Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề)



Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 mới Học kì 2 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in theposidon ofprim mystress in each of the following questions.

Question 1.

A. collect

B. attack

C. rubbish

D. prefer

Question 2.

A. biology

B. ignorance

C. national

D. educate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 3. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness

A. record

B. shine

C. categorize

D. diversify

Question 4. The augmentation in the population has created a fuel shortage.

A. increase

B. necesity

C. demand

D. decrease

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Although some societies are ____ undeveloped, their languages from linguist's point of view are very complex.

A. technology

B. technologically

C. technological

D. technologist

Question 6. The plane ____ down 20 minutes later than scheduled because of the bad weather.

A. put

B. flew

C. landed

D. touched

Question 7. British and Australian people share the same language, but in other aspects they are as different as ____.

A. cats and dogs

B. chalk and cheese

C. salt and pepper

D. here and there

Question 8. There is ____ in my bedroom.

A. a square old wooden table

B. an old wooden square table

C. an old square wooden table

D. a wooden old square table

Question 9. The man got out of the car, _____ round to the back and opened the boot.

A. walking

B. walked

C. walls

D. walk

Question 10. It is imperative ____ what to do when there is a fire.

A. he must know about

B. that everyone know

C. we knew

D. that he knew

Question 11. At this time of the year the number of students in the university tends to ____.

A. dwindle

B. deteriorate

C. reduce

D. lessen

Question 12. The prisoner is thought _______ by climbing over the wall.

A. to escape

B. has been escaped

C. to have escape

D. has escaped

Question 13. Buckingham Palace is a major tourist ____ in London.

A. attract

B. attraction

C. attractive

D. attractiveness

Question 14. John asked me ____ that film the night before.

A. that I saw

B. had I seen

C. if I had seen

D. if had I seen

Question 15. It gets ____ to understand what the professor has explained.

A. the more difficult

B. difficult more and more

C. more difficult than

D. more and more difficult

Đáp án

1C 2A 3C 4A 5B
6A 7A 8C 9B 10B
11A 12A 13D 14C 15D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 1: Jack had to skip breakfast; otherwise, he will be late for class.

A. skip breakfast

B. otherwise

C. will be

D. for class

Question 2: After writing it, the essay must be duplicated by the student himself and handed into the department secretary before the end of the month.

A. After writing it

B. be

C. into

D. the end of

Question 3: They are known that colds can be avoided by eating the right kind of food and taking exercise regularly.

A. They are known

B. be avoided by

C. right

D. regularly

Question 4: Before the invention of the printing press, books have been all printed by hand.

A. Before

B. the printing

C. have been

D. by hand

Question 5: The medical problems of parents and their children tend to be very similar to because of the hereditary nature of many diseases.

A. their

B. to be

C. similar to

D. of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 6:

A. tourism

B. atmosphere

C. canister

D. survival

Question 7:

A. diversity

B. biography

C. biology

D. fundamental

Question 8:

A. energy

B. advantage

C. biomass

D. arduous

Question 9:

A. solar

B. cycle

C. indoors

D. costly

Question 10:

A. ceremony

B. spectacular

C. facility

D. surprisingly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following sentences.

Question 11: She asked Janet to repeat what she had said.

A. “Will you please repeat what Janet said?”, she asked.

B. “Please repeat what Janet had said.”, she asked.

C. “Please repeat what you say, Janet.”, she said.

D. “Please repeat what you said, Janet.” , she said

Question 12: Jenny denied breaking the window.

A. Jenny was determined not to break the window.

B. Jenny said that she hadn’t broken the window.

C. Jenny didn’t break the window.

D. Jenny refused to break the window.

Question 13: I hardly know the truth about Jean’s success in the institute.

A. Jean’s success in the institute was not to be known.

B. It is difficult for Jean to be successful in the institute.

C. I do not know much about Jean’s success in the institute.

D. Jean hardly become known and successful in the institute.

Question 14: After Louie had written his composition, he handed it to his teacher.

A. Handed the composition to his teacher, Louie wrote it.

B. Having written his composition, Louie handed it to his teacher.

C. Writing the composition, Louie handed it to his teacher.

D. Handing the composition, Louie had written his composition.

Question 15: It is certain that the suspect committed the crime.

A. The suspect was certain to commit the crime.

B. The suspect might have committed the crime.

C. Certain commitment of the crime was that of the suspect.

D. The suspect must have committed the crime.

Đáp án

1C 2A 3A 4C 5C
6D 7D 8B 9C 10A
11D 12B 13C 14B 15D
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1:

A. foreword

B. preface

C. index

D. mature

Question 2:

A. character

B. procedure

C. sophomore

D. plagiarize

Question 3:

A. photography

B. inaccurate

C. eligible

D. originate

Question 4:

A. official

B. delicate

C. opponent

D. diploma

Question 5:

A. extracurricular

B. auditorium

C. recommendation

D. cooperation

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: Workers who do not obey the safety regulations will be _______ immediately.

A. refused

B. rejected

C. disapproved

D. dismissed

Question 7: I’m sorry, teacher. I’ve _______ my homework on the bus.

A. forgotten

B. let

C. missed

D. left

Question 8: She _______ for hours. That’s why her eyes are red now.

A. cried

B. has been crying

C. has cried

D. was crying

Question 9: TOEFL stands for _______ .

A. Teaching of English like a Foreign Language

B. Testing of English as a Foreign Language

C. Teaching of English as a Foreign Language

D. Test of English as a Foreign Language

Question 10: He did not share his secrets with many people but he _______ in her.

A. confessed

B. consented

C. confided

D. revealed

Question 11: He drove fast and arrived an hour _______ of schedule.

A. in advance

B. ahead

C. in front

D. on account

Question 12: The area was _______ by that storm, wasn’t it ?

A. attacked

B. struck

C. beaten

D. infected

Question 13: An architect planning a new house should always _____ in mind his client’s needs.

A. carry

B. bear

C. remember

D. take

Question 14: My sister supports her living by _______ of evening jobs.

A. means

B. ways

C. methods

D. measures

Question 15: He always did well at school _____ having his early education disrupted by illness.

A. apart from

B. in spite of

C. in addition to

D. because of

Question 16: In ______ people, the areas of the brain that control speech are located in the left hemisphere.

A. mostly

B. most

C. almost

D. most of

Question 17: Stars shine because of _______ produced by the nuclear reactions taking place within them.

A. the amount of light and heat is

B. which the amount of light and heat

C. the amount of light and heat that it is

D. the amount of light and heat

Question 18: ________ is not clear to researchers.

A. Why did dinosaurs become extinct

B. Why dinosaurs became extinct

C. Did dinosaurs become extinct

D. Dinosaurs became extinct

Question 19: _______ no two people think exactly alike, there will always be disagreement, but disagreement should not always be avoided; it can be healthy if handled creatively.

A. When

B. While

C. Unless

D. Because

Question 20: Drinking water ________ excessive amounts of fluorides may leave a stained or mottled effect on the enamel of teeth.

A. containing

B. including

C. made up of

D. composed of

Đáp án

1D 2B 3C 4B 5B
6D 7D 8B 9D 10C
11B 12B 13B 14A 15B
16B 17D 18B 19D 20A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. formed

B. naked

C. recorded

D. trusted

Question 2:

A. busy

B. answer

C. person

D. basic

Question 3:

A. generation

B. situation

C. education

D. examination

Question 4:

A. approach

B. leftovers

C. supportive

D. biologist

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 5: The (A) shopkeeper warned the boys don't (B) learn their (C) bicycles against (D) his windows.

Question 6: The (A) people who they (B) hadn't seen the weather forecast were (C) caught unaware (D) by the hurricane.

Question 7: No longer satisfied (A) with the emphasis (B) of the Denishawn school, Martha has (C) moved to the staff of (D) the Eastman school in 1925.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each question.

Question 8: Ann's encouraging words gave me ________ to undertake the demanding task once again.

A. a point

B. an incentive

C. a resolution

D. a target

Question 9: I don’t suppose there is anyone there, _________?

A. do I

B. isn't there

C. is there

D. don't I

Question 10: He wanted to know whose car I had borrowed _________

A. the last evening

B. last night

C. yesterday evening

D. the previous night

Question 11: Are you taking _________ this semester?

A. house economics

B. home economic

C. house economic

D. home economics

Question 12: We should participate in the movements _________ the natural environment.

A. organizing to conserve

B. organized to conserve

C. organized conserving

D. which organize to conserve

Question 13: He does not _______ his fellow-workers and there are often disagreements between them.

A. get on with

B. put up with

C. go on with

D. take to

Question 14: My mother _____ the responsibility for running the household.

A. bears

B. runs

C. holds

D. takes

Question 15: Sarah and I _______ reserved the rooms in the same hotel. She was really surprised to see me there.

A. intentionally

B. practically

C. coincidentally

D. deliberately

Question 16: Anna waved to us as a_________ that he saw us.

A. signal

B. scene

C. signature

D. scenery

Question 17: Not until Kentucky’s Mammoth Cave had been completely explored in 1972 _________.

A. when was its full extent realized

B. the realization of its full extent

C. was its full extent realized

D. that its full extent was realized

Question 18: Knocking on closed doors before entering can be a great way for children to practice _________ behaviors.

A. respecting

B. respectful

C. respected

D. respective

Question 19: My sister and her husband _____ over to my house for dinner tomorrow evening.

A. came

B. come

C. going to come

D. are coming

Question 20: John: ”Do you think that we should use public transportation to protect our environment?” - Laura: “________________.”

A. Of course not. You bet.

B. There is no doubt about it.

C. Well, that’s very surprising

D. Yes, it’s an absurd idea

Đáp án

1A 2A 3D 4A 5B
6B 7C 8B 9C 10D
11D 12B 13A 14D 15C
16A 17C 18B 19D 20B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 2

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Make sure you ______ up the data on your computer, because you might get a virus.

A. back

B. store

C. save

D. copy

Question 2: That's no excuse! You know you ______ this report by today.

A. can’t have finished

B. must have finished

C. may not have finished

D. should have finished

Question 3: Indiana University, one of the largest in the nation, is located in a ____ town.

A. small beautiful Midwestern

B. beautiful Midwestern small

C. Midwestern beautiful small

D. beautiful small Midwestern

Question 4: I was tired when you saw me because I ______ for the exam.

A. studied

B. have been studying

C. had been studying

D. would study

Question 5: The ______ on the kitchen table.

A. grocery is

B. grocery are

C. groceries is

D. groceries are

Question 6: This winter wasn’t _______ as difficult as last winter.

A. almost

B. nearly

C. closely

D. just

Question 7: _____ we understand his reasons, we cannot accept his behaviour.

A. As if

B. What if

C. Even if

D. Only if

Question 8: His speech was careful and ______, but his words seemed to make no sense.

A. distinctive

B. distinction

C. distinct

D. distinguish

Question 9: Tom: “Is there anything interesting _____ the paper today?" Anna: “Well, there’s an unusual picture ____ the back page ”

A. on – on

B. in – on

C. in – in

D. on - in

Question 10: Mrs. Davies asked me to tell you that she would like _____ by Friday at the latest.

A. the orders sent

B. sending the orders

C. sent the orders

D. that you sent

Question 11: It's _____ unique opportunity to see African wildlife in its natural environment.

A. the

B. no article

C. a

D. an

Question 12: The hotel was terrible, but the wonderful beach _______ our disappointment.

A. came down with

B. made up for

C. got through to

D. faced up to

Question 13: The book would have been perfect ________ the ending.

A. it hadn’t been for

B. hadn’t it been for

C. it had not been for

D. had it not been for

Question 14: Cynthia: “Hi, Victor. Do you think it’s possible for us to have a talk sometime today?" Victor: “I’d love to, but______."

A. it's pretty tight schedule today.

B. I'm pretty tight schedule today.

C. it has a pretty tight schedule today.

D. I’ve got a pretty tight schedule today.

Question 15: John: “What time did the meeting end?'' - Laura: “_______."

A. As soon as possible.

B. For half an hour.

C. In a minute.

D. Just before lunch.

Đáp án

1A 2D 3D 4C 5D
6B 7C 8A 9B 10D
11C 12B 13D 14D 15D

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa