves

   B. that the loss of leaves

   C. the leaves are lost

   D. when leaves have lost

Question 11: ________ searching for long-term economic growth, the government intends to study immediate solutions to avoid severe criticism from the public.

   A. According to

   B. Future

   C. However

   D. Instead of

Question 12: ______ that increasing numbers of Blu-ray players will be bought in the years to come.

   A. It is anticipated

   B. In anticipation

   C. They are anticipated

   D. Anticipating

Question 13: Newspaper publishers in the United States have estimated ________ reads a newspaper every day.

   A. nearly 80 percent of the adult population who

   B. it is nearly 80 percent of the adult population

   C. that nearly 80 percent of the adult population who

   D. that nearly 80 percent of the adult population

Question 14: You can _____ rebuild your credit by taking steps to repair your credit rating as soon as possible.

   A. easy        B. easier

   C. easily      D. easiness

Question 15: Tomorrow we can expect to see an end to the _ rain in the region, but it will remain cloudy.

   A. hard        B. heavy

   C. strong      D. rough

Question 16: The question of late payment of the bills was ________ again at the meeting.

   A. raised      B. risen

   C. brought      D. taken

Question 17: We are prepared to overlook the error on this occasion ________ your previous good work.

   A. in the light of

   B. thanks to

   C. with a view to

   D. with regard to

Question 18: It took ages to ________ her round when she fainted.

   A. bring      B. come

   C. take        D. look

Question 19: In the end, the detective managed to ________ down the dangerous criminal.

   A. find      B. track

   C. get       D. hit

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: “I wonder if you could help me?” “________”

   A. No, what is it? I’ll be able to manage it.

   B. Really? How nice.

   C. Don’t mention it. I’m very pleased to help you.

   D. I’ll do my best. What’s the problem?

Question 21: “I didn’t see you when I came back here yesterday.” “________”

   A. Thank you. I’ll finish all my work today.

   B. I’m sorry, but I didn’t see you here, either.

   C. I’m very sorry. My son had an accident yesterday afternoon.

   D. Forget about it. It’s not my fault.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: 22. Before the danger of the collapse, the dictatorial regime is buying time.

   A. delaying the collapse

   B. paying bribes

   C. counting its existence

   D. timing the collapse

Question 23: This college emphasizes the primacy of teaching over research.

   A. give it a primary stress

   B. make it most important

   C. make it important at first

   D. make it most importance

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: In common with many mothers, she feels tom between her family and her work.

   A. In association with

   B. In imitation of

   C. Ignoring

   D. Unlike

Question 25: It was a very wonderful opportunity for us to catch.

   A. break      B. destroy

   C. hold        D. miss

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: We couldn't answer those two difficult questions.

   A. Those two difficult questions couldn’t have been answered.

   B. Those two questions were so difficult that we couldn’t answer them

   C. Those two questions were not enough easy to answer for us.

   D. Those two questions were too difficult for us to answer them.

Question 27: “I will pay back the money, Gloria” said Ivan.

   A. Ivan promised to pay back Gloria’s money.

   B. Ivan apologised to Gloria for borrowing her money.

   C. Ivan offered to pay Gloria the money back.

   D. Ivan suggested to pay back the money to Gloria.

Question 28: How did you persuade Tom to lend you the money?

   A. In what way were you able to borrow money from Tom?

   B. In what way were you able to get the money back from Tom?

   C. How nice of Tom to lend you the money?

   D. How much did Tom lend you the money?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to complete each of the following sentences.

Question 29: Having found that I was not at home ________.

   A. police arrested the thief

   B. my house was broken into by the thief

   C. the thief broke into my house

   D. I didn’t know that the thief broke into my house

Question 30: The world ________ was to be a great adventure for him.

   A. he knew very little.

   B. that he knew very little.

   C. where he knew very little about.

   D. about which he knew very little.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

For Better Grades - Use Your Brain!

   If you are like most students, you probably started this new academic year with a resolution to study harder. Now, science can you help you keep your resolution. Recent discoveries in brain research (31) _____ to better ways to learn. How does the brain (32) ____ new information? Think of the last time someone told you their phone number. Could you remember that number five minutes later? Probably not! That’s because it was in your short-term memory.

   Our memory actually has three components. Sensory memory takes (33) ____ information from our five senses and is stored for just a few seconds while our brain processes it. Short-term memory works like a “holding area” for new information — that’s where you keep the phone number while you dial it. but if you can put the phone number into long-term memory, you’ll remember that same phone number next week. This part of your memory (34) ______ everything from irregular verbs to the names of all your cousins.

   When you study, you transfer new information into long-term memory. Every time we learn something new, the structure of the brain actually changes as we build new connections to information that we (35) ______ know. When there are more connections to the new information, it’s easier to find it again.

Question 31:

   A. aim       B. point

   C. show      D. develop

Question 32:

   A. maintain      B. gather

   C. collect        D. save

Question 33:

   A. in        B. on

   C. about     D. for

Question 34:

   A. supports     B. holds

   C. controls      D. continues

Question 35:

   A. alright      B. even

   C. earlier      D. already

Đáp án & Thang điểm

1A 2C 3D 4A 5B
6C 7B 8B 9A 10B
11D 12A 13D 14C 15B
16A 17A 18A 19B 20D
21C 22A 23B 24D 25D
26B 27A 28A 29C 30D
31B 32D 33A 34B 35D

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa