Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 12 mới năm 2020 - 2021 có đáp án



Phần dưới là danh sách Top 5 Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh lớp 12 mới năm 2020 - 2021 có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Mục lục Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 12 mới

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12 mới

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions

Question 1: This is new washing machine is not a patch on our old one. These clothes are still dirty.

A. to be strange

B. to be broken

C. to be better

D. to be expensive

Question 2: in most countries, compulsory military service does not apply to women.

A. constructive

B. optional

Quảng cáo

C. beneficial

D. mandatory

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaningto the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 3: Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. delighted

B. exciting

C. Informative

D. essential

Question 4: As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of the island.

A. fruits and vegetables

B. flowers and trees

C. plants and animals

D. mountains and forest

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Clara Barton became known as “The Angel of the Battlefield” during the American Civial War. Born in Oxford, Massachusetts in 1821, Clara Barton’s interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C. in 1854.

The civil war broke out 6 years later. Immediately, Barton started was service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. Barton did this with great empathy and kindness. She acknowledged each soldier as a person. Her endurance and courage on the battlefield were admired by many. When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war.

The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. Whle she was on vacation, she became involved with the International Red Cross, an organization set up by the Geneva Convention in 1864. Clara Barton realized that the red Cross would be a big help to the United States. After she returned to the United States, she worked very hard to create an American red Cross. She talked to government leaders and let American people know about the Red Cross. In 1881, the Notional Society of the Red Cross was finally established with its headquarters in Washington,D.C. Clara Barton managed its activities for 23 years.

Barton never let her age stop her from helping people. At the age of 79, she helped flood victims in Galveston, Texas. Barton finally resigned from the Red Cross in 1904. She was 92 years old and had truly earned her titled “The Angel of the Battlefield”.

Question 5: According to paragraph 1, which of the following is true of the young Clara Barton?

A. She helped her father when he was a soldier.

B. She suffered from an accident when she was 11.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

C. She made a decision to live with her brother for 2 years.

D. She helped her brother who hurt in an accident.

Question 6: The word this in paragraph 2 refers to

A. recognized each soldier as a person

B. cooked for soldiers

C. took care of the sick and hurt

D. received permission

Question 7: What can be the best title of the reading passage?

A. The American Red Cross

B. The angel of the Battlefield

C. The American Civil War

D. The International Red Cross

Question 8: The word acknowledged in paragraph 2 could best be replaced by

A. believed

B. recognized

C. nursed

D. pleaded

Question 9: The phrase broke out in paragraph 2 is closest in meaning to

A. extended

B. broke down

C. closed

D. began

Question 10: What can be inferred about the government?

A. It had respect for Clara Barton.

B. It showed Clara Barton great empathy and kindness.

C. It did not have the money to hep Clara Barton.

D. It did not always agree with Clara Barton.

Question 11: What does the author mention about the American Red Cross?

A. It was disapproved again and again by the Geneva Convention.

B. Barton tried to have it set up in America.

C. The American people were not interested in the Red Cross.

D. It was first established in the United States.

Question 12: What is the main idea of the passage?

A. Clara Barton helped wounded soldiers and she was the founder of the Red Cross.

B. Clara Barton became a nurse during the American Civil War.

C. Clara Barton worked for disaster victims until she was old.

D. Clara Barton was a kind and strong woman who helped people in need.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 13: Andy: "What do you think of football?" ~ Bob: "_____"

A. Well, it's beyond my expectation.

B. It's none of my business.

C. Of course, football players are excellent.

D. I am crazy about it.

Question 14: - "Excuse me. Where‟s the parking lot?" - “_______”

A. You are going the wrong way. It‟s not here.

B. Do you get lost? I do too.

C. You missed the turn. It‟s back that way

D. Why do you ask me? I don‟t know.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

A worrying question which_______ (15) global attention is severe overpopulation and its drastic effects in the countries of the Third World. In regions where the birth rate is extremely high, poverty and starvation are rife . In India, there is________(16) of thirty five infants being born every minute, yet the most shocking figures are those which______(17) the enormous number of the victims of famine in certain African territories. Communities afflicted with acute destitution are additionally confronted with illiteracy, life in appalling conditions and infectious diseases decimating the indigenous populations. There is an urgent need for these problems to be solved . Unless measures are taken to__________(18) the suffering of the impoverished underdeveloped nations, desperate crowds of immigrants will persist in flooding the richer states in search of a brighter future. It's the most _____________ (19) task for the international giants nowadays to help the poor populations get out of the poverty trap.

Question 15:

A. ask

B. wishes

C. insists

D. requires

Question 16:

A. an average

B. a proportion

C. a ratio

D. a measure

Question 17:

A. appear

B. refer

C. indicate

D. comprise

Question 18:

A. evaporate

B. ease

C. discard

D. vanish

Question 19:

A. plaguing

B. rousing

C. challenging

D. confronting

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 20: I have to buy my parents a new house ............................ price.

A. in place of

B. in case of

C. regardless of

D. not mention

Question 21: Someone bought a Louis Vuitton for a cheap price in the Philippines and later found out that it was ……………………………..

A. unfaitheful

B. untrue

C. fake.

D. artificial

Question 22: I would like to thank you so much …………..of my family.

A. part

B. on behalf

C. business

D. interest

Question 23: . My neighbour is driving me mad! It seems that………….it is at night , ……………he plays his music!

A. the less / the more loud

B. the less / less

C. the more late / the more loudlier

D. the later / the louder

Question 24: Now that he has retired, he lives partly on his pension and partly on the ______ on his post office savings account.

A. interest

B. salary

C. wages

D. income

Question 25: We are looking for someone who can ______ with the rest of our team.

A. get up

B. fit in

C. act up

D. work off

Question 26: It is a ________

A. a beautiful old Indian lamp.

B. a beautiful Indian old lamp.

C. an Indian beautiful old lamp.

D. an old beautiful Indian lamp.

Question 27: It is imperative that his recovery ______ the treatment for at least two months.

A. continue

B. to continue

C. continued

D. continues

Question 28: ________, he couldn’t finish that test in 60 minutes.

A. As the boy was intelligent

B. Intelligent as the boy was

C. As intelligent the boy was

D. Intelligent as was the boy

Question 29: _________ it with my own eyes, I would never have believed it.

A. Provided I had seen

B. Unless I had not seen

C. If I had seen

D. Had I not seen

Question 30: …………….the National High School Graduation Exam with flying colours surprises me.

A. It is that she passed

B. That she passed

C. She passed

D. That It is she passed

Question 31: His brother refuses to even listen to anyone else's point of view. He is very……………………. .

A. narrow-minded

B. open-minded

C. kind-hearted

D. absent-minded

Read the following passage and mark the letter A, B, C,or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

During the 19th century, women in the U. S organized and participated in a large number of reform movements, including movements to reorganize the prison system, improve education, ban the sale of alcohol, and most importantly to free slaves. Some women saw similarities in the social status of women and slaves. Women like Elizabeth Cady Stanton and Lucy Stone were feminists and abolitionists who supported the rights of both women and blacks. A number of male abolitionists, including William Lloyd Garrison and Wendell Phillips also supported the rights of women to speak and participate equally with men in anti- slavery activities. Probably more than any other movement, abolitionism offered women a previously denied entry into politics. They became involved primarily in order to better their living conditions and the conditions of others.

When the Civil war ended in 1865, the 14th, and 15th, Amendments to the Constitution adopted in 1868 and 1870 granted citizenship and suffrage to blacks but not to women. Discouraged but resolved, feminists influenced more and more women to demand the right to vote. In 1869, the Wyoming Territory had yielded to demands by feminists, but eastern states resisted more stubbornly than ever before. A woman's suffrage bill had been presented to every Congress since 1878 but it continually failed to pass until 1920, when the 19th Amendment granted women the right to vote.

Question 32: According to the passage, why did women become active in politics?

A. to improve the conditions of life that existed at the time.

B. to support Elizabeth Cady Stanton

C. to amend the Declaration of Independence

D. to be elected to public office.

Question 33: What does the 19th Amendment guarantee?

A. Citizenship for women

B. Citizenship for blacks

C. Voting rights for blacks

D. Voting rights for women

Question 34: When were women allowed to vote throughout the US?

A. After 1866

B. After 1878

C. After 1870

D. After 1920

Question 35: What is the topic of the passage?

A. Women's suffrage

B. Abolitionists

C. The Wyoming Territory.

D. The 14th and 15th Amendment

Question 36: The word" primarily" in the first paragraph is closest in meaning to ..............

A. somewhat

B. above all

C. always

D. finally

Question 37: What can not be inferred from the passage?

A. The abolitionists believed in anti- slavery activities.

B. The eastern states did not like the idea of women's right to vote.

C. The blacks were given the right to vote before women.

D. A women's suffrage bill had been discussed in the Congress for 50 years.

Question 38: What is not among the reformation movements of women?

A. freeing the slaves

B. prohibiting the sale of alcohol

C. passing the laws

D. reorganizing the prison

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 39: My friend Albert has decided to buy a motorbike. His car was stolen last week.

A. My friend Albert has decided to buy a motorbike has his car stolen last week.

B. My friend Albert has decided to buy a motorbike which car stolen last week.

C. My friend Albert whose car was stolen last week has decided to buy a motorbike.

D. My friend Albert, whose car was stolen last week, has decided to buy a motorbike.

Question 40: Mary was very disappointed, but she tried to keep calm.

A. Feeling disappoined, Mary tried to keep calm, but she failed.

B. Mary was too disappointed to keep calm.

C. Mary lost her temper because of her disappointment

D. Disappointed as she was, Mary tried to keep calm

Question 41: The student did not take to their new lecturer.

A. The student didn’t understand what the new lecturer said.

B. The new lecturer was unpopular with his students.

C. The new lecturer didn’t care his students.

D. The student didn’t follow the new lecturer

Question 42: Please never ever interrupt me when I’m in a meeting.

A. On no account am I ever to be interrupted when I’m in a meeting.

B. On no account I am ever to be interrupted when I’m in a meeting.

C. For no account I am ever to be interrupted when I’m in a meeting.

D. For no account am I ever to be interrupted when I’m in a meeting.

Question 43: My boyfriend is very short- tempered

A. My boyfriend never loses his temper.

B. My boyfriend loses his temper easily.

C. My boyfriend is very patient.

D. My boyfriend is very calm.

Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the preposition of primary stress in each of the following questions.

Question 44:

A. tonight

B. involve

C. control

D. purpose

Question 45:

A. hurricane

B. photograph

C. recommend

D. separate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 46:

A. dictates

B. pleasure

C. cost

D. singular

Question 47:

A. breakfast

B. meat

C. heat

D. beat

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 48: There are many jobs in accountant nowadays

A. There

B. jobs

C. accountant

D. nowadays

Question 49: If a person really wants to succeed, they must always work hard

A. person

B. really wants

C. they

D. work hard

Question 50: Dictionaries frequently explain the origin of the defined word, state its part of speech and indication its correct use.

A. frequently

B. the origin

C. defined

D. indication

Đáp án

1C 2B 3D 4C 5D
6C 7B 8B 9D 10A
11B 12D 13D 14A 15D
16A 17C 18B 19C 20C
21C 22B 23D 24A 25B
26A 27A 28B 29D 30B
31A 32A 33D 34D 35A
36B 37D 38C 39D 40D
41B 42A 43B 44D 45C
46B 47A 48C 49C 50D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12 mới

Thời gian làm bài: 60 phút

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 1.

A. production

B. propaganda

C. promotion

D. proceed

Question 2.

A. express

B. exciting

C. expensive

D. exhibition

Pick out the word that has the primary stress different from that of the other words.

Question 3.

A. geographical

B. economics

C. compulsory

D. education

Question 4.

A. comfortable

B. excellent

C. communicate

D. confident

Pick out the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs corrrections in each of the following questions.

Question 5. New sources of energy(A) have been looking(B) for as the number(C) of fossil fuels continues(D) to decrease.

Question 6. For such(A) a demanding job, you will need(B) qualifications(C), soft skills and having full commitment(D)

Question 7. Antartic blue whales can be(A) 100 foot long(B) and weigh more than(C) any disnosaur(D) that ever lived.

Mark the letter A, B, C, or D on your answser sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 8. – “How do you like your stick done?” – “___________.”

A. I don’t like it.

B. Very little.

C. Well done.

D. Very much.

Question 9. “Oop, I’m sorry for stepping on your foot.” – “_________.”

A. Never mind.

B. You don’t mind.

C. You’re welcome

D. That’s fine.

Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks.

Question 10. Dr. Sales is a person _________.

A. in that I don’t have much confidence.

B. whom I don’t have much confidence.

C. in whom I don’t have much confidence.

D. I don’t have much confidence.

Question 11. A quick look would reveal that France has twice _______ computers.

A. more televisions than

B. as many televisions as

C. many as televisions as

D. as many as televisions

Question 12. The instructor blew his whistle and ________.

A. off the runners were running

B. off ran the runners.

C. off were running the runners.

D. the runners runs off.

Question 13. People have used coal and oil to ______ electricity for a long time.

A. bred

B. raise

C. cultivate

D. generate

Question 14. In the early years of the 20th century, several rebellions ______ in the northern parts of the country.

A. turned out

B. rose up

C. broke out

D. came up

Question 15. The festival has many attractions. It will include contemporary orchesta music and an opera. _______, there will be poetry readings and theatrical presentations.

A. Otherwise

B. Furthermore

C. Nevertheless

D. On the other hand

Question 16. When he started that company, he really went ______. It might have been a disater.

A. out on the climb

B. on and off

C. over the odds

D. once too often

Question 17. We regret to tell you that the materials you ordered are _______.

A. out of stock

B. out of practice

C. out of reach

D. out of work

Question 18. My sister is a woman of _____ age.

A. marriage

B. married

C. marrying

D. marriageable

Question 19. The fire _____ to have started in the furnace under the house.

A. is believed

B. that is believed

C. they believed

D. that they believe

Question 20. This is the latest news from earthquake site. Two-thirds of the city ______ in a fire.

A. has been destroy

B. have been destroyed

C. were destroyed

D. was destroyed

Question 21. There are many _______ in our library.

A. interesting American old history books

B. old American interesting history books

C. interesting old American history books

D. American interesting old history books

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in the meaning to the undelined word(s) in each of the following questions.

Question 22. She was brought up in a well – off family. She can’t understand the problems we are facing.

A. Poor

B. broke

C. wealthy

D. kind

Question 23. The most important thing is to keep yourself occupied.

A. Relaxed

B. comfortable

C. possessive

D. buried

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24. There has been insufficient rainfall over the past 2 years, and farmers are having trouble.

A. Abundant

B. adequate

C. unsatisfactory

D. dominant

Question 25. We strongly believe that he’s innocent of the crime. We don’t think that he did it.

A. Crimeless

B. skillful

C. clean

D. guilty

Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.

Question 26. Only with careful environmental planning can we protect the world in which we live.

A. Careful environmental planning protects the world we live in.

B. Planning the environment carefully, we can protect the world in which we live.

C. Protecting the world we live in, we plan the environment carefully.

D. We can protect the world we live in only with careful environmental planning.

Question 27. You should take regular exercises instead of sitting in front of the television all day.

A. Taking regular exercises is better than sitting in front of the television all day.

B. Sitting in front of the television all day helps you take regular exercises.

C. Sitting in front of the television all day and taking exercises are advisable.

D. Don’t take regular exercises, just sit in front of the television all day.

Question 28. It was not until after I got home that I realized that I had not set the burglar alarm in the office.

A. On the way to home, I suddenly realized that I had forgotten to turn on the burglar alarm in the office.

B. Fortunately, I realized that I hadn’t set the burglar alarm just before I left home, otherwise, I would have had to travel all the way back to the office.

C. I didn’t turn the burglar alarm on before I left the office, but only became aware of this after I’d arrived home.

D. I wish I had realized before I arrived home that I hadn’t turned on the burglar alarm in the office, then it would have been easier to go and set it.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 29. He did not remember the meeting. He went out for a coffee with his friends then.

A. Not remember the meeting, he went out for a coffee with his friends.

B. Not to remember the meeting, he went out for a coffee with his friends.

C. Not remembered the meeting, he went out for a coffee with his friends.

D. Not remembering the meeting, he went out for a coffee with his friends.

Question 30. They left their home early. They didn’t want to miss the first train.

A. They left their home early so as to not miss the first train.

B. They left their home early for fear that they wouldn’t miss the first train.

C. They left their home early so as not to miss the first train.

D. They left their home early in order that not to miss the first train.

Read the passage mark letter A, B, C or D to indicate the correct word for each of the blanks.

Left-handers are the odd ones out. Sure, lefties (31)_______ up about 10 percent of the population, but, frankly, it seems like society has forgotten about them. Just consider all of the right-handed gadgets, awkwardly designed desks, and cooking tools that fit comfortably only in your right hand. What (32)________ someone to become a southpaw? Scientists aren’t exactly sure, but research points to a complex (33)________ between genes and environment. While no exact set of “leftie genes” have been discovered, people who dominantly use their left hands do have more left-handed family members. And researchers have found different brain wirings in righties vs. lefties. But no matter (34)_______ it is that drives someone to use their antipodal paw, science has also uncovered a particular set of personality traits that left-handed people tend to have. So for all of you lefties, leftie-loving righties, and ambidextrous folks out there — it’s time to brush up on your left-handed knowledge and help (35)_______ an end to leftie discrimination once and for all.

Question 31.

A. consist

B. account

C. hold

D. make

Question 32.

A. causes

B. makes

C. gets

D. does

Question 33.

A. collaborate

B. collaboration

C. collaborating

D. collaborated

Question 34.

A. which

B. who

C. what

D. that

Question 35.

A. put

B. bring

C. make

D. take

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Successful students often do the followings while studying. First, they have an overview before reading. Next, they look for important information and pay greater attention to it (which often needs jumping forward or backward to process information). They also relate important points to one another. Also, they activate and use their prior knowledge. When they realize that their understanding is not good, they do not wait to change strategies. Last, they can monitor understanding and take action to correct or “fix–up” mistakes in comprehension.

Conversely, students with low academic achievement often demonstrate ineffective study skills. They tend to assume a passive role in learning and rely on others (e.g, teachers, parents) to monitor their studying. For example, low – achieving students often do not monitor their understanding of content, they may not be aware of the purpose of studying, and they show little evidence of looking back, or employing “fix-up”strategies to fix understanding problems.

Students who struggle with learning new information seem to be unware that they must extent beyond simply reading the content to understand and remember it. Children with learning disablilities do not plan and judge the quality of their studying. Their studying may be disorganized. Students with learning problems face challenges with personal organization as well. Thay often have difficulty keeping track of materials and assignments, following directions, and completing work on time. Unlike good studiers who employ a variety of study skills in a flexible yet purposeful manner, low – achieving students use a restricted range of skills. They can not explain why good study strategies are important for learning, and they tend to use the same, often ineffective, study approach for all learning tasks, ignoring task content, structure of difficulty.

Question 36. What is the topic of the passage?

A. Successful and low – academic achieving students.

B. Successful learners and their learning strategies.

C. Study skills for high school students.

D. Effective and ineffective ways of learning.

Question 37. The word “prior’’ is closest in meaning to ______.

A. Important

B. earlier

C. forward

D. good

Question 38. According to the passage, what can be learnt about passive students?

A. They depend on other people to organize their learning.

B. They are slow in their studying.

C. They monitor their understanding.

D. They know the purpose of studying

Question 39. Which of the followings is NOT an evidence of monitoring studying?

A. being aware of the purpose of studying.

C. fixing up mistakes in the understanding

B. monitoring their understanding of content.

D. looking at their backs.

Question 40. According to the passage, to learn new information, low – achieving students do NOT ________.

A. Just understand it

B. Simply remember it

C. relate it to what they have known

D. read it

Question 41. In compared with low – achieving students, successful students use _______.

A. Aimless study techniques.

B. Various study skills.

C. restricted strategies.

D. inflexible study ways.

Question 42. The underlined pronoun “they” refers to ________.

A. Study strategies

B. Study skills

C. low – achieving students

D. good studiers.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Pollution emitted in industrial areas represents a threat to human health and the surrounding natural resources. We have a tendency to believe that the production processes are the only source of environmetal damage, and often forget about the possible long-term effects of harmful production practices. We may think that the closure of these huge industrial areas would improve the quality of the environment. Unfortunately, this ignores the threat of the remaining waste, which is abondoned and poorly stored. It represents an even bigger danger because it stands neglected as it degrades and leaks into the earth without any control at all.

Changes in the water chemistry due to surface water contamination can effect all levels of an ecosystem. It can effect the health of lower food chain organisms and, consequently, the availability of food up through the food chain. It can damage the health of wetlands and damage their ability to support healthy ecosystems, control flooding, and filter pollutants from storm water runoff. The health of animals and humans are affected when they drink or bathe in contaminated water. In addition, water-based organisms, like fish and shellfish, can pile up and concentrate contaminants in their bodies. When other animals or humans eat these organisms, they receive a much higher dose of contaminants than they would have if they had been directly exposed to the original contamination.

Contaminated groundwater can adversely affect animals, plants and humans if it is removed from the ground by manmade or natural processes. Depending on the geology of the area, groundwater may rise to the surface through springs or seeps, flow laterally into nearby rivers, streams, or ponds, or sink deeper into the earth. In many parts of the world, groundwater is pumped out of the ground to be used for drinking, bathing, other household uses, agriculture, and industry.

Contaminants in the soil can harm plants when they take up the contamination through their roots. Ingesting, inhaling, or touching contaminated soil, as well as eating plants or animals that have accumulated soil contaminants can adversely impact the health of humans and animals.

Air pollution can cause breathing – related problems and other bad health effects as contaminants are absorbed from the lungs into other parts of the body. Certain air contaminants can also harm animals and humans when they contact the skin. Plants rely on breathing for their growth and can also be effected by exposure to contaminants moved in the air.

Question 43. What is the topic of this passage?

A. Sources of environmental damage.

B. The pollution from the city.

C. Bad effects of industrial waste.

D. The quality of the environment.

Question 44. According to the passage, the industry is likely to be thought as ________.

A. a danger to the environment.

B. the only source of pollution.

C. the utmost harmful activity.

D. a threat to human health.

Question 45. The word “it” refers to ________.

A. the remaining waste

B. a danger

C. the environment

D. the threat of the remaining waste

Question 46. Which of the followings affect an ecosystem as the whole?

A. surface water contaminatin

B. groundwater contamination

C. soil contamination

D. air contamination

Question 47. Which of the followings supports healthy ecosystems?

A. lower food chain organisms

B. animals

C. water-based organisms

D. wetlands

Question 48. Which of the followings is NOT badly affected by contaminated groundwater?

A. human

B. plants

C. rocks

D. animals

Question 49. Which of the followings is the flow of water from the ground to surface?

A. streams

B. ponds

C. rivers

D. springs

Question 50. Which of the followings has the closest in meaning to “absorbed” ?

A. consumed

B. taken in

C. swallowed

D. piled up

Đáp án

1B 2D 3C 4C 5B
6D 7B 8C 9A 10C
11B 12B 13D 14A 15B
16B 17A 18D 19A 20D
21C 22C 23D 24A 25D
26D 27A 28C 29D 30C
31D 32A 33B 34C 35A
36A 37B 38A 39D 40C
41B 42C 43C 44D 45D
46A 47A 48C 49D 50B

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác