Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 Học kì 1 có đáp án (5 đề)



Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 Học kì 1 có đáp án (5 đề)

Phần dưới là danh sách Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 11 Học kì 1 có đáp án (5 đề). Hi vọng bộ đề thi này sẽ giúp bạn ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh lớp 11.

Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 1)

Circle the word whose bold part is pronounced differently from those of the other three.

1. A. comprise       B. compulsory       C. collection       D. comment

2. A. coop       B. foot       C. school       D. moon

3. A. repair       B. entertainment       C. plain       D. mail

4. A. terrible       B. delicious       C. delightful       D. behind

5. A. loud       B. sound       C. scout       D. bought

Choose the best answer that is suitable for each blank or the underlined word or phrase.

1. “Were you chosen for the team?”

“No, I’m too small – the _______ height required is six foot two.”

A. maximum       B. tallest       C. minimum       D. smallest

2. “How was the first night of the play?”

“Oh, pretty good – there were a ________ number of people there.”

A. full       B. large       C. big       D. least

3. My younger sister read the whole book without the ________ difficulty.

A. most       B. large       C. minimum       D. least

4. I’ve borrowed some money from the bank, but I have to pay it ______ by the end of the year.

A. out       B. up       C. back       D. down

5. My parents had always planned to open a restaurant, but it ______ to nothing.

A. got       B. resulted       C. went       D. came

Read the passage and check () whether the following statements are true (T) or false (F).

First Class Mail

Overview

One of the most frequently used of out postal services, First Class mail aims to deliver your letter of packet the next working day, including Saturday. It costs just 32p for letters and small item weighing up to 100g.

Key features

Quick and easy to use. If your mail weighs 100g or less, simply stick a First Class stamp on it. You can buy First Class stamps in sheets of 100, rolls of up to 10,000, or book format from our online shop.

No maximum weight limit for First Class.

Free First Class delivery of services for the blind, including talking newspapers and guide dog harnesses (call our customer services team on 0845 7740 740 for more details).

Compensation of up to £32 for loss or damage, with your free certificate of posting (available from your local Post OfficeTM when you post your mail).

T F

1. First Class mail aims to deliver your letter or packet the next working day, except weekends.

2. It costs just 32p for letters and small items weighing up to 1000g.

3. First Class delivery of services are free for the blind.

4. First Class mail offers up to £32 in compensation for lose or damage.

5. Customers cannot buy First Class stamps in sheets of 100.

Đáp án

1D 2B 3A 4A 5D
6C 7B 8D 9C 10D
11F 12F 13T 14T 15F
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 2)

Circle the word whose stress is on the first syllable.

1. A. student       B. result       C. classmate       D. lifestyle

2. A. interest       B. injure       C. prefer       D. helpful

3. A. organize       B. encourage       C. satisfy       D. operate

4. A. manure       B. tourism       C. shortage       D. stadium

5. A. energy       B. attendee       C. triathlon       D. passenger

Choose the best answer that is suitable for each blank or the underlined word or phrase.

1. “Hurry up!” - “_________ a minute – I’m just coming.”

A. Hold up       B. Hang on       C. Back up       D. Hold off

2. “Are we going to the movies tonight?” “Not today, I’m _________ tired.”

A. rather       B. reasonably       C. partly       D. far

3. You really need some new tires for your car – those ones are _________.

A. burned out       B. worn off       C. worn out       D. put off

4. We were greatly __________ to hear about him sitting on the wet paint.

A. amused       B. amusement       C. pleasure       D. pleases

5. Come on! Don’t be such a _______ - let’s go out and have some fun!

A. bother       B. bore       C. dull       D. pester

6. The ________ city was without electricity last night – it was chaotic.

A. complete       B. total       C. entire       D. impaired

7. Everybody was staring and laughing at her – she felt so _________.

A. excited       B. embarrassed       C. exhausted       D. amused

8. Dentists recommend brushing teeth with a fluoride toothpaste to ____ them from decay.

A. defend       B. arm       C. guard       D. protect

9. According to a recent survey, most people are on good ________ with their neighbors.

A. relationships       B. terms       C. relate       D. acquaintance

10. The examiner will test your ______ to drive under normal conditions.

A. advantage       B. wisdom       C. ability       D. education

Đáp án

1B 2C 3B 4A 5C
6B 7A 8C 9A 10B
11C 12B 13D 14A 15C
Quảng cáo

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 3)

Circle the word whose bold part is pronounced differently from those of the other three.

1. A. satisfaction       B. grade       C. animal       D. guarantee

2. A. beat       B. climb       C. debt       D. doubt

3. A. far       B. hard       C. scared       D. harvest

4. A. image       B. manage       C. character       D. temperature

5. A. butter       B. put       C. sugar       D. push

Circle the word whose stress is on the first syllable.

6. A. instead       B. humane       C. further       D. propose

7. A. discover       B. different       C. funeral       D. company

8. A. several       B. imprison       C. hospital       D. educate

9. A. qualify       B. surgery       C. abandon       D. animal

10. A. democracy       B. apartheid       C. habitually       D. presidency

Choose the best answer that is suitable for each blank or the underlined word or phrase.

11. Nobody knows exactly there is how much ________ left in the world.

A. power       B. natural resources       C. saving       D. beauty resources

12. Coal, oil and gas are some examples of __________ fuels.

A. electricity       B. water       C. fossil       D. power

13. If we don’t start __________ energy now, it will be too late.

A. wasting       B. passing       C. planting       D. saving

14. Commonly, __________ is used for lighting in modern society.

A. water       B. electricity       C. gas       D. wood

15. Nowadays, people are thinking of _______ energy as an alternative.

A. solar       B. Sun       C. Earth       D. Moon

Đáp án

1B 2A 3C 4D 5A
6C 7A 8B 9C 10D
11A 12C 13D 14B 15A

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 4)

Choose the best word or phrase to complete each sentence.

1. _________ to find out what had really happened, I asked a lot of questions.

A. Trying       B. Try       C. Tried       D. To try

2. The Tate Modern _________ in 2000 is a huge art gallery in London.

A. opening       B. open       C. be opened       D. opened

3. The novel ___________ over 100 years ago is still relevant today.

A. writing       B. written       C. write       D. wrote

4. Francis Ford Coppola _______ the Godfather film is a very well-known director.

A. make       B. made       C. making       D. be made

5. __________ in 1927, this is one of the finest cinemas in London.

A. Building       B. Built       C. To built       D. Be building

6. There is a big tourist attraction in London, ________ as the London Eye.

A. known       B. know       C. knowing       D. to know

7. People ____________ in London are called Londoners.

A. live       B. lived       C. living       D. be lived

8. The car __________ outside belongs to Susan.

A. parking       B. parked       C. park       D. to park

9. The shop _________ really good meat is on Tran Hung Dao Street.

A. sell       B. sold       C. be sold       D. selling

10. The girl __________ with Ann is very beautiful.

A. worked       B. working       C. work       D. be worked

Read the passage and check () whether the following statements are true (T) or false (F).

Energy makes change; it does things for us. It moves cars along the road and boats over the water. It bakes a cake in the oven and keeps ice frozen in the freezer. It plays our favourite songs on the radio and lights our homes. Energy makes our bodies grow and allows our minds to think. Scientists define energy as the ability to do work. People have learned how to change energy from one from one form to another so that we can do work more easily and live more comfortably.

All forms of energy are stored in different ways, in the energy sources that we use every day. These sources are divided into two groups – renewable and nonrenewable. Renewable energy source is an energy source that can be replenished in a short period of time. Nonrenewable energy source is an energy source that we are using up and cannot recreate in a short period of time.

Renewable energy sources include solar energy, which comes from the Sun and can be turned into electricity and heat. Wind, geothermal energy from inside the Earth, biomass from plants, and hydropower and ocean energy from water are also renewable energy sources.

However, we get most of our energy from nonrenewable energy sources, which include the fossil fuels – oil, natural gas, and coal. They’re called fossil fuels because they were formed over millions and millions of years by the action of heat from the Earth’s core and pressure from rock and soil on the remains of dead plants and animals. Another nonrenewable energy source is the element uranium, whose atoms we split (through a process called nuclear fission) to create heat and ultimately electricity.

11. Nonrenewable energy source is an energy source that can be replenished in a short period of time and renewable energy source is an energy source that we are using up and cannot recreate in a short period of time.

12. Renewable energy can be turned into electricity and heat.

13. Wind, biomass, hydropower and ocean energy also renewable energy sources and oil, natural gas, coal and the element uranium are nonrenewable energy sources.

14. Most of our energy we use every day comes from renewable energy sources.

15. We split the atoms of the element uranium through a process called nuclear fission to create heat and ultimately electricity.  

Đáp án

1A 2D 3B 4C 5B
6A 7C 8B 9D 10B
11F 12T 13T 14F 15T

Phòng Giáo dục và Đào tạo .....

Đề kiểm tra 15 phút Học kì 2

Môn: Tiếng Anh lớp 11

Thời gian làm bài: 15 phút

(Đề 5)

Circle the word whose bold part is pronounced differently from those of the other three.

1. A. pretty       B. get       C. send       D. well

2. A. few       B. new       C. threw       D. knew

3. A. amusement       B. surprise       C. resort       D. socialize

4. A. through       B. other       C. theatre       D. than

5. A. appear       B. address       C. area       D. agree

Circle the word whose stress is on the first syllable.

6. A. receive       B. complain       C. impress       D. monthly

7. A. typical       B. apartment       C. newspaper       D. statement

8. A. conceal       B. immense       C. before       D. fearsome

9. A. cancel       B. surprise       C. propose       D. although

10. A. holiday       B. publisher       C. example       D. difficult

Choose the best answer that is suitable for each blank or the underlined word or phrase.

11. Newspapers should _______ printing statements that they cannot check.

A. decide       B. refuse       C. avoid       D. neglect

12. If they aren’t more careful with their money, they’ll get into __________.

A. debt       B. loss       C. overdraft       D. problem

13. During the boss’s __________, his assistant took over.

A. vanishing       B. disappearance       C. absence       D. loss

14. The commander gave ___________ talk to his men.

A. encouraged       B. encouragement       C. encouraging       D. encouragingly

15. What a _____________ that your father is ill again!

A. pain       B. sorrow       C. sadness       D. pity

Đáp án

1A 2C 3D 4C 5C
6D 7B 8D 9A 10C
11C 12A 13C 14C 15D

Xem thêm các đề thi Tiếng Anh lớp 11 chọn lọc, có đáp án hay khác:

Giới thiệu kênh Youtube VietJack

Ngân hàng trắc nghiệm lớp 11 tại khoahoc.vietjack.com

CHỈ CÒN 250K 1 KHÓA HỌC BẤT KÌ, VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Đăng ký khóa học tốt 11 dành cho teen 2k4 tại khoahoc.vietjack.com

Đã có app VietJack trên điện thoại, giải bài tập SGK, SBT Soạn văn, Văn mẫu, Thi online, Bài giảng....miễn phí. Tải ngay ứng dụng trên Android và iOS.

Nhóm học tập facebook miễn phí cho teen 2k5: fb.com/groups/hoctap2k5/

Theo dõi chúng tôi miễn phí trên mạng xã hội facebook và youtube:

Nếu thấy hay, hãy động viên và chia sẻ nhé! Các bình luận không phù hợp với nội quy bình luận trang web sẽ bị cấm bình luận vĩnh viễn.