Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 11 có đáp án (Đề 3)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 1. Brian wants to borrow Andrew’s cellphone for a while.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Brian: “Do you mind if I use your cellphone for a while?” – Andrew: “__________.”

A. You can say that again.       C. Not at all. Feel free.

B. Certainly, it’s true.       D. Yes, you can use it.

Question 2. Alice and Sarah are talking about their study at school.

Alice: “I think that your study result is much better.” – Sarah: “___________.”

A. No, thanks. I can do it.       C. Yes, please. Just a little.

B. You’ve got t be kidding. I think it’s bad.       D. Thank you. I’d love to.

Pick out the word that has the primary stress different from that of the other words.

Question 3. A. determine        B. cultural       C. informal       D. tradition

Question 4. A. person       B. signal       C. instance       D. attract

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

Question 5. Most vacationers can’t stand travelling in packed cars or stay in dirty hotel rooms.

       A        B        C        D

Quảng cáo

Question 6. Every country has its own traditions, some of them have existed for centuries.

       A        B        C        D

Question 7. The shocking news in newspapers are what people are talking about this morning.

       A       B        C       D

Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks.

Question 8. We’d better ________ early so as to avoid the heavy traffic.

A. Set off       B. go about       C. come apart       D. take up

Question 9. When you come out of the lift, you will see 2 doors, a red one and a blue one. My door is ________ blue.

A. An       B. 0       C. a       D. the

Question 10. By the end of next year, Geogre __________ Japanese for 2 months.

A. Has learnt       B. would learn       C. will have learnt       D. will learn

Question 11. Because I was short ________ money to buy a book yesterday, I had to borrow some from my friend.

A. On       B. of       C. at       D. in

Question 12. The suspect is believed _________ by the police some days ago.

A. Having released       C. to be released

B. To have been released       D. to being released

Question 13. In American culture, people avoid asking someone about age, ________, and salary because this is considered impolite.

A. Marry       B. married       C. marrying       D. marriage

Question 14. My sister is _______ seafood, so she never tries these delicious dishes.

A. Allergic to       B. tired of       C. keen on       D. preferable

Quảng cáo

Question 15. The policeman wanted to know where he _________.

A. Was night before       C. was last night

B. Had been the previous night       D. had been the last night

Question 16. Many plants and animals are now under threat of ___________.

A. Expression       B. explusion       C. extinction       D. extension

Question 17. Learning English isn’t so difficult once you ____________.

A. Get down to it       B. get on it       C. get down with it       D. get off it

Question 18. It never __________ his mind that his dishonesty would be discovered.

A. Crossed       B. came       C. spunk       D. passed

Question 19. It was one of ______ I’ve ever seen.

A. The most boring film       C. most boring films

B. The film more borings       D. the more boring films

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

Question 20. A. balance       B. bake       C. brave       D. station

Question 21. A. booked       B. ended       C. matched       D. pushed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. Think about the interviewer’s comments because they may help you prepare better when you are called for the next job interview.

A. Remarks       B. compliments       C. characters       D. behaviours

Question 23. Life on Earth is disappearing fast and will continue to do so unless urgent action is taken.

A. Polluting       B. destroying       C. vanishing       D. damaging

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24. Sorry, I can’t come to your party. I am snowed under with work at the moment.

A. Interested in       B. busy with       C. relexed about       D. free from

Question 25. The consequences of the typhoon were disatrous due to the lack of effective measures.

A. Meaningful       B. beneficial       C. excited       D. damaging

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning.

Question 26. “Would you like a cup of coffee?” he said.

A. He asked me if I would like a cup of coffee.

B. He offered me a cup of coffee.

C. He wondered if I would like a cup of coffee.

D. He wanted me to drink a cup of coffee.

Question 27. Mary lost her ticket. She didn’t go to the concert.

A. If Mary hadn’t lost her ticket, she would go to the concert.

B. Hadn’t Mary lost her ticket, she would have gone to the concert.

C. If Mary had lost her ticket, she would have gone to the concert.

D. Had Mary not lost her ticket, she would have gone to the concert.

Question 28. It is certain that he didn’t finish his homework last night because he spent all night playing computer games.

A. He shouldn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

B. He needn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

C. He mustn’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

D. He can’t have finished his homework last night because he spent all night playing computer games.

Question 29. The new retaurant looks good. However, it seems to have few customers.

A. If it had a few more customers, the new restaurant would look better.

B. The new restaurant would have more customers if it looked better.

C. In order to get more business, the new restaurant should improve its appearance.

D. However good the new restaurant looks, it doesn’t appear to attract many customers.

Question 30. She suddenly left the job. We were all surprised at this.

A. As we were all surprised, she suddenly left the job.

B. Although she suddenly left the job, we weren’t all surprised.

C. She suddenly left the job in order to surprise us all.

D. That she suddenly left the job surprised us all.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

During the last 400 years, most scientists have (31)_______ on mathematics for the development of their inventions or discoveries. However, one great British scientist, Michael Faraday, did not make (32)_______ of mathematics. Faraday, the son of a poor blacksmith, was born in London in 1791 and had no education beyond reading and writing.

In 1812, Faraday was hired as a bottle washer by the great chemist Humphrey Davy. Later, Faraday became a greater scientist than Davy, making the last years of Davy’s life embittered (33)________ jealousy. Faraday made the first electric motor in 1821, a device that used electricity to produce movement. Then Faraday became interested in the relationship between electricity and magnetism. In 1831, he (34)_________ that when a magnet is moved near a wire, electricity flows in the wire. With this discovery, he produced a machine for making electricity called dynamo. Faraday then went on to show how electricity affects chemical substances.

Because Faraday believed that money should be given to the poor, when he grew old, he was very poor. However , Queen Victoria (35)________ him for his discoveries by giving him a stipend and a house. He died in 1867.

Question 31. A. made       B. consisted       C. relied       D. insisted

Question 32. A. usage       B. use       C. utilization       D. advantage

Question 33. A. from       B. by       C. discovered       D. created

Question 34. A. insisted       B. invented       C. discovered       D. created

Question 35. A. rewarded       B. supplied       C. prized       D. awarded

Đáp án

1C 2B 3B 4D 5D 6C 7C
8A 9D 10C 11B 12C 13D 14A
15B 16C 17C 18A 19A 20A 21B
22A 23C 24D 25B 26B 27D 28D
29D 30D 31C 32B 33D 34C 35A

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa