Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 2)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1.

Quảng cáo

A. organized

B. escaped

C. maintained

D. explored

Question 2.

A. compose

B. program

C. compete

D. pronounce

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3.

A. village

B. purpose

C. police

D. student

Question 4.

A. engineer

B. entertain

C. national

D. Vietnamese

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. On ________ Internet and with cable television we can select information from a wide variety of sources.

Quảng cáo

A. 0

B. an

C. the

D. a

Question 6. I’m sorry. I didn’t break the vase on ________.

A. Time

B. intention

C. purpose

D. my mind

Question 7. As soon as I _________ smoking, I felt a lot better.

A. Took out

B. gave out

C. gave up

D. took up

Question 8. I ________ a very beautiful child while I was walking on the beach.

A. Was seeing

B. have seen

C. see

D. saw

Question 9. By working hard, you _________ achieve the results you desire.

A. Had better

B. should

C. would rather

D. may

Question 10. _________ today, there would be nowhere for them to stay.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. Provided they arrive

B. if they arrived

C. if they arrive

D. had they arrived

Question 11. The children were quite attracted by the tamer and his animals ________ were performing on the stage.

A. Which

B. whom

C. that

D. who

Question 12. I don’t feel like _________ to the cinema now because I’m under the weather.

A. To have gone

B. to go

C. go

D. going

Question 13. Our plan _________ by the members of the committee.

A. Considers

B. is being considered

C. is considering

D. considered

Question 14. Caring for a sick relative is the task that brings both ______ and pain.

A. Pleased

B. please

C. pleasant

D. pleasure

Question 15. The heavy rain has caused _________ in many parts of our country.

A. Droughts

B. wind

C. floods

D. snow

Question 16. An economic __________ is a time when there is very little economic activity, which causes a lot of unemployment and poverty.

A. Mission

B. depression

C. floods

D. development

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable answer to complete each of the following exchanges.

Question 17. John is complementing Jane n her new dress.

- John: You look great in this new dress. – Jane: ____________.

A. D not say anything about it.

B. I am glad you like it.

C. Not at all.

D. With pleasure.

Question 18. Harry is talking to judy after Judy had helped Harry.

- Harry: Thanks for your help. – Judy: ___________.

A. Don’t mentiong it. That’s the least thing I could do.

B. Me too

C. Long time no see

D. So long.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 19. One must reside in the United States 5 years in order to apply for citizenship.

A. Abundon

B. accommodate to

C. invade

D. live in

Question 20. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. Be related to

B. express

C. pay attention to

D. be interested in

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 21. School uniform is required in most of Vnese schools.

A. optional

B. depended

C. divided

D. compulsory

Question 22. The proposal for a new high-speed railway will go ahead though it meets with strong opposition from the public.

A. disagreement

B. demand

C. dislike

D. support

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. A basic knowledge of scial studies, such as history and geography, are considered a basic part of the education of every child.

A. Child

B. are

C. basic

D. history

Question 24. Many young people lack skills, good education, and financial to settle in the urban areas where many jobs are found.

A. Urban areas

B. financial

C. are found

D. the most

Question 25. It has been said that laser to be the most miraculous to cure patients.

A. To be

B. that

C. has been said

D. the most

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentences that is closest in meaning to each of the following question.

Question 26. I have never talked to the headmaster before.

A. It’s the first time I will ever have talked to the headmaster.

B. It’s the first time I had ever talked to the headmaster.

C. It’s the first time I ever talked to the headmaster.

D. It’s the first time I have ever talked to the headmaster.

Question 27. “I’m sorry I have to leave so early.” He said.

A. He apologized for having to leave early.

B. He apologized that he has to leave early.

C. He apologized to have to leave early.

D. He apologized to have left early.

Question 28. I did not come to your party because of the rain.

A. Even though it rained, I came to your party.

B. If it did not rain, I would come to your party.

C. Suppose it did not rain, I would come to your party.

D. It was the rain that prevented me from coming to your party.

Question 29. I don’t remember the man. You met him at the canteen last week.

A. I don’t remember the man whom you met at the canteen last week.

B. I don’t remember the man whom you met him at the canteen last week.

C. I don’t remember the man that you met him at the canteen last week.

D. I don’t remember the man whose you met at the canteen last week.

Question 30. They spent more maney. They had to work harder.

A. The more they spent money, the harder work they had.

B. The more money they spent, the more harder they had to work.

C. The more they spent money, the more hard work they had to work.

D. The more money they spent, the harder they had to work.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks.

Language is considered a significant (31)_________ of communication in international relations. People in modern world have no longer been bound to their own countries. Moreover, in keeping (32)________ with speedy scientific developments nowadays, they must widen their (33)_________ relations with those highly developed nations in other parts of the world, owning to the fact that no one is able to (34)_________ with any natives in the world, it is necessary for people to choose to learn a foreign language as a word-wide common means of communication (35)______ their own mother tongue or native language. That is why English has been chosen by most people to be a foreign language to master. More and more people use English and the number of those who lean English as a foreign language has been increasing so rapidly that it has outnumbered that of any other.

Question 31.

A. equipment

B. means

C. method

D. way

Question 32.

A. concerned

B. on

C. informed

D. safe

Question 33.

A. cooperative

B. conflicting

C. hostile

D. diplomatic

Question 34.

A. communicate

B. agree

C. deal

D. contact

Question 35.

A. besides

B. additional

C. beside

D. moreover

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Last week I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales. Unusually, it gives young people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams. The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the world, spend the morning studying. In the a ernoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking a er people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.

One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and countries. As few can afford the fees of £20,000 over two years, grants are available. A quarter of the students are British, and many of those can only attend because they receive government help. ‘I really admire the college for trying to encourage international understanding among young people’, as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said. ‘You learn to live with people and respect them, even the ones you don’t like. During the summer holidays my mother couldn’t believe how much less I argued with my sister.’

To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Question 36. The word “it” is closest in meaning to _________.

A. The cassroom

B. life

C. Atlantic College

D. experience

Question 37. How has Barbara changed sice being at Atlantic College?

A. She is more confident than her sister.

B. She prefers her new friends to her family.

C. She knows a lot about ther countries.

D. She finds it easier to get on with people.

Question 38. What can a reader find out from this text?

A. what the British education system is like.

B. what kind of programme Atlantic College offers.

C. what the British education system is like.

D. how to become a student at Atlantic College.

Question 39. The word “argued” is closest in meaning to _________.

A. Quarreled

B. regarded

C. respected

D. admired

Question 40. The word “opportunity” is closest in meaning to __________.

A. Chance

B. lucky

C. respect

D. idea

Question 41. What is the writer's opinion of Atlantic College?

A. It doesn't allow students enough study time.

B. It doesn't give good value for money.

C. Its way of teaching is successful

D. Students are taught to like each other.

Question 42. What is the writer trying to do in the text?

A. givean opinion about a particular student.

B. describe the activities students do in their free time.

C. describe his own experience of education

D. give an opinion about a special type of education.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

For more than six million American children, coming home after school means coming back to an empty house. Some deal with the situation by watching TV. Some may hide. But all of them have something in common. They spend part of each day alone. They are called “latchkey children”. They are children who look after themselves while their parents work. And their bad condition has become a subject of concern.

Lynette Long was once the principal of an elementary school. She said, “we had a school rule against wearing jewelry. A lot of kids had chains around their necks with keys attached. I was constantly telling them to put the keys inside shirts. There were so many keys; it never came to my mind what they meant.” Slowly, she learned that they were house keys. She and her husband began talking to the children who had keys. They learned of the effect working couples and single parents were having on their children. Fear wasthe biggest problem faced by children at home alone. One in three latchkey children the Longs talked to reported being frightened. Many had nightmares and were worried about their own safety. The most common way latchkey children deal with their fears is by hiding. They may hide in a shower stall, under a bed or in a closet. The second is TV. They often turn the volume up. It’s hard to get statistics on latchkey children, the Longs have learned. Most parents are slow to admit that they leave their children alone.

Question 43. The phrase “they” means

A. latchkey children’s parents

B. empty houses

C. latchkey children’s

D. all American children

Question 44. What is the most common way for latchkey children to deal with fears?

A. Talking to the Longs    C. lying under a TV

B. Hiding somewhere    D. having a shower

Question 45. Lynette Long learned of latchkey children’s problems by

.

A. delivering questionaires

B. visiting their homes

C. interviewing their parents

D. talking to them

Question 46. Why did a lot of kids have chains around their necks with keys attached?

A. They had to use the keys to enter their houses when they came home.

B. Schools didn’t allow them to wear jewelry, so they wore keys instead.

C. They were fully grown and had become independent.

D. They had to use the keys to enter their houses when they came home.

Question 47. The main problem of latchkey children is that they

.

A. suffer a lot from being left alone

B. are growing in numbers

C. watch too much television during the day

D. are also found in middle-class families

Question 48. The phrase “an empty house” in the passage mostly means

A. a house with no people inside

B. a house with nothing inside

C. a house with no furniture

D. a house with too much space

Question 49. What do latchkey children suffer most from when they are at home alone?

A. Tiredness

B. Fear

C. Boredom

D. Lonliness

Question 50.The phrase “latchkey children” in the passage means children who

A. are locked inside houses with latches and keys

B. like to carry latches and keys with them everywhere

C. look after themselves while their parents are not at home

D. close doors with keys and watch TV by themselves

Đáp án

1B 2B 3C 4C 5C
6C 7C 8D 9D 10B
11C 12D 13B 14D 15C
16B 17B 18A 19D 20C
21A 22D 23B 24B 25A
26D 27A 28D 29A 30D
31B 32C 33A 34A 35A
36C 37D 38B 39A 40A
41C 42A 43C 44B 45D
46D 47A 48A 49B 50C

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-hoc-ki-1-tieng-anh-12-thi-diem.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác