Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 2 có đáp án (Đề 3)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 2

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

Quảng cáo

A. cinema

B. politics

C. statistics

D. primary

Question 2:

A. house work

B. challenge

C. letter

D. hotel

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3:

A. explained

B. jumped

C. wondered

D. called

Question 4:

A. bags

B. halves

C. photographs

D. speeds

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The factory is said ______ in a fire two years ago.

Quảng cáo

A. to have been destroyed

B. being destroyed

C. to destroy

D. to have destroyed

Question 6: There are regional ______ between the North and the South of Viet Nam.

A. differ

B. different

C. difference

D. differences

Question 7: ______ the hotel rooms are reserved throughout peak season.

A. Almost

B. Almost of

C. Most of all

D. Almost all of

Question 8: Did Mary get ______ job she applied for?

A. an

B. 0

C. a

D. the

Question 9: We all agree ______ him ______ what he said.

A. on -at

B. in- for

C. to- with

D. with- on

Question 10: I’ll stay in the Golden Hotel in New York. Why don’t you guys _______?

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. visit

B. visit in

C. drop in

D. call in

Question 11: By the time we ______ there, they ______, I’m afraid.

A. will get- have left

B. get- will have left

C. get- have left

D. will get- will have left

Question 12: John said that if he ______ in my position, he ______ for the job.

A. had been – would have applied

B. were - would apply

C. is – will apply

D. has been - would be applying

Question 13: He admitted ______ the suitcase without asking its owner.

A. have opened

B. to open

C. to opening

D. having opened

Question 14: His _______ behavior was unacceptable in this case.

A. childish

B. child

C. childless

D. children

Question 15: There are the books ______ my father wrote when he was young.

A. which

B. whose

C. what

D. on which

Question 16: He asked me ______.

A. since when I am waiting

B. since when I waited

C. how long I have been waiting

D. how long I had been waiting

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 17: - Tom: “You’ve got a lovely singing voice, Mary.” - Mary: “__________ .”

A. Congratulations

B. You must be kidding

C. Don’t mention them

D. It’s all right

Question 18: - John: “Will you be able to come to the meeting this afternoon?” - Jack: “_______”.

A. Of course, you will

B. Thankyou

C. I’m afraid not

D. I’m sorry not

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The first year at colledge was probably the best and most challenging year of a student’s life.

A. difficult

B. interesting

C. exciting

D. memorable

Question 20: It is likely that space-shuttle technology will be used in normal air travel soon.

A. probable

B. unbelievable

C. questionable

D. doubtful

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. being careless of things

B. remembering to do things

C. forgetful of one’s past

D. often forgetting things

Question 22: The drainage of wetlands, cutting of forests and urbanization have seriously damaged natural habitat of animals.

A. slightly

B. badly

C. dangerously

D. honestly

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

Most big cities were built long before the heyday of the private car. As a result, they rarely have enough space for moving traffic or parked vehicles, and long queues of (23)_______ vehicles are a common sight. Indeed, some cities end up being almost permanently (24)______ during the day. Those that have a relatively free flow of traffic at non-peak periods of the day do not escape either. The (25)______ hour of early morning or early evening can easily see traffic brought to a (26)_______. The effect of exhaust fumes on air pollution in cities has been well documented. Buses might be seen as the solution, but they move slowly because of the sheer volume of other traffic, thus encouraging more commuters to abandon (27)_______ transport.

Question 23:

A. standing

В. settled

С. stationary

D. static

Question 24:

A. stuffed

В. saturated

С. crammed

D. congested

Question 25:

A. push

В. rush

С. hasty

D. hurry

Question 26:

A. standstill

В. hold-up

С. jam

D. freeze

Question 27:

A. civic

В. mass

С. public

D. popular

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34.

Many people buy and use copied programs for the computer. This illegal copying of computer software has become a huge industry because the software is much cheaper than the original programs. Illegal software can be found on sale in any part of the world, although it is more readily available in Asia than in Western countries. Software manufacturers have been trying to get governments to stop this copying or “printing”. In an attempt to get rid of “software pirates”, police have seized software from stores and fined the owners. This has been partially successful, but manufacturers are still losing a lot of money. By using this kind of software, computer owners risk damaging their computers. Illegally copied software can carry computer viruses which could wipe out information stored on the computer’s hard driver.

Question 28: In some countries, owners of illegal software have ___.

A. asked the police to help them

B. asked their government to stop the pirating.

C. been forced to pay money.

D. given their software to the police.

Question 29: The word “it” in line 3 refers to ________.

A. the world

B. illegal software

C. computer

D. program

Question 30: Which of the following is the best title for the passage?

A. Copied programmes for computer- Be aware.

B. Software and hard ware

C. Sharing software

D. Computer virus and solution

Question 31: Computer software is _____.

A. programs used by a computer.

B. part of all computers

C. pirated programs

D. poor quality

Question 32: People buy pirated software because it is ____.

A. good quality

B. readily available

C. inexpensive

D. easy to use

Question 33: According to the passage, ____ software can damage computers.

A. all

B. no

C. illegal

D. hard driver

Question 34: Pirated software is found ____.

A. worldwide

B. only in Asia

C. only in the West

D. in very few countries

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally, spelling, however, cannot.

Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.

Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips for the blind), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people. While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.

Question 35: The word “signifies” in the second paragraph is closest in meaning to ________.

A. indicates

B. completes

C. accomplishes

D. attracts

Question 36: How many different forms of communication are mentioned here?

A. 7    B. 5    C. 11     D. 9

Question 37: People need to communicate in order to _______.

A. create language barriers

B. be picturesque and exact

C. keep from reading with their fingertips

D. express thoughts and feelings

Question 38: Which of the following best summarizes this passage?

A. Nonlinguistic language is invaluable to foreigners.

B. When language is a barrier, there are other forms of communication.

C. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest.

D. Everybody uses only one form of communication.

Question 39: Which form other than oral speech would be the most commonly used among blind people?

A. Signal flags

B. Picture signs

C. Braille

D. Body language

Question 40: Which of the following statements is not true?

A. Ideas and thoughts can be transmitted by body language.

B. There are many forms of communication in existence today.

C. Verbalization is the most common form of communication.

D. The deaf and mute can use an oral form of communication.

Question 41: The word “these” in the first paragraph refers to ________.

A. the deaf and the mute

B. tourists

C. sign language motions

D. thoughts and feelings

Question 42: Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for _______.

A. spelling

B. ideas

C. whole words

D. expressions

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: I gave my address to a man I met him on the train last Sunday.

A. him

B. gave

C. to

D. the train

Question 44: The accident looked seriously but fortunately nobody was injured.

A. was

B. fortunately

C. seriously

D. injured

Question 45: Since the early 20th century, women had a lot of chances to pursue their interest.

A. since

B. had

C. to pursue

D. early

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: She is studying not only English but also French.

A. English and French are her favourite subject.

B. She is studying both English and French.

C. She likes both English and French.

D. She isn’t studying English but she is studying French.

Question 47: It’s been ten years since I last saw my father.

A. I see my father once every ten years.

B. I haven’t seen my father for ten years.

C. My father is ten years old.

D. I didn’t see my father ten years ago.

Question 48: I bought a dog because my son wanted a pet.

A. If my son wants a pet, I would buy a dog.

B. If my son hadn’t wanted a pet, I wouldn’t buy a dog.

C. If my son didn’t want a pet, I wouldn’t buy a dog.

D. If my son hadn’t wanted a pet, I wouldn’t have bought a dog.

Question 49: This computer is badly damaged. It can not be repaired.

A. This computer is so bad damaged that it can not be repaired.

B. This computer is too badly damaged to repair.

C. This computer is so badly damaged that nobody can repair it.

D. All are correct.

Question 50: Birh-control was developed. Women could delay having children.

A. In spite of the development of birth-control, women could delay having children.

B. Because of the development of birth-control, women could delay having children.

C. In order to develop birth-control, women could delay having children.

D. But for the development of birth-control, women could delay having children.

Đáp án

1C 2D 3B 4C 5A
6D 7D 8D 9D 10C
11B 12B 13D 14A 15A
16D 17B 18C 19A 20A
21B 22A 23C 24D 25B
26A 27C 28C 29B 30A
31A 32C 33C 34A 35A
36D 37D 38B 39C 40D
41C 42A 43A 44C 45B
46B 47B 48D 49C 50B

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-hoc-ki-2-tieng-anh-12-thi-diem.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác