Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 2 có đáp án (Đề 3)

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 2

I. Circle the best answer.

1. He likes ……………… sports.

Quảng cáo

   A. watch      B. watches

   C. watching      D. watched

2. My mother always drives …………………

   A. careful      B. carefully

   C. slow      D. fastly

3. You ought ………………… to the doctor.

   A. to go      B. go

   C. going      D. goes

4. This river is very …………………… for the swimmers.

   A. danger      B. dangerously

   C. carefully      D. dangerous.

5. I ………………… stay in bed because I have a bad cold.

Quảng cáo

   A. must      B. can

   C. shouldn’t      D. can’t.

6. Lan feels sick. She ate too ………………… candy last night.

   A. many      B. lot of

   C. much      D. lot

7. He says he was busy yesterday and ………………… were his brothers.

   A. neither      B. so

   C. too      D. to

8. My sister didn’t wash it but I …………………………

   A. did      B. didn’t

   C. do      D. does

9. You must drink …………………… water every day.

   A. many      B. a few

   C. lot of      D. much

10. I need …………………… your height.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

   A. measuring      B. to measure

   C. measure      D. measures

11. How ………………… is Nga? – She is 37 kilos.

   A. high      B. weight

   C. heavy      D. hight

12. He …………………… very happy yesterday.

   A. was      B. is

   C. are      D. were

13. Are you scared …………………… seeing the dentist?

   A. of      B. in

   C. at      D. to

14. Wash your hands ………………… meals!

   A. after      B. in

   C. at      D. before

15. Remember …………………… your teeth after meals.

   A. brush      B. to brushes

   C. brushing      D. brushes

16. He …………… come here last night.

   A. doesn’t      B. won’t

   C. didn’t      D. don’t

17. Did Liz buy any ………………… in Nha Trang ?

   A. gifts      B. picture

   C. cap      D. shirt

18. She talked to her friends ………………… her vacation in Da Lat.

   A. on      B. about

   C. with      D. at

Choose the words with the different pronunciation of “ed” ending

19. A. Brushed      B. Watched

      C. Stopped      D. Filled

20. A. Combed      B. Ironed

      C. Started      D. Called

Read the passage then complete with given words

waited      check – up      temperature      examined

   Yesterday, the students of Quang Trung School had a medical ………………… (21) . They filled their medical records and gave them to the nurse. Then they sat in the waiting room and waited to be ………………… (22) for their physical conditions. They did not wait long. The nurse called them name by name one after another. First, she took their ………………… (23), then she measured them. Next, she asked each of them to get on the scales to weigh them. Finally, she asked to go back to the waiting room. There they ………………… (24) to see the doctor.

II. Read the passage and answer the questions

   Health and fitness are not just for young people. They are for anyone willing to accept the rules of a good diet and regular exercise. With age, there is a tendency to feel that the body is no longer able to perform well. Yet example after example shows us that older people can – and should – be active. Many men and women in their sixties have run in marathons, races of more than sixty – six miles.

   For most people, they need simple activities like walking and swimming to stay in shape. It’s important to include exercise in your daily routine. In the winter, do push- ups, sit – ups, and other indoor exercise.

a. Who are health and fitness for?

⇒………………………………………………………………………………………

b. Can older people be active?

⇒………………………………………………………………………………………

c. What is a marathon?

⇒………………………………………………………………………………………

d. What type of exercise can we do in the winter?

⇒………………………………………………………………………………………

e. Do you think sports is important for your health?

⇒………………………………………………………………………………………

f. What kinds of sports do you play to keep fit and stay healthy?

⇒………………………………………………………………………………………

III. Put the words in the right order

1. likes / collecting / Nam / stamps

⇒………………………………………………………………………………………

2. What / in / do / you / morning / usually / the / do

⇒………………………………………………………………………………………

3. Minh / more / ought / drive / to / carefully

⇒………………………………………………………………………………………

4. for / Nga / noodles / lunch / has

⇒………………………………………………………………………………………

IV. Read and fill each gap with the name of the sports.

1.………………………….: a game is like tennis with paddles and a small plastic ball on a table with a net across it.

2.…………………………...: a game in which two teams of six players use their hands to hit a large ball backwards and forwards over a high net while trying not to let the ball touch the ground on their own side.

V. Complete the sentences.

1. Lan’s sister is a quick swimmer.

⇒ She swims ……………………………………………………………………………

2. My brother is a good badminton player.

⇒ He plays ………………………………………………………………………….…

3. Nam’s father is a safe driver.

⇒ He drives …………………………………………………………………………….

4. Hoa’s aunt is a slow runner.

⇒ She runs ……………………………………………………………………………

Đáp án & Thang điểm

I. Circle the best answer.

1. C 2. B 3. A 4. D 5. A
6. C 7. B 8. A 9. D 10. B
11. C 12. A 13. A 14. D 15. C
16. C 17. A 18. B 19. D 20. C

Read the passage then complete with given words

21. check–up 22. examined 23. temperature 24. waited

II. Read the passage and answer the questions

a. Health and fitness are for anyone.

b. Yes, they can.

c. A marathon is a race of more than sixty – six miles.

d. In the winter, we can push- ups, sit- ups, and other indoor exercise.

e. Yes, I do.

f. Students’ answer

III. Put the words in the right order

1. Nam likes collecting stamps.

2. What do you usually do in the morning?

3. Minh ought to drive more carefully.

4. Lan has noodles for lunch.

IV. Read and fill each gap with the name of the sports.

1. Table tennis

2. Volleyball

V. Complete the sentences.

1. ……………………quickly.

2. ……………………badminton well.

3. ……………………safely.

4. …………………..slowly.

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.