Top 5 Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 2 có đáp án



Phần dưới là danh sách Top 5 Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 2 có đáp án. Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài kiểm tra, bài thi môn Tiếng Anh lớp 11.

Mục lục Đề thi Tiếng Anh lớp 11 Giữa kì 2

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 11 (Đề số 1)

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 1. Everyone is hoping and praying that lasting peace will eventually come to the area.

A. durable       B. ongoing       C. temporary       D. enduring

Question 2. Before you begin the exam paper, always read the instructions carefully.

A. orders       B. answers       C. rules       D. direction

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3. Last year, ABBA made a ____ of seberal million crowns.

A. win       B. gain       C. salary       D. profit

Question 4. If you like asking, there‟s a ski ____ under an hour‟s driving from Madrid.

A. resort       B. station       C. place       D. port

Quảng cáo

Question 5. He’s very ____ about his private life. He’s goy no secrets.

A. trustworthy       B. direct       C. open       D. sincere

Question 6. Even though they don’t agree with what‟s happening, they’re too ____ to protest.

A. apathetic       B. subdued       C. quiet       D. outgoing

Question 7. Though I didn’t want my son to leave home since he was twenty- one, there was nothing I could do to ____ it.

A. hinder       B. resist       C. prevent       D. cease

Question 8. She noticed _______ away from the house.

A. him to run       B. him running       C. his running       D. him run

Question 9. George has ____; he loves cakes, chocolate, ice- cream- anything which is sweet.

A. a sweet mouth       B. sweet lips        C. a sweet tooth       D. a sweet tongue

Question 10. She’s so _______; you really have to watch you say or she’ll walk out of the room.

A. high and dry       B. prim and proper       C. rough and ready       D. sick and tired

Question 11. You’ve all ________ the point. The film itself is not racist – it simply tries to make us question our own often racist attitude.

A. mistaken       B. misunderstood       C. missed       D. lost

Question 12. ________ one or more units of living substance called protoplasm.

A. Although all living things that consist of

B. All living things consisting of

C. All living things consist of

D. In all living things consisting of

Quảng cáo

Question 13. The production of tin ore in the United States is relatively insignificant, ____ less than one hundred tons annually.

A. amount to       B. in the amount       C. amount to it       D. to the amount of

Question 14. It all happened so quickly, one minute I was making chips and the next the whole kitchen was ____ fire!

A. at       B. on       C. by       D. in

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 15 to 19

About 50 or so kinds modern plastic are made from oil, gas, or coal-non-renewable natural resources. We (15)______ well over three million tons of the stuff in Japan each year and, sooner or later, most of it is thrown away .A high proportion of our animal consumption is in the (16)________ of packaging and this constitutes about seven percent by weight, of our domestic (17)________. Almost all of it can be recycled, but very little of it is, though the plastic recycling industry is growing fast. The plastics themselves are extremely energy - rich – they have a higher calorific (18)_________ than coal and one methodn of “recovery” strongly (19)__________ by plastic manufacturers if the conversion of waste plastic into a fuel.

Question 15. A. consign       B. import       C. consume       D. remove

Question 16. A. form       B. way       C. type       D. kind

Question 17. A. goods       B. refuse       C. rubble       D. requirements

Question 18. A. effect       B. degree       C. value       D. demand

Question 19. A. argued       B. presented       C. desired       D. favored

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 25.

FIRST TIME IN THE AIR

When John Mills was going to fly in an aeroplane for the first time, he was frightened. He did not like the idea of being thousands of feet up in the air. “I also didn’t like the fact that I wouldn’t be in control,” says John. “I’m a terrible passenger in the car. When somebody else is driving, I tell them what to so. It drives everybody crazy.”

However John couldn’t avoid flying any longer. It was the only way he could visit his grandchildren in Canada.

“I had made up my mind that I was going to do it, I couldn’t let my son, his wife and their three children travel all the way here to visit me. It would be so expensive for them and I know Tom’s business isn‟t doing so well at the moment – it would also be tiring for the children – it’s a nine-hour flight!” he says.

To get ready for the flight John did lots of reading about aeroplanes. When he booked his seat, he was told that he would be flying on a Boeing 747, which is better known as a jumbo jet. “I needed to know as much as possible before getting in that plane. I suppose it was a way of making myself feel better. The Boeing 747 is the largest passenger aircraft in the world at the moment. The first one flew on February 9th 1969 in the USA. It can carry up to 524 passengers and 3.400 pieces of luggage. The fuel for aeroplanes is kept in the wings and the 747’s wings are so big that they can carry enough fuel for an average car to be able to travel 16,000 kilometres a year for 70 years. Isn‟t that unbelievable? Even though I had discovered all this very interesting information about the jumbo, when I saw it for the first time, just before I was going to travel to Canada, I still couldn‟t believe that something so enormous was going to get up in the air and fly. I was even more impressed when I saw how big it was inside with hundreds of people!”

The biggest surprise of all for John was the flight itself. “The take-off itself was much smoother than I expected although I was still quite scared until we were in the air. In the end, I managed to relax, enjoy the food and watch one of the movies and the view from the window was spectacular. I even managed to sleep for a while!

Of course,” continues John, “the best reward of all was when I arrived in Canada and saw my son and his family, particularly my beautiful grandchildren. Suddenly, I felt so silly about all the years when I couldn‟t even think of getting on a plane. I had let my fear of living stop me from seeing the people I love most in the world. I can visit my son and family as often as I like now!”

Question 20. Why did John Mills fly in an aeroplane?

A. He wanted to go on holiday       B. He wanted to try it.

C. He wanted to see his family       D. He had to travel on business.

Question 21. Why did John read about aeroplane?

A. He wanted to know how they work.       B. It was his hobby.

C. It made him feel safer.       D. He had found a book on them.

Question 22. What happened when he saw the jumbo jet for the first time?

A. He felt much safer.       B. He liked the shape of it.

C. He couldn’t believe how big it was.       D. He thought the wings were very small.

Question 23. How did John feel when the aeroplane was taking off?

A. excited       B. happy       C. sad       D. frightened

Question 24. What surprised John most about the flight?

A. that he liked the food.       B. that he was able to sleep

C. that there was a movie being shown       D. that the view was good

Question 25. How did John feel about his fears in the end?

A. He thought he had wasted time being afraid.

B. He realized it was okay to be afraid.

C. He hoped his grandchildren weren‟t afraid of flying.

D. He realized that being afraid kept him safe.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26. The traffic is so heavy. It will take us at least an hour to get there.

A. Unless the traffic is heavy, it will take us at least an hour to get there.

B. As the traffic is so heavy, it will take us at least an hour to get there,

C. The traffic was so heavy that it took us an hour to get there.

D. We will spend more than an hour to get there to avoid heavy traffic.

Question 27. There were no poor performance. Moreover, that of the Russian dancers was certainly the best.

A. The best performance was the one of the Russians while some of the others were poor.

B. The Russian dancers were well- worth watching but the others weren‟t.

C. All the dancers but the Russian performed poorly.

D. They all danced well, but the Russian did the best.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

Question 28: A. rhetoric       B. dynamic       C. climatic       D. phonetic

Question 29: A. medieval       B. malarial       C. mediocre       D. magnificent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 30: A. moment       B. monument       C. slogan       D. quotient

Question 31: A. bother       B. worthy       C. weather       D. wealthy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable answer to complete each of the following exchanges.

Question 32. - Anne: “ Fancy a bite to eat?” - Barbara: “_____”

A. No thanks, I‟ve just had some.

B. No thanks, I‟ve just had something.

C. No thanks, I‟m not neatly very thirsty.

D. No thanks, I‟m trying to give up.

Question 33. - Receptionist: “ Good morning.” - Chris: “ Good morning. I‟ve come to ____ Mrs. Dabria.”

A. see B. visit       C. do business with       D. hold a talk with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 34. He is over the moon about his examination result.

A. stressed       B. very sad       C. very happy       D. satisfied

Question 35. The only means of access to the station is through a dark subway.

A. arrival       B. admission       C. outlet       D. output

Đáp án

1D 2D 3D 4A 5C 6A 7C
8B 9C 10B 11C 12C 13D 14B
15B 16A 17B 18C 19D 20C 21A
22C 23D 24B 25A 26B 27D 28A
29C 30B 31D 32B 33B 34B 35C

Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 11 (Đề số 2)

Thời gian làm bài: 60 phút

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

       Children in the Netherlands must be at least four years old to (1)_______ primary education. Almost all 4-year-olds (99.3%) in the country indeed attend primary school, (2)________ this is not compulsory until children reach the age of. Primary school is free of charge. In most schools, children are grouped by age in mixed ability classes, with one teacher for all subjects. Primary school consists of 8 groups, thus schooling (3)_______ for 8 years. During the first two years, which is also called kindergarten, children receive an average of 22 hours of (4)______, during the last 6 years children receive an average of 25 hours per week. Schools are open 5 days a week, but children are free on Wednesday afternoon. At the end of primary school, or in group 8, schools advice on secondary school choice. Most schools use a national test to support this advice, for instance the ′Citotoets’, a test (5)_______ by the Central Institute for Test development.

Question 1. A. afford       B. enter       C. come       D. run

Question 2. A. although       B. despite       C. inspite       D. due to

Question 3. A. spends       B. lasts       C. lengthens       D. takes

Question 4. A. educate       B. educative        C. educator       D. education

Question 5. A. develop       B. to develop        C. developed       D. developing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

       Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide . It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have . This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

       Make a great impression . The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He site will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10 – 15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask.

       After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to by to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 6. The pronoun “it” refers to ________.

A. the job        B. the interview       C. the interviewer       D. the preparation

Question 7. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.

B. Making products that the company produces.

C. Providing services that the company serves.

D. Meeting some customers and competitors.

Question 8. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality       B. A firm hand shaking

C. Being properly-dressed        D. Weaknesses

Question 9. What shouldn’t you do to make the best impession?

A. listen actively       B. a firm hand shaking

C. being properly-dressed       D. weakness

Question 10. What does the employer look at to determine whether you are a good fit besides qualification?

A. experience       B. skills       C. qualities       D. all of them

Question 11. You can show your qualifications in the _________.

A. dressing style and punctuality       B. competing with the competitors

C. resume and letter of application       D. eye contact with the interviewer

Question 12. The word “key” is closest in meaning to _________.

A. unnessesary       B. important       C. unessential       D. properly

Question 13. Which is not included in the writer's advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.

B. You should make the best impression in the interview.

C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.

D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

       University Entrance Examination is very important to Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Chemistry and Biology; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.

       In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes, professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.

       According to Vietnam’s Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

Question 14. University Entrance Examination in Vietnam is very _________.

A. interesting        B. stressful       C. free        D. easy

Question 15. The word “those” refers to _________.

A. exam subjects       B. young people       C. universities       D. examinations

Question 16. In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _________ percent.

A. 5       B. 10        C. 20       D. 50

Question 17. Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?

A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.

B. Maths is compulsory in the University Entrance Examination.

C. Students are not allowed to choose their exam subjects.

D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

Question 18. The word “non-public” can be replaced by ________.

A. state       B. goverment       C. dependent       D. private

Question 19. Which sentence is NOT true to the passage?

A. Getting admitted to universities is very important for young people to achieve success in their job.

B. High school graduates don’t have to take any exam in order to get a place in a university

C. It takes more than 2 years to complete vocational courses.

D. More than 1 million VNese students took the University Entrance Exam in 2004.

Question 20. According to the passage ________.

A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year.

B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities

C. the Vietnamese government encourages the establishing of non-public universities.

D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. The situation seems to be changing minute by minute.

A. from time to time       B. time after time       C. again and again       D. very rapidly

Question 22. Now I understand why you moved out of that house.

A. I am surprised       B. it frustrates me       C. I am intrigued       D. it makes sense to me

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. In my judgement, I think Hem is the best physicist among the scientists of

       A        B       C

the SEA region.

       D

Question 24. It is believed that in the near future robots will be used to doing things such

      A       B        C

as cooking.

       D

Question 25. Passengers are required to arrive to the gate fifteen minutes before departure

       A       B       C       D

time.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26. Unlike the other Asian states, Singapore has ________ raw materials.

A. Hardly any       B. any hardly       C. hardly no       D. hardly some

Question 27. They are conducting a wide _________ of surveys throughout VN.

A. Collection       B. range       C. selection       D. group

Question 28. What do you mean, he’s watching television? He’s ________ to be washing the car.

A. Supposed       B. hoped       C. expected       D. thought

Question 29. Dick tried to place the _______ on others for his mistakes.

A. Blame       B. denial       C. complaint       D. hurt

Question 30. It _______ out that the major had brided several councils to vote for him.

A. Resulted       B. pointed       C. broke       D. turned

Question 31. It never ________ his mind that dishonesty would be discovered.

A. Crossed       B. came       C. spunk       D. passed

Question 32. Helen is ________ seafood, so she never tries these delicious dishes.

A. Allergic to       B. tired of       C. keen on       D. preferable to

Question 33. _______ the doctors know that it is very difficult to save the patient’s life, they will try their best.

A. But       B. although       C. despite       D. however

Question 34. The young girl _______ down completely on hearing of he father’s death.

A. Broke       B. fell       C. turned       D. went

Question 35. The mother ________ her son. She gives him whatever he wants.

A. Spoils       B. harms       C. ruins       D. damages

Đáp án

1B 2A 3B 4D 5C 6B 7A
8D 9D 10D 11C 12B 13A 14B
15B 16C 17D 18D 19D 20C 21D
22D 23A 24C 25B 26A 27B 28D
29B 30D 31A 32A 33B 34B 35A

Xem thêm các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 11 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.




2004 - Toán Lý Hóa