Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 2 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. needed

B. stopped

C. provided

D. naked

Question 2:

A. pleasure

B. television

C. preserve

D. decision

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. attract

B. connect

C. demand

D. marry

Question 4:

A. observation

B. intelligence

C. development

D. activity

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: A new school with more than (A) 50 classrooms have (B) just been built (C) in our local (D) area.

Question 6: The doctor advised him (A) to avoid eating (B) fatty foods, having (C) more fresh vegetables and drink much(D)water.

Question 7: The student must have (A) her assessment form fill in (B) by the examiner during (C) the oral exam (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: No matter how angry he was, he would never ______ to violence.

A. refuse

B. resist

C. resolve

D. resort

Question 9: . It was no accident that he broke my glasses. He did it _______ purpose.

A. with

B. on

C. by

D. about

Question 10: They live on a busy road. ______ a lot of noise from traffic.

A. It must be

B. There must be

C. There must have

D. It must have been

Question 11: She passed the National High School Graduation Exam with ____ colours.

A. red

B. true

C. bright

D. flying

Question 12: He is a very intelligent boy; ______, he sometimes gets bad marks.

A. otherwise

B. so

C. however

D. thus

Question 13: I _____ with my aunt when I am on holiday in Ho Chi Minh City next month.

A. will be staying

B. will have stayed

C. will have been staying

D. stay

Question 14: I can’t find my dictionary at the moment. I hope it will ______ up soon.

A. clear

B. look.

C. come.

D. turn.

Question 15: She started the course two months ago but dropped _____ after only a month

A. out

B. back.

C. off

D. in

Question 16: ______ that Columbus discovered America.

A. In 1492

B. That was in 1492

C. There was in 1492

D. It was in 1492

Question 17: The use of vitamin ______ and herbs has become increasingly popular among Americans.

A. ingredients.

B. materials.

C. components

D. supplements.

Question 18: Due to ever more spreading poaching, there ______ a dramatic decline in the number of elephants recently.

A. is

B. had been

C. was

D. has been

Question 19: ______ make a good impression on her.

A. Only by doing so can I.

B. Only so doing can I.

C. Only by doing so I can.

D. Only by so doing I can.

Question 20: Lora: “Do you mind if I turn on the fan?” – Maria: “______.”

A. Never mind.

B. Not at all

C. Not for me

D. Not enough.

Question 21: Tom: “Can I have another cup of tea?” – Christy: “_____.”

A. Allow yourself

B. Do it yourself

C. Help yourself

D. Be yourself

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. being considerate of things

B. remembering to do right things

C. forgetful of one’s past

D. often forgetting things

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. Informative

B. delighted

C. exciting

D. essential

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

A. interested

B. dissatisfied

C. excited

D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

A. gently

B. cleverly

C. reasonably

D. brutally

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: John said, “You’d better not lend them any money, Daisy.”

A. John asked Daisy if she had lent them any money.

B. John commanded Daisy not to lend them any money.

C. John advised Daisy not to lend them any money.

D. John ordered Daisy not to lend them any money.

Question 27: “Get out of my car or I’ll call the police!” Jane shouted to the strange man.

A. Jane politely told the man she would call the police if he didn’t leave her car.

B. Jane plainly said that she would call the police.

C. Jane threatened to call the police if the man didn’t leave her car.

D. Jane informed the strange man that she would call the police.

Question 28: It was only when I left home that I realized how much my family meant to me.

A. As soon as I left home, I found out what a family could do without.

B. I left home and didn’t realize how meaningful my family was.

C. Not until I left home did I realize how much my family meant to me.

D. Before I left home, I realized how much my family meant to me.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: She tried very hard to pass the driving test. She could hardly pass it.

A. Although she didn‘t try hard to pass the driving test, she could pass it.

B. Despite being able to pass the driving test, she didn‘t pass it.

C. No matter how hard she tried, she could hardly pass the driving test.

D. She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily.

Question 30: They're my two sisters. They aren't teachers like me.

A. They're my two sisters, both of those are teachers like me.

B. They're my two sisters, neither of whom are teachers like me.

C. Like me, neither of my two sisters aren't teachers.

D. They're my two sisters who neither are teachers like me.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

You may have heard that tomatoes and processed tomato product like tomato sauce and canned tomatoes protect (31)______ some types of cancer. The cancer-preventing properties of tomato products have been (32)______ to lycopene. It is a bright red pigment found in tomatoes and other red fruits and is the cause of their red color. Unlike other fruits and vegetables, where nutritional content such as vitamin C is diminished upon cooking, processing of tomatoes increases the concentration of lycopene. Lycopene in tomato paste is four times (33)______ in fresh tomatoes. This is because lycopene is insoluble in water and is tightly bound to vegetable fiber. Thus, (34)______ tomato products such as pasteurized tomato juice, so up, sauce, and ketchup contain the highest concentrations of lycopene. Cooking and crushing tomatoes as in the canning process and serving in oil-rich dishes such as spaghetti sauce or pizza (35)______ increase assimilation from the digestive tract into the bloodstream. Lycopene is a fat-soluble substance, so the oil is said to help absorption to a great extent.

Question 31:

A. out

B. off

C. against

D. away

Question 32:

A. pressed

B. responsible

C. attributed

D. original

Question 33:

A. much moreB

B. as much as

C. as many as

D. further than

Question 34:

A. fresh

B. processed

C. contained

D. raw

Question 35:

A. largely

B. chiefly

C. mainly

D. greatly

Đáp án

1B 2C 3D 4A 5B
6C 7B 8D 9B 10B
11D 12C 13A 14D 15A
16D 17D 18D 19A 20B
21C 22D 23D 24B 25A
26C 27C 28C 29C 30B
31C 32C 33B 34B 35D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 1: Nobody can prevent us from ______ good things.

A. doing

B. do

C. done

D. did

Question 2: The ______ of the moon for the Earth cause tides.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. attracted

Question 3: We arrived on time ________ the traffic was bad.

A. despite

B. in spite of

C. even

D. although

Question 4: You must always remember ______ your car locked.

A. keeping

B. kept

C. keep

D. to keep

Question 5: Several toxic gases are very ________ to our health.

A. harmful

B. good

C. useful

D. careful

Question 6: If you _______ less last night, you ______ so bad today.

A. would have drunk – would not feel

B. had drunk – would not have felt

C. drank – would not feel

D. had drunk – would not feel

Question 7: By the end of next month, we ________ our English course.

A. have completed

B. completed

C. will have completed

D. will be completed

Question 8: I like living here _____ it’s near the shops.

A. but

B. so

C. and

D. because

Question 9: Coal and oil are _______.

A. minerals

B. gasolines

C. marines

D. mentals

Question 10: If you had worked harder, you ________.

A. would have been sacked

B. will not be sacked

C. would not have been sacked

D. are not sacked

Question 11: Mr. Pike ______ teaches you English is living in Manchester.

A. who

B. whose

C. whom

D. what

Question 12: When Tet Holiday comes, Vietnamese people often feel inclined to ________ their houses.

A. do over

B. do in

C. do through

D. do up

Question 13: It was _______ we could not go out.

A. too cold that

B. very so cold

C. so cold that

D. such cold that

Question 14: After ________ high school, Nam attended a university in the city center.

A. to finish

B. having been finished

C. to have finished

D. having finished

Mark the letter A, B, C or D n your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 15: - Tom: “How are you feeling today?” - Mary: “_________.”

A. I’m sorry

B. Thank you

C. Not too bad

D. Yes

Question 16: - John: “Could I use your dictionary?” – Daisy: “_________.”

A. Sure. That’s a good idea

B. Yes, of course

C. I’m sorry to hear that

D. Yes, you do

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 17: There are also many single mothers and single fathers which are raising children by themselves.

A. are

B. many

C. which

D. by

Question 18: In spite of my father is old , he still goes to work .

A. In spite of

B. old

C. goes

D. work

Question 19: He is believed be the best player in our team.

A. is believed

B. be

C. best

D. in

Question 20: The result of that test must be inform before August.

A. result

B. must be

C. inform

D. before

Question 21: Many people have complain about the dirty smoke from the factory.

A. Many

B. complain

C. dirty

D. from

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress.

Question 22:

A. decree

B. atmosphere

C. discard

D. disposal

Question 23:

A. Russian

B. property

C. lecture

D. necessity

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following question.

Question 24: You shouldn’t wear casual clothes to an interview.

A. formal

B. untidy

C. informal

D. elegant

Question 25: Remember to bring letters of recommendation from your teachers.

A. suggestion

B. introduction

C. advice

D. reference

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underline is pronounced differently from the rest.

Question 26:

A. escape

B. slave

C. hat

D. gave

Question 27:

A. lemon

B. lend

C. legal

D. leg

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word of phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following question.

Question 28: In most countries, compulsory military service doesn’t apply to women.

A. mandatory

B. essential

C. optional

D. required

Question 29: During the five-decade history the Asian Games have been advancing in all aspects.

A. holding to

B. holding at

C. holding back

D. holding by

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Choosing a career may be one of the hardest jobs you ever have, and it must be done with care. View a career as an opportunity to do something you love, not simply as a way to earn a living. Investing the time and effort to thoroughly explore your options can mean the difference between finding a stimulating and rewarding career and move from job to unsatisfying job in an attempt to find the right one. Work influences virtually every aspect of your life, from your choice of friends to where you live. Here are just a few of the factors to consider.

Deciding what matters most to you is essential to making the right decision. You may want to begin by assessing your likes, dislikes, strengths, and weaknesses. Think about the classes, hobbies, and surroundings that you find most appealing. Ask yourself questions, such as “Would you like to travel? Do you want to work with children? Are you more suited to solitary or cooperative work?” There are no right or wrong answers; only you know what is important to you. Determine which job features you require, which ones you would prefer, and which ones you cannot accept. Then rank them in order of importance to you.

The setting of the job is one factor to take into account. You may not want to sit at a desk all day. If not, there are diversity occupation – building inspector, supervisor, real estate agent – that involve a great deal of time away from the office. Geographical location may be a concern, and employment in some fields is concentrated in certain regions. Advertising job can generally be found only in large cities. On the other hand, many industries such as hospitality, law education, and retail sales are found in all regions of the country. If a high salary is important to you, do not judge a career by its starting wages. Many jobs, such as insurance sales, offers relatively low starting salaries; however, pay substantially increases along with your experience, additional training, promotions and commission.

Don’t rule out any occupation without learning more about it. Some industries evoke positive or negative associations. The traveling life of a flight attendant appears glamorous, while that of a plumber does not. Remember that many jobs are not what they appear to be at first, and may have merits or demerits that are less obvious. Flight attendants must work long, grueling hours without sleeps, whereas plumbers can be as highly paid as some doctors.

Another point to consider is that as you mature, you will likely develop new interests and skills that may point the way to new opportunities. The choice you make today need not be your final one.

Question 30: The author states that “There are no right or wrong answers” in order to __________

A. indicate that the answers are not really important.

B. show that answering the questions is a long and difficult process.

C. emphasize that each person’s answers will be different.

D. indicate that each person’s answers may change over time.

Question 31: The word “them” in paragraph 2 refers to ________.

A. answers

B. questions

C. features

D. jobs

Question 32: The word “assessing” in paragraph 2 could best be replaced by _______.

A. measuring

B. disposing

C. discovering

D. considering

Question 33: According to paragraph 3, which of the following fields is NOT suitable for a person who does not want to live in a big city?

A. advertising

B. retail sales

C. law

D. plumbing

Question 34: In paragraph 5, the author suggests that ____________

A. you may want to change careers at some time in the future.

B. you will be at your job for a lifetime, so choose carefully.

C. as you get older, your career will probably less fulfilling.

D. you will probably jobless at some time in the future.

Question 35: Why does the author mention “long, grueling hours without sleeps” in paragraph 4?

A. To contrast the reality of a flight attendant’s job with most people’s perception.

B. To emphasize the difficulty of working as a plumber.

C. To discourage readers from choosing a career as a flight attendant.

D. To show that people must work hard for the career they have chosen.

Đáp án

1A 2C 3D 4D 5A
6D 7C 8D 9A 10C
11A 12A 13C 14D 15C
16B 17C 18A 19B 20C
21B 22B 23D 24C 25A
26C 27C 28C 29C 30C
31D 32D 33A 34A 35A
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. critical

B. solution

C. perform

D. reaction

Question 2:

A. alteration

B. observe

C. achievement

D. specific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3: What were some of the things that brought ______ the Resolution?

A. around

B. up

C. on

D. about

Question 4: Poor management brought the company to______ of collapse.

A. the ring

B. the edge

C. the brink

D. the foot

Question 5: John ______ this task yesterday morning, but I did it for him. He owes me a thank-you.

A. must have completed

B. may have completed

C. should have completed

D. could have completed

Question 6: I may look half asleep, but I can assure you I am ______ awake.

A. broad

B. well

C. full

D. wide

Question 7: I suggest the room ______ before Christmas.

A. should decorate

B. is decorated

C. were decorated

D. be decorated

Question 8: It is time every student ______ harder for the coming exam.

A. worked

B. should work

C. works

D. work

Question 9: Mr. Simpkims is the big ______ in the company as he has just been promoted to the position of Managing Director.

A. bread

B. meat

C. cheese

D. apple

Question 10: She is so ______ to her children that she has decided to quit her job to stay at home and look after Them.

A. persistent

B. kind

C. responsible

D. devoted

Question 11: The new sports complex ______ will accommodate an Olympic-sized swimming pool and others including fitness center, and a spa, to name just a few.

A. supplies

B. facilities

C. categories

D. qualities

Question 12: There ______ a number of reasons for the fall of the Roman Empire

A. are said being

B. are said to have been

C. said to be

D. was said being

Question 13: It’s silly of him to spend a lot of money buying ______.

A. a thick old wooden table

B. a thick wooden old table

C. an old wooden thick table

D. a wooden thick old table

Question 14: It’s important to project a(n) ______ image during the interview.

A. optimistic

B. cheerful

C. positive

D. upbeat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: This new magazine is known for its comprehensive coverage of news.

A. superficial

B. indifferent

C. casual

D. inadequate

Question 16: James could not tell his parents about his many animal friends in the forest and the exciting things that he saw, but he found another way to express himself.

A. speak with voice

B. keep silent

C. write his thoughts

D. communicate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: A man is talking to Alex when he is on holiday in Paris,

   - The man: “You haven’t lived here long, have you?” - Alex: “__________.”

A. Yes, I have just moved here

B. No, only three months

C. Yes, just a few days

D. No, I live here for a long time

Question 18: Susan shared with her friend about her losing purse.

   - Susan: “I have lost my purse.” - Her friend: “___________.”

A. It’s careless

B. Oh, what a pity

C. That’s nothing

D. Oh, be careful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that need correction in each of the following questions

Question 19: Next week, when there will be an English club held here, I will give you more information about it.

A. there will be

B. held

C. will give

D. about

Question 20: Many of the important products obtained from trees, one of the most important is wood pulp, which is used in paper-making.

A. Many of the

B. obtained

C. the most

D. paper-making

Question 21: It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

A. is believed

B. in the near future

C. be used to doing

D. such as

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Pitchforks were once carved entirely from wood, but today the have steel tines and wooden handle.

A. in the meantime

B. in one area

C. formerly

D. sometimes

Question 23: Her style of dress accentuated her extreme slenderness.

A. betrayed

B. emphasized

C. revealed

D. disfigured

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. opponent

B. compose

C. podium

D. advocate

Question 25:

A. competitor

B. illegal

C. epidemic

D. education

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: The president offered his congratulations to the players when they won the cup.

A. The president congratulated the players on their winning the match.

B. When they won the cup, the players had been offered some congratulations from the president.

C. The president would offered the players congratulations if they won the match.

D. The president congratulated that the players had won the cup.

Question 27: A house in that district will cost at least $100,000.

A. If you have $100,000, you can buy a house in that district.

B. You won’t be able to buy a house in that district for less than $100,000.

C. You won’t be able to buy a house in that district for more than $100,000.

D. $100,000 is the maximum price for a house in that district.

Question 28: To get to work on time, they have to leave at 6.00am.

A. They always leave for work at 6.00am.

B. They have to leave very early to catch a bus to work.

C. Getting to work on time, for them, means leaving at 6.00am.

D. Leaving at 6.00am, they have never been late for work.

Question 29: The new restaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

B. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

C. The new restaurant would have more customers if it looked better.

D. In spite of its appearance, the new restaurant does not appear to attract much business.

Question 30: No one but the experts was able to realize that the painting was an imitation. It greatly resembled the original.

A. It was hard for ordinary people to judge between the fake painting and the real one, but not for the experts.

B. It was almost impossible for amateurs to realize that the painting was not authentic, though the experts could judge it quite easily.

C. The painting looked so much like the authentic one that only the experts could tell it wan’t genuine.

D. It was obvious that only a person with great talent could fake a painting so successfully.

Đáp án

1A 2A 3D 4C 5C
6D 7D 8A 9C 10D
11B 12B 13A 14C 15A
16B 17B 18B 19A 20A
21C 22C 23B 24D 25B
26A 27B 28C 29D 30C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A.wrapped

B. asked

C. improved

D. finished

Question 2.

A. summer

B. business

C. sunrise

D. shut

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. suitable

B. between

C. physical

D. student

Question 4.

A. distinctive

B. equality

C. production

D. accurate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Would you mind ____________your address on the back of this check?

A. write

B. to write

C. writing

D. written

Question 6. When I went to see them last night, they _____________ chess.

A. were playing

B. had been playing

C. played

D. are playing

Question 7. Yesterday I met your brother, ______ had taken us to the Headquarters of the United Nations in New York before.

A. whose

B. that

C. whom

D. who

Question 8. Keep quiet! You _________ talk so loudly in here. Everybody is working

A. mustn’t

B. must

C. needn’t

D. need

Question 9. In the past people believed that women’s ______ roles were as mothers and wives.

A. nature

B. natural

C. naturism

D. naturalist

Question 10. Pay ___________ to all traffic signs when you are travelling in the street.

A. pollution

B. concentration

C. attention

D. attraction

Question 11. ___________ all my warnings, he tried to fix the computer himself.

A. Instead of

B. In spite of

C. Although

D. Because

Question 12. __________ is the natural environment in which plants or animals live.

A. Habitat

B. Habitant

C. Extinction

D. Biodiversity

Question 13. I can ______with most things but I can’t stand noisy children

A. put aside

B. put on

C. put up

D. put off

Question 14.If he had been more careful, he___________ an accident.

A. would not have

B. will not have

C. does not have

D. would not have had

Question 15. Mr Bob was the first person ____________at the conference yesterday.

A. that arrives

B. to arrive

C. arrives

D. arriving

Question 16. There’s little water left, _______?

A. isn’t there

B. is there

C. are there

D. aren’t there

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over the world

A. variety

B. changes

C. conservation

D. number

Question 18. Water and fresh air are very necessary for every living thing.

A. expensive

B. difficult

C. essential

D. wasteful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. The boy denied breaking the window of the neighbor’s house.

A. admitted

B. agreed

C. regretted

D. refused

Question 20. He was so insubordinate that he lost his job within a week.

A.understanding

B. disobedient

C. fresh

D. obedient

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 21. - Peter: “ How lovely your cats are!” - Linda: “ ____________”

A. Really? They are

B. Thank you, it is nice of you to say so

C. Can you say it again

D. I love them, too

Question 22. - Mary: "Do you mind if I sit here?" - Laura: "_________________"

A. Don't mention it.

B. My pleasure.

C. No, not at all.

D. Yes, why not?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. Have you finished reading the book which I lend you last week?

A. Have you finished

B. reading

C. which

D. lend

Question 24. She brought a lot of money with her so that she needed buy some duty-free goods.

A. brought

B. with

C. needed buy

D. duty-free goods

Question 25. Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the urban areas where many jobs are found.

A. lack

B. financial

C. urban areas

D. are found

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26. The last time I talked to Rose was two years ago.

A. I haven’t talked to Rose for two years.

B. I haven’t talked to Rose two years ago.

C. I haven’t talked to Rose since two years.

D. I hadn’t talked to Rose for two years.

Question 27. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

Question 28. They think that the prisoner escaped by climbing over the wall.

A. The prisoner is thought to escape by climbing over the wall.

B. The prisoner is thought escaped by climbing over the wall.

C. The prisoner is thought having escaped by climbing over the wall.

D. The prisoner is thought to have escaped by climbing over the wall.

Question 29. The church is over 500 years old. Our class visited it last summer.

A. The church which our class visited it last summer is over 500 years old.

B. The church that our class visited it last summer is over 500 years old.

C. The church which our class visited last summer is over 500 years old.

D. The church our class visit last summer is over 500 years old.

Question 30. The workers finished their work. They left for home.

A. The workers left for home before finishing their work.

B. Having finished their work, the workers left for home.

C. The workers had left for home before finishing their work.

D. Having to leave for home, the workers finished their work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks .

Manuel Gonzalez comes from Spain. He usually lives in Madrid and works (31)________a journalist for a Spanish newspaper, but two years ago he decided to take a year (32)________work to live in different countries in Europe and write a book about Europeans. He spent the first two months in Scandinavia (33)________information and then moved to Germany for a month. At present he is staying in Paris, where he is renting a flat for five weeks. Four years ago he wrote a (34)________travel guide to Spain and now he is working hard to have the same (35)________with his book about Europeans.

Question 31.

A. in

B. for

C. by

D. as

Question 32.

A. off

B. to

C. away

D. from

Question 33.

A. collected

B. to collect

C. collecting

D. collection

Question 34.

A. best-sell

B. best-sold

C. best-selling

D. best-to- sell

Question 35.

A. succeed

B. success

C. successful

D. successfully

Đáp án

1C 2B 3B 4D 5C
6A 7D 8A 9B 10C
11B 12A 13C 14D 15B
16B 17A 18C 19A 20D
21B 22C 23D 24C 25B
26A 27C 28D 29C 30B
31D 32A 33C 34C 35B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. subscribed

B. launched

C. inspired

D. welcomed

Question 2:

A. sour

B. hour

C. pour

D. flour

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs front the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. conserve

B. achieve

C. employ

D. waver

Question 4:

A. perseverance

B. application

C. agriculture

D. dedication

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: It is (A) recommended that (B) people (C) to take regular (D) exercise.

Question 6: (A) More than ten students (B) have failed the exam, (C) that surprised (D) the class teacher.

Question 7: The world is becoming more (A) industrialized and the number of animal (B) species that have become (C) extinct (D) have increased.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: He is exhausted. He ______ around the whole afternoon trying to clean the house before the guests arrive.

A. has been running

B. has run

C. be running

D. was running

Question 9: Barack Obama is ______ President of ______ United States.

A. the/ the

B. a/ 0

C. the/ 0

D. the/ an

Question 10: John would like to specialize______computer science.

A. of

B. to

C. in

D. at

Question 11: ______he arrived at the bus stop when the bus came.

A. Hardly had

B. No sooner had

C. No longer has

D. Not until had

Question 12: Many young people in rural areas don’t want to spend their lives on the farm like their ______ parents. So they leave their home villages to find well-paid jobs in the fast-growing industrial zones.

A. long-term

B. up-to-date

C. weather-beaten

D. wide-ranging

Question 13: If she had known how awful this job was going to be, she______ it.

A. would accept

B. wouldn't accept

C. wouldn’t have accepted

D. would have accepted

Question 14: John asked me ______that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Question 15: Remember that things such as language, food and clothing are simply expressions of our cultural______.

A. solidarity

B. identity

C. assimilation

D. celebration

Question 16: Waste paper can be used again after being ______.

A. produced

B. recycled

C. wasted

D. preserved

Question 17: - “Your parents must be proud of your results at school". - “______”

A. Sorry to hear that

B. Thanks. It’s certainly encouraging.

C. Of course

D. I am glad you like it.

Question 18: The government is aiming ______ 50 % reduction ______ unemployment.

A. to/in

B. at/in

C. at/of

D. for/of

Question 19: No one enjoys ______ in public.

A. being made fun of

B. to be made fun of

C. making fun of

D. to make fun of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following questions.

Question 20: John was in Hanoi and wanted to send a parcel to his parents. He asked a local passerby the way to the post-office. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

      - John: “Can you show me the way to the nearest post office, please?”

      - Passer-by: “______”.

A. Not way, sorry.

B. Just round the corner over there.

C. Look it up in a dictionary!

D. There’s no traffic near here.

Question 21: Lora has just bought a new skirt that she likes very much. Choose the most suitable response to fill in the blank in the following exchange.

      - Jane: “You look great in that red skirt, Lora!” -Lora: “______”.

A. No, I don't think so.

B. Oh, you don't like it, do you?

C. Thanks, I bought it at Macy’s.

D. Thanks, my mum bought it.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. being considerate of things.

B. remembering to do right things.

C. forgetful of one’s past

D. often forgetting things.

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. informative

B. delighted

C. exciting

D. essential

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

A. interested

B. dissatisfied

C. excited

D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

A. gently

B. cleverly

C. reasonably

D. brutally

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: However old and worn his clothes were, they look clean and of good quality.

A. His clothes looked clean and of good quality but they were old and worn.

B. His clothes, though old and worn, looked clean and of good quality.

C. He was fond of wearing such old and worn clothes because they were of good quality.

D. No matter what good quality his clothes had, they looked old and worn.

Question 27: In spite of his poverty, he led a devoted life to the revolutionary cause.

A. He could not devote his life to the revolutionary cause because of his poverty.

B. If he had not been so poor, he could have devoted his life to the revolutionary cause.

C. Poor as he was, he led a devoted life to the revolutionary cause.

D. He led a devoted life to the revolutionary cause, but he was so poor

Question 28: I thought Ỉ should not stay at home yesterday.

A. I regretted staying at home yesterday.

B. I regretted for staying at home yesterday.

C. I regret for staying at home yesterday.

D. I regret to stay at home yesterday.

Question 29: People should not throw rubbish in the park. People should not cut down the trees in the park.

A. People should either throw rubbish or cut down the trees in the park.

B. People should neither throw rubbish nor cut down the trees in the park.

C. People should either throw rubbish nor cut down the trees in the park.

D. People should neither throw rubbish or cut down the trees in the park

Question 30: Most of the classmates couldn't come. He invited them to the birthday party.

A. Most of the classmates he invited to the birthday party couldn’t come.

B. Most of the classmates he was invited to the birthday party couldn't come.

C. Most of the classmates that he invited them to the birthday party couldn't come.

D. Most of the classmates which he invited to the birthday party couldn't come.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

In Germany, it's important to be serious in a work situation. They don't mix work and play so you shouldn't make jokes (31)______ you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer to do one thing at a time. They don't like interruptions or (32) ______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it’s important to follow the agenda and not interrupt (33) ______speaker. If you give a presentation, you should focus (34) ______ facts and technical information and the quality of your company's products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title - for example 'Doctor' or 'Professor', so you shouldn't use first names (35) ______ a person asks you to.

Question 31:

A. while

B. as if

C. such as

D. as

Question 32:

A. sudden

B. suddenly

C. abruptly

D. promptly

Question 33:

A. other

B. others

C. another

D. the other

Question 34:

A. on

B. to

C. at

D. in

Question 35:

A. if only

B. as

C. unless

D. since

Đáp án

1C 2C 3D 4C 5C
6C 7D 8A 9A 10C
11A 12C 13C 14C 15B
16B 17B 18D 19A 20B
21C 22D 23D 24C 25A
26B 27C 28A 29B 30A
31D 32A 33D 34A 35C

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa