Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 4)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrases that best fits each of the numbered blanks.

Children in the Netherlands must be at least four years old to (1)_______ primary education. Almost all 4-year-olds (99.3%) in the country indeed attend primary school, (2)________ this is not compulsory until children reach the age of. Primary school is free of charge. In most schools, children are grouped by age in mixed ability classes, with one teacher for all subjects. Primary school consists of 8 groups, thus schooling (3)_______ for 8 years. During the first two years, which is also called kindergarten, children receive an average of 22 hours of (4)______, during the last 6 years children receive an average of 25 hours per week. Schools are open 5 days a week, but children are free on Wednesday afternoon. At the end of primary school, or in group 8, schools advice on secondary school choice. Most schools use a national test to support this advice, for instance the ′Citotoets’, a test (5)_______ by the Central Institute for Test development.

Question 1.

Quảng cáo

A. afford

B. enter

C. come

D. run

Question 2.

A. although

B. despite

C. inspite

D. due to

Question 3.

A. spends

B. lasts

C. lengthens

D. takes

Question 4.

A. educate

B. educative

C. educator

D. education

Question 5.

Quảng cáo

A. develop

B. to develop

C. developed

D. developing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little nervous? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they provide . It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect. It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common. Make a list of questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have . This is a great opportunity for you to show your keenness, enthusiasm, and knowledge.

Make a great impression . The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your application or resume has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you are a good fit. He site will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10 – 15 minutes; be enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask.

After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you can benefit the company. Your best bet is to by to time it so that the note gets there before the hiring: decision is made. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer within the specified time.

Question 6. The pronoun “it” refers to ________.

A. the job

B. the interview

C. the interviewer

D. the preparation

Question 7. What does the writer advise you to practice?

A. Asking and answering questions related to the job.

B. Making products that the company produces.

C. Providing services that the company serves.

D. Meeting some customers and competitors.

Question 8. Which should not be shown during your interview?

A. Punctuality

B. A firm hand shaking

C. Being properly-dressed

D. Weaknesses

Question 9. What shouldn’t you do to make the best impession?

A. listen actively

B. a firm hand shaking

C. being properly-dressed

D. weakness

Question 10. What does the employer look at to determine whether you are a good fit besides qualification?

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. experience

B. skills

C. qualities

D. all of them

Question 11. You can show your qualifications in the _________.

A. dressing style and punctuality

B. competing with the competitors

C. resume and letter of application

D. eye contact with the interviewer

Question 12. The word “key” is closest in meaning to _________.

A. unnessesary

B. important

C. unessential

D. properly

Question 13. Which is not included in the writer's advice?

A. You should not communicate with the interviewer after the interview.

B. You should make the best impression in the interview.

C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.

D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

University Entrance Examination is very important to Vietnamese students. High school graduates have to take it and get high results to be admitted to universities. The pressure on the candidates remains very high despite the measures that have been taken to reduce the heat around these exams, since securing a place in a state university is considered a major step towards a successful career for young people, especially those from rural areas or disadvantaged families. In the year 2004, it was estimated that nearly 1 million Vietnamese students took the University Entrance Examination, but on average only 1 out of 5 candidates succeeded. Normally, candidates take 3 exam subjects, and each lasts 180 minutes for the fixed group of subjects they choose. There are 4 fixed groups of subjects: Group A: Mathematics, Physics, and Chemistry; Group B: Mathematics, Chemistry and Biology; Group C: Literature, History, and Geography; Group D: Literature, Foreign Language, and Mathematics.

In addition to universities, there are community colleges, art and technology institutes, professional secondary schools, and vocational schools which offer degrees or certificates from a-few-month to 2-year courses.

According to Vietnam’s Ministry of Education and Training, there are currently 23 non-public universities, accounting for 11% of the total number of universities. These non-public universities are currently training 119,464 students or 11.7% of the total number of students. The government is planning to increase the number of non-public universities to 30% by 2007.

Question 14. University Entrance Examination in Vietnam is very _________.

A. interesting

B. stressful

C. free

D. easy

Question 15. The word “those” refers to _________.

A. exam subjects

B. young people

C. universities

D. examinations

Question 16. In 2004, the proportion of the students who got success in University Entrance Examination was about _________ percent.

A. 5     B. 10     C. 20    D. 50

Question 17. Which sentence refers to the University Entrance Examination in Vietnam?

A. Students find it easy to get success in the University Entrance Examination.

B. Maths is compulsory in the University Entrance Examination.

C. Students are not allowed to choose their exam subjects.

D. There are four fixed groups of exam subjects for students to choose.

Question 18. The word “non-public” can be replaced by ________.

A. state

B. goverment

C. dependent

D. private

Question 19. Which sentence is NOT true to the passage?

A. Getting admitted to universities is very important for young people to achieve success in their job.

B. High school graduates don’t have to take any exam in order to get a place in a university

C. It takes more than 2 years to complete vocational courses.

D. More than 1 million VNese students took the University Entrance Exam in 2004.

Question 20. According to the passage ________.

A. the Vietnamese government will close all non-public universities by next year.

B. the Vietnamese government does not appreciate non-public universities

C. the Vietnamese government encourages the establishing of non-public universities.

D. Vietnamese students have no alternative to continue their higher study besides universities.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21. The situation seems to be changing minute by minute.

A. from time to time

B. time after time

C. again and again

D. very rapidly

Question 22. Now I understand why you moved out of that house.

A. I am surprised

B. it frustrates me

C. I am intrigued

D. it makes sense to me

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 23. In my judgement, I think Hem is the best physicist among the scientists of the SEA region.

A.I think

B.the best

C.among

D.the SEA region.

Question 24. It is believed that in the near future robots will be used to doing things such as cooking.

A.It is believed

B.in the near future

C.be used to doing

D.cooking.

Question 25. Passengers are required to arrive to the gate fifteen minutes before departure time.

A.are required

B.arrive to

C.before

D.departure time

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26. Unlike the other Asian states, Singapore has ________ raw materials.

A. Hardly any

B. any hardly

C. hardly no

D. hardly some

Question 27. They are conducting a wide _________ of surveys throughout VN.

A. Collection

B. range

C. selection

D. group

Question 28. What do you mean, he’s watching television? He’s ______ to be washing the car.

A. Supposed

B. hoped

C. expected

D. thought

Question 29. Dick tried to place the _______ on others for his mistakes.

A. Blame

B. denial

C. complaint

D. hurt

Question 30. It _______ out that the major had brided several councils to vote for him.

A. Resulted

B. pointed

C. broke

D. turned

Question 31. It never ________ his mind that dishonesty would be discovered.

A. Crossed

B. came

C. spunk

D. passed

Question 32. Helen is ________ seafood, so she never tries these delicious dishes.

A. Allergic to

B. tired of

C. keen on

D. preferable to

Question 33. _______ the doctors know that it is very difficult to save the patient’s life, they will try their best.

A. But

B. although

C. despite

D. however

Question 34. The young girl _______ down completely on hearing of he father’s death.

A. Broke

B. fell

C. turned

D. went

Question 35. The mother ________ her son. She gives him whatever he wants.

A. Spoils

B. harms

C. ruins

D. damages

Question 36. _________, he couldn’t finish that test in 60 minutes.

A. As the boy was intelligent

B. As intelligent the boy was

C. intelligent as the boy was

D. intelligent as was the boy

Question 37. The concert didn’t come ________ our expectations.

A. Up against

B. up with

C. up to

D. round

Question 38. – “I can’t see the stage very well from here.” – “________.”

A. Neither can’t I.

B. So do I

C. Neither I can

D. I can’t either

Question 39. – “Do you mind if I use your phone?” – “__________.”

A. Not at all. Help yourself.

B. Yes, certainly.

C. Sorry, I have no idea.

D. You can say that again.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 40. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.

A. Stay unchanged

B. restrain

C. fluctuate

D. remain unstable

Question 41. We’d better speed up if we want to get there in time.

A. Turn down

B. slow down

C. put down

D. lie down

Mark the letter A,B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 42. If I had been home, everything would not have been that dramatic.

A. When I am home, everythings goes right.

B. Things would not be dramatized with my pressure.

C. Things weren’t worse because I was not home.

D. Everything goes wrong when I am not at home.

Question 43. Majoring in IT was not my priority.

A. My boss is not major in IT.

B. I liked something else more than IT.

C. I preferred IT to other courses.

D. I am not interested in IT.

Question 44. Our system is that the losing side pays for the hire of the basketball court.

A. If our side loses, then we will have to pay for the hire of the basketball court.

B. With us it’s the winners, not the losers who have to pay for the hire of the basketball court.

C. The losers obviously expect the winning side to pay for the hire of the basketball court.

D. The way we do it is, whichever side loses, that side pays for the hire of the basketball court.

Question 45. Smoking is an extremely harmful habit. You should give it up immediately.

A. You should give up smoking immediately and you will fall into an extremely harmful habit.

B. When you give up smoking immediately, you will affect your health with this harmful habit.

C. Stop your smoking immediately so it will become one of your extremely harmful habits.

D. As smoking is an extremly harmful habit, you should give it up immediately.

Question 46. He behaved in a very strange way. That surprised me a lot.

A. He behaved very strangely, which surprised me very much.

B. His behavior was very strange, that surprised me most.

C. I was almost not surprised by his strange behavior.

D. What almost surprised me was the strange way he behaved.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 47.

A. physical

B. achievement

C. goverment

D. rational

Question 48.

A. university

B. applications

C. technology

D. entertainment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 49.

A. average

B. indicate

C. application

D. grade

Question 50.

A. laughed

B. weighed

C. helped

D. missed

Đáp án

1B 2A 3B 4D 5C
6B 7A 8D 9D 10D
11C 12B 13A 14B 15B
16C 17D 18D 19D 20C
21D 22D 23A 24C 25B
26A 27B 28D 29B 30D
31A 32A 33B 34B 35A
36C 37B 38D 39A 40A
41B 42B 43B 44D 45D
46A 47B 48C 49C 50B

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-hoc-ki-1-tieng-anh-12-thi-diem.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác