Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề)

Tuyển chọn Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề) chọn lọc được các Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm biên soạn và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 12 của các trường THPT. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa Học kì 1 môn Tiếng Anh 12.

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề)

Xem thử

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 12 Giữa kì 1 bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. expands

B. travels

C. appoints

D. animals

Question 2:

A. stagnant

B. vacancy

C. charity

D. habitat

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Quảng cáo

Question 3:

A. argument

B. marvellous

C. sacrifice

D. supportive

Question 4:

A. swallow

B. approach

C. nonsense

D. nursery

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 5: I’m sorry because I’ve lost the key to the drawer _____ all the important papers are kept.

Quảng cáo

A. which

B. whose

C. who

D. where

Question 6: Mary ______ with her dolls when she was younger.

A. used to play

B. is used to playing

C. used to playing

D. is used to play

Question 7: Susana is fed ______ with the housework.

A. of      B. up

C. at      D. on

Question 8: If I were you, I _____ for that English course.

Quảng cáo

A. would have applied

B. will apply

C. would apply

D. should apply

Question 9: My sister ______ for you for an hour.

A. was looking

B. is looking

C. has been looking

D. looked

Question 10: She wrote her composition carefully to avoid ______ mistakes.

A. to make     B. made

C. making     D. will make

Question 11: The employer suffered from depression _____ by overwork and ill-health.

A. brought on

B. taken up

C. come about

D. put through

Question 12: Tom painted his room black. It looks dark and deary. He _____ a different color.

A. should choose

B. must have chosen

C. should have chosen

D. has to choose

Question 13: The investors bought a deserted warehouse ______ convert it into a shopping mall for the townspeople.

A. so that

B. lest they may

C. with a view to

D. in order to

Question 14: She is _____ than her sister.

A. the most beautiful

B. more beautiful

C. beautifully

D. the beautiful

Question 15: I don’t think Peter will reject that job offer, ______?

A. do I

B. will he

C. don’t I

D. won’t he

Question 16: I heard _____ that Jack has been dropped from the basket team.

A. in the woods

B. on the olive branch

C. on the grapevine

D. under your feet

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: Parents play a crucial role in a child’s upbringing in the formative years. They are really the driving force behind whatever the children do.

A. motivation     B. completion

C. progress        D. satisfaction

Question 18: We should join hands to protect our environment.

A. take up

B. put up

C. work together

D. make decisions

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: She was brought up in a well-off family. She can’t understand the problems we are facing.

A. kind      B. poor

C. rich      D. wealthy

Question 20: James may get into hot water when driving at full speed after drinking.

A. get into trouble

B. fall into disuse

C. remain calm

D. stay safe

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 21: – Tom: “Would you like a cup of tea?” – Linda: “______.”

A. Yes, help youself

B. Yes, do it yourself

C. Yes, please

D. Yes, that’s a good idea

Question 22: – John: “What an attractive hair style you have got, Mary.” – Mary: “______.”

A. I don’t like your saying.

B. Thank you very much, i’m afraid.

C. Thank you for your compliment.

D. You are telling a lie.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 23: She had only just put the phone down when her boss rang back.

A. Hardly had she put the phone down when her boss rang back.

B. No sooner had she put the phone down when her boss rang back.

C. Hardly did she put the phone down when her boss rang back.

D. Hardly she had put the phone down when her boss rang back.

Question 24: People rumour that the leader has been suffering from a rare disease.

A. A rare disease is rumoured to be causing suffering to the leader.

B. It was rumoured that the leader has been suffering from a rare disease.

C. The leader is rumoured to have been suffering from a rare disease.

D. The leader has been rumoured to suffer from a rare disease.

Question 25: “No, I won’t go to work at the weekend.” Said Sally.

A. Sally apologized for not going to work at the weekend.

B. Sally regretted not going to work at the weekend.

C. Sally refused to go to work at the weekend.

D. Sally promised to go to work at the weekend.

Question 26: John was not here yesterday. Perhaps he was ill.

A. John might have been ill yesterday, so he was not here.

B. Because of his illness, John shouldn’t have been hare yesterday.

C. John must have been ill yesterday, so he was not here.

D. Although John was ill yesterday, he need be here.

Question 27: Mary loved her stuffed animal when she was young. She couldn’t sleep without it.

A. As Mary couldn’t sleep without her stuffed animal when she was young, she loved it.

B. When Mary was young, she loved her stuffed animal so as not to sleep without it.

C. When Mary was young, she loved her stuffed animal so much that she couldn’t sleep without it.

D. When Mary was young, she loved her stuffed animal although that she couldn’t sleep without it.

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề)

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28:

Education (A) and training are an (B) important steps in getting (C) the kind of job that you would like to have (D).

Question 29:

Optimists believe (A) that in the future we will be living (B) in a cleaner environment, breathe (C) fresher air and eating (D) healthier food.

Question 30:

Several (A) people have apparent (B) tried to change the man’s mind (C), but he refuses to listen (D).

Read the following passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

From a very early age, it was apparent that Magnus Carlen was a brilliant chess player. By the age of 13, Magnus was (31)_______ to be one of the best chess players in the world, and his parents wanted him to reach his full potential as a professional chess player.

This meant their son had to develop a lifestyle of strict (32)_____ which included many hours of practice. Only this way could he become a world champion, (33)______ Magnus’s parents supported him that they did not want him to devote his whole life to chess. They felt that if he focused only on chess, he would sufer both physically and emotionally. They made it clear to him that thay had no intention on letting their son drop out of school. He was also encouraged to follow his interest in sports. As a rest time of his (34)_____ , when Magnus graduate from high school in 2009, he was not only the best chess player in the world, but he was also awarded the title of “sport-student of the year” for his achievements in snowboarding and golf.

Today, Magnus gives (35)______ to his parents for the way they raised him. They set rules, they never (36)_____ with his ambitions. Instead they gave him the support and encouragement he needed to achieve his goals and still be a happy young man.

Question 31:

A. decided      B. regarded

C. counted      D. considered

Question 32:

A. discipline      B. order

C. behavior        D. effort

Question 33:

A. Since             B. Although

C. Because        D. Until

Question 34:

A. prepration       B. environment

C. upbringing      D. treatment

Question 35:

A. credit      B. approval

C. trust        D. attention

Question 36:

A. prevented        B. opposed

C. mistrusted      D. interfered

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The air above our head is becoming cleaner. A breath of fresh air has been running right round the planet for the past five years. The planet is apparently purging itself of pollution. Paul Novell of the University of Colorado, the co-author of a report on this phenomenon says, “It seems as if the planet’s own cleaning service has suddenly got a new lease of life. Suddenly, there are a lot of changes going on up there”.

Estimates of the death toll from urban smog have been steadily rising, so the new cleaner trend could have significant consequences for life expectancy in cities as well as for the planet itself. The sudden and unexpected reversal of several decades of worsening pollution extends from the air in city streets to the remotest mid-Pacific Ocean and Antarctica.

Among the pollutants which have begun to disappear from the atmosphere are carbon monoxide, from car exhaust and burning rain forests, and methane from the guts of cattle, paddy fields, and gas fields. Even carbon dioxide, the main gas behind global warning, has fallen slightly.

There are two theories about why pollution is disappearing. First that there is less pollution to start with due to laws to cut down urban smogs and acid rain starting to have a global impact. Second, that the planet may be becoming more efficient at cleaning up.

The main planetary clean-up agent is a chemical called hydroxyl. It is present throughout the atmosphere in tiny quantities and removes most pollutants from the air by oxidizing them. The amount of hydroxyl in the air has fallen by a quarter in 1980s. Now it may be reviving for two reasons: ironically, because the ozone hole has expanded, letting in more ultraviolet radiation into the lower atmosphere, where it manufactures hydroxyl. Then the stricter controls on vehicle exhausts in America and Europe may have cut global carbon monoxide emissions, thereby allowing more hydroxyl to clean up other pollutants.

Question 37: Based on information in the passage, all of the following information referring to hydroxyl is true EXCEPT __________.

A. oxidization of pollutants is carried out by hydroxyl.

B. ultraviolet radiation increases production of hydroxyl.

C. there is difficulty in destroying carbon dioxide by hydroxyl.

D. the reduction in the ozone layer is beneficial to hydroxyl.

Question 38: The word “purging” in line 2 is closest in meaning to __________.

A. refining

B. ridding

C. destroying

D. rising

Question 39: The passage supports which of the following conclusion?

A. An expansion in hydroxyl has enlarged the ozone hole.

B. The decrease of methane has enabled ultraviolet radiation to enter the atmosphere.

C. The reduction in carbon dioxide has produced a cleaner atmosphere.

D. The beneficial effect of hydroxyl has aided the cleaning process.

Question 40: The word “it” in paragraph 5 refers to ______.

A. the ozone hole

B. clean-up agent

C. acid rain

D. urban smog

Đáp án & Thang điểm

1C

2B

3D

4C

5D

6A

7B

8C

9C

10C

11C

12C

13D

14B

15B

16C

17A

18C

19B

20C

21C

22C

23A

24C

25C

26C

27C

28B

29C

30B

31D

32A

33B

34D

35C

36D

37C

38A

39D

40B

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

Question 1:

A. compliment          B. sacrifice

C. represent              D. interview

Question 2:

A. education              B. personality

C. disappearance     D. development

Question 3:

People (A) who work (B) involves(C) standing for most of the day often suffer (D) from backache.

Question 4:

The Great Pyramid (A) of Giza is (B) said to (C) have built over (D) a 20-year period.

Question 5:

I (A) clearly(B) remember(C) to tell you (D) about this before.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: If everyone _____, how would we control the traffic?

A. could fly         B. flies

C. had flown      D. can fly

Question 7: John was deported on account of his expired visa. He_____it renewed.

A. should have had

B. must have had

C. needn't have had

D. mightn't have had

Question 8: The vegetables_____in this supermarket are always fresh.

A. to sell

B. selling

C. which sold

D. sold

Question 9: In the past, women used to be_____dependent on their husbands or fathers.

A. economic

B. economically

C. economical

D. economy

Question 10: A good leader should not be conservative, but rather_____to new ideas.

A. receptive

B. acceptable

C. permissive

D. applicable

Question 11: The more he tried to explain,_____we got

A. the more confused

B. the most confusing

C. the much confused

D. the more confusing

Question 12: Who_____in that house before the Smiths bought it?

A. has lived

B. lives

C. was living

D. had lived

Question 13: After_____a week in the cottage, he began to think of_____it and returning to London.

A. spending/ having sold

B. having spent/ selling

C. spending/ to sell

D. having spent/ sold

Question 14: He never drinks wine,_____?

A. doesn't he

B. hasn't he

C. won't he

D. does he

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề)

Question 15: _____individuals are those who share the same hobbies, interests, or points of view.

A. Light-hearted

B. Like-minded

C. Open-minded

D. Even-handed

Question 16: The child has no problem reciting the poem; he has_____it to memory.

A. devoted

B. committed

C. added

D. admitted

Question 17: _____! Oh, dear. Didn't you see that car coming?

A. Speak up

B. Stay on

C. Watch out

D. Grow up

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 18: Peter and Mary are discussing life in the future.

- Peter: "I believe space travel will become more affordable for many people in the future." Mary: "____”

A. There's no doubt about that.

B. I am sorry to hear that.

C. It is very kind of you to say so.

D. It doesn't matter at all.

Question 19: Mary is giving Diana a present. - Diana: “Thank you for your lovely present.” - Mary: “_____”

A. Yes, it’s really a lovely present.

B. It was the least I could do.

C. No worry. A present is coming.

D. Why do you have to say so?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 20:

A. arrived        B. failed

C. watched      D. discovered

Question 21:

A. listens        B. enjoys

C. reviews      D. protects

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Nobody knows the origin of the Vietnamese long dress. There was no evidence about where and when it appeared.

A. evaluation

B. book

C. proof

D. symptom

Question 23: Deforestation may seriously jeopardize the habitat of many species in the local area.

A. set fire to

B. do harm to

C. make way for

D. give rise to

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: With consummate skill, she steered the conversation away from any embarrassing subjects.

A. concerning persuasive ability

B. having to do with speaking skill

C. unsatisfactory, not good enough

D. self-confident, not embarrassed

Question 25: When he passes the entrance exam, his parents will be walking on the air.

A. feeling extremely airy

B. extremely light

C. feeling extremely unhappy

D. feeling extremely happy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26: Peter was in a very bad mood. His car had broken down.

A. Peter was in a very bad mood, whose car had broken down.

B. Peter, whose car had broken down, was in a very bad mood.

C. Peter who's car had broken down was in a very bad mood.

D. Peter, who was in a very bad mood, his car had broken down.

Question 27: Sports clear my mind. They also help me maintain a healthy lifestyle.

A. All that sports can do is to clear my mind instead of maintaining a healthy lifestyle.

B. Sports clear my mind so that I can maintain a healthy lifestyle.

C. My mind is cleared and so is the maintenance of a healthy lifestyle.

D. Not only do sports clear my mind, but they also help me maintain a healthy lifestyle.

Question 28: Before telling me how to manage my life, she should really put her house in order.

A. It's advisable that she should do things in order.

B. She'd better mind her own business rather than mine.

C. She is too busy to tell me how to manage my life.

D. She should tidy her house before helping me with mine.

Question 29: “Would you please lend me a hand?” Jane said to me.

A. Jane wanted me to lend her some money.

B. I would not please her by lending it to her.

C. I said I would lend her a hand.

D. Jane politely asked me to help her.

Question 30: Meaningful silence is always better than meaningless words.

A. Words are always meaningless, and so is silence.

B. Meaningless words are not so good as meaningful silence.

C. Meaningful silence is the best among meaningful words.

D. Meaningless words are not so good than meaningful silence.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

To many people, their friends are the most important things in their life. Really good friends (31)_____ the good times and the bad times, help you when you have got problems and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life, someone you have grown up with and been through lots of (32)_____and downs with.

There are all sorts of things that can bring about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities, having the outlook on life or sharing (33)_______experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for years. (34)_______, it really takes you years to get to know someone well enough to consider your best friend.

To the majority of us, this is someone we trust completely and who understands us better (35)______ anyone else. It is the person you can turn to for impartial advice and a shoulder to cry on when life gets you down.

Question 31:

A. give          B. share

C. spend      D. have

Question 32:

A. ups               B. towards

C. forwards     D. backwards

Question 33:

A. similarity       B. similarly

C. similar           D. similize

Question 34:

A. Because         B. Although

C. Otherwise      D. However

Question 35:

A. as           B. than

C. most      D. much

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

If you want to turn your hobbies into jobs, consider the following experts' suggestions. If you are a helpful person, you can teach others to do what you love. "Teach piano lessons, offer cooking classes, or teach another language if those are your passions. You can do this by teaching through a college or continuing education program, by creating your own classes, or by creating your own webinars or tele-seminar series online", Collamer says.

If you are not interested in teaching, appraise, repair or fix items related to what you love. Most hobbies have "stuff" connected to them, and sometimes, that stuff needs to be fixed by a skilled and knowledgeable person. "You could fix computers, appraise collectibles, repair bicycles, source missing parts for highly unusual items, and so on," Collamer says.

"The next time you find yourself confused as to how to generate income from your hobbies, search out the most successful entrepreneurs in your area of interest and study their business models and revenue streams," Collamer suggests. "Ask yourself: Is their income coming from consulting services, videos, accessories, events, classes or product sales? What is their mix of products and services? What is their pricing strategy?" In doing this, you will discover proven models for monetizing your hobbies, as well as helpful information about how to price your own services and products.

Mufson, who has interests outside of career coaching, says she managed to turn a hobby into a lucrative part- time gig. "I personally turned my hobby of creating gemstone jewellery into a side-line business," she explains. "Jewellery making is an expensive hobby and early on I decided to make it pay for itself. Since then I have developed two online stores and a relationship with a jewellery gallery that sells most of my work."

Question 36: What is the best title for the passage?

A. Methods of designing and selling jewellery

B. Tips for turning your interests into careers

C. Experts' advice on choosing the best jobs

D. Pros and cons of running a private business

Question 37: Collamer suggests_____.

A. interviewing the richest business people

B. getting a university degree in business

C. working for the most popular employer

D. analyzing successful people's methods

Question 38: What is Mufson most likely to make?

A. Shoes          B. Clothes

C. Earrings      D. Handbags

Question 39: Where are most of Mufson's products sold?

A. At her shops

B. At a gallery

C. Via the Internet

D. In the market

Question 40: Which does the phrase "do this" in the first paragraph refer to?

A. Have your passion

B. Teach others your hobbies

C. Create your own webinars

D. Offer cooking classes

Đáp án & Thang điểm

1C

2D

3A

4C

5C

6A

7A

8D

9B

10A

11A

12D

13B

14D

15B

16B

17C

18A

19B

20C

21D

22C

23B

24C

25C

26B

27D

28B

29D

30B

31B

32A

33C

34D

35B

36B

37D

38C

39B

40B

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Hồ Chí Minh năm 2024 (7 đề)

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

1.A. advises         B. raises                      C. devises                   D. goes

2.A. rose               B. lose                         C. close                       D. chose

Choose the word (A, B, C or D) that has different stress from that of the rest.

3. A. express        B. effort                        C. office                      D. comment

4. A. economic     B. experience              C. entertainment       D. introduction

5. A. history          B. depression              C. invention                D. completely

Choose the answer (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

6.  He has just come back from London, ________is the capital of England.

A. that               

B. which           

C. where              

D. in which

7.  No one can predict the future exactly. Things may happen _______.

A. expected      

B. unexpected       

C. expectedly    

D. unexpectedly

8.  Ms Young, to _______ many of her students, are writing, is living happily and peacefully in Canada.

A. who

B. whom

C. that

D. whose

9.  After a few decades of the economic reforms, Vietnam has increased the living _______ of people.

A. surfaces        

B. standards         

C. levels       

D. backgrounds

10.  In five more minutes, they_______for three hours on the phone.

A. are talking    

B. have talked            

C. will have been talking            

D. will talk

11.  Nam: What do you think about his story? - Tan: ____________, it’s not true.

A. In my opinion             

B. I know                  

C. According to me        

D. I don’t think

12.  If she _______ the train last night, she _________ here now.

A. took / were                              

B. were taking / is      

C. had taken / would have been     

D. had taken / would be

13.  _______ speaking, I do not really like my present job.

A. Honest          

B. Honestly                

C. Honesty                 

D. Dishonest

14.  A letter of _______ is sometimes really necessary for you in a job interview.

A. recommend            

B. recommended       

C. recommender         

D. recommendation

15.  _______ if he comes late?

A. What you would do                        

B. What would you do  

C. What will you do                             

D. What you will do

16.  Some days of rest may help to _______ the pressure of work.

A. reduce          

B. lower

C. chop

D. increase

17.    A _______ is an official document that you receive when you have completed a course of study or training.

A. vocation       

B. subject                    

C. certificate               

D. grade

18.  John: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: ___________________.

A. Thank you. I hope you like it.         

B. I don’t think it’s nice

C. No, I don’t think so                        

D. Oh, that’s right

19.  He is very worried _______ his new job because he is not quite prepared _______ working.

A. on / over       

B. to / off

C. about / for

D. in / at

20.  Mai: Can you lend me some money, Lan? - Lan: __________________.

A. I don’t have any money                  

B. Certainly. Here you are.

C. No, I can’t                                       

D. Yes, I can

21.  If I _______ 10 years younger, I _______ the job.

A. am / will take                                   

B. was / have taken

C. had been / will have taken               

D. were / would take

22.  When I _______ up this morning, my roommate _______ already.

A. am waking / leaves                          

B. wake / has left       

C. woke / had left                                 

D. was waking / left

23.  I think we ___________ from her soon.

A. hear                                                  

B. will hear                

C. have heard                                        

D. will have heard

24.  Robert wanted to know if I would leave the _______ Friday.

A. following      

B. ago                         

C. previous                 

D. before

25.  He is the man _______ car was stolen last week.

A. whom           

B. that                         

C. which                     

D. whose

26.  It is of great ______ to show your interest and politeness when you are having a job interview.

A. importance   

B. important     

C. importantly            

D. unimportant

27.  _____ instructed me how to make a good preparation for a job interview.

A. John Robbins to that I spoke by telephone                        

B. John Robbins, that I spoke to by telephone

C. John Robbins, to who I spoke by telephone                      

D. John Robbins, whom I spoke to by telephone

28.  She is the eldest in her house, so she has to look _________her brother when her parents go out.

A. for

B. at

C. up

D. after

29.  A taxi crashed into __________ tree. _________driver was badly injured.

A. a / a               

B. a / the          

C. the / a                     

D. the / the

30.    The economic renovation in Vietnam _______in December, 1986 by the Vietnamese Communist Party.

A. initiated        

B. was initiating         

C. was initiated          

D. had initiated

Choose the best answer (A, B, C or D) for each of the following questions:

31.   “What did you do last weekend, Tim?” Alice asked.

A. Alice asked Tim what did he do last weekend.

B. Alice asked Tim what he had done last weekend.

C. Alice asked Tim what he had done the previous weekend.

D. Alice asked Tim what had he done the previous weekend.

32.  People say that Vietnamese students are not well-prepared for their future jobs.

A. Vietnamese students are said not to be well-prepared for their future jobs.

B. Vietnamese students are said to be not well-prepared for their future jobs.

C. Vietnamese students say not to be well-prepared for their future jobs.

D. Vietnamese students say to be not well-prepared for their future jobs.

33.  "Why don't you ask the teacher for help?" Peter asked me.

A. Peter advised me to ask the teacher for help.

B. Peter recommended me not to ask the teacher for help. ,

C. Peter told me the reason why I did not ask the teacher for help.

D. Peter suggested that he should ask the teacher for help.

34.  If it does not rain tomorrow, we will water the garden.

A. Unless it rain tomorrow, we will water the garden.   

B. Unless it does rain tomorrow, we will water the garden.

C. Unless it rains tomorrow, we will water the garden.

D. Unless it rains tomorrow, we will not water the garden.

35.  Because he came to class late, the teacher punished him.

A. The teacher punished him if he came to class late.    

B. The teacher would punish him if he came to class late

C. The teacher would not punish him if he did not come to class late.

D. The teacher would not have punished him if he had not come to class late.

36.  Qualifications and experience / two elements / help us / get good jobs easily.

A. Qualifications and experience are two elements help us get good jobs easily.

B. Qualifications and experience are two elements helping us get good jobs easily.

C. Qualifications and experience are two elements which helps us get good jobs easily.

D. Qualifications and experience are two elements helped us get good jobs easily.

Listen and choose the best answer.

37. Producers of video games are keen on __________.

A. finding the best ways of continuing to attract people

B. developing computer techniques in making such games

C. learning about drug to which people are addicted

D. designing ways

38. The people who are most attracted to video games are __________.

A. young adult women

B. boys from eight to fifteen years old

C. girls between eight and fifteen

D. supermarket assistants

39.   __________have different attitude towards playing video games.

A. Adult men and women

B. Boys and girls from eight to fifteen

C. Girls and boys above eight

D. Girls and boys below eight

40. The addiction to video games can be so powerful that it can __________.

A. separate boys from girls

B. make people relaxing

C. destroy people’s instincts

D. make people physically ill.

41.   Compared with boys of the same age, girls are __________.

A. more intelligent than boys

B. more addicted to video games

C. more concentrated on video games

D. less affected by video games

Choose the word or phrase that best fits each space in the following passage

 Many people love boats. Going out on the water on a warm summer day is a lot of fun. (42) _______  ,different people like different kinds of boats. Two of the most popular kinds of boat are sailboats and speedboats. Sailboats use the (43) _______to give them power. They only have small engines. In contrast, speedboats have large engines and go very fast. Furthermore, speedboats are usually not as (44) _______ as sailboats. Speedboats are small so that they can go fast. Sailboats, on the other hand, are big so that they are more comfortable. ( 45) _______, sailboats can travel into the ocean, but this would be very dangerous in a speedboat. You can only use speedboats on rivers or lakes.

42.   A. However      B. Although                C. Because                  D. Unless

43.   A. water            B. speed                      C. weather                  D. wind

44.   A. small             B. fast                         C. warm                      D. big

45.   B. Unfortunately    B. At first              C. In addition             D. Except for

Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

46.  What does the passage mainly discuss?

A. Unity among the people in India    

B. A way that children in India have fun

C. How a festivnbsp;                               

D. The meaning of lamplighting and firecrackers in India.

47.  The world honor in the first paragraph 1 is closest in meaning to

A. pride             B. respect                    C. satisfaction             D. understanding

48.  All of the following are true of the festival EXCEPT_______.

A. giving thanks to Gods

B. lighting up candles

C. exploding firecrackers

D. having sports competition between children

49.  The author’s main purpose in paragraph 1 is

A. to show different types of lights in Diwali

B. to point out that the Diwali is an unusual holiday

C. to explain the meaning of Diwali

D. to give evidence that Diwali is celebrated at night

50.  Why does the author mention children in paragraph 2?

A. To focus that Diwali is a noisy festival

B. To indicate that children enjoy the holiday of Diwali a lot

C. To explain that the Diwali is a time for competition

D. To indicate that the holiday is dangerous for children

ĐÁP ÁN GỢI Ý

Question 1. D

Question 11. A

Question 21. D

Question 31. C

Question 41. D

Question 2. B

Question 12. D

Question 22. C

Question 32. A

Question 42. A

Question 3. A

Question 13. B

Question 23. B

Question 33. A

Question 43. D

Question 4. B

Question 14. D

Question 24. A

Question 34. C

Question 44. D

Question 5. A

Question 15. D

Question 25. D

Question 35. D

Question 45. C

Question 6. B

Question 16. A

Question 26. A

Question 36. B

Question 46. C

Question 7. D

Question 17. C

Question 27. D

Question 37. A

Question 47. B

Question 8. B

Question 18. A

Question 28. D

Question 38. B

Question 48.D

Question 9. B

Question 19. C

Question 29. B

Question 39. A

Question 49. C

Question 10. C

Question 20. B

Question 30. C

Question 40. C

Question 50. B

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

1.        A. hospital            B. inflation              C. policy              D. constantly

2.        A. government     B. consumer          C. domestic        D. production

3.        A. priority              B. industry              C. subsidy           D. qualify

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

4.        A. choice              B. chemist               C. each               D. achieve

5.        A. applicant         B. identity                 C. indicate         D. chemistry

Choose the best answer to complete the blank in each of the following sentences.

6.  If I feel too excited to sleep, I ________ reading one of our reports.

A. will try

B. try

C. would try       

D. would have tried

7.  If he ________ well on the training course last year, he ________ offered the promotion now.

A. had done / would be 

B. had done / would have done

C. did / would be

D. did / will be

8.  What time would we get there ________ the subway?

A. we took

B. if we took     

C. unless we take

D. provided that we take

9.  He took me to the college ________.

A. he used to study           

B. in that he used to study

C. where he used to study

D. which he used to study

10.  ________ school is very important for ________ country to develop.

A. The / a

B. ø / a

C. The/ ø

D. ø / ø

11.  He has been learning hard to prepare ________ the coming final exam.

A. for                     

B. with                       

C. on                   

D. over

12.  ________ the end of the course, the students have to take an exam on four basic skills of the target language.

A. In

B. At

 C. On

D. To

13.  They are university professors who specialize ________ the history of the Russian empire.

A. on

B. to

C. in

D. about

14.  Secondary education in Hong Kong is largely based ________ the British education system.

A. on

B. to

C. in

D. about

15.  Tell me the day ________ you want to leave.

A. which

B. in which

C. that

D. when

16.  Of my students, Betty is the only one ________ has found a job.

A. whom               

B. which                    

C. that                 

D. whose

17.  Have you ever visited New York harbor, ________ the famous Statue of Liberty stands?

A. which               

B. where                    

C. that                 

D. over which

18.  The man and his dogs ________ were buried in the demolished building after the earthquake have just been rescued safely.

A. which              

B. who

C. that                 

D. whom

19.  GCSE courses are ____ in a variety of subjects which are usually decided by the students themselves.

A. spent                

B. taken                     

C. made              

D. looked

20.  GCSEs are not compulsory, but they are the most common qualifications taken by 14-16 year-old students.

A. specialized      

B. fulfilled                

C. applied         

D. Required

21.  An ‘A-level’ in Maths or a / an ________ qualification is normally required.

A. equal                

B. same

C. like

D. equivalent

22.  The control of ________ has been carried out through measures rooted in monetarism.

A. inflate              

B. inflation                

C. inflationist    

D. inflator

23.  It is often a good idea to start with small, easily ________ goals.

A. achievable       

B. achieve                 

C. achievement 

D. achiever

24.  To my _______, I was not offered the job.

A. happiness        

B. dream                    

C. joy                  

D. disappointment

25.  The Eiffel Tower ________ design was revolutionary at its time, is still a marvelous structure.

A. which               

B. that                        

C. whose            

D. of which

26.  Many children are under such a high ________ of learning that they do not feel happy at school.

A. recommendation

B. interview

C. pressure 

D. concentration

27.  ________, he walked to the station.

A. Despite being tired

B. Although to be tired

C. In spite being tired

D. Despite tired

28.  During the time of economic reforms, the economy has grown _______ with only a few major setbacks.

A. constant           

B. constantly            

C. constants       

D. constancy

29.  The _______ effect of the new policy is that the farmer is now working for himself, and not for the state sake.

A. legal                 

B. common                

C. all                   

D. overall

30.  After more than a decade of Doi Moi or economic _______, the Vietnamese Communist government has achieved diplomatic and economic links with numerous foreign partners.

A. relation            

B. investment           

C. productivity 

D. renovation

Listen and choose the best answer.

31. A Nobel prize would NOT be given to_______.

A. a doctor who discovered a vaccine B. a composer who wrote a symphony

C. an author who wrote a novel D. a diplomat who negotiated a peace settlement

32. How often are the Nobel prizes awarded?

A. Five times a year B. Twice a year C. Once a year D. Once every two year

33. Why are the awards presented on December 10?

A. Because that date was Nobel’s will.

B. Because Alfred Nobel died on that day.

C. Because it is a tribute to the King.

D. Because Central Bank administers the trust.

34. How can a person become a candidate for Nobel Prizes?

A. He has distinguished work in any fields.

B. He has got an official introduction from a qualified authority

C. He has contributed a lot to his country

D. He is well-known all over the world

35. What does this speech mainly discussed?

A. Alfred Bernard Nobel. B. Great contributions to mankind.

C. Swedish philanthropy. D. The Nobel prizes.

Choose the sentence that is closest in the meaning to the root one.

36.  If I / not / television / I / hear / burglar alarm / off

A. If I hadn’t watched the television, I had heard the burglar alarm go off.

B. If I didn’t watch the television, I had heard the burglar alarm go off.

C. If I hadn’t watched the television, I would have heard the burglar alarm go off.

D. If I hadn’t watch the television, I would hear the burglar alarm go off.

37.  He / suffer / rare tropical disease / which / contracted / while / Africa

A. He still suffers from a rare tropical disease which he contracted while he was in Africa.

B. He still suffers from a rare tropical disease which contracted while he was in Africa.

C. He suffers from a rare tropical disease which was contracted while he is in Africa.

D. He suffers from a rare tropical disease which he contracts while in Africa.

38.  Laser / device / concentrate / light waves / intense beam.

A. Laser is a device concentrates light waves into an intense light beam.

B. The laser is a device to concentrate light waves to an intense light beam.

C. The laser is a device which concentrates light waves and an intense light beam.

D. Laser is a device which concentrates light waves into an intense light beam.

39.  That book / very thick / belong / younger sister.

A. That book, what is very thick, belongs to my younger sister.

B. That book, that is very thick, belongs to my younger sister.

C. That book, which is very thick, belongs to my younger sister.

D. That book, which is very thick, belongs my younger sister.

40.  I did not answer the door even though I knew it was my friend.

A. Unless I knew it was my friend, I would not answer the door.

B. I knew it was my friend, but I did not answer the door.

C. Only when I answered the door did I knew it was my friend.

D. I answered the door since I knew it was my friend.

Read the passage and choose the best answers:

…Never say anything negative about past experiences, employers, or courses or professors. Always think of something positive about an experience and talk about that. You should also be __(31)__. If you are genuinely interested __(32)__ the job, let the interviewer know that.

One of the best ways to show you are keen on a job is to demonstrate that you have researched the organization prior to the interview. You can also __(33)__ interest by asking questions about the job, the organization, and its service and products. The best way to impress an employer is to ask questions that build your interview discussion. This shows you are interested and __(34)__ close attention to the interviewer. It is a good idea to prepare a few questions in advance, but an insightful comment based on your conversation can make an even stronger statement. At the __(35)__ of the interview, it is appropriate for you to ask when you may expect to hear from the employer.

41.   A. enthusiasm      B. enthusiastic          C. enthusiastically  D. enthusiast

42.   A. with                  B. for                          C. on                   D. in

43.   A. appear              B. conceal                 C. show              D. cover

44.   A. pay                   B. choose                  C. make              D. spend

45.   A. close                 B. final                       C. end                 D. finish

Read the passage and choose the best answers:

       University Entrance Examination is very important to Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Chemistry and Biology; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.

       In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes, professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.

       According to Vietnam’s Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

46.  University Entrance Examination in Vietnam is very _________.

       A. interesting       B. stressful                C. free                 D. easy

47.  The word those refers to _________.

       A. exam subjects B. young people       C. universities   D. examinations

48.  In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _________ percent.

       A. 5                        B. 10                          C. 20                   D. 50

49.  Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?

A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.

B. Maths is compulsory in the University Entrance Examination.

C. Students are not allowed to choose their exam subjects.

D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

50.  According to the passage, _________.

A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year

B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities

C. the Vietnamese government encourages the establishment of non-public universities

D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities


 ĐÁP ÁN GỢI Ý

Question 1. B

Question 11. A

Question 21. D

Question 31. B

Question 41. B

Question 2. A

Question 12. B

Question 22. B

Question 32.

Question 42. D

Question 3. A

Question 13. C

Question 23. A

Question 33. B

Question 43. C

Question 4. B

Question 14. A

Question 24. D

Question 34. B

Question 44. A

Question 5. B

Question 15. D

Question 25. C

Question 35. D

Question 45. C

Question 6. A

Question 16. C

Question 26. C

Question 36. C

Question 46. B

Question 7. A

Question 17. B

Question 27. A

Question 37. A

Question 47. B

Question 8. B

Question 18. C

Question 28. B

Question 38. D

Question 48. C

Question 9. C

Question 19. B

Question 29. D

Question 39. C

Question 49. D

Question 10. B

Question 20. D

Question 30. D

Question 40. B

Question 50. C

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

1. A. any        B. daddy            C. cat           D. chat

2. A. talked    B. passed          C. called      D. washed

3. A. come     B. something    C. comb      D. grow

Choose the word that has the stress differently from that of the other words.

4. A. company            B. official       C. Australia     D. encounter

5. A. knowledge         B. bracket      C. although     D. neighbor

6. A. hopelessness    B. athletics    C. resident       D. tolerance

7. This room__________since I was born.

A. has been painted 

B. was painted 

C. painted 

D. has painted

8. What__________ you__________if you __________a billionaire? –I would take a trip into space.

A. will/do / are 

B. would/do / were 

C. can/do/was 

D. shall/do / are

9. Have you seen the Titanic yet? _ No, I haven't. I__________it next Saturday.

A. would see 

B. will see 

C. am going to see 

D. see

10. After__________dinner, I often watch TV.

A. ate 

B. eat 

C. eaten 

D. eating

11. Tom said that he __________his motorbike the day before.

A. had lost 

B. lost 

C. has lost 

D. lose

12. Do you believe__________God?

A. at 

B. of 

C. about 

D. in

13. Air and water are necessary__________us.

A. of 

B. for 

C. with 

D. to

14. The beautiful woman has a busy__________life.

A. society 

B. socialize 

C. social 

D. socializing

15. English has become the main language of__________.

A. communication 

B. communicate 

C. communicant 

D. communicative

16. Do you think doing the household chores is the__________of the women only?

A. responsibly 

B. responsible 

C. responsibility 

D. responsive

17. He did some odd jobs at home__________.

A. disappointment 

B. disappointedly 

C. disappointed 

D. disappoint

18. "I have bought you a toy. Happy birthday to you!" –"__________"

A. What a lovely toy! Thanks. 

B. Have a nice day!

C. The same to you!

D. What a pity!

19. " Your hairstyle is terrific, Cindy" – "__________"

A. It's nice 

B. You're welcome 

C. Not at all 

D. Thanks, Peter

20. When students finish the secondary education, they have to take a(n)__________called GCSE.

A. check 

B. examination 

C. interview 

D. test

21. I spoke very slowly __________he didn't understand English very well.

A. to 

B. so that 

C. because 

D. so

22. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to 

B. express interest in 

C. be interested in 

D. pay attention to

23. " I'm going away tomorrow, mother."_ Leo told his mother that__________away the__________.

A. he was going / following day 

B. I'm going / day after

C. I was going / day after

D. he's going / following day

24. " It was nice of you to give me the present. Thank you" Ben said to Mary.
 Ben thanked Mary__________the present.

A. of giving him 

B. it had been nice of her to give him

C. for giving him

D. that she had been nice to give him

25. Shakespeare wrote " Romeo and Juliet" in 1605.

A. "Romeo and Juliet" were written by Shakespeare in1605

B. "Romeo and Juliet" was written by Shakespeare in 1605.

C. "Romeo and Juliet" was written in 1605 by Shakespeare.

D. "Romeo and Juliet" were written in 1605 by Shakespeare

26. The hurricane has totally destroyed the villages._ The villages__________by the hurricane.

A. have been totally destroyed

B. has been totally destroyed

C. have totally been destroyed

D. has totally been destroyed

27. If you don't work much harder, you won't pass the exam.

Unless you__________much harder, you__________the exam.

A. work/ will pass 

B. don't work/ will pass

C. don't work/ won't pass 

D. work/ won't pass

28. My sister is often sick because she doesn't do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won't often be sick.

B. If my sister isn't physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn't often be sick.

D. If my sister wasn't physical exercise, she would do sick.

29. The river from__________we get our water- supply is nearly empty.

A. whose 

B. that 

C. where 

D. which

30. My father wants to speak to you. You met him yesterday.

My father__________you met yesterday, wants to speak to you.

A. whose 

B. whom 

C. whom 

D. that

31. In spite of his poorness, he is honest.

A. Although he is poor, he is honest. 

B. Although he is poor, but he is honest. 

C. Despite he is poor, he is honest.

D. In spite of he is poor, he is honest.

32. He only accepted the job__________the high salary.

A. though 

B. because 

C. because of 

D. in spite of

33. Did you read__________novel I lent you__________last week?

A. ф/ in 

B. a/ ф 

C. ф/ on 

D. the/ ф

34. __________rich should help__________poor and__________disabled.

A. a/ a/ a 

B. the/ the/ the 

C. ф/ ф/ ф 

D. the/ the/ ф

35. The man who is speaking to John is my brother.

A. The man spoke to John is my brother.

B. The man is speaking to John is my brother.

C. The man spoken to John is my brother.

D. The man speaking to John is my brother.

36. He read The Old Man and The Sea, a novel__________by Ernest Hemingway.

A. written 

B. writing 

C. which written 

D. that wrote

Đáp án

1. A

2. C

3. D

4. A

5. C

6. B

7. A

8. B

9. C

10. D

11. A

12. D

13. B

14. C

15. A

16. C

17. B

18. A

19. D

20. B

21. C

22. D

23. A

24. C

25. B

26. A

27. D

28. C

29. D

30. B

31. A

32. C

33. D

34. B

35. D

36. A

37. B

38. C

39. B

40. C

41. A

42. B

43. A

44. C

45. D

46. D

47. C

48. B

49. A

50. B

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 6)

1. A. second 

B. secondary

C. among 

D. half

2. A. as 

B. or

C. but 

D. so

3. A. Primary 

B. High 

C. College 

D. University

4. A. from 

B. for 

C. with 

D. to

5. A. subjects

B. courses 

C. topics 

D. titles

6. A. mathematician 

B. mathematics

C. mathematically 

D. mathematical

7. A. of

B. with 

C. for 

D. to

8. A. so 

B. such

C. like 

D. alike

9. A. choose

B. test 

C. wish 

D. consist

10. A. On

B. In

C. Of 

D. For do

B Đọc kỹ bài khoá và chọn phương án đúng ứng với A B C hoặc D

Almost all the energy on the earth comes from the sun. Heat from the sun makes the earth warm enough for life. Plants use the sun's energy to live and grow. Plants give off a gas called oxygen. Animals eat plants and breathe oxygen. Animals need plants in order to live, and plants need the sun. You use plants to create heat and energy. You can burn wood from trees. You can burn fossil fuels called coal, gas, and oil. Fossil fuels formed deep underground from plants and animals that died millions of years ago.

The sun's energy can also do harm. Too much sunlight can burn your skin, causing sunburn. Harmful rays from the sun can also cause a disease called skin cancer. Looking right at the sun can harm your eyes. You need to be careful of the sun. The center of the sun is called the core, which is extremely hot. All the energy of the sun comes from the nuclear reactions in its core. It takes a long time for the energy from the core to reach the surface of the earth - about 170,000 years!

11. According to the passage, the sun is vital because ______ .

A. it has its hot core

B. plants live and grow better with the sun's energy

C. plants, animals and people need energy from the sun

D. fossil fuels will be used up and people turn to the sun's energy

12. Fossil fuels formed deep underground from______ .

A. heat from the sun

B. earth and rock

C. oil and gas

D. dead plants and animals

13. The title for this passage could be

A. "Energy from the Sun"

B. "Oxygen and Plants"

C. "Animals and Plants"

D. "The Sun and Fossil Fuels"

14. Harmful rays from the sun may cause ____________ .

A. fever

B. skin cancer

C. pain

D. headache

15. All of the following statements are NOT true EXCEPT

A. the sun's heat does no harm to people

B. looking right at the sun is a way to make your eyes better

C. the sun is a long way from the Earth

D. the center of the sun is not very hot

Fill in the blanks with the most suitable word

A food chain is the way energy goes from one living thing to another through food. Plants are the first (16) _______ in most food chains. Plants use the energy in sunlight to make their own food. Plants store the energy in their leaves and stems. Plants are called primary producers in food chains. Animals eat the plants (17) _______ use the Sun's energy to grow. Animals are called (18) _______. Animals that eat plants are primary consumers. Animals that eat other animals are secondary consumers. Animals store the energy in their bodies. Energy flows (19) _______ plants and bigger animals through the steps of eating and being eaten. Each part of the food chain is directly connected to the other, just (20) _______ the links in a chain.

16.A. step            B. foot            C. run          D. leg

17.A. when           B. what          C. that         D. then

18.A. buyers         B. shoppers  C. sellers     D. consumers

19.A. in                  B. from         C. for           D. till

20.A. as                 B. alike          C. similar     D. like

21. Not only ________ but also ________ the computer.

A. could he type, could he operate

B. could he type, he could operate

C. he could type, could he operate

D. he could type, he could operate

22. He was so careful that not a single mistake _________ in the test.

A. he made

B. he had ever made

C. did he make

D. he ever made

23. It was not until ___________ that ___________ .

A. did mother satisfy his needs, Joe went to bed

B. mother satisfied his needs, did Joe go to bed

C. mother satisfied his needs, Joe went to bed

D. did mother satisfy his needs, did Joe go to bed

24. Little __________ years ago that I would be sitting here today as a chief engineer.

A. I thought

B. did I think

C. I did think

D. thought I

25. Which sentence is wrong?

A. I have three pens, they are all in my pencil box.

B. I have three pens, and they are all in my pencil box.

C. I have three pens, which are all in my pencil box.

D. I have three pens. They are all in my pencil box.

26. The flower smells_________ .

A. pleased

B. sweetly

C. sweetness

D. pleasant

27. _________used to be an orphanage here, but we can't find it now.

A. There

B. There was

C. It

D. It was

28. _________no need to tell him all about it.

A. It is

B. It has

C. There has

D. There is

29. A teacher is_________ correct.

A. not necessary always

B. necessary not always

C. necessarily not always

D. not necessarily always

30. There are many __________in our library.

A. old American interesting history books

B. interesting old American history books

C. interesting American old history books

D. American interesting old history books

31. Alice is proud of having _________bed.

A. an old beautiful Chinese wooden

B. a beautiful old Chinese wooden

C. a beautiful Chinese old wooden

D. a beautiful old wooden Chinese

32. The _________ student standing at the gate speaks very good Chinese.

A. tall young American

B. young tall American

C. American tall young

D. American young tall

33. _______________ came from the second-hand bookstore.

A. All these old stories

B. These all old stories

C. All old these stories

D. These old all stories

34. Those who participated in the experiment had to remain_______ all night.

A. awaken

B. awake

C. awaked

D. awoken

35. We have not had_________ as this for many weeks.

A. so cold a day

B. how cold a day

C. a day so cold

D. a such cold day

36. Radio _________in our life.

A. widely is used

B. is used widely

C. is widely used

D. is wide used

37. There was_________ to weight the elephant.

A big enough nothing

B. big nothing enough

C. nothing big enough

D. nothing enough big

38. He sent her a _________shirt as a birthday present.

A. Chinese fine silk

B. fine silk Chinese

C. silk fine Chinese

D. fine Chinese silk

39.Only after she got off the bus, ______ that _____ her handbag on the seat.

A. she found she had lost

B. did she find/ had she lost

C. did she realize, she had left

D. she realized/ had she left

40. _________my eyes when I began to imagine the most fantastic shapes.

A. Not until I closed

B. No sooner had I closed

C. Hardly did I close

D. Scarcely had I closed

41. The weight of the moon is only about _________ of that of the earth.

A. one of eighty

B. one-eightieth

C. one of eighties

D. one the eightieth

42- Have you got everything ready for the meeting? Yes, but we need _____ .

A. three other chairs

B. other three chairs

C. another three chairs

D. three another chairs

43. His suggestion sounded ___________ but nobody agreed to it.

A. reasonable

B. reasonably

C. unreasonably

D. unreasonable

44. He _______ at half past six, but now he _______ at five.

A. used to get up / is used to getting up

B.was used to getting up / used to get up

C. used to getting up / is used to get up

D.was used to get up / used to getting up

45._______ English is as important as _______ exercises in English.

A.Spoken/ written

B. Speaking / written

C.Spoken / writing

D. Speak / write

46.The hotel ___ now beside the park was designed by a group of young men.

A. being built

B. to be built

C. built

D. building

47. All of us were _______ by the _______ questions _______by a six- year-old boy.

A. puzzled / puzzling / rose

B. puzzling / puzzled / raised

C. puzzled / puzzling / raised

D. puzzled / puzzled / lifted

48.It was so cold that they kept the fire _______ all night.

A. to burn

B. burn

C. burning

D. burned

49. His new job as a school principal has kept him ________ .

A. to be fully occupied

B. fully occupying

C. being fully occupied

D. fully occupied

50. Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive.

A. We were very impressed by the new cinema, but found it rather expensive.

The new cinema was more expensive than we expected.

We weren’t as much impressed by the new cinema’s look as its coast.

We were not impressed by the new cinema at all because it looked rather expensive.

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Hồ Chí Minh

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 7)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Q 1: A. played       B. worked        C. cried        D. ruled

Q 2: A. raises        B. fishes           C. studies    D. watches

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the complete sentence to have the correct structure to each of the following questions.

Q 3: The guests had an accident. They arrived very late.

A. Unless the guests had not had an accident, they wouldn’t have arrived so late.

B. Had the guests not had an accident, they would have arrived early.

C. If the guestsdidn’t have an accident, they wouldn’t arrive so late.

D. The guests wouldn’t have arrived early if they had not had an accident.

Q 4: Some weapons belong to IRA. They were found at a flat in Bristol

A. Some weapons find at a flat in Bristol belong to IRA.

B. Some weapons to find at a flat in Bristol belong to IRA.

C. Some weapons finding at a flat in Bristol belong to IRA.

D. Some weapons found at a flat in Bristol belong to IRA.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Q 5: Rachel is neither nervous nor afraid of anything around her.

A. scared

B. impatient

C. troubled

D. unworried

Q 6: He resigned from the company in order to take a more challenging job.

A. difficult

B. complicated

C. demanding

D. effortless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the corresponding sentence to have the same meaning as the original one provided above in each of the following ones.

Q 7: These mechanics are going to repair our car this afternoon.

A. Our car is going to repair these mechanics this afternoon.

B. We are going to get these mechanics repaired our car this afternoon.

C. We are going to have our car repairing by these mechanics this afternoon.

D. Our car is going to be repaired by these mechanics this afternoon.

Q 8: We can’t see the dark side of Mercury from the Earth.

A. The dark side of Mercury can be seen from the Earth.

B. The dark side of Mercury can’t see from the Earth.

C. It’s impossible to see the dark side of Mercury from the Earth.

D. It’s possible to see the dark side of Mercury from the Earth.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Q 9: Last week, John did an essay very well, which was complimented.

- Teacher: “John, you've written a much better essay this time.”

- John: “……………..”

A. Thank you. It's really encouraging.

B. Don’t mention it.

C. There’s no doubt about that.

D. You're welcome.

Q 10: Jim is talking to his friend, Laura about his plan this summer

- Jim: “I'm going to travel with my friends to Kyoto this summer.”

- Laura: “…………….. Be sure to tell me all about your trip when you get back.”

A. That’s right.

B. Sorry to hear that.

C. Sounds like fun.

D. Oh, with pleasure.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Q 11: California, along with Florida and Hawaii, …………….. among the most popular US tourist destinations.

A. is

B. are

C. have been

D. were

Q 12: You can't get a well-paid job ……………..

A. if you've got experience.

B. otherwise you got experience.

C. unless you've got experience.

D. in case you'd got experience.

Q 13: I knocked on the window to …………….. her attention.

A. get

B. pay

C. take

D. make

Q 14: ………… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. Due to

B. Even though

C. Because

D. In spite of

Q 15: She was very ……………. and sang ……………all the way home.

A. happily - happily

B. happy - happy

C. happily - happy

D. happy - happily

Q 16: By the end of this month I …………….. a French course.

A. will take

B. will have taken

C. would take

D. will be taking

Q 17: John is studying hard ……………... not to fail the next exam.

A. so as that

B. in order

C. in order that

D. so that

Q 18: A/an …………….. is someone who always believes that good things will happen.

A. pessimist

B. optimistic

C. optimist

D. pessimistic

Q 19: There's going to be trouble ……………..

A. when Paul finds out about this.

B. when Paul will find out about this.

C. when Paul found out about this.

D. when Paul is going to find out about this.

Q 20: The program was ……………. I was ……………. with it.

A. boring - bored

B. bored - bored

C. bored - boring

D. boring - boring

Q 21: The …………….. form will ask for your place of birth.

A. applicable

B. applying

C. application

D. applicant

Q 22: They skidded on the ice and crashed into a …………….. car.

A. black big American

B. big American black

C. American big black

D. big black American

Q 23: A school year in Vietnam is often divided …………… two semesters.

A. about

B. of

C. into

D. in

Q 24: It was …………… that I couldn't eat it.

A. such a hard cake

B. so hard cake

C. such hard cake

D. so a hard cake

ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethe correct answer to each of the questions.

In developing countries, people are sometimes unaware of the importance of education, and there is economic pressure from those parents who prioritize their children's, making money in the short term over any long-term benefits of education. Recent studies on child labor and, poverty have suggested that when poor families reach a certain economic threshold where families are able to provide for their basic needs, parents return their children to school. This has been found to be true, once the threshold has been breached, even if the potential economic value of the children's work has increased since their return to school.

Other problems are that teachers are often paid less than other professions; a lack of good universities and a low acceptance rate for good universities are evident in countries with a relatively high population density.

India has launched EDUSAT, an education satellite that can reach remote parts of the country at a greatly reduced cost. There is also an initiative supported by several major corporations to develop a $100 laptop. The laptops have been available since 2007. The laptops, sold at cost, will enable developing countries to give their children a digital education. In Africa, an "e-school program" has been launched to provide all 600,000 primary and high schools with computer equipment, learning materials and internet access within 10 years. Volunteer groups are working to give more individuals opportunity to receive education in developing countries through such programs as the Perpetual Education Fund. An International Development Agency project started with the support of American President Bill Clinton uses the Internet to allow co-operation by individuals on issues of social development.

Q 25: According to recent studies, when parents are able to overcome their financial difficulty, ……………..

A. they have their children work even harder

B. they themselves continue their schooling

C. they send their children back to school

D. they still make their children continue working

Q 26: It can be inferred from the text, in populous countries, ……………...

A. there are a lot of good universities

B. no other careers are better paid than teaching

C. there is a lack of good universities

D. teaching is the highest-paid career

Q 27: The word who refers to ……………..

A. developing countries

B. economic pressure

C. the parents

D. the children

Q 28: How many projects are presented in the third paragraph?

A. Four

B. Two

C. Three

D. One

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatetheword(s)CLOSEST inmeaning to the underlined word(s) in each of the followingquestions.

Q 29: I thought I'd make use of the sports facilities while I'm here.

A. get on with

B. take part in

C. take advantage of

D. pay attention to

Q 30: Whatever his shortcomings as a husband, he was a good father to his children.

A. weaknesses

B. strengths

C. good sides

D. enthusiasm

MarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethewordthatdiffersfromtheother three in the position of primary stress in each of the followingquestions.

Q 31: A. unhappy B. differently C. timetable D. newspaper

Q 32: A. entertainment B. economic C. activities D. introduction

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Q 33: I'll send you (A) my address as soon as (B) I will find (C) somewhere to live (D).

Q 34: The (A) people are waiting (B) outside are (C) becoming impatient (D).

Q 35: Either (A) you or (B) your sister are (C) in charge of the (D) household chores today

Q 36: If you had gone (A) to bed early last night (B), you wouldn’t have been (C) so sleepy (D) now

ReadthefollowingpassageandmarktheletterA,B,C,orDonyouranswersheettoindicatethe correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Companies like __( 37 )__ who know what they want from a job. They are also impressed with someone who has done research before arriving at the interview. __( 38 )__ the effort to look into the organization you're interested in, and you'll find yourself ahead of the competition.

To get a sense of how the organization you're interested in sees itself, go to their corporate website and read about the company's history and plans for __( 39 )__ future. Company websites, along with their official social media pages, often have employee photos or posts about the business, both of __( 40 )__ will give you some idea of the company culture. You can also read the company's brochures and annual reports if they've been made publicly available. No matter the size of the company, you can do a web search for the organization's name and read any articles that may have mentioned the company. For example, you may discover that the organization was recently involved in a charitable event - or a lawsuit.

Q 37: A. candidates B. positions C. employers D. vacancies

Q 38: A. Take B. Try C. Do D. Make

Q 39: A. a B. the C. one D. an

Q 40: A. what B. which C. that D. who

ĐÁP ÁN

1

B

2

C

3

B

4

D

5

D

6

D

7

D

8

C

9

A

10

C

11

A

12

C

13

A

14

D

15

D

16

B

17

B

18

C

19

A

20

A

21

C

22

D

23

C

24

A

25

C

26

C

27

C

28

A

29

C

30

A

31

A

32

C

33

C

34

B

35

C

36

C

37

A

38

D

39

B

40

B

Xem thử

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH ĐỀ THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 9

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi dành cho giáo viên và sách dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi năm học 2023-2024 các lớp các môn học được Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm tổng hợp và biên soạn theo Thông tư mới nhất của Bộ Giáo dục và Đào tạo, được chọn lọc từ đề thi của các trường trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Các loạt bài lớp 9 khác
Tài liệu giáo viên