Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề)

Tuyển chọn Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề) chọn lọc được các Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm biên soạn và sưu tầm từ đề thi Tiếng Anh 12 của các trường THPT. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp học sinh ôn tập và đạt kết quả cao trong các bài thi Giữa Học kì 1 môn Tiếng Anh 12.

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề)

Xem thử

Chỉ từ 150k mua trọn bộ Đề thi Tiếng Anh 12 Giữa kì 1 bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. cooks

B. sings

C. laughs

D. sleeps

2. A. watched

B. stopped

C. pushed

D. played

3. A. lives

B. cooks

C. helps

D. coughs

4. A. watched

B. washed

C. worked

D. minded

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Quảng cáo

1. A. polite

B. special

C. easy

D. useful

2. A. correct

B. provide

C. produce

D. finish

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He has been working as a doctor since he _______ from Ha Noi Medical University.

A. graduated

B. had graduated

C. graduates

D. has graduated

Quảng cáo

2. I will call you and we will go out for dinner _______.

A. as soon as I have finished my report

B. when I finished my report

C. after I had finished my report

D. while I was finishing my report

3. We ______ Doris since last Sunday.

A. don’t see

B. haven’t seen

C. didn’t see

D. hadn’t seen

4. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

Quảng cáo

5. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

6. In my family, both my parents _______to give us a nice house and a happy home.

A. join hands

B. get out

C. shake hands

D. deal with

7. I am always under ______________ and it is affecting my health.

A. work

B. pressure

C. study

D. relax

8. The Americans are much more concerned than the Indians with physical ________.

A. attraction

B. attractiveness

C. attractively

D. attractive

9.  To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

10. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

11.  Why don’t you make it bigger and more careful to __________people’s attention ?

A. keep

B. raise

C. attract

D. make

12. Since I ________ school, I haven’t met him.

A. was leaving

B. left

C. will leave

D. leave

13. ________to the students in class tomorrow, the students will be given their next assignment.

A. As the test papers will return

B. As soon as the test papers will be returned

C. Until the test papers was returning

D. After the test papers are returned

14. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

15. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

16. When I last saw him, he ______in London.

A. has studied

B. is studying

C. was studying

D. has been studying

17. To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

18. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

19. My parents don’t put pressure on me to make ________ about what to study at university.

A. choice

B. a decision

C. a reply

D. determination

20. Each of us must take ______ for our own actions.

A. probability

B. ability

C. possibility

D. responsibility

21. They always feel _________ in their family because they are close-knit family.

A. lonely

B. confident

C. unhappy

D. caring

22. Mary______ all the household chores to make her children more comfortable.

A. does

B. makes

C. cares

D. takes

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề)

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

1. Mike and Laura are talking about their plan for the weekend.

Mike: “ Oh! Your plan is terrific!”

Laura: “ _______”

A. Thanks, I am glad you like it!

B. That’s great!

C. How come?

D. I hate to differ

2. Tracy and Roger have just finished their dinner in their local restaurant.

Tracy: “I think this restaurant is awful.”

Roger: “_______. The food is stale and the waiters are impolite.

A. What a surprise

B. That would be fun

C. I couldn’t agree more

D. Yes, I don’t think so

3. Lan is talking to Hoa about their roommate’s birthday party.

- Lan: “I think we should invite Binh and Thanh to our party on Friday”

- Hoa: “__________”

A. That’s very impolite of you.

B. You did a good job.

C. I can’t agree more.

D. Not at all.

4. Mary is talking to Susan about her new T-shirt.

- Mary: “What a beautiful T-shirt!”

- Susan: “__________”

A.Thanks. I’m glad you like it.

B. What a pity!

C. You’re welcome.

D. Not a chance.

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Charlie said, "I'm thinking of going to live in Canada".

A. Charlie said that I was thinking of going to live in Canada.

B. Charlie said that I am thinking of going to live in Canada.

C. Charlie said that he was thinking of going to live in Canada.

D. Charlie said that he is thinking of going to live in Canada

2. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

3. "Can you lend me some money?"

A. He asked me can you lend him some money.

B. He asked me could you lend him some money.

C. He asked me if I can lend him some money.

D. He asked me if I could lend him some money.

4. “Remember to pick me up at 6 o'clock tomorrow afternoon” she said.

A. She told me to remember to pick her up at 6 o'clock tomorrow afternoon.

B. She reminded me to pick her up at 6 o'clock the following afternoon.

C. She reminded me to remember to pick her up at 6 o'clock the next afternoon.

D. She told me to pick her up at 6 o'clock the next day afternoon.

5. “I bought these books last week”. He said

A. He said he bought these books last week.

B. He said he had bought those books the week before.

C. He said I had bought these books last week

D. He said I bought these books the week before.

6. "How long have you been working at your present job?" she asked

A. She asked me how long I had been working at my present job.

B. She asked me how long had I been working at my present job.

C. She asked me how long I have been working at my present job.

D. She asked me how long have you been working at your present job.

7. “I hear you passed your exams. Congratulation!” John said to us

A. John congratulated us on passing our exam

B. John suggested us passing our exam

C. John thanked us for passing our exam

D. John insisted us to pass our exam

8. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

ĐÁP ÁN

I. 

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - A; 2 - D;

III. 

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C; 6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - D; 10 - B; 11 - C;

12 - B; 13 - D; 14 - D; 15 - C; 16 - C; 17 - D; 18 - B; 19 - B; 20 - D; 21 - B; 22 - A;

IV. 

1 - A; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

V. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - B;

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - B;

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

I. Choose the word that has different stress pattern from that of the rest.

1. A. survival         B. valuable        C. condition          D. gorilla

2. A. accurate       B. protection     C. subject             D. surgeon

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

3. A. depend          B. reduce           C. between           D. leopard

4. A. chew              B. drew              C. grew                  D. few

5. A. type                B. digest            C. Aborigine          D. describe

III. Choose the best answer (A, B, C or D ) to the sentence below.

6. The committee ____________ of different people of different views.

A. composes

B. comprises

C. consists

D. contains

7. The scientific study of life and structure of plants and animals is called__________

A. botany

B. biology

C. zoology

D. technology

8. Endangered animals should be well protected in their natural___________.

A. situation

B. position

C. habitat

D. status

9. There are different ______ of books for people to read in different ways.

A. models

B. styles

C. sizes

D. types

10. There are a lot of ______ of pollution from our modern world.

A. bases

B. resources

C. foundation

D. sources

11. The diesel engine was named ________ its inventor Rudolf Diesel.

A. along

B. to

C. after

D. with

12. Inflation and unemployment can ______ some companies to the verge of bankruptcy.

A. show

B. led

C. cause

D. drive

13. This superhighway is about 7000 miles in _______.

A. depth

B. width

C. weight

D. length

14. Reviewers describes this novel _____ " hard-to-put-down".

A. about

B. resembles

C. as

D. like

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề)

15. When you are _____ holiday, you may "swallow " a good story because of lack of time.

A. at

B. in

C. for

D. on

16. _"Can I carry the bag for you? It seems very heavy." _" _____________. I can manage"

A. No, thanks

B. You are welcome

C. Sorry

D. Yes, please

17. " Do you mind driving?" - " ________ "

A. Never mind, thank you

B. You're welcome

C. Yes, please

D. I'm feeling pretty tired.

18. "You can all come to my party?" - " __________ "

A. Yes, I shall.

B. Excellent!

C. Yes, already

D. Thanks a lot

19. "Would you mind if I smoked?" - " _________".

A. Yes, please don't

B. Not at all

C. Yes, please do

D. No, please!

20. You should hand him this letter of recommendation when you _____ there tomorrow.

A. came

B. come

C. will come

D. are going to come

21. I ________ with my parents here when I was a child.

A. have lived

B. lived

C. had lived

D. was living

22. They have lived next door to us for years, ______ we hardly ever see them.

A. so

B. yet

C. however

D. therefore

23. There is still much to discuss. We shall, _______, return to this item at our next meeting.

A. so

B. therefore

C. however

D. already

24. The drainage of wetlands, cutting of forests, ______ and road and dam construction have destroyed natural habitats.

A. urban

B. urbanization

C. preservation

D. conservation

25. Many people thought that television with color, picture and action could replace books, but, ______, it hasn't killed reading.

A. however

B. because

C. in fact

D. therefore

26. You _____ go on diet; but you _______ eat sensibly.

A. must/ needn't

B. needn't/ must

C. should/ needn't

D. don't need/ should

27. If the pain has gone, you _____ take any more of these tablets.

A. needn't

B. should

C. won't need

D. have to

28. Different conservation measures ______ so as to save vulnerable species.

A. can't have been taken

B. have been taken

C. must have taken

D. would have taken

29. I didn't meet him yesterday. He ________ on business.

A. should go

B. should have gone

C. must go

D. must have gone

30. The boss has got angry. I ________ more careful when I talked to him.

A. need have been

B. must have been

C. should have been

D. can have been

31. It's a pity she didn't take her doctor's advice. She wishes ________.

A. she takes her doctor's advice

B. she would take her doctor's advice

C. she had taken her doctor's advice

D. she took her doctor's advice

32. " She will have to correct the mistakes " means that " ________"

A. The mistakes will have to be corrected.

B. The mistakes will be have to corrected.

C. The mistakes will be had to correct.

D. The mistakes will have been to correct.

33. Who did you help?

A. Who was helped you ?

B. Who was helped by you?

C. Who helped you?

D. Who did you be helped?

34. The furniture was so expensive that I didn't buy it.

A. The furniture was very expensive that I didn't buy it.

B. The furniture was too expensive for me to buy.

C. The furniture was too expensive for me to buy it.

D. The furniture was too expensive that I didn't buy it.

35. ________________, I would have learned how to read.

A. Unless I had been go to school as a child

B. If I been able to go to school as a child

C. If I could be able to go to school as a child

D. Had I been able to go to school as a child

IV. Which underlined part needs correcting?

36. A lot of articles about the environmental pollution have written by my classmates.

A. have written

B. environmental

C. about

D. A lot of

37. Some people think that more and more people have television in their homes, less and less people will buy books to read.

A. will buy

B. more and more

C. in their homes

D. less and less

38. Plant and animal extinct leads to a loss of biodiversity, so maintaining biodiversity is important for us in many ways.

A. extinct

B. a loss

C. so

D. in many ways

39. This kind of grass can grow only inloosen sandon the crest.

A. only in

B. on the

C. grass

D. loosen sand

40. The tourist guide only has a twenty-dollar bill with her when she landed at the airport.

A. when

B. has

C. at

D. twenty-dollar bill

V. Read the passage and decide which answer (A, B, C or D) is the most appropriate to each blank.

Environmental pollution is a term that refers to all the (41) _____ by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with gases and smoke, (42) ______ the water with chemicals and other substances, and damages the soil with too many fertilizers and (43) _______. Man also pollutes his surroundings in various other ways. Environmental pollution is one of the most serious problems facing mankind today. Air, water, and soil are necessary to the survival of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (44) _____death. Polluted water kills fish and other marine life. Pollution of soil (45) _______ the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man's naturally beautiful world.

41. A. paths B. ways C. streets D. roads

42. A. damages B. provides C. contaminates D. supplies

43. A. pollution B. substances C. pesticides D. dirty

44. A. so B. moreover C. even D. therefore

45. A. grows B. makes up C. increases D. reduces

VI. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question.

In the beautiful highlands of Scotland, there is a lake called the Loch Ness. In these peaceful surroundings, a sea monster known as the 'Loch Ness Monster' is said to be living in the lake. This creature, affectionately known as 'Nessie', has been reported to be seen by many people around the lake. According to these people, Nessie looked like a creature from the dinosaur age. It had a huge body, a small reptilian head and a long neck.

Does the Loch Ness Monster really exist? No one can tell for sure. Ever since the sighting of the monster, many people have been keeping watch at the lake, hoping to catch a glimpse of Nessie. In 1934, a doctor, Colonel Robert Wilson, even managed to photograph the creature. The picture revealed a creature with a long neck sticking out of the water.

Where could the Loch Ness Monster have come from? One explanation given is that the monster is a pre-historic creature which lived in the days of the dinosaurs. While other dinosaurs have died out and become extinct, this creature has somehow managed to adapt to its surroundings and live on!

46. What is the passage about?

A. The Lock Ness Monster

B. The Pre-historical Monster

C. A sea creature

D. Loch Ness Lake

47. The sea monster's name is _________

A. Lock Ness

B. Nessie

C. Monster

D. Colonel

48. It can be inferred from the passage that _________

A. Nessie is reportedly a pre-historic creature

B. Nessie is a dinosaur

C. Nessie is very dangerous

D. Nessie has died

49. Which statement is NOT true?

A. According to many people, the Loch Ness Monster had a small reptilian head.

B. The Loch Ness Monster like other pre-historic creatures has died out and becomes extinct.

C. It is explained that the Loch Ness Monster is a pre-historic creature which lived in the days of the dinosaurs.

D. According to many people, the Loch Ness Monster had a huge body.

50. The word ' affectionately ' in line 3 mostly means _______.

A. in an angry way

B. attractively

C. in a lovely way

D. hatefully

Đáp án

I. Choose the word that has different stress pattern from that of the rest.

1. B. valuable

2. B. protection

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

3. D. leopard

4. D. few

5. C. Aborigine

III. Choose the best answer (A, B, C or D ) to the sentence below.

6. C. consists 7. B. biology 8. C. habitat 9. D. types 10. D. sources

11. C. after 12. B. led 13. D. length 14. C. as 15. B. in

16. A. No, thanks 17. A. Never mind, thank you 18. B. Excellent 19. B. Not at all 20. B. come

21. B. lived 22. C. however 23. B. therefore 24. B. urbanization 25. A. however

26. B. needn't/ must 27. A. needn't 28. B. have been taken 29. D. must have gone 30. C. should have been

31. C. she had taken her doctor's advice

32. A. The mistakes will have to be corrected.

33. B. Who was helped by you?

34. B. The furniture was too expensive for me to buy.

35. D. Had I been able to go to school as a child

IV. Which underlined part needs correcting?

36. A. have written

37. D. less and less

38. A. extinct

39. D. loosen sand

40. B. has

V. Read the passage and decide which answer (A, B, C or D) is the most appropriate to each blank.

41. B. ways

42. C. contaminates

43. C. pesticides

44. C. even

45. D. reduces

VI. Read the following passage carefully and choose the best answer to each question.

46. A. The Lock Ness Monster

47. B. Nessie

48. A. Nessie is reportedly a pre-historic creature

49. B. The Loch Ness Monster like other pre-historic creatures has died out and becomes extinct.

50. C. in a lovely way

Đề thi Giữa học kì 1 Tiếng Anh 12 Đà Nẵng năm 2024 (7 đề)

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other. 

1. A. allowed           B. agreed               C. coughed            D. loved

2. A. works              B. cats                    C. dogs                   D. maps

Choose the word whose main stressed syllable is different from the rest (0.5m) 

3. A. confident        B. marriage           C. romantic          D. sacrifice 

4. A. forget              B. ceremony          C. majority           D. maintain    

 Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part of each sentence that needs correction. 

5. My daily expensesare just about equalwith my income. 

A. expenses         B. with                               C. are              D. equal 

6. It generally believed that “Men build the house and women make ithome”. 

A.it                         B. generally believed       C. build           D. and                                                 

7. The conical leaf hats is said to be   a symbol of Vietnamese culture.

A. to be                  B. leaf hats                        C. of               D. culture    

8. The number  of  touristshave   declinedsignificantly   this  season. 

A. tourists              B. The              C. significant             D. have declined   

 9. Her eel soup is the best soup I had ever eaten

 A. soup                  B. best              C. Her                        D. had ever eaten 

Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence. 

10. Peter: I am not sure about this soup. It tastes like something’s missing. 

        Susan: _____. It tastes fine to me. 

A. I don’t think so.

B. Oh. I don’t know.

C. You’re right.

D. I couldn’t agree more.

11. Tam: Congratulations!               Huong: _____. 

A. Not at all 

B. Thank you

C. I’m sorry 

D. Forget it

12. Although I talked to him many times, he never paid any_______ to what I said  

A. attention

B. admission

C. recommendation

D. question

13. Many young people have objected to ________ marriage , which is decided by the parents of the brid and groom. 

A. agreed

B. shared

C. contractual

D. sacrificed

14. I have never seen such a beautiful dress _____ you before. 

A. of

B. on

C. for

D. in

15. Mary couldn’t sleep. She was excited _____ her trip to Paris the next morning. 

A. at

B. with

C. about

D. on

16. _____ to the language center when I saw you yesterday morning? 

A. Had you gone              

B. Did you go

C. Were you going   

D. Have you gone

17. This is the first time the little boy________ a bird of this color. 

A. am seeing

B. was seeing

C. has seen

D. had seen

18. It is difficult _____ rules that tell exactly when you should apologize. 

A. writing    

B. to write    

C. write               

D. wrote 

19. My mother is the first_________  up and the last________ to bed 

A. getting- going

B. to get- going

C. getting- to go

D. to get- to go

20. The people who hold the trays of gifts are _____ chosen 

A. care

B. carefully

C. careful

D. careless

21. We always feel ________ and secure in our family.  

A. safe                  

B. safely          

C. safety                

D. safeguard  

Choose the option that has closest in meaning to the underlined words in each sentence: 

22. Billy , come and give me a handwith cooking .  

A. help

B. prepare

C. be busy

D. attempt

23. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly  

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

Choose the option that has opposite in meaning to the underlined words in each sentence: 

24. Pointing at someone is usually considered rude

A. wise               B. polite     C. impolite    D. discourteous 

25. I also look after the boys who are quite active and mischievous sometimes. 

A. obedient        B. bad        C. naughty    D. hard-working 

Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best fits the blank space: 

     Trust (26)______ on love. Significantly, more Asian students than American students agree that a husband (27)_____ to tell his wife where he has been if he comes home late. The Asian wife can demand a record (28)_____ her husband’s activities. The American wife, however, trusts her husband (29)_____ the right things because he loves her (30)_____ he has to. 

26. A. build               B. built                  C. building              D. to build 

27. A. is obliged       B. obliged            C. to be obliged     D. being obliged 

28. A. for                   B. with                  C. of                        D. from 

29. A. being done    B. doing                C. do                       D. to do 

30 A. because          B. because of      C. not because     D.not because of 

Read the article below choose one best, then answer ( A, B , C or D): 

      The family is important to people all over the world although the structure of the family is quite different from one country to another. In the United States, as in many countries in the world, the family is changing. A generation or two ones, the traditional family, in which the father was boss , was customary. 

       Nowadays, the modern family, in which both the father and the mother are equal partners, is very common. Although there are several similarities between the traditional and the modern family, there are also some important differences. The traditional husband was the head of the household because he was the only one who worked outside the home. If the wife worked for pay, then the husband was not considered to be a good provider. In many families, both husband and wife work for pay. Therefore, they share the role of the head of the household together. 

31. In the traditional family, the father was considered to be    ________ 

A. an unimportant contributor to the family.       B. a wise member of the family. 

C. the head of the household.                                D. a genius in the family. 

32. Which aspect is referred in the text? 

A. Family                      B. Education                      

C. Society                     D. Computers  

33. The passage is about that ________ 

A. in the home a dad is very important. 

B. as good children, they willingly help their parents with household chores. 

C. both husband and wife work for pay. 

D. family is the root of society. 

34. The father and the mother both go out to work, so they ________ 

A. grow strong and wealthy.             B. help children with their homework. 

C. become good and kind.            D. share the household chores.          

35. Which is included in the modern family? 

A. The father orders the mother to look after their children. 

B. Both the father and the mother are equal partners. 

C. The children look after themselves. 

D. Only the father goes to work to support the family  

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one. (1.25) 

36. She has such a fierce dog that everyone is afraid of it.   

      Her dog is so……………………………………… 

37. The book was so good that I couldn’t put it down. 

      It was such…………………………………………….  

38. This is the first time I have lived in such a friendly neighborhood. 

        I haven’t……………………………………………... 

39. Jane hasn’t played the piano since 2005. 

        The last time…………………………………………. 

40. My brother began studying English five years ago. 

        My brother has………………………………………..    

Đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other (0.5) 

1. A. allowed           B. agreed        C. coughed       D. loved

2. A. works              B. cats             C. dogs              D. maps

Choose the word whose main stressed syllable is different from the rest (0.5m) 

3. A. confident            B. marriage            C. romantic         D. sacrifice 

4. A. forget                  B. ceremony          C. majority           D. maintain    

. Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part of each sentence that needs correction (1.25) 

5. My daily expensesare just about equalwith my income. 

A. expenses    B. with                               C. are          D. equal 

6. It generally believed that “Men build the house and women make ithome”. 

A. it                    B. generally believed     C.build        D.and                                                 

7. The conical leaf hats is said to be   a symbol of the Vietnamese culture.

A. to be              B. leaf hats                      C.of              D.culture    

8. The number   of  touristshave  declinedsignificantly   this   season. 

A. tourists         B. The            C. significant    D.have declined 

9. Her eel soup is the best soup I had ever eaten

A.soup                B.best           C.Her                  D.had ever eaten 

Choose the word or phrase that best fits the blank space in each sentence (3) 

10. Peter: I am not sure about this soup. It tastes like something’s missing. 

        Susan: _____. It tastes fine to me. 

A. I don’t think so.                    B. Oh. I don’t know. 

C. You’re right.                           D. I couldn’t agree more. 

11. Tam: Congratulations!               Huong: _____. 

A. Not at all              B. Thank you           

C. I’m sorry              D. Forget it 

12. Although I talked to him many times, he never paid any_______ to what I said   

A. attention                 B. admission        

C. recommendation   D. question 

13. Many young people have objected to ________ marriage , which is decided by the parents of the brid and groom. 

A. agreed                      B. shared    

C. contractual             D. sacrificed 

14. The happy marriage should be based_______love. 

A. on                     B. of                         

C. for                     D. in  

15. Mary couldn’t sleep. She was excited _____ her trip to Paris the next morning. 

A. at                       B. with           

C. about                D. on 

16. _____ to the language center when I saw you yesterday morning? 

A. Had you gone                                    B. Did you go        

C. Were you going                                D. Have you gone 

17. This is the first time the little boy________ a bird of this color. 

A. am seeing           B. was seeing               

C. has seen             D. had seen 

18. It is difficult _____ rules that tell exactly when you should apologize. 

A. writing                B. to write             

C. write                   D. wrote 

19. My mother is the first_________  up and the last________ to bed 

A. getting- going         B. to get- going      

C. getting- to go          D. to get- to go 

20. The people who hold the trays of gifts are _____ chosen 

A. care                          B. carefully         

C. careful                      D. careless 

21. We always feel ________ and secure in our family.  

A. safe                          B. safely             

C. safety                        D. safeguard  

.Choose the option that has closest in meaning to the underlined words in each sentence (0.5) 

22. Billy , come and give me a hand with cooking .  

A. help                       B. prepare              C. be busy           D. attempt 

23. Whenever problems come up , we discuss them frankly and find solutions quickly  

A. happen                 B. encounter          C. arrive               D. clean 

 Choose the option that has opposite in meaning to the underlined words in each sentence (0.5)  

24. Pointing at someone is usually considered rude

A. wise                         B. polite                C. impolite           D. discourteous 

25. I also look after the boys who are quite active and mischievous sometimes. 

A.obedient                  B. bad                    C. naughty            D. hard-working 

Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best fits the blank space (1.25) 

     Trust (26)______ on love. Significantly, more Asian students than American students agree that a husband (27)_____ to tell his wife where he has been if he comes home late. The Asian wife can demand a record (28)_____ her husband’s activities. The American wife, however, trusts her husband (29)_____ the right things because he loves her (30)_____ he has to. 

26. A. build              B. built              C. building             D. to build 

27. A. is obliged    B. obliged          C. to be obliged    D. being obliged 

28. A. for                 B. with                C. of                       D. from 

29. A. being done  B. doing              C. do                      D. to do 

30. A. because       B. because of    C. not because    D. not because of 

31—35. Read the article below choose one best, then answer ( A, B , C or D) (1.25) 

      The family is important to people all over the world although the structure of the family is quite different from one country to another. In the United States, as in many countries in the world, the family is changing. A generation or two ones , the traditional family , in which the father was   boss , was customary. 

       Nowadays, the modern family , in which both the father and the mother are equal partners , is very common. Although there are several similarities between the traditional and the modern family, there are also some important differences. The traditional husband was the head of the household because he was the  only one who worked outside the home . If the wife worked for pay, then the husband was not considered to be a good provider. In many families , both husband and wife work for pay. Therefore, they share the role of the head of the household together. 

31. In the traditional family , the father  was considered to be   ________ 

A.  an unimportant  contributor to the family.       B.   a wise  member of the family. 

C. the head of the household.                                D. a genius in the family. 

32. Which aspect is  referred in the text? 

A. Family

B. Education           

C. Society  

D. Computers

33. The passage is about that ________ 

A. in the home a dad is very important. 

B. as good children , they willingly help their parents with household chores. 

C. both husband and wife work for pay

D. family is the root of society. 

34. The father and the mother both go out to work , so they ________        

A.  grow strong and wealthy.

B. help children with their homework.

C.  become good and kind.

D. share the household chores.

35. Which is  included in the modern family ? 

A. The father orders the mother to look after their children . 

B. Both  the father and the mother are equal partners . 

C. The children look after themselves . 

D. Only the father goes to work to support the family  

 Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one. (1.25) 

36. She has such a fierce dog that everyone is afraid of it.

Her dog is so fierce that everyone is afraid of it. 

37. The book was so good that I couldn’t put it down. 

It was such a good book that I couldn’t put it down.  

38. This is the first time I have lived in such a friendly neighborhood. 

I haven’t lived in such a friendly neighborhood before

39. Jane hasn’t played the piano since 2005. 

The last time Jane played the piano was in 2005

40. My brother began studying English five years ago. 

My brother has studied English for five years.

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1.

A. confident

B. important

C. together

D. exciting

2.

A. control

B. patrol

C. idol

D. extol

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. 

A. borrow

B. neighbor

C. stapler

D. harbor

4.

A. parallel

B. label

C. vessel

D. chapel

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer 

5. Mai got up late and rushed to the bus stop.    

A. came into

B. went leisurely

C. went quickly

D. dropped by

6. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solution quickly.

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

7. – “Where is Dung?” – “He is ___ work. He is busy ___ his monthly report.

A. on/for

B. in/about

C. to/through

D. at/with

8. When Thao ___ last night, I ___ my favorite show on television.

A. was calling/watched 

B. called/have watched

C. called/was watching

D. had called/watched

9. All of the students are ___ to pass the entrance examination in order to attend the university.

A. obsessed

B. obliged

C. obtained

D. observed

10. Most adjectives can be used to ___ a noun.

A. precede 

B. advance

C. occur

D. stand

11. He ___ for that company for five months when it went bankrupt.

A. has been working 

B. has worked

C. had been working

D. was working

12. At this time next week, all of the students ___ for their examination.

A. will be sat 

B. have been sitting

C. have sat

D. will be sitting

13. He can’t go out because he ___ his work.

A. doesn’t finish

B. hasn’t finished

C. didn’t finish

D. hadn’t finished

14. If she had known how awful this job was going to be, she ___ it.

A. would accept 

B. wouldn’t

C. wouldn’t have accepted

D. would have accepted

15. Body language is a form of ___ communication.

A. verbal

B. non-verbal

C. tongue

D. oral

16. –“What an attractive hair style you have got, Hoa!” – “_______”

A. Thank you very much. I’m afraid

B. You are telling a lie

C. Thank you for your compliment

D. I don’t like your sayings

17. The mother told her son ___ so impolitely.

A. not behave

B. not to behave

C. not behaving

D. did not behave

18. Linh said she had worked on the assignment since ___.

A. yesterday

B. two days ago

C. the day before

D. the next day

19. Manh asked me ___ that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

20. The oil price is believing to be rising again.

              A                 B               C     D

21. Now that I’ve become old, I can’t read as quick as I used to.

             A                            B                              C               D

22. Phuong refused taking the job given to her because the salary was not good.

                                    A                     B                  C                        D

23. Each of the members of the group were made to write a report every week.

                                A                              B                 C                                D 

Read the following passage and choose the best option.

Halloween is one of the most famous holidays in the U.S, and it is on October 31. People carve pumpkins and make funny faces on them. These are called “Jack-O-Lantern”. On October 31, children wear a special costume such a witch, ghost, or clown. They go to many houses and they knock on the door saying, “Trick or Treat!” It means that of people don’t give them a treat, they will play some kind of trick on the household. So, usually people give candy to them. 

I carved my first Halloween pumpkin at my Friendship Family’s house. First, I cut open the top of the pumpkin and pulled the seeds out. It was not good for me because it was sticky and smelled bad. I had never carved a pumpkin, so it was interesting for me. Next, I carved the eyes and the mouth. I wanted to make a face like a pirate. When I finished making the face, I put a candle inside. It was very beautiful, so I was happy.

I had a good experience because I learned one new idea about American culture by taking part in it. I think Halloween is an interesting American holiday which involves all family members and neighbors too!

24. Which is TRUE about Halloween?

A. Children rarely say, “Trick or treat!”

B. Stores sell many costumes, pumpkins and candles

C. Children receive gifts from their parents

D. children wear a special costume such as a witch, ghost, or clown.

25. The word “these” refers to __________

A. pumpkins 

B. faces

C. funny faces

D. Jack-O-Lantern

26. What is the first step in making a Jack-O-Lantern?

A. Carve the face

B. Pull out the seeds

C. Put a candle inside

D. Cut open the top of the pumpkin

27. Which is NOT true about a Jack-O-Lantern? 

A. It is made from a pumpkin.

B. You should have a knife to make it.

C. You fill it with a candy for children.

D. You should light a candle inside it to make it beautiful.

28. The author had a good experience of American culture by __________

A. playing some kind of trick on the household in Halloween

B. living in America

C. making a Jack-O-Lantern

D. going to many houses on Halloween

Mark the letter A, B, C, or D to complete the sentence. 

29. Ha started working as a cashier five years ago.

A. Ha has been working as a cashier for five years.

B. Ha had been working as a cashier for five years.

C. Ha had worked as a cashier for five years.

D. Ha has worked as a cashier since five years.

30. It is thought that the prisoner escaped climbing over the wall.

A. People think that the prisoner was escaped climbing over the wall

B. It is thought that the prisoner was escaped climbing over the wall

C. The prisoner is thought to have  escaped climbing over the wall

D. The prisoner was thought to have  escaped climbing over the wall

31. They can’t make tea with cold water.

A. Tea can’t be made with cold water.

B. Tea can be enjoyed with cold water.

C. Tea can’t be made with hot water.

D. Tea can be made with cold water.

32. Minh finished the test 5 minutes ago.

A. The test is being finished 5 minutes ago.

B. The test was being finished 5 minutes ago.

C. The test was finished 5 minutes ago.

D. The test be finished 5 minutes ago.

33. “You’d better pay more attention to your study, Ha”

A. Son Tung blamed Ha for paying more attention to her study.

B. Son Tung invited Ha to pay more attention to her study.

C. Son Tung ordered Ha to pay more attention to her study.

D. Son Tung advised Ha to pay more attention to her study.

34. “Can you lend me some money, Quang?”

A. Ngoc asked Quang if she could lend his some money.

B. Ngoc asked Quang if he could lend her some money.

C. Ngoc asked Quang if could he lend her some money.

D. Ngoc asked Quang if you could lend her some money.

35. I have someone wash my motorbike once a week.

A. I have my motorbike wash once a week.

B. I had my motorbike washed once a week.

C. I have my motorbike washed once a week.

D. I have my motorbike to wash once a week.

Read the following passage and choose the best option to complete the passage.

          Five years ago Rachel Lopez graduated from college with a degree in History. Today, she works for a large software company.   Now 27, Rachel is (36) ___ classes twice a week after work. She is learning to use the computer program Power Point. “I enjoyed college, but my job does not use information I learned when I was doing my degree”, Rachel says. “This (37) ___ is helping me to do my job better. In the future, I might go back to school and get an MBA”. 

          In the past, when students graduated from college and got a job, they usually stopped (38) ___. Today, lifelong learning is becoming more (39) ___. In the US, people can return to school in their late 20s, 30s, or older to get a higher degree such as a Master or Ph.D. like Rachel, many more are taking training course to (40) ___ their skills. With many classes now available on the Internet, it is easier to get degrees by distance learning. 

36. 

A. finding

B. taking

C. going

D. teaching

37. 

A. program

B. file

C. one

D. course

38.

A. to study

B. studying

C. studied

D. to be studying

39. 

A. popular

B. enjoyed

C. loved

D. common

40. 

A. improve

B. higher

C. rise

D. raise

Đáp án

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1.

A. confident

B. important

C. together

D. exciting

2.

A. control

B. patrol

C. idol

D. extol

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

3. 

A. borrow

B. neighbor

C. stapler

D. harbor

4.

A. parallel

B. label

C. vessel

D. chapel

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer 

5. Mai got up late and rushed to the bus stop.    

A. came into

B. went leisurely

C. went quickly

D. dropped by

6. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solution quickly.

A. happen

B. encounter

C. arrive

D. clean

7. – “Where is Dung?” – “He is ___ work. He is busy ___ his monthly report.

A. on/for

B. in/about

C. to/through

D. at/with

8. When Thao ___ last night, I ___ my favorite show on television.

A. was calling/watched 

B. called/have watched

C. called/was watching

D. had called/watched

9. All of the students are ___ to pass the entrance examination in order to attend the university.

A. obsessed

B. obliged

C. obtained

D. observed

10. Most adjectives can be used to ___ a noun.

A. precede 

B. advance

C. occur

D. stand

11. He ___ for that company for five months when it went bankrupt.

A. has been working 

B. has worked

C. had been working

D. was working

12. At this time next week, all of the students ___ for their examination.

A. will be sat 

B. have been sitting

C. have sat

D. will be sitting

13. He can’t go out because he ___ his work.

A. doesn’t finish

B. hasn’t finished

C. didn’t finish

D. hadn’t finished

14. If she had known how awful this job was going to be, she ___ it.

A. would accept 

B. wouldn’t

C. wouldn’t have accepted

D. would have accepted

15. Body language is a form of ___ communication.

A. verbal

B. non-verbal

C. tongue

D. oral

16. –“What an attractive hair style you have got, Hoa!” – “_______”

A. Thank you very much. I’m afraid

B. You are telling a lie

C. Thank you for your compliment

D. I don’t like your sayings

17. The mother told her son ___ so impolitely.

A. not behave

B. not to behave

C. not behaving

D. did not behave

18. Linh said she had worked on the assignment since ___.

A. yesterday

B. two days ago

C. the day before

D. the next day

19. Manh asked me ___ that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

20. The oil price is believing to be rising again.

              A                 B               C     D

21. Now that I’ve become old, I can’t read as quick as I used to.

             A                            B                              C               D

22. Phuong refused taking the job given to her because the salary was not good.

                                    A                     B                  C                        D

23. Each of the members of the group were made to write a report every week.

                                A                              B                 C                                D 

Read the following passage and choose the best option.

Halloween is one of the most famous holidays in the U.S, and it is on October 31. People carve pumpkins and make funny faces on them. These are called “Jack-O-Lantern”. On October 31, children wear a special costume such a witch, ghost, or clown. They go to many houses and they knock on the door saying, “Trick or Treat!” It means that of people don’t give them a treat, they will play some kind of trick on the household. So, usually people give candy to them. 

I carved my first Halloween pumpkin at my Friendship Family’s house. First, I cut open the top of the pumpkin and pulled the seeds out. It was not good for me because it was sticky and smelled bad. I had never carved a pumpkin, so it was interesting for me. Next, I carved the eyes and the mouth. I wanted to make a face like a pirate. When I finished making the face, I put a candle inside. It was very beautiful, so I was happy.

I had a good experience because I learned one new idea about American culture by taking part in it. I think Halloween is an interesting American holiday which involves all family members and neighbors too!

24. Which is TRUE about Halloween?

A. Children rarely say, “Trick or treat!”

B. Stores sell many costumes, pumpkins and candles

C. Children receive gifts from their parents

D. children wear a special costume such as a witch, ghost, or clown.

25. The word “these” refers to __________

A. pumpkins 

B. faces

C. funny faces

D. Jack-O-Lantern

26. What is the first step in making a Jack-O-Lantern?

A. Carve the face

B. Pull out the seeds

C. Put a candle inside

D. Cut open the top of the pumpkin

27. Which is NOT true about a Jack-O-Lantern? 

A. It is made from a pumpkin.

B. You should have a knife to make it.

C. You fill it with a candy for children.

D. You should light a candle inside it to make it beautiful.

28. The author had a good experience of American culture by __________

A. playing some kind of trick on the household in Halloween

B. living in America

C. making a Jack-O-Lantern

D. going to many houses on Halloween

Mark the letter A, B, C, or D to complete the sentence. 

29. Ha started working as a cashier five years ago.

A. Ha has been working as a cashier for five years.

B. Ha had been working as a cashier for five years.

C. Ha had worked as a cashier for five years.

D. Ha has worked as a cashier since five years.

30. It is thought that the prisoner escaped climbing over the wall.

A. People think that the prisoner was escaped climbing over the wall

B. It is thought that the prisoner was escaped climbing over the wall

C. The prisoner is thought to have     escaped climbing over the wall

D. The prisoner was thought to have  escaped climbing over the wall

31. They can’t make tea with cold water.

A. Tea can’t be made with cold water.

B. Tea can be enjoyed with cold water.

C. Tea can’t be made with hot water.

D. Tea can be made with cold water.

32. Minh finished the test 5 minutes ago.

A. The test is being finished 5 minutes ago.

B. The test was being finished 5 minutes ago.

C. The test was finished 5 minutes ago.

D. The test be finished 5 minutes ago.

33. “You’d better pay more attention to your study, Ha”

A. Son Tung blamed Ha for paying more attention to her study.

B. Son Tung invited Ha to pay more attention to her study.

C. Son Tung ordered Ha to pay more attention to her study.

D. Son Tung advised Ha to pay more attention to her study.

34. “Can you lend me some money, Quang?”

A. Ngoc asked Quang if she could lend his some money.

B. Ngoc asked Quang if he could lend her some money.

C. Ngoc asked Quang if could he lend her some money.

D. Ngoc asked Quang if you could lend her some money.

35. I have someone wash my motorbike once a week.

A. I have my motorbike wash once a week.

B. I had my motorbike washed once a week.

C. I have my motorbike washed once a week.

D. I have my motorbike to wash once a week.

Read the following passage and choose the best option to complete the passage.

          Five years ago Rachel Lopez graduated from college with a degree in History. Today, she works for a large software company.  Now 27, Rachel is (36) ___ classes twice a week after work. She is learning to use the computer program Power Point. “I enjoyed college, but my job does not use information I learned when I was doing my degree”, Rachel says. “This (37) ___ is helping me to do my job better. In the future, I might go back to school and get an MBA”. 

          In the past, when students graduated from college and got a job, they usually stopped (38) ___. Today, lifelong learning is becoming more (39) ___. In the US, people can return to school in their late 20s, 30s, or older to get a higher degree such as a Master or Ph.D. like Rachel, many more are taking training course to (40) ___ their skills. With many classes now available on the Internet, it is easier to get degrees by distance learning. 

36. 

A. finding

B. taking

C. going

D. teaching

37. 

A. program

B. file

C. one

D. course

38.

A. to study

B. studying

C. studied

D. to be studying

39. 

A. popular

B. enjoyed

C. loved

D. common

40. 

A. improve

B. higher

C. rise

D. raise

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. cooks

B. sings

C. laughs

D. sleeps

2. A. watched

B. stopped

C. pushed

D. played

3. A. lives

B. cooks

C. helps

D. coughs

4. A. watched

B. washed

C. worked

D. minded

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. polite

B. special

C. easy

D. useful

2. A. correct

B. provide

C. produce

D. finish

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He has been working as a doctor since he _______ from Ha Noi Medical University.

A. graduated

B. had graduated

C. graduates

D. has graduated

2. I will call you and we will go out for dinner _______.

A. as soon as I have finished my report

B. when I finished my report

C. after I had finished my report

D. while I was finishing my report

3. We ______ Doris since last Sunday.

A. don’t see

B. haven’t seen

C. didn’t see

D. hadn’t seen

4. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

5. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

6. In my family, both my parents _______to give us a nice house and a happy home.

A. join hands

B. get out

C. shake hands

D. deal with

7. I am always under ______________ and it is affecting my health.

A. work

B. pressure

C. study

D. relax

8. The Americans are much more concerned than the Indians with physical ________.

A. attraction

B. attractiveness

C. attractively

D. attractive

9.  To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

10. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

11.  Why don’t you make it bigger and more careful to __________people’s attention ?

A. keep

B. raise

C. attract

D. make

12. Since I ________ school, I haven’t met him.

A. was leaving

B. left

C. will leave

D. leave

13. ________to the students in class tomorrow, the students will be given their next assignment.

A. As the test papers will return

B. As soon as the test papers will be returned

C. Until the test papers was returning

D. After the test papers are returned

14. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

15. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

16. When I last saw him, he ______in London.

A. has studied

B. is studying

C. was studying

D. has been studying

17. To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

18. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

19. My parents don’t put pressure on me to make ________ about what to study at university.

A. choice

B. a decision

C. a reply

D. determination

20. Each of us must take ______ for our own actions.

A. probability

B. ability

C. possibility

D. responsibility

21. They always feel _________ in their family because they are close-knit family.

A. lonely

B. confident

C. unhappy

D. caring

22. Mary______ all the household chores to make her children more comfortable.

A. does

B. makes

C. cares

D. takes

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

1. Mike and Laura are talking about their plan for the weekend.

Mike: “ Oh! Your plan is terrific!”

Laura: “ _______”

A. Thanks, I am glad you like it!

B. That’s great!

C. How come?

D. I hate to differ

2. Tracy and Roger have just finished their dinner in their local restaurant.

Tracy: “I think this restaurant is awful.”

Roger: “_______. The food is stale and the waiters are impolite.

A. What a surprise

B. That would be fun

C. I couldn’t agree more

D. Yes, I don’t think so

3. Lan is talking to Hoa about their roommate’s birthday party.

- Lan: “I think we should invite Binh and Thanh to our party on Friday”

- Hoa: “__________”

A. That’s very impolite of you.

B. You did a good job.

C. I can’t agree more.

D. Not at all.

4. Mary is talking to Susan about her new T-shirt.

- Mary: “What a beautiful T-shirt!”

- Susan: “__________”

A.Thanks. I’m glad you like it.

B. What a pity!

C. You’re welcome.

D. Not a chance.

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Charlie said, "I'm thinking of going to live in Canada".

A. Charlie said that I was thinking of going to live in Canada.

B. Charlie said that I am thinking of going to live in Canada.

C. Charlie said that he was thinking of going to live in Canada.

D. Charlie said that he is thinking of going to live in Canada

2. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

3. "Can you lend me some money?"

A. He asked me can you lend him some money.

B. He asked me could you lend him some money.

C. He asked me if I can lend him some money.

D. He asked me if I could lend him some money.

4. “Remember to pick me up at 6 o'clock tomorrow afternoon” she said.

A. She told me to remember to pick her up at 6 o'clock tomorrow afternoon.

B. She reminded me to pick her up at 6 o'clock the following afternoon.

C. She reminded me to remember to pick her up at 6 o'clock the next afternoon.

D. She told me to pick her up at 6 o'clock the next day afternoon.

5. “I bought these books last week”. He said

A. He said he bought these books last week.

B. He said he had bought those books the week before.

C. He said I had bought these books last week

D. He said I bought these books the week before.

6. "How long have you been working at your present job?" she asked

A. She asked me how long I had been working at my present job.

B. She asked me how long had I been working at my present job.

C. She asked me how long I have been working at my present job.

D. She asked me how long have you been working at your present job.

7. “I hear you passed your exams. Congratulation!” John said to us

A. John congratulated us on passing our exam

B. John suggested us passing our exam

C. John thanked us for passing our exam

D. John insisted us to pass our exam

8. Charlie said, "My father is in hospital".

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

ĐÁP ÁN

I. 

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - A; 2 - D;

III. 

1 - A; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - C; 6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - D; 10 - B; 11 - C;

12 - B; 13 - D; 14 - D; 15 - C; 16 - C; 17 - D; 18 - B; 19 - B; 20 - D; 21 - B; 22 - A;

IV. 

1 - A; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

V. 

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - B;

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - B;

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 6)

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. information

b. necessary

c. scientific

d. automatic

2. a. diagnostic

b. preparation

c. technology

d. transportation

3. a. never

b. follow

c. pilot

d. reply

4. a. fiction

b. office

c. machine

d. expert

5. a. camera

b. computer

c. vegetable

d. everything

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. People used to know more or less how their children would live.

a. almost

b. generally

c. lately

d. definitely

7. Our children should be educated and trained well enough to perform the _______ jobs of contemporary society.

a. safe

b. diagnostic

c. fiction

d. high-tech

8. Two thousand people are _______ as having cancer of the mouth every year; and 60 per cent of them will die within five years.

a. regarded

b. diagnosed

c. checked

d. killed

9. John has sent five letters to his friend but he has not received any reply.

a. information

b. postscript

c. letter

d. answer

10. Peter is so _____ that he never thinks of anything bad and unsuccessful.

a. optimistic

b. disappointed

c. pessimistic

d. keen

11. In case of _______, you can call me at the office.

a. fiction

b. automation

c. urgency

d. importance

12. I sometimes read _______ fictions in my spare time.

a. science

b. scientific

c. scientist

d. scientifically

13. _______ surely leads to the loss of many factory jobs.

a. Automatic

b. Automation

c. Automate

d. Automatically

14. We needed some more money for the _______ work and Peter promised to help us.

a. prepare

b. preparation

c. preparatory

d. prepared

15. I cannot really imagine what _______ world will be like.

a. a

b. an

c. the

d. Ø

16. _______ United States is _______ world's biggest consumer of energy.

a. The/ the

b. Ø/ a

c. An/ the

d. The/ Ø

17. Miss Linda speaks _______ Chinese very well although she is from _______ UK.

a. the/ Ø

b. a/ Ø

c. the/ an

d. Ø/ the

18. We sometimes have _______ pizza for _______ lunch.

a. the/ a

b. Ø/ Ø

c. a/ the

d. the/ the

19. Which is _______ highest mountain in the world?

a. a

b. an

c. the

d. Ø

20. She had not studied well, ______ fortunately she passed the final exam.

a. although

b. but

c. despite

d. in spite of

21. _______ we have worked overtime for weeks, we have not completed the project.

a. In spite of

b. Even though the fact that

c. Despite

d. Despite the fact that

22. Although she has live in London for three years, _______.

a. but she cannot speak English

b. she cannot speak English

c. but cannot speak English

d. and cannot speak English

23. In spite _______ his did not get the highest grade in the final exam.

a. of his intelligence

b. he was intelligent

c. his intelligence

d. of he was intelligent

24. We had the school picnic _______.

a. even though the rain

b. despite of the rain

c. although it raining

d. in spite of the rain

25. She looked _______ to see who was going _______ her.

a. round/ after

b. up/ off

c. at/ to

d. for/ with

26. She is a friendly girl who gets _______ everyone she meets.

a. out of

b. on with

c. away from

d. into

27. I had my sister take care _____ my children while I was _____ business.

a. with/ for

b. in/ away

c. for/ in

d. of/ on

28. He took a lot of interest _______ our work and he promised to help us _______ any troubles.

a. in/ with

b. for/ on

c. about/ at

d. for/ from

29. Are you very familiar _______ that new device?

a. upon

b. over

c. with

d. for

30. According _______ the US Census Bureau the world's population will reach 7. 6 billion people by 2020.

a. to

b. in

c. for

d. through

Error Identification.

31. In 2030 (A), how we will provide (B) for the food, land, and energy needs (C) of a global population of over 8 billion (D)?

32. Many people are afraid (A) that in the future there will be (B) no space leaving (C) for human beings and they express the idea of robots replacing (D) human beings.

33. Human beings enjoy their life with more and more (A) progress of science and technological (B), but it is also very necessary (C) to think more about the problems that modern machines and devices (D) may cause.

34. Cars of the future will be using (A)advanced (B) technology to perform (C) such functions as automatic cruise control, hazardous object avoidance, self- parking but (D) driverless transportation.

35. In the future smart cars will also (A) be intelligent enough (B) to avoid pedestrians bicycle riders (C) and others whom (D) are not driving automobiles.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Consider activities that most take for granted, particularly those who live in industrialized nations: drinking a glass of water; driving a car or traveling by mass transportation; living in a decent house or apartment; using modern household appliances; using tools to build, fix and repair; even breathing fresh air. These activities improve our quality of life. Have you considered that to do all of the above requires the availability of natural resources, whether used as raw materials or in finished products?

The United Nations predicts that the global population will increase from the present 6. 65 billion to 7. 95 billion by the year 2025. At the same time, the world is becoming more prosperous. The average person is consuming more food, water, energy and metals. Multiple millions in nations that were once poor are now moving into the middle class. They are driving cars, acquiring household appliances, using electronic gadgets and adopting high-protein diets, similar to Western industrialized nations. The subject of natural resources has been in the news for years. The media has long reported that the world's supply of oil, minerals, fresh water, and lumber are in danger of running out. Yet very few people take this seriously.

Within the next 50 years, the world's population is projected to rise by 40%. This growth, coupled with increasing industrialization and urbanization, will result in greater demand for water. Water will become much scarcer. The United Nations figures suggest that there are around 300 potential conflicts over water all over the world. According to the World Health Organization (WHO), about one-sixth of the world's population lacks access to clean water, while 40% are without access to proper sanitation services.

36. Which future problems are referred in the text?

a. industrialization and transportation b. natural resources and water

c. household appliances and food d. cars and tools

37. The first paragraph means that _______.

a. all things that make our lives convenient and comfortable need natural resources

b. people who live in industrialized countries travel everywhere by car

c. people can enjoy more and more fresh air in the future

d. we need more finished products than raw materials

38. According to the second paragraph, _______.

a. population will decrease b. many people will become poorer

c. people use more food and energy d. there will be no poor people

39. Natural resources _______.

a. will never be used up

b. have not ever been mentioned by the media

c. have been the subject of the media for many years

d. are being renovated.

40. According to the text, _______.

a. industrialization and urbanization have greater demand for water

b. clean water is always available for everybody all the -time

c. we will find more and more sources of safe water

d. everybody on earth :will be supplied enough safe water in the future

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Robots already have a (41) _____ role in medicine. Robots are helping doctors achieve more (42) _____ in the operating room, performing safer, less invasive techniques. For example, The Da Vinci Surgical System by Intuitive Surgical helps simplify complex procedures, and lets surgeons work through much smaller incisions, thus making patient (43) _____ easier and quicker.

Advances in bio-robotics are leading to even more and more applications in surgery (44) _____ robots have the potential to perform better than human surgeons in certain respects.

The pace of technological change is rapid, and it is easily possible to foresee a time (45) _____ robots will become our teachers, policemen and even soldiers.

Robots will be better soldiers than humans. They can strictly (46) _____ the rules of engagement, codes of conduct, and war protocols (47) ___ better than more passionate humans, resulting (48) ____ a reduction of war crimes.

Most robots in the future will do jobs which are the sorts of things that people used to do. They will take away a lot of the mundane physical jobs certainly.

Some (49) _____ predict that it is not just manual jobs that will be replaced. The more advanced the technology becomes, the more it forces us to (50) _____ on those things that are fundamentally human.

41. a. pessimistic

b. disappointed

c. significant

d. minor

42. a. difficulty

b. mistake

c. precision

d. decision

43. a. recovery

b. discovery

c. illness

d. diseases

44. a. although

b. because

c. if

d. however

45. a. when

b. which

c. that

d. where

46. a. chase

b. pursue

c. admit

d. follow

47. a. more

b. many

c. as

d. much

48. a. for

b. in

c. with

d. about

49. a. managers

b. agriculturalists

c. experts

d. runners

50. a. look

b. spend

c. focus

d. achieve

ĐÁP ÁN

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - c; 5 - b;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6 - a; 7 - d; 8 - b; 9 - d; 10 - a;

11 - c; 12 - a; 13 - b; 14 - c; 15 - c;

16 - a; 17 - d; 18 - b; 19 - c; 20 - b;

21 - d; 22 - b; 23 - a; 24 - d; 25 - a;

26 - b; 27 - d; 28 - a; 29 - c; 30 - a;

Error Identification.

31 - B; 32 - C; 33 - B; 34 - D; 35 - D;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36 - b; 37 - a; 38 - c; 39 - c; 40 - a;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41 - c; 42 - c; 43 - a; 44 - b; 45 - a;

46 - d; 47 - d; 48 - b; 49 - c; 50 - c;

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa Học kì 1 Đà Nẵng

Năm học 2023 - 2024

Bài thi môn: Tiếng Anh 12 (Thí điểm)

Thời gian làm bài: phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 7)

Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. informality B. appropriate C. situation D. entertainment

2. A. decision B. different C. physical D. summary

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

3. A. neighbors B. friends C. relatives D. photographs

4. A. wanted B. booked C. stopped D. laughed

Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each sentence

5. With greatly increased workloads, everyone is _______ pressure now.

A. out of

B. above

C. upon

D. under

6. She accepted that she had acted ______ and mistakenly, which broke up her marriage.

A. unwisely

B. romantically

C. wisely

D. attractively

7. Children who are isolated and lonely seem to have poor language and ________.

A. communicate

B. communicative

C. communication

D. Communicator

8. I recognized my grandmother as soon as she got _______ the plane although we had not seen each other for more than 10 years.

A. over

B. off

C. away

D. of

9. The policeman asked us_________.

A. had any of us seen the accident happen

B. whether any of us had seen the accident happen

C. if had any of us seen the accident happen

D. that if any of us had seen the accident happen

10. “I’m sorry I didn’t phone you earlier,” Mary said.

A. Mary said that she didn’t phone me earlier

B. Mary apologized for not phoning me earlier

C. Mary apologized that she didn’t phone me earlier

D. Mary apologized not to phone me earlier

11. Long: I didn’t know you could play badminton so well, Tram. Tram: Thank you, Long. _________.

A. That’s a nice compliment

B. That is a nice completion.

C. You’re welcome

D. I certainly play very excellent

12. Jane: “Wow! You look great with your new hair. ” – Jack: _________.

A. You’re welcome

C. Congratulations!

B. It’s a pleasure

D. Thanks. It’s nice of you to say so

13. He has lived here since he ________ here.

A. came

B. has came

C. comes

D. come

14. The police ________ for the thieves at the moment.

A. have been looking

B. will be looking

C. are looking

D. is looking

15. When the doctors________ at the scene of the accident, they ________ victims still ________.

A. arrived / realized / were breathing

B. were arriving / realized / breathed

C. arrived / had realized / breathing

D. were arriving / were realizing / were/

16. By this time next summer, you _______ your study.

A. complete

B. will complete

C. had completed

D. will have completed

17. Peter: Your hairstyle is really _________, Mary! Mary: I’m glad you like it, Peter. Thanks so much.

A. terrific

B. terrible

C. horrified

D. terrorist

18. I asked him_________ ,but he said nothing.

A. what the matter was

B. what was the matter

C. the matter was what

D. what’s the matter

19. “I’ll come to see you next Sunday,” Bill said to you.

A. Bill told me to come to see him the following Sunday.

B. Bill promised to come to see me the following Sunday.

C. Bill promised coming to see me the following Sunday.

D. Bill promised that he will come to see me the following Sunday.

20. Tomorrow at 7 a.m I ________ an old friend who has just come back from Africa.

A. will be meeting

B. will meet

C. meet

D. am meeting

21. Mr. Thomson with his wife and his three children abroad now.

A. were

B. are

C. has

D. is

22. Neither Henry nor his friends_______ yet.

A. come

B. comes

C. has come

D. have come

23. I don’t know what to do. It’s ________________ problem.

A. a quite difficult

B. quite difficult

C. quite a difficult

D. the quite difficult

24. A number of stores closed today because of the holiday.

A. is

B.are

C. had

D. was

25. My daughter saw an elephant this morning but she________ one before.

A. had never seen

B. has never seen

C. never seen

D. never seen had

26. When we got home, dinner____ so we had a drink first.

A. was preparing

B. was being prepared

C. was prepared

D. had been prepared

27. "All of the students but Peter went to the meeting." is closest in meaning to "________".

A. Except for Peter, all of the students went to the meeting.

B. Peter went to the meeting, and so did all of the students.

C. All of the students, especially Peter went to the meeting.

D. All of the students including Peter went to the meeting.

28. He started working as a teacher five years ago.

A. He has been working as a teacher for five years.

B. He has worked as a teacher since five years.

C. He is working as a teacher since five years.

D. He had been working as a teacher for five years

29. The traffic policeman said, “Show me your driving license, please. ”

A. The traffic policeman asked to show me your driving license, please.

B. The traffic policeman suggested to show him your driving license.

C. The traffic policeman suggested showing him my driving license.

D. The traffic policeman asked to show me his driving license.

Choose the underlined part need correcting

30. It’s very polite (A) to shout at (B) the waiter (C) in a restaurant (D).

31. The car whose (A) quality is (B) very good has been used (C)a long time ago (D).

32. That victim has died (A)before (B) the doctors arrived (C) at the place (D) there was an accident.

Read the text and choose the word which best fits each gap of the passage.

The United States has many different types of families. While most American families are traditional, (33)_______ a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were headed by one parent, usually a woman. In a few families in the United States, there are no children. These (34) _______ couples may believe that they would not make good parents; they may want freedom from responsibilities of childbearing; or, perhaps they (35)_______ physically able to have children. Other families in the United States have one adult who is a stepparent. A stepmother or stepfather is a person who joins a family by marrying a father or a mother.

Americans tolerate and accept these different types of families. In the United States people have right to privacy and Americans do not believe in telling other Americans what type of family group they must belong to. They respect each other’s choices regarding family groups. Families are very important (36)_______ Americans.

33. A. consist of          B. consisting of    C. consisting       D. including of

34. A. childish              B. childlike             C. childless          D. childhood

35. A. are not               B. can’t                   C. couldn’t            D. weren’t

36. A. for                       B. of                        C. in                      D. to

Read the passage carefully and choose the correct answer.

If parents bring up a child with the aim of turning the child into a genius, they will cause great damage to him. According to several leading educational psychologist, this is one of the biggest mistakes which some parents make. Generally the child will understand very well the parents expect and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to their children.

However, if parents are not unrealistic about what they expect their children to do, but are hopeful in a sensible way, the child may succeed in doing very well especially if the parents are very supportive of their children.

Michael Li is very lucky. He is very fond of music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons. Although Michael’s play the trumpet in a large orchestra, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Michael’s friend, Winston Chen, however, is not so lucky. Although both his parents are successful musicians, they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him in every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. “ when I was your age, I used to win every competition I enter,” Winton’s father tells him. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

37. The main idea of the passage is____________________.

A. how parents should make a child a musician.

B. how parents should bring up a child.

C. what differences there are between two kinds of parents.

D. what aim of a child can be much earlier to reach.

38. Michael is lucky because____________________.

A. His parents help him in a sensible way.

B. His family is rich enough to have a car.

ĐÁP ÁN

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - A; 5 - D; 6 - A; 7 - C; 8 - B;

9 - B; 10 - B; 11 - A; 12 - D; 13 - A; 14 - C; 15 - A;

16 - D; 17 - A; 18 - A; 19 - B; 20 - D; 21 - D; 22 - D;

23 - C; 24 - B; 25 - A; 26 - B; 27 - A; 28 - A; 29 - C;

30 - A; 31 - D; 32- A; 33 - B; 34 - C; 35 - A; 36 - D; 37 - B; 38 - A;

Xem thử

Săn shopee siêu SALE :

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, SÁCH ĐỀ THI DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 9

Bộ giáo án, bài giảng powerpoint, đề thi dành cho giáo viên và sách dành cho phụ huynh tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official

Tổng đài hỗ trợ đăng ký : 084 283 45 85

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Bộ đề thi năm học 2023-2024 các lớp các môn học được Giáo viên nhiều năm kinh nghiệm tổng hợp và biên soạn theo Thông tư mới nhất của Bộ Giáo dục và Đào tạo, được chọn lọc từ đề thi của các trường trên cả nước.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


Các loạt bài lớp 9 khác
Tài liệu giáo viên