200 Đề ôn thi Tiếng Anh tốt nghiệp THPT năm 2023 (có đáp án)

Tuyển tập Top 200 đề ôn thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh năm 2022-2023 có đáp án, chọn lọc được các Thầy/Cô giáo nhiều năm kinh nghiệm biên soạn công phu bám sát đề thi minh họa môn Anh, cực sát đề chính thức. Hi vọng với bộ đề ôn thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh này sẽ giúp bạn ôn tập, luyện đề từ đó đạt điểm cao trong bài thi môn Tiếng Anh tốt nghiệp THPT.

Mục lục Đề ôn thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh năm 2023

Xem thử Đề thi thử Toán 2024 Xem thử Đề thi thử Văn 2024 Xem thử Đề thi thử Anh 2024 Xem thử Đề thi thử Vật Lí 2024 Xem thử Đề thi thử Hóa 2024 Xem thử Đề thi thử Sinh 2024 Xem thử Đề thi thử Sử 2024 Xem thử Đề thi thử Địa 2024 Xem thử Đề thi thử GDCD 2024

Chỉ từ 300k mua trọn bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT năm 2024 của các Trường/Sở trên cả nước (mỗi môn học) hoặc đề ôn thi ĐGNL - ĐGTD (mỗi trường) bản word có lời giải chi tiết:

Quảng cáo

- Đề minh họa + đề chính thức Tiếng Anh tốt nghiệp THPT (các năm)

Quảng cáo

- Đề ôn thi Tiếng Anh tốt nghiệp THPT

Xem thử Đề thi thử Toán 2024 Xem thử Đề thi thử Văn 2024 Xem thử Đề thi thử Anh 2024 Xem thử Đề thi thử Vật Lí 2024 Xem thử Đề thi thử Hóa 2024 Xem thử Đề thi thử Sinh 2024 Xem thử Đề thi thử Sử 2024 Xem thử Đề thi thử Địa 2024 Xem thử Đề thi thử GDCD 2024

Đề thi thử tốt nghiệp 2024 Tiếng Anh

Đề thi thử tốt nghiệp 2024 Tiếng Anh (cả nước, có lời giải)

Câu 1 - 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. swims               B. helps                C. speaks                D. hits

2. A. attitude               B. attraction               C. habitat               D. manager

Câu 3 - 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of stress in each of the following questions.

3. A. advent               B. asthma               C. device               D. drama

4. A. upmarket               B. organic               C. efficient               D. talented

Câu 5 - 19

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

5. Mai travelled to Hoi An last summer, ______?

A. didn't she

B. did she

C. isn’t she

D. is she

6. The schoolyard ______ by students every week.

A. cleaned

B. is cleaned

C. have cleaned

D. been cleaned

7. Minh agrees ______ Nam that there are more job opportunities in big cities.

A. in

B. for

C. with

D. from

8. The more people use the Internet, ______ they connect with information.

A. good

B. better

C. the best

D. the better

9. The girl ______ kimono is my best friend.

A. wearing

B. has worn

C. is wearing

D. wore

10. I heard the thunder when I ______ my homework in my room.

A. did

B. was doing

C. am doing

D. had done

11. By 2050, scientists predict that 70% of ______ world’s population will live in big cities.

A. a

B. an

C. the

D.

12. ______ much research, I used natural products for my healthy life.

A. To have done

B. To do

C. Doing

D. Having done

13. Lily wants to buy a new smartphone ______ her old one stopped working.

A. because

B. although

C. but

D. despite

14. Chung Cake is a ______ Vietnamese dish during Tet holidays.

A. tradition

B. traditional

C. traditionally

D. traditionalist

15. I will ______ the supermarket on my way home to buy food for dinner.

A. bring up

B. take over

C. drop by

D. come out

16. Urbanization has created numerous ______ choices for people as cities grow and develop.

A. task

B. trade

C. chore

D. career

17. Saving electricity is one way to conserve natural ______ as it is generated by burning coal.

A. resources

B. products

C. habitats

D. issues

18. To get a good mark on the upcoming history test, I need to ______ all the dates and events.

A. rack my brain

B. learn by heart

C. sink or swim

D. beat the clock

19. Even though many generations have passed, Vietnamese culture has always been ______ alive.

A. done

B. made

C. kept

D. taken

Câu 20 - 21

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

20. He is such a gifted child that he enrolled in university at the age of 12.

A. average

B. talented

C. common

D. disabled

21. This conference aims to promote eco-friendly behaviors within our community.

A. adopt

B. prevent

C. encourage

D. ignore

Câu 22 - 23

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

22. Their shared passion for environment helped unitethem despite their diverse backgrounds.

A. combine

B. gather

C. divide

D. maintain

23. The twins were like chalk and cheese; one had a passion for art, while the other excelled in mathematics.

A. identical

B. different

C. diverse

D. comparative

Câu 24 - 25

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

24. Jane and Tom are in the library.

Jane: “Would you mind if I borrowed your laptop?” 

Tom: “______.”

A. Yes, it’s a nice day

B. No, not at all

C. No, thanks

D. I’m glad you like it

25. Jordan gives Kate chocolate on her birthday.

Kate: “It is very kind of you to bring me chocolate.”

- Jordan: “______”

A. What would you like?

B. What’s the matter?

C. I didn’t say that.

D. Don’t mention it.

Câu 26 - 30

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Zhang Guimei, 63, is the founder and principal of Huaping High School for Girls in Huaping county of Lijiang, Yunnan Province. She is legendary not only because she started such a free school for girls who dropped out for economic reasons, but also her huge (26) ______ for decades to persuade girls to study hard and change their destinies. 

(27) ______ its disadvantaged location and resources, Zhang's school ranked top on the rate of graduates entering universities in Lijiang. Since 2008, nearly 2,000 girls from Zhang's school have entered universities and change their lives via education. Zhang dedicated her youth, health and enthusiasm to the great cause of education. 

When she worked as the chief of a care center for homeless children, she noticed that (28)______ poor families sent their sons to school but not their daughters. Start-up money for the school was raised by Zhang, (29) ______ asked for donations on the streets from 2002-07. The situation became better when her story was (30) ______ by a reporter in 2007 and donations from across the nation arrived. Zhang was recognized as one of the "10 people who moved China in 2020." She was also a recipient of China's July 1 medal. 

(Adapted from https://www.globaltimes.cn/)

26.  A. disappointment           B. allowance           C. commitment           D. interruption

27. A. Despite           B. Although           C. Moreover           D. Since

28. A. much           B. a little           C. many           D. any

29. A. where           B. that           C. which           D. who

30. A. published           B. designed           C. hidden           D. refused

Câu 31 - 35

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

If you are moving to a new country, you may be worried about adjusting to your new community and losing your family traditions. However, it's crucial to understand that embracing a new culture doesn't require abandoning one's traditions. Balancing both cultures will be essential to maintaining your identity while embracing a new culture. Living in a new country can feel strange and confusing, so what do you do to keep your roots and preserve your heritage? 

Keep Constant Communication with Family & Friends

It is vital to keep in touch with friends and family members to stay connected to your old home and heritage. Whether it’s to call your mom for your favourite family recipe or your friends to recall memories, keeping in touch with your friends and family can help you preserve your culture. 

Join Local Clubs & Associations Tied to Your Culture

Another great way to preserve your heritage in a new country is by joining associations or clubs that connect with your lifestyle and community. These gatherings provide a space to practice and celebrate cultural customs while fostering connections with others who have experienced similar transitions. 

Maintain Cultural Tradition by Sharing It with Others

A perfect way to preserve your traditions is to continue practicing them in your new home, whether they are daily habits, celebrations, or food. There is nothing better than sharing the traditions you love with friends or colleagues in your new home. You can do this by bringing homemade treats to your office or hosting traditional events with new friends. 

(Adapted from https://www.aqmsnationalmoving.com/)

31. What is the passage mainly about?

A. Coping with cultural changes after relocating       

B. Balancing traditions in a new environment

C. Holding onto traditions in a different culture

D. Making friends while adjusting to a new place

32. The word “recall” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. forget

B. remember

C. imagine

D. reflect

33. The word “them” in paragraph 4 refers to ______.

A. transitions

B. homemade treats

C. traditions

D. friends

34. To continue cultural traditions in a new country, you can ______.

A. discontinue familiar customs altogether

B. share traditions only with family members

C. maintain cultural practices in the new home

D. conceal cultural practices from others

35. What is NOT mentioned as a way to maintain your cultural identity?

A. Calling your family

B. Taking part in a sport club

C. Sharing your cultural dishes

D. Hosting traditional events

Câu 36 - 42

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Cyberbullying is a very serious issue affecting not just the young victims, but also the victims' families, the bully, and those who witness instances of cyberbullying. It may be hard to figure out how some words of text on a computer screen can lead to such trauma. 

People might think that face-to-face bullying is much worse than cyberbullying since the victims of real-world bullying have more difficulties escaping their tormentors, while a victim of cyberbullying can simply turn off the computer or block a bully on a social media platform. Unfortunately, it's not that simple. Face-to-face bullying can range from simple name-calling to more significant acts of bullying, such as rumor-spreading, harassment, threats, and incidents of physical harm between the victim and a bully (or group of bullies). While victims of real-world bullying can be granted a reprieve when they go home, there’s simply no escape from cyberbullying. It doesn’t end when the school bell rings. It can continue at any time, throughout all hours of the night, and come in the form of text messages, social media posts, chatroom messages, images and videos that have been altered, and many other digital forms. 

Cyberbullying leaves little opportunity for victims to defend themselves. There are no teachers or parents to see what is happening and intervene to put a stop to it. Cyberbullying can also be anonymous, leaving the victim little recourse to even report the bully to an authority figure. If the victim knows who the bully is and chooses to block them on social media, they can simply create a new account, text, message, or use a friend's account. Kids today are extremely resourceful and savvy with technology. If they are intent on cyberbullying, there's not much a victim can do to stop them. 

In essence, cyberbullying is more relentless, crueler, and more damaging than real-world bullying. It is also one of the most significant stressors in a young individual’s life. 

(Adapted from https://www.kaspersky.com/) 

36. What is the main idea of the passage?

A. Cyberbullying has had more serious and uncontrollable consequences.

B. There are still some misconceptions about the impacts of cyberbullying.

C. Cyberbullying poses more significant challenges than face-to-face bullying.

D. The rapid advancement of technology is contributing to cyberbullying.

37. The phrase “lead to” in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. cause

B. prevent

C. break

D. affect

38. The word “they” in paragraph 2 refers to ______.

A. bullies

B. cyberbullies

C. victims

D. incidents

39. According to paragraph 2, there is no escape from cyberbullying because it ______.

A. is constant and can happen at any time

B. is less harmful than face-to-face bullying

C. is limited to specific digital forms

D. ends when the school bell rings

40. Which of the following is NOT mentioned as a form used for cyberbullying, according to paragraph 2?

A. altered images and videos

B. text messages

C. online posts

D. rumor-spreading 

41. The word “savvy” in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. imaginative

B. experienced

C. intelligent

D. talented

42. Which of the following can be inferred from the passages?

A. Children’s families and teachers lack skills in being responsive to cyberbullying.

B. Authorities figures and officials are not interested in anonymous cyberbullying cases.

C. Cyberbullying is a dangerous downside of children's technology proficiency.

D. The anonymity of cyberbullies makes it hard for victims to block them on social networks.

Câu 43 - 45

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

43. Steve Jobs introduces the first iPhone in January 2007.

A. introduces

B. first

C. the

D. in

44. People in Viet Nam consider wearing  ao dai as a way to preserve its cultural identity.

A. wearing

B. its

C. in

D. a

45. It is advisable that people subscribe to  dependent news websites for trustworthy information in the age of digital media.

A. information

B. dependent

C. to

D. advisable

Câu 46 - 48

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

46. The last time I saw her on social networks was 2 months ago.

A. I have seen her on social networks for 2 months.

B. I haven’t seen her on social networks for 2 months.

C. I’m used to seeing her on social networks for 2 months.

D. I didn’t see her on social networks 2 months ago.

47. “I’m sure he will help you with your thesis if you ask him,” she told me.

A. She told me that he would help you with your thesis if you asked him.

B. She told me that he would help me with my thesis if I asked him.

C. She told me that he will help me with my thesis if I asked him.

D. She told me that he would help you with your thesis if I asked him.

48. It is advisable for students to revise previous lessons before class.

A. Students can’t revise previous lessons before class.

B. Students must revise previous lessons before class.

C. Students needn’t revise previous lessons before class.

D. Students should revise previous lessons before class.

Câu 49 - 50

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

49. The artist died of a long-term mental illness. The well-kept secrets about his life were revealed later.

A. Not until the well-kept secrets about the artist’s life were revealed did he die of a long-term mental illness.

B. Only after the artist died of a long-term mental illness were the well-kept secrets about his life revealed.

C. Had the artist died of a long-term mental illness, the well-kept secrets about his life wouldn’t have been revealed.

D. Hardly the well-kept secrets about the artist’s life were revealed when he died of a long-term mental illness.

50. Humans weren't conscious of wildlife preservation. A large number of species went extinct.

A. If a large number of species had gone extinct, humans would have been conscious of wildlife preservation.

B. If humans had been conscious of wildlife preservation, a large number of species wouldn’t have gone extinct.

C. If humans hadn’t been conscious of wildlife preservation, a large number of species wouldn’t have gone extinct.

D. If a large number of species hadn’t gone extinct, humans would have been conscious of wildlife preservation.

HƯỚNG DẪN GIẢI

1. A

2. B

3. C

4. D

5. A

6. B

7. C

8. D

9. A

10. B

11. C

12. D

13. A

14. B

15. C

16. D

17. A

18. B

19. C

20. B

21. C

22. C

23. A

24. B

25. D

26. C

27. A

28. C

29. D

30. A

31. C

32. B

33. C

34. C

35. B

36. C

37. A

38. C

39. A

40. D

41. B

42. D

43. A

44. B

45. B

46. B

47. B

48. D

49. B

50. B

Đề thi Tiếng Anh THPT năm 2023 (Đề chính thức - Mã đề 413)

(Chính thức) Đề thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh năm 2023 (có đáp án) (Chính thức) Đề thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh năm 2023 (có đáp án) (Chính thức) Đề thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh năm 2023 (có đáp án) (Chính thức) Đề thi tốt nghiệp THPT Tiếng Anh năm 2023 (có đáp án)

Bộ Giáo dục và Đào tạo

Đề ôn thi tốt nghiệp THPT

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

Tải xuống miễn phí

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Quảng cáo

Câu 1 (NB): A. influenced     B. endangered     C. coughed     D. developed

Câu 2 (NB): A. shift     B. wind     C. bring     D. bride

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3 (NB): A. romantic     B. incredible     C. applicant     D. duration

Câu 4 (NB): A. collapse     B. consume     C. caring     D. donate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 5 (TH): He lost in the election because he is a weak and _______ leader.

A. undeciding

B. undecided

C. undecisive

D. indecisive

Câu 6 (TH): When she was _______ grade 11, she wished to have someone who would stand beside her through thick and thin.

A. of

B. in

C. at

D. on

Quảng cáo

Câu 7 (VDC): The astronauts had to be given a clean _____ of health before embarking on the space mission.

A. certificate

B. bill

C. receipt

D. statement

Câu 8 (TH): _______ , she often wears in red and black.

A. After I have met my beloved teacher

B. Whenever I meet my beloved teacher

C. By the time I meet my beloved teacher

D. Until I will meet my beloved teacher

Câu 9 (VD): _______ George Wilkins has transferred to the St Louis branch, there is a vacancy in our division. Would you like to apply for?

A. Owing to

B. Now that

C. Even though

D. As to

Câu 10 (TH): Species become extinct or endangered for _______ number of reasons, but _______ primary cause is the destruction of habitat by human activities.

A. Ø / a

B. a / the

C. the / a

D. Ø / Ø

Câu 11 (VD): Being _____ to Manchester City, their sons have got lost many times since they moved there.

A. useless

B. unused

C. unfamiliar

D. unacquainted

Câu 12 (TH): Scholars believe that there are still relics _____ under the tomb and awaiting to be excavated.

A. burying

B. buried

C. are burying

D. to bury

Câu 13 (TH): There has been little rain in this area for too long, _______?

A. has it

B. has there

C. hasn't it

D. hasn't there

Câu 14 (VDC): Looking down at the coral reef, we saw _______ of tiny, multi-colored fish.

A. swarms

B. flocks

C. teams

D. shoals

Câu 15 (NB): My daughter was playing computer games while her little brother _______ a football match.

A. watched

B. watches

C. was watching

D. watching

Câu 16 (NB): If I _______ an astronaut travelling in a cabin, I would not be annoyed by the weightlessness.

A. am

B. be

C. will be

D. were

Câu 17 (TH): I remember _______ a beautiful woolen mob-cap a few days before Christmas.

A. to receive

B. to receiving

C. receiving

D. receive

Câu 18 (VD): Don't be _______ by those slick-talking salesmen.

A. put aside

B. put up

C. taken in

D. taken away

Câu 19 (VDC): The old man _______ when he found out that the children had damaged his car.

A. hit the roof

B. saw pink elephants

C. made my blood boil

D. brought the house down

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 20 (TH): It's more economical and self-safe to cook at home than to go out for a meal in this epidemic outbreak.

A. frugal

B. expensive

C. insensitive

D. wasteful

Câu 21 (VDC): She has a bee in her bonnet about jogging and it is the subject of most of her conversations.

A. keeps talking about jogging again and again

B. has no idea about jogging

C. has intention of doing jogging soon

D. gives others advice about jogging

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 22 (VD): Unfortunately, the rise in the popularity of Vietnam taking trips abroad is having a detrimental impact on the domestic tour market.

A. considerable

B. adverse

C. enormous

D. beneficial

Câu 23 (VD): My father was as poor as a church mouse growing up, so his sole focus was to give his kids every opportunity in life that he missed out on.

A. looked like a million dollars

B. was born with a silver spoon in his mouth

C. was short of cash

D. was very poor

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Câu 24 (TH): John is driving and he sees Mary walking on the pavement.

- John: “_____________”

- Mary: “Ok, John. Thank you for giving me a ride home.”

A. Would you like to drive home, Mary?

B. Hey Mary, throw your stuff in the back and ride up front with me.

C. Safe trip home, Mary! Catch you later.

D. Okay, let's take me home Mary.

Câu 25 (TH): Silas is talking to his roommate, Salah, about the Olympic Games.

- Silas: “Do you think our country can host the Olympic Games some day in the future?"

- Salah: “___________. We can't afford such a big event.”

A. No, I don't think so.

B. You can say that again.

C. I can't agree with you more.

D. Yes, you're right.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Câu 26 (TH): It's like being in one big TV show, as everywhere look just a little bit familiar.

A. It’s

B. like

C. as

D. look

Câu 27 (VDC): She took the initiation to have an open conversation with them about their feelings about her leadership.

A. initiation

B. open

C. feelings

D. leadership

Câu 28 (TH): This report explores how organisations can strive to address both employers' and employees' needs, increase employee engagement and to encourage retention.

A. how

B. to address

C. employee

D. to encourage

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 29 (VDC): Christmas pudding reminds me of a sad memory. I shall never want to eat it again.

A. So sad is the memory that Christmas pudding reminds me of that I shall never want to eat it again.

B. So sad is the memory that Christmas pudding reminds me of which I shall never want to eat it again.

C. So is a sad memory of Christmas pudding that I shall never want to eat it again.

D. Such was it a sad memory of Christmas that I shall never want to eat Christmas pudding once more.

Câu 30 (VDC): I made two minor mistakes. Therefore, I didn't get full marks for the test.

A. If I didn't make mistakes, I would get full marks for the test.

B. But for two minor mistakes, I would have got full marks for the test.

C. Hadn't I made two minor mistakes, I would have got full marks for the test.

D. If the mistakes hadn't been minor, I would have got full marks for the test.

Bộ Giáo dục và Đào tạo

Kì thi tốt nghiệp tốt nghiệp THPT

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 50 phút

(không kể thời gian phát đề)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

Câu 1. A. absence                    B. arrive                       C. absorb                        D. apologize 

Câu 2. A. dogged                      B. crooked                   C. naked                         D. backed

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Câu 3. A. approach                  B. panda                      C. income                       D. current

Câu 4.  A. confidence               B. celebrate                 C. effective                    D. handicapped

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. All of the plants now raised on farms               from plants that           wild.

A. had been developed – once were grown     B. have been developed- once grew

C. have been developed – have grown            D. had been developed – once grew

Câu 6. We                    more time with our children before they left for university. We were too busy with our jobs to think about that.

A. wish we spent                                               B. were supposed to be spending

C. would like to have spent                               D. regret that we didn’t spend

Câu 7. Though she lost her job last month, she still wanted to save      so she said that she had left it willingly.

A. mouth         B. face                 C. reputation                         D. fame

Câu 8. The final winner will be the one who breaks through          and survives till the last minutes.

A. obstacles         B. difficulty                C. hindrance                  D. impediment

Câu 9. Your store needs a bold sign that will catch the          of anyone walking down the street. That may help to sell more products.

A. eyeB. peek                       C. flash                           D. glimpse

Câu 10. No matter how busy I may be, I shall be there tonight come what         .

A. may                    B. might                    C. can                         D. could

Câu 11. Organizations may qualify for exemption from income tax if they                exclusively as charities.

A. operated                 B. operate                  C. had operated               D. are operated

Câu 12. I used to be nervous when my father asked me to give him my school             .

A. diploma             B. certificate                        C. report                     D. background

Câu 13. Simon Lake drew the inspiration          La submarine of undersea travel and exploration from Twenty Thousand Leagues Under the Sea.

A. at                       B. by               C. for              D. of

Câu  14.   Parents  should  start   teaching  them  how   to  manage  more complicated duties   children graduate from toddlerhood and move toward preschool.

A. yet                    B. when                 C. and                          D. so

Câu  15.   Ecotourism  is  any type   of  tourism  to relatively _         natural areas for the enjoyment of natural, cultural and historical features.

A. disturbed                  B. disturb                     C. undisturbed            D. disturbance

Câu  16.   Different  activities  should   be  carried  out to raise                awareness of our people about  ecotourism.

A. a                        B. an                           C. the                          D. 0

Câu 17.                          Perform a function that requires water to perform that function, you had better give that water to the body in advance of the event.

A. Any time you want to                         B. Unless you want to

C. What you want to                               D. You want to

Câu 18. There are other problems of city life which I don’t propose to    at the moment.

A. go into               B. go around                  C. go for              D. go up

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19. In the 1960s, the World Health Organization (WHO) began a campaign to get rid of the mosquitoes that transmit the disease malaria.

A. minimize             B. develop                 C. eradicate            D. appreciate

Câu 20. A father will be his child’s role model. He will be the example for his child of what husbands and fathers are like.

A. someone that others admire and follow     

B. someone that others share interest with

C. someone that others love and live with 

D. someone that others are fond of with

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21. For many couples, money is the source of arguments, frustration. When it comes to finances and relationships, sharing the financial burden is important.

A. benefit             B. responsibility                   C. aid                          D. difficulty

Câu 22. Aren’t you putting the cart before the horse by deciding what to wear for the wedding before you’ve even been invited to it?

A. doing things in the wrong order                      B. do things in the right order

C. knowing the ropes                                          D. upsetting the apple cart

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Human beings are extremely diverse in very many   ways.  People  differ   (23)____ opinions,  race,   nationality, gender, age, sexuality, ethnicity, class, religion, lifestyle and so much more, yet at the very basic we are all human species. Ideally, all people feel (24)____and joy despite the differences. Today,   the changes in time and technology have made is extremely impossible for any group of people to live without interacting with others outside their group. Often people of different cultural and geographical (25)____meet in international conferences, education exchange programs, sports, etc. Sadly, the history of mankind discriminating against each other based on cultural differences has been with us for ages. So many people have died or have been denied their rights (26)_____individual greed. Properties and economies have also been destroyed due to lack of understanding. Unfortunately, some of these occurrences are visible even today, perpetuated by people who little understand the importance of the (27)     of our diversity.

(Source: https://www.springbreakwatches.com)

Câu 23.                A. from                     B. by                   C. in                  D. with

Câu 24.                A. pain                      B. pained           C. painful           D. painless

Câu 25.                A. backgrounds        B. settings          C. identities       D. surroundings 

Câu 26.                A. because of           B. thanks to        C. despite          D. as a result

Câu 27.                A. specialty               B. uniqueness    C. identity          D. sustainability

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 28. The innovators behind objects like the cellphone or the helicopter took inspiration from work like "Star Trek" and “War of the Worlds”.

A. innovators           B. objects like                   C. or the helicopter              D. work

Câu 29. How many people know that the Brooklyn Bridge, built in 1883, were the world's first suspension bridge?

A. the Brooklyn Bridge         B. built in           C. were             D. suspension bridge 

Câu 30. It is said that the accident seemed to have destroyed completely his confidence.

A. is said              B. the                C. seemed to have               D. destroyed completely

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The best explainer videos are realized by great background score. When was the last time you watched a silent movie? Never? Not for a while? A long while? Even if you remember watching one, it would still have had a background score, or you’ve accidentally pressed the mute button!

The importance of background music and sound effects for your explainer video, therefore, cannot be overstated. You may not need a full blown orchestra or classy jazz tones to create the mood, but whether going for a subtle effect, a professional demonstration or simply trying to attract customers, music is a must. Explainer videos have the emotional quotient working for them and music is just going to add more to make the viewers relate to the pain points you are highlighting in your video. Imagine if your favorite video game has no background music or sound effects to back the amazing graphics? Would you play it with the same feel and excitement? Nah! Same is the case with your explainer videos. They need to and should have apt sound effects to make them worth your viewer’s time.

While the focus of explainer videos production is more on passing the desired information and explaining technical and complex procedures easily, it doesn’t mean you’ll be distracting your viewers with the background music. The sound effects and music is not going to take the message away from your explainer, it’s just going to enhance it and turn it more watchable and share-able. Even if your video doesn’t require a background score, it must include some sound effects or else it would be not so good an experience for those who choose to watch it.

(source: https://www.b2w.tv/)

Câu 31. Which best serves as the title for the passage?

A. The importance of background music and sound effects.

B. The influence of silence and background music on memory.

C. Inside the booming business of background music.

D. How to choose the background music for your explainer videos? 

Câu 32. The word “score” in paragraph 1 can be replaced by         .

A. grove         B. mark          C. instrument                   D. music

Câu 33. According to paragraph 2, what is the main purpose for using background music?

A. Sound helps build and sustain relationships between films and viewers.

B. Background music can control how the audience should react to a scene.

C. Background music can influence both everyone’s mood and choices.

D. A musical atmosphere can actually motivate people to do risky things. 

Câu 34. The word “it” in paragraph 3 refers to             .

A. score          B. video         C. sound         D. background

Câu 35. According to paragraph 3, what is the fundamental and typical use of explainer videos?

A. It is used to distill wide-ranging and complex ideas into a viewer-friendly package.

B. Businesses use them to quickly introduce themselves and their importance.

C. It is designed as a means to stimulate both auditory and visual senses.

D. It helps the customers with their daily life problems with scientific information.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In our connected globalized world, the languages which dominate communications and business, Mandarin, Hindi, English, Spanish and Russian amongst others, are placing small languages spoken in remote places under increasing pressure. Fewer and fewer people speak languages such as Liki, Taushiro and Dumi as their children shift away from the language of their ancestors towards languages which promise education, success and the chance of a better life. While to many parents, this may appear a reasonable choice, giving their offspring the opportunity to achieve the sort of prosperity they see on television, the children themselves often lose touch with their roots. However, in many places the more reasonable option of bilingualism, where children learn to speak both a local and a national language, is being promoted. This gives hope that many endangered languages will survive, allowing people to combine their links to local tradition with access to wider world culture.

While individuals are free to choose if they wish to speak a minority language, national governments should be under no obligation to provide education in an economically unproductive language, especially in times of budget constraints. It is generally accepted that national languages unite and help to create wealth while minority regional languages divide. Furthermore, governments have a duty to ensure that young people can fulfil their full potential, meaning that state education must provide them with the ability to speak and work in their national language and so equip them to participate responsibly in national affairs. People whose language competence does not extend beyond the use of a regional tongue have limited prospects. This means that while many people may feel a sentimental attachment to their local language, their government’s position should be one of benign neglect, allowing people to speak the language, but not acting to prevent its eventual disappearance.

Many PhD students studying minority languages lack the resources to develop their language skills, with the result that they have to rely on interpreters and translators to communicate with speakers of the language they are studying. This has a detrimental effect on the quality of their research. At the same time, they have to struggle against the frequently expressed opinion that minority languages serve no useful purpose and should be allowed to die a natural death. Such a view fails to take into account the fact that a unique body of knowledge and culture, built up over thousands of years, is contained in a language and that language extinction and species extinction are different facets of the same process. They are part of an impending global catastrophe which is beginning to look unavoidable.

(Adapted from Complete Advanced by Guy Brook – Hart and Simon Haines) 

Câu 36. Which of the following could best serve as the main topic of the passage?

A. The threat to minority languages in different parts of the world.

B. The domination of business languages all over the world.

C. The shift from regional to national languages in many countries.

D. The benefits of national languages in modern world.

Câu 37. According to the first paragraph, why do many parents consider the change towards national languages a reasonable choice?

A. Because not many people nowadays are familiar with the language of their ancestors.

B. Because children now can learn to speak both a local and a national language.

C. Because their children may have a chance to achieve education, success and better living condition.

D. Because their children may help to combine their links to local tradition with access to wider world culture.

Câu 38. What does the word “this” in the first paragraph refer to?

A. the more reasonable option              

B. the place where children can use bilingualism

C. the opportunity to achieve prosperity 

D. the promotion of bilingualism

Câu 39. The word “constraints” in the second language is closest in meaning to                .

A. investments                B. restrictions        C. crises         D. depressions

Câu 40. What can be inferred from the sentence “their government’s position should be one of benign neglect” in paragraph 2?

A. People who are not members of the government will be allowed to speak their local languages.

B. It’s better to allow these minority languages to die naturally by neglecting them.

C. The government does not appreciate the importance of minority languages.

D. The local people will be neglected if they use their ancestors’ languages.

Câu 41. What is the influence of the shortage of minority language resources on many PhD students mentioned in paragraph 3?

A. These students are unable to persuade people to use the language they are learning.

B. Their qualified research is unlikely to complete.

C. They will have many difficulties in understanding these languages.

D. They have to become interpreters and translators of these languages themselves. 

Câu 42. The word “facets” in the last paragraph could be best replaced by                    .

A. aspects           B. problems                  C. procedures               D. products 

Câu 43. Which statement is NOT true according to the passage?

A. Local languages can’t unite and create as much wealth as national languages.

B. State education is obligatory to ensure young people to speak and work in their regional languages.

C. Lack of language skills causes a negative effect on the quality of PhD students’ research.

D. Each citizen has their right to decide whether they want to speak a minority language or not. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 44. "Please don't leave until I come back", Sarah said.

A. Sarah suggested not leaving until she comes back.

B. Sarah asked us to leave until she came back.

C. Sarah told us not to leave until she came back.

D. Sarah offered to leave until she came back.

Câu 45. The weather has been terrible recently. I am very depressed now.

A. If the weather had not been terrible lately, I wouldn't be so depressed now.

B. If the weather hasn't been terrible recently, I won't be so depressed now.

C. If the weather hadn't been terrible recently, I wouldn't have been so depressed now.

D. If the weather had been more terrible recently, I would be depressed now. 

Câu 46. I eat a lot. I cannot keep fit.

A. I eat more and more and become fitter and fitter.

B. The less I eat, the fitter I become.

C. The more I eat, the less fit I become.

D. I become fit not only because I eat a lot.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best completes following exchanges. 

Câu 47. - “I like to work part-time for a non-profit organization this summer.”

- “                                               .”

A. Me too. I'm thinking of applying for 'Hope'.        

B. I do, but I don't have enough time for studying.

C. That's great. You have been coming of age.         

D. Is that all? How about using time wisely? 

Câu 48. - Phúc: “I am offered the job at Vietravel.”

  • Thomas: “                             .”

A. Good Heavens!                       B. Congratulations!

C. Good luck!                              D. Never mind, better luck next time!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 49. We came in the room. Our boss was sitting in the front desk.

A. We came in the room, our boss was sitting in the front desk.

B. When we came in the room, our boss had been sitting in the front desk.

C. When we came in the room, in the front desk was sitting our boss.

D. Hardly had we come in the room when our boss sat in the front desk. 

Câu 50. Sara's classmates said that she littered on the school yard. She denied it.

A. Sara denied having littered on the school yard.

B. Sara denied her friends' littering on the school yard.

C. Having littered on the school yard, Sara's classmates denied it.

D. As Sara denied it, her classmates said that she littered on the school yard.

Bộ Giáo dục và Đào tạo

Kì thi tốt nghiệp tốt nghiệp THPT

Năm học 2022 - 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 50 phút

(không kể thời gian phát đề)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Câu 1. A. breath

B. paths

C. wither

D.breakthrough

Câu 2. A. reads

B. meets

C. stops

D. drops

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Câu 3.  A. comment           B. common        C. commence     D. compass 

Câu 4.  A. compliment       B. argument       C. nursery           D. requirement

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. She was sitting on the grass, out of breath. She       . She shouldn't have run so long.

A. was running          B. had run home       C. had been running               D. ran

Câu 6. If                            , those areas will not be available to future generations any longer.

A. those areas were damaged or destroyed      B. are damaged or destroyed

C. damaged or destroyed                                   D. they damage or destroy

Câu 7. His aggressive style contrasts                      with that of his low-key predecessor.

A. thoroughly       B. sharply               C. fully               D. coolly

Câu 8. The company had to             reparation to those who suffered ill health as a result of chemical pollution.

A. take                                                 B. do                        C. make              D. pay

Câu 9. Both inventors and engineers look for ways to improve things in areas like health, food, safety,

transportation, aerospace, electronics,______, and the environment.

A. communication    B. communicative    C. communicator   D. communicating

Câu 10. A good way to show your responsibility and commitment to your family is to do your chores without complaining or                        .

A. asking                     B. ask                         C. being asked            D. asking

Câu 11. According to some researchers, the emphasis in education in the next few years would be _ the development of student's computer skills.

A. to                   B. at                    C. on                          D. with

Câu 12. I hope you won’t take                     if I tell you the truth.

A. annoyance               B. resentment         C. irritation                D. offence

Câu 13. Just water these plants twice a week, and                       the ones in the bedroom.

A. likewise          B. otherwise                    C. nonetheless                 D. unless 

Câu 14. Crops are often completely destroyed by _                  of locusts.

A. bands         B. troupes      C. swarms      D. flocks

Câu 15. They failed to                          the necessary precautions to avoid infection.

A. take                  B. lead            C. do               D. conduct

Câu 16. The more satisfied employees are,                             to the company.

A. the more likely they will remain loyal         B. the more loyal they will remain likely

C. the more they will likely remain loyal         D. the likely they will remain more loyal 

Câu 17.   lunch in Spain is                         bit different from what we're used to in      America.

A. The/a/0            B. 0/a/0                 C. 0/0/0                      D. A/a/the

Câu 18. The victims of the disaster finally decided not to choose   of the two plans of receiving relief supplies from the government.

A. both                 B. either             C. not                      D. neither

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19. It was Giovanni Luppis, an officer in the army of the Austrian empire, who first came up with the idea of a self-propelled anti-ship weapon.

A. suggested               B. discovered           C. propose              D. revealed

Câu 20. If he so much as harms a hair on her head, I won't be responsible for my actions.

A. hurts her                B. flirts her                C. dates her            D. beats her

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21. Today, illegal hunting still threatens many species, especially large mammals such as tigers, rhinoceros, bears and even primates.

A. allowed by law                                                   B. forbidden by law          

C. introducing a law                                               D. imposing a law

Câu 22. His lawyer thought he had a good chance of being acquitted at the trial, if no further evidence was found.

A. found guilty                                                             B. declared innocent   

C. advised of appealing                                               D. charged of fraud 

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

I was an MBA student in the USA and I lived in the university’s coed dormitory. In my culture, usually, if a woman talks to a man, it is a sign of romantic interest. (23)    , in the first few days of school, I found it strange that so many women were talking to me and I was under the impression that some women on my dormitory floor were interested in me. To (24)____ their politeness, I would buy   them flowers or offer small gifts, as is done in my country. However, I was quite surprised to see that these same women now seemed (25)                around me. One was even quite offended and told me to leave her alone. Eventually I talked to the residence adviser on my floor to see what I was doing wrong, and he explained to me the way men and women usually interact in the USA. I was quite relieved to hear that (26) was wrong with me, but rather with the way I was interpreting my conversations with    women. Even though I did not find the love of my life while I was in the USA, I still made many good female friends afterwards (27)    ___ I still maintain contact.

(Source: https://books.google.com.vn)

Câu 23.   A. However                 B. Therefore             C. Moreover         D. Otherwise 

Câu 24.   A. pay                         B. show                     C. return               D. give

Câu 25.   A. uncomfortable        B. comfort                 C. comfortably      D. comfortable 

Câu 26.   A. nothing                   B. something             C. anything           D. everything

Câu 27.   A. whom                     B. to whom                C. who                   D. with whom

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 28. Everyone can take an important role by always doing their best to help their families flourish.

A. take               B. role                             C. their               D. flourish

Câu 29. The liver has many functions, which includes detoxifying of harmful chemicals, breakdown of drugs, filtering of blood, secretion of bile and production of blood-clotting proteins.

A. The              B. which includes       C. breakdown               D. blood-clotting

Câu 30. Not only men and women do have many differences, but they also have many similarities.

A. Not only       B. men and women do           C. they           D. have

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

How might volunteering contribute to lower blood pressure? Performing volunteer work could increase physical activity among people who aren’t otherwise very active, says lead study author Rodlescia Sneed, a doctoral candidate in social and health psychology at Carnegie Mellon University. It may also reduce stress. “Many people find volunteer work to be helpful with respect to stress reduction, and we know that stress is very strongly linked to health outcomes,” she       says. As with any activity thought to improve health, researchers are trying to identify the specific characteristics of volunteering that provide the greatest benefit. For example, how much time would you need to put into volunteer work to lower your blood pressure or live longer? In the Carnegie Mellon study, 200 hours of volunteering per year correlated to lower blood pressure. Other studies have found a health benefit from as little as 100 hours of volunteering a year. Which types of volunteer activities improve health the most? No one really knows. Sneed speculates that mentally stimulating activities, like tutoring or reading, might be helpful for maintaining memory and thinking skills, while “activities that promote physical activity would be helpful with respect to cardiovascular health, but no studies have really explored this.” One key for deriving health benefits from volunteering is to do it for the right reasons. A 2012 study in the journal Health Psychology found that participants who volunteered with some regularity lived longer, but only if their intentions were truly altruistic. In other words, they had to be volunteering to help others—not to make themselves feel better.

The Greek philosopher Aristotle once surmised that the essence of life is “To serve others and do good.” If recent research is any indication, serving others might also be the essence of good health. (Source: https://www.health.harvard.edu/)

Câu 31. What does the passage mainly discuss?

A. Global volunteer experience.                B. Volunteer opportunities for teenagers.

C. The benefits of volunteering.                D. Voluntary work with children 

Câu 32. The word “It” in paragraph 2 refers to   .

A. Physical activity                                            B. Blood pressure           

C. Doctoral candidate                                        D. Volunteer work

Câu 33. According to paragraph 2, what information about volunteer has NOT been supported by researches?

A. 100 hours of voluntary activities are enough for a certain health benefit, but a low blood pressure level requires double that amount.

B. Only 100 hours of volunteering per annum are needed to reap a health benefit.

C. 200 hours of voluntary activities should be spent annually to influence the level of blood pressure.

D. Mentally demanding works enhance intellectual capacity while physical ones benefit the heart and blood flow.

Câu 34. The word “altruistic” in paragraph 3 is closest in meaning to        .

A. egoistic     B. philanthropic       C. liberal        D. magnanimous

Câu 35. According to paragraph 4, what is the lesson from one of the greatest intellectual figures in history?

A. Opportunities to serve others result in a stronger sense of purpose and meaning in life.

B. Without the freedom of forgiveness, you’ll end up serving for the wrong reasons.

C. We should take advantage of the generous help of others without giving in return.

D. Only a small minority of people use their lives to serve others.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The reason women appear to be at greater risk of developing Alzheimer’s disease than men might be due to a number of genetic, anatomical and  even   social  influences,  researchers   have  suggested.  Recent figures show about 65% of those  with living with dementia in the  UK are women,   with a  similar statistic seen in the US for Alzheimer’s disease, while dementia is the leading cause of death for women in England. Alzheimer’s disease is only one of the types of dementia, but the most common form. While one explanation is that dementia risk increases with age, and women have longer life expectancies than men, new research suggests there might be more to the matter, including that protein tangles found within neurons and linked to Alzheimer’s disease might spread differently in women’s brains than men’s. The study, presented at the Alzheimer’s Association International Conference in Los Angeles by researchers from Vanderbilt University and which has not yet been peer-reviewed, used scans from a method called positron emission tomography. That allowed them to look at the way clumps of a protein called tau were spread in the brains of 123 men and 178 women without cognitive problems, as well as 101 men and 60 women with mild cognitive problems – although not yet diagnosed with Alzheimer’s disease. Cognitively normal older people often have small amounts of tau in certain areas of their brain. From the data the team could build maps showing which areas of the  brain  show   similar  signals relating to tau in the scans, suggesting they are somehow connected. “Based on that we kind of try to reconstruct the pattern of spread,” Dr Sepideh Shokouhi, who is presenting the research, told the Guardian. “It is kind of like reconstructing a crime scene.” The team says the results suggest these maps look different in women and men, suggesting tau might be able to spread more rapidly across the female

brain.

Other research presented at the conference – and also not yet peer reviewed – added weight to the idea that there might be differences between men and women that affect dementia risk. Research by scientists at the University of Miami has revealed a handful of genes and genetic variants appear to be linked to Alzheimer’s disease in just one biological sex or the other. While the actual importance of these factors has yet to be unpicked, and the study only looked at white participants, the team says it underscores that there could be a genetic reason for differences in the risk of dementia in men and women, and the way it develops.

(Adapted from https://www.theguardian.com)

Câu 36. Which of the following could be the best title of the passage?

A. The differences between male and female brain and the condition for Alzheimer’s.

B. Research shines light on why women are more likely to develop Alzheimer’s.

C. The method for treating Alzheimer’s in women

D. Alzheimer’s – the leading cause of death for women.

Câu 37. The following are the reasons for Alzheimer’s disease, EXCEPT                    .

A. gene           B. anatomy            C. age                    D. job

Câu 38. The word “tangles” in paragraph 2 is closest in meaning to                  .

A. muddles    B. orders        C. arrangements        D. positions

Câu 39. As mentioned in paragraph 3, positron emission tomography is a method to              .

A. distinguish between the amount of tau in normal people and that in those with cognitive problems.

B. diagnose who are easier to get Alzheimer’s disease.

C. observe the increase of a protein called tau in the brains of subjects.

D. review whether people with cognitive problems have a protein called tau or not. 

Câu 40. What does the word “their” in paragraph 3 refer to?

A. 123 men’s and 178 women’s without cognitive problems

B. 101 men’s and 60 women’s with mild cognitive problems

C. cognitively normal older people’s

D. people’s with Alzheimer’s disease

Câu 41. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. The data from the maps may help researchers find out the treatment for dementia.

B. The men’s life expectancies are longer than women’s, so they are less suffered from Alzheimer’s.

C. All the research at the conference has been peer-reviewed before presented.

D. Female brains are likely more convenient for tau to develop than male ones. 

Câu 42. The word “revealed” in the last paragraph could be best replaced by              .

A. discovered      B. created           C. experimented              D. treated 

Câu 43. It can be inferred from the last paragraph that              .

A. researchers are sure that the differences between genders will affect Alzheimer’s risk.

B. the influence of a handful of genes and genetic variants on Alzheimer’s has not been scientifically illuminated.

C. the research has studied all groups of participants for the risk of dementia.

D. the results of all research on Alzheimer’s are different from each other.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 44. “What happens to what we throw away?", Mary wonders.

A. Mary wonders what happens to what we throw away.

B. Mary wondered what happened to what we threw away.

C. Mary wondered what has happened to what we threw away.

D. Mary wonders what happened to what we threw away.

Câu 45. Dr. Mercer decided not to accept the research grant at Harvard because he is going to take six months off to spend more time with his family.

A. Dr. Mercer would have accepted the research grant at Harvard if he were not going to take six months off to spend more time with his family.

B. Dr. Mercer would accept the research grant at Harvard if he were not going to take six months off to spend more time with his family.

C. Dr. Mercer would have accepted the research grant at Harvard if he had not been going to take six months off to spend more time with his family.

D. Dr. Mercer would accept the research grant at Harvard if he had not been going to take six months off to spend more time with his family.

Câu 46. Textbooks can't provide students with the latest information as a mobile device can.

A. Textbooks do not provide students with information later than can a mobile device.

B. The information provided by textbooks is not later than that provided by a mobile device.

C. Textbooks can't provide students with as new information as a mobile device can.

D. The information provided by textbooks is newer than that provided by a mobile device.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best completes following exchanges. 

Câu 47. - "I am sorry. I've spoilt the cake." – “     _’

A. OK. Go ahead                                          B. Yes, definitely                             

C. That's alright. Don't worry.                        D. I'd rather not do it

Câu 48. - A: "I need to stop eating such unhealthy foods."

- B: “                                           .”

A. That sounds delicious and nutritious.

B. I know what you mean. I've started eating better myself.

C. I mainly eat baked chicken, because there's not a lot of fat.

D. Are you sure that's how you want me to make it?

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 49. Technology allows for remote working. This expands women's options.

A. Technology allows for remote working, which expands women's options.

B. That technology allows for remote working will expand women's options.

C. Because technology allows for remote working, it expands women's options.

D. Allowing for remote working, technology expands women's options.

Câu 50. She teaches children with special needs. Many of them have severe learning difficulties.

A. She teaches children with special needs and whoever have severe learning difficulties.

B. She teaches children with special needs and severe learning difficulties.

C. She teaches children of severe learning difficulties and with special needs.

D. She teaches children with special needs, many of whom have severe learning difficulties.

Xem thử

Xem thêm các bộ đề ôn thi tốt nghiệp THPT năm 2023 các môn học khác:

Săn SALE shopee Tết:

ĐỀ THI, GIÁO ÁN, GÓI THI ONLINE DÀNH CHO GIÁO VIÊN VÀ PHỤ HUYNH LỚP 12

Bộ giáo án, đề thi, bài giảng powerpoint, khóa học dành cho các thầy cô và học sinh lớp 12, đẩy đủ các bộ sách cánh diều, kết nối tri thức, chân trời sáng tạo tại https://tailieugiaovien.com.vn/ . Hỗ trợ zalo VietJack Official


Tài liệu giáo viên