Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)



Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 11.

Quảng cáo

Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 1)

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. handbags       B. fans       C. tickets       D. robs

2. A. ducked       B. opened       C. laughed       D. dressed

3. A. exhibition       B. happen       C. inhabit       D. highly

Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others

4. A. potential       B. official       C. cosmonaut       D. ecologist

5. A. excursion        B. gravity       C. generate        D. passenger

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

6. I……………………since I was seven.

A. can swim       B. could swim       C. have been able to swim       D. was able to swim

7. How many people participated in the global Internet vote?

A. applied for       B. filled in        C. looked for        D. America

8. NASA, the National Aeronautics and Space…………is an American government organization concerned with spacecraft and space travel

A. Attraction       B. Assignment       C. Administration       D. America

9. The path was made by walkers…………the mountains each year.

A. crossed       B. crossing       C. they crossed       D. which they crossed

10. “Excuse me, but there is something about…………immediately.

A. that I must speak to you       B. that I must speak to you about

C. which I must speak to you        D. which I must speak you about it

11. The use of more natural and renewable energy sources is needed to take the burden off our current dependence on…………

A. solar energy        B. nuclear energy        C. wind energy       D. fossil fuels

12. A place crash in March 1968 made Gagarin’s desire…………

A. for        B. of        C. to       D. with

13. If I…………English when I was at university, I…………for this job now.

A. learnt/ would apply       B. learnt/ would have applied

C. had learnt/ could apply       D. had learnt/ could have applied

14. You need English to travel around…………world because it is a language almost everybody understands.

A. a        B. an        C. the        D. no article

15. It was in Dalat…………I met my old friend.

A. which       B. where       C. whom       D. that

16. Not only…………the book, but also remember what he had read.

A. he read       B. does he read        C. did he read        D. he reads

17. He went back to work in his country after he…………his course on Advanced Engineering in London.

A. finishes        B. was finishing        C. has finished       D. had finished

18. The Asian Games…………held for the…………of developing intercultural knowledge and friendship within Asia.

A. is- purpose        B. are- purpose       C. are- benefit       D. are- objective

19. Do you like watching a horror film, Frankenstein, for example?

No, I don’t. It’s…………scaring but also boring.

A. either        B. both       C. not       D. not only

20. They never came to class late, ………… .

A. neither        B. so did we       C. we did either       D. neither we did

Choose the sentence (A, B, C or D) that is almost the same in meaning as the sentence given

21. The last person to leave the room must turn off the lights

A. The last person, who left the room, must turn off the lights

B. The last person, who left the room must turn off the lights

C. The last person whom leaves the room must turn off the lights

D. The last person who leaves the room must turn off the lights

22. He was admired by the people…………

A. whose he worked with       B. he worked with them

C. with that he worked       D. with whom he worked

23. “……………………” They were held in 1958 in Japan.

A. When were the 3rdAsian Games held?

B. When and where was the 3rd Asian Games held?

C. Where were the 3rdAsian Games held?

D. When and where were the 3rd Asian Games held?

24. Alfred Nobel invented dynamite

A. It was Alfred Nobel that dynamite was invented

B. It was Alfred Nobel that was invented dynamite

C. It was dynamite that Alfred Nobel was invented

D. It was dynamite that was invented by Alfred Nobel

25. The show/ attracted/ the children/ by/ performed/ the animals/ were/ by

A. The children were attracted by the show to have been performed by the animals

B. The children attracted by the show which was performed by the animals

C. The show performing by the animals attracted the children

D. The children were attracted by the show performed by the animals

26. Select the antonym of the underlined word in this sentence

Recreation and entertainment are very important to people anywhere in the world

A. insignificant        B. weak        C. unfamiliar       D. poor

Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order to make the sentence correct

27. Forty years after (A) Yuri Gagarin became the first man in orbit (B), Dennis Tito, an American businessman has become (C) the world (D) first space tourist .

28. The earth has (A) resources enough (B) to support billions (C) of its inhabitants (D)

29. He was offered (A) the job despite (B) he had (C) no experience (D)

30. The only (A) good way to getting (B) achievement in learning (C) English is to practice (D) it as frequently as possible.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Hobbies are activities in which one (31) …………strictly entertainment. They help one to maintain a mental and emotional balance. A hobby can be almost anything. Music is most popular. For example, many people all over the world play piano simply for (32) …………and fun in their free hours, and they do not play (33) …………

Sports provide other (34) …………hobbies. Bicycling, running, tennis, ping-pong, and countless other sports are (35) …………by millions of people during their leisure time.

31. A. play        B. knows       C. participates       D. enjoys

32. A. training       B. educating        C. earning       D. relaxing

33. A. carefully       B. professionally        C. excellently        D. interestingly

34. A. normal       B. strange       C. favorite       D. various

35. A. enjoyed       B. participated       C. played       D. competed

Read the text carefully and then choose the correct answer

Forty - two years ago, two Americans landed on the moon, taking the human race to another planet for the first time. On July 16, 1969 Armstrong, Aldrin and Collins climed into Apollo 11 .The unit’s Saturn V rocket, equipped with the most powerful engines ever built, blasted them into space. Their trajectory took them around the Earth and toward the moon when a third-stage rocket fired. Two modules-the Eagle, for landing, and the Columbia, a command and service center- entered the moon’s orbit on July 19. Neil Armstrong, Buzz Aldrin, piloting the Eagle landing module, stepped down on the moon on July 20,1969.The third US astronaut ,Michael Collins ,was in the orbiting command module overhead. “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”, said Armstrong. The words were seared into the memories of the 600 million some people- about 1/5 of our planet’s population at that time-who watched the broadcast transmitted from the lunar surface. And for a time it seemed the impossible was just the beginning.

36. What was the name of the module that landed on the moon?

A. the Columbia       B. Saturn V        C. the Eagle       D. the Earth

37. Which is not mentioned about Apollo 11?

A. It belonged to the USA

B. It was launched 42 years ago

C. It had the most powerful engines at the time

D. It failed to land on the moon

38. Apollo............

A. had two men on board

B. had no man on board

C. was launched on July 16, 1969

D. was launched on July 20, 1969

39. Which sentence is not true?

A. Michael Collins did not step down on the moon

B. Neil Armstrong was too excited to say anything when he was on the moon

C. Only two astronauts of the crew of three stepped on the moon

D. There were 600 million people watching the scenes sent from the moon

40. Relative pronoun who refers to…………

A. the TV viewers

B. Neil Armstrong

C. the astronauts

D. the Earth’s population

Đáp án

Quảng cáo
1C 2B 3A 4C 5A 6C 7D 8C 9B 10C
11D 12B 13C 14C 15D 16C 17D 18B 19D 20A
21D 22D 23D 24D 25D 26A 27D 28B 29B 39B
31C 32D 33B 34C 35A 36C 37D 38C 39B 40A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 2)

Đề thi Học kì 2 Tiếng Anh 11 có đáp án (5 đề)

Choose from the four options given (marked A, B, C and D) one best answer to complete each sentence

1. Lisa's been able to play the piano since she was six, ____?

A. wasn't he       B. hasn't she       C. isn't she       D. has not she

2. The woman felt proud of her husband. She lived next door.

A. The woman who living next door felt proud of her husband .

B. The woman who lived next door felt proud of her husband .

C. The woman who lives next door felt proud of her husband .

D. The woman lived next door felt proud of her husband .

3. Everybody congratulated the astronauts ____ their successful trip into space.

A. for       B. of       C. in       D. on

4. From the four underlined words or phrases A,B,C, or D, identify the one that is not correct.

Neither James or his brother has been come to Paris.

      A        B        C        D

5. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

A. hoped       B. admired       C. missed       D. looked

6. From the four underlined words or phrases A,B,C, or D, identify the one that is not correct.

This year (A) , that (B) is for the first time, the event is open to (C) all amateur athletes along with (D) the traditional professional.

7. ____________ I bought the golden fish.

A. It was from this shop that       B. It was this shop which

C. It was this shop that       D. I was from this shop where

8. Despite the bad weather, he ____ get to the airport in time.

A. couldn't       B. can       C. was able to        D. almost

9. EMS stand for ____.

A. Express Mail Service       B. Electronic Mail Service

C. Economic Mail Service       D. Environment management Service

10. ____________in 2001 that the World Trade Center was destroyed.

A. It was       B. What was       C. It is       D. Which was

11. You should not indulge yourself ____________ anything that can form a bad habit.

A. on       B. at       C. in       D. for

12. He is very good at ____________ people singing with his guitar.

A. accompanying       B. making       C. having       D. getting

13. When the sky is blue and the sun is shining, you may say to your friends "_____"

A. What a beautiful day, is it?       B. A beautiful day, is not it?

C. It's not a beautiful day.       D. It's a beautiful day, isn't it?

14. Many rare ____ of animals are in danger of extinction.

A. species       B. pairs       C. beings       D. classes

15. I left it ____ on the table ____ in the drawer.

A. neither - or       B. either - nor       C. either - either       D. either - or

16. She is not intelligent, and she is not beautiful

A. She is either intelligent or beautiful       B. She is not only intelligent but also beautiful

C. She is not intelligent nor beautiful       D. She is neither intelligent nor beautiful

17. "What sports do you like?". "…………………"

A. Yes, it is my favorite sport       B. Well, I love volleyball and soccer

C. No, I don't.       D. I think it's boring

18. "How many times a week do you play tennis?"- "………………."

A. At the stadium       B. At least four times       C. Not very well       D. I like it, too

19. What are you interested ____ doing in your free time?

A. over       B. on       C. for       D. in

20. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

A. avid       B. admire       C. variety       D. while

21. ____ Julia ____ her sister are going to the park.

A. Not only-but also       B. Neither-nor       C. Either -nor       D. Both-and

22. I _____ the film last night because I _____ it several times before.

A. did not see / had seen       B. have not seen / see

C. do not see / have seen       D. had not seen / saw

23. Choose the word which has t he underlined part pronounced differently from the rest.

A. provides       B. texts       C. helps       D. documents

24. When the telephone rang , she ………. a letter.

A. was written        B. writes       C. wrote       D. was writing

25. "Hi, sorry, I'm late." "…………………"

A. That's OK.       B. Pleased to meet you.       C. Hi, my name's Jim       D. Hi, I'm from Canada

26. From the four underlined words or phrases A,B,C, or D, identify the one that is not correct.

She hardly dances beautifully or sings well, doesn't she?

       A        B        C        D

27. From the four underlined words or phrases A,B,C, or D, identify the one that is not correct.

He is the second person be killed in that way.

      A        B        C        D

28. Which of the following leisure activities do you think British people often do in their spare time? The word "spare" is closest in meaning to "____".

A. absent       B. free       C. lost       D. empty

29. We have apartment ____ the park.

A. overlooked       B. overlooking       C. to overlook       D. overlooks

30. How long ............ waiting for me? Just a few minutes.

A. are you       B. have you been       C. were you       D. had you been

Choose the item among A,B,C or D that best answers the question from 31 to 35 about the passage

Millions of people of all ages enjoy a hobby which is both interesting and fun. And every year, more and more people start a stamp collection (31)……..their own and discover an interest which can last a lifetime. Starting your collection is easy (32)…….stamps can be found everywhere. Holiday postcards from friends, birthday cards from relatives and letters from pen pals can all (33)………you with stamps from all over the world. But once you have started collecting (34)………, you will probably want to join the Stamp Collectors’ Club which (35)…….to provide collectors with new British stamps.

31. A. of       B. for        C. from       D. on

32. A. moreover       B. because       C. furthermore       D. addition

33. A. export       B. provide       C. consider       D. take

34. A. attractive       B. competitive       C. great       D. seriously

35. A. own       B. survive       C. exists       D. live

Read the passage and answer the questions from 36 to 40 that follow by circling the corresponding letter A,B,C, or D.

World Wildlife Fund (WWF) safeguards hundreds of species around the world, but we focus species attention on our flagship species: giant pandas, tigers, endangered whales and dolphins, rhinos, elephant, marine turtles and great apes. These species not only need species measures and extra protection in order to survive, they also serve as “umbrella” species: helping them helps numerous other species that live in the same habitats where animals or plants are normally found. In addition to our flagship animals, we work to protect numerous species in peril around the world that live within our priority eco-regions. Laree predators like snow leopards and grizzly bears, migratory species like whooping cranes and songbirds, and a host of other species facing threats also benefit from WWF’ s conservation efforts. Our wildlife trade experts at “traffic” work to ensure that trade wildlife products, doesn’t harm a species, while also fighting against illegal and unsustainable trade. WWF is known for acting sound science. Science leads and guides us strategies and approaches, from the way to restore tigers in viable, breed population to decide which areas need protection the most.

36. What does WWF stand for?

A. World Wildlife Fund.       B. World Wildlife Food.

C. World Wildlife Formation.       D. World Website Fund.

37. How many species do we pay much attention to?

A. 8       B. 5       C. 7        D. 9

38. What is the meaning of the world habitats in pharagraph 1?

A. The place where animals or plants are normally found.

B. The place where animals or plants can drink and sleep

C. The place where animals or plants can eat find their enemy.

D. The place where animals can find and keep their body warm.

39. What can science help us in safeguarding endangered species?

A. Lead and guide strategies and approaches.

B. Find the way to kill all species easily.

C. Discover another habitat of animal.

D. Search for a food source for animals.

40. Which of the following is not stated in the passage?

A. WWF safeguards hundreds of species around the world.

B. These above species need extra protection so as not to be extinct.

C. WWF is known for acting on sound science.

D. All species are so fierce that scientists can’t take care of them.

Quảng cáo

Đáp án

1B 2B 3D 4A 5B 6B 7A 8C 9A 10C
11C 12A 13D 14A 15D 16D 17B 18B 19D 20A
21D 22A 23A 24C 25A 26D 27B 28B 29B 30B
31A 32B 33B 34D 35C 36A 37A 38A 39A 40D

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 3)

Choose the word in each group that has the underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. helped B. grabbed C. trapped D. stopped

2. A. rubs B. books C. stops D. wants

3. A. aged B. bridged C. marched D. enjoyed

4. A. chance B. teaching C. psychological D. children

Choose the best answer among A, B, C or D that best complete each of the following sentences.

5. “___________ send this document to my office by fax? ” “Certainly .”

A. Would you like       B. Would you mind       C. Could you       D. Why not

6. She lives in the house _____________.

A. which has the red door       B. has the red door

C. that with the red door       D. with it red door

7. Jenny, __________ you have never met before, is a famous singer.

A. that       B. whose       C. whom       D. which

8. Happy birthday to you! -_______________.

A. I’m very happy       B. The same to you        C. Many happy returns       D. Thanks

9. People are destroying the air by adding ____________________ to it.

A. pollutants       B. polluters       C. pollution       D. polluted

10. Lady Astor was the first woman ________________ her seat in Parliament.

A. take       B. to take       C. taking       D. taken

11. In Britain, the most common leisure activities are home-based.

A. special       B. popular       C. standard       D. distinctive

12. I’m very fond _____________ natural spectacular scenery.

A. of       B. in       C. with       D. at

13. The book_________ by Xuan Dieu is a best-seller.

A. wrote       B. written       C. writing       D. write

14. Neil Armstrong was the first human to _________on the moon.

A. set foot       B.set feet        C. put foot        D. put feet

15. Yuri Gagarin lifted off _________space aboard the Vostok 1 on April 12th ,1961.

A. up       B. into       C. for       D. within

16. China ________its first spacecraft into space on October 15th ,2003.

A. steered       B. drove        C. launched        D. sent

17. It was the woman who ________ us English last year.

A. taught       B. teaches C. has taught       D. had taught

18. Both his brother and sister __________ very good at chemistry.

A. is       B. was C. are       D. has been

19. It was this ring ________was given to Mary at her wedding.

A. it       B. that       C. where       D. in which

20. I left it __________ on the table ________ in the drawer.

A. either – nor       B. neither – or       C. either – or       D. either – and

21. John:” I’ve passed my final exam.”-Tom: “________”

A. Good luck       B. It’s nice of you to say so

C. That’s a good idea       D. Congratulations

22. The guitarist ________________at the concert last night is internationally famous.

A. played       B. playing       C. who play       D. was playing

Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.

23. Jack don’t speak French and neither does Tim

A. Jack speaks French, but Jim does.       B. Jack and Tim speaks a little French.

C. Neither Jack nor Tim speaks French.       D. Neither Jack nor Tim speak French.

24. It’s years since I last went to a basketball match.

A. I hadn’t gone to a basketball match for years.

B. I last went to a basketball match for years ago.

C. I haven’t been to a basketball match for years.

D. I have never played basketball for year.

25. Mary gave John the money.

A. It was Mary who gave John the money.       B. It is Mary who gave John the money.

C. John gave Mary the money.       D. Mary gave money for John.

Choose the underlined part among A, B, C or D in each sentence that needs correcting.

26. British people are very interesting in watching and taking part in sports.

       (A)       (B)        (C)        (D)

27. It is almost impossible to find two persons who opinions are the same.

       (A)       (B)        (C)       (D)

28. He comes from Venezuela, that is a Spanish speaking country.

       (A)       (B)        (C)       (D)

29. It is the room that cleans every day by my sister.

      (A)       (B)       (C)        (D)

30. They don’t neither take part in sports nor watch them on TV.

      (A)        (B)        (C)        (D)

Read the passage below and choose the best answer among A, B, C or D for each question :

Once there were lots of pandas in the mountains of Western China. Today they are becoming extinct. The reason is that they cannot find enough food. Pandas eat bamboo leaves. They do not like another food. The bamboo grows very slowly. It can take 10 years for a bamboo to grow from a seed to a big plant. Some types of bamboo have seeds only once every 60 years. Pandas must wait many years for their food to grow. While the bamboo is growing, pandas do not have enough leaves to eat.

Farmers are using more and more of the land on the mountain side to grow food for man. The farmers cut down the bamboo. Bamboo leaves become less plentiful. Pandas can not find enough food to eat. They starve and die.

China and World Wildlife Fund (WWF) are trying to save the pandas. In 1979 they began to set up special parks where pandas live. Once such park is the Wolong Reserve in Sichuan. The Wolong Reserve has the highest number of pandas in the world. Scientists come here to study the panda’s eating and mating habits. By learning more about panda’s habits, scientists can save it from extinction.

31. Where could we find a lot of pandas?

A. In the mountains in the West of China       B. In the national parks of the world.

C. On bamboo trees       D. On the coast of Western China.

32. What is the main food of pandas?

A. Bamboo trees       B. Bamboo leaves       C. Bamboo roots       D. Young bamboo trees

33. How long does it take a bamboo to grow into a big plant?

A. 10 months       B. A decade       C. A century       D. 60 years

34. Why do farmers cut down bamboo trees ?

A. To get food for pandas       B. To drive pandas away

C. To make pandas starve and die       D. To get farm land

35. What do scientists do to save pandas from extinction?

A. They plant bamboo trees .

B. They set up parks for them.

C. They study about panda’s habits.

D. They study about panda’s habits and set up parks for them.

Choose the word or phrase among A, B, C or D which best fits each gap of the passage.

We need energy to live and work. Our major source of…(36)……….is oil. Oil is one kind of fossil fuel. The amount of fossil fuel in the world is……(37)….Therefore, we must save it, and the same time, we must find new sources of energy. Geothermal heat and nuclear power are……(38)….sources of energy. They can give us electricity. Other alternative sources are the sun, waves and water. The sources are not only …(39)……and available but also clean and safe for the…(40)…People should develop and use them more and more in the future.

36. A. energy       B. energetic       C. energize       D. energetically

37. A. limit       B. limitation       C. unlimited       D. limited

38. A. alternative       B. polluted       C. harmful       D. expensive

39. A. unlimited       B. harmful       C. polluted       D. dangerous

40. A. ecologists       B. invention       C. environment       D. atmosphere

Đáp án

1B 2A 3C 4C 5C 6A 7C 8D 9A 10B
11B 12A 13B 14A 15B 16C 17A 18C 19B 20C
21D 22B 23C 24C 25A 26B 27C 28B 29A 30A
31A 32B 33B 34D 35D 36A 37D 38A 39A 40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 4)

Chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu từ 1 đến 5

Câu 1: The house is for sale. I was born is in it.

A. The house in which I was born is for sale.

B. The house which I was born is for sale.

C. The house that I was born is for sale.

D. The house in where I was born is for sale.

Câu 2: The grandmother made all the decisions in the house.

A. It was all the decisions that made by my grandmother in the house.

B. It is the grandmother that made all the decisions in the house.

C. It was the grandmother who made all the decisions in the house.

D. It is all the decisions that made by my grandmother in the house.

Câu 3: I like coffee. So does my mum.

A. Either my mum or I like coffee.       B. Both my mum and I like coffee.

C. Both my mum and I likes coffee.       D. Neither my mum nor I like coffee.

Câu 4: I myself saw the ghost last night.

A. It am I that saw the ghost last night.       B. It was me that saw the ghost last night.

C. It is I that saw the ghost last night.       D. It was I who saw the ghost last night.

Câu 5: Both you and I are good at English.

A. Neither you nor I am good at English.       B. Neither you nor I am bad at English.

C. Either you or I am good at English.       D. Not only you but also I am bad at English.

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác từ 6 đến 10

Câu 6: When Tommy was a little boy, he used to pretend that he has a horse.

       A        B        C        D

Câu 7: The passer- by who he stopped me in the street asked me for directions.

       A        B        C        D

Câu 8: It were George that Peter bought the car from some days ago.

       A        B        C        D

Câu 9: These brown shoes look nice, aren’t they?

      A        B       C       D

Câu 10: He said we could either go by train or by plane.

       A        B        C       D

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 11 đến 15

Do you think computer games are just for kids? Then you should think again. You might be surprised to learn that the game industry now makes more money tha Hollywood. As soon as a family buy a new PC, all they really want to do is to play games.

It is hardly surprising that video gaming has become one of the most popular forms of enter tainment today. Agood game is like a good film; it will hold your attention, capture your imagination and play with your emotions.

The big difference, however is that watching a movie is a passive pastime. You have no say in how the plo develops or which characters dominate the story. With computer games, you direct your action and that is what makes them so exciting. Finding the right game is likely to signal the beginning of a lasting love affair with the interactive world of make believe.

It is wrong to think of gaming as something simply for children and teenagers. In fact, the biggest growth area of the market is the 25-35 age group.

Câu 11: A good game is like a good film because ……………………………..

A. All are correct       B. it plays with our emotions.

C. it captures our imagination       D. it holds our attention

Câu 12: What’s the big difference between watching a movie and playing computer games?

A. We have no say in how the plot develops in the movie but we direct the action with computer games.

B. Games hold our attention but movies don’t.

C. when watching a movie is we say nothing but we say a lot when playing computer games.

D. With computer games, we direct the action meanwhile we always keep silent when watching a movie.

Câu 13: The sentences are not true EXCEPT

A. Computer games are just for kids.

B. As soon as a family buys a new PC, all they want to do is to play games.

C. It is wrong to think of gaming as something simply for children and teenagers.

D. The biggest growth area of the computer game market is the 25-35 age group.

Câu 14: Which of the followings is considered the main theme of the passage?

A. The game industry now makes a lot of money

B. The biggest growth area of the computer game market is the 25-35 age group.

C. Video gaming has become one of the most popular forms of entertainment today.

D. The difference between movies and games have been proven.

Câu 15: Which of the sentences is NOT true?

A. The game industry now makes more money then Hollywood.

B. Finding the right game is likely to signal the beginning of a lasting love affair with the interactive world of make-believe.

C. It is surprising that video gaming has become one of the most popular forms of entertainment today.

D. Watching a movie is more passive than playing a computer game.

Chọn từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với những từ còn lại 16 đến 17

Câu 16: A. accomplish       B. indulge       C. avid       D. accompany

Câu 17: A. popular       B. ability       C. pleasure       D. interest

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu từ 18 đến 20

Câu 18: A. lived       B. changed       C. washed       D. grabbed

Câu 19: A. gather       B. organise       C. aquatic       D. appear

Câu 20: A. cliffs       B. behaves       C. strives       D. conserves

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu từ 21 đến 35

Câu 21: Bettie usually______ television in the evening.

A. has watched       B. watch       C. watches       D. watching

Câu 22: Look! That man______ your bicycle.

A. steal       B. is stealing       C. stealing       D. stolen

Câu 23: People have to build dams in order to get______.

A. water power       B. solar power       C. geothermal energy      D. wind power

Câu 24: Many rare animals have become______. They have disappeared from the earth.

A. unique       B. extinct       C. extraodinary       D. alive

Câu 25: There aren’t many exercises left undone, ______?.

A. are they       B. aren’t there       C. aren’t they       D. are there

Câu 26: His parents wouldn’t let him marry anyone______ family was poor.

A. of whom       B. whom       C. of whose       D. whose

Câu 27: Eric______ a flat yet, so he’s still living with his parents.

A. is finding       B. found       C. hasn’t found       D. didn’t find

Câu 28: Anne is not only good at languages______ natural sciences.

A. but also       B. but also at

C. but she also good at       D. but also excellent at

Câu 29: The phone suddenly rang while I______ my homework.

A. were doing       B. had been doing       C. was doing       D. had done

Câu 30: Before Lan______ to bed, she had turned off the light.

A. had gone       B. has gone       C. went       D. went to

Câu 31: A football fan is______ has a strong interest in football.

A. a thing that       B. what       C. something that       D. a person that

Câu 32: The film______ when we arrived at the cinema.

A. has begun       B. had begun       C. begins       D. begun

Câu 33: She showed us the hospital______ she was born.

A. where       B. that       C. which       D. on which

Câu 34: It was at this corner______ the accident happened.

A. when       B. that       C. what       D. who

Câu 35: Unlike many young children, Jim doesn’t enjoy______ computer games.

A. doing       B. playing       C. taking       D. collecting

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 đến câu 40

Australia is a big country, nearly all Australians live(36)____ the sea. On hot summer days you can see thousands of people at the beachm Many beaches have waves that (37)____ very high. These large waves are known at surf and the people(38)____ ride them are called surfers. (39)____ is a skill and needs learning. Don’t(40)____ to be able to surf properly the first time you try. However, by practicing a few times you will learn how to do it.

Câu 36: A. in       B. with       C. on       D. near

Câu 37: A. is       B. were       C. was       D. are

Câu 38: A. who       B. whom       C. that in       D. they

Câu 39: A. Surfer       B. Rider       C. Riding       D. Surfing

Câu 40: A. think       B. know       C. expect       D. say

Đáp án

1A 2C 3B 4D 5B 6B 7B 8A 9D 10D
11A 12A 13A 14C 15C 16C 17B 18C 19A 20A
21C 22B 23A 24B 25D 26D 27C 28D 29C 30C
31D 32B 33A 34B 35B 36D 37D 38A 39D 40C

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề thi Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề 5)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from others: (1 – 2)

1. A. capture       B. gather       C. fascinating       D. alternative

2. A. tomb       B. throne       C. co-exist       D. notify

Choose one word whose stress pattern is different from others: (3 – 4)

3. A. advance       B. appoint        C. nation       D. enlist

4. A. collect        B. hobby       C. enjoy       D. improve

Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (5 – 20)

5. Many kinds of rare animals are in danger of …………

A. extinction       B. survival       C. death       D. destruction

6. At the Asian Games, friendship and …….. are built and deepened.

A. competition       B. cooperation       C. solidarity       D. entertainment

7. Your help was greatly .......................

A. appreciation       B. appreciated       C. appreciative       D. appreciating

8. Peter was the last applicant ………… by that interviewer.

A. to interview       B. interviewing       C. to be interviewing       D. to be interviewed

9. The brown hat was the one ………. Mrs. Jenny left in the class today.

A. which       B. what       C. who       D. whose

10. Jim and Paul were the two men ………… on Mr. Smith’s roof.

A. worked       B. to work       C. work       D. who were working

11. I believe there is someone ............... at the door.

A. knock       B. knocking       C. knocks       D. knocked

12. My sister has ……… toothache ……… headache.

A. not only - but also       B. either - or

C. neither - or       D. both - but

13. He is said ...................108 years old.

A. is       B. be       C. was       D. to be

14. You can see the sea in the distance, ...................?

A. can you       B. don’t you       C. can’t you       D. do you

15. Sports that people often watch are …………

A. watching sports       B. favorite sports       C. spectator sports        D. popular sports

16. Have you read any novels ..............by Shakespeare?

A. wrote       B. writes       C. writing       D. written

17. The woman .................son is studying in my college class is a famous doctor in this city.

A. whose       B. who       C. whom       D. that

18. They gave you this book on your birthday, .....................?

A. didn’t they       B. did they       C. did them       D. didn’t them

19. It was at the shop ................... she bought him a present.

A. which       B. who       C. that       D. whose

20. The activities are home based. They are organized.......................

A. outdoors       B. indoors       C. far away from home       D. at home

Find out a mistake in the following sentences: (21 – 25)

21. On Sunday mornings, I either go shopping or staying at home and read books and newspapers.

       A        B        C       D

22. Neither my sister nor my brother were at Mary’s wedding party two days ago.

       A       B        C       D

23. Do you know the man in red comes towards your sister? - I certainly do.

       A       B        C       D

24. The boy about whom you were angry is my son.

      A        B       C        D

25. Have you met my father, that you called yesterday?

      A        B       C        D

Choose a sentence that has the meaning as the one given: (26 – 30)

26. Tom doesn’t speak French. Paul doesn’t, either.

A. Either Tom or Paul speaks French.

B. Neither Tom nor Paul speaks French.

C. Both Tom and Paul doesn’t speak French.

D. Paul speaks French but Tom doesn’t.

27. I myself saw the ghost last night.

A. It am I that saw the ghost last night

B. It is I that saw the ghost last night

C. It was me that saw the ghost last night

D. It was I who saw the ghost last night

28. People say that he lives abroad.

A. It is said that he lives abroad.

B. He is said to living abroad.

C. He is said to lives abroad.

D. It is said that he is lived abroad.

29. Do you know the man working in the laboratory over there?

A. Do you know the man that working in the laboratory over there?

B. Do you know the man who is working in the laboratory over there?

C. Do you know the man works in the laboratory over there?

D. Do you know the man whom working in the laboratory over there?

30. They found the bag they left there, didn’t they?

A. The bag was found they left there, didn’t they?

C. The bag wasn’t found they left there, was it?

B. The bag they left there was found, didn’t they?

D. The bag they left there was found, wasn’t it?

Read the following passage and choose a word to fill in each gap: (31 – 35)

Before the telephone invented by Alexander Graham Bell in 1876, it was hard for people (31)……over long distances. They wrote letters to each other. It could take days or even weeks for letters to be (32)……Then people learned how (33)……telegraph messages. The messages traveled as electric signals that represented a code of dots and dashes. An operator on the other end converted the dots and dashes into a regular message. Bell’s first telephone call went over the same wires used for telegraph messages. As the telephone became (34)……and more popular, it largely replaced the telegraph. Today, our huge telephone network does many things besides carrying telephone calls. It sends copies of letters and pictures from one machine to another, called a (35)…………machine…

31. A. to communicate       B. communicate       C. communicating       D. communicated

32. A. seen       B. arrived       C. delivered       D. coming

33. A. to call       B. to send       C. to see       D. to leave

34. A. more       B. less       C. better       D. much

35. A. phone       B. telegraph       C. printing       D. fax

Read the passage carefully and choose the correct answers: (36 – 40)

Traveling is one of the most popular forms of recreation in the USA. Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is a good time off for traveling. Traveling within the country is popular because foreign travel generally takes more time and money. However, Americans who wish to vacation outside the USA are free to go almost anywhere. Obtaining a passport is a routine matter. Every year about 13 million Americans travel abroad. The most popular vacation periods are during the summer and during the two-week school break on the Christmas and New Year’s holidays. These periods are also the most crowded and generally the most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose vacation in the autumn. American vacationers often travel by car. Most families have a car, and those who do not have a car can rent one. Cars are usually the economical way to travel, especially for the families. It is also fairly fast and convenient. Excellent highways connect the major cities. They enable vacationers to travel at an almost steady speed of 55 to 65 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car to go around when they get there.

36. The reading text is about ………………..

A. Christmas and New Year       B going abroad

C. traveling in USA       D. renting a car for traveling

37. Traveling in the ……………. is the least expensive.

A. spring       B. summer       C. winter       D. autumn

38. Which sentence is NOT correct?

A. Most Americans like traveling.

B. Most American people travel abroad every year.

C. There is a two-week break on the Christmas and the New Year’s holidays.

D. It is difficult to obtain a passport in the USA.

39. The word one in line 7 of the text refers to ……………….

A. a vacationer       B. a family       C. a car       D. a holiday

40. Traveling by car is ……………..

A. cheap       B. very expensive

C. not appreciated       D. not suitable for familie

Đáp án

1D 2A 3C 4B 5A 6C 7B 8D 9A 10D
11B 12A 13D 14C 15C 16D 17A 18A 19C 20D
21C 22B 23B 24B 25C 26B 27D 28A 29B 30D
31A 32C 33B 34A 35D 36C 37D 38B 39C 40A

Xem thêm bộ đề thi Tiếng Anh lớp 11 mới năm học 2021 - 2022 chọn lọc khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k5: fb.com/groups/hoctap2k5/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.