Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)



Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh 12 mới Giữa kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. distributed

B. used

C. emailed

D. copied

Question 2.

A. invented

B. contributed

C. attributed

D. welcomed

Question 3.

A. coughed

B. developed

C. introduced

D. downloaded

Question 4.

A. wicked

B. reduced

C. influenced

D. expressed

Question 5.

A. accessed

B. searched

C. surfed

D. recorded

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. On some TV channels, a(n) ____ tells you what the next programme is going to be.

A. journalist

B. commentator

C. announcer

D. producer

Question 7. The ____ involves TV, radio and even electronic forms of communication such as the Internet.

A. media

B. press

C. network

D. telecommunication

Question 8. There's a(n) ____ in the paper about the Reality Television in Viet Nam.

A. feature

B. article

C. essay

D. announcement

Question 9. I always get the news from my local radio ____.

A. place

B. site

C. studio

D. station

Question 10. Johnny Depp rarely ____ invitations to do interviews.

A. agrees

B. accepts

C. denies

D. approves

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. Linda only ____ the film after she ____ the book.

A. understood – read

B. understood - had read

C. had understood – read

D. understood - was reading

Question 12. ____ you ever ____ on TV before you ____ in this reality show?

A. Had ... appeared - took part

B. Have ... appeared - took part

C. Did ... appear - had taken part

D. Would ... appear - took part

Question 13. I wasn't sure how Belinda would react because I ____ her long.

A. didn't know

B. wasn't knowing

C. hadn't been knowing

D. hadn't known

Question 14. I wanted to say goodbye to Jerry, but he ____.

A. was already left

B. already left

C. had already been leaving

D. had already left

Question 15. When we ____ to the airport, I realized that I ____ my passport at home.

A. got - had left

B. got - was left

C. got - left

D. had got - had left

Question 16. He ____ the umbrella in his right hand trying to keep his balance.

A. hold

B. held

C. has been holding

D. has held

Question 17. When I met Walters about two years before his death he didn't seem satisfied. He ____ no major book since he settled in Uganda.

A. has published

B. could have published

C. published

D. had published

Question 18. Throughout the campaign we ____ our candidate's photographs on the walls of public buildings, hoping to attract women's votes.

A. have been hanging

B. hanged

C. hung

D. have hung

Question 19. Many of the people who attended Major Gordon's funeral ____ him for many years.

A. didn't see

B. wouldn't see

C. haven't seen

D. hadn't seen

Question 20. Seeing Peter's handwriting on the envelope, she ____ the letter without reading it. She has not mentioned it ever since.

A. was tearing

B. tore

C. had torn

D. has torn

Mark the letter A. B. Cor D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 21. A: What are you doing later?

B: ____ There's a program on that I really want to watch.

A. I'm staying in tonight.

B. I'm going to the cinema with Tom.

C. I'll go out for a drink.

D. I'm going to go to bed early.

Question 22. A: Is there anything worth watching on the telly tonight? - B: ____

A. Yes, that's a good idea.

B. No, it's all repeats again.

C. Yes, there's an action film shown at the cinema.

D. No, there's just an article on love stories.

Question 23. A: I really don't like chat shows very much. - B: ____

A. Yes, me too.

B. Yes, so do I.

C. No, nor do I.

D. I do, either.

Question 24. A: Have you seen they've made Oliver Twist into a TV series? - B: ____

A. Yes, there's a novel like that.

B. Thanks, I'll see it.

C. No, I don't like watching reality TV.

D. Yes, it's on every Sunday for the next twelve weeks.

Question 25. A: I want to record the MTV awards tonight. Could you set the video for me before we go out? - B: ____

A. Yes, of course. Which channel is it on?

B. Yes, let's go to see it tonight.

C. No, I prefer live concerts.

D. No, I'm not into TV series.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professional worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often.

Question 26. The most suitable title for the passage could be ____.

A. Technological Innovations and Their Price

B. The Importance of Mobile Phones

C. Mobile Phones: A Must of Our Time

D. Advantages and Disadvantages of Mobile Phones

Question 27. According to the passage, cellphones are especially popular with the youth because ____.

A. they keep the users in alert all the time

B. they are integral in daily communication

C. they are the only effective means of communication

D. they make them look more stylish

Question 28. According to the passage, the changes possibly caused by the cellphones are mainly concerned with ____.

A. the smallest units of the brain

B. the central unit of the brain

C. the structure of the brain

D. the long-term memory

Question 29. The words negative publicity in paragraph 2 most likely means ____.

A. information on the lethal effects of cellphones

B. the negative public use of cellphones

C. widespread opinion about bad effects of cellphones

D. constructive ideas about the effects of cellphones

Question 30. The word their in the last paragraph refers to ____.

A. mobile phone companies

B. mobile phones

C. high-tech machines

D. radiations

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31. Stephanie was the last person to hand in the essay on the advantages and disadvantages of social networks.

A. The last thing Stephanie handed in was her essay on the advantages and disadvantages of social networks.

B. Everyone had submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

C. Among the last people who submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks was Stephanie.

D. Everyone had heard about the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

Question 32. My eldest sister started working as a freelance journalist as soon as she graduated from university.

A. No sooner had my eldest sister started working as a freelance journalist than she graduated from university.

B. Hardly had my eldest started working as a freelance journalist when she graduated from university.

C. No sooner had my eldest sister graduated from university than she started working as a freelance journalist.

D. After my eldest sister graduated from university, she had started working as a freelance journalist.

Question 33. Nancy failed to understand what the story was about until she saw the film based on it.

A. Nancy doesn't understand what the story is about.

B. Not until she saw the film based on it did Nancy understand what the story was about.

C. It was until she saw the film based on it that Nancy understood what the story was about.

D. Nancy went to see the film before she read the story.

Question 34. He was so addicted to social networks that he quitted all other outdoor activities.

A. He was not addicted enough to quit all other outdoor activities.

B. He was such an addict to social networks that he quitted all other outdoor activities.

C. The social networks are too addictive for him to quit all other outdoor activities.

D. He had quitted all other outdoor activities before he became addicted to social networks.

Question 35. As long as you stay calm, you have nothing to fear from the talk show.

A. You have remained calm for a long time in spite of your fear of the talk show.

B. Talk shows are only intimidating for people who are not extremely calm.

C. Provided you do not get nervous, the talk show won't go badly for you.

D. Even if you are afraid of the talk show, it is important not to express it.

Đáp án

1A 2D 3D 4A 5D
6C 7A 8B 9D 10B
11B 12A 13D 14D 15A
16B 17D 18C 19D 20B
21A 22B 23C 24D 25A
26A 27D 28A 29C 30B
31B 32C 33B 34B 35C
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1. When it comes to diversity, language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C. uniformity

D. variance

Question 2. The situation got out of hand when the festival organisers couldn't foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to fit

D. unlikely to happen

Question 3. A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

Question 4. Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B. justice

C. loyalty

D. truth

Question 5. A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 6.

A. anthem

B. appear

C. attire

D. attend

Question 7.

A. unify

B. unique

C. uniqueness

D. unite

Question 8.

A. assimilate

B. diagnose

C. festival

D. scenery

Question 9.

A. diversity

B. endanger

C. geography

D. opposite

Question 10.

A. circumstance

B. considerate

C. community

D. identity

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. How long ____ Gerry?

A. has you been knowing

B. has you know

C. have you been knowing

D. have you known

Question 12. How many times ____ New York?

A. has Charles been visiting

B. has Charles visited

C. have Charles been visiting

D. have Charles visited

Question 13. She ____ French words for hours, but she still doesn't remember all of them.

A. has been learning

B. has been learnt

C. has learnt

D. have been learning

Question 14. My father ____.

A. has never smoked

B. have never smoked

C. has never been smoking

D. have never been smoking

Question 15. Oh dear, the light ____ all night.

A. has been burning

B. has burnt

C. has burned

D. have burning

Question 16. We ____ Lisa recently.

A. hasn't seen

B. haven't seen

C. haven't been seeing

D. haven't been seen

Question 17. I ____ fifteen phone calls this morning.

A. has been making

B. have been making

C. have been made

D. have made

Question 18. ____ anything so strange in your life?

A. Have you ever been hearing

B. Have ever you been hearing

C. Have you ever heard

D. Have you ever heared

Question 19. You're red in the face. ____

A. Has you ran?

B. Have you been runned?

C. Have you ran?

D. Have you been running?

Question 20. The sun ____ since this morning.

A. has shining

B. has shined

C. has shone

D. has been shining

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Why is culture important and how does it answer the question "(106) ____ is cultural identity?"? Culture is the underlying (107) ____ of traditions and beliefs that help a person (108) ____ to the world around them. It is the basis (109) ____ any superstitions they may have. It is the aversion to (110) ____ types of meat, or which days you can work on. Culture gives us a definite starting point when beginning to (111) ____ for our roots. Knowing (112) ____ a person comes from will help to define how they look at their family obligations as (113) ____ as how they celebrate important milestones in life.

As a person has given up their cultural identity, they (114) ____ can identify themselves with the things that were (115) ____ the most important things in their lives. They lose direction. As time (116) ____ by and they continue to forget about their past and their natural traditions, their identity becomes less and less (117) ____.

Question 21.

A. How

B. Which

C. Why

D. What

Question 22.

A. institution

B. foundation

C. organization

D. principle

Question 23.

A. relate

B. relating

C. related

D. to relate

Question 24.

A. in

B. for

C. of

D. to

Question 25.

A. especial

B. special

C. specific

D. typical

Question 26.

A. find

B. look

C. search

D. seek

Question 27.

A. by which

B. how

C. when

D. where

Question 28.

A. long

B. much

C. soon

D. well

Question 29.

A. any longer

B. any more

C. no longer

D. no more

Question 30.

A. at once

B. once

C. one time

D. for once

Question 31.

A. goes

B. flies

C. passes

D. walks

Question 32.

A. pronouncing

B. pronounce

C. pronounced

D. been pronouncing

Mark the letter A, B, C. or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 33. It is hard for linguists to draw the line between languages and dialects.

A. Linguists find hard to draw the line between languages and dialects.

B. Linguists find it hard drawing the line between languages and dialects.

C. Linguists find it hard to draw the line between languages and dialects.

D. Linguists find it is hard to draw the line between languages and dialects.

Question 34. Cultural changes have never been as accelerated as they are now during the globalization.

A. Never before cultural changes have been as accelerated as they are now during the globalization.

B. Never before cultural have changes been as accelerated as they are now during the globalization.

C. Never before have been cultural changes as accelerated as they are now during the globalization.

D. Never before have cultural changes been as accelerated as they are now during the globalization.

Question 35. Many immigrants do not want their children to suffer from not speaking dominant language well, as they did.

A. Many immigrants do not want their children to speak dominant language as worse as they did.

B. Many immigrants want their children to speak dominant language better than they did.

C. Many immigrants want their children to speak dominant language as well as they did.

D. Many immigrants want to speak dominant language as well as their children can.

Đáp án

1D 2B 3D 4C 5B
6A 7A 8A 9D 10A
11D 12B 13A 14A 15A
16B 17D 18C 19D 20D
21D 22B 23A 24B 25C
26C 27D 28D 29C 30B
31A 32C 33C 34D 35B
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of others in each of the following questions.

Question 1:

A. ancient

B. educate

C. stranger

D. transfer

Question 2:

A. none

B. phone

C. zone

D. stone

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose stress is placed differently from that of others in each of the following questions.

Question 3:

A. drawback

B. greenhouse

C. overload

D. mindset

Question 4:

A. confide

B. maintain

C. reject

D. gather

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet that completes each of the following questions.

Question 5: Was it really necessary that I ____ there watching you the entire time you were rehearsing for the play? It was really boring watching you repeat the scenes over and over again.

A. am sitting

B. be sitting

C. being sitting

D. sitting

Question 6: We would have sent him a Christmas card if we____ his address last year.

A. know

B. have known

C. knew

D. had known

Question 7: Whatever we expect from ____ future, it is noted that progress has never moved in straight lines.

A. a     B. the    C. some     D. an

Question 8: While talking with others, if one’s posture is straight but relaxed, he or she is expressing confidence and

.

A. friendly

B. friendship

C. friendlier

D. friendliness

Question 9: My brother ______at the road when he______into a hole.

A. didn’t look - has fallen

B. wasn’t looking - was falling

C. won’t look - fall

D. wasn’t looking - fell

Question 10: Overpopulation in urban areas tends to create unfavorable conditions, which may result in of food in developing countries.

A. damages

B. supplies

C. failures

D. shortages

Question 11: After a hard-working day, I went to bed and had______most beautiful dream ever.

A. the-the     B. a-the    C. a-a    D. Ø-the

Question 12: In order to others’attention, we can use either verbal or non-verbal form of communication.

A. draw     B. ocus     C. pay    D. give

Question 13: The world’s first computer by the University of Pennsylvania in 1946.

A. was built

B. is built

C. has built

D. were built

Question 14: Martin Luther King devoted his life to the______of voting right for black people.

A. performance

B. achievement

C. realization

D. effort

Question 15: They hope to______a cure for the disease.

A. come up with

B. catch up on

C. fill up with

D. go out with

Question 16: Mark Zuckerberg’s enormous success has taken a lot of hard work and______.

A. reputation

B. dedication

C. indifference

D. loyalty

Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: - Diana: “Bob looks so impressive with his new hairstyle, Anne.”- Anne: “ ”

A. Thank you so much

B. You can’t believe it!

C. Yes, he looks so different

D. Fine. I guess

Question 18: - Professor: “Congratulations on your award.” - Mary: “ ”

A. I can’t agree more with yours

B. I like it that you understand

C. I do appreciate your supervision

D. I feel so sorry for you, professor.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: Industrial emissions, together with littering, is causing many problems in our large, industrial cities today.

A. with

B. is

C. many

D. large, industrial cities

Question 20: Few of us would deny that we like to get things for free, or most people don’t cross the line and steal the items.

A. for free

B. Few

C. the line

D. or

Question 21: Climbing down the tree, one of the eggs was broken so he decided to throw it away.

A. it

B. so

C. one

D. Climbing down

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: English language proficiency requirements for undergraduate courses are considerably demanding.

A. fitness

B. competence

C. understanding

D. applicability

Question 23: Mobile libraries brings books to children in many small communities. These libraries travel from towns to towns in cars, vans, or trucks.

A. Moving from place to place

B. Changing shape or expression easily and frequently

C. Being bent easily and quickly

D. Staying in one place

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I am at a loss to how you are going to pass your subjects without studying. All you do is to play video games all day.

A. try to understand

B. lose the game

C. feel like a stranger

D. know a lot

Question 25: A lot of people think that Angelina Jolie is really hot.

A. cool

B. unattractive

C. memorable

D. beautiful

Read the passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

According to sociologists, there are several different ways in which a person may be recognized as the leader of a social group in the United States. In the family, traditional cultural patterns confer leadership on one or both of the parents. In other cases, such as friendship groups, one or more persons may gradually (26)__________as leaders, although there is no formal process of selection. In larger groups, leaders are usually chosen formally through election or recruitment.

(27)__________of the common belief that leaders are people with unusual personal ability, decades of research have failed to produce consistent evidence that there is any category of “natural leaders”. It seems that there is no set of personal qualities that all leaders have (28)__________common;rather, virtually any person may be recognized as a leader if the person has qualities that meet the needs of that particular group.

Furthermore, although it is commonly supposed that social groups have a single leader, research suggests that there are (29)__________two different leadership roles that are held by different individuals. Instrumental leadership emphasizes the completion of tasks by a social group. Group members look to instrumental leaders to “get things done”. Expressive leadership, on the other hand, is leadership (30)__________ emphasizes the collective well-being of a social group’s members.

Question 26:

A. happen

B. show

C. emerge

D. occur

Question 27:

A. Whereas

B. Although

C. In spite

D. Despite

Question 28:

A. on    B. in    C. by    D. at

Question 29:

A. typically    B. typified    C. types    D. typical

Question 30:

A. which    B. who    C. what    D. those

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31: Mr. Smith first met his partner in 2011.

A. Mr. Smith has known his partner since 2011.

B. Mr. Smith hasn’t known his partner before.

C. Mr. Smith hasn’t met his partner for 6 years.

D. Mr. Smith has met his partner for 6 years.

Question 32: “Congratulations, you’ve been offered the job,” Mr. Jones said.

A. Mr. Jones congratulated me on getting the job offer.

B. Mr. Jones said his congratulations because he offered me a job.

C. Mr. Jones wanted me to get the job and congratulated me.

D. Mr. Jones congratulated me for my job offer.

Question 33: I should have finished the essay last night, but I was exhausted.

A. I finished the essay last night because I was extremely bored.

B. I finished the essay last night because there was nothing else to do.

C. I couldn't finish the essay last night because I was very tired.

D. I tried to finish it last night, but the essay was too tiring.

Question 34: Her living conditions were not good. However, she studied very well.

A. She studied very well just because she lived in difficult conditions.

B. Difficult as her living conditions were, she studied very well.

C. Living in difficult conditions forced she to study very well.

D. Living in difficult conditions, she had no choice but to study well.

Question 35: Most of the people recovered quickly. They were injured in the crash.

A. The people who were injured in the crash, most of them recovered quickly.

B. Most of the people who recovered quickly were injured in the crash.

C. Most of the people recovered quickly after the crash.

D. Most of the people injured in the crash recovered quickly.

Đáp án

1D 2A 3C 4D 5B
6D 7B 8D 9D 10D
11D 12A 13A 14B 15A
16B 17C 18C 19B 20D
21D 22A 23A 24D 25B
26C 27C 28B 29A 30A
31A 32A 33C 34B 35D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Choose the best answer to complete the blank in each of the following sentences.

Question 1: If the lecturer last night____________Dr. Mason, I would have listened carefully.

A. would be B. was     C. had been     D. were

Question 2: The party we went to last night was not very enjoyable.

A. which     B. what     C. when     D. where

Question 3: Sometimes she does not agree____________her husband about child rearing but they soon find the solutions.

A. on     B. with    C. for     D. of

Question 4: It wasn’t an awful experience. It was the worst thing____________has ever happened to me.

A. which    B. what     C. that     D. why

Question 5: We____________touch since we school three years ago.

A. have lost / left

B. have lost / leave

C. lost / have left

D. were losing / had left

Question 6: Points will be added to the Entrance Examination scores for those who hold an excellent high school

A. degree

B. certificate

C. diploma

D. qualification

Question 7: ____________ yet?

A. Had the letters typed

B. Have the letters typed

C. Have the letters been typed

D. Have been the letters typed

Question 8: Before I____________for that job, I____________my parents for advice.

A. applied/ had asked

B. applied/ asked

C. had applied/ asked

D. applied/ have asked

Question 9: In Vietnam, application forms for the National Entrance Examinations must be____________before the deadline, often in April.

A. submitted

B. filed

C. issued

D. signed

Question 10: John asked me____________that film the night before.

A. if had I seen

B. if I had seen

C. had I seen

D. that I saw

Question 11: I____________Tom with me if I had known you and he didn’t get along well with each other.

A. didn’t bring

B. wouldn’t have brought

C. hadn’t brought

D. won’t bring

Question 12: Remember to bring with you your school certificate and letters of ____________from your teachers or your previous employers when you come to the interview.

A. invitation

B. advertisement

C. assignment

D. recommendation

Choose the word with different pronunciation of the underlined part.

Question 13:

A. question

B. education

C. addition

D. application

Question 14:

A. allowed

B. passed

C. argued

D. raised

Choose the word that has the stress differently from that of the other words.

Question 15:

A. enthusiasm

B. experience

C. certificate

D. concentrate

Question 16:

A. industry

B. interview

C. interviewer

D. interviewee

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17: The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East.

A. simple

B. complicated

C. difficult

D. expensive

Question 18: The manager in this company is always courteous to customers.

A. disappointed

B. optimistic

C. gentle

D. impolite

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 19: Mary: "I had a really good time. Thank for the lovely party" - Jane: "__________"

A. Yes, it's really good

B. Oh that's right

C. No,it's very kind of you

D. I'm glad you enjoyed it

Question 20: Jim: “This dictionary is for you. I hope you will find it useful.” - Mai : "__________"

A. Thanks. I’ll do it

B. No problem!

C. Thanks. It’s very kind of you

D. Yes, please

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: There was a long period without rain in the countryside last year so the harvest was poor.

A. drought

B. epidemic

C. flood

D. famine.

Question 22: "He insisted on listening to the entire story".

A. part

B. interesting

C. funny

D. whole

Choose the correct answer that complete these given words.

Question 23: Laser / device / concentrate / light waves / intense beam.

A. Laser is a device which concentrates light waves into an intense light beam.

B. The laser is a device which concentrates light waves and an intense light beam.

C. Laser is a device concentrates light waves into an intense light beam.

D. The laser is a device to concentrate light waves to an intense light beam.

Question 24: He / suffer / rare tropical disease / which / contracted / while / Africa

A. He still suffers from a rare tropical disease which contracted while he was in Africa.

B. He still suffers from a rare tropical disease which he contracted while he was in Africa.

C. He suffers from a rare tropical disease which he contracts while in Africa.

D. He suffers from a rare tropical disease which was contracted while he is in Africa.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 25: Higher education is very importance to national economies, and it is also a source of trained and educated personnel for the whole country.

A. economies

B. educated

C. the whole country

D. importance

Question 26: The students are going to hearing three short conversations about food.

A. The students

B. going

C. hearing three short

D. about food

Question 27: I feel both excited and nervously because I have an interview tomorrow.

A. have

B. nervously

C. excited

D. feel

Choose the sentence that is closest in the meaning to the root one.

Question 28: I didn’t know you were coming, so I didn’t wait for you.

A. If I had known you were coming, I would wait for you.

B. Had I know you were coming, I would have waited for you.

C. I would have waited for you if I knew you were coming.

D. If I had known you were coming, I would have waited for you.

Question 29: “ Do you watch television every evening, Jane?”, said Peter.

A. Peter asked Jane if she watched TV every evening.

B. Peter asks Jane if does she watch TV every evening.

C. Peter asked Jane if she’d watched TV every evening.

D. Peter asked Jane did she watch TV every evening.

Question 30: I did not answer the door even though I knew it was my friend.

A. Unless I knew it was my friend, I would not answer the door.

B. I knew it was my friend, but I did not answer the door.

C. Only when I answered the door did I knew it was my friend.

D. I answered the door since I knew it was my friend.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Millions of people are using cell phones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a travelling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree. What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High- tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone if you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often

Question 31: According to the passage, cell phones are especially popular with young people because

A. they keep the users alert all the time.s

B. they are indispensable in everyday communications.s

C. they make them look more stylish.s

D. they cannot be replaced by regular phones.s

Question 32: The word "means" in the passage most closely means

A. transmission

B. method

C. meanings

D. expression

Question 33: Doctors have tentatively concluded that cell phones may .

A. change their users' temperament

B. damage their users' emotions.

C. change their users' social behaviours.

D. cause some mental malfunction

Question 34: "Negative publicity" in the passage most likely means .

A. the negative public use of cell phones.

B. poor ideas about the effects of cell phones.

C. information on the lethal effects of cell phones,

D. widespread opinion about bad effects of cell phones.

Question 35: The changes possibly caused by the cell phones are mainly concerned with

A. the mobility of the mind and the body.

B. the arteries of the brain.

C. the smallest units of the brain.

D. the resident memory.

Đáp án

1C 2A 3B 4C 5A
6C 7C 8A 9A 10B
11B 12D 13A 14B 15D
16D 17A 18D 19D 20C
21A 22D 23A 24B 25D
26C 27B 28D 29A 30B
31C 32B 33D 34D 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1:

A. flour

B. hour

C. pour

D. sour

Question 2:

A. kites

B. catches

C. oranges

D. buzzes

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3:

A. weather

B. police

C. divide

D. attract

Question 4:

A. comfortable

B. employment

C. important

D. surprising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: A/An_______is an official document stating that you have passed an examination, completed a course, or achieved some necessary qualifications

A. certificate

B. requirement

C. education

D. test

Question 6: _________flowers are usually made of plastic or silk.

A. Unreal

B. False

C. Artificial

D. Untrue

Question 7: The police have begun an__________ into the accident which happened this afternoon.

A. investigating

B. investigatory

C. investigate

D. investigation

Question 8:It was no accident that he broke my glasses. He did it _______ purpose.

A. with B. on C. by D. about

Question 9: We _______ touch since we _______ school three years ago.

A. lost / have left

B. have lost / leave

C. have lost / left

D. were losing / had left

Question 10: There was a___________ table in the middle of the room.

A. Japanese round beautiful wooden

B. beautiful wooden round Japanese

C. beautiful wooden Japanese round

D. beautiful round Japanese wooden

Question 11: The more challenging the job is, _______.

A. the more interesting he finds

B. the more he finds it interesting

C. he finds it more interesting

D. the more interesting it is to him

Question 12: She asked________so embarrassed when he saw Carole.

A. why did Mai look

B. did Mai look

C. why Mai looked

D. why looked

Question 13: The old man ______ to hospital early. I think they did it too late.

A. must have taken

B. should have taken

C. must have been taken

D. should have been taken

Question 14: When the manager of our company retires, the deputy manager will______ that position.

A. take over

B. catch on

C. stand for

D. hold on

Question 15: I read the contract again and again ______ avoiding making spelling mistakes.

A. in terms of

B. by means of

C. with a view to

D. in view of

Question 16: ________, you need to achieve a score of 60% or more.

A. To pass this test

B. For being passed this test

C. In order pass this test

D. So that to pass this test

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17: - Cindy: “Your hairstyle is terrific, Mary!” - Mary: “………..”

A. Yes, all right.

B. Thanks, Cindy. I had it done yesterday.

C. Never mention it

D. Thanks, but I’m afraid

Question 18: Two students Peter and Anny are talking about women’s role.

- Peter: “ In my opinion, women would not go to work.”

- Anny: “.........................”

A. Yes, I don’t agree

B. What nonsense !

C. Yes, I do

D. Yes, it was ever

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: When precipitation occurs, some of it evaporates, some runs off the surface it strikes, and some sinking into the ground.

A. When

B. Some

C. The

D. Sinking

Question 20: What happened in that city were a reaction from city workers, including firemen and policemen who had been laid off from their jobs.

A. What happened

B. Were

C. Including

D. Their

Question 21: Opened the letter from her boyfriend, she felt extremely excited.

A. Opened

B. From

C. Felt

D. Excited

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Lack of water and nutrients has impeded the growth of these cherry tomato plants

A. promoted

B. assisted

C. realized

D. prevented

Question 23: “It’s no use talking to me about metaphysics. It’s a closed book to me.

A. a subject that I don’t understand

B. a theme that I like to discuss

C. a book that is never opened

D. an object that I really love

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24: For most male spiders courtship is a perilous procedure, for they may be eaten by females.

A. complicated

B. dangerous

C. safe

D. peculiar

Question 25: A chronic lack of sleep may make us irritable and reduces our motivation to work.

A. uncomfortable

B. responsive

C. miserable

D. calm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 26: You are in this mess right now because you didn’t listen to me in the first place.

A. If you listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

B. If you listen to my advice in the first place, you will not be in this mess right now.

C. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess right now.

D. If you had listened to my advice in the first place, you wouldn’t have been in this mess right now.

Question 27 : She was so busy that she couldn’t answer the phone.

A. She was very busy that she couldn’t answer the phone.

B. She was too busy to answer the phone.

C. She was too busy not to answer the phone.

D. She was very busy so that she couldn’t answer the phone

Question 28: It’s no use reading that book.

A. You should read that book.

B. That book has not been used.

C. That book is not worth reading.

D. I have used the book for a long time.

Question 29: He had just finished eating his breakfast. Then he fell down

A. Hardly did he finished eating his breakfast when he fell down

B. Hardly he had finished eating his breakfast when he fell down

C. Hardly have he finished eating his breakfast when he fell down

D. Hardly had he finished eating his breakfast when he fell down

Question 30: She was the first woman in the Philippines. She was elected as the president of the country.

A. She was the first woman being elected as the president of the Philippines.

B. She was the first woman who is elected as the president of the Philippines.

C. She was the first woman to be elected as the president of the Philippines.

D. She was the first woman elected as the president of the Philippines.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Many people enjoy lying in bed in the morning, but can you imagine having to spend 90 days in bed? Could you stand the boredom and the frustration of not being(31)..... to get up? That was the task that faced 14 volunteers when they started out on a bed-rest experiment being conducted (32)….. the European Space Agency.

The study had a serious purpose: to investigate the changes that take place in the human body during long-duration spaceflight. Lying in a horizontal position was the best way of (33)…… weightlessness. The aim was to discover what effect period of weightlessness will have on the health of astronauts spending several months on the International Space Station.

The volunteers ate their meals, took showers and underwent medical tests without ever sitting up. That's even tougher than it sounds, especially when you (34) ..…. that no visitors were permitted. However, each volunteer did have a mobile phone, as well as access to the latest films, computer games and music. Surprisingly, Everyone was in a good (35) ..…. at the end of the 90 days, 'I would do it again,' said one of the volunteers. 'It was disorientating, but we knew we were 'contributing to medical research and space exploration.'

Question 31:

A. enabled

B. allowed

C. granted

D. approved

Question 32:

A. by

B. on

C. for

D. about

Question 33:

A. simulated

B. simulate

C. to simulate

D. simulating

Question 34:

A. reckon

B. realise

C. regard

D. remark

Question 35:

A. attitude

B. spirit

C. feeling

D. mood

Đáp án

1C 2A 3A 4A 5A
6C 7D 8B 9C 10D
11D 12C 13D 14A 15C
16A 17B 18B 19D 20B
21A 22D 23A 24C 25D
26C 27B 28C 29D 30C
31B 32A 33D 34B 35D

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa