Bộ Đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (15 đề)



Bộ Đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (15 đề)

Phần dưới là danh sách Top 15 Đề thi Tiếng Anh lớp 12 Học kì 1 có đáp án, cực sát đề thi chính thức gồm các đề kiểm tra 15 phút, đề thi giữa kì, đề thi học kì. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Mục lục Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 Học kì 1

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

Mark the letter A. B. C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

Question 1.

A. aid

B. aide

C. add

D. ade

Question 2.

A. aisle

B. all

C. isle

D. I'll

Question 3.

A. they're

B. their

C. there

D. the

Question 4.

A. bus

B. by

C. bye

D. buy

Question 5.

A. carrot

B. carat

C. carries

D. caret

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. Martin Luther King devoted his life to the ____ of voting right for black people.

A. effort

B. realization

C. achievement

D. performance

Question 7. His father used to be a ____ professor at the university. Many students worshipped him.

A. distinct

B. distinctive

C. distinguishing

D. distinguished

Question 8. Mark Zuckerberg's enormous success has taken a lot of hardwork and ____.

A. indifference

B. dedication

C. loyalty

D. reputation

Question 9. I can't believe she didn't do anything for the company. I will ____ and be in charge.

A. take over

B. take on

C. take up

D. take in

Question 10. During the Medieval period, people were made public ____ of being witches.

A. complaint

B. criminal

C. trouble

D. accusation

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. We ____ to the hospital to visit Mike when he ____ to say that he was fine.

A. were driving - was calling     B. drove - called

C. were driving – called    D. drove - was calling

Question 12. What ____ to you on Sunday night?

A. happen

B. happened

C. was happening

D. would happen

Question 13. Last night, we ____ for you for ages but you never ____ up.

A. waited – showed

B. would wait - showed

C. were waiting - were showing

D. waited – was showing

Question 14. We ____ our quality time when the unexpected guess ____.

A. had – came

B. were having - came

C. had been having – came

D. have had – would have come

Question 15. Since they ____ us they ____ to visit us last Sunday, we ____ forward to the day.

A. were telling - came - looked

B . would tell – would visit - would look

C. told – would come - were looking

D. tell - are coming - will look

Đáp án

1C 2B 3D 4A 5C
6C 7D 8B 9A 10D
11C 12B 13A 14B 15C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. distributed

B. used

C. emailed

D. copied

Question 2.

A. invented

B. contributed

C. attributed

D. welcomed

Question 3.

A. coughed

B. developed

C. introduced

D. downloaded

Question 4.

A. wicked

B. reduced

C. influenced

D. expressed

Question 5.

A. accessed

B. searched

C. surfed

D. recorded

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6. On some TV channels, a(n) ____ tells you what the next programme is going to be.

A. journalist

B. commentator

C. announcer

D. producer

Question 7. The ____ involves TV, radio and even electronic forms of communication such as the Internet.

A. media

B. press

C. network

D. telecommunication

Question 8. There's a(n) ____ in the paper about the Reality Television in Viet Nam.

A. feature

B. article

C. essay

D. announcement

Question 9. I always get the news from my local radio ____.

A. place

B. site

C. studio

D. station

Question 10. Johnny Depp rarely ____ invitations to do interviews.

A. agrees

B. accepts

C. denies

D. approves

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11. Linda only ____ the film after she ____ the book.

A. understood – read

B. understood - had read

C. had understood – read

D. understood - was reading

Question 12. ____ you ever ____ on TV before you ____ in this reality show?

A. Had ... appeared - took part

B. Have ... appeared - took part

C. Did ... appear - had taken part

D. Would ... appear - took part

Question 13. I wasn't sure how Belinda would react because I ____ her long.

A. didn't know

B. wasn't knowing

C. hadn't been knowing

D. hadn't known

Question 14. I wanted to say goodbye to Jerry, but he ____.

A. was already left

B. already left

C. had already been leaving

D. had already left

Question 15. When we ____ to the airport, I realized that I ____ my passport at home.

A. got - had left

B. got - was left

C. got - left

D. had got - had left

Question 16. He ____ the umbrella in his right hand trying to keep his balance.

A. hold

B. held

C. has been holding

D. has held

Question 17. When I met Walters about two years before his death he didn't seem satisfied. He ____ no major book since he settled in Uganda.

A. has published

B. could have published

C. published

D. had published

Question 18. Throughout the campaign we ____ our candidate's photographs on the walls of public buildings, hoping to attract women's votes.

A. have been hanging

B. hanged

C. hung

D. have hung

Question 19. Many of the people who attended Major Gordon's funeral ____ him for many years.

A. didn't see

B. wouldn't see

C. haven't seen

D. hadn't seen

Question 20. Seeing Peter's handwriting on the envelope, she ____ the letter without reading it. She has not mentioned it ever since.

A. was tearing

B. tore

C. had torn

D. has torn

Mark the letter A. B. Cor D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

Question 21. A: What are you doing later?

B: ____ There's a program on that I really want to watch.

A. I'm staying in tonight.

B. I'm going to the cinema with Tom.

C. I'll go out for a drink.

D. I'm going to go to bed early.

Question 22. A: Is there anything worth watching on the telly tonight? - B: ____

A. Yes, that's a good idea.

B. No, it's all repeats again.

C. Yes, there's an action film shown at the cinema.

D. No, there's just an article on love stories.

Question 23. A: I really don't like chat shows very much. - B: ____

A. Yes, me too.

B. Yes, so do I.

C. No, nor do I.

D. I do, either.

Question 24. A: Have you seen they've made Oliver Twist into a TV series? - B: ____

A. Yes, there's a novel like that.

B. Thanks, I'll see it.

C. No, I don't like watching reality TV.

D. Yes, it's on every Sunday for the next twelve weeks.

Question 25. A: I want to record the MTV awards tonight. Could you set the video for me before we go out? - B: ____

A. Yes, of course. Which channel is it on?

B. Yes, let's go to see it tonight.

C. No, I prefer live concerts.

D. No, I'm not into TV series.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication - having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professional worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about. As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often.

Question 26. The most suitable title for the passage could be ____.

A. Technological Innovations and Their Price

B. The Importance of Mobile Phones

C. Mobile Phones: A Must of Our Time

D. Advantages and Disadvantages of Mobile Phones

Question 27. According to the passage, cellphones are especially popular with the youth because ____.

A. they keep the users in alert all the time

B. they are integral in daily communication

C. they are the only effective means of communication

D. they make them look more stylish

Question 28. According to the passage, the changes possibly caused by the cellphones are mainly concerned with ____.

A. the smallest units of the brain

B. the central unit of the brain

C. the structure of the brain

D. the long-term memory

Question 29. The words negative publicity in paragraph 2 most likely means ____.

A. information on the lethal effects of cellphones

B. the negative public use of cellphones

C. widespread opinion about bad effects of cellphones

D. constructive ideas about the effects of cellphones

Question 30. The word their in the last paragraph refers to ____.

A. mobile phone companies

B. mobile phones

C. high-tech machines

D. radiations

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 31. Stephanie was the last person to hand in the essay on the advantages and disadvantages of social networks.

A. The last thing Stephanie handed in was her essay on the advantages and disadvantages of social networks.

B. Everyone had submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

C. Among the last people who submitted the essay on the advantages and disadvantages of social networks was Stephanie.

D. Everyone had heard about the essay on the advantages and disadvantages of social networks before Stephanie did.

Question 32. My eldest sister started working as a freelance journalist as soon as she graduated from university.

A. No sooner had my eldest sister started working as a freelance journalist than she graduated from university.

B. Hardly had my eldest started working as a freelance journalist when she graduated from university.

C. No sooner had my eldest sister graduated from university than she started working as a freelance journalist.

D. After my eldest sister graduated from university, she had started working as a freelance journalist.

Question 33. Nancy failed to understand what the story was about until she saw the film based on it.

A. Nancy doesn't understand what the story is about.

B. Not until she saw the film based on it did Nancy understand what the story was about.

C. It was until she saw the film based on it that Nancy understood what the story was about.

D. Nancy went to see the film before she read the story.

Question 34. He was so addicted to social networks that he quitted all other outdoor activities.

A. He was not addicted enough to quit all other outdoor activities.

B. He was such an addict to social networks that he quitted all other outdoor activities.

C. The social networks are too addictive for him to quit all other outdoor activities.

D. He had quitted all other outdoor activities before he became addicted to social networks.

Question 35. As long as you stay calm, you have nothing to fear from the talk show.

A. You have remained calm for a long time in spite of your fear of the talk show.

B. Talk shows are only intimidating for people who are not extremely calm.

C. Provided you do not get nervous, the talk show won't go badly for you.

D. Even if you are afraid of the talk show, it is important not to express it.

Đáp án

1A 2D 3D 4A 5D
6C 7A 8B 9D 10B
11B 12A 13D 14D 15A
16B 17D 18C 19D 20B
21A 22B 23C 24D 25A
26A 27D 28A 29C 30B
31B 32C 33B 34B 35C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

A. finished

B. escaped

C. damaged

D. promised

Question 2.

A. clothes

B. couches

C. bosses

D. boxes

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. signal

B. instance

C. airport

D. mistake

Question 4.

A. chemistry

B. decision

C. statistics

D. attention

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 5. We can use either verbal or nonverbal forms of communication.

A. using gesture

B. using speech

C. using verbs

D. using facial expressions

Question 6. We are a very close- knit family.

A. need each other

B. are close to each other

C. have very close relationship with each other

D. are polite to each other

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 7. They believe that life will be far better than it is today, so they tend to look on the bright side in any circumstance.

A. be confident

B. be smart

C. be optimistic

D. be pessimistic

Question 8. English is a compulsory subject in most of the schools in Vietnam.

A. required

B. optional

C. paid

D. dependent

Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that need correction in each of the following sentences.

Question 9. Today the (A) number of people (B) whom enjoy winter sports (C) is almost double (D) that of twenty years ago.

Question 10. There (A) are probably (B) around 3,000 languages (C) speaking in (D) the world.

Question 11. (A) The novelist Shirley Hazzard is noted (B) for the insight, poetic style, and (C) sensitive she (D) demonstrates in her works.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 12. Two friends Diana and Anne are talking with each other about their shopping.

~ Diana: “Look at this catalog, Anne. I think I want to get this red blouse.”

~ Anne: “.....”

A. Don’t you have one like this in blue?

B. That’s a long way to go, dear.

C. No, thank you.

D. I’ll go myself, then.

Question 13. Henry is talking to his mother.

~ Henry: “I’ve passed my driving test.”

~ His mother: “..............”

A. All right.

B. That’s too bad.

C. That’s a good idea.

D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.

Question 14. In many families, the most important decisions are.......by many women.

A. done

B. made

C. arrived

D. given

Question 15. Each of us must take......for our own actions.

A. ability

B. responsibility

C. possibility

D. probability

Question 16. Thanks to the women's liberation, women can take part in......activities.

A. social

B. society

C. socially

D. socialize

Question 17. I know you feel bad now, Tommy, but try to put it out of your mind. By the time you’re an adult, you........all about it.

A. are forgetting

B. will have forgotten

C. forget

D. will be forgetting

Question 18........., Nam Cao is a realistic writer, but he still used a lot of romance in his stories.

A. On my part

B. On the whole

C. On the contrary

D. On the other hand

Question 19. Kate asked Janet where......the previous Sunday.

A. has she been

B. had she been

C. she had been

D. she has been

Question 20. We live in a large house in.....middle of the village.

A. a

B. an

C. the

D. No article

Question 21. If Tom.......an alarm, the thieves wouldn’t have broken into his house.

A. installs

B. had installed

C. have installed

D. installed

Question 22. My English teacher, Mrs. Jane, was the person......I had great respect.

A. for whom

B. whom

C. for who

D. that

Question 23. Whole villages were.........by the floods last year.

A. come up

B. looked after

C. taken out

D. wiped out

Question 24. When my mother is busy preparing dinner, my father often gives her a hand.....the housework.

A. on

B. with

C. for

D. about

Question 25. UNESCO was established to encourage collaboration......nations in the areas......education, science, culture, and communication.

A. between - in

B. among - of

C. between - of

D. among - in

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26. ‘Sorry, we’re late. It took us ages to look for a parking place,’ said John.

A. John said that he was late because he had spent a lot of time finding a parking place.

B. John finally found a parking place after a long time searching even though they were late.

C. John apologized for being late because it took them much time to find a parking place.

D. John said sorry for being late because he had to try his best to look for a parking place.

Question 27. People say that he won a lot of money on the Vietlott.

A. He was said that he won a lot of money on the Vietlott.

B. He is said to win a lot of money on the Vietlott.

C. He won a lot of money on the Vietlott as people said.

D. He is said to have won a lot of money on the Vietlott.

Question 28. I have never played golf before.

A. This is the first time I have ever played golf.

B. I used to play golf but I gave it up already.

C. It is the last time I played golf.

D. It is the first time I had played golf.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29. My grandparents’ lake house was built in 1953. It was completely destroyed by the forest fire.

A. My grandparents’ lake house was built in 1953; however, completely destroying the forest fire.

B. My grandparents’ lake house, which was built in 1953, was completely destroyed by the forest fire.

C. My grandparents’ lake house was built in 1953, so it was completely destroyed by the forest fire.

D. The forest fire destroyed my grandparents’ lake house was built in 1953.

Question 30. Her living conditions were difficult. However, she studied very well.

A. Difficult as her living conditions, she studied very well.

B. She studied very well thanks to the fact that she lived in difficult conditions.

C. She studied very well in spite of her difficult living conditions.

D. Although she lived in difficult conditions, but she studied very well.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

School exams are, generally speaking, the first kind of tests we take. They find out (31).....much knowledge we have gained. But do they really show how intelligent we are? After all, isn’t it a fact that some people who are very successful academically don’t have any common sense?

Intelligence is the speed at which we can understand and react to new situations and it is usually tested by logic puzzles. (32)......scientists are now preparing advanced computer technology that will be able to “read” our brains, for the present, tests are still the most popular ways of measuring intelligence.

A person’s IQ is his intelligence (33)......it is measured by a special test. The most common IQ tests are run by Mensa, an organization that was founded in England in 1946. By 1976 it had 1,300 members in Britain. Today there are 44,000 in Britain and 100,000 worldwide, (34)......in the US.

People taking the tests are judged in relation to an average score of 100, and those (35)......score over 148 are entitled to join Mensa. This works out at 2% of the population.

Question 31.

A. what

B. how

C. which

D. why

Question 32.

A. Although

B. Until

C. Despite

D. Because

Question 33.

A. how

B. as

C. that

D. so

Question 34.

A. enormously

B. highly

C. considerably

D. mainly

Question 35.

A. which

B. whom

C. why

D. who

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Although speech is the most advanced form of communication, there are many ways of communicating without using speech. Signals, signs, symbols, and gestures may be found in every known culture. The basic function of signal is to impinge upon the environment in such a way that it attracts attention, for example, the dots and dashes of a telegraph circuit. Coded to refer to speech, the potential for communication is really great. Less adaptable to the codification of words, signs also contain meaning in and of themselves. A stop sign or barber pole conveys meaning quickly and conveniently. Symbols are more difficult to describe than either signals or signs because of their intricate relationship with the receiver’s cultural perceptions. In some culture, applauding in a theater provides performers with an auditory symbol of approval. Gestures such as waving and handshaking also convey certain cultural messages.

Although signals, signs, symbols, and gestures are very useful, they do have a major disadvantage. They usually do not allow ideas to be shared without the sender being directly adjacent to the receiver. As a result, means of communication intended to be used for long distances and extended periods are based upon speech. Radio, television, and the telephone are only a few.

Question 36. Which of the following would be the best title for the passage?

A. Gestures

B. Signs and signals

C. Speech

D. Communication

Question 37. What does the author say about the speech?

A. It is dependent upon the advances made by inventors.

B. It is the most advanced form of communication.

C. It is necessary for communication to occur.

D. It is the only true form of communication.

Question 38. All of the following are true EXCEPT............

A. Signal, symbols, signs and gestures are found in every culture.

B. Signal, symbols, signs and gestures are very useful.

C. Signal, symbols, signs and gestures also have some disadvantage.

D. Signal, symbols, signs and gestures are only used for long distance contact.

Question 39. The phrase “impinge upon” in paragraph 1 is closest in meaning to.........

A. prohibit

B. affect

C. vary

D. improve

Question 40. The word “it” in paragraph 1 refers to...........

A. way

B. environment

C. speech

D. signal

Question 41. Applauding was cited as an example of..........

A. a signal

B. a sign

C. a gesture

D. a symbol

Question 42. Why were the telephone, radio, and the television invented?

A. Because people were unable to understand signs, signals, and symbols.

B. Because people wanted to communicate across long distances.

C. Because people believed that signs, signals, and symbols were obsolete.

D. Because people wanted new forms of communication.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

It is commonly believed in the United States that school is where people go to get an education. Nevertheless, it has been said that today children interrupt their education to go to school. The distinction between schooling and education implied by this remark is important.

Education is much more open-ended and all-inclusive than schooling. Education knows no bounds. It can take place anywhere, whether in the shower or on the job, whether in a kitchen or on a tractor. It includes both the formal learning that takes place in schools and the whole universe of informal learning. The agents of education can range from a revered grandparent to the people debating politics on the radio, from a child to a distinguished scientist. Whereas schooling has a certain predictability, education quite often produces surprises. A chance conversation with a stranger may lead a person to discover how little is known of other religions. People are engaged in education in infancy. Education, then, is a very broad, inclusive term. It is a lifelong process, a process that starts long before the start of school, and one that should be an integral part of one's entire life.

Schooling, on the other hand, is a specific, formalized process, whose general pattern varies little from one setting to the next. Throughout a country, children arrive at school at approximately the same time, take assigned seats, are taught by an adult, use similar textbooks, do homework, take exams, and so on. The slices of reality that are to be learned, whether they are the alphabet or an understanding of the workings of government, have usually been limited by the boundaries of the subjects being taught. For example, high school students know that they are not likely to find out in their classes the truth about political problems in their communities or what the newest filmmakers are experimenting with. There are definite conditions surrounding the formalized process of schooling.

Question 43. What is the main idea of the passage?

A. The best school teach a wide variety of subjects.

B. Education and schooling are quite different experiences.

C. Students benefit from schools, which require long hours and homework.

D. The more years students go to school, the better their education is.

Question 44. What does the author probably mean by using the expression “children interrupt their education to go to school” in paragraph 1?

A. Going to several different schools is educationally beneficial.

B. School vacations interrupt the continuity of the school year.

C. Summer school makes the school year too long.

D. All of people’s life is an education.

Question 45. The word “chance” in paragraph 2 is closest in meaning to..........

A. unexpected

B. usual

C. passive

D. lively

Question 46. The word “they” in paragraph 3 refers to.......

A. slices of reality

B. similar textbooks

C. boundaries

D. seats

Question 47. The phrase “For example,” in paragraph 3, introduces a sentence that gives examples of.......

A. similar textbooks

B. the results of schooling

C. the workings of a government

D. the boundaries of the subjects

Question 48. The passage supports which of the following conclusions?

A. Without formal education, people would remain ignorant.

B. Education systems need to be radically reformed.

C. Going to school is only part of how people become educated.

D. Education involves many years of professional training.

Question 49. The passage is organized by........

A. listing and discussing several educational problems

B. contrasting the meanings of two related words

C. narrating a story about excellent teacher

D. giving examples of different kinds of schools

Question 50. The writer seems to agree that........

A. Schooling is more important than education

B. Education is not as important as schooling

C. Schooling is unlimited and more informal

D. Education is more influential than schooling

Đáp án

1C 2A 3D 4A 5B
6C 7D 8B 9B 10C
11C 12A 13D 14B 15B
16A 17B 18B 19C 20C
21B 22A 23D 24B 25B
26C 27D 28A 29B 30C
31B 32A 33B 34D 35D
36D 37B 38D 39B 40D
41D 42B 43B 44D 45A
46A 47D 48C 49B 50D

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa