Bộ Đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 2 năm 2020 - 2021 có đáp án (15 đề)



Phần dưới là danh sách Top 15 Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Học kì 2 có đáp án, cực sát đề thi chính thức gồm các đề kiểm tra 15 phút, đề thi giữa kì, đề thi học kì. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Mục lục Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 Học kì 2

Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 mới Học kì 2 có đáp án

Quảng cáo

Top 5 Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 2 năm 2020 - 2021 có đáp án

Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 12 mới năm 2020 - 2021 có đáp án

Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 mới Học kì 2

Quảng cáo

Thời gian làm bài: 15 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1:

A. foreword

B. preface

C. index

D. mature

Question 2:

A. character

B. procedure

C. sophomore

D. plagiarize

Question 3:

A. photography

B. inaccurate

C. eligible

D. originate

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Question 4:

A. official

B. delicate

C. opponent

D. diploma

Question 5:

A. extracurricular

B. auditorium

C. recommendation

D. cooperation

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Workers who do not obey the safety regulations will be _______ immediately.

A. refused

B. rejected

C. disapproved

D. dismissed

Question 7: I’m sorry, teacher. I’ve _______ my homework on the bus.

A. forgotten

B. let

C. missed

D. left

Question 8: She _______ for hours. That’s why her eyes are red now.

A. cried

B. has been crying

C. has cried

D. was crying

Question 9: TOEFL stands for _______ .

A. Teaching of English like a Foreign Language

B. Testing of English as a Foreign Language

C. Teaching of English as a Foreign Language

D. Test of English as a Foreign Language

Question 10: He did not share his secrets with many people but he _______ in her.

A. confessed

B. consented

C. confided

D. revealed

Question 11: He drove fast and arrived an hour _______ of schedule.

A. in advance

B. ahead

C. in front

D. on account

Question 12: The area was _______ by that storm, wasn’t it ?

A. attacked

B. struck

C. beaten

D. infected

Question 13: An architect planning a new house should always _____ in mind his client’s needs.

A. carry

B. bear

C. remember

D. take

Question 14: My sister supports her living by _______ of evening jobs.

A. means

B. ways

C. methods

D. measures

Question 15: He always did well at school _____ having his early education disrupted by illness.

A. apart from

B. in spite of

C. in addition to

D. because of

Question 16: In ______ people, the areas of the brain that control speech are located in the left hemisphere.

A. mostly

B. most

C. almost

D. most of

Question 17: Stars shine because of _______ produced by the nuclear reactions taking place within them.

A. the amount of light and heat is

B. which the amount of light and heat

C. the amount of light and heat that it is

D. the amount of light and heat

Question 18: ________ is not clear to researchers.

A. Why did dinosaurs become extinct

B. Why dinosaurs became extinct

C. Did dinosaurs become extinct

D. Dinosaurs became extinct

Question 19: _______ no two people think exactly alike, there will always be disagreement, but disagreement should not always be avoided; it can be healthy if handled creatively.

A. When

B. While

C. Unless

D. Because

Question 20: Drinking water ________ excessive amounts of fluorides may leave a stained or mottled effect on the enamel of teeth.

A. containing

B. including

C. made up of

D. composed of

Đáp án

1D 2B 3C 4B 5B
6D 7D 8B 9D 10C
11B 12B 13B 14A 15B
16B 17D 18B 19D 20A

Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. critical

B. solution

C. perform

D. reaction

Question 2:

A. alteration

B. observe

C. achievement

D. specific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: What were some of the things that brought ______ the Resolution?

A. around

B. up

C. on

D. about

Question 4: Poor management brought the company to______ of collapse.

A. the ring

B. the edge

C. the brink

D. the foot

Question 5: John ______ this task yesterday morning, but I did it for him. He owes me a thank-you.

A. must have completed

B. may have completed

C. should have completed

D. could have completed

Question 6: I may look half asleep, but I can assure you I am ______ awake.

A. broad

B. well

C. full

D. wide

Question 7: I suggest the room ______ before Christmas.

A. should decorate

B. is decorated

C. were decorated

D. be decorated

Question 8: It is time every student ______ harder for the coming exam.

A. worked

B. should work

C. works

D. work

Question 9: Mr. Simpkims is the big ______ in the company as he has just been promoted to the position of Managing Director.

A. bread

B. meat

C. cheese

D. apple

Question 10: She is so ______ to her children that she has decided to quit her job to stay at home and look after Them.

A. persistent

B. kind

C. responsible

D. devoted

Question 11: The new sports complex ______ will accommodate an Olympic-sized swimming pool and others including fitness center, and a spa, to name just a few.

A. supplies

B. facilities

C. categories

D. qualities

Question 12: There ______ a number of reasons for the fall of the Roman Empire

A. are said being

B. are said to have been

C. said to be

D. was said being

Question 13: It’s silly of him to spend a lot of money buying ______.

A. a thick old wooden table

B. a thick wooden old table

C. an old wooden thick table

D. a wooden thick old table

Question 14: It’s important to project a(n) ______ image during the interview.

A. optimistic

B. cheerful

C. positive

D. upbeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: This new magazine is known for its comprehensive coverage of news.

A. superficial

B. indifferent

C. casual

D. inadequate

Question 16: James could not tell his parents about his many animal friends in the forest and the exciting things that he saw, but he found another way to express himself.

A. speak with voice

B. keep silent

C. write his thoughts

D. communicate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: A man is talking to Alex when he is on holiday in Paris,

   - The man: “You haven’t lived here long, have you?” - Alex: “__________.”

A. Yes, I have just moved here

B. No, only three months

C. Yes, just a few days

D. No, I live here for a long time

Question 18: Susan shared with her friend about her losing purse.

   - Susan: “I have lost my purse.” - Her friend: “___________.”

A. It’s careless

B. Oh, what a pity

C. That’s nothing

D. Oh, be careful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions

Question 19: Next week, when there will be an English club held here, I will give you more information about it.

A. there will be

B. held

C. will give

D. about

Question 20: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood pulp, which is used in paper-making.

A. Many of the

B. obtained

C. the most

D. paper-making

Question 21: It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

A. is believed

B. in the near future

C. be used to doing

D. such as

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Pitchforks were once carved entirely from wood, but today the have steel tines and wooden handle.

A. in the meantime

B. in one area

C. formerly

D. sometimes

Question 23: Her style of dress accentuated her extreme slenderness.

A. betrayed

B. emphasized

C. revealed

D. disfigured

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. opponent

B. compose

C. podium

D. advocate

Question 25:

A. competitor

B. illegal

C. epidemic

D. education

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: The president offered his congratulations to the players when they won the cup.

A. The president congratulated the players on their winning the match.

B. When they won the cup, the players had been offered some congratulations from the president.

C. The president would offered the players congratulations if they won the match.

D. The president congratulated that the players had won the cup.

Question 27: A house in that district will cost at least $100,000.

A. If you have $100,000, you can buy a house in that district.

B. You won’t be able to buy a house in that district for less than $100,000.

C. You won’t be able to buy a house in that district for more than $100,000.

D. $100,000 is the maximum price for a house in that district.

Question 28: To get to work on time, they have to leave at 6.00am.

A. They always leave for work at 6.00am.

B. They have to leave very early to catch a bus to work.

C. Getting to work on time, for them, means leaving at 6.00am.

D. Leaving at 6.00am, they have never been late for work.

Question 29: The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

C. The new restaurant would have more customers if it looked better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

Question 30: No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.

A. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the experts.

B. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.

C. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wan’t genuine.

D. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.

Đáp án

1A 2A 3D 4C 5C
6D 7D 8A 9C 10D
11B 12B 13A 14C 15A
16B 17B 18B 19A 20A
21C 22C 23B 24D 25B
26A 27B 28C 29D 30C

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác