Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án (5 đề)



Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 1 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 11.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. fat       B. any       C. gas       D. hat

2) A. glad       B. geography       C. glass       D. give

3) A. hour       B. happy       C. husband       D. hold

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. candle       B. finish       C. family       D. anniversary

5) A. relation       B. together       C. successful       D. celebrate

6) A. golden       B. adult       C. perhaps       D. future

Choose the best answer to complete each sentence.

7) A date that is an exact number of years after the date of an important event is a(n) ...........

A. birthday       B. celebration       C. wedding       D. anniversary

8) Dinner will be a cold ..........................., not a sit-down meal.

A. party       B. meal       C. dish       D. buffet

9) He doesn’t know much about the subject, but he is ....................... .

A. joyful       B. enthusiastic       C. reserved       D. calm

10) Steve thought his ........................... with Helen was changing.

A. relate       B. relative       C. relation       D. relationship

11) He is ............................ for his elderly parents.

A. paying attention B. looking       C. caring       D. taking care

12) He is smartly ........................ when he comes to an interview.

A. dressed       B. put on       C. worn       D. undressed

13) John had agreed ......................... me in his office.

A. to meet       B. meeting       C. to be met       D. being met

14) it’s important for the figures ......................... regularly.

A. to update       B. updating       C. to be updated       D. being updated

15) It is no good ............................ sorry for yourself.

A. to feel       B. feeling       C. feel       D. felt

16) The man wanted to avoid ...................... on security cameras.

A. to see       B. seeing       C. to be seen       D. being seen

17) Peter ........................ to go in for the exam.

A. avoided       B. let       C. advised       D. decided

18) I tried ........................... the bus, but I missed it.

A. to catch       B. catching       C. to be caught       D. being caught

19) The plants want ........................... daily.

A. to water       B. watering       C. to be watered       D. being water

20) Will you remind me .................... this letter at the post office?

A. to post       B. posting       C. to be posted       D. being posted

21) The goods ought ....................... two weeks ago.

A. to deliver       B. delivering

C. to be delivered       D. being delivered

22) I have expected ......................... the secret of happiness.

A. to tell       B. telling       C. to be told        D. being told

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) The thief asked her handing over her money.

      A       B        C       D

24) He was terribly excited to ask to play for Manchester.

      A       B       C       D

25) They chose no to be attended the meeting.

       A       B       C D

26) He could not decide whether to get a job or studying.

      A       B       C       D

27) I dislike being talk about everywhere.

       A       B       C       D

Read the passage and choose one correct answer for each question.

PREPARING A DINNER PARTY

       Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better.

       It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

       When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons.

       Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks.

       The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

       On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

28) Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to entertain people.

B. to make new friends.

C. to get people to know more about their host and hostess.

D. to help people to know each other better.

29) when giving a dinner party, you should NOT invite ........................ .

A. husbands and wives. B. those who are vegetarians.

C. both women and men. D. those who can’t eat or drink certain things.

30) The menu should include these EXCEPT ..........................

A. a first course B. a supper C. a dessert D. main courses

31) According to the passage, starters should be served ...........................

A. because the guests want to have a good time together

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to eat them while having to wait

D. because the guests may be hungry while having to wait

32) What should you do while the guests are having their evening meal?

A. Stand beside the guests without doing anything.

B. Sit down with the guests and have a good time.

C. Sit down with the guests to show your politeness.

D. Only serve the guests with the food.

Complete a letter of complaint from the words given.

33) I/ have/ birthday party/ house/ 8 p.m/ November 19.

=>.......................................................................................................................

34) Most/ relatives/ friends/ invited/ party.

=>.......................................................................................................................

35) There/ be/ drinks/ special foods/ I/ cook.

=>.......................................................................................................................

Quảng cáo

Đáp án

1B 2B 3A 4D 5D 6D 7D 8D
9B 10D 11C 12A 13A 14C 15B 16D
17D 18A 19C 20A 21C 22C 23C 24C
25C 26D 27B 28C 29A 30B 31D 32B

33. I am having a birthday party at my house at 8 p.m on November 19.

34. Most of my relatives and friends are invited to the party.

35. There will be lots of drinks and special foods I am going to cook (am cooking).

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. who       B. wheel       C. whether       D. whale

2) A. summer       B. educate       C. club       D. public

3) A. handicapped       B. visited       C. decided       D. wanted

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. volunteer       B. nation       C. college       D. hospital

5) A. orphanage       B. participate       C. vacation       D. remote

6) A. comfort       B. area       C. happiness       D. believe

Choose the best answer to complete each sentence

7) To do the work for a humane society is ......................... .

A. friendly       B. mutual       C. voluntary       D. thoughtless

8) Some high school students take part in helping the handicapped.

A. play a role of       B. take a place of       C. participate       D. are a part of

9) There is a special fund for the severely ....................... .

A. orphan       B. volunteer       C. aged       D. handicapped

10) The .................. of this society in to provide community education for street children.

A. mission       B. work C. job       D. duty

11) The work of the charity is funded by voluntary ......................... .

A. action       B. activity       C. donation       D. organization

12) We should take care of war invalids and family of martyrs.

A. look after       B. look into       C. look for       D. look at

13) Shy people often find it difficult to ........................ group discussions.

A. take place in B. take part in       C. get on with       D. get in

14) I am ................... to come to the meeting on Monday evening, please apologise for my absence.

A. capable       B. excused       C. unable       D. disliked

15) ....................... it several times, he didn’t want to read it once again.

A. Reading       B. To read       C. To have read D. Having read

16) ......................... that he was poor, I offered to pay his fare.

A. Knowing       B. Known       C. Knew       D. Having knew

17) ....................... photographs of the place, I had no desire to go there.

A. Seeing       B. Seen       C. Saw       D. Having seen

18) I hate ....................... a child ........................ .

A. see/ crying       B. see/ cry       C. seeing/ to cry       D. seeing/ cry

19) I notice the lorry ........................ down the hill.

A. to come       B. came       C. coming       D. having come

20) I observed a blue car ...................... very fast towards the motorway.

A. having driven       B. driven       C. driving       D. to drive

21) They left the restaurant, ......................... two hours over lunch.

A. spending       B. spent       C. after spend       D. having spent

22) The police accused him of.................. fire to the building but he denied ................ in the area on the night of the fire.

A. setting/ being       B. setting/ having been

C. set/ be       D. having set/ having been

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) He says that speak a foreign language always makes him nervous.

       A        B        C        D

24) Each nation has many people who voluntary take care of others.

       A       B       C       D

25) We’re looking forward to see you again.

       A        B        C        D

26) I’d like buying some earrings like yours.

       A        B       C       D

27) She smelt something burning and saw smoke rise.

       A        B        C       D

Read the passage and choose the best answer for each blank.

VOLUNTEERS ABROAD

       More and more young people are ... (36) ... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little ... (37) ... no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

       The work may ... (38) ... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. ... (39) ... kind of job it is, it is certain to be ... (40) ... and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

28) A. doing       B. making       C. taking       D. getting

29) A. with       B. but       C. or       D. and

30) A. consist       B. include       C. contain       D. involve

31) A. Any       B. What       C. However       D. Whatever

32) A. challenging       B. dangerous       C. difficult       D. attracted

Arrange these words or groups of words in the correct order.

33) story/ I/ your/ again/ no/ to/ have/ hearing/ objection

=>.......................................................................................................................

34) people/ caring/ life/ entire/ spends/ other/ She/ her/ for

=>.......................................................................................................................

35) finds/ difficult/ talking/ very/ about/ his/ He/ problems/

=>.......................................................................................................................

Đáp án

1A 2B 3A 4A 5A 6D 7C 8C
9D 10A 11C 12A 13B 14C 15D 16A
17D 18D 19C 20C 21D 22B 23B 24C
25C 26B 27D 28A 29C 30A 31D 32A

33. I have no objection to hearing your story again.

34. She spends her entire fife caring for other people.

35. He finds talking about his problems very difficult.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. pretty       B. pretend       C. pretext       D. prepare

2) A. teachers       B. arrives       C. textbooks       D. combs

3) A. corn       B. cup       C. can       D. city

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. illiteracy       B. province       C. primary       D. country

5) A. eradicate       B. minority       C. campaign       D. ethnic

6) A. highland       B. northern       C. village       D. effective

Choose the best answer to complete each sentence.

7) The ........................... of masses is an essential educational way of our party and people.

A. generalization       B. role       C. duty       D. universalization

8) The loving-peace people have been working for the ......................... of World Peace.

A. access       B. glory       C. success       D. promotion

9) There is a ......................... to raise money for the needy.

A. campaign       B. mobilization       C. movement       D. A and B

10) A group of people from a particular or of a particular race living in a country where the main group is of different culture or race is called...........

A. mountaineers       B. ethnic minority

C. nations       D. undeveloped people

11) The new tax policy comes into effect next month.

A. comes into use       B. begins to apply       C. starts       D. A and B

12) A situation in which something is happening or a lot of things are being done is a(n) ..................

A. work       B. action       C. activity       D. happening

13) You’re ......... your time trying to persuade him; he’ll never help you.

A. wasting        B. spending       C. losing        D. missing

14) The most important thing we should do now is to tackle the problem of widespread ......................... .

A. illiterate        B. illiteracy        C. literate       D. literacy

15) Someone told us ........................... sit on the stairs.

A. don’t       B. not       C. not to       D. to not

16) “Don’t forget to ring me”

A. I advised David to ring me       B. I reminded David to ring me

C. I offered to be rung       D. You promised to ring me

17) The doctor advised him ......................... and to take up some sport.

A. stop smoke       B. stop smoking

C. to stop smoking       D. to stop to smoke

18) I have told him never ........... to buy some potatoes on the way home.

A. come       B. comes       C. came       D. to come

19) Professional people expect ................. when it is necessary to cancel an appointment.

A. you to call them       B. that you would call them

C. you calling them       D. that you are calling them

20) ..................... me to phone them before I go out.

A. Remind       B. Remember       C. Mention       D. Make

21) The conductor asked ......................... in the bus.

A. them to please not to smoke       B. that they should not smoke

C. them not to smoke       D. them not to smoke

22) He told us to wait him at the bus stop .......................... .

A. tomorrow       B. next Sunday       C. yesterday       D. the previous day

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) David asked me telling him the time.

       A       B       C       D

24) I warned them not climb the mountain in such bad weather.

       A        B       C       D

25) They voluntarily spent their vacations to teach illiterate people to read and write.

       A       B       C       D

26) The policeman ordered the suspect to not remove his hands from the car.

      A        B       C       D

27) The teacher told us to keep quietly during the lesson.

       A       B        C        D

Write the following sentences in Reported Speech.

28) “You had better go to the doctor”.

=> He urged me................................................................................................

29) “You’ve got to lend me some money!”

=> He begged me.............................................................................................

30) “Give me your homework.”

=> The teacher told us......................................................................................

31) “Please, don’t smoke in my car.”

=> He asked us..................................................................................................

32) “I’ll buy you an ice-cream.”

=> My Dad promised........................................................................................

33) “Would you like to have a drink with me?”

=> He invited me..............................................................................................

34) “You should give up smoking.”

=> The doctor advised me...............................................................................

35) “Don’t shoot.”

=> The General ordered us.............................................................................

Đáp án

1A 2C 3D 4A 5D 6D 7D
8D 9D 10B 11D 12C 13B 14B
15C 16B 17C 18D 19A 20A 21C
22D 23B 24B 25B 26B 27C x

28) He urged me to go the doctor.

29) He begged me to lend him some money.

30) The teacher told us to give him our homework.

31) He asked us not to smoke in his car.

32) My Dad promised to buy me an ice-cream.

33) He invited me to have a drink with him.

34) The doctor advised me to give up smoking.

35) The General ordered us not to shoot.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. earning       B. learning       C. searching       D. clearing

2) A. candy       B. sandy       C. many       D. handy

3) A. given       B. risen       C. ridden       D. whiten

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. competition       B. annual       C. final       D. stimulate

5) A. performance       B. celebration       C. remember       D. announce

6) A. apologize       B. difficulty       C. enjoyment       D. remember

Choose the best answer to complete each sentence.

7) A situation in which people or organizations compete with each other to find out who is the best at something.

A. participation       B. competition       C. activity       D. performance

8) A person who decides who has won a competition is called a(n)........

A. referee       B. judge       C. investigator       D. witness

9) To make something develop or become more active.

A. to encourage       B. to enhance       C. to stimulate       D. to strike

10) To agree to give someone money for a charity if that person competes a special activity.

A. organize       B. support       C. sponsor       D. encourage

11) A person who has been chosen to speak or vote for someone else on behalf of a group.

A. contestant       B. competitor       C. examinee       D. representative

12) The greatest ............................ of all is the World peace.

A. present       B. gift       C. prize       D. award

13) A sports competition involving a number of teams or players who take part in different games.

A. match       B. tournament       C. game       D. play

14) They had a really good chance of winning the national ......................

A. compete        B. competition       C. competitor       D. competitive

15) Jack admitted ....................... the money.

A. steal       B. to steal       C. stealing       D. stolen

16) Thank you very much ........................ lending me your bike.

A. about       B. in       C. for       D. of

17) Don’t ......................... him to arrive early. He’s always late.

A. think       B. judge       C. hope       D. expect

18) I wouldn’t ..................... of going to the party I hadn’t been invited to.

A. dream       B. intend       C. depend       D. rely

19) The instructor warned the students ............ sailing alone on the lake.

A. on       B. for       C. of       D. against

20) The manager ....................... the men to turn to work immediately.

A. insisted       B. suggested       C. demanded       D. ordered

21) Her mother prevented her ..................... going out tonight.

A. against       B. from       C. about       D. at

22) I apologized ........................ the book at home.

A. for leaving       B. to leaving       C. leaving       D. to leave

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) I’d like to thank your brother for your help.

      A       B       C       D

24) Mrs. Allen was concerned about my have to drive so far every day.

      A       B       C       D

25) You can congratulate yourself about having done an excellent job.

      A       B       C       D

26) Peter apologized for break the vase.

      A       B       C       D

27) He insisted on seeing the manager tomorrow.

      A       B        C       D

Write the following sentences in Reported Speech.

28) “It was really kind of you to help me.” Mary said to you.

=> Mary thanked me........................................................................................

29) “I’ll drive you to the airport.” John said to Linda..

=> John insisted................................................................................................

30) “You have passed the final exams. Congratulations!” Jim said to you

=> Jim congratulated me..................................................................................

31) “It was nice of you to invite me to the dinner. Thank you”, Miss White said to Peter.

=> Miss White thanked.....................................................................................

32) “Don’t play with the matches!” I said to Jack.

=> I warned.......................................................................................................

33) “I’m sorry I didn’t phone you earlier”, Margaret said to you.

=> Margaret apologized...................................................................................

34) “I have always wanted to be a pilot”, Paul said to you.

=> Paul has always dreamed of.......................................................................

35) “You didn’t do what I said”, the mother said to her son.

=> The mother accused.....................................................................................

Đáp án

1D 2C 3A 4A 5B 6B 7B 8B 9C
10C 11D 12D 13B 14B 15C 16C 17D 18A
19D 20D 21B 22A 23D 24B 25C 26C 27D

28) Mary thanked me for helping her.

29) John insisted on driving her to the airport.

30) Jim congratulated me on passing the final exams.

31) Miss White thanked Peter for inviting her to the dinner.

32) I warned Jack against playing with matches.

33) Margaret apologized for not phoning me earlier.

34) Paul has always dreamed of being a pilot.

35) The mother accused her son of not doing what she had said.

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Giữa kì 1

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

1) A. probably       B. population       C. gold       D. hospital

2) A. smallest       B. best       C. longest       D. biggest

3) A. mountain       B. ground       C. blouse       D. soup

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4) A. instead       B. interesting        C. expected       D. resources

5) A. figure       B. double       C. different       D. support

6) A. research       B. decrease        C. available       D. government

Choose the best answer to complete each sentence.

7) The teaching of history shouldn’t be ...................... to date and figures.

A. limiting       B. limitation       C. limit       D. limited

8) We don’t have the......................... to update our computer software.

A. sources       B. resources        C. funds       D. origins

9) One third of the world’s ........................ consumes two thirds of the world resources.

A. people       B. men        C. population        D. human

10) The practice of controlling the number of children a person has, using various methods of contraception is called ........................... .

A. family planning       B. birth control       C. population       D. A and B

11) When a person has an infectious disease, he is..........from other people.

A. isolated       B. limited       C. separated       D. confined

12) Since the early 1990s Viet Nam has experienced ................... growth but the differences between the lives of the rich and the poor have been greater.

A. population       B. economic       C. educational       D. financial

13) A person who has moved from one place to another especially to find work.

A. emigrant       B. immigrant       C. migrant       D. A and C

14) What’s the .......................... of your country?

A. populate       B. population       C. populous       D. popular

15) If the ball .......... the line, that would have been the end of the game.

A. would cross       B. will cross       C. had crossed       D. crossed

16) If someone knocked a candle over, it ...................... a fire.

A. will start       B. started       C. would start        D. would have started

17) If you ......................... told us about the bad service, we would have eaten there.

A. hadn’t       B. don’t       C. didn’t       D. wouldn’t have

18) What would Tom do if he ............................... the truth?

A. would know       B. knows        C. had known       D. knew

19) If I ........................ you were sick. I would have called sooner.

A. knew       B. had known       C. know       D. would have known

20) If there ......................... a row, I’m going to keep out of it.

A. will be       B. is       C. were       D. had been

21) If I ........................... you, I’d call and apologise.

A. am       B. were       C. would be       D. was

22) Jack will win the election if he ......................... harder.

A. will campaign       B. would campaign

C. campaigned       D. campaigns

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

23) If you were here yesterday, you would have seen Jean.

      A        B       C       D

24) We should visit that part of the country if it will be spring.

      A        B       C       D

25) If I will make a difficult decision, I always discuss it with my friends.

      A       B        C        D

26) We could had done more if we had had more time

      A       B       C       D

27) He said that if he has more time, he would come to see us.

       A       B        C        D

Put the verbs in parentheses into the correct form.

28) If someone (walk).............................. in here with a gun, I would be very frightened.

29) I’m sure he (understand) .................................... if you explain the situation to her.

30) If she hadn’t walked to the meeting, she (not be)................................... late.

31) He always (complain) .................................... if I’m late.

32) If he spoke more clearly, we (understand) ................................... him.

33) If the woman (say) ................... what she wanted, I wouldn’t have put the phone down.

34) If they arrived in time, they (see) ................................. the ceremony.

35) If you (ask).................................... me, I would explain it to you.

Đáp án

1C 2B 3D 4B 5D 6D 7D 8C 9C
10D 11A 12B 13D 14B 15C 16C 17A 18D
19B 20B 21B 22D 23B 24D 25A 26A 27B

28) walked

29) will understand

30) wouldn’t have been

31) will complain

32) would understand

33) had said

34) would see

35) asked

Xem thêm bộ đề thi Tiếng Anh lớp 11 mới năm học 2021 - 2022 chọn lọc khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k5: fb.com/groups/hoctap2k5/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.