Top 100 Đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án



Bộ 100 Đề thi Tiếng Anh lớp 12 năm học 2022 - 2023 Học kì 1 và Học kì 2 gồm đề thi giữa kì, đề thi học kì chọn lọc, có đáp án, cực sát đề thi chính thức bám sát hình thức đánh giá năng lực học sinh mới nhất theo Thông tư 22 của Bộ Giáo dục & Đào tạo. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp Giáo viên có thêm tài liệu đánh giá học sinh, giúp học sinh ôn luyện và đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 12.

Bộ đề thi Tiếng Anh này được tổng hợp, chọn lọc từ đề thi của các trường THPT trên cả được và được đội ngũ Giáo viên biên soạn lời giải chi tiết giúp học sinh dễ dàng rèn luyện, đánh giá năng lực của chính mình. Để xem chi tiết, mời quí bạn đọc lựa chọn một trong các bộ đề thi dưới đây:

Mục lục Đề thi Tiếng Anh 12

Quảng cáo
Bộ Đề thi Tiếng Anh lớp 12 năm 2022 - 2023


Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 12

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

Choose A, B, C or D to indicate the sentence that is similar in meaning to the one given

Question 1: It doesn’t matter how much you offer to pay, he won’t sell the antique vase

   A. Although you offer to pay him a lot, he won’t sell the antique vase.

   B. Despite a lot of money you offer to pay, he won’t sell the antique vase.

   C. He won’t sell the antique vase if you offer to pay him a lot of money.

   D. However much you offer to pay, he won’t sell the antique vase.

Question 2: The best way to make them work hard is to promise them reward.

   A. Promise them a reward and they will work hard.

   B. If you promise to reward, they will word hard.

   C. Reward them and make them work hard.

   D. If they work hard, you should promise to reward them.

Question 3: I am not certain, but there may be about twenty applicants for the job.

   A. I am not sure if there are about twenty applicants for the job.

   B. At a guess, there are about twenty applicants for the job

   C. I guess that there are twenty applicants for the job

   D. Twenty people are guessed to have applied for the job

Question 4: I bought an Italian pair of shoes for $150. They went missing after two days.

   A. I bought an Italian pair of shoes that went missing after two days.

   B. The Italian pair of shoes that I bought for $150 went missing after two days.

   C. The Italian pair of shoes, which I had bought for $150, went missing after two days.

   D. My Italian pair of shoes that went missing after two days were bought for 150$.

Question 5: Ann paints landscape pictures. She finds it very pleasant.

   A. Ann finds it pleasure to paint landscape pictures

   B. Ann takes great pleasure in painting landscape pictures

   C. Painting landscape pictures makes Ann feel pleasure

   D. Ann feels pleasant in painting landscape pictures

Choose A, B, C or D to indicate the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 6: Mr.Smith’s new neighbors appear to be very friendly.

   A. Inapplicable

   B. hostile

   C. amiable

   D. futile

Question 7: Henry has found a temporary job in a factory.

   A. Genuine

   B. eternal

   C. permanent

   D. satisfactory

Choose A, B ,C or D to indicate the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each sentence

Question 8: Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States.

   A. Artifacts

   B. Textile

   C. Pottery

   D. Rugs

Question 9: Though many scientific breakthroughs have resulted from mishaps it has taken brilliant thinkers to recognize their potential.

   A. Incidental

   B. misunderstandings

   C. accidents

   D. misfortunes

Read the following passage and choose A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

   If we believe that clothing has to do with covering the body, and costume with the choice of a particular form of garment for a particular use, then we can say that clothing depend primarily on such physical conditions as climate, health, and textile manufacture, whereas costume reflect social factors such as religious beliefs, aesthetics, personal status, and the wish to be distinguished from or to emulate our fellows.

   The ancient Greeks and the Chinese believed that we first covered our bodies for some physical reason such as protecting ourselves from the weather elements. Ethnologists and psychologists have invoked psychological reasons: modesty in the case of ancients, and taboo, magical influence and the desire to please for the moderns.

   In early history, costume must have fulfilled a function beyond that of simple utility, perhaps through some magical significance, investing primitive man with the attributes of other creatures. Ornaments identified the wearer with animals, gods, heroes or other men. This identification remains symbolic in more sophisticated societies. We should bear in mind that the theater has its distant origins in sacred performances, and in all period children at play have worn disguises, so as to adapt gradually to adult life.

   Costume helped inspire fear or impose authority. For a chieftain, costume embodied attributes expressing his power, while a warrior’s costume enhanced his physical superiority and suggested he was superhuman. In more recent times, professional or administrative costume has been devised to distinguish the wearer and express personal or delegated authority; this purpose is seen clearly in the judge’s robes and the police officer’s uniform. Costume denotes power, and since power is usually equated with wealth, costume came to be an expression of social caste and material prosperity. Military uniform denotes rank and is intended to intimidate, to protect the body and to express membership in a group. At the bottom of the scale, there are such compulsory costumes as the convict’s uniform. Finally, costume can possess a religious significance that combines various elements: an actual or symbolic identification with a god, the desire to express this in earthly life, and the desire to enhance the wearer’s position of respect.

Question 10: Psychological reasons for wearing garments include

   A. protection from cold

   B. availability of materials

   C. prevention of illness

   D. wishing to give pleasure

Question 11: Why does the author mention the police officer’s uniform?

   A. To illustrate the aesthetic function of costume

   B. To identify the wearer with a hero

   C. To suggest that police are superhuman

   D. To show how costume signifies authority

Question 12: The passage mainly discusses costumes in term of its

   A. physical protection

   B. religious significance

   C. social function

   D. beauty and attractiveness

Question 13: What is the purpose of the paragraph 1?

   A. To describe the uses of costume

   B. To contrast costume with the clothing

   C. To trade the origins of costume

   D. To point out that clothing developed before costume

Question 14: The word “scale” in line 23 refers to

   A. symbolic identification

   B. military rank

   C. social position

   D. the balance

Question 15: Which of the following would most likely NOT be reflected in a person’s costume, as it is defined in the passage?

   A. Having a heart condition

   B. Playing in a baseball game

   C. Working in a hospital

   D. Participating in a religious ceremony

Question 16: It can be inferred from paragraph 3 that

   A. The function of costume has become very sophisticated

   B. Children like to identify with other creature by wearing costumes

   C. Primitive people wore cloths only for sacred performances

   D. Costume no longer fulfills a function beyond simple utility

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct work for each of the blanks.

   During the last 400 years, most scientists have (17) ________on mathematics in their development of their inventions or discoveries. However, one great British scientist, Michael Faraday, did not make (18)__________of mathematics. Faraday, the son of a poor blacksmith, was born in London in 1791 and had no (19) _________beyond reading and writing.

   In 1812 Faraday was hired as a bottle washer by the great chemist Humphry Davy. Later, Faraday became a greater scientist than Davy, making the last years of Davy's life embittered (20) __________ jealousy. Faraday made the first (21)__________motor in 1821, a device that used electricity to produce movement.

Question 17:

   A. relied      B. insisted

   C. based      D. elaborated

Question 18:

   A. usage      B. advantage

   C. use      D. utilization

Question 19:

   A. instruction      B. knowledge

   C. training      D. schooling

Question 20:

   A. from      B. with

   C. by      D. at

Question 21:

   A. electric      B. electrical

   C. electricity      D. electrician's

Choose A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 22: Drinking water excessive amounts of fluorides may leave a stained or mottled effect on the enamel of teeth.

   A. containing

   B. including

   C. made up of

   D. composed of

Question 23: She gave me a ____________box.

   A. small square jewellery metal

   B. small metal square jewellery

   C. small square metal jewellery

   D. small jewellery square metal

Question 24: Ben: Our team has just won the last football match Ann: __________

   A. Good idea. Thanks for the news.

   B. Yes. I guess it’s very good.

   C. Well, that’s very surprising!

   C. Well, that’s very surprising!

Question 25: She pays an enormous insurance premium on the family heirloom, her most _______ possession.

   A. worthless

   B. valueless

   C. honourable

   D. treasured

Question 26: She____________her success to hard work.

   A. described

   B. devoted

   C. blamed

   D. ascribed

Question 27: I refuse to believe a word of it; it’s a cock-and-___________story.

   A. hen      B. goose

   C. bull      D. duck

Question 28: ________, I decided to stop trading with them.

   A. Despite of the fact that they were the biggest dealer

   B. Though being the biggest dealer

   C. Being the biggest dealer

   D. Even though they were the biggest dealer

Question 29: When Mr Spendthrift ran out of money, he his mother for help.

   A. fell back on

   B. fell upon

   C. fell behind

   D. fell in with

Question 30: It’s funny you should say that. I’ve just had the thought. A. like B. identical C. alike D. similar

   A. like        B. identical

   C. alike      D. similar

Question 31: Newspaper publishers in the States have estimated reads a newspaper every day.

   A. nearly 80 percentage of the adult population who

   B. it is nearly 80 percent of the adult population

   C. that nearly 80 percentage of the adult population

   D. that nearly 80 percent of the adult population

Question 32: Ann: Ben: Thanks. I will write to you when I come to London.

   A. God bless you!

   B. Have a nice trip!

   C. Better luck next time!

   D. Have a go!

Question 33: The dead man’s widow said he had had a/an that he would be killed in an accident.

   A. knowledge

   B. experience

   C. presentiment

   D. warning

Question 34: If you book in advance you will certainly have a better table at our restaurant.

   A. mostly

   B. almost

   C. most

   D. the most

Question 35: Never_________him stand on the deserted station platform.

   A. will I forget to see

   B. I will forget to see

   C. will I forget seeing

   D. I will forget seeing

Đáp án & Thang điểm

1D 2B 3B 4C 5C
6B 7C 8D 9C 10D
11D 12C 13B 14C 15A
16B 17A 18C 19D 20B
21A 22A 23C 24C 25A
26D 27C 28D 29A 30D
31D 32B 33C 34B 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 12

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. educate          B. eliminate

   C. certificate      D. dedicate

Question 2:

   A. initiate        B. substantial

   C. attention     D. particular

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. represented     B. biography

   C. indirectly      D. entertainment

Question 4:

   A. obligatory      B. geographical

   C. international     D. undergraduate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Food prices have raised so rapidly in the past few months that some families have been forced to alter their eating habits.

   A. have raised

   B. rapidly

   C. that

   D. their eating habits

Question 6: Having finished his term paper before the deadline, it was delivered to the professor before the class.

   A. Having finished

   B. before the

   C. it was delivered

   D. professor before

Question 7: Since vitamins are contained in a wide variety of foods, people seldom lack of most of them.

   A. are

   B. in a

   C. variety of

   D. lack of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: We should participate in the movements ______ the natural environment.

   A. organizing to conserve

   B. organized to conserve

   C. organized conserving

   D. which organize to conserve

Question 9: ______ number of boys were swimming in the lake, but I didn’t know ______ exact number of them.

   A. A/the

   B. The/an

   C. The/the

   D. A/an

Question 10: John forgot ______ his ticket so he was not allowed ______ the club.

   A. brought/enter

   B. bring/entering

   C. bringing/to enter

   D. to bring/to enter

Question 11: Snow and rain ______ of nature.

   A. are phenomena

   B. is phenomena

   C. is phenomenon

   D. are phenomenon

Question 12: Her outgoing character contrasts ______ with that of her sister.

   A. thoroughly

   B. fully

   C. sharply

   D. coolly

Question 13: It turned out that we ______ rushed to the airport as the plane was delayed by several hours.

   A. hadn’t

   B. should have

   C. mustn’t

   D. needn’t have

Question 14: When I was a child, I loved to splash through the ______ after rain.

   A. pools      B. puddles

   C. ponds      D. rivers

Question 15: Learning Spanish isn’t so difficult once you ______.

   A. get away with it

   B. get off it

   C. get down to it

   D. get on it

Question 16: Staying in a hotel costs ______ renting a room in a dormitory for a week.

   A. twice as much as

   B. as much as twice

   C. twice more than

   D. twice as

Question 17: Please don’t ______ a word of this to anyone else, it’s highly confidential.

   A. speak

   B. pass

   C. mutter

   D. breathe

Question 18: In spite of his abilities, Peter has been ______ overlooked for promotion.

   A. repeat

   B. repeatedly

   C. repetitiveness

   D. repetitive

Question 19: I wish you ______ me a new one instead of having it ______ as you did.

   A. had given/repaired

   B. gave/to repair

   C. would give/to repair

   D. had given/to be repaired

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: - Helen: "I love your gardens. The plants are well taken care of!"

   - Jim : “Thanks. Yes, I suppose I've always ____.”

   A. had green fingers

   B. let nature take its course

   C. made it down on my luck

   D. drawn the short straw

Question 21: - Mrs. Skate: “How can this dress can be so expensive?”

   - The shop assistant: “_____.”

   A. Yes, it’s the most expensive

   B. You’re paying for the brand

   C. What an expensive dress

   D. That’s a good idea

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Adding a garage will enhance the value of the house.

   A. stabilize

   B. alter

   C. increase

   D. diminish

Question 23: You never really know where you are with her as she just blows hot and cold.

   A. keeps going

   B. keeps taking things

   C. keeps changing her mood

   D. keeps testing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Are you looking for a temporary or a permanent job?

   A. fierce        B. stable

   C. fleeting      D. loose

Question 25: Constant correction of speaking ‘errors’ by a teacher is often counter-productive, as student may become afraid to speak at all.

   A. desolate      B. fruitless

   C. barren        D. effective

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Jack has won a jackpot prize. 10% of it was donated to flooded areas.

   A. Jack has won a jackpot prize, 10% which half was donated to flooded areas.

   B. Jack has won a jackpot prize, 10% of which was donated to flooded areas.

   C. Jack has won a jackpot prize, 10% of that was donated to flooded areas.

   D. Jack has won a jackpot prize, which was donated to flooded areas.

Question 27: Had she read the reference books, she would have been able to finish the test.

   A. If she had read the reference books, she could finish the test.

   B. Because she read the reference books, she was able to finish the test.

   C. Although she didn't read the reference books, she was able to finish the test.

   D. Not having read the reference books, she couldn't finish the test.

Question 28: My advice is that you get straight to the point in the next report.

   A. If I were you, I would go straight to the bush in the next report.

   B. If I were you, I would have the next report got started.

   C. If I were you, I would not beat around the bush in the next report.

   D. If I were you, I would not point out the next report.

Question 29: I whispered as I didn't want anybody to hear our conversation.

   A. Since nobody wanted to hear our conversation, I whispered.

   B. So as not to hear our conversation, I whispered.

   C. Because I whispered, anybody heard our conversation.

   D. I lowered my voice in order that our conversation couldn't be heard.

Question 30: Tim graduated with a good degree. He joined the ranks of the unemployed.

   A. Tim joined the ranks of the unemployed because he graduated with a good degree.

   B. If Tim graduated with a good degree, he would join the ranks of the unemployed.

   C. Though Tim graduated with a good degree, he joined the ranks of the unemployed.

   D. That Tim graduated with a good degree helped him join the ranks of the unemployed.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

   The Prime Minister's comments yesterday on education spending miss the point, as the secondary education system also needs a major overhaul. Firstly, the system only views the weakest learners as having special needs. The brightest and most conscientious students are not encouraged to develop to their full (31)_____. Secondly, there's too much testing and not enough learning. My fifteen-year-old daughter, for example, has just spent the last month or so (32)_____ for exams. These aren't even real, important exams, as her GCSEs will be next year. They're just mock exams. Is the work she's been doing really going to make her more knowledgeable about her subjects, or will she forget it all tomorrow? I suspect the (33)_____. Thirdly, the standard (34)_____ doesn't give students any tuition in developing practical work-related, living and social skills, or in skills necessary for higher education. How many students entering university have the first idea what the difference is between plagiarising someone else's work and (35)_____ good use of someone else's ideas? Shouldn't they have been taught this at school? How many of them are really able to go about self-study skill that's essential at university because there are no teachers to tell you what to do - in an efficient way? Indeed, hoe many students graduate from university totally unable to spell even simple English words correctly? The system is letting our children down.

Question 31:

   A. plan          B. fame

   C. potential      D. achievement

Question 32:

   A. reading       B. lecturing

   C. cheating      D. cramming

Question 33:

   A. latter     B. frontier

   C. later      D. latest

Question 34:

   A. timetable     B. curriculum

   C. lecture        D. seminar

Question 35:

   A. having      B. taking

   C. making      D. creating

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

   Lead poisoning in children is a major health concern. Both low and high doses of paint can have serious effects. Children exposed to high doses of lead often suffer permanent nerve damage, mental retardation, blindness, and even death. Low doses of lead can lead to mild mental retardation, short attention spans, distractibility, poor academic performance, and behavioral problems.

   This is not a new concern. As early as 1904, lead poisoning in children was linked to lead-based paint. Microscopic lead particles from paint are absorbed into the bloodstream when children ingest flakes of chipped paint,plaster,or paint dust from sanding. Lead can also enter the body through household dust, nailbiting, thumb sucking, or chewing on toys and other objects painted with lead-based paint. Although American paint companies today must comply with strict regulations regarding the amount of lead used in their paint, this source of lead poisoning is still the most common and most dangerous. Children living in older, dilapidated houses are particularly at risk.

Question 36: What is the main topic of the passage?

   A. problems with household paint

   B. major health concern for children

   C. lead poisoning in children

   D. lead paint in order homes

Question 37: The phrase "exposed to" in line 2 could best be replaced by which of the following?

   A. in contact with

   B. familiar with

   C. displaying

   D. conducting

Question 38: Which of the following does the passage infer?

   A. Paint companies can no longer use lead in their paint.

   B. Paint companies must limit the amount of lead used in their paint.

   C. Paint companies aren't required to limit the amount of lead used in their paint.

   D. Paint companies have always followed restrictions regarding the amount of lead used in their paint.

Question 39: The word "ingest" could best be replaced by which of the following?

   A. inhale      B. invest

   C. inject      D. eat

Question 40: The word "dilapidated" is closest in meaning to which of the following?

   A. unpainted          B. decorated

   C. broken down     D. poorly painted

Đáp án & Thang điểm

1C 2D 3B 4A 5A
6C 7D 8B 9A 10D
11A 12A 13D 14B 15C
16A 17D 18B 19A 20B
21B 22C 23C 24C 25D
26B 27D 28C 29D 30C
31C 32D 33A 34B 35C
36C 37A 38B 39D 40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 12

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Hair color is one of ________characteristics to be used in identifying people

   A. the most obvious

   B. obviously the most

   C. the most obviously

   D. most obvious

Question 2: Alan and Susie _______ an argument. They are not speaking to each other.

   A. might has

   B. might had

   C. must had

   D. must have had

Question 3: There are five letters in the word “fresh”. One of the letters is a vowel. ________ are consonants.

   A. The others

   B. The other

   C. Another

   D. Others

Question 4: The conference was organized for all of the ________ in the state.

   A. mathematics teachers

   B. mathematics’ teachers

   C. mathematic teachers

   D. teachers of mathematic

Question 5: He drove through the town ________ a hundred miles an hour

   A. with      B. ∅

   C. in        D. at

Question 6: ________ little we may like it, old age comes to most of us

   A. As

   B. However

   C. Despite

   D. So

Question 7: She finds his behavior towards her quite ________. He treats her like an idiot.

   A. offending

   B. insulting

   C. crude

   D. ill- mannered

Question 8: - “Did you hear that Margaret's plan is snowbound in Chicago?”

   - “We suggested that she _____ a train but she wouldn’t listen.”

   A. took

   B. would take

   C. had taken

   D. take

Question 9: The bus was crammed ________ students who were making ________ the central park where the festival would take place.

   A. with/for

   B. with/into

   C. in/for

   D. of/out

Question 10: “Where’s that _______ dress that your grandma gave you?”

   A. pink long lovely silk

   B. lovely long pink silk

   C. long pink silk lovely

   D. lovely pink long silk

Question 11: I’m not keen on ________ control of the project to a relative newcomer

   A. alloting

   B. charging

   C. understanding

   D. entrusting

Question 12: The rain seems to have set ________ for the evening

   A. about      B. upon

   C. in          D. down

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 13:

   A. popular        B. reduction

   C. financial      D. romantic

Question 14:

   A. prospect      B. guidance

   C. involve        D. future

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 15:

   A. feminine        B. spine

   C. undermine      D. Valentine

Question 16:

   A. without        B. thank

   C. although      D. these

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 17:

   Many people have found (A) the monotonous (B) buzzing of the vuvuzela in the 2010 - World Cup (C) matches so annoyed (D) .

Question 18:

   All nations may have to make (A) fundamental changes (B) in their economic, political, and the technological institutions (C) if they are to preserve (D) environment

Question 19:

   One of (A) the students who are being (B) considered for the (C) scholarship are (D) from this university

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: - “Goodbye,Jane!” - “________.”

   A. So long        B. Yeah

   C. The same      D. So so

Question 21: - “My parents got divorced when I was 5.” - “________”

   A .How did it happened?

   B. They shouldn’t do that.

   C. Oh, I’m sorry.

   D .You must have been shocked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Childbearing is the women's most wonderful role.

   A. Giving birth to a baby

   B. Bring up a child

   C. Educating a child

   D. Having no child

Question 23: In my experience, freshmen today are different from those I knew 25 years ago.

   A. first-year students

   B. new students

   C. new counselors

   D. young professors

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I have lunch with a convivial group of my friend

   A. large        B. unsociable

   C. lively      D. cold

Question 25: I’m sorry I can’t come out this weekend – I’m up to my ears in work.

   A. very scared

   B. very bored

   C. very idle

   D. very busy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Under no circumstances should you phone the police.

   A. You should think hard before phoning the police

   B. You should never phone the police.

   C. You should phone the police as soon as possible.

   D. If you can not control the situation, you should phone the police.

Question 27: He was suspended for two matches for swearing at the referee.

   A. Swearing at the referee earned him a suspension for two matches.

   B. If he hadn’t sworn at the referee he wouldn’t have been suspended for two matches.

   C. He sworn at the referee for his suspension for two matches.

   D. Both A and B are correct.

Question 28: The movie bears little resemblance to the original novel.

   A. The movie and the original novel differ in some ways.

   B. The movie is quite different from the original novel.

   C. The movie is very similar to the original novel.

   D. The movie and the original novel resemble in many ways.

Question 29: She didn’t want to sell her house. She borrowed a lot of money from the bank.

   A. We sold her house, but she borrowed a lot of money from the bank.

   B. Rather than selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

   C. In spite of selling her house, she borrowed a lot of money from the bank.

   D. She didn’t sell her house as she borrowed a lot of money from the bank.

Question 30: After Jane had seen her best friend off at the air port, she came back to work

   A. Coming back to work, Jane had seen her best friend off at the air port.

   B. Came back to work, Jane saw her best friend off at the air port.

   C. Having seen her best friend off at the air port, Jane came back to work.

   D. Seeing her best friend off at the air port, Jane came back to work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   The British began to take trips to the seaside after the creation of bank holidays in 1871, Coastal towns such as Bournemouth and Blackpool enjoyed great popularity with families seeking the benefits of seawater bathing and (31)_____ air. However, when the airline industry started to offer low (32)_____flights to sunnier destinations in the 1970s, many British people started taking their holidays abroad. This resulted in a lack of investment into seaside resorts and before (33)_____many of them were no longer the attractive, lively places they once were. However, improved water quality, cleaner beaches and warmer British summers have all helped to attract people back to the British seaside. Also, many people are now preferring to take shorter (34)_____and don’t want to waste time queueing at airports.

   (35)_____ to say, facilities, attractions, and the quality of hotels and guesthouses in many resorts have improved dramatically

Question 31:

   A. cool

   B. fresh

   C. natural

   D. pure

Question 32:

   A. expense

   B. money

   C. price

   D. cost

Question 33:

   A. soon

   B. while

   C. time

   D. long

Question 34:

   A. intervals

   B. stops

   C. breaks

   D. pauses

Question 35:

   A. Useless

   B. Unnecessary

   C. Needless

   D. found

Đáp án & Thang điểm

1A 2D 3A 4A 5B
6B 7B 8D 9A 10B
11D 12C 13A 14C 15A
16B 17D 18C 19D 20A
21C 22A 23A 24B 25C
26B 27D 28B 29B 30C
31B 32D 33D 34C 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh lớp 12

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. muddy        B. punctual

   C. studious      D. culture

Question 2:

   A. land      B. sandy

   C. many      D. candy

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. adventure      B. attendance

   C. opponent       D. penalty

Question 4:

   A. represent      B. permanent

   C. continent      D. sentiment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5: When the protestor entered the meeting clad only in a beach tower, the audience was dumbfounded.

   A. speechless

   B. excited

   C. content

   D. applauding

Question 6: His new work has enjoyed a very good review from critics and readers.

   A. opinion

   B. viewing

   C. look

   D. regard

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7: The motorist felt that the ticket for infraction was unwarranted.

   A. conscientious

   B. inadvertent

   C. inevitable

   D. justified

Question 8: On November 25 1972, something dreadful happened on board of the brigantine Mary Celeste, causing all crew members to hastily abandon the ship.

   A. hold on

   B. stay on

   C. take care of

   D. save for

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 9:

   Humans (A) have done (B) great advances (C) in technology at the expense (D) of the environment.

Question 10:

   Hardly did he enter (A) the room when (B) all the lights (C) went (D) out.

Question 11:

   Publishing in the UK (A), the book has won (B) a number of awards in (C) recent regional book fairs (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Question 12: Labor unions and the company______ in a confrontation over plans to curb benefits.

   A. carried away

   B. faced off

   C. caught up

   D. showed up

Question 13: What university will you take an_________ examination into?

   A. entrance

   B. entry

   C. admission

   D. attendance

Question 14: At first the children enjoyed the game but quite soon _______ novelty.

   A. died out

   B. wore off

   C. went off

   D. died out

Question 15: Although he claimed to have left his job voluntarily, he was actually__________ for misconduct.

   A. released

   B. dismissed

   C. resigned

   D. dispelled

Question 16: ______ the fifth largest among the night planets that make up our solar system.

   A. The Earth is

   B. The Earth being

   C. That the Earth

   D. Being the Earth

Question 17: ________ but he also proves himself a good athlete.

   A. Not only did he show himself a good student

   B. Not only he showed himself a good student

   C. He did not show himself only a good student

   D. A good student not only showed himself

Question 18: It is recommended that he__________ this course.

   A. took

   B. take

   C. takes

   D. taking

Question 19: Our boss would rather_________ during the working hours.

   A. us not chat

   B. we didn’t chat

   C. we don’t chat

   D. us not chatting

Question 20: The sky was cloudy and foggy. We went to the beach, _________.

   A. so

   B. yet

   C. however

   D. even though

Question 21: Do you think doing the household chores is the__________of the women only?

   A. responsibly

   B. responsible

   C. responsibility

   D. responsive

Question 22: He did some odd jobs at home__________.

   A. disappointment

   B. disappointedly

   C. disappointed

   D. disappoint

Question 23: “I have bought you a toy. Happy birthday to you!” –“__________”

   A. What a lovely toy! Thanks.

   B. Have a nice day!

   C. The same to you!

   D. What a pity!

Question 24: My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

   A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

   B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

   C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

   D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

Question 25: He read The Old Man and The Sea, a novel__________by Ernest Hemingway.

   A. written

   B. writing

   C. which written

   D. that wrote

Question 26: If you don’t work much harder, you won’t pass the exam.

   Unless you__________much harder, you__________the exam.

   A. work / will pass

   B. don’t work / will pass

   C. don’t work / won’t pass

   D. work / won’t pass

Question 27: It was nice of you to give me the present. Thank you” Ben said to Mary. Ben thanked Mary__________the present.

   A. of giving him

   C. for giving him

   B. it had been nice of her to give him

   D. that she had been nice to give him

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 28: “You shouldn’t have leaked our confidential report to the press, Frank!” said Jane.

   A. Jane suspected that Frank had leaked their confidential report to the press.

   B. Jane criticized Frank for having disclosed their confidential report to the press.

   C. Jane accused Frank of having cheated the press with their confidential report.

   D. Jane blamed Frank for having flattered the press with their confidential report.

Question 29: “Don’t forget to tidy up the final draft before submission,” the team leader told us.

   A. The team leader ordered us to tidy up the final draft before submission.

   B. The team leader reminded us to tidy up the final draft before submission.

   C. The team leader asked us to tidy up the final draft before submission.

   D. The team leader simply wanted us to tidy up the final draft before submission.

Question 30: “If you don’t pay the ransom, we’ll kill your boy,” the kidnappers told us.

   A. The kidnappers ordered to kill our boy if we did not pay the ransom.

   B. The kidnappers pledged to kill our boy if we did not pay the ransom.

   C. The kidnappers threatened to kill our boy if we refused to pay the ransom.

   D. The kidnappers promised to kill our boy if we refused to pay the ransom.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   The food we eat seems to have profound effects on our health. Although science has made enormous steps in making food more fit to eat, it has, at the same time, made many foods unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related to diet and forty percent of cancer is related to the diet as well, especially cancer of the colon. People of different cultures are more prone to contact certain illnesses because of the characteristic foods they consume.

   That food is related to illness is not a new discovery. In 1945, government researchers realized that nitrates nitrites (commonly used to preserve color in meat) as well as other food additives caused cancer. Yet, these carcinogenic additives remain in our food, and it becomes more difficult all the time to know which ingredients on the packaging label of processed food are helpful or harmful.

   The additives that we eat are not all so direct. Farmers often give penicillin to cattle and poultry, and because of this, penicillin has been found in the milk of treated cows.

   Sometimes similar drugs are administered to animals not for medical purposes, but for financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher price on the market. Although the Food and Drug Administration (FDA) has tried repeatedly to control these procedures, the practices continue.

   A healthy diet is directly related to good health. Often we are unaware of detrimental substances we ingest. Sometimes well-meaning farmers or others who do not realize the consequences add these substances to food without our knowledge.

Question 31: How has science done to disservice to people?

   A. As a result of scientific intervention, some potentially harmful substances have been added to our food

   B. The scientists have preserved the color of meats, but not of vegetable

   C. It caused a lack of information concerning the value of food

   D. Because of science, disease caused by contaminated food has been virtually eradicated.

Question 32: The word “prone” is nearest meaning to_________.

   A. healthy

   B. unlikely

   C. supine

   D. predisposed

Question 33: The word “carcinogenic” is closest in meaning to_________.

   A. trouble-making

   B. money-making

   C. cancer-causing

   D. colorretaining

Question 34: What are nitrates used for?

   A. They preserve the color of meat

   B. They preserve flavor in package food

   C. There are objects of research

   D. They cause the animals become fatter

Question 35: FDA means____________.

   A. Federal Dairy Additives

   B. Food and Drug Administration

   C. Final Difficult Analysis

   D. Food Direct Additives

Question 36: All of the following statements are TRUE except

   A. Drug are always given to animals for medical reasons

   B. Food may cause forty percent of the cancer in the world

   C. Researchers have known about the potential hazard of food additives for more than 45 years

   D. Some of the additives in our food are added to the food itself and some are given to the living animals

Question 37: What is best title for this passage?

   A. The food you eat can affect your health

   B. Harmful and Harmless substances in food

   C. Avoiding injurious substances in food

   D. Improving health through a Natural Diet

Question 38: The word “fit” could be best replaced by which of the following?

   A. suitable

   B. tasty

   C. athletic

   D. adaptable

Question 39: The word “these” refers to___________?

   A. researchers

   B. nitrates and nitrites

   C. meats

   D. colors

Question 40: The word “additives” is closest meaning to__________.

   A. begin substance

   B. natural substance

   C. dangerous substance

   D. added substance

Đáp án & Thang điểm

1C 2C 3D 4A 5A
6A 7D 8B 9B 10A
11A 12B 13A 14B 15B
16A 17A 18B 19B 20C
21C 22C 23B 24A 25C
26D 27C 28B 29B 30C
31A 32D 33C 34A 35B
36A 37A 38A 39B 40D

....................................

....................................

....................................

Trên đây là phần tóm tắt một số đề thi trong các bộ đề thi Tiếng Anh lớp 12 năm học 2022 - 2023 Học kì 1 và Học kì 2, để xem đầy đủ mời quí bạn đọc lựa chọn một trong các bộ đề thi ở trên!

Lưu trữ: Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 12 cũ

Xem thêm các đề thi các môn học lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác