Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)



Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 11.

Quảng cáo

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Choose a word in each line that has the underlined part pronounced differently from the rest:

1. A. agree       B. arrange       C. area       D. award

2. A. changeable       B. chemistry       C. champion       D. church

3. A. usually       B. unhealthy       C. usefulness       D. university

4. A. whole       B. whale       C. water       D. window

Choose a word in each line that has the different stress pattern.

5. A. floppy       B. idol       C. cotton       D. decide

6. A. extremely       B. excited       C. personal       D. imagine

7. A. sneaky       B. notice       C. open       D. around

8. A. birthday       B. reply       C. schoolbag       D. money

Choose the best answer to fill in each gap to complete the sentences.

9. Those ladies often go to pagoda to pray _______ happiness and luck.

A. for       B. to       C. on       D. into

10. Of the three sisters, Mary is the most beautiful ________ .

A. someone       B. anyone       C. everyone       D. one

11. The whole family usually try to get-together at Christmas.

A. contact       B. gather        C. relate       D.communicate

12. Tet is a ________ occasion for all members of families to gather.

A. special       B. specially       C. specialize       D. specializing

13 -.A: Would you like some more tea?-B:_____________________

A. Yes, thanks       B. No, please.       C. Yes, please       D. You are welcome

14. Would you mind__________for a moment ?

A. waits B. waiting       C. to wait       D. wait

15. John ____________ helping him carrying the package

A. thanked me for       B. asked me to       C. told me to thank       D. said thank you me

16. John suggested ____________to the new branch in Vietnam

A. appointing       B. to appoint       C. being appointed       D. to be appointed

17. ___________ is the day when people celebrate the largest full moon in the year

A. Thanksgiving       B. Valentine’s Day

C. Mid-Autumn Festival       D.Tet holiday

18 __________out of the window, he saw the cat climbing over the fence.

A. Look       B. Being looked       C. Looking       D. To look

19. They volunteer to work in remote or_______areas to provide education for children.

A. mountain       B. mountainous       C. high       D. low

20. _______in some developing countries may be the cause of poverty and hunger.

A. Modernization       B. Literacy       C. Pollution       D. Overpopulation

21. They …. on the street when it rained

A. was walking       B. walked       C. walks       D. were walking

22. What would you like to drink? - __________

A. Thank you       B. Coffee, please       C. Yes, please       D. No, I don’t

23. How many _______ are there in the competition?

A. participates       B. participants       C. participations       D. participating

24. I would like to take part in the competitions like these?

A. contests       B. rivals       C. participation       D. races

25. My brother suggested _________ to the movies tonight.

A. to go       B. going       C. go       D. goes

26. Your idea is quite different _______ mine.

A. to       B. with       C. about       D. from

27. My friends congratulated me _______the final examination.

A. passing       B. for passing       C. about passing       D. on passing

28. The lawn needs mowing again.

A. repairing       B. making       C. bending       D. cutting

29. Banh Chung is made_________ sticky rice, green beans and fatty pork.

A. on       B. from       C. with       D. by

There is a mistake in four underlined parts of each sentence. Find the mistake:

30. My brother has always dreamed to be a famous film star .

       A       B       C       D

31. The rain prevented us for climbing to the top of the mountain

      A       B        C       D

32. If you came to my party yesterday, you would have seen your former friend.

      A        B        C        D

33. Who suggested come here for the picnic?

      A        B       C       D

34. Could you telling me the way to the post office?

       A       B        C        D

Read the following passage then choose the word A,B,C or D that best fits each of the blank spaces.

   More and more young people are ... (35) ... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little ... (36) ... no money. But they will be doing something useful - and enjoying the experience.

   The work may ... (37) ... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. ... (38) ... kind of job it is, it is certain to be ... (39) ... and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

35. A. doing       B. making       C. taking       D. getting

36. A. with       B. but       C. or       D. and

37. A. consist       B. include       C. contain       D. involve

38. A. Any       B. What       C. However       D. Whatever

39. A. challenging       B. dangerous       C. difficult       D. attracted

Read the following passage, then choose the item (A, B, C or D)that best answer each of the question about it

   Every four years people all over the world watch the Olympic Games. It is a time for all kinds of people to unite in peace. Some of them join together to compete for gold medals. Millions of other people watch them on television.

   Why do we have the Olympic? How did they begin?

   The first Olympic Games were in Greece in 776 B.C. There was only one event. People ran a nice the length of the stadium. The Games lasted one day.

   Slowly people added more events. The Games were only for men, and women could not even watch them. Only Greeks competed. They came from all parts of the Greek world. The time of the Games way; a time of peace, and government let everyone travel safely. The winners became national heroes.

   The first modem Games were in 1896 in Athens. The Greeks built a new stadium for the competition. Athletes from several countries competed. Then there were Olympics every four years in different cities in Europe and the United States until 1952. After that they were in Melbourne, Tokyo, Mexico City, and Montreal besides in European cities. Each year there were athletes from more nations. The first Winter Olympics were in 1924. The athletes compete in skiing and other winter sports.

40. How often do people all over the world watch the Olympic Games ?

A. every 4 years       B. 4 years       C. 2 years       D. every 4 year

41. Where were the cities where the Olympics were held between 1896 and 1952?

A. In European and South American countries.

B. In European countries only.

C. In European countries and the United States.

D. In Japan, Australia and North American and European countries

42. How long after the founding of the modern Olympics were the Winter Olympics introduced?

A. 20 years        B. 24 years       C. 28 years       D. 32 years

43. In what city were the 1952 Olympic Games held?

A. New York        B. Melbourne        C. Moscow        D. London

44. Which sport is competed in the Winter Olympic?

A. Running

B. Skiing

C. Horse racing

D. Car racing

Question 7: Choose the sentence A, B, C or D which is closest meaning to the sentence above

45. "I didn't break the mobile phone," Lan said.

A. Lan denied breaking the mobile phone.

B. Lan admitted breaking the mobile phone.

C. Lan prevented us from breaking the mobile phone

D. Lan promised to break the mobile phone.

46. “Let me pay for the coffee. I really want.”

A. Jenny told me to pay for the coffee

B. Jenny is asked to pay for the coffee

C. Jenny insisted on paying for the coffee

D. Jenny suggested paying for the coffee

47. The bag was heavy, so we could not take it with us.

A. If the bag was not heavy, we would take it with us.

B. Unless the bag had not been heavy, we would have taken it with us.

C. If had the bag not been heavy, we would have taken it with us.

D. Had the bag not been heavy, we would have taken it with us

48. “Why don’t you put a better lock on the door?" said John.

A. John suggested to put a better lock on the door.

B. John asked why not putting a better lock on the door.

C. John suggested putting a better lock on the door.

D. John made us put a better lock on the door.

49. “If I were you, I wouldn’t buy that coat,” she said.

A. She said if she were me, she wouldn’t buy that coat

B. She said if I were you, she wouldn’t buy that coat.

C. She said if she were me, I wouldn’t buy that coat

D. She said if she were me, she wouldn’t buy this coat.

50. “I’m sorry I have to leave so early,” he said.

A. He apologized for having to leave early.

B. He apologized to have to leave early.

C. He apologized that he has to leave early.

D. He apologized to have left early.

Quảng cáo

Đáp án

1C 2B 3B 4A 5D 6C 7D 8B 9A 10D
11B 12A 13C 14B 15A 16C 17C 18C 19B 20D
21D 22B 23B 24A 25B 26D 27D 28D 29B 30B
31B 32B 33B 34B 35A 36C 37A 38A 39D 40A
41C 32B 33B 34B 35A 36C 37A 38A 39D 40A
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.

Câu 1: Everyone are (A) wearing black (B) this year because (C) it’s fashionable (D).

Câu 2: I’m still looking (A) for a job (B) but I hope finding (C) something (D) soon.

Câu 3: My brother and (A) sister are looking (B) forward to spend (C) their holiday (D) in Nha Trang this summer.

Câu 4: Before he had come (A) back home (B), Jack had visited (C) his uncle (D).

Choose the best answer for each of the following sentences.

Câu 5: A: “I’ve passed my exam.” - B: “_____.”

A. That’s a good idea       B. Good luck

C. It’s nice of you to say so       D. Congratulation

Câu 6: Streets are often decorated _____ colorful lights and red banners during Tet holiday.

A. for       B. on       C. with       D. by

Câu 7: I’m afraid I can’t go with you. I have a lot of things _____ today.

A. to do       B. do       C. will do       D. doing

Câu 8: Marry suggested _____for a picnic by the lake.

A. to go       B. going       C. go       D. that going

Câu 9: The population of the world is increasing faster and faster.

A. becoming       B. growing up       C. increased       D. going up

Câu 10: _____ went swimming in the sea because of the terrible weather.

A. Nothing       B. Someone       C. Everyone       D. No one

Câu 11: Jack and Kate have been married for 25 years already. Tomorrow will be their Silver _____.

A. birthday       B. celebration       C. party       D. anniversary

Câu 12: Marry expected _____ to Peter’s birthday party but he didn’t say anything.

A. being invited       B. to be invited       C. inviting       D. to invite

Câu 13: By the time he got home, everyone _____ to bed.

A. has gone       B. went       C. was going       D. had gone

Câu 14: Some young _____ work in the home of sick or old people.

A. volunteered       B. volunteer       C. volunteers       D. voluntary

Câu 15: They congratulated me _____ the exams with high marks.

A. having passed       B. passed       C. to pass       D. on passing

Câu 16: A: “What would you like to drink?” - B: “_____.”

A. Thank you       B. Yes, please       C. No, I don’t       D. Coffee, please

Câu 17: John _____ his first piece of music when he was ten years old.

A. was writing       B. writes       C. wrote       D. had written

Câu 18: _____ too much, he found it difficult to drive home.

A. Drunk       B. To drink       C. Having drunk       D. Have drunk

Câu 19: While she _____ the room, she broke the vase.

A. was cleaning       B. cleaned       C. had cleaned       D. has cleaned

Câu 20: She said that she would have been here earlier if you _____ her.

A. has phoned       B. had phoned       C. phoned       D. phones

Câu 21: The overpopulation causes the lack _____ schools and hospitals.

A. by       B. of       C. in       D. to

Câu 22: Of the five dresses, Mary likes the red _____ best.

A. thing       B. body       C. one       D. once

Câu 23: The exam is coming so the teachers make their students _____ a lot.

A. studied       B. to study       C. studying       D. study

Câu 24: If she _____ more intelligent, she would admit her fault

A. be       B. was       C. were       D. been

Read the passage below and choose one correct answer for each question.

      In Britain, wedding invitations go out about six weeks before the wedding day. The guests reply as soon as possible to say if they can come or not. Choosing a present for the couple can be difficult. People don’t take their present for the wedding. They send them to the woman’s house before the wedding day. Most weddings take place before lunch or in the early afternoon. Many people like to get married in church. The bride often wears a long white dress. Guests wear their best clothes and most of the women wear hats. In the church, the bride’s family sits on the left and the groom’s one sits on the right. Married people wear their wedding rings on the third finger of the left hand. Most married women wear wedding rings, but married men often do not.

Câu 25: When do the British have to send wedding invitations?

A. after the wedding day       B. in the wedding day

C. before the wedding day       D. no need to send

Câu 26: Many people like to hold their wedding ceremony _____.

A. in a park       B. in church       C. at home       D. at a restaurant

Câu 27: The word presents synonyms with _____.

A. flowers       B. gifts       C. hats       D. fingers

Câu 28: According the passage, which of the following is NOT true?

A. Invitations are sent out some weeks before the wedding day.

B. People who accept the invitations have to send their presents to the couple.

C. It is not easy to choose a present for the couple.

D. Married people wear their wedding rings on the third finger of the right hand.

Choose one sentence that has the same meaning as the root one.

Câu 29: “It’s was nice of you to invite me to the dinner. Thank you.” Miss White said to Peter.

A. Miss White thanked you for inviting her to Peter’s party.

B. Miss White thanked Peter for inviting her to the party.

C. Miss White said that it was nice of Peter to invite her to the dinner.

D. Miss White thanked Peter for being nice of him to invite her to the dinner.

Câu 30: They will finish the work next week.

A. The work will be finished next week.

B. The work will be finishing next week.

C. The work will finish next week.

D. The work will be finish next week.

Câu 31: “Would you like to have lunch with me on Sunday?” she said to me.

A. She suggested me to have lunch with her on Sunday.

B. She offered me to have lunch with her on Sunday.

C. She reminded me to have lunch with her on Sunday.

D. She invited me to have lunch with her on Sunday.

Câu 32: Tom failed the exam because he didn’t study hard.

A. If Tom had studied hard, he wouldn’t have failed the exam.

B. If Tom didn’t failed the exam, he would study hard.

C. If Tom hadn’t failed the exam, he would have studied hard.

D. If Tom studied hard, he wouldn’t fail the exam.

Read the following passage and choose the best answer for each blank.

      Thanksgiving is a traditional American (33) _____. Americans (34) _____ Thanksgiving on the third Thursday in November. On this day, Americans (35) _____ the first harvest of the first group of Europeans in America. Americans eat a traditional dinner on Thanksgiving. They eat turkey, cranberries, sweet potatoes, and pumpkin pie. These are the (36)_____ people ate at the first harvest. People don’t exchange presents, but some people send Thanksgiving cards to their friends.

Câu 33: A. weekday       B. holiday       C. birthday       D. national day

Câu 34: A. celebrate       B. put       C. get       D. open

Câu 35: A. remember       B. run       C. pass       D. find

Câu 36: A. foods       B. kinds       C. grains       D. groceries

Choose the word that has underlined part pronounced differently from that of the others.

Câu 37: A. hospitable       B. honest       C. humorous       D. hobbies

Câu 38: A. double       B. house       C. proud       D. amount

Câu 39: A. lecture       B. president       C. medium       D. inventor

Câu 40: A. watched       B. directed       C. finished       D. missed

Đáp án

1A 2C 3C 4A 5D 6C 7A 8B 9D 10D
11D 12B 13D 14C 15D 16D 17C 18C 19A 20B
21B 22C 23D 24C 25C 26B 27B 28D 29B 30A
31D 32A 33B 34A 35A 36A 37B 38A 39C 40B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Choose the best answer (A,B,C or D) for each sentence.

Câu 1: She is very shy; that's why she doesn't enjoy parties.

A. If she hadn't been too shy, she would have enjoyed parties.

B. If she weren't shy, she will enjoy parties.

C. She said that if she wasn't very shy, she would enjoy parties.

D. If she weren't very shy, she would enjoy parties.

Câu 2: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

A. successful       B. together       C. relation       D. celebrate

Câu 3: On the New Year's Day, friends and relatives pay New Year calls.

A. give a ring       B. exchange New Year wishes

C. come to visit       D. visit and exchange New Year wishes

Câu 4: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

While I did my homework, I had a good idea.

       A       B        C D

Câu 5: "Thank you very much for your help, John," said Daisy.

A. Daisy would like John to help her.

B. Daisy told John to help her

C. Daisy wanted John to help her and said thanks

D. Daisy thanked John for helping her

Câu 6: One third of the world's ................... consumes two thirds of the world resources.

A. men       B. population       C. human       D. people

Câu 7: John………………..to return my book the next Friday.

A. proposed       B. reminded       C. suggested       D. promised

Câu 8: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

A. pagoda       B. calendar       C. relative       D. decorate

Câu 9: I apologized ........................ the book at home.

A. leaving       B. to leave       C. for leaving       D. to leaving

Câu 10: I'm sorry you've missed the train, it…………….five minutes ago.

A. has been left       B. left       C. has left       D. had left

Câu 11: The doctor advised him ......................... and to take up some sport.

A. to stop smoking       B. to stop to smoke       C. stop smoking       D. stop smoke

Câu 12: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

He said that if he has more time, he would come to see us.

      A       B       C       D

Câu 13: I threw my old trainers and bought some new ......................... .

A. ones       B. any       C. one       D. some

Câu 14: Before TET, housewives are always busy cooking …………………… foods

A. traditionally       B. traditional       C. traditionize       D. tradition

Câu 15: He didn't come to class for three days ,and…………………. knows where he is .

A. everyone       B. anyone       C. noone       D. some one

Câu 16: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:

I couldn't make my car to start this morning.

      A       B        C       D

Câu 17: If I ........................... you, I'd call and apologize.

A. were       B. Was       C. would be       D. am

Câu 18: Some high school students take part in helping the handicapped.

A. play a role of       B. are a part of       C. participate       D. take a place of

Câu 19: In some many European countries, people of all ages.....................birthdays.

A. prefer       B. display       C. celebrate       D. present

Câu 20: Bob wrote some letters and then went to bed.

A. After Bob had gone to bed, he wrote some letters.

B. After Bob had written some letters, he went to bed.

C. While Bob was writing some letters, he went to bed.

D. Before Bob wrote some letters, he had gone to bed.

Câu 21: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. hold       B. hour       C. happy       D. husband

Câu 22: There's ……………….sharp in my shoe and I feel hurt.

A. anything       B. everything       C. something       D. nothing

Câu 23: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. change       B. machine       C. children       D. church

Câu 24: A situation in which people or organizations compete with each other to find out who is the best at something.

A. activity       B. participation       C. competition       D. performance

Câu 25: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

A. passenger       B. generous       C. guitarist       D. village

Câu 26: I expected……………….the job in that company.

A. being offered       B. offering       C. to be offered       D. to offer

Câu 27: I closed all the windows and then locked the door.

A. Having closed all the windows, I locked the door.

B. Having locked the door, I closed all the windows.

C. Having locked the door, then all the windows were closed.

D. Having closed all the windows, then the door was locked.

Câu 28: I remember someone gave me a teddy bear on my 10th birthday.

A. On my 10th birthday, I was given a teddy bear and I remember.

B. I remember being given a teddy bear on my 10th birthday.

C. A teddy bear is remembered to give me on my 10th birthday.

D. Someone is remembered gave me a teddy bear on my 10th birthday.

Câu 29: "Where did you get money to pay………….. this hat?" his father asked.

A. with       B. about       C. of       D. for

Câu 30: The most important thing of a true friendship is............................

A. richness       B. unselfishness       C. happiness       D. selfishness

Choose the correct answer – A, B C or D – to complete the passage.

      To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (31)………. joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you have known all your life or someone you have grown (32)………………with.

      There are all sorts of things that can (33)……………about this special relationship. It may be the result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years to get to know someone well (34)…………to consider your best friend.

      To the majority of us, this is someone we trust completely and (35)………….. understands us better than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets .

Câu 31: A. share       B. spend       C. give       D. have

Câu 32: A. through       B. in       C. up       D. on

Câu 33: A. cause       B. provide       C. result       D. bring

Câu 34: A. enough       B. such       C. so       D. too

Câu 35: A. which       B. whom        C. who       D. Whose

Choose the correct answer – A,B,C or D – to each question

      Mankind is feeling greater pressure from the expanding number of people. The area of the earth can never be expanded. Nor are there endless sources of food and clothing. Yet people are being born faster than they are dying. In the next forty years, the world population may double. How can so many people be fed? What is worse, there is danger that someday mankind will have only standing room.

      Birth control should be a basic policy in our country. China has the greatest number of population in the world. With a high birth rate, the production of grains and goods will be unable to meet the need of the people. To raise people’s living standard, we must practise birth control.

      There are disadvantages of a family having more children. First, parents cannot give their children a good breeding in food, clothing and shelter, let alone education. Second, child-rearing will exhaust the parents, leaving no time and energy for their work. Last, a family with more children will increase the burden of society.

Câu 36: Which of the following sentences is TRUE?

A. The faster the population grow the more natural resources we own.

B. The natural resources are always enough to supply the hugest population.

C. It's necessary to practise birth control to raise people's living standards.

D. The production of grains always meet the need of people.

Câu 37: Which country has the greatest population in the world?

A. Canada       B. The United States       C. Britain       D. China

Câu 38: The world population may double in the next forty years because............................

A. people don't know how to limit population

B. government hasn't provided birth-control methods.

C. people are being born faster than they are dying

D. each individual isn't responsible for limiting population.

Câu 39: In a family having more children,...............................

A. the parents cannot remember all the children's name.

B. the children cannot be given a good breeding in food, clothing, shelter, education.

C. the parents will die at their young age.

D. it's very difficult for children to take care of their parents.

Câu 40: Mankind is feeling greater pressure from........................

A. the supplying of food and clothing

B. the expanding number of people.

C. the building of remote regions

D. the expanding the area of the earth.

Đáp án

1D 2D 3D 4A 5D 6B 7D 8A 9C 10B
11A 12B 13A 14B 15C 16C 17A 18C 19C 20B
21B 22C 23B 24C 25C 26C 27A 28B 29D 30B
31A 32C 33D 34A 35C 36C 37D 38C 39B 40B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Choose the best option to complete each of the following sentences from 1 to 20

Câu 1: Don't all of us want _________ and needed by other people?

A. loving       B. to be loved       C. to love       D. being loved

Câu 2: _________ for twelve hours, I felt marvelous.

A. To have been slept       B. Having been slept       C. To have slept       D. Having slept

Câu 3: “You're always making terrible mistakes,” said the teacher. This sentence means that

A. The teacher made his students not always make terrible mistakes.

B. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.

C. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.

D. The teacher complained about his students making terrible mistakes.

Câu 4: At the end of this month, we _________ friends for ten years.

A. has been       B. will have been       C. are       D. will be

Câu 5: Jane is fortunate now _________ a scholarship last month by her government.

A. to be given       B. having been given       C. to have been given       D. being given

Câu 6: He apologized _________ not being able to complete the poem.

A. for       B. on       C. of       D. to

Câu 7: I don't enjoy _________ at by other people.

A. to laugh       B. laughing       C. to be laughed       D. being laughed

Câu 8: Hoa: “Would you mind if I borrow your bike?” Minh “_________.”

A. Not at all       B. Excuse me       C. Yes, please       D. It’s my fault

Câu 9: “Is Marsha still here?” “No. She was the first _________”.

A. that she left       B. leaving       C. to leave       D. in leaving

Câu 10: Tom said that if he _________ me, he _________ that old building.

A. had been /wouldn’t buy       B. was /wouldn’t have bought

C. had been /wouldn’t have bought       D. were /wouldn’t buy

Câu 11: _________ he quits smoking, he will die.

A. Although       B. If       C. Because       D. Unless

Câu 12: _________ you at the station if you'd told me you were coming.

A. I'd have met       B. I was met       C. I met       D. I'd meet

Câu 13: “We need new curtains.” “Okay, let's buy _________ them.”

A. some with flower on       B. ones

C. ones with flowers on       D. one

Câu 14: Nam: “Would you like to have dinner with me?” Nga: “_________”

A. Yes, it is. Isn’t it?       B. Yes, so do I.       C. I’ve had enough.       D. Yes, I’d love to.

Câu 15: “Let's have a break for lunch,” said Mathew. This sentence means that _________

A. Mathew suggested having a break for lunch.

B. Mathew insisted on having a break for lunch.

C. Mathew offered us a break for lunch.

D. Mathew wanted to have a break for lunch.

Câu 16: I _________ in this house for six years now.

A. live       B. have been lived       C. have lived       D. lived

Câu 17: Jen had confided her secret to Mark; but he betrayed her _________.

A. sympathy       B. constancy       C. loyalty       D. trust

Câu 18: She showed her _________ by asking lots of trivial questions.

A. experience       B. inexperience       C. experienced       D. inexperienced

Câu 19: Children are always _________ about Tet holiday.

A. excited       B. concerned       C. keen       D. interested

Câu 20: Each nation has many people who voluntarily take care _________ others.

A. to       B. on       C. of       D. in

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting from 21 to 22

Câu 21: There's hardly no sugar left, so we must get some when we go shopping.

A. no sugar       B. There's       C. must       D. some

Câu 22: John congratulated us of passing our exam.

A. of       B. congratulated       C. us       D. our

Read the passage and choose the correct answer for each question from 23 to 27

Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole weekend a vacation.

Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.

Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days.

The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe. Dessert is pumpkin made into a pie.

On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.

Câu 23: In the United States, Thanksgiving is _________.

A. a religious celebration held by Christians only       B. celebrated as a public holiday

C. more important than Christmas       D. apart from Christmas

Câu 24: According to the passage, Pilgrims are _________.

A. people who left their home and went to live in North America in the early 17th century

B. people who travelled to America by ships

C. trips that religious people make to a holy place

D. Native Americans who live in North America

Câu 25: All of the following statements are mentioned EXCEPT _________.

A. People celebrate Thanksgiving to thank God

B. People go to churches for religious services on Thanksgiving

C. People usually have traditional dinners on Thanksgiving

D. There are lots of entertainments on Thanksgiving

Câu 26: On Thanksgiving, _________.

A. turkey, yams and pumpkin pies are served

B. people join in the Macy's Thanksgiving Day Parade

C. people wear coloured carnival masks matching through the streets

D. people go out to shop for Christmas presents

Câu 27: Which of the following is not true?

A. Thanksgiving was originally celebrated by the first, Europeans in North America to thank God for their survival.

B. Christmas comes less than a month after Thanksgiving.

C. In the US, Thanksgiving is not a national holiday; it's a religious holiday.

D. The Macy's Thanksgiving Day Parade is colourful and exciting.

Read the following passage and choose the correct option (A, B, C, or D) for each blank

If you are invited to someone's house for dinner in the United States, you should bring a gift, such as a (28)_________ of flowers or a box of chocolates. If you give your host a (29)_________ gift, he/she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host doesn't like it, he/she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to (30)_________ the guest from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (31)_________ on time or earlier than the (32)_________ time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.

Câu 28: A. bundle       B. hand       C. bunch       D. handful

Câu 29: A. valuable       B. unpacked       C. wrapped       D. unwanted

Câu 30: A. protest       B. make       C. protect       D. prevent

Câu 31: A. gradually       B. recently       C. perfectly       D. exactly

Câu 32: A. permitted       B. waited       C. expected       D. wasted

Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same meaning as the original one from 33 to 35

Câu 33: “Could you please wait here until your name is called?” she said.

A. She wanted to know if I could wait there until my name was called.

B. She asked me to wait there until my name was called.

C. She advised me to wait there until my name was called.

D. She reminded me to wait here until my name was called.

Câu 34: “I wish I'd asked for his name and address,” Lan said.

A. Lan regretted not to ask for his name and address.

B. Lan regretted not asking for his name and address.

C. Lan regretted to ask for his name and address.

D. Lan regretted not having asking for his name and address.

Câu 35: “If we had a map, we could find the street,” Mai said

A. Mai said that if we had a map, we could find the street.

B. Mai said that if they had a map, they could find the street.

C. Mai said that if they had had a map, they could have found the street.

D. Mai said that if they had had a map, they could find the street.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others from 36 to 38

Câu 36: A. stays       B. steals       C. tells       D. talks

Câu 37: A. competition       B. competitor       C. contest       D. question

Câu 38: A. children       B. exchange       C. machine       D. peach

Choose the word whose main stress is placed differently from the others from 39 to 40

Câu 39: A. memorable       B. excited       C. interested       D. confident

Câu 40: A. appreciate       B. situation       C. experience       D. embarrassing

Đáp án

1B 2D 3D 4B 5C 6A 7D 8A 9C 10D
11D 12A 13C 14D 15A 16C 17D 18B 19A 20C
21A 22A 23B 24A 25B 26A 27C 28C 29C 30D
31D 32C 33B 34B 35B 36D 37A 38C 39B 40B

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Câu 1: “ Peter : “ Do you feel like going to the cinema this evening ?” - Mary: “……”

A. I feel very bored       B. You’re welcome

C. I don’t agree.I’m afraid       D. That would be great

Câu 2: Choose the underlined part that must be corrected

They congratulated me on pass the final exam the day before.

A. pass       B. the day before       C. congratulated       D. on

Câu 3: When it started to rain, she ……………….home with me.

A. had walking       B. was walking       C. walked       D. is walking

Câu 4: If you …………us about the bad service, we …………there.

A. hadn’t told/ would eat       B. told/ would have eaten

C. tell/ would eat       D. hadn’t told/ would have eaten

Câu 5: Choose the underlined part that must be corrected

He said that if he has more time, he would come to see us.

A. said that       B. has       C. more time       D. come to see

Câu 6: The news made Nam surprised.

A. The news is surprised.       B. Nam was surprised with the news.

C. Nam seemed to be surprised at the news.       D. Nam made the news surprised.

Câu 7: I thought I would get to the destination first, but he ……….before me.

A. was arriving       B. arrives       C. had arrived       D. arrived

Câu 8: …………….all the rules, we started to play the game.

A. Having learnt       B. To have learnt       C. To learn       D. Learning

Câu 9: All of my students looked forward to …………….. the result of the singing contest.

A. hear       B. hearing       C. to be heard       D. being hearing

Câu 10: The man denied ……………………some top secret document.

A. to steal       B. having stolen       C. to be stolen       D. having been stolen

Câu 11: Mai Huong congratulated me ……………………….the exam with flying colors.

A. of passing       B. about passing       C. on passing       D. to pass

Câu 12: The villagers are in danger .…………..being killed by an earthquake.

A. with       B. of       C. for       D. on

Câu 13: People call the 25th wedding anniversary the “………………anniversary.”

A. happy       B. silver       C. golden       D. special

Câu 14: The bowl is empty now, but my children denied …………………….the candies.

A. to eat       B. eating       C. eat       D. having eaten

Câu 15: choose the underlined part that must be corrected

they are looking forward to be received the present from the council.

A. be received       B. from       C. are looking forward       D. to

Câu 16: It is not easy to …………… our bad habits.

A. overcome       B. suffer       C. take care       D. spend

Câu 17: If the ball …………….the line, that would have been the end of the game.

A. would cross       B. will cross       C. had crossed       D. crossed

Câu 18: If George keeps studying as he has been, he’ll have no trouble in passing his exams.

A. George has passed his exam.

B. George has trouble in passing his exams

C. George is studying hard to pass his exam.

D. George will not pass his exam because he is not studying.

Câu 19: Quy Nhon has become ……………..

A. populous       B. population       C. popularity       D. populating

Câu 20: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. ridden       B. given       C. whiten       D. risen

Câu 21: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. strictly       B. literacy       C. policy       D. social

Câu 22: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. enjoyment       B. apologize       C. remember       D. difficulty

Câu 23: You should discuss the problem …………..your parents before deciding.

A. with       B. for       C. of       D. to

Câu 24: choose the underlined part that must be corrected

After I had returned home from the school, I was preparing dinner.

A. had returned       B. from       C. was preparing       D. dinner

Câu 25: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. alone       B. accept       C. complain       D. national

Câu 26: They seemed ………………when I told them the news.

A. surprising       B. to surprise       C. being surprising       D. to be surprised

Câu 27: you should realize the …………………of the important of having a healthy diet.

A. unaware       B. awareness       C. awaring       D. aware

Câu 28: If someone knocked over a candle, it ………………a fire.

A. started       B. will start       C. would have started       D. would start

Câu 29: the rain began to fall during my walk in the country.

A. while I walked in the country, it had rained.

B. While it was beginning to rain, I had walked in the country.

C. While I was walking in the country, it began to rain.

D. While it began to rain in the country, I was walking.

Câu 30: He said, “I’m sorry I didn’t reply to the letter.”

A. He apologized for not to reply to the letter.

B. He apologized for not to replying to the letter.

C. He apologized for didn’t reply to the letter.

D. He apologized for not replying to the letter.

Câu 31: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. turned       B. noticed       C. looked       D. helped

Câu 32: A “………………” B: “Oh, It’s great”

A. Would you like the English competition?

B. What do you think of the English competition?

C. What do you like about the English competition?

D. How about the English competition ?

Read the passage and answer the question 33 - 36.

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons. Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

Câu 33: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to get people to know more about their host and hostess.

B. to help people to know each other better.

C. to make new friends.

D. to entertain people.

Câu 34: When giving a dinner party, you should NOT invite ........................ .

A. those who are vegetarians.       B. husbands and wives.

C. both women and men.       D. those who can’t eat or drink certain things.

Câu 35: According to the passage, starters should be served ...........................

A. because the guests may be hungry while having to wait

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to have a good time together

D. because the guests want to eat them while having to wait

Câu 36: What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Sit down with the guests to show your politeness.

B. Stand beside the guests without doing anything.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Only serve the guests with the food.

Read the passage and fill the blanks 37 - 40.

More and more young people are (37)...... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little (38)...... no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

The work may . (39)..... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. (40)…. ... kind of job it is, it is certain to be challenging and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

Câu 37: A. making       B. getting       C. taking       D. doing

Câu 38: A. but       B. and       C. or       D. with

Câu 39: A. involve       B. include       C. contain       D. consist

Câu 40: A. What       B. Whatever       C. However       D. Any

Đáp án

1D 2A 3B 4D 5B 6C 7C 8A 9B 10B
11C 12B 13B 14D 15A 16A 17C 18C 19A 20C
21A 22D 23A 24C 25D 26D 27B 28D 29C 30D
31A 32B 33A 34B 35C 36C 37D 38C 39D 40B

Xem thêm bộ đề thi Tiếng Anh lớp 11 mới năm học 2021 - 2022 chọn lọc khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k5: fb.com/groups/hoctap2k5/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.