Đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh lớp 11 có đáp án (Đề 4)

Đề kiểm tra Tiếng Anh 11 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

Question 1. Everyone is hoping and praying that lasting peace will eventually come to the area.

A. durable       B. ongoing       C. temporary       D. enduring

Question 2. Before you begin the exam paper, always read the instructions carefully.

A. orders       B. answers       C. rules       D. direction

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 3. Last year, ABBA made a ____ of seberal million crowns.

A. win       B. gain       C. salary       D. profit

Question 4. If you like asking, there‟s a ski ____ under an hour‟s driving from Madrid.

A. resort       B. station       C. place       D. port

Question 5. He’s very ____ about his private life. He’s goy no secrets.

A. trustworthy       B. direct       C. open       D. sincere

Question 6. Even though they don’t agree with what‟s happening, they’re too ____ to protest.

A. apathetic       B. subdued       C. quiet       D. outgoing

Quảng cáo

Question 7. Though I didn’t want my son to leave home since he was twenty- one, there was nothing I could do to ____ it.

A. hinder       B. resist       C. prevent       D. cease

Question 8. She noticed _______ away from the house.

A. him to run       B. him running       C. his running       D. him run

Question 9. George has ____; he loves cakes, chocolate, ice- cream- anything which is sweet.

A. a sweet mouth       B. sweet lips        C. a sweet tooth       D. a sweet tongue

Question 10. She’s so _______; you really have to watch you say or she’ll walk out of the room.

A. high and dry       B. prim and proper       C. rough and ready       D. sick and tired

Question 11. You’ve all ________ the point. The film itself is not racist – it simply tries to make us question our own often racist attitude.

A. mistaken       B. misunderstood       C. missed       D. lost

Question 12. ________ one or more units of living substance called protoplasm.

A. Although all living things that consist of

B. All living things consisting of

C. All living things consist of

D. In all living things consisting of

Question 13. The production of tin ore in the United States is relatively insignificant, ____ less than one hundred tons annually.

A. amount to       B. in the amount       C. amount to it       D. to the amount of

Question 14. It all happened so quickly, one minute I was making chips and the next the whole kitchen was ____ fire!

A. at       B. on       C. by       D. in

Quảng cáo

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 15 to 19

About 50 or so kinds modern plastic are made from oil, gas, or coal-non-renewable natural resources. We (15)______ well over three million tons of the stuff in Japan each year and, sooner or later, most of it is thrown away .A high proportion of our animal consumption is in the (16)________ of packaging and this constitutes about seven percent by weight, of our domestic (17)________. Almost all of it can be recycled, but very little of it is, though the plastic recycling industry is growing fast. The plastics themselves are extremely energy - rich – they have a higher calorific (18)_________ than coal and one methodn of “recovery” strongly (19)__________ by plastic manufacturers if the conversion of waste plastic into a fuel.

Question 15. A. consign       B. import       C. consume       D. remove

Question 16. A. form       B. way       C. type       D. kind

Question 17. A. goods       B. refuse       C. rubble       D. requirements

Question 18. A. effect       B. degree       C. value       D. demand

Question 19. A. argued       B. presented       C. desired       D. favored

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 25.

FIRST TIME IN THE AIR

When John Mills was going to fly in an aeroplane for the first time, he was frightened. He did not like the idea of being thousands of feet up in the air. “I also didn’t like the fact that I wouldn’t be in control,” says John. “I’m a terrible passenger in the car. When somebody else is driving, I tell them what to so. It drives everybody crazy.”

However John couldn’t avoid flying any longer. It was the only way he could visit his grandchildren in Canada.

“I had made up my mind that I was going to do it, I couldn’t let my son, his wife and their three children travel all the way here to visit me. It would be so expensive for them and I know Tom’s business isn‟t doing so well at the moment – it would also be tiring for the children – it’s a nine-hour flight!” he says.

To get ready for the flight John did lots of reading about aeroplanes. When he booked his seat, he was told that he would be flying on a Boeing 747, which is better known as a jumbo jet. “I needed to know as much as possible before getting in that plane. I suppose it was a way of making myself feel better. The Boeing 747 is the largest passenger aircraft in the world at the moment. The first one flew on February 9th 1969 in the USA. It can carry up to 524 passengers and 3.400 pieces of luggage. The fuel for aeroplanes is kept in the wings and the 747’s wings are so big that they can carry enough fuel for an average car to be able to travel 16,000 kilometres a year for 70 years. Isn‟t that unbelievable? Even though I had discovered all this very interesting information about the jumbo, when I saw it for the first time, just before I was going to travel to Canada, I still couldn‟t believe that something so enormous was going to get up in the air and fly. I was even more impressed when I saw how big it was inside with hundreds of people!”

The biggest surprise of all for John was the flight itself. “The take-off itself was much smoother than I expected although I was still quite scared until we were in the air. In the end, I managed to relax, enjoy the food and watch one of the movies and the view from the window was spectacular. I even managed to sleep for a while!

Of course,” continues John, “the best reward of all was when I arrived in Canada and saw my son and his family, particularly my beautiful grandchildren. Suddenly, I felt so silly about all the years when I couldn‟t even think of getting on a plane. I had let my fear of living stop me from seeing the people I love most in the world. I can visit my son and family as often as I like now!”

Question 20. Why did John Mills fly in an aeroplane?

A. He wanted to go on holiday       B. He wanted to try it.

C. He wanted to see his family       D. He had to travel on business.

Question 21. Why did John read about aeroplane?

A. He wanted to know how they work.       B. It was his hobby.

C. It made him feel safer.       D. He had found a book on them.

Question 22. What happened when he saw the jumbo jet for the first time?

A. He felt much safer.       B. He liked the shape of it.

C. He couldn’t believe how big it was.       D. He thought the wings were very small.

Question 23. How did John feel when the aeroplane was taking off?

A. excited       B. happy       C. sad       D. frightened

Question 24. What surprised John most about the flight?

A. that he liked the food.       B. that he was able to sleep

C. that there was a movie being shown       D. that the view was good

Question 25. How did John feel about his fears in the end?

A. He thought he had wasted time being afraid.

B. He realized it was okay to be afraid.

C. He hoped his grandchildren weren‟t afraid of flying.

D. He realized that being afraid kept him safe.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 26. The traffic is so heavy. It will take us at least an hour to get there.

A. Unless the traffic is heavy, it will take us at least an hour to get there.

B. As the traffic is so heavy, it will take us at least an hour to get there,

C. The traffic was so heavy that it took us an hour to get there.

D. We will spend more than an hour to get there to avoid heavy traffic.

Question 27. There were no poor performance. Moreover, that of the Russian dancers was certainly the best.

A. The best performance was the one of the Russians while some of the others were poor.

B. The Russian dancers were well- worth watching but the others weren‟t.

C. All the dancers but the Russian performed poorly.

D. They all danced well, but the Russian did the best.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

Question 28: A. rhetoric       B. dynamic       C. climatic       D. phonetic

Question 29: A. medieval       B. malarial       C. mediocre       D. magnificent

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 30: A. moment       B. monument       C. slogan       D. quotient

Question 31: A. bother       B. worthy       C. weather       D. wealthy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable answer to complete each of the following exchanges.

Question 32. - Anne: “ Fancy a bite to eat?” - Barbara: “_____”

A. No thanks, I‟ve just had some.

B. No thanks, I‟ve just had something.

C. No thanks, I‟m not neatly very thirsty.

D. No thanks, I‟m trying to give up.

Question 33. - Receptionist: “ Good morning.” - Chris: “ Good morning. I‟ve come to ____ Mrs. Dabria.”

A. see B. visit       C. do business with       D. hold a talk with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 34. He is over the moon about his examination result.

A. stressed       B. very sad       C. very happy       D. satisfied

Question 35. The only means of access to the station is through a dark subway.

A. arrival       B. admission       C. outlet       D. output

Đáp án

1D 2D 3D 4A 5C 6A 7C
8B 9C 10B 11C 12C 13D 14B
15B 16A 17B 18C 19D 20C 21A
22C 23D 24B 25A 26B 27D 28A
29C 30B 31D 32B 33B 34B 35C

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 11 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 40% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k4: fb.com/groups/hoctap2k4/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.


2004 - Toán Lý Hóa