Đề thi Tiếng Anh lớp 12 mới Học kì 1 có đáp án (Đề 5)



Đề kiểm tra Tiếng Anh 12 - Học kì 1

Thời gian làm bài: 60 phút

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1.

Quảng cáo

A. campus

B. bamboo

C. rainfall

D. wildlife

Question 2.

A. applicant

B. maximum

C. counterpart

D. inflation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3.

A. groove

B. kangaroo

C. goose

D. flood

Question 4.

A. concentrates

B. develops

C. considers

D. paragraphs

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. If people drove more carefully, there______________ so many accidents on the road.

Quảng cáo

A. would not be

B. will not be

C. wouldn’t have been

D. aren’t

Question 6. When he arrived at the station, his train

.

A. had already leaved

B. had already left

C. had had left

D. had already leaving

Question 7. This is the second time she's been here, ______________?

A. isn't this

B. has she

C. isn't it

D. hasn't she

Question 8. She expected _______ her boyfriend at the station but he wasn’t there.

A. to be meeting

B. meeting

C. to be met

D. to meet

Question 9. He ______ to the doctor after the accident, but he continued to play instead.

A. must have gone

B. needn’t have gone

C. shouldn’t have gone

D. should have gone

Question 10. The pianist ______ at the concert last night is internationally famous.

Quảng cáo
Cài đặt app vietjack

A. playing

B. played

C. who plays

D. whom played

Question 11. Taking part in the Advanced Engineering project gave him an opportunity to use his ______ to help his career.

A. creative

B. creativity

C. create

D. creatively

Question 12. Mary enjoys reading ________, adventure, and whatever else she can either buy or borrow.

A. romance

B. romantic

C. romanticize

D. romanticism

Question 13. ______ about gene-related diseases has increased is welcome news.

A. Scientific knowledge

B. It was scientific knowledge

C. Though scientific knowledge

D. That scientific knowledge

Question 14. Knocking on closed doors before entering can be a great way for children to practice _________ behaviors.

A. respecting

B. respected

C. respectful

D. respective

Question 15. If you want a flat in the centre of the city you have to pay through the ________ for it.

A. teeth

B. back of your head

C. nose

D. arm

Question 16. The H5N1 infected patients have to _______ others to prevent the virus from spreading

A. Take care of

B. get away

C. look after

D. stay away from

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 17. The teacher gave some hints on what could come out for the examination.

A. effects

B. symptoms

C. suggestions

D. demonstrations

Question 18. In the world of models, every model girl tries every trick in the book to stop others from succeeding.

A. every available method

B. all kinds of tricks

C. every story plot

D. all styles of writing

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures.

A. physical

B. severe

C. beneficial

D. damaging

Question 20. I’m sorry I can’t come out this weekend – I’m up to my ears in work.

A. very busy

B. very bored

C. very scared

D. very idle

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 21. Hoa is asking Hai, who is sitting at a corner of the room, seeming too shy.

         - Hoa: “Why aren’t you taking part in our activities? _______” - Hai: “Yes. I can. Certainly.”

A. Could you please show me how to get to the nearest post office?

B. Shall I take your hat off?

C. Can I help you?

D. Can you help me with these decorations?

Question 22. Mary and Nhung are drinking coffee and they are discussing about their projects

         - Mary: “ How is your project going, Nhung?” - Nhung: “……………….”

A. I’m working with John and Sally

B. What? Is it going to finish soon?

C. Great! Couldn’t be better.

D. Do you really want to go?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

Every year, thousands of people travel to Britain in order to improve their standard of English. For many, however, this can be a painful experience due to the fact that it involves (23) _______ a strange school, staying in sometimes unpleasant accommodation and living in an unfamiliar culture. One answer to these (24) _______ is the Homestay method. With this, students are each assigned a teacher suited to their language requirements and interests. As well as giving individual tuition, the teacher provides the student (25 ) _______ information about what activities are available locally and takes them on trips. Students get between ten and twenty hours of tuition a week and are also expected to join in the family’s daily activities. The students speak English at all times and therefore learn (26) _______ to use the language in everyday situations. Homestay programmes usually last for up to four weeks. (27) _______ costs are higher than of regular language schools, students can feel confident that they will be receiving top-class language teaching in a safe and pleasant environment.

Question 23.

A. studying

B. attending

C. going

D. learning

Question 24.

A. problems

B. solutions

C. methods

D. ways

Question 25.

A. to

B. for

C. with

D. about

Question 26.

A. what

B. that

C. which

D. how

Question 27.

A. Although

B. Despite

C. Because

D. Since

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 28 to 34.

In 1972, a century after the first national park in the United States was established at Yellowstone, legislation was passed to create the National Marine Sanctuaries Program. The intent of this legislation was to provide protection to selected coastal habitats similar To that existing for land areas designated as national parks. The designation of an areas a marine sanctuary indicates that it is a protected area, just as a national park is. People are permitted to visit and observe there, but living organisms and their environments may not be harmed or removed.

The National Marine Sanctuaries Program is administered by the National Oceanic and Atmospheric Administration, a branch of the United States Department of Commerce. Initially, 70 sites were proposed as candidates for sanctuary status. Two and a half decades later, only fifteen sanctuaries had been designated, with half of these established after 1978. They range in size from the very small (less than I square kilometer) Fagatele Bay National Marine Sanctuary in American Samoa to the Monterey Bay National Marine Sanctuary in California, extending over 15,744 square kilometers.

The National Marine Sanctuaries Program is a crucial part of new management practices in which whole communities of species, and not just individual species, are offered some degree of protection from habitat degradation and overexploitation. Only in this way can a reasonable degree of marine species diversity be maintained in a setting that also maintains the natural interrelationships that exist among these species.

Several other types of marine protected areas exist in the United States and other countries. The National Estuarine Research Reserve System, managed by the United States government, includes 23 designated and protected estuaries. Outside the United States, marine protected-area programs exist as marine parks, reserves, and preserves. Over 100 designated areas exist around the periphery of the Caribbean Sea. Others range from the well-known Australian Great Barrer Reef Marine Park to lesser-known parks in countries such as Thailand and Indonesia, where tourism is placing growing pressures on fragile coral reef systems. As state, national, and international agencies come to recognize the importance of conserving marine biodiversity, marine projected areas. whether as sanctuaries, parks, or estuarine reserves, will play an increasingly important role in preserving that diversity.

Question 28. What does the passage mainly discuss?

A. Differences among marine parks, sanctuaries, and reserves

B. Various marine conservation programs

C. International agreements on coastal protection

D. Similarities between land and sea protected environments

Question 29. The word “intent” in the first paragraph is closest in meaning to _______

A. repetition

B. approval

C. goal

D. revision

Question 30. The word “administered” in the second paragraph is closest in meaning to _______

A. managed

B. recognized

C. opposed

D. justified

Question 31. The passage mentions which of the following as a threat to marine areas outside the United States?

A. Limitations in financial support

B. The use of marine species as food

C. Variability of the climate

D. Increases in tourism

Question 32. The word “periphery” in the last paragraph is closest in meaning to _______

A. depth

B. landmass

C. warm habitat

D. outer edge

Question 33. According to the passage, when was the National Marine Sanctuaries Program established?

A. Before 1972

B. After 1987

C. One hundred years before national parks were established

D. One hundred years after Yellowstone National Park was established

Question 34. According to the passage, all of the following are achievements of the National Marine Sanctuaries Program EXCEPT

A. the discovery of several new marine organisms

B. the preservation of connections between individual marine species

C. the protection of coastal habitats

D. the establishment of areas where the public can observe marine life

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Improving girls’ educational levels has been demonstrated to have clear impacts on the health and economic future of young women, which in turn improves the prospects of their entire community. The infant mortality rate of babies whose mothers have received primary education is half that of children whose mothers are illiterate. In the poorest countries of the world, 50% of girls do not attend secondary school. Yet, research shows that every extra year of school for girls increases their lifetime income by 15%.

Improving female education, and thus the earning potential of women, improves the standard of living for their own children, as women invest more of their income in their families than men do. Yet, many barriers to education for girls remain. In some African countries, such as Burkina Faso, girls are unlikely to attend school for such basic reasons as a lack of private latrine facilities for girls.

Higher attendance rates of high schools and university education among women, particularly in developing countries, have helped them make inroads to professional careers with better-paying salaries and wages. Education increases a woman's (and her partner and the family's) level of health and health awareness. Furthering women's levels of education and advanced training also tends to lead to later ages of initiation of sexual activity and first intercourse, later age at first marriage, and later age at first childbirth, as well as an increased likelihood to remain single, have no children, or have no formal marriage and alternatively, have increasing levels of long-term partnerships. It can lead to higher rates of barrier and chemical contraceptive use (and a lower level of sexually transmitted infections among women and their partners and children), and can increase the level of resources available to women who divorce or are in a situation of domestic violence. It has been shown, in addition, to increase women's communication with their partners and their employers, and to improve rates of civic participation such as voting or the holding of office.

Question 35. What can be the best title of the reading passage?

A. Education and Women's Empowerment

B. Woman's Rights to Lifelong Education

C. Female Education and Social Benefit

D. Education and Violence Against Women

Question 36. Which of the following statements is true according to the first paragraph

A. Many children in Asia have died because of their mother's ignorance

B. Children whose mother are illiterate are unable to grow healthily

C. The higher their education level is, the more money women ear

D. It is their husbands who make women improve their education level

Question 37. It is implied in the first paragraph that ______

A. the husband in a family takes little responsibility in rearing the children

B. there are numerous reasons for women not to come to class worldwide

C. the children's standard of living largely depends on their mother's income

D. the mother in a family makes every effort to raise the children effectively

Question 38. The word "barriers" in the passage is closest in meaning to _____

A. challenges

B. problems

C. difficulties

D. limits

Question 39. The phrase "make inroads into" in the passage can be best replaced with ______

A. make progress in

B. succeed in taking

C. celebrate achievement in

D. take the chance in

Question 40. According to the passage, furthering women's levels of education and advanced training does not result in

A. an increased likelihood to remain single among women

B. higher rates of barrier and chemical contraceptive use

C. improved rates of civic participation among women

D. an increased level of health awareness for the husbands

Đáp án

1A 2D 3D 4C 5A
6B 7C 8D 9D 10A
11B 12A 13D 14C 15C
16D 17C 18A 19C 20D
21D 22C 23B 24A 25C
26D 27A 28B 29C 30A
31D 32D 33D 34A 35C
36C 37B 38C 39B 40D

Các đề kiểm tra, đề thi Tiếng Anh lớp 12 chương trình mới có đáp án khác:

Ngân hàng trắc nghiệm miễn phí ôn thi THPT Quốc Gia tại khoahoc.vietjack.com

GIẢM GIÁ 75% KHÓA HỌC VIETJACK HỖ TRỢ DỊCH COVID

Tổng hợp các video dạy học từ các giáo viên giỏi nhất - CHỈ TỪ 399K tại khoahoc.vietjack.com

Tổng đài hỗ trợ đăng ký khóa học: 084 283 45 85


de-kiem-tra-hoc-ki-1-tieng-anh-12-thi-diem.jsp


Các loạt bài lớp 12 khác