Bộ Đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 Học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (15 đề)



Bộ Đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 Học kì 1 năm 2021 - 2022 có đáp án (15 đề)

Phần dưới là danh sách Top 15 Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 Học kì 1 chọn lọc, có đáp án gồm các đề kiểm tra 15 phút, đề thi giữa kì, đề thi học kì. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 12.

Mục lục Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 12

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 15 phút

Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. hospital      B. mischievous

    C. supportive      D. special

2. A. family      B. whenever

    C. obedient      D. solution

3. A. biologist      B. generally

    C. responsible      D. security

4. A. confident      B. important

    C. together      D. exciting

5. A. possible.      B. university

    C. secondary      D. suitable

Choose A, B, C, or D that best completes each sentence.

6. Each of us must take_______for our own actions.

   A. probability      B. ability

   C. possibility      D. responsibility

7. These quick and easy_________can be effective in the short term, but they have a cost.

   A. solve      B. solvable

   C. solutions      D. solvability

8. John is_______only child in his family so his parents love him a lot.

   A. a      B. an

   C. the      D. no article

9. According to the boss, John is the most_______for the position of executive secretary.

   A. supportive      B. caring

   C. suitable      D. comfortable

10. She got up late and rushed to the bus stop.

   A. came into      B. went leisurely

   C. went quickly      D. dropped by

11. Billy, come and give me a hand with cooking.

   A. help      B. prepared

   C. be busy      D. attempt

12. Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions quickly.

   A. happen      B. encounter

   C. arrive      D. clean

13. What are the_______of that country? - I think it is some kinds of cheese and sauces.

   A. drinks      B. beverages

   C. grains      D. special dishes

14. Peter tried his best and passed the driving test at the first______

   A. try      B. attempt

   C. doing      D. aim

15. Where is Jimmy? - He is_______work. He is busy_______his monthly report.

   A. on/ for      B. in/ about

   C. to/ through      D. at/ with

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3B 4A 5B
6D 7C 8C 9C 10C
11A 12A 13D 14B 15D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. village      B. luggage

   C. engage      D. damage

Question 2:

   A. swallowed      B. practiced

   C. finished      D. punched

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. equal      B. campus

   C.danger      D. perform

Question 4:

   A.atmosphere      B. information

   C. understanding      D. entertainment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 5:

   Mrs. Stevens, along with (A) her cousins (B) from Canada, are (C) planning to attend (D) the firework display in Da Nang, Vietnam.

Question 6:

   If one type of manufacturing expands (A), it is like (B) that another (C) type will shrink considerably (D).

Question 7:

   For thousands of years, man (A) has created sweet-smelling (B) substances from wood, herbs and flowers and using them (C) for perfumes or (D) medicine.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: I was tired when you saw me because I____for the exam.

   A. studied

   B. have been studying

   C. had been studying

   D. would study

Question 9: Mountain gorillas are an endangered species __ habitats are being badly destroyed.

   A. why

   B. whose

   C. which

   D. that

Question 10: His speech was careful and______, but his words seemed to make no sense.

   A. distinctive

   B. distinction

   C. distinct

   D. distinguish

Question 11: The more he insisted he was innocent, ________they seemed to believe him

   A. the less

   B. the least

   C. the little

   D. the most

Question 12: The storm is reported ___________ people.

   A. to kill

   B. to be killed

   C. to have killed five

   D. to have been killed

Question 13: Species become extinct or endangered for _______ number of reasons, but the primary cause is the destruction of habitat by human activities.

   A. Ø

   B. a

   C. the

   D. an

Question 14: Make sure you _______ up the data on your computer, because you might get a virus.

   A. back

   B. store

   C. save

   D. copy

Question 15: This winter wasn’t_______ as difficult as last winter.

   A. almost

   B. nearly

   C. closely

   D. just

Question 16: Indiana University, one of the largest in the nation, is located in a ____ town.

   A. small beautiful Midwestern

   B. beautiful Midwestern small

   C. Midwestern beautiful small

   D. beautiful small Midwestern

Question 17: The hotel was terrible, but the wonderful beach_____ our disappointment.

   A. came down with

   B. made up for

   C. got through to

   D. faced up to

Question 18: When it started to snow, he________ his overcoat.

   A. took out

   B. put off

   C. took off

   D. put on

Question 19: Some scientists say that it is still not too late to minimize the effects of climate change_____enough money and effort are invested in correct projects.

   A. in case

   B. so that

   C. even if

   D. provided that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Thomas: “How have you been recently?” Peter: “_____”

   A. I am going on holiday next week.

   B. Pretty busy, I think.

   C. By car, usually.

   D. I am working here.

Question 21: George: “In my opinion, action films are exciting”. Frankie: “_____”

   A. What are opinion!

   B. There‟s no doubt about it.

   C. Yes, you can do it.

   D. Your opinion is exactly.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 22: We decided to pay for the car on the installment plan.

   A. cash and carry

   B. monthly payment

   C. credit card

   D. piece by piece

Question 23: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Smith!

   A. altogether

   B. specifically

   C. thoroughly

   D. considerably

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 24: These were the people who advocated using force to stop school violence.

   A. strongly condemned

   B. publicly said

   C. openly criticized

   D. publicly supported

Question 25: Names of the people in the book were changed to preserve anonymity.

   A. reveal

   B. cover

   C. presume

   D. conserve

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following question.

Question 26: The doctor said, “You really ought to rest for a few days. Jasmine."

   A. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days' rest.

   B. The doctor suggested that Jasmine should take a short rest.

   C. Jasmine's doctor told that she should rest for a few days.

   D. It is the doctor's recommendation that Jasmine should take a short rest.

Question 27: The last time I saw her was three years ago.

   A. I have seen her for the last three years.

   B. About three years ago, I used to meet her.

   C. I haven’t seen her for three years.

   D. I saw her three years ago and will never meet her again.

Question 28: It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

   A. You should have persuaded him to change his mind.

   B. You must have persuaded him to change his mind.

   C. You should persuade him to change his mind.

   D. You may persuade him to change his mind.

Question 29: He failed his driving test the first time. As a result, he took it again.

   A. He failed his driving test the first time and so he therefore took it again.

   B. He failed his driving test the first time and he therefore took it again.

   C. He failed his driving test the first time which he took it again.

   D. Failing his driving test the first time and he therefore took it again.

Question 30: You’d better take the keys. It’s possible I’ll come home late.

   A. If I come home late, you’d better take the keys.

   B. You’d better take the keys in case I come home late.

   C. You'd better take the keys as I possibly come home late.

   D. I'll probably come home late so that you’d better take the keys.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   A surprising number of popular spectator sports, for example football or baseball, (31)______ in Europe or the USA in the nineteenth century. This did not happen by chance. It was the (32) ______ of changes in the way people lived in those places at that time. Until then, more people lived In the country than in towns. They worked in small groups and had no regular time off. All this changed with the growth of factories and industry in the nineteenth century, first in Europe and (33) ______. In the USA. For the first time, most people began to live in towns, and they found themselves with regular free time. They had more leisure time than ever before. This resulted in the need for organized entertainment. Suitable games developed or were invented, typically team games, in which the crowd could (34) ______ sides and become involved. This gave people some of the entertainment they need in their free time. The recent explosion in TV, with the introduction of satellite and cable channels, has caused an increase in (35) ______ for sports as entertainment. The money TV has broughtto games such as football, tennis and baseball means that spectator sports will certainly go on playing an important part in our lives.

Question 31:

   A. started      B. stemmed

   C. appeared      D. came

Question 32:

   A. result      B. cause

   C. reason      D. effect

Question 33:

   A. lately      B. next

   C. second      D. then

Question 34:

   A. choose      B. take

   C. select      D. decide

Question 35:

   A. requirement      B. need

   C. request      D. demand

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3D 4A 5C
6B 7C 8C 9B 10A
11A 12C 13B 14A 15B
16D 17B 18D 19D 20B
21B 22B 23C 24C 25A
26A 27C 28A 29B 30B
31A 32A 33D 34B 35D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh 12

Thời gian làm bài: 60 phút

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

   The custom of paying a bride price before marriage is still a well-established part of many African cultures. In paying a bride price, the family of the groom must provide payment to the family of the bride before the marriage is allowed. The bride price can vary greatly from culture to culture in Africa. In the Zulu and Swazi tribes of southern Africa, the bride price often takes the form of cattle. In Western African, kola nuts, shells, and other goods are often used for the payment of the bride price. The actual payment of money sometimes takes place, but the payment of goods is more frequent. The amount of paid in a bride price can also vary. In modern times, the bride price is occasionally quite small and its value is mainly symbolic. However, the bride price can still be quite high, especially among prominent or highly traditional families.

   There are a number of justifications used to explain the payment of bride price. The first is that the bride price represents an acknowledgement of the expense the bride’s family has gone in order to raise her and bring her up as a suitable bride for the groom. It also represents payment for the loss of a family member, since the bride will officially become a member of her husband’s family and will leave her own. On a deeper level the bride price represents payment for the fact that the bride will bring children into the family of the groom, thereby increasing the wealth of the family. This concept is reinforced by the fact that the bride price must often be returned if the bride fails to bear children.

   The payment of the bride price has quite a number of effects on African society. First, the payment of bride price acts to increase the stability of African family structures. Sons are dependent on their fathers and older relatives to help them pay the bride price of their wives, and this generally leads to greater levels of obedience and respect. The negotiations between the two families concerning the bride price allow the parents and other family members to meet and get to know one another before the marriage. Finally, since the bride price must often be repaid in case of divorce, the bride’s family often works to make sure that any marital problems are solved quickly. Bride prices also work as a system of wealth distribution in African cultures. Wealthier families can afford to support the marriage of their son, and thus their wealth is transferred to other families.

Question 1: According to paragraph 1, all of the following are true of the bride price EXCEPT

   A. its amount and form can vary

   B. its practice is occasionally only symbolic

   C. it is a relatively new practice in Africa

   D. it is generally higher among traditional families

Question 2: Why does the author mention the payment of money?

   A. To stress that the use of goods in the payment of bride price is most common

   B. To illustrate how the practice of bride price has changed over time.

   C. To demonstrate how expensive a bride price can be sometimes.

   D. To demonstrate the differences in how rich and poor families pay the bride price.

Question 3: The word “prominent” in the passage is closest in meaning to _______.

   A. conservative

   B. important

   C. religious

   D. educated

Question 4: The phrase “The first” in the passage refers to the first _________.

   A. marriage

   B. bride price

   C. payment

   D. justification

Question 5: It can be inferred from the paragraph 2 that African families ________.

   A. never see their daughters after marriage

   B. never see their daughters after marriage

   C. pay the bride price on the day of the wedding

   D. place great importance on childbirth

Question 6: The author uses the word “marital” to indicate that the problems are related to ____

   A. money

   B. laws

   C. marriage

   D. pregnancy

Question 7: Which f the following statements is TRUE?

   A. Sometimes the bride’s family has to return the bride price to the groom’s for equal distributionof wealth.

   B. The initial negotiations over the birde price provide opportunities for 2 families to meet each other.

   C. Animals are nt an acceptable form of payment when it comes to paying the bride prices.

   D. Without having to pay the bride price, African men would not respect their family members.

Question 8: Why are women often married to older men?

   A. Young men lack the financial to marry.

   B. The legal age for marriage is lower for women than for men.

   C. Families are eager to gain the bride price from their daughter’s marriage.

   D. Women live longer than men on average.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 9: The guest on our show who has won the Opera. He is the youngest professional golfer that has won this award so far.

   A. The professional golfer who has won the Opera so far is the youngest guest on our show.

   B. The youngest professional golfer won the Opera so far is the guest on our show.

   C. The youngest guest on our show is the professional golfer winning the Opera so far.

   D. The guest on our show is the youngest professional golfer to win the Opera so far.

Question 10: We arrived at the conference. Then we realized that our reports were still at home.

   A. No sooner had we realized that our reports were at home than we arrived at the conference.

   B. Only after we arrived at the conference did we realize that our reports were still at home.

   C. Not until we arrived at the conference that we realized that our reports were still at home.

   D. Hardly had we arrived at the conference that we realized that our reports were still at home.

Question 11: Mr. Brown said to me “Make good use of your time. You wont get such an opportunity again.”

   A. Mr. Brown let me make use of my time, knowing that I wouldn’t get such an opportunity again.

   B. Mr. Brown ordered me to make good use of my time, said that I wouldn’t get such an opportunity again.

   C. Mr. Brown offered me such an opportunity so that I could make good use of my time.

   D. Mr Brown advised me to make good use of my time as I wouldn’t get such an opportunity again.

Question 12: Perhaps, the violent was provoked by the fans of the visiting team.

   A. It can have been the visiting team’s fans that set off the violence.

   B. The fans of the visiting team must have been the people who began the violence.

   C. There might have been some violence caused by the visiting team’s fans.

   D. The fans of the visiting team sould have brought about the violence.

Question 13: People say that Mr Goldman gave nearly a million pounds to charity last year.

   A. Mr Goldman is said to have given nearly a million pounds to charity last year.

   B. Nearly a million pounds is said to be given to charity by Mr Goldman.

   C. Mr Goldman was said to have given nearly a million pounds to charity last year.

   D. Nearly a million pounds was said to have been given to charity by Mr Goldman.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 14: Most people indulge _________ harmless to relieve the boredom of their lives.

   A. of      B. in

   C. to      D. for

Question 15: _______ they’ve already made their decision, there’s nothing much we can do.

   A. Seeing that

   B. on grounds that

   C. asuming that

   D. for reasons that

Question 16: _______, the town does not get much of an ocean breeze.

   A. Locating near the coast

   B. Despite location near the coast

   C. Though located near the coast

   D. In spite having location near the coast

Question 17: We missed the ferry yesterday morning. It ____ by the time we arrived at the pier.

   A. Has already gone

   B. was already going

   C. had already gone

   D. already went

Question 18: If the prisoners attempt to escape from prison, _______ immediately.

   A. They will have caught

   B. They will catch

   C. they will be caught

   D. they would be caught

Question 19: With its thousands of rocks and caves ________ out of the water, Ha Long Bay has won international recognition.

   A. Being emerged

   B. emerged

   C. emerging

   D. emerges

Question 20: Is that the man, _______?

   A. Whom you lent the money

   B. Whom did you lend the money

   C. you lent the money

   D. you lent the money to

Question 21: His reply was so _________ that I didn’t know how to interpret it.

   A. Explicable

   B. assertive

   C. explantory

   D. ambiguous

Question 22: Shelly disagreed with the board’s decision. She ______ and went to work for another company.

   A. Pursed

   B. resigned

   C. abandoned

   D. retained

Question 23: As an ASEAN member, VN has actively participated in the groups programs and has also created new ________ and cooperation mechanics.

   A. Initiatives

   B. initators

   C. initations

   D. initates

Question 24: Archaelogists think that massive floods could have ________ the dinosaurs.

   A. Wiped out

   B. laid out

   C. put aside

   D. taken down

Question 25: I’m going on business for a week, so I’ll be leaving everything ________.

   A. On your guard

   B. up to your eyes

   C. in your capable hands

   D. under the care of you

Read the passage and mark A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the blanks.

   The position of sport in today's society has changed out of all recognition. People no longer seem to think of sports as 'just a game' - to be watched or played for the (26)________ of enjoyment. Instead, it has become big business worldwide. It has become accepted practice for leading companies to provide sponsorship. TV companies pay large sums of money to screen important matches or competitions. The result has been huge rewards for athletes, some of (27)_______ are now very wealthy, particularly top footballers, golfers and tennis players. (28)_______ it is not unusual for some athletes to receive large fees on top of their salary, for advertising products or making personal appearances.

   A trend towards shorter working hours means that people generally tend to have more free time, both to watch and to take in sporting activity; sport has become a significant part of the recreation industry that we now rely (29)________ to fill our leisure hours. Professional sport is a vital part of that industry, providing for millions of (30)________ people all over the world.

Question 26:

   A. advantage    B. good

   C. benefit          D. sake

Question 27:

   A. whose     B. whom

   C. who        D. that

Question 28:

   A. in addition      B. however

   C. in contrast      D. therefore

Question 29:

   A. for      B. with

   C. on       D. in

Question 30:

   A. ordinary        B. mightly

   C. extremist      D. abnormal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 31:

   A. commerce     B. reserve

   C. burden          D. comment

Question 32:

   A. accomplish     B. embarrass

   C. interpret        D. volunteer

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 33:

   A. approached     B. enforced

   C. composed        D. embraced

Question 34:

   A. sculpture     B. result

   C. justice        D. figure

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 35: The police have concluded tentatively that the explosion was caused by a bomb.

   A. Differently

   B. hesitantly

   C. certainly

   D. temporally

Question 36: The palace was badly damaged by fire, but was eventually restored to its original spiendor.

   A. Refurbished

   B. devasted

   C. strengthened

   D. renovated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 37: He was attentive as Betsy and I talked about our charity concert to help the victims of the recent floods.

   A. Perceptive

   B. indifferent

   C. interested

   D. negligent

Question 38: My father hit the roof when he found that I’d damaged the car.

   A. Was over the moon

   B. burst with anger

   C. went with the flow

   D. kept his shirt on

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 39:

   Fruit and vegetables should be carefully(A) washed whether (B) eaten fresh (C) or cook (D).

Question 40:

   The Netherlands, with much (A) of its land lying (B) lower than sea level, have (C) a system of dikes and canals for controlling (D) water.

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3B 4D 5D
6C 7B 8A 9D 10B
11D 12C 13A 14B 15A
16C 17C 18C 19C 20D
21D 22B 23A 24A 25C
26D 27B 28A 29C 30A
31B 32D 33C 34D 35C
36B 37C 38B 39D 40C

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85




Các loạt bài lớp 12 khác
2004 - Toán Lý Hóa