Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 2 có đáp án (Đề 4)

Đề thi Tiếng Anh lớp 7 - Học kì 2

I. Choose the best answer( A, B, C or D ) to complete these sentences.

1. Most teenagers are ..................... detective stories.

Quảng cáo

   A. interested about      B. fond of

   C. excited on      D. go on

2. Tan: It’s hot in here. - Lan: Ok. I ..................... on the air conditioner.

   A. turned      B. to turn

   C. turning      D. will turn

3. His mother won’t be at home tomorrow. ..................... .

   A. Neither won’t he.      B. Either will he.

   C. He won’t either.      D. He won’t.

4. Peter: How ..................... is your daughter?

→ Sue: Only 50 kilos. She’s a bit underweight.

   A. pounds      B. heavy

   C. weight      D. tall

5. Excuse me! Is there a bus stop ..................... here?

Quảng cáo

   A. at      B. near

   C. from      D. with

6. The doctor examined him and ..................... his temperature.

   A. took      B. made

   C. did      D. take

7. Her mother works ..................... hours than her father does.

   A. a few      B. less

   C. much      D. more

8. ..................... cards is one of Barry’s hobbies.

   A. Collects      B. Collected

   C. Collecting      D. Collector

9. My grandfather doesn’t like living in the city. The noise ................... him awake at night.

   A. takes      B. keeps

   C. gives      D. does

10. Can you teach me ..................... “thank you” in Chinese?

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

   A. how to say      B. how say

   C. saying      D. to say

11. Liz: ..................... should I go to the dentist?

→ Daisy: Twice a year.

   A. How long      B. When

   C. How often      D. How far

12. Mary: ..................... going swimming?

→ Clark: That would be great.

   A. Shall we      B. How about

   C. Let’s      D. Shall you

13. I prefer swimming in the sea ..................... the pool.

   A. at      B. on

   C. in      D. to

14. Mark: When did he move here?

→Twin: He ..................... in 2004.

   A. moving      B. moved

   C. to move      D. moves

* Circle the wrong use of words

15. Nobody (A) like him (B) because he (C) always looks (D) untidied.

16. In the (A) afternoon, the (B) chickens produce (C) less eggs (D) than in the morning.

17. Lan: ................ does Nga always get good marks?

→ Hoa: Because she studies hard.

   A. What      B. When

   C. How      D. Why

18. Jacques Cousteau is the ..................... of the deep – sea diving vessel.

   A. invent      B. inventor

   C. invention      D. invents

19. We ought ..................... carefully.

   A. to drive      B. drive

   C. driving      D. drives

20. He plays soccer very ..................... .

   A. good      B. skillful

   C. well      D. skill

II. Arrange these words to make meaningful sentences.

1. What / did / you / lunch / eat and drink / for / yesterday/ ?

………………………………………………………………………………………

2. programs / What / TV / want / do / to / you / see / ?

………………………………………………………………………………………

3. you / Would / to / the movie / this week / like / go / to?

………………………………………………………………………………………

4. ought / I / finish / to / this question / Math tomorrow / for

………………………………………………………………………………………

III. Match the questions and the answers.

1. What’s his full name? a. He goes to Quang Trung School.
2. What is his age? b. He’s 40 kilos.
3. Which school does he go to? c. He’s 14 .
4. Where does he live? d. Nguyen Van Hung.
5. What’s his weight? e. He’s 1.50 meters tall.
6. How tall is he? f. 12 Tran Phu Street.

IV. Read the dialogue then answer the questions.

Ba:    Do you watch TV, Nga?

Nga:  Not often. There aren’t many good programs for teenagers.

Ba:    What kind of programs do you like?

Nga:  I like to watch programs about teenagers in other countries. I want to know what they do, what they wear, what music they like.....

Ba:    There are some programs for young people.

Nga:  But older people make them. They don’t know what we like.

Ba:    I like sports shows, cartoons and movies.

Nga:  I don’t really like watching sports – I prefer taking part in them. And most of the movies on TV are very old.

Ba:    There are plenty of music programs.

Nga:  Yes, there are. But they don’t play the kind of music I like.

Ba:    What are you going to do this evening?

Nga:  Well, I am not going to watch TV. I’m going to listen to the radio and maybe read a book.

1. Does Nga watch TV a lot ?

………………………………………………………………………………………

2. What does Ba like to watch on TV?

………………………………………………………………………………………

3. What does Nga like to watch on TV?

………………………………………………………………………………………

4. Why doesn’t Nga like music programs on TV?

………………………………………………………………………………………

5. What is Nga going to do this evening?

………………………………………………………………………………………

V. Read then complete the passage with given words.

Moderation      eat      healthy      guidelines      variety

   What does a “ balanced diet ” mean? It means you eat a ...................... (1) of foods without eating too much anything. ...................... (2) is very important. Eat the food you enjoy, but don’t have too much. This will help you stay fit and ...................... (3). Don’t forget about exercise either! We all need exercise. Follow these ...................... (4) and enjoy the food you ...................... (5) – that is the key to a healthy lifestyle.

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the best answer( A, B, C or D ) to complete these sentences.

1. B 2. D 2. D 2. D 5. B
6. A 7. D 8. C 9. B 10. A
11. C 12. B 13. D 14. B 15. A
16. C 17. D 18. B 19. A 20. C

II. Arrange these words to make meaningful sentences.

1. What did you eat and drink for lunch yesterday ?

2. What TV programs do you want to see ?

3. Would you like to go to the movie this week ?

4. I ought to finish this question for Math tomorrow .

III. Match the questions and the answers.

1 - d 2 - c 3 - a 4 - f 5 - b 6 – e

IV. Read the dialogue then answer the questions.

1. No, she doesn’t.

2. He likes sports shows, cartoons and movies.

3. She likes to watch programs about teenagers in other countries. She want to know what they do, what they wear, what music they like....

4. Because they don’t play the kind of music she likes.

5. She is going to listen to the radio and maybe read a book.

V. Read then complete the passage with given words.

1. variety

2. moderation

3. healthy

4. guidelines

5. eat

Xem thêm các Đề kiểm tra, Đề thi Tiếng Anh lớp 7 có đáp án hay khác:

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 7 tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Phụ huynh đăng ký mua khóa học lớp 7 cho con, được tặng miễn phí khóa ôn thi học kì. Cha mẹ hãy đăng ký học thử cho con và được tư vấn miễn phí. Đăng ký ngay!

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85

Học tốt toán 7 - Thầy Lê Tuấn Anh

4.5 (243)

799,000đs

250,000 VNĐ

Học tốt tiếng Anh 7 - Cô Hoài Thu

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Học tốt Văn 7 - Cô Lan Anh

4.5 (243)

799,000đ

250,000 VNĐ

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k8: fb.com/groups/hoctap2k8/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Tuyển tập Đề kiểm tra Ngữ Văn 7 có đáp án | Đề kiểm tra 1 tiết Văn, Tiếng Việt, Tập làm văn lớp 7 học kì 1 và học kì 2 có đáp án và thang điểm được các Giáo viên hàng đầu biên soạn bám sát chương trình Ngữ văn lớp 7 và cấu trúc ra đề kiểm tra trắc nghiệm và tự luận mới.

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.